rakamlar doğru görünüyor. 30 pip bir volatilite aşağı yukarı normal karşılamak lazım. dün ben volatiliteyi kullandım. 1677 civarı alıp 1681 civarı kapattım.70 pip cepte..dng
Printable View
rakamlar doğru görünüyor. 30 pip bir volatilite aşağı yukarı normal karşılamak lazım. dün ben volatiliteyi kullandım. 1677 civarı alıp 1681 civarı kapattım.70 pip cepte..dng
günaydınlar cümleten,....
[quote=sungur;427485]rakamlar doğru görünüyor. 30 pip bir volatilite aşağı yukarı normal karşılamak lazım. dün ben volatiliteyi kullandım. 1677 civarı alıp 1681 civarı kapattım.70 pip cepte..dng[/quote]
o rakamlar tabi günlük ve goldda yüksek kaldıraçta dikkat etmek gerekiyor,...
o nedenle bir yöne momentumu görüp çizigi üzerinde veya yakınında işlem gerekli,...
o indikatör tamam bize rakam veriyor rakamları da iyi çalışıyor ama aynı zamanda bir trend indikatörü,...
yani mavi çizgizisi sağa geçince tren başlatacak henüz bu yok,...trend yok,..
şu anda bu 1660.x üstünde 1679.x se hareket,...dolayısı ile hali hazırda 1660.x işleme şansı var çünkü ortalamayı sökemedi henüz yani trend yok,...
işte o nedenle,...
dün dedimki, yönünüz bir yöne baksınki stop edebilin
.....ama pozunuzu bu çizgiler etrafında alın,...
ortalamayı sökmesinin en güzel yolu,....
1660.52 altında bir kapanış ve tekrar takip edende/lerde üstüne çıkış ve kalıştır,...bu ortalamayı söker ve long trendi başlatır,..bu aynı zamnda tut demek,...ve en az 1704.x tir hedef,...
diğer türlü bunu zemin yaparsa 1660.52 yi, şu anki hali yani...
1679.35 altına gelmemesi veya 1679.35 altında kapatmaması gerekli,...bu çok zor,...
yani 1679.35 üstünde forsing durumunu sürdürmeli,.....
ölese bu ancak 1679.35 üstünde forsing yani kuvvetli,...bunun altında 1660.52 yukarıda değindiğim gibi takip edilmeli,..yada ben ortalamaya bakacam sökebildimi diye,...
işte o nedenle,...
bu bölümde yönünüz tek olacak ki bu stop şansı verecek size,...longsanız long olmadı stop,...
shortsanız short olmadı stop,...gibi,...bu durum çok net,...
ve net çizgiler olarak
1679.35 veya 1660.52 kullanılacak, bir yöne momentum başladıktan sonra kaçırmışsak çizgi üzerini bir sonraki çizgi beklenmeli, aralar dereler tehlikeli,...çünkü ikisi arası 19 yapıyor,..aşımlarıda buna ilave hesap etmek gerekli,...
[IMG]http://666kb.com/i/caqk43ipfmlt6tud3.png[/IMG]
[IMG]http://666kb.com/i/caqk4wz7pg1xuskjb.png[/IMG]
şimdi bakın daha önceden de biliyorsunuz,...
saatlik ov ve günlük kv veriyor,...
değerler aynı
1679.35 ve 1660.52 ancak saatlik bir de ne vermiş, 1669.35 ara boşluğu doldurmuş,...19 u,...
Biraz vop yapalım
dpvt 103438
[img]http://666kb.com/i/caqlz7zcbql230lpz.gif[/img]
[img]http://666kb.com/i/caqm2ihw5acj79913.gif[/img]
saatlik trendde henüz bir bozulma yok,...
[img]http://666kb.com/i/caqm60w1fg3sls7av.gif[/img]
BOZULMA OLURSA SATIŞ YÖNÜNDE BUNU BURADAN ALIRIZ,...
Saatlikte long hareket 100125 den devam etmekte,....
Ve iz sl si 100475 te,...
Aktif desteği ise 101475 te,...
Dedikten sonra 5 lik bakalım,...
5 likte son aralık 99825 e 101650 idi ve ....
Long devam 101650 üstü kalışta idi, kaldı ve devam etti, buna mecburlar, çünkü total 63 hafta ile dötlerini ne yaptık baştan çizdik,...
Yani bu yükseliş bu manada dötsüz bir yükseliş,...peki safhası ne,....hangi safhada,....
Otluyormu gevişmi getiriyor,...
şu anda otluyor,....geviş getirmede elbette formasyonlar oluşacak daha buna var,...şimdilik ülke puvanına oynuyor ve henüz shortlar devreye girmiş deyil, kimin dıuşında ky dışında,...
E onların neyi var ölçüm sorunu var,....hareketler hep tepede veya dipte öngörülenden fazla olmalı,..
böyledir,...
bunların ne sorunu var, paralarını dışarı çıkarma sorunu,..bunlarında böyle bir durumları var,...işte bu onalarada bunlarada nerde birleşir portföyde,...
bu ne denek kimin parası biterse o kaybeder,...
bu da böyledir,...
o nedenle mesefeler önemli,....
5 likten devam edelim vakit geçsin,...
burada goldun paritenin veya sx in bir önemi varmı yok,...
neydi sandık iki şekilde harekte ederdi,...önüne geçip çekerek arkasından iterek,...
ve yine neydi kavruklar bir yerden sonra diğerlerini geçecekti, biz de bu tl zirvelerin kırılması ile yaşandı,...
80.702 etrafında minör dolaşan dxy,....bölgesel siyasetin göbeğindeki ülkeye not artırımları ile moment sağladı ve borsasıda ne oldu endex özelliğinden hisse özelliğine geçti,...
artık o bir ne, hisse,...
yani hisseli harikalar kumpanyası , öyleyse o bir ne harika,...
önceden neydi dünya güzeli, şimdi ise ne harika,....
yani bu hissenin adı ne harika,...
103575 sl,
103800 aktivasyon,..
short yok,...
ilk short anahtar 103 125 te mevcut,...bu aynı zamanda stobu patlayan ve şu nada boyun eğmiş trend göstererk long hareketi syrediyor,...
öyleyse 5 likte,..
103575 sl,
103800 aktivasyon,..
short yok,...
short anahtar ise 103125 te,...
buaradan takip edelim şimdi,...
[QUOTE=indregandi;427568][img]http://666kb.com/i/caqm60w1fg3sls7av.gif[/img]
BOZULMA OLURSA SATIŞ YÖNÜNDE BUNU BURADAN ALIRIZ,...[/QUOTE]
indregandi üstad kullandığınız bu indikatörünün adı ne? bizde kullana bilirmiyiz . bi yardımcı olursanız teşekkürler
yani bu herekette toptan bakar5sak oldukça başarısızlar,....ama bu görünen hareket dolayısı ile bir başarı olarak sunulabilir,...
bu hareket esas shortunu formasyonlarda alacak ve onların üstüne tükenerek yükselecek,..
bu safha 3 tü,...
boğadan çıkış, buradayız halen,...
range trade, henüz başlamadı ve short burada yakalanacak, yani formların olduğu alan
ve tükeniş,... kendi tükenirken hem short bırakmayacak hem long,..ancak kendi short açmış olacak,...
short bırakmayacak çünkü onların üstüne tükenerek yükselecek,..
long bırakmayacak çünkü, range safhada bunlar form görerek erken shortlamış olacaklar,..
py illaki kazanacak,....
o nedenle adımlar atılırken duygusal olunmamalı,.....ben şahsen halen 1/10 dayım ve hedef olmadan 2/10 geçmem,...
bunları daha önce yazdık,...
[quote=indregandi;427572]Saatlikte long hareket 100125 den devam etmekte,....
Ve iz sl si 100475 te,...
Aktif desteği ise 101475 te,...[/quote]
aktif destek 102625 oldu
dolayısı ile sl 101475 e yükseldi,...
bundada henüz short yok ve short anhtar 101900 de longa boyun eğmiş trend gösteriyor,...
tabi bu mesefaler ne kadar çalışacak olsada aralık fazla olduğundan 5 lik şimdilik iyi bize,...
[quote=indregandi;427592]öyleyse 5 likte,..
103575 sl,
103800 aktivasyon,..
short yok,...
short anahtar ise 103125 te,...
buaradan takip edelim şimdi,...[/quote]
yani buradayız ve,....
şimdilik 103975 öngörü var,...
şu demek şu an fiyatlar 103975 altı kapatmadan long devam eder veya arıza yapmaz demek
yani aşağı yukarı pysanın en olduğu bir noktadayız çok gerilmiş piyasa,...
gergin,...ama 5 lik ölçü iyidir,...
bana ne benmi gerdim,...
[QUOTE=rainbow;427601]indregandi üstad kullandığınız bu indikatörünün adı ne? bizde kullana bilirmiyiz . bi yardımcı olursanız teşekkürler[/QUOTE]
Ben 'im bir tahminim olacak sanki [COLOR="Red"][B]Directional Movement DI+DI-[/B][/COLOR] desem :D
aktivasyon,
103850
sl
103800
saattlik realize olabilir, ama bunun takibi beşliklerden olmalı,...
5 lik,
sl 103800
aktivasyon 103850
short henüz yok,...
short anahtar 103125 te,..
[img]http://666kb.com/i/caqp2yuhjg0vtmwvr.gif[/img]
[QUOTE=indregandi;427617]bana ne benmi gerdim,...[/QUOTE]
+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.
[img]http://666kb.com/i/caqp53mhl5ckjgd13.gif[/img]
buda mega boyut,...
düşünün rakamlar o kırmız a.maviden,..ama ana trend böyle,...
evtet
short sl 104250 tek, aktivasyon yok,...
long ise henüz patlamadı
103800 sl
103850 aktivasyon devam,
yani py de şu anda çift yön var ama biri gerçek,...
keh keh,...
evet gerçek bir,...
birbirine karşıt iki şey aynı anda gerçek olamaz,...öyle biliyoruz,...
104250 mi,
103800 mü,...
gönlümüz longdan yanaki hedeflerden shortlayabilelim,...
ama rakamlar böyle ve gerçek rakamlar,.....
her zaman rakam gerçek, doğru rakamlar,...
eğerki bir direnç veya destekle trade yapmıyorsanız öle elli yere destek dirneç deyil,......
benim gold da yaptığım ne iki tane deyilmi,...
yok işte burası şurasıda oarası buarası da öle deyil, iki tane ile ne yapıyorum koca goldu anlatıyorum,...
ne diyorum bu sadece ziynet eşyaşı,...esasen bu,...
anlattığımda bu,...yani yol orada romaya çıkıyor,...
ve kola takılıyor, diğeride kulağa gümüş olanı,...kolda iyi durmuyor,...böyle biliyoruz,...
long sl ve aktivasyon henüz temas yok, short ise 104250 de tek patlarsa patlar yani,..
iki şeyden biri gerçek,...
103800 veya 104250 bakalım hangisi ve rakamlar milimetrik,...
disiplin ise şart, niye patlatmaya yazıyoruz ve önceden yazıyoruz çünkü,...
neye patlatmaya,...
önceden ne yapıyorduk, patlamayana yazıyorduk ama patlatıyorlardı deyilmi,...
işte şimdi patlayana yazıyoruz,...
bu büyük konfor,...
böyledir,
....