-
şimdi topik olarak geçmiş takip edenler bilirler,...
1.global maliyet diye nitelendirdiğimiz bir analiz yapıyoruz ve bu oturalı çokça zaman oldu, epey çok,....
2.bunun balık ve papyon olarak takibi oturdu ve büyük lüx bizler için,...
3.proceksiyon ve zaman analizlerini geliştirdik,..
4.128000 hedefli fibon analizini uzuncadır takip ediyoruz, epey çok oldu buda,....
-
[quote=seagate;424900]slmlar abi
-200 futureda pat açan pala yükseldi diye randırırmı bilinmez.. bilinmezzzz yarın olsada seans açılsa yaa sıkıldık hergün iyi alıştıydık kaybetmeye :D[/quote]
onun için bu adamlara zırt pırt short açılmaz,...
uzun dönem bakmak gerekir,...
şimdi ben shortum ve bunun ikinci dalgasını 110-115 olmadan açmam...
burada bunu anlatıyoruz,....
adamın 3 senede geviş getirerek yapacağı işi 1 senede 81175 te cebizmize alacağız,...
burada bizim sağ ve slimen 95 ler kadar analiz edebilmemiz çok önemli gerçekten ve büyük konfor,....
81300 tüm zamn tl boğa analizi bunu sağladı,...artık işi yayılma ve diğer hedeflerden poz alma sağlayacak,...81175 alacaklı çünkü,..
tek yapılacak iş portföy yönetimi,...paranız ölçüsünde bunu yönetin,...
-
onun için günlük analizler dahi tahminlerimizin gerisinde kaldı ve zaman kaybı,...
ancak ihtiyaç nedeniyle,.....
vobcektifte günlük gıbraşmalar için tamamen disipline yönelik minör zamana dayalı tarde edeceğiz,...
burada ise macör tahminlerimiz olacak,....
-
-
görmüşken yazalım,..
gold kv günlük te 1679.x altı üstü,..
ov leri daha önce yazmış idik,...
1704.x hem ov hem kv,...bunun üstü kalış tut, daha önce yazdık,...
1662.x önemli ov idi,...bunu üç aya yakın çalıştırdık, halen önemli,...
ancak ,..1679.x üstü kv çalışırsa ov 1704.x devreye girer,...
şu şekilde yapın,...1662.x istop veya tercihen tenkinli short,..
1679.x ise üstünde long tut,...1704.x ü hedefle ilk etap için,...
sonrasına 1704.x üstü kalırsa sürekli tut,...şansını dene,...
ölese,..
1662.x ile, 1704.x arasında olan gold şu sıra 1679.x üstünde tutunursa long tut durumunda,...
-
-
1679.x üstünde,...
diğer kv ler,
1704.x kv/o.v ve 1736.x k.v
-
1704.x çok önemli, hem ov hem kv,....çok önemli,...
1662.x de öle,....
ama şu sıra tayin edici kv 1679.x rakamı,...
öle,...
-
[img]http://charts.mql5.com/1/60/xauusd-w1-mig-bank.png[/img]
haftalıkda ciddi pozitif uyumsuzluk var ...
4 ocak tarım dışı işsizlik oranı verisi var
iyi gelecek veriler gold u sattırır ...
-
avruba birliğine tüm zamn 1.3145 vermiştik,...bunu verdikten sonra geri çekilmeyi,...
1.3159 yapabilmiş,...
1.3145 verdiysem bir yerden bulup vermişimdir,...önemli o değer, tüm zaman long yeri,....
tüm zamn denge..
-
[quote=DalgalarlaSörf;424924][IMG]http://charts.mql5.com/1/60/xauusd-w1-mig-bank.png[/IMG]
haftalıkda ciddi pozitif uyumsuzluk var ...
4 ocak tarım dışı işsizlik oranı verisi var
iyi gelecek veriler gold u sattırır ...[/quote]
yorum gereksiz bence, rakamlar çok sağlıklı,....duygudan uzak,...
bu rakamlar malumunuz 3 ay önece yazdık inanılmaz çalıştı,...
sadece 1679.x üstünde kalabilirmi buna bakılacak,...
-
[img]http://charts.mql5.com/1/60/eurusd-h4-mig-bank-3.png[/img]
1,3171 eylül tepesi kırılmalı
1,3140 altında 2 gün üst üste kapanış olmalı
haftalık yukarı trendin sonlanması için 1,2880 kırılmalı
-
[img]http://666kb.com/i/cac0o8ezoy7zdulxn.png[/img][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1301.hizliresim.com/15/2/hknv3.png[/IMG][/URL][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1301.hizliresim.com/15/2/hknv3.png[/IMG][/URL]
-
[QUOTE=indregandi;424926]yorum gereksiz bence, rakamlar çok sağlıklı,....duygudan uzak,...
bu rakamlar malumunuz 3 ay önece yazdık inanılmaz çalıştı,...
sadece 1679.x üstünde kalabilirmi buna bakılacak,...[/QUOTE]
neyse gereksiz kirlilik oldu
-
bakın 1752.x başka indikte var şu sıra,..buda iki-üç ay önceki başka bir indikten yine saatlikte ov denege almıştık,..
oralar okunursa ben gitmeden öneceki yereler,...bu rakamlar hep var,...
goldda duygudan uzak, rakam esas,...
1662.x günler önce den sadece bu topikte verildi, kana kana short yaşandı günlerce, onun için rakamlar önemli,..
her şeyimiz,...
-
[quote=DalgalarlaSörf;424930]neyse gereksiz kirlilik oldu[/quote]
yorum gereksiz derken, sizin yorumunuz anlaşılmamalı, işsizlik rakamı konusunu vurgulamıştım,...sanırım yanlış anlaşıldı,...
duygudan uzak demem esasen o dur,...
-
Günaydın, güzel ve kazaçlı bir yıl diliyorum
-
[QUOTE=indregandi;424932]yorum gereksiz derken, sizin yorumunuz anlaşılmamalı, işsizlik rakamı konusunu vurgulamıştım,...sanırım yanlış anlaşıldı,...
duygudan uzak demem esasen o dur,...[/QUOTE]
[img]http://charts.mql5.com/1/60/xauusd-d1-mig-bank-3.png[/img]
gold
şu anda 1683
pivot 1668 üstünde kaldıkça yön yukarı
hedefleri
1685
1694
1702
1668 altında long yok ...
-
[QUOTE=indregandi;424929][img]http://666kb.com/i/cac0o8ezoy7zdulxn.png[/img][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1301.hizliresim.com/15/2/hknv3.png[/IMG][/URL][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1301.hizliresim.com/15/2/hknv3.png[/IMG][/URL][/QUOTE]
[img]http://charts.mql5.com/1/60/xgdusd-h4-mig-bank-2.png[/img]
100 ema 1679 üzerinde kalabilirse 200 ve 365 ema hedefler
1679 altında 1668 pivot kırılırsa satışlar derinleşir
-
[quote=soulcoder;424892]yarın açılışta ve hemen sonrasında endekste meydana gelebilecek düşüş hiç mi mümkün değil?[/quote]
[quote=indregandi;424898]şimdi bakın ben burada bir sunum yapmışım,....
bu indikatör zırt pır sinyal vermez ve ayrıca yorum imkanı sunar,...burada bir realizeden bahsediyoruz, artık zamanı gelmiş,....
bu indikatör aynı zamanda 78050 yi vern indikatör,...
kırmızı papyondur, yeşil balık, papyon short pysa ve bundan geri alışları görür, balık ise long pysa ve bunun realizeleriyle ilgilidir,...
dolayısı ile ben burada bir sunum yapıyorum,...
ancak topiği sonundan kuruğundan tutarsak olmaz,...
bunlar hep geçmiş sayfalarda bir bir var,....
örneğin 78050 çıkışının fakesi 63875 dibi idi,...o dönemde bir bu topik orayı tahmin etti,...
çünkü donanımı var,...
şimdi ise realizeyi söylüyor ve short demiyor bakın realize diyor, diyor ve diyebilyor,...
donanımı var çünkü,....
yeşil grafta perşembe günü bunu izah ettim ve sonrası gün geri çekilme oldu ancak oraya mali uçurumu vurdular cuma akşamı,...
bu şu demek taktik,.....
[B][I]şimdi taktiğe yorum yapılmaz[/I][/B],..[I][B].neden adamın ne yapacağı bellidir,[/B][/I]..[B][I].tr abd den farklı olarak mali uçurumu [COLOR=Red]görmezden gelmiş veya kaçırmış olamaz,...[/COLOR][/I][/B]
[B][I]dolayısı ile bunun taktiği ağanın cebindedir,....
[/I][/B]
bizi ise artık burada bunlarda bağlamıyor,...
burası short topiktir,....
artık shor topiktir,...
imparatora kar ortağı olan bir topik,...
ve short atacağı yerleri ilan etmektedir,...
90-95 te atmıştır, endek 81 deydi o zamn,......
şimdi 110-115 te atacak ikinci grubunu,
üçüncüyü ise 128000 ne yakın atacak,..
ve dönüşü aldığında 81175 e kadar short gidecek,...
buhedeflere ulaşmadan dönüşlerde kar yazan her shortunu ise 63 hafta total boğa öngördüğünden aynı yerden kar alıp tazeleyecek,...
burası bununla ilgili,....[/quote]
demekki ne imiş sonuç,...
[I][B][COLOR=Red]taktiğe yorum yapılmaz,
[/COLOR][/B][COLOR=Red][/COLOR][/I][COLOR=Red][COLOR=Black]taktik oynanacak sahaya yansıyıcak, sonra beğenip beğenmemek, futbol gibi,......[/COLOR]
[/COLOR]
-
-
dünya güzeli,....elbet beni koynuna alacaksın,....
-
ömür boyu shortlayabilirim seni,....
-
vade bitimine 1 hafta kala veya bir süre kala güncel grafa geçilmeli,...
ve yakın vade graf takibi terkedilmeli,...
-
İndi hocam endekste 79,600 üzeri long olunur görüşünüz mü vardı ben mi yanlış hatırlıyorum?
-
[QUOTE=gnome;423440]O ZAMAN MADEM ÇOK İSTEK VAR MAKİNA YIBAŞININ DA VERDİĞİ COŞKUN RUH HALİ İLE 98.000 İ GEÇER . ANAM BUNUN NİYET KÖTÜ 100 LER KULÜBÜNE GİDİYOR DEYİP SHORTÇU TAYFASI FİLİKALARA ATLAYIP LONG GEMİSİNE KOŞAR .
ONDAN SONRASI TUFAN. . . LONG GEMİSİ YÜKÜ TAŞIMAZ BATAR :dü:
SONUÇ ; ONLAR ERDİ MURADINA BİZ ÇIKALIM KEREVETİNE :)))[/QUOTE]
Gerçi çok ani oldu ama neyseee.
-
Aslında alıntı yapıp öbür topige atayım dedim ama yine bu topikte göründü.Beceremedim.
Özür .....
-
[quote=polo;425077]İndi hocam endekste 79,600 üzeri long olunur görüşünüz mü vardı ben mi yanlış hatırlıyorum?[/quote]
sayın polo;
bendeki analiz rakamları long için şöyleydi,
[B][I]fibon analizi,[/I][/B]
51800, tahmini max dibimizdi,
66600(350), göbek rakam
[B][I]78050,[/I][/B] boğa rakamı
bunada hedef daha önce açıkladığım üzere, 2008 krizine karşılık gelen %100 hedef 28+100=128 000 endex değeridir,
[I][B]global maliyet rakamları;
[/B][/I]
70325 ve 71400(575) üstü/altı şeklinde ana gövde rakamlardı,...bunda 76200 ve 76750 boğa için anahtardı ve 1.nolu tepeyi oluşturdu buradan 63875 düşüşü yaşandı, buradan olan çıkış ise bu içinde bulunduğumuz trend,...
düşüş pysası başlayana kadar terendi ölçemez, hedef üretemez, bu nedenle proceksiyon analize geçildi,...
[B][I]papyon ve balık indikatörleri,[/I][/B]
yine papyon nindikatör 78050 de boğaya geçiyordu ve balık olarak devam edecekti, yine burada papyonun son uyguladığı direnç 78050 civarlarından 63875 e kadar olan düşüşü getirdi balıkta bu meyanda başlayan kuyruk ise 78050 yi kırmak üzere fiyatları yukarı çekti ve bu sıralar içinde bulunduğumuz bu trend devam ediyor,
düşüş başalayana kadar trend ölçer, mevcut trend içinde kısmen realizeleri bulur, özellikle range trend başladığında iyidir, 2013 geçerken yayınladım, 31 aralşıkta ,anacak düşüşler ve çıkışlarada büyük puvan hareketleri sorun yaratır,
[B][I]proceksiyon analizi,[/I][/B]
78050 yi yukarı geçen endex için hedef fiyatları belirlemekte kullandık ve zaman analizine olanak tanıdı,...bunda 81300 rakamını tüm zamn boğa ilan ettik, ve bu içinde bulunduğumuz trendi aldık,...ancak bu 81175 te bir denge daha oluşturdu ve bu 81175 bu yükseliş olgunlaştıktan sonraki ayı için dip bölgemizi oluşturacak, bunu ikiye ayırdık, mevcut boğa da olan düşüşe karşı denge,...yükselişin olgunlaştığı en noktadan itibaren ise bir dip yani short imkanı,...ve yine bu analizde dünyada sadece bu topikte bir boğa py nin bütün safhaları ile 63 hafta süreceği hesap edildi ve guruplandırıldı, buna göre 40 hafta daha boğa py devam edecek, ve yine proceksiyon analizden devamla, artık tl takbin işe yaramıyacağı ve usd grafa geçilmesi gerektiği 3 ay önce ifade edildi, bunun sonucunda geçtiğimi günlerde tl zirve kırarak rekor tazeledi ve içinde bununduğumuz trend artık usd olara ölçüyoruz, bu konudaki destek ve dirençler tarafımdan yayınlandı,......
tl olarak artık çalışmaz, zira sınırları dışına çıkıldı,...bu nedenle usd olarak devam ediyoruz ve çalışıyor,...
[B][I]indikatör analizi,[/I][/B]
bütün bu olacak olaylar yaşanırken ve esnasında düşüşler veya çıkışlar için 14 period günlük graf takibi yine topikte uygun görüldü,....ve önerildi,....
[B][I]trend analizi,[/I][/B]
104, 113 hedefleri arasında dağılıyor, zaman zaman yayınladım bu tür graflardan,...
şimdi ise geldiğimiz noktada 100000 gören bir endex var, usul usul şortlamayı artık hakeden,....zira artık elimde bir dip veya denge değerim var, 81175...
işte buna 81175 e giderken ben artık mevcud hedeflerimden sapmadan short açacam,...
ilk tur için burada bu topikte zaten :
c>85625, c=90675, ve c>90675 / c<95000 olark önerildi,...portföylere dikkat çekilerek, yani 62300 den çıkan endex se biz önerilerimizi ilk burada yaptık ki 81175 almak maksatlı idi, eğerki alsa idik ben oradan long olarak 63 hafta sonuna gidecektim, nedenlerini hep açıkladım daha önceleri,...
devam edersek,...
trend hedefim, 104(buna kapalı demiştim hatırlayınız) ve 110-115 olarak dağılıyor ben ise bunda 110-115 arasından ikinci tur shortumu çekecem,...
üçünçü tur short ise elbette 128000 fibona yakın olacak ve en fazla miktar burada atılacak,....
işte her çekilen short artık hedef değerler görülür görülmez disiplinli bir şekilde tarafımdan atılacak,...
önemli deyil ama olası düşüş olursa aynı zamnda bunu almaya yönelik çünkü 40 hafta benimde sakalında obamanında zamanı var daha,...
şimdi bu özet benim bakış açımın bütününü oluştuyor,...
burada örneğin 81300 tüm zaman long dedik ancak bunun 19000 puvan üstündeyiz artık, şu demek bu öneriyi dinleyenler varsa bunlar buralara kadar kazanmışlardır diye umuyorum,...ama artık hedeflere yaklaşıyoruz ve hedefler görülünce disiplinli short açmak gerekli sapını çöpünü aramadan,....
çünkü bizim bir zaman analizimiz var ve hedef analizimiz var,...yukarıda açıklamaya çalıştık,...
ayrıca balıkta balık bitmeden trend bitmez bunuda açıkladık, bunlar hep geçmiş sayfalarda bir bir ayrıntışlı yazıldı( üç safha hatırlayınız, boğadan çıkış, range trend bölümü, tükeniş rallis, ya 110-11500 hedefli, yada 12800 hedfli,) ancak balıkta bir range trend safhasına artık girmiş bulunuyoruz, yani büyük montanlı düşüş ve çıkışlar kalan 40 haftalık trend sonlanmadan yaşanacak, ancak boğa de3vam edecek yinede...
özellikle bu yükselişin son safhasına 21 hafta verdikki bu tepe formu nu oluşturacaktı, devasal bir zaman,....yani kimseye bir şey verilmeyecek diye de not düştük,...dalgalanacak yani,...işte bu dalgalanmada ümit ederimki ben,...hedflerimden açtığım shortları karlı kapyıp aynı yerden tazeleyecem tekrardan,...
kalan bölgelerimden 110-115 ve sonrasında 128 olarak short atacam, disiplinim bu şekilde...
geçmiş sefahat ve gelecek planım budur,..
bu arada habersiz olası düşüşler, 81175 aşağı geçilmedikçe long olmayacak,...hep yukarıdan tazelenecek,...
yani artık defanstayım,....
alternatif elektik bir sinus dalga eğrisidir, tek bildiğim budur, bunda ki eksen ise 81175 tir,....ya diptir ya dengedir,..buralardan düşerse ihtimal dengedir, ....128000 den düşerse ihtimal diptir,....
-
indregandi abi burdan düşermi abi 10 bin pivan
-
[quote=seagate;425090]indregandi abi burdan düşermi abi 10 bin pivan[/quote]
düşecekte,...buradanmı 104xxxx denmi,...o problem,...
-
5.57 cent takip edilmeli, haftalıkta,...destek burada ilk verdiğimde geçilmeli demiştim, haliylen destek oldu,....
-
5.62 ve 5.74 iki direnç,...5 .74 üstünde ölüme gider, hem ölür ve hem öldürür,....
-
5.53 destek,
5.62 dir
5.74 dir
-
işte o ölürken, en zayıf anında shortu çakacan kafasına,...
bu arada ölüm aslında bayılma, kar soğuğu gibi,....geçici,...realize yani,...
ama iyi puvn verir,...
merkezden ne kadar uzaklaşırsa o kadar iyi gerilir,...
merkez, 81175
-
bir range trend başlangıcını aldığım an iş kolaylaşacak,....işte bu gün yarın gelecek bu,....
-
[quote=indregandi;424643][IMG]http://666kb.com/i/ca8nnsd5mm24klzfn.gif[/IMG]
balık yemeye kuyruktan doğru başlanırsa yani bıçakla ilk oradan başlanırsa sonu iyi gelir,...
agamemnon kyruğu oluşturdu,....yemeden önce örnek olay turuncu oval, kuyruğun inceldiği yere doğru,....
104 olur, 101 olur veya buralardan olur, bu gün yarın yani,...
hindi ye çok uğraştım ama hep balık çıkıyor,...
unutmayalım, 63 hafta total dedik,...kuyruk sadece bir realize suna bilr, ama güçlü bir realize,
sonra yemek tarifinde belirtildiği üzere,......gövde yenmeye devam eder, eğer iri bir balıksa en lzetli yeri kafasındaki yanak etidir bu unutulmamalı,...
kısaca kuyruktaki incelme bir güçlü realzasyon işareti,...
sonra gövde boğası devaralacak işi,....[/quote]
bahsettiğim bu,....
-
bu arada dün gece gold yorumundan hemen sonra lineti dinlerken, lap top çöktü ve tamirde akıbet belli deyil,...
son verdiğim emekler ve graflar gitti,...
şu an resimde atamıyorum
,,,
ancak geçici başka bilgisyardan idare ediyorum,....
-
balık mevsimi hocam güzelmiş grafik sevdim umarım yarın 98 kapar üww
grafikteki 98 küsür 100 bin oldu üww :D
-
iyi akşamlar cümleten,....
-
indi üstad.
Bilgisayarın durumuna üzüldüm.
Siz mahrum olduğunuz gibi kıymetli grafiklerinizden biz de mahrum kaldık.
Bu gibi durumlardan etkilenmemek için;
1- Mutlaka Windows 7 kullanmanızı öneririm. Sebep kendi içinde yedekleme sistemi var. Bilgisayara herhangi bir şey olduğunda 10dk bilemedin 20 dk bilgisayar son haliyle tekrar elinizin altında olur.
2- Bu yedekleme sistemini kullanmak için ayrı bir harddisk tahsis edilmeli veya kendi içinde bölüm ayrılmalı. En pratik yol harici harddisk i sadece yedekleme sistemi için kullanmak. (Masaüstü bilgisayar kullansaydınız ikinci bir harddisk eklenirdi, Dizüstü tercih ediyorsunuz, o yüzden ikinci bir harddisk eklenemediği için, harici harddisk ortalama 250 gb kaliteli olandan)
3- Haftalık olarak veya siz istediğiniz programların kurulu, en son halinin yedeğini alırsınız. yedek alma işlemi kolay. Siz sadece ileri ileri diyeceksiniz. Veya bir sefer bilgisayar bilen biri gösterir siz arada bir yedek alırsınız.
Aynı şekilde yedeğini geri yükleme bir kaç yönerge var. O da öğrenilir.
Bu süprizleri yaşamaktansa bu birkaç adımı öğrenmek çok kolay.
4- Ne yaparsanız yapın, hardisk çöküyor bir zaman sonra, haricilerde öyle. USb belleklerde aynı şekilde. En sağlam kalıcı CD veya DVD ye almak ama bu da çok pratik değil.
En güzel yol, bu çökmelerden kurtulmak veya çok kolay birşekilde en fazla 20 dakikada tekrar eski haline getirmek için bu yedekleme sistemi mutlaka şart.
Bu yedekleme sistemi ile işletim sistemini tekrar, kurmuyorsunuz, sürücüleri tekrar kurmuyorsunuz, programlarınızı tekrar yüklemiyorsunuz, sonra sizin kullanılabilir hale getirmek için bazı kısayolları yapmıyorsunuz. Bunların hepsini yapmak en az 2 saat, bazen 3 saat sürer.
Çöken harddiskin üzerine yedekleme tekrar kurulabilir. Çökmede sadece dosya sistemi bozulur. Fiziki bir problemde de benzer bir sıfır harddiski takmak ve yedeğini kurmak yine çok kısa bir işlem.
Yer işgal ettim kusura bakmayın.
Herkese iyi akşamlar.