-
[QUOTE=Leblebi;219185]üstad dün akşamdan itibaren çok kesin ve keskin yazılarınız bir nevi dejavü lük de var 2 sene göremez gibi sebebi nedir açıklayabilirmisiniz sakıncası yoksa grafikli olursa daha iyi tartışabiliriz saygılar.[/QUOTE]
Sn Leblebi siz 6. hissin dışında bir sebebin olmasına ihtimal veriyormusunuz?
-
[quote=excali;219194]Dün ne oldu ki?[/quote]
adaş nukleus istemiş kurumdan,makina souk gönderemeyiz demişler..:)
-
[quote=ATHLON;219181]ulen yanarım yanarım...şu yukselısı görüp,başından mallanıp...sadece yarısını alabilmiş olmaktan yanarım...ha bi de kısadan 500 yedık zarar,onna yanarım...:))[/quote]
hani hani diyen biri var
büyük sözü dinlemiyosunuz demekki
geçmiş olsun
-
[quote=Kanaatkar;219175]Satis gelmeden satmayalım ama satis geldiğinde ve sistemler sata gectiğinde tereddut etmeden satalım ve hic erken realize etme hatasına dusmeden bekleyelim.[/quote]
Abi genel olarak haklısın tabi ama sistem bu işin kesin çözümüdür bakışı da çok doğru değil. Bak Sazan'ın sistemi, Astatin'in sistemi bile son günlerde kaç kez terste kaldı. Bu dönemde terste kalmayan sistem de başka dönemde terste kalır. Hiçbir yaklaşım bu işin mutlak çözümü değil.
-
[QUOTE=kitaro;219176]pala orayı göstermez o fırsatı vermez[/QUOTE]
çok daha yukarılar görünecek.. halen mevcut durumdaki shortlar kapatma sevdasına düşmediler.. halen ümid geri dönüş olacağı yönünde.. ancak düşüş kanalı kırıldı ve yükseliş başladı.. yakında panik havası oluşturulup shortların birbirini ezmesini izletirse pala hiç şaşırmam.. geri dönüş konuşmaları için çok erken hatta gereksiz bir erkenlik söz konusu.. ısrar etmemekte fayda var.. 500 puan eksik olsun ama benim olsun demek daha doğru diye düşünüyorum..
ayrıca düşüş olacaksa bile önce pala şhortlar diye düşünüyorum.. daha bu piyasanın hakimi benim dedirtmedi ki..
aps 223176 apsd 5088 tehoyyy ne para biriktirmiş öle be bu pala.. piuvvv... kuruttu piyasayı
-
[quote=ATHLON;219181]ulen yanarım yanarım...şu yukselısı görüp,başından mallanıp...sadece yarısını alabilmiş olmaktan yanarım...ha bi de kısadan 500 yedık zarar,onna yanarım...:))[/quote]
bu tarz pişmanlıklar buranın tepe olduğunu en güzel gösteren duygusal indikatörlerdir+.
-
[quote=ATHLON;219198]adaş nukleus istemiş kurumdan,makina souk gönderemeyiz demişler..:)[/quote]
Yani??
-
[quote=Kennym;219202]çok daha yukarılar görünecek.. halen mevcut durumdaki shortlar kapatma sevdasına düşmediler.. halen ümid geri dönüş olacağı yönünde.. ancak düşüş kanalı kırıldı ve yükseliş başladı.. yakında panik havası oluşturulup shortların birbirini ezmesini izletirse pala hiç şaşırmam.. geri dönüş konuşmaları için çok erken hatta gereksiz bir erkenlik söz konusu.. ısrar etmemekte fayda var.. 500 puan eksik olsun ama benim olsun demek daha doğru diye düşünüyorum..
ayrıca düşüş olacaksa bile önce pala şhortlar diye düşünüyorum.. daha bu piyasanın hakimi benim dedirtmedi ki..
aps 223176 apsd 5088 tehoyyy ne para biriktirmiş öle be bu pala.. piuvvv... kuruttu piyasayı[/quote]
yanılıyorsun
-
yannız şunu söliim...opsiyonlu piyasalarda yapılacak işlemlerdeki birinci amaç sermayeyi korumak olmalıdır...parayı 3 e 4 e katlamak deel...
-
birileri gelir, bişeyler yazar, gider.
etkilenip etkilenmemek, tutarlı bulup bulmamak, haklılığını görüp görmemek, ve hepsinden önemlisi, bir sonraki yorumuna inanıp inanmamak insanların kendi süzgecine bağlı.
birazdan buraya üye olacak birisi "2 haftaya kadar 50 bin görülecek. burdan 100 puan yukarısını görsün kellemi keserim" dediğinde, şort tuşuna basacak olan arkadaşın aklına şaşarım.
elbette makina değiliz. etkilenmemek mümkün değil diyecek olan arkadaşlara da şunu söyleyeyim.
yorumlardan etkilenmek için, yorumu yapanın o yorumun altını ne kadar doldurduğuna bakmak gerekir. yukardaki tarz bir cümleden etkilenilmez. etkilenmek için en hafif tabir, saflık gerektirir.
etkileneceğiniz yorum, altı dolu olan, sebepleri ile açıklanan ve "şu nokta geçilirse projeksiyon çöpe" denilecek yorumdur.
gerisi işkembeden sallamanın ötesine geçmez...
bu forumda bunu ayrımına varamayacak olan vatandaş olduğunu sanmam. ha varsa bile, sorun burada yapılan yorum değildir. o vatandaşın kendisidir...
şahsi görüşlerimdir...
-
[QUOTE=hilmi;219197]Sn Leblebi siz 6. hissin dışında bir sebebin olmasına ihtimal veriyormusunuz?[/QUOTE]
abi iyi kötü her kes teknikten anlıyor herkesinde sistemi mevcut ben sayarım başkası çizer başkasıda piskolojiye oynar ama sonuçta bir göstergesi vardır 2 sene göremez demek göremiyebilirde ama sebenini bilmek isteedim gizli bir bilgi degilse yok grafige göresede onuda görelim tartışalım dedim saygılar 6 his ise o başka.
-
[quote=kitaro;219186]insanlar çocukmu niye etkilensinler burada herkes 18 yaşından büyük.
zaten etkilenecek adam baştan batmış demektir.
herkes kendi görüşünü yazıyor bende yazıyorum benim tek farkım ben daha iddialıyım hepsi bu
neyse üzerime yine çok gelmeye başlanıldı sistemcilerde tek yönde neden ısrar ediliyor nasihatlerini vermeye başladı demekki burası gerçekten tepe:..:[/quote]
yok çocuk yoktur ama yeni başlayanlar olabilior.. muhtemelende vardır.. bi şey biliosan onu söle bizde bilelim öle 2 ayda bir gelecem de bura 2 yıl daha görünmez demekle bi görüş belirttiğinimi zannediosun.. sana nasihat veren yok zaten piyasa veriodur.. daha tartışmayacam