-
çok haklısınız sv: teo
ms ye bi çok şey yaptırabiliriz analizlerle ilgili ama ms ye benim yerime sen düşün diyemeyiz...
sistemler agplı açılışların daha önceden olacağını asla tespit edemezler ama bizler yatırımcı profili olarak kaarı maximize edip zararı minimize etmek bizlerin elindedir...
orta vadeli sistemlerde bir günlük gaplı açılışlar çok ta önemli değildir...
bence önemli olan beklentilerimize göre formülü dizayn etmektir.. örneğin long pozisyondaki birine göre bir günlük düşüş pekte o kadar önemli olmayabilir veya tam tersi ama sistem disiplinine inanan ve bu disiplini muhafaza eden birisi her zaman kaarı maximize eder...
sistemlerden azami ölçüde faydalanabilmek için sistem disiplini şarttır
benim için kural şudur sistem emretti fiyata bakma pozisyon kapat yada sistem emretti fiyata bakma pozisyon aç şeklindedir...
size bunu grafikle göstereyim bir günlük kayıpların önemli olmadığını sistemin gücüne inanan ve disiplin ile bu kuralları yerine getiren kazancı kaybından fazla olacaktır...
grafiği incelerseniz sistemin verdiği orta vadeli sinyallere tam disiplin ile uyan birisi güzel karlar yazmış olacaktır....
[img]http://resimekle.gen.tr/uploads/0hY68410.png[/img]
-
resimde görüldüğü gibi sistemde hata yok gibi hatta bir gün gecikme olması tam isabet onikiden vuruyor yani sistem long sinyali verdiği gün alamadığımızı farz edelim ertesi gün al verdiği gün den daha iyi fiyattan long açmamızı sağlıyor yada short sinyali verdiğinde ertesi gün daha yüksekten short açmamıza olanak sağlıyor.. sistemde hata yok ama ben burada forumda görüyorum bazı arkadaşlar akşamdan pozisyonunu belirtiyor bu akşam long girdim yada short girdim leklinde beyan ediyorlar....
sağlıklı bir sistemi olan birisi her gün pozisyon açmamalı günlük haberlere göre gelişmelere yada beklentilere göre pozisyon belirliyorlar tamamen sistem dışı olduğunu düşünüyorum yada sistemleri optimize edilmemiş olabilir...veya hissi davranıyor olabilirler..
aslolan sistemde disiplinli hareket etmek günlük 1000--1500 puanlık hareketlerden kar ederim diye düşünmekte ve boş yere komisyon ödemekte yada zarar etmekte..
oysa sabırla sistemi beklemiş olsa kaarı daha sağlıklı ve maximum elde edeceği kesindir...
-
bazı arkadaşlarım özelden bana mesaj yolluyorlar cevaplamaya çalışıyorum ama en az 50 mesaj yazmış olmam gerekiyormuş özelden mesaj yollayabilmemin şartı buymuş eğer bana özelden mesaj yazan arkadaşlar acele etmezler ise bu sorulara yanıt vermeye çalışacağım 50 mesajı yazmayı başardığımda :)))))
-
Arkadaşım merha,
Matriks'in 15 günlük matriks gold'un 15 gün deneme demo sürümü var.
[URL]http://www.matriks.web.tr/[/URL]
Yükle ve kurduktan sonra derinliksiz canlı data gelecek.
Proğram açıkken Sol üstte MATRİKS'i tıklayınca araçlarvar.
Araçlardan metastock'a aktar adımını seç ve ayarla.
Bence 15 gün test çalışması için yeterli.
Derinliksiz 3 ayda 165 YTL ödüyorum ben.
Sana uyarsa devamedersin.
Bir sorun olursa forumdan yazarsın yine yardımcı olmaya çalışırım.
İyi bayramlar.
bi arkadaşım böyle bi mesaj yazmış bunu test edicem teşekkür ederim
eğer bana faydalı olacağına inanırsam bunun bedelini öder satın alırım saolasın...
-
bi arkadaşımda koşullu 12 günlük alım yada satım koşulu olan bi sistem hakkında yardım rica etmiş bunuda elimden geldiğince özel mesaj yazabildiğimde cevaplıyacağım az kaldı 50 mesaj dolmasına :)))
-
[QUOTE=natilus99;66394]çok haklısınız sv: teo
ms ye bi çok şey yaptırabiliriz analizlerle ilgili ama ms ye benim yerime sen düşün diyemeyiz...
sistemler agplı açılışların daha önceden olacağını asla tespit edemezler ama bizler yatırımcı profili olarak kaarı maximize edip zararı minimize etmek bizlerin elindedir...
orta vadeli sistemlerde bir günlük gaplı açılışlar çok ta önemli değildir...
bence önemli olan beklentilerimize göre formülü dizayn etmektir.. örneğin long pozisyondaki birine göre bir günlük düşüş pekte o kadar önemli olmayabilir veya tam tersi ama sistem disiplinine inanan ve bu disiplini muhafaza eden birisi her zaman kaarı maximize eder...
sistemlerden azami ölçüde faydalanabilmek için sistem disiplini şarttır
benim için kural şudur sistem emretti fiyata bakma pozisyon kapat yada sistem emretti fiyata bakma pozisyon aç şeklindedir...
size bunu grafikle göstereyim bir günlük kayıpların önemli olmadığını sistemin gücüne inanan ve disiplin ile bu kuralları yerine getiren kazancı kaybından fazla olacaktır...
grafiği incelerseniz sistemin verdiği orta vadeli sinyallere tam disiplin ile uyan birisi güzel karlar yazmış olacaktır....
[img]http://resimekle.gen.tr/uploads/0hY68410.png[/img][/QUOTE]
Arkadaşım, bu grafikteki formül dinamiktir.sürekli değişir sinyali.Çok yanıltıcı işlem yaptırır.
Aman dikkat.
İnternette Jose silva'nın Blackbox ve Rbs-Ramona bant strategy diye iki adet Temlate bulabilirsiniz.
Ama Jose uyarıyor .Yatırım işlemlerinizde kullanmayın sinyaller değişken olduğu için zarar ettirebilir diye.
-
bu bir örnektir sv: aziz yani prototip benim sistemim bu değil tek başına hiç bir sistem çok başarılı olmayabilir...
amacım ilk önce bir yatırımcının yada oyuncunun kendini disipline etmesi kural koyması bu kuralların başında da stop loss gelir...
benim kullandığım sistemler yine bu forumda başka sayfalarda kaldı yazmıştım
-
[QUOTE=natilus99;66394]çok haklısınız sv: teo
ms ye bi çok şey yaptırabiliriz analizlerle ilgili ama ms ye benim yerime sen düşün diyemeyiz... [/QUOTE]
Iste o zaman sistem olmaz sayın Natilus.
Sistem bilgisayarın otomatik robot şeklinde al sat yapmasını sağlamalıdır.Bunu eğer sistem kabul ediyorsanız program olarak yazılabilmelidir.
CBTS niye sistemdir, çünkü bilgisayara tanımlanabilir.
5 gunluk ortalamayı gecınce al,dusunce sat. SU durumda kapat denılmıyorsa kod olarak, hep al sat yapar bılgısayar.
Ama ben burada kar realıze edecegım dersenız bu sıstem olmaktan cıkar.
Psıkolojı olur.Sıstem uygulmıyorsunuz demektır.
Eger kar realıze komutunuz da varsa ve her zaman aynı seyı yapıyorsa o zaman sıstem olur.
Mesela flate gecme kosulu 500 puan gıbı.
Eger pozisyona gırme, cıkma, terse donme, kar realızasyonu kurala bağlanmadı ıse, bu sıstem degıldır.Kazancları da tamamen tesadüfidir.
Bır gun kazanır bır gun kaybeder.
Netıcede uzun vade de kaybeder.
Pekı bu kuralları program olarak yazarsak kazanırmıyız. Bunuda ancak system tester soyler.
Pekı kazanırsak uygulayabılırmıyız. Onuda karakter yapımız, ıhtıyaclarımız, endıselerımız, korkularımız, hırslarımız belirler..
Sevgıler...
-
[QUOTE=natilus99;66394]grafiği incelerseniz sistemin verdiği orta vadeli sinyallere tam disiplin ile uyan birisi güzel karlar yazmış olacaktır....[/QUOTE]
Toplam trade yasantımızda bu grafıgın hıc onemı yoktur, Burada bu sekıldedır, baska yerde zarar yazdırmıstır. Bu grafıge guvenemeyız.
Umarım yazılarım sıze ters gıbı gelmıyordur.
Sevgıler...
-
12,12,2008 Cuma....
[img]http://resimekle.gen.tr/uploads/QRm00854.jpg[/img]
Takip sayımız..[COLOR="Blue"][SIZE="5"]31,553 üstü kapanış. bizi LONG a geçirdi....[/SIZE][/COLOR]
[COLOR="Red"][SIZE="6"]Pazartesi takip sayımız..31,670 altı ŞHORT....[/SIZE][/COLOR]
-
12,12,2008 Cuma....
[img]http://resimekle.gen.tr/uploads/EOb01054.jpg[/img]
-
15,12,2008 Pazartesi...
[img]http://resimekle.gen.tr/uploads/qhj61090.jpg[/img]
Takip sayımız [COLOR="Blue"][SIZE="5"]31,670 üstü kapanış..LONG LAR TUT DA.....[/SIZE][/COLOR]
Yarın takip sayımız.. [COLOR="Red"][SIZE="7"]32,268 altı ŞHORT A GEÇİRİR.....[/SIZE][/COLOR]