[QUOTE=gnome;399841]altına gece gece sağlı sollu çakıyorlar . . .[/QUOTE]
Sayın Gnome,
Bu yazı benim 1669 stoplu altın alımıma gönderme değilmiydi?
Jelibon.
Printable View
[QUOTE=gnome;399841]altına gece gece sağlı sollu çakıyorlar . . .[/QUOTE]
Sayın Gnome,
Bu yazı benim 1669 stoplu altın alımıma gönderme değilmiydi?
Jelibon.
Altına gelince,
1. Altın 22 martın altına düştü de benim mi haberim yok?
2. Altın 22 ay dönümü alımı baştan yazılıdır 22 altı stoptur.
3. Altında ewde ikilem net açık verilmiştir.
4. Hatta sonrasında 5 değil bu orta vade satta denilerek nasıl 5 olabileceği anlatılmıştır.
ABC sayımla altının bir aşağıya ziyareti gösterilmiştir, ha denilirseki ewde işaretlediğn yere gitmedi önce yukarıda, sabır gerekir, ha gitmedi, değer iddaim yok ewlerde zaten. Yapı önemli.
5. Bizim için süpriz altının 12-18 günde yeni zirve falan yapmasıdır.
6. Herşey beklentiler dahilinde. Uçup gitse yeni zirveye gider çok gün var çünkü, 12-18 gün.
7. Uçup gitmemesi dahi haklı olunduğunun ispatı. Biz işaretledik o ewi.
8. Yeni zirve denilerek bahsedilen son tepedir elbette, 1793 tepesi.
Jelibon.
Yemin ederim değildi o yazınızı görmedim bile . sadece matriks açıktı bir bakayım dedim .Altın almam satmam , ANLAMAM . Bugün bende var birşeyler ama hadi hayırlısı . . .
Huide dibe oldukça yaklaşma var, gld de boşluğun birincisi alınmış ikincisi alınmamış.
Goldiede dibe uzağız.
Bu tepki olduğunda verdiğim etiket aşağıda E nin a sı bitti oldu.
Başka da sayım vermedim.
b tepki dedik gelene ardından c aşağı kanala gidecek şekilde etiket koydum.
Şimdi burada mesele b tepki tamaen bittimi? Yoksa onun a sı bitti, b aşağı eski dibe yaklaşacak yada yakınına hatta ihalde bile irregular gelebilir sonra c yukarıyı yapıp b yı bitrecekmi?
Yoksa b tepki tamamen bittimi?
3 ünde dip alçaltma ipucu verebilir, dip alçaltma huide irregular kalabilir.
Bir ay dönümü daha satarsa b tepki bitmiş demekdir ve c düşüş diğer ay dönümü 72 saate gider.
Burada 28-29 dip olursa ve bir daha alçaltmazsa öbür ay dönümüne yukarı yaparsa b tepki c tepki başlamış olur. Sonraki ay dönümü 72 saatler tepeye gelir bu seferde.
İki ihtimalli bir yol.
Trade plans açık nettir.
22 sinde alan 22 si altında stoptur.
Bir sonraki trade gelecek ay dönümünde açılır. Tepeyse short, dipse longdur.
Biraz zor ama böyle.
Jelibon.
[QUOTE=gnome;399854]Yemin ederim değildi o yazınızı görmedim bile . sadece matriks açıktı bir bakayım dedim .Altın almam satmam , ANLAMAM . Bugün bende var birşeyler ama hadi hayırlısı . . .[/QUOTE]
İnandım Sayın Gnome,
Onu görünce bana yazdınız sandım kusura bakmayın.
Sevgiler, Saygılar.
Jelibon.
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=399654&postcount=24972[/url]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=399585&postcount=24958[/url]
[QUOTE=jelibon;399578]Goldiede 19XX de essah direnç diyerek yazdığım yere çarptığı an 3 işareti koydum.
Ve ardına bir ABCDE öngörüm oldu. Bu olmayan birşeyi çizmekti.
Büyük bir riskti. Olmayan birşeyi çizmek, ew de kişiler oldukça etiketliyor genelde, Jelibon olmadan ABCDE sayım veriyordu.
Bu düpedüz bir delilikti.
Fakat oldu.
Belki bunu yaptığım başka döngü analizlerinden ve sonucunda ulaştığım aylarca 1500-1900 arasında gider tespitimden aldım.
Altın artar dediler nah artar dedim. Mutlak 180X i geçmeli aksinde 15XX riski devam eder dedim gann kuralı dedim.
Hatta altın kanalı kırdı attı üstüne çıktı, hui hepo direnci az geçip döndü.
Bir yükseliş varsa dibin bittiğini nasıl anlarsın?
1. Kanalı hakkaten sert geçecek ama asla fake kalmayacak. Birde altın öyle spye voba da benzemez geçer 3-4 gün durur kanalın üzerinde ha geçti dersin bir anda döner oradan aşağıya. Yani kanal ihlalleri çok yoğun olan bir enstrümandır.
2. Mutlak üzerindeki yükselen tepeleri geçecek. 1793 yaptığında mutlak yükselene tepe yapmalıydı yani 180x i geçmeliydi.
3. Mutlak 13-34 takip edilmeli. 13-34 yukarda direnç olmayabilir çoğu durumda ama dönüncede detsek olmalı, 13-34 ün altında olmak yada üzerinde olmak her zaman yatırımcıya yön gösterebilir.
4. Arada kalan piyasalarda dibi çıkarman kesin olman hiçbir zaman mümkün değildir.
5. Bu tür piyasalarda kısa vadede özellikle altın ve gümüş için ay dönümü çok yararlıdır.
6. Elbette sistemin olacak ve kısa vade orta vade bakacaksın sistemine.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;399579]Bu durumda
5 başlaması için altın ve huide:
1. Orta vade indik ala geçmelidir. Burada yazılacaktır, henüz geçmedi.
2. 13-34 üzerinde kalınmalıdır.
3. Kanalı sert geçme olmalıdır.
4. Tepe yenilemelidir.
5. bu ay dönümünden gelen tepki diğer ay dönümünde alçalan tepeye dönüşmemelidir.
Jelibon.[/QUOTE]
Şimdi tarih yine.
Bunun lami cimi yok.
20 aralık alı diğer papatyayı gizli düzeltmeye getirerek (tarn ve ruta bakarsanız 7 marttan çok önce tepeleyip 6 martı dibe getiriyor).
Ben size birşey anlatmak istiyorum, papatya esasen kırımın geldiği andır, bunu sp grafta bakarsanız 20 ara papatya 20 arada noktasal yukarı kırım yapıyor.
7 mart papatyada aslında 6 martta gelen dip değil 7 martta başlayan ataktır. Bunu anlamayabilirsiniz, ama böyle.
20 aralık alı diğer papatyayı gizli düzeltmeye getirerek (devam edelim araya birşey yazdım)
7 martıda aştık ve FP ye ulaştık.
Bu FP nin sonu 23 marttı.
23 mart 7 mart benzeri birşey yaptı, ancak daha bir gün geçmeden bundan emin olunmaz. Hemen bitimi tepeye gelirse de sorundur.
Ve bu olmadan dahi en az 7-8 uyarı yazısı yazdım yukarıda hatırlattıklarım.
Bakın boru bir tarihten bahsetmiyoruz FP den bahsediyoruz ve FP lerin boru olmaması sebebi tıpkı papatya gibi dönüş yaratma riski taşımasıdır.
Bir kere 20 aradan sonra diper papatya tam 2.5 ay sonra ve verdiğim bu tarih tam 3 ay sonra başkada verdiğim tarihler arada ne papatya idi nede bir FP.
Verdiğim tüm tarihler günlük çekilme yarattı o ayrı önemi yok.
Ama papatyanın yada FP nin yaratacağı bir dönüş diğer hiçbirşeye benzemez.
O yüzden alınan 1200 den 1420 ye 220 puana elbette hepsi alınmadı da, ortada sonuçta 3 ayda %18 gibi bir rakam var ve de buna bir düzeltme gelmesi için bir aday FP ise bir aday da diğer papatyadır.
O yüzden burada israr ya da inat en son yapılacak iştir.
Olası bir 4 düşüş başladığında orta vade indik mutlak satta olacaktır.
Bütün bu sürece tepe aramaya gerek yoktu.
Burada ise olası flat yada sat durumu elbette değerlendirilecektir.
Jelibon.
Bugün kapanış itibarıyla
sp orta vadede %1-1.2 düşüşle flate çıkar. % 2 düşüşle sata çıkar.
Nasdaq orta vadede %1.8 ile flate çıkar. %2.5 düşüşle sata çıkar.
Jelibon.
Olası bir kısa kalmış 3 de (dikkat benim sayımım için, başka sayımları bilemem) 4 için düşeceğimiz zaman ki üçgende sert aşağı yapmalı önce bu düşüşü orta vade indik değerlerinden yakalarız.
Aksinde orta vade değişmez ise sayıma gider.
Sayım nedir? Aşağıda yenileyerek vereceğim.
Jelibon.
Dip Not: son 5, 10 dakkalık sayım yaptığımda 1419-1420 den aşağı hareket gösterdim.
Yukarıyı göstermedim önce aşağıyı gösterdim.
Buna bakanlar tepede atlamamamalıydı.
Mal tepede alınmaz. Son mal alım 23 üdür stopuda 23 üdür. Burada 40 kere dönmeli trade yapılmıyor.
Jelibon.
Yapılış tarihi ayın 25 i.
Göstermişmiyim aşağıyı göstermişim.
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=399717&postcount=24993[/url]
Orada da long olana ben ne diyim yani.
Borusal koymuşum tepeyi hatta 3-4 puan yukarıya önce.
Bakın unutmayın ha bu 5 dakka 10 dakka kralını sayarım ama risklidir, her zaman yapmam bu ara biraz sardım.
Her zamanda beklemeyinde güvenmeyinde.
Jelibon.
Geçen hafta alternatif sp yapacam ama zaman bulup yapamadım.
O da ancak haftasonuna kalır.
Yanlız şunu unutmayın.
NDX asla 2900 ü geçemez. Baştan yola böyle çıktık.
Ona ayarlı bir sp alternatifim var onu haftasonu vereceğim ancak.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;387750]1 yukarı exrtended dalga olduğu için,
3 yukarı en kısa olamayacağı için,
5 yukarı, 2900 den aşağıda tepelemelidir.
Böyle olursa 3, 5 den fazla puan olur.
Yani ortada 400 puanlık yeni bir potansiyel vardır.
20 aralıktan sonraki iki papatya
BUARADA AYLAR ÖNCE VERİLEN DİĞER FORUMLARDA ÜZERİNE KAYNAKSIZ YORUMLAR YAPILAN, ÖZELLİKLE AMERİKADAN YAKIN TAKİP EDİLEN,
07 MART VE 23 NİSAN BU 5 İN TEPE ADAYIDIR.
TEKRAR EDİYORUM BU 5, 2900 Ü GEÇEMEZ , GERÇERSE SAYIM YİNE DEĞİŞİR.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;388564]Tekrar ediyorum tradin tek gerçeği papatyadır.
Papatya 7 mart ve 23 nisandır.
Öncekiler 7 ara ve 20 aradır.
7 ara tepe 20 ara dipdir.
En azulu ayu sayımında olmasam ve bu sayımın tamamen yıkılmasına dün 36 puan kalmıştı dowda ve hatta ndxde bu sayım yıkıktır. Ve ndx yeni hali ve 2900 e olan potansı geçen hafta burada asılmıştır.
Neyse en azulu ayu sayımında olmasam direk 20 ara dip 7 mart tepe derim.
İHTİMALLERDEN BİRİ BUDUR, DOW YENİ TEPESİ BUNU DİREK GÖZÜMÜZE SERER.
Diğer ihtimal 20 ara dip bilinmeyen tarih tepe 7 mart dipdir.
Üçüncü ihtimal 20 ara dip BT tepe BT dipdir ve 7 marta yükseliştir.
Yani 1 trend, 2 trend veya 3 trend.
1,3 trend öküzseldir.
2 trend ayusaldır.
Şimdilik dün dahil elde tek trend var 20 aradan beri.
BT=bilinmyen tarih.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;398546]ve TRADE TARİHİNİN bugüne kadar yazılmış en büyük en önemli yazısı.
2900 hedef verilen yazı.
%30 tek kalem tek yazı.
DÜNYA FORUM TARİHLERİNDE REKOR ÖNGÖRÜ.
ÖNGÖRÜLMEZMİŞ YA ALAYINI ÖNGÖRÜRÜM.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;398551]2900 DEMİŞİK 2745
155 PUAN KALMIŞ.
jELİBON.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;398554]İki papatya Bir fibo
7 mart-23 mart-24 nisan
ndx eğer mart-nisan da 2900 sonra tam rakamı çıkarırız,
geçemeden dönerse mart-nisan 2012 tepe adayıdır.
Mart 23 döndürsün istiyoruz, nisan 23 tepe olmasın istiyoruz.
Aksinde tüm yukarı hareket bitebilir.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;398562]Unutmayın alternatif verecem dedim işe başlarken
asıl dow sayımı önceden var
şimdi bu ndx 2900 ü geçemez olayına dow alternatif geleceğiz.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;398677]BunLarı yazdık bugün, sırada alternatif dow var.
DÜNYADA BULL DOWU SAYDIK, CALDERO SAYDIĞIMIZ ALTERNATİF OLARAK 2 HAFTADIR VERİYORDU ANCAK, BU HAFTA ANAYA DÖNDÜRDÜ. GELECEK DEDİK GELDİ.
ŞİMDİDE DOW ALTERNATİF NUMUNE SADECE JELİBONCADA.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;399470]Dikkat.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;399863]Geçen hafta alternatif sp yapacam ama zaman bulup yapamadım.
O da ancak haftasonuna kalır.
Yanlız şunu unutmayın.
NDX asla 2900 ü geçemez. Baştan yola böyle çıktık.
Ona ayarlı bir sp alternatifim var onu haftasonu vereceğim ancak.
Jelibon.[/QUOTE]
Bahsedilmiş ndx olayı, buna geçen hafta aynı ayarda dow verecem dedim ama zaman bulup veremedim. Haftsonu ilk iş budur.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;399861]Dip Not: son 5, 10 dakkalık sayım yaptığımda 1419-1420 den aşağı hareket gösterdim.
Yukarıyı göstermedim önce aşağıyı gösterdim.
Buna bakanlar tepede atlamamamalıydı.
Mal tepede alınmaz. Son mal alım 23 üdür stopuda 23 üdür. [B][I][U][SIZE="4"]Burada 40 kere dönmeli trade yapılmıyor.[/SIZE][/U][/I][/B]
Jelibon.[/QUOTE]
ÇOK DOĞRU .brv.brv.brv
şu 5-10 dakka nasıl olsa zaman var sabaha daha çok.
veriyorum alternatif dowu.
herkesin 15 alternatifi var jelinde 1 alternatifini alem görsün.
Jelibon.
[QUOTE=gnome;399865]ÇOK DOĞRU .brv.brv.brv[/QUOTE]
Bu bull piyasalar hergün %5 yukarı giden piyasalar değildir, bir gün %5 yukarı görecekseniz bunu bullda değil yogide görmeniz daha çok olasılıktır.
Bull piyasada para kazanılır, yogi piyasada para kazanılmaz.
Yogi piyasalarda sermayeyi korumak amaçtır.
Bunu nerden anlarız?
tamı tamına 3 ay ve 220 puan.
90 güne bölün.
Günde 2.2 puan eder. O da günde %.20 dir.
Bir ayu gelse 3 günde sana %3-5 vurur.
Şimdi burada da 3 ün iii ü geçeli çok oldu zaten 3 ün v inden sert yukarılar beklemek hayaldır.
Bide arkasından 4 düşüş geleceği bilindiğinden long yönde kim poz alıyorsa sonuçta son 20-50 puandır bu.
Jelibon.
[color="seagreen"]eğer 7 mart dibe gelen papatyadan sonra mart sonunda fp olmasaydı ve arada da 23 nisan papatyasına kadar ( 11 nisan minör bradley i saymazsak) önemli tarih yoktu . O zaman 7 mart - 23 nisan tek trade mi olacaktı ?
Ama tabii şu da var ki ; eğer mart sonu fp olmasaydı belki 7 mart ı tepeye getirip 23 nisana satacaktı . [/color]
[QUOTE=jelibon;387745]ndx.
Jelibon.[/QUOTE]
20 aralıkta Trade aleminin bugüne kadar verilmiş tek okla en büyük puanı getirmiş rekor kırmış bir sayım.
Sonuna kadar süper işleyen bir sayım.
Ve bu sayımının öncesinde üçgen gösterilmiş kırım yönünden olun denilmişti.
Bu sayım varken 3 ay tepe arayanlar madar olmuştur.
Jelibon da bunu alayı ilk 3 ay kötü olacak derken vermiştir.
Jelibon.
Ayı piyasasında para kazanılmaz derken bull trenddeki geri çekilmeleri mi kastediyorsunuz ? Yoksa ana trend olarak ayı piyasası başladığında içinde olmak gerekmez mi ?
[QUOTE=gnome;399868][color="seagreen"]eğer 7 mart dibe gelen papatyadan sonra mart sonunda fp olmasaydı ve arada da 23 nisan papatyasına kadar ( 11 nisan minör bradley i saymazsak) önemli tarih yoktu . O zaman 7 mart - 23 nisan tek trade mi olacaktı ?
Ama tabii şu da var ki ; eğer mart sonu fp olmasaydı belki 7 mart ı tepeye getirip 23 nisana satacaktı . [/color][/QUOTE]
Şimdi önce şunuda hesaba katacan.
FP olmasaydı 7 mart tepeye gelirmiydi?
Gelebilirdi.
FP yi 7 marttan 14 gün önce verdim. Belki olmasaydı 7 mart tepe olacaktı.
Seni tebrik ediyorum tam yazarken son satırı gördüm. Yazmışsın.
Bu topic beni anlamaya başladı. Geçende yazdım.
Jelibon.
[QUOTE=gnome;399868][color="seagreen"]eğer 7 mart dibe gelen papatyadan sonra mart sonunda fp olmasaydı ve arada da 23 nisan papatyasına kadar ( 11 nisan minör bradley i saymazsak) önemli tarih yoktu . O zaman 7 mart - 23 nisan tek trade mi olacaktı ?
Ama tabii şu da var ki ; eğer mart sonu fp olmasaydı belki 7 mart ı tepeye getirip 23 nisana satacaktı . [/color][/QUOTE]
7 mart 23 nisan. iki papatya.
Napar diyelim 7 mart tepeye geldi.
23 nisana satar. BU bir ihtimaldir. Tek trend aşağı.
Diğer ihtimal araya bilinmeyeni alır önce satar sonra alır 23 nisanı tepeye getirir. iki trend.
Jelibon.
7 mart dibe geldi diyelim.
ya 23 nisana alır. tek trend.
ya önce alır sonra satar. iki trend.
Kişi 46 takvim gününde 1 poz ayada 2 pozla köşe olur.
Kişi napıyor? Hergün dönüyor. Bizde başarılar diliyoruz kendisine.
Jelibon.
Şimdi burada gerçek olandan bahsedilim.
Sonuçta 6-7 mart papatya dip oldu. Bu gerçek olan.
23 nisana ya 1 trend ya 2 trend yapacaktır.
1 trend olursa hep yukarı.
2 trend olursa 1 yukarı 1 aşağı.
1 trendle 2 trendi ayrıştaracak iki önemli gün var.
biri 15-16 mart bradley. (dowda hala tepedir)
diğeri 23 FP sonu. 26 tepe şimdilik.
Şimdi iki trend olacaksa orta vade sata dönmeli.
İki trend olacaksa FP ardına olan tepe bir daha geçilmemeli.
Henüz bunda iki trade günü gördük.
Ama bu iki ihtimalde dikkate alınacak ihtimaldir.
Bu yazıyı ben 7 mart dip oldukdan sonra ancak iki tarihte yazardım yazdımda.
Biri 15-16 mart major bradley. Diğeri bu 23-24 dedim hep 24 tatil 23-26 elbette.
Şimdi bu puşti hakkatende gitti 26 sında kapanış yükseği yaptı.
Geçerse yön belli bunu, geçemezse yön belli.
Burada olay şu yön belli denilen öyle 1-2 günlüğüne olmayacak taa 23 nisana kadar olacak.
Tek bir sıkıntı olur elbette 4 trend falan olacağı yok sonuçta bugün uzun gözüken ama aslında yakın bir zaman bu. Sıkıntı herhangi 3 trend olursa olur.
Mesela 26 tepe bilinmeyen bir yer dip 23 nisan alçalan veya yükselen tepe. İşte bunu çözmek zor olur. 1 yada 2 ile kalırsa kolay olur.
Jelibon.
Borsada belki daha kolay bunu yapmak ama vadeli piyasada doğru pozda bile olsan ani bir ters harekette senı o pozdan çıkartıyorlar.hep vob da işlem yaptığım için görüyorum bir hareket başlamadan önce muhakkak ama muhakkak ters tarafa ani ve çok sert bir hareket yapıp aniden geri dönüp asıl yönüne gidiyor . Ky de stop olup bir daha aynı poza geri dönemiyor.bence piyasayı yapan adamlar hariç çok az ama gerçekten çok çok az insan 20 aralıkdan 7 marta tek pozda durabilir.trendin aksine 3000-4000 bin puanlık bir hareket oldumu tamam düşüş ya da çıkış bitti diye herkes karı kilitlemek için korkuyla poz bozuyor sonra bir bakıyorsun düşüş ya da çıkış tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor ama sen dışarda kalıyorsun dönemiyorsun . Sonuçda 20 bin kazanacağına 2-3 bin hatta belki o kadar bile değil puanla kös kös seyrediyorsun. Sonra abuk sabuk günlük işlemlerle onu da kaybediyorsun ve bir daha ki sefer aynı yanlışı yapmayacağım diye söz veriyorsun ama nafile !!! özetle bahsettiğiniz gibi 1-2 pozla çok başarılı olunur doğrusuda budur ama poza güven,inanç ve sağlam sinirlere yani profesyonelliğe ihtiyaç var. Mesela altın da bir 1660 dan short olan aniden 165o ye düşüp de bir kaç puan çıktımı panıkle kapatıyor.sonra da 1600 kanalına düşmesini seyrediyor.HESAP MAKİNASINDA BOZMASAYDIM ŞU KADAR KAZANCAKTIM HESABI YAPIYOR.
[quote=jelibon;399874]şimdi burada gerçek olandan bahsedilim.
Sonuçta 6-7 mart papatya dip oldu. Bu gerçek olan.
23 nisana ya 1 trend ya 2 trend yapacaktır.
1 trend olursa hep yukarı.
2 trend olursa 1 yukarı 1 aşağı.
1 trendle 2 trendi ayrıştaracak iki önemli gün var.
Biri 15-16 mart bradley. (dowda hala tepedir)
diğeri 23 fp sonu. 26 tepe şimdilik.
şimdi iki trend olacaksa orta vade sata dönmeli.
Iki trend olacaksa fp ardına olan tepe bir daha geçilmemeli.
Henüz bunda iki trade günü gördük.
Ama bu iki ihtimalde dikkate alınacak ihtimaldir.
Bu yazıyı ben 7 mart dip oldukdan sonra ancak iki tarihte yazardım yazdımda.
Biri 15-16 mart major bradley. Diğeri bu 23-24 dedim hep 24 tatil 23-26 elbette.
şimdi bu puşti hakkatende gitti 26 sında kapanış yükseği yaptı.
Geçerse yön belli bunu, geçemezse yön belli.
Burada olay şu yön belli denilen öyle 1-2 günlüğüne olmayacak taa 23 nisana kadar olacak.
Tek bir sıkıntı olur elbette 4 trend falan olacağı yok sonuçta bugün uzun gözüken ama aslında yakın bir zaman bu. Sıkıntı herhangi 3 trend olursa olur.
Mesela 26 tepe bilinmeyen bir yer dip 23 nisan alçalan veya yükselen tepe. Işte bunu çözmek zor olur. 1 yada 2 ile kalırsa kolay olur.
Jelibon.[/quote]
peki sizce 23 nisan a tek trend satma ihtimali var mıdır ?
[QUOTE=gnome;399870]Ayı piyasasında para kazanılmaz derken bull trenddeki geri çekilmeleri mi kastediyorsunuz ? Yoksa ana trend olarak ayı piyasası başladığında içinde olmak gerekmez mi ?[/QUOTE]
Hayır.
Ayu piyasada mesela 1372 tepeden 1075 e düşüş.
Birçok gün düşüler kadar %3-5 tepkiler görürsünüz.
Bull piyasa çok uyuzdur. Mesela bugün sp o kadar gürültüye kapanışta %.50 düşmüştür. Düşünün mesela %19 artıyorsun ve tepeden .50 çekilyorsun.
Her taraf bağırıyor zafer çığlıkları atılıyor.
Vobda tavan mesela bullda gelmez yogide gelir. Geldi gördüm, eskiler hatırlar ayu piyasasının tam ortasında vob tavana kiltlendi. Hatta o gün gevşemedi tavan kapadı.
Ayu piyasalarda tepe ararken sizin dediğiniz haklı tepeyi yakalyıp dediğinizi yapacam diye çok insan büyük puanlarla terste kalabiliyor. Üstelik aldığı pozu bir anda panikle longa çevirebiliyor.
Para bullda kazanılır, ayuda korursan tradede birşey öğrenmişsin demekdir. Size demiyorum bunu genele.
Jelibon.
[QUOTE=gnome;399875]Borsada belki daha kolay bunu yapmak ama vadeli piyasada doğru pozda bile olsan ani bir ters harekette senı o pozdan çıkartıyorlar.hep vob da işlem yaptığım için görüyorum bir hareket başlamadan önce muhakkak ama muhakkak ters tarafa ani ve çok sert bir hareket yapıp aniden geri dönüp asıl yönüne gidiyor . Ky de stop olup bir daha aynı poza geri dönemiyor.[COLOR="Red"]bence piyasayı yapan adamlar hariç çok az ama gerçekten çok çok az insan 20 aralıkdan 7 marta tek pozda durabilir.[/COLOR]trendin aksine 3000-4000 bin puanlık bir hareket oldumu tamam düşüş ya da çıkış bitti diye herkes karı kilitlemek için korkuyla poz bozuyor sonra bir bakıyorsun düşüş ya da çıkış tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor ama sen dışarda kalıyorsun dönemiyorsun . Sonuçda 20 bin kazanacağına 2-3 bin hatta belki o kadar bile değil puanla kös kös seyrediyorsun. Sonra abuk sabuk günlük işlemlerle onu da kaybediyorsun ve bir daha ki sefer aynı yanlışı yapmayacağım diye söz veriyorsun ama nafile !!! özetle bahsettiğiniz gibi 1-2 pozla çok başarılı olunur doğrusuda budur ama poza güven,inanç ve sağlam sinirlere yani profesyonelliğe ihtiyaç var. Mesela altın da bir 1660 dan short olan aniden 165o ye düşüp de bir kaç puan çıktımı panıkle kapatıyor.sonra da 1600 kanalına düşmesini seyrediyor.HESAP MAKİNASINDA BOZMASAYDIM ŞU KADAR KAZANCAKTIM HESABI YAPIYOR.[/QUOTE]
Piyasayı yapan da duramaz. Ben öğrendiğim bir metodu anlatıyorum, başarısı 5 yıldır kanıtlandı. Kendim dahi bunu yapmayıp daha hızlı olan altın trade ediyorum.
Yazdığınız geri kalan herşey doğrudur. Bu bir sinir mücadelesidir. Böyle gün içi düşülere dahi gerek yoktur seni maldan gece futurela dahi indirirler.
Bu iş böyle yapacak birşey yok. Yanlız şu açık dönüp duran bir yerde 3 kere kazansa 7 kere terse yakalanacaktır.
Jelibon.
[QUOTE=gnome;399876]peki sizce 23 nisan a tek trend satma ihtimali var mıdır ?[/QUOTE]
26 mart tepesi geçilmezse vardır. 26 mart hikaye bir tarih değildir, bizzat fibonun bitimi equinox mart düşülerinin ana konusu marttır zaten.
Bunun kadarda 23 nisana yükseliş ihtimali vardır.
Bunu 1-2-3 güne çözeceğimizi umuyorum, bir tepe yenileme, bir 23 ün altına iniş, bir orta vade sinyal değişikliği buna ipucu olacaktır 1-2-3 güne hemde.
Şu zor olacak yine hafta sonuna yakınız. Yine araya ara girecek.
Jelibon.
Vadelide değil borsada Jeliboncayı takip edenin kazanma riski vadelide trade edene göre çok daha fazladır. Her zaman diyorum kaldıraç işinden uzak durun.
Kaldıraç ve vadeli piyasalar herkese uygun birşey değil.
Jelibon.
Bir malı aldın ve tutmak istiyorsun.
İKİ HESABIN OLACAK.
Biriyle kısa vade işlem yap.
Diğeriyle orta vade işlem yap.
Kısa vade işlem yaptığınla asla tek trade den fazla işlem yapma, al puanı ve kaç. O gün izeleme bile.
Ertesi gün dön trade et.
300-500 biriktir bak neler oluyor.
İkinci işlemi yaptığında önce aldığını da vereceksin tecrübeyle sabittir. Vermezsen iki gün vermeyeceksin bilki şanstır, sonrası günler şans olmayacak yanında. Bu piyasada 1-2 saat kalıp günde para kazanabilirsin, 24 saat 8 saat kalırsan bir gün kazansan 5 gün vereceksin.
Jelibon.
Ve bu graf bant gibi hafatlıkta gelişen bir üçgen.
Pis bir trade demek bu.
Tabii ki yön bunun kırım yönüdür.
Kırılana kadar da bıktırır.
Bu dowun öncü olmasından kaynaklanan sonraki uyuzluğu adamı deli eder.
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=399573&postcount=24951[/url]
Jelibon.
bu gap kapamaya şapka diyorum hep gaplere çok dikkat ve en iyi gap her zaman spy etfde görülür.
Jelibon.
Dow da 12500 02 mayıs 2011 tepesi eğer yanlış yapmadıysam gann analizine göre tepe olmalıydı öyle oldu. 10500 e düşüş -a- şu an da düzensiz tepe için -b-yükseliyoruz sonra da sonra da -c- düşüş [SIZE="4"]olabilir mi ?[/SIZE] TABİİ BUNUN OLMASI İÇİN FAZLA GİDEMEDEN 13 BİNİN ALTINA GELMESİ LAZIM . . .
frexte ons takılan gram fiyatı dikkate alsın 95 dip 94-95 arası dalga yeridir altına sarkarsa
hui grafiğini baz alacak şu an dipte gözüküyor
bugün asya tarafında düşüş yok yukarı yönde tepki verebilir --güçlü taraf yukarı yönde gözüküyor---
ustam hisse senetlerinde poz alırken nelere dikkat etmemiz gerekir
endex dışında--mesela grafik dışında bilanço -temettü- bedelli bedelsiz fiyat kazanç kısmına size göre bir hissenin hangi kısmı önemlidir tşkler
61491 üzerinde gelecek bir dibi bekliyoruz
61835 kırılırsa yön yukarı döner
62600 pivot
61491 defans
26 mart dibi son kale ve kalecisi
passat
seans sonundaki satışta görülen en düşük değer
61506
yuhh diyorum yani
bu kadarda olmaz
pala paçandan yakaladım seni.kaptırmam mallarımı
26 mart dibini kır al malı benden.yoksa vermem