-
63 haftalık proceksiyon gereği,....bunun ilk 24 haftasında 90-95000 arasından 81175 e bir düşüş beklentimiz vardı,....
eğerki bu olursa 81175 civarından boğa açılacak,.....zira bunun sonrası 18 haftalık bir ralliydi,
ancak bu olmasda 113000 ler giderse,....artık shortlar dediğim anlamda atılmalı,....
burada ana nokta şu,....
imparator fedin bastığı paraları cukkalayacak,...
boğalar ekonomiyi sürdürmek için,....ayılar ise kar almak için,.....
yani,.....
burada fed, ekonomiyi sürdürürken para basarak(bastı zaten), imparator bu parayı en noktasında cukkalıyacak,...neden ayı olduğu için,....
ölese genel kural,....
devletler borçlu ve bu nedenle para basar,....
imparator ise alcaklı çünkü şirketleri var,.....ölese şirketler büyümek zorunda,...ekonomiler deyil,...ve şirketler borsaya kote,...sp sinde, dicisinde,....
yani devletin para basarak büyüttüğü ekonomileri şirketler karlılığa dönüştürmek zorunda,...
bakın globa bütün ülkeler batak, ana nedeni bu,...sitem kapital üstüne kurulu ve bir okadar ist, ...
yani kapitalist,....şirketler + değerken, buna karşılık devletler bir o kadar değersiz,...
sistem imparator tarafından kuruldu ise,....ölese şirketleri illa alacak,...yani fed globu büyütecek, fedin büyüttüğü glob kar olacak,...shortlamadan bu nasıl olacak,...
ne kar,....
shortlamadan nasıl olacak,....
iş bu alternans akımda yarıyı geçmekte, bu yarı 81300 dü,..
bu geçişin dönüşü ise 81175,....
-
düşüncem budur,....
bu topik bunlarla ilgilidir,....
ana konusu budur,.........
-
tekrar hatırlarsak,.....
tl grafın usd graf tarafından ittirileceğini 2 ay önce yazdık gittik,....
o nedenle usd graf direnç veya destekleri bu saatte çok önemli,...
zira tl zirve geçti,...
ancak usd hali hazırda cari
-
tl graf bu saatte nedir,.....
düşünün bir halat var,....hiç bir yere hiç bir şekişde bağlı deyil ve ona tırmanan bir kişi var,....
ancak aynı halatı usd ye alırsak bağlarını görürüz,.....tırmanan kişi bile rahatlar,....
-
Sn indiragandi
indikatör üretmede üstünüze yok gerçekten süpersiniz
rica etsem kampanayı biraz işleyebilirmisiniz?
çalışma mantığı, en kısa periyoddan orta periyodlara kadar mümkünse biraz takip edebilirmiyiz?
böyle bişey yapmayı çok isterdim ama anlayamadım nasıl olacak?
siz başarıyorsunuz, oda sizin farkınız bu piyasada.
-
haftalık direnç,....
5.43888, buna dikkat,....tam buralarda şu sıralar,...
day pvt 97290
-
[quote=bull market;423883]Sn indiragandi
indikatör üretmede üstünüze yok gerçekten süpersiniz
rica etsem kampanayı biraz işleyebilirmisiniz?
çalışma mantığı, en kısa periyoddan orta periyodlara kadar mümkünse biraz takip edebilirmiyiz?
böyle bişey yapmayı çok isterdim ama anlayamadım nasıl olacak?
siz başarıyorsunuz, oda sizin farkınız bu piyasada.[/quote]
bir indikatör,....
fiyatlar yükseldikçe yukarı kalkıyor(kriko gibi),.....ancak yükselen fiyatları hiç bir zaman geçemez,...buna karşılık düşüş başladığında fiyatlar üstüne çıkarak gider son tepeyi birebir sıfırında bulur(turuncu oklar),...ayrıca fiyatlar yükselirken fiyatı geçemeyeceğinden bulunduğu yerde periyodu üzerinden denge verir(penbe ok)
[img]http://666kb.com/i/ca5cid0ump5vtjbmr.gif[/img]
-
[img]http://666kb.com/i/ca5ckip166tk54f4z.png[/img]
şu anki denge özelliği ve esasen iki gün önce verdiğim hedef değer 976xx olarak buradandı
-
[quote=indregandi;423636]5 lik te karar yeri,
976xx yada çöküş,...[/quote]
[quote=indregandi;423637][I][B]karar[/B][/I],96911 de,
çöküş,..965xx de
hedef ise 976xx[/quote]
[quote=teoman85307;423640]Sn.İndregandi Hocam 97.600 direnç olarak çalışabilirmi sizce[/quote]
[quote=indregandi;423641]muhtemel ama 5 lik te,...[/quote]
bu bölüm,....
-
-
burada yararlandığımız nokta şu,...
indikatörün bir düşüş geliştikten sonra tepede bire birde fiyatı yakalaması,...bu bize orasının bir tepe olduğunu gösteriyor, ve birebir olması bunu tepe olup olmadığı şüphesini ne yapıyor ortadan kaldırıyor,.......
ve zaten eğerki fiyatlar bunun üstünde ve indik denge modundaysa fiyat ları yükselme eğiliminde olduğunu zaten gösteriyordu,...çünkü fiyatı geçemiyordu, yani aynı zannda bir trader,....
devam edelim,...
-
ikinci bir indikatör,....
denge veriyor,....
fiyatlar trnd halinde yükselme/düşme eğiliminde iken düz çiziyor(mavi renkler ve penbe tranj oklarla gösterilen)
fiyatlar mevcut durumundan ters yönde haraket ederse/ tepki yada realize durumnda yani seviye kaybediyor(kırmızı fiyatlar yükselişte)/(yeşil fiyatlar düşşte,...)
her durumda fiyatlar indik üstündeyse al,...altında ise sat,....
[IMG]http://666kb.com/i/ca5cvyukat68tk9lv.gif[/IMG]
-
ve bu iki ayrı indik kompleks olarak kullanıdığında kampana oluyor, adını öle verdik,...levyeye de benziyor,.....
amaç uzun trendleri küçük zamn dilimlerinde bir piyasa başka bir piyasaya geçerken mümkün olan küçük kayıplarla yakalayabilmek,...
trend halini mümkün olduğunca uzatabilmek,...günlüğe yakın max başarı,
buna karşılık küçük zamn dilimi günlük dönüşü yakaladığından büyük puvanlı dönüşlerden muafız,..
yatyda ise kaybetmemek zira denge veriyor, hemde çift...
[IMG]http://666kb.com/i/ca5d5bnhaxdgucz37.gif[/IMG]
-
şu anda buna göre satış yok,...
ancak son düşüşün verdiği yorgunluk devam ediyor,...
izleyen sl yöntem ise bu sürede 3 trade etti 5 likte,...
pariteden 33 pips alırken,....
tr nin hisse özelliğine takıldı,...ancak sl olduğundan sorunu yok ve rakamları birebir,...
-
[img]http://666kb.com/i/ca5dgg6xj814w7yjn.gif[/img]
başka metot,...mantık ise aynı
baz indikator penbe
-
sistemin şu anda kampana oluşturma ihtimali dengeler aşağıya geçilip düşüş gerçekleşirse oluyor değilmi Sn. idiragandi?
değilse yukarı devam şeklinde, taaki yeni dengeler oluşana kadar.
-
[img]http://666kb.com/i/ca5dkzw7bytx5i083.gif[/img]
ikinci indikatör az önce anlattığım ilave,....
-
ikinciside çok süper
budamı kampana serisinden ?
-
[img]http://666kb.com/i/ca5dmlpshtob3qbab.png[/img]
üçüncü ilave edildiğinde, penbe düzler dü,şüş mavi düzler çıkış,...
her iki yönde bölge tecavüzü piyasa değişimine delalet,..
-
sn.indregandi..çok teşekkürler..akademik eğitim verir gibi anlatıyorsunuz..emeklerinize sağlık..
-
[quote=bull market;423905]sistemin şu anda kampana oluşturma ihtimali dengeler aşağıya geçilip düşüş gerçekleşirse oluyor değilmi Sn. idiragandi?
değilse yukarı devam şeklinde, taaki yeni dengeler oluşana kadar.[/quote]
evet,......
günlük day pivot ta buradan,....
zaten günlük day pivottan alınan hareket,... bu trade ile 5 liğe aktarılmalı,....
ağa bir yönde ise ancak kandırabilir,...küçük,...bu kandırırmaları tolera edilmeli,...
buradaki amaç bu tolerasyonu yakalayabilmek,...
sonuç 5 likte bir trend ne kadarsa sonuna gidilebiliyor,...10000 se alır, 5000 se alır,...3000 se alır gibi,...
-
[quote=bull market;423907]ikinciside çok süper
budamı kampana serisinden ?[/quote]
evet,...
ama burada renk kodu yapıyoruz, bir öncekinde ise bir indik farklı, onun bire bir tepesinden istifade ediyoruz,...
-
Çok teşekkürler Sn. indregandi.
graflar ve açıklamalar süper oldu
elinize emeğinize sağlık.
-
[quote=albica;423909]sn.indregandi..çok teşekkürler..akademik eğitim verir gibi anlatıyorsunuz..emeklerinize sağlık..[/quote]
bunları anlatıyorum ki,...
bir mantık kurun,....
mesela izleyen slde ben şunu gördüm, izlediğim yere gelmiyor,...96875 e gelmedi mesela,...kural 96875 e değme çarpma idi,...
parite bunu yaptı, 33 pips aldı,...
ama burası kapanan piyasa,...yani pariteyi bilen ağa umursamıyor, akşam kapatıyor sabah devam ediyor,...takvimi cebinde çünkü, ayrıca vade sonu,...
-
ayrıca, bunlar refresh indikatördür,....
yani tazeleyeceksin,....
yalnız ben bu refresh indikatörlerin, ...sinyal silme özelliğini minimize ettim, etkisizleştirdim,...yok oldu diyebilirim,....
ayrıca bu yok etme denge dediğim olayı veriyor zaten,...periyodu ne ise o periyodda kendi dengesini kuruyor,...kendi içinde sorguluyor,...
bu bir harekettir ve bir şeye dayanır, o şeyin tekerrür uzamaları ise kendini savunmasıdır,....
buda küçük bozuk sinyalleri yok eder ve trendi uzatır,....
aksi taktirde bir tepeye yada bir dibe yakın olup sonrasında 10000 puvan trend nasıl yakalanır,....
mümkün deyil,....
-
bir çubuk barda sıfır hata yakalamak bu çok büyük bir zevk,...renkoda oabilir,...yada ortlamalı barlarda,.....ama çubuk bar gibi düzensiz bir coğrafyada bu çok zor,...
[img]http://666kb.com/i/ca5e6q6di4p2fl9k3.png[/img]
o nedenle bu büyük bir zevk,...
-
burada mesela, 90475 te,...ağa,....
biz ise 88825 teyiz izliyoruz,...
5 likle aynı mantık,..
ama görüyorsunuz trend boza bilmesi için nerede ise 10000 puvan düşüp 88825 çarpmalı,....
işte bunun olması öle kolay deyil, zor,...
bu zorluk yeni dinamik verir ve mavi hareket eder, 100000 puvanı yer ve uygun zemini ayarlar, bu aslında ağa, zeminci,.....
kaldıki,.....
-
37 Kayıtlı üye var sadece ben mi okuyup teşekür butonunu basıyorum hayret yaf :D
-
[img]http://666kb.com/i/ca5ed9j1b5qjfs04j.gif[/img]
kırmızının mavi üstüne çıkışları bunun habercisi olacak, ...şimdi
lik bu yok,...
-
işte bütün bunlarla uğraşmamak yada zamanı olmayanlar,....
proceksiyona bakacaklar,......
81175 şimdi gelirse dengedir 63 hafta sonra gelirse diptir,...
-
ben de aktif izliyorum hocamı.. ancak diğerleri sayfaları açık arada sırada bakıyorlar herhalde..
-
başkaca,...
saatlikte bu üçlü harket yatay pysaları her türlü ikili ise çıkışı yada düşüşü verirdi,...
bu çalışma ben gitmeden önce yaptığım çalışma,...
şu nada üçlü hareketten py kurtulmadığından yatay devam ediyor,....zira 98000 tepesi altındayız,...ancak çokta kritik yerde,......
day pvt önemli o nedenle,...
[img]http://666kb.com/i/ca5emzozbbd3bfgyr.gif[/img]
-
dolyısı ile pvt önemli ve ilk verdiğim 96206 vermişiz,...23 aralıkta,....
sonuçta pvt gün içi önmeli,....
-
[quote=indregandi;423468]şimdi usd grafta ,....devam buradan,....
5.08 destek,...
5.57 hedef,...
5.43 direnç,.....
usd graf halen baskı altında örgütlü ve saklı,......
80.702 den anlamsız her iki yönde açılmaların bir önemi yok,...
zira manipulasyonu buradan devam ettiriyor sakal,....hile burada,.....bunu zaten sezinlemiştim,...
ve demiştikki, sigorta bu, görece yüksek usd....enflasyonun dizgini,.....
ilk zamanlarda ispnya, italya ve potekiz gibi, yananistan gibi sorunlarda sakal bunun etrafında anlamlı döndü ancak qe3 sonrası ve kısmen diğerlerinde bu ülke faizlerinde ki düşüşler ki bunu zaten aylar önece yazdık, yunan kıprısa gol oluyordu önemi buradandı ve bunun için geçiş hükümeti istiyordu, aynı zamanda suriye eş zamanlısı idi, ispanya ise yırtar demiştik,.....
işte total 63 hafta aldılar hep beraber,...merkel, obama,....ert hepsi,....
ama her durumda bu 80.702 altına/üstüne rakam ve disiplin,.....[/quote]
[quote=indregandi;423867]day pvt
97290[/quote]
bu gün burada kriko gibi,...fiyatlar yükseldikçe yükselir,....
-
[quote=indregandi;423468]şimdi usd grafta ,....devam buradan,....
5.08 destek,...
5.57 hedef,...
5.43 direnç,.....
usd graf halen baskı altında örgütlü ve saklı,......
80.702 den anlamsız her iki yönde açılmaların bir önemi yok,...
zira manipulasyonu buradan devam ettiriyor sakal,....hile burada,.....bunu zaten sezinlemiştim,...
ve demiştikki, sigorta bu, görece yüksek usd....enflasyonun dizgini,.....
ilk zamanlarda ispnya, italya ve potekiz gibi, yananistan gibi sorunlarda sakal bunun etrafında anlamlı döndü ancak qe3 sonrası ve kısmen diğerlerinde bu ülke faizlerinde ki düşüşler ki bunu zaten aylar önece yazdık, yunan kıprısa gol oluyordu önemi buradandı ve bunun için geçiş hükümeti istiyordu, aynı zamanda suriye eş zamanlısı idi, ispanya ise yırtar demiştik,.....
işte total 63 hafta aldılar hep beraber,...merkel, obama,....ert hepsi,....
ama her durumda bu 80.702 altına/üstüne rakam ve disiplin,.....[/quote]
[img]http://666kb.com/i/ca5f0d0kv55rsjlb7.png[/img]
-
izlyen sl,....
5 lik,
97175
des 97450(bir önemi yok,...sadece ne yapıyorlar ,eskiden stop yapardık o da patlatırdı, zaten iki kere gelmiş, milimetrik çalışıyorlar hep, ancak altında kapanışlar önem arzeder)
-
sn:indregandi bu kadar indikatör ben meta kullanıyorum bana da uygun görüş bildireceğin bi sistem yok mu sizin yazdıklarınızı çözmekte ben zorlanıyorum koca kafalı olduğum dan :D
-
short için izleyen 97650,....
dir 97600(dediğim gibi, önemi yok ama ne yapıyorlar,...üstünde kapanış önem arz eder)
-
[quote=citiwan;423928]sn:indregandi bu kadar indikatör ben meta kullanıyorum bana da uygun görüş bildireceğin bi sistem yok mu sizin yazdıklarınızı çözmekte ben zorlanıyorum koca kafalı olduğum dan :D[/quote]
al diyeceğiz sat diyeceğiz o da olmaz,....problem olur,...
çalışmaları açıkladım,.....
izleyen mantıkta destekte veya direnç te durmuyoruz, bir basamak gerisinde duruyoruz emniyetli alnda,...zira indik tölera ediyor, etmediği an sl oluyor,...poz flat yada terse alım,...
bende mta 4 kullanmıyorum,...bir ara baktım ama,....aynı yani mtx neyse o da aynı,....
orada heiken ashi li basit bir indik var, grafı çizgi moduna al,...hareket hemen çıkar ortaya, yani çalışma şekli,...
-
gld 1 dk alışa geçti....
5 ve 60 satışta,...
5 likte izleyen sl 1655.7 altında veya çarparsa işi biter,....