[QUOTE=indregandi;435444]Erken olacak ama,...haftaya düşüş devam ederse proceksiyon çöptür,....[/QUOTE]
benim projeksiyonumda ,haftaya 91750 ye kadar inip p.tesi-salı. sert bir şekilde 100 hedefler.
Printable View
[QUOTE=indregandi;435444]Erken olacak ama,...haftaya düşüş devam ederse proceksiyon çöptür,....[/QUOTE]
benim projeksiyonumda ,haftaya 91750 ye kadar inip p.tesi-salı. sert bir şekilde 100 hedefler.
[quote=indregandi;435455]Bakın mesela 3xxx kontrat arazi oldu, bu ya shortu dürtenler, yada stop, stop olduğunu düşünmüyorum,...
Olsam ben stop olurum,..ayrıca 93450 ye kadar takip eden oldum apsd kaçtı buradan buluruz,...[/quote]
oraya kadar 9700 civarıyda yanılmıyorsam hocam
Stoplar belli, 86925-90475,...95xxx serisi altındaki maliyet burada,...
Tekerrür long 103300 e kadar tuttur,...
Ikisinden biri, değerlendirenler için tabiki her ikiside,..
Iyi haftalar cümleten,...
[quote=indregandi;435452][img]http://666kb.com/i/cbsc5kf50434m79vl.gif[/img]
şimdilik davayı bu günlük sistem kazanmış gözüküyor,...[/quote]
sistem guzele benziyor.
Elinize sağlık hocam iyi haftasonları
[img]http://666kb.com/i/cbskwqu9qiakpqu2p.png[/img]
oval örneklerde olduğu üzere sonraki hareket mavi şeklinde gelişirse,..
görülmeyen ve 1530.91 dönen hareketle devamında 1533.x ve 1547.x tahminim gerçek olabilir,...
ancak bu olursa damalı kravatı buraya artık koyarım,...yakışır çünkü,...
[img]http://666kb.com/i/cbsl098fb683dgdz5.png[/img]
[img]http://666kb.com/i/cbsl481ee3ztll4n5.png[/img]
bizdeki resmiyet kazanmamış durum ise budur,...gün içi takip ettiğimiz apsd hareketleri ve sp kapanışı olumlu, pt buna future pozitif yönde eklenirse, tepki gelişebilir,...
bu durumda takip edilecek ilk değer, ASI 94100 değeridir,...
[img]http://666kb.com/i/cbsl9irqpcpow80ch.gif[/img]
[IMG]http://666kb.com/i/cbsldhj8ziq86rq9t.gif[/IMG]
ASI bölge tanımı ve muhtemel ilk tepki sınırı bu şekldedir,...
buna göre kapanış 94100 e göre ASI bölgesi içinde olmuştur, anacak volatiliteyi söndürecek agresif short fiyat hareketi henüz yaşanmamıştır diyebilirim,...
yinde bu bölge içinde gün içinde dediğim üzere dip fiyatlardan yayılarak long yapılabilir, ama bu yayılma sınırı görüldüğü üzere 89xxx lara kadar olabilir buna dikkat edilmeli,..
volatilite olacağından hatalı alımların flat edilme şansı, diplerden alımların ise kar etme şansı yüksektir,...
bu bölge sistem yeri deyil bilgi yeridir,....dolayısı ile hem bilginin hemde sistemlerin yanılma şansı yüksektir,...
şöleki bir mevcut trendi bir periyod ve zamanda takip eden sistemler bu dalgalanmaya cevap veremezler,...bilgi ise bölgeyi kestirir ama alacağı yeri kestiremeyebilir,...
bu durumda önceden verdiğimiz, 86925-90475 stp yerleri alım için uygun olsada py bana göre buradan deyil, short sınırından deönecektir,...
buda muhtemelen 91400 seviyesi ve üstü olacaktır,...diye tahmin ediyorum,...
nedeni ise shorta niye para versinki,...
ben 3 alım yeri hakkımı kaybettim,..zira 95125 le maliyetim yukarıda kalmıştır,...
mevcut pozları 103300 e kadar tutacam yada 81175 bekliyecem,...91xxx bölgesinde benim işim yoktur,...
iyi haftalar cümleten ,...
teşekkürler sn gandi ii tatiller
Ab rh -
Jel.
[B][FONT=Calibri]Bazı kişiler vardır ki gittikleri mekanı adam ederler[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ve bunun nedeni aslında onun adam gibi adam olmasıdır[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İster sevin ister sevmeyin ama tam da böyle biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](neden bu topiğin en fazla TEŞEKKÜRÜnü almış)[/COLOR]
[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Yıllarca bu topiğe emek vermiş [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Tam da hemen hemen herkes short naraları atarken(ben de dahil) [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Buraya dönüp ALAYINA KARŞI, BORU MU… sloganlarıyla long demiş bir adamdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][/B][B][COLOR=White][FONT=Calibri](neden bu topiğin en fazla SAYFASINI yazmış)[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Calibri]Aynı zamanda çift başlılık olmasın diye blog kapatmış biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](ortada bir yalan varsa o da biziz)[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendisine bugüne kadar çok kişi çamur atmış ama kendinden ama takipçilerinden [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Destek görerek bertaraf etmiştir, tüm art niyetli kişileri...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Şimdi ne oldu da tüm olup bitenlerden gördüğüm kadarıyla sadece ve sadece iki takipci destek olmuştur.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu mudur reva?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bırakıyorsa topiği, asıl bundan bırakmalıdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Burada öyle gereksiz kişiler geldi geçti kİ... [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Hatta göz göre göre yanlış yön verenlere bile şaşılacak derecede sahip çıkıldı.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ama Adam gibi Adama 24 st geçmesine rağmen bir mesaj bile yazmayanlar [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendi hatalarımızı görmezden gelip öç alırcasına mı? hareket ediyoruz?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu ülkede[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]varı yok edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]yoku var edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Adam yerine konuluyor...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]YAZIK ki ne YAZIK.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]BENİM İÇİN BÜYÜK ADAMSIN VE BURAYI TAKİP ETMEMİM EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİSİNİN YOKLUĞU BENİM İÇİNDE BURANIN YOKLUĞUDUR[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İYİ Kİ SİZİ TANIDIM BÜYÜK İNSAN[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]ADAM GİBİ ADAM [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][COLOR=White][FONT=Calibri](YALAKLIK İÇİN DEĞİL ADAM OLANA DEĞER VERDİĞİM İÇİN SEVDİM SİZİ)[/FONT][/COLOR][/B]
[quote=ordi;435508][B][FONT=Calibri]Bazı kişiler vardır ki gittikleri mekanı adam ederler[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ve bunun nedeni aslında onun adam gibi adam olmasıdır[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İster sevin ister sevmeyin ama tam da böyle biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](neden bu topiğin en fazla TEŞEKKÜRÜnü almış)[/COLOR]
[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Yıllarca bu topiğe emek vermiş [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Tam da hemen hemen herkes short naraları atarken(ben de dahil) [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Buraya dönüp ALAYINA KARŞI, BORU MU… sloganlarıyla long demiş bir adamdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][/B][B][COLOR=White][FONT=Calibri](neden bu topiğin en fazla SAYFASINI yazmış)[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Calibri]Aynı zamanda çift başlılık olmasın diye blog kapatmış biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](ortada bir yalan varsa o da biziz)[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendisine bugüne kadar çok kişi çamur atmış ama kendinden ama takipçilerinden [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Destek görerek bertaraf etmiştir, tüm art niyetli kişileri...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Şimdi ne oldu da tüm olup bitenlerden gördüğüm kadarıyla sadece ve sadece iki takipci destek olmuştur.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu mudur reva?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bırakıyorsa topiği, asıl bundan bırakmalıdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Burada öyle gereksiz kişiler geldi geçti kİ... [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Hatta göz göre göre yanlış yön verenlere bile şaşılacak derecede sahip çıkıldı.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ama Adam gibi Adama 24 st geçmesine rağmen bir mesaj bile yazmayanlar [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendi hatalarımızı görmezden gelip öç alırcasına mı? hareket ediyoruz?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu ülkede[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]varı yok edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]yoku var edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Adam yerine konuluyor...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]YAZIK ki ne YAZIK.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]BENİM İÇİN BÜYÜK ADAMSIN VE BURAYI TAKİP ETMEMİM EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİSİNİN YOKLUĞU BENİM İÇİNDE BURANIN YOKLUĞUDUR[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İYİ Kİ SİZİ TANIDIM BÜYÜK İNSAN[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]ADAM GİBİ ADAM [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][COLOR=White][FONT=Calibri](YALAKLIK İÇİN DEĞİL ADAM OLANA DEĞER VERDİĞİM İÇİN SEVDİM SİZİ)[/FONT][/COLOR][/B][/quote]
syafasına yazamadık kilitli çünkü,...
o nedenle duygularımı burada paylaşmak istedim,...
sayın ordiye katılmamak mümkünmü,....cımbızı boğa ne kadar hisseder,...
kısa ve öz,...
sayın celibona aradan bir iki cımbızla çekip saldıran ve surf yapan sörfçünün cımbızlarını celi ne kadar hisseder,...
celinin aynen dediği gibi...
[B][I]tırıvırıdır[/I][/B]
[quote=indregandi;435479][IMG]http://666kb.com/i/cbsldhj8ziq86rq9t.gif[/IMG]
ASI bölge tanımı ve muhtemel ilk tepki sınırı bu şekldedir,...
buna göre kapanış 94100 e göre ASI bölgesi içinde olmuştur, anacak volatiliteyi söndürecek agresif short fiyat hareketi henüz yaşanmamıştır diyebilirim,...
yinde bu bölge içinde gün içinde dediğim üzere dip fiyatlardan yayılarak long yapılabilir, ama bu yayılma sınırı görüldüğü üzere 89xxx lara kadar olabilir buna dikkat edilmeli,..
volatilite olacağından hatalı alımların flat edilme şansı, diplerden alımların ise kar etme şansı yüksektir,...
bu bölge sistem yeri deyil bilgi yeridir,....dolayısı ile hem bilginin hemde sistemlerin yanılma şansı yüksektir,...
şöleki bir mevcut trendi bir periyod ve zamanda takip eden sistemler bu dalgalanmaya cevap veremezler,...bilgi ise bölgeyi kestirir ama alacağı yeri kestiremeyebilir,...
bu durumda önceden verdiğimiz, 86925-90475 stp yerleri alım için uygun olsada py bana göre buradan deyil, short sınırından deönecektir,...
buda muhtemelen 91400 seviyesi ve üstü olacaktır,...diye tahmin ediyorum,...
nedeni ise shorta niye para versinki,...[/quote]
TR Piyasası Domuz Piyasadır.( Bu tabir Literatürde varmı bilmem. yoksa ben çok yakıştırdım Tr piyasalarına bu ismi. Literatürde yoksa ben takmış olayım.)... Domuzun önünde durmamak lazım yani...
[quote=erk;435523]tr piyasası domuz piyasadır.( bu tabir literatürde varmı bilmem. Yoksa ben çok yakıştırdım tr piyasalarına bu ismi. Literatürde yoksa ben takmış olayım.)... Domuzun önünde durmamak lazım yani...[/quote]
teşekkürler,...
Ama tüm kontrol bendedir,...domuzda deyil,...dikkat edrsen 91xxx alım hakkım off olmuştur,...
Esasen ikinci hakkım ası yada 91xxx den olacaktı, ama proceksiyon aklımı başımdan aldı,..
O 2 haftayı çok istedim,...halen de 1 haftası kaldı,....
Formül gereği, aşağı sürerse yani senin dediğin şekli ile domuzluk devam ederse yada vade değişimi pozisyonelliği nedeni ile ben bu bölümü seyredecem, çünkü hakkımı kullandım...bu bölümde mecburen tradem olmayacak,,..
Ama formül şöyle,...2y+8d=10 hafta düşüş(50 gün), 2y tepki olarakda gelişebilir, nitekim 98200 e bir tepki aldık,..ama gelecek hafta için devamı gelmeliydi bu işin aksayan ayağı,...burada bir zirve beklentimiz zaten yoktu malum 103300 en ölçmüştük,..
şimdi bu 2y veya 2 t nin,.. Kalan 1 haftasını daha aşağı sürerse,...
8 hafta düşüş yerine çıkışa dönecek ve 8y olacak,...
Muhtemelen 86925-90475 bandı ama short blge ky anlamında 91400 altına kar yazacağından bu istenmeyecektir,..tahminim 91400 üstünde bu işin belli olacağı ve döneceği yönünde,...
Ben bu işi iki kere long diye dyurmuştum bir bu bölgeden ki bu 103300 hedefliydi, 2 y için, birde 91xxx dediğim yerdenki, buda 8 d nin,...ters kalması anlamında 8 y ye dönme ihtimaline karşı,...
Ikinci kere long bu anlamdaydı,....
Gelişmelere hep birlikte bakacağız,...
8d 8 y ye dönerse bu son çıkış olur ve py ölür demiştik(bu taktirde 108950, 102250 yerine tepeleşmiş olacak) ki, bu 5 ew olur,...
Ama bu hafta 2y(2t) nin son haftasını yükseliş yönünde kullanırsak erğer akabinde 8d devam edebilirki bunun boyunu düşülen yerden -8000 puvan olarak ölçmüştük,...
Benim ikinci alım yerim 95125 hatalı yani yüksekte kaldı,...
Bu iki long denkleme asasen asiyide katarsak 3 long da olabilir,...
1 mevcut
1 ası
1 stop(86925-90475) veya 91400 short kar al sınırı,...
Bakacağız gelişmelere,...ben daha aşağıdan alım hakkımı kaybettim çünkü 95125 le yukarıda kalmış oldum,...
Proceksiyon tutarsa bzim için bu lüx tür, tutmassa can sağlığı,...
63 haftada elbette bu dalgalarda var,..zaten bakın 8 hafta düşüş yazıyoruz öteden beri, düşerkende canımız yanıyor sonra, bu manada 2 t için 98200 çapsız bir yükseliş olmuş olabilir,...
problem bundan ziyade bu gelecek haftada bunu bir yere defetmem gerekiyor ki proceksiyon tutsun, bunun için yükseliş gerekiyor tepki olarak ki 8d yapabilelim, yok bu hafta düşerse gelecek iş 8y olur, sonrasında piyasa ölür, short olur yani 81175 ler ve daha altlrı işte o zamn görülür,...
Bakacağız hep beraber,...ve birlikte gözleyeceğiz, değerlendireceğiz durumları...
bu arada 81175 te deşifre oldu,...
bu rakam 2011 short piyasasının ayı denge rakamı,...
bu pysanın ise 88900 ayı dengesi,...üstü boğa devam dır,...
her iki değerde close dir,....
graflardan bulabilirsiniz,...
[quote=indregandi;435525]bu arada 81175 te deşifre oldu,...
bu rakam 2011 short piyasasının ayı denge rakamı,...
bu pysanın ise 88900 ayı dengesi,...üstü boğa devam dır,...
her iki değerde close dir,....
graflardan bulabilirsiniz,...[/quote]
89275 te bizim proceksiyon tl dengesi,...
bunu şöle izah etmiştik, hatırlanacağı üzere,...
5.39461 centteki usd haftalık dengenin, tl deki 89275 e gitmesi için usd agresifleşmeli,..
yani usd takip edilmeli demiştik,...
bunu bloke edecek olan ise golddan geri alış /tepki olur,....
gold konusunu yazmıştık, regülesyondu ama hava kaçırarak, yani pysaya depoladığı usd /eur yu salıyor,...
bu global py yapıcı için bir avantaj,...kontrol elinde demektir, kontrol varsa korkulacak bir durum henüz yok demektir,...
bakacağız birlikte,...
[quote=indregandi;435522]syafasına yazamadık kilitli çünkü,...
O nedenle duygularımı burada paylaşmak istedim,...
Sayın ordiye katılmamak mümkünmü,....cımbızı boğa ne kadar hisseder,...
Kısa ve öz,...
Sayın celibona aradan bir iki cımbızla çekip saldıran ve surf yapan sörfçünün cımbızlarını celi ne kadar hisseder,...
Celinin aynen dediği gibi...
[b][ı]tırıvırıdır[/ı][/b][/quote]
tırıvırıdır fasofisodur
[quote=ysfys;435527]tırıvırıdır fasofisodur[/quote]
sayın ysfys,
...şimdi cümleniz ortada duruyor,...kime dediğiniz net olarak belli deyil,...bu polemik konusu olabilir,...
aslen bana göre demeseniz daha da iyi olur kimseye demeyin ki polemik olmasın, varsa analiziniz analizinizi yapıp paylaşırsanız daha olumlu olur kanaatindeyim, bir analiziniz yoksa eğer bu durumda polemiklerede yol açacak bu cümlelerden kaçınmalıyız,..
şunuda açık söyleyim, celi kendisini bilgi birikim olarak çok rahat savunabilir,....
kendisi malum bir süre yazmayacak kiltledi topiğini,..
ama benim olduğum yerde celiye karşı böyle bir saldırıyada yeltenmeyede asla müsade etmem bu bilinmeli,...
ben bildiğimden beri, hem 2009 mart çıkışını, hem bu çıkışı tek başına sırtlayan bir kişi o, goldda aynı şekilde,...
okusaydınız anlasaydınız hepsi budur,...
bütün bunları pas geç,...saldır, böyle bir şey yok,...
topiğin forumun varsa gider orada yazarsın,...kalemin güçlüysde yazrsın, bilgin varsa yazarsın, bir sunumun varsa yazarsın,..
bakın ben bir tane başka forum üyesi deyilim, x forumdan siteden bir vatandaşı dahi okumuşluğum yoktur,....
ilk ve tek üyeliğim voborsadır,...burada ise benim yürüdüğüm yol ve geldiğim noktalar zamanla bellidir,...eskiler bilir,...
bizler burada bir aile gibiyiz... böyle bakılmalı,...ve bu ortamı bozacaklar bu cümleden uzak tutulmalı yada kendini çekmeli,...
ben şahsım adına yazamaktan hiç de mutlu deyilim,...ama başlamışız bırakamıyoruz, ha getirisi varmı yok, götürüsü varmı evet,..
yazarken trade bile edemiyoruz çoğu kez,...
şimdide çözümü bulduk,...tek yöene bakıyoruz pozisyonda,...terse ters gidiyoruz,...düşerken alıyoruz çıkarken satıyoruz,...
cari py ise daha bir long bakıyoruz dış py ise zirve yenilemişse daha bir short bakıyoruz,...
kıorkmuyoruz, ya...
heyecan var tabi,...
onun içun ha celiyi tanımasam tamam diyecem, ...söylenenler asılsız ve komiktir, gerçekle alakalı deyildir,...
gerçek celi beşiktaşlıdır, kara kartallıdır,..
onun dışında burada naçizade bilgisini insanlarla paylaşmıştır,...
bunun da en güzel yolu topik açmaktır, bunu yapmıştır...aç bir topik bak keyfine,..varsa sunumunu yap,...
alttaki teşkkürler seni taktir eder gerisi tırıvırıdır,...
kim yapmıştır,
sayın saraylı yapmıştır, sayın sazan yapmıştır, halojen yapmıştır,...celcuki patronaj yapmıştır,...sayın astatin ise büyük katkı yapmıştır,...
daha nice kişiler bakın sayın larossian varmı indikatöre öyle çizdiren bir kişi daha yok,...
v.b hatırlamadığım nice arkadaşlarki mesela yeni topik açan gnome, çoğu benden belki çok daha eskidirler bu konularda,...
ve hepsi emeklerini paylaşıyorlar,...
gece pc başındaki öğrenimini, bilgilerini, dağarcıklarını burada paylaşıyor,...
saldıralım,...yok ya,..
hizaya geçelim,...
budur,...
sayın jelibon yaklasık iki senedir sizi okuyorum ew ve trade ve zamanlama giris ve cıkıslar spol loslar bir hazine kadar degerli .ben uygulayamıyorum su anda ama bu bilgiler cok kıymetli ve bizle paylastıgınız icin cok tesekkürler.anca bugün okuyacak vakit buldum tam olarak onceki mesajları .siz ew ve zaman konusunda turkiyede teksiniz.cok tesekkürler.size laf soyleyenler bin fırın ekmek yemeli sizin verdiginiz bilgileri verebilmek icin.
o nedenle benim bakışım böyledir,...madem buralar okunuyor, madem sebepleniliyor acı tatlı, böyledir,...
kişi yanlışşsa hemen topiğni değiştir doğru kişiyi bul, bulamıyorsan kendini yetiştir, bu daha da güzel,...
zaten buna en güzel cevabı py vermiyormu veriyor,....
cüzdanınla kavga edebilirmisin hayır böyle bakılmalı olaylara,...
[QUOTE=indregandi;435524]teşekkürler,...
Ama tüm kontrol bendedir,...domuzda deyil,...dikkat edrsen 91xxx alım hakkım off olmuştur,...
Esasen ikinci hakkım ası yada 91xxx den olacaktı, ama proceksiyon aklımı başımdan aldı,..
O 2 haftayı çok istedim,...halen de 1 haftası kaldı,....
Formül gereği, aşağı sürerse yani senin dediğin şekli ile domuzluk devam ederse yada vade değişimi pozisyonelliği nedeni ile ben bu bölümü seyredecem, çünkü hakkımı kullandım...bu bölümde mecburen tradem olmayacak,,..
Ama formül şöyle,...2y+8d=10 hafta düşüş(50 gün), 2y tepki olarakda gelişebilir, nitekim 98200 e bir tepki aldık,..ama gelecek hafta için devamı gelmeliydi bu işin aksayan ayağı,...burada bir zirve beklentimiz zaten yoktu malum 103300 en ölçmüştük,..
şimdi bu 2y veya 2 t nin,.. Kalan 1 haftasını daha aşağı sürerse,...
8 hafta düşüş yerine çıkışa dönecek ve 8y olacak,...
Muhtemelen 86925-90475 bandı ama short blge ky anlamında 91400 altına kar yazacağından bu istenmeyecektir,..tahminim 91400 üstünde bu işin belli olacağı ve döneceği yönünde,...
Ben bu işi iki kere long diye dyurmuştum bir bu bölgeden ki bu 103300 hedefliydi, 2 y için, birde 91xxx dediğim yerdenki, buda 8 d nin,...ters kalması anlamında 8 y ye dönme ihtimaline karşı,...
Ikinci kere long bu anlamdaydı,....
Gelişmelere hep birlikte bakacağız,...
8d 8 y ye dönerse bu son çıkış olur ve py ölür demiştik(bu taktirde 108950, 102250 yerine tepeleşmiş olacak) ki, bu 5 ew olur,...
Ama bu hafta 2y(2t) nin son haftasını yükseliş yönünde kullanırsak erğer akabinde 8d devam edebilirki bunun boyunu düşülen yerden -8000 puvan olarak ölçmüştük,...
Benim ikinci alım yerim 95125 hatalı yani yüksekte kaldı,...
Bu iki long denkleme asasen asiyide katarsak 3 long da olabilir,...
1 mevcut
1 ası
1 stop(86925-90475) veya 91400 short kar al sınırı,...
Bakacağız gelişmelere,...ben daha aşağıdan alım hakkımı kaybettim çünkü 95125 le yukarıda kalmış oldum,...
Proceksiyon tutarsa bzim için bu lüx tür, tutmassa can sağlığı,...
63 haftada elbette bu dalgalarda var,..zaten bakın 8 hafta düşüş yazıyoruz öteden beri, düşerkende canımız yanıyor sonra, bu manada 2 t için 98200 çapsız bir yükseliş olmuş olabilir,...
problem bundan ziyade bu gelecek haftada bunu bir yere defetmem gerekiyor ki proceksiyon tutsun, bunun için yükseliş gerekiyor tepki olarak ki 8d yapabilelim, yok bu hafta düşerse gelecek iş 8y olur, sonrasında piyasa ölür, short olur yani 81175 ler ve daha altlrı işte o zamn görülür,...
Bakacağız hep beraber,...ve birlikte gözleyeceğiz, değerlendireceğiz durumları...[/QUOTE]
Gelinen şu son durum için bu kadar güzel özet okumadıydım Sn. indregandi, bir solukta herşey var..brv
[quote=bull market;435553]Gelinen şu son durum için bu kadar güzel özet okumadıydım Sn. indregandi, bir solukta herşey var..brv[/quote]
çok teşekkürler,..
63875 dökülen hareket olarak globalde yazmıştım,...bu realizeyi çağıran o dip,...
o dip le bu tepe arasından bir tepe realizeyle çıkartılıyor, global firmalarca...dolayısı ile 63875 çizen indikatör hareket ettiğinde bu realize sonlanacak ve yeni bir saykıl başlatacak,...
o saykıl yukarı giderse ew5 olacak,...ki bu 86925-90475/short maliyet yeri olarak 91400 de sonlanmalı,..
aşağı giderse ew abc saykıla dönecek ki 81175 düşüş ve tekrar buradan çıkış şeklinde gelişecek bu durum,...bu durumda dip 77475-500 olacak ardaşık iki haftadır bu ikisi,...global süngerlerde 81300 tüm zamn long verirken işlemiştik bu konuyuda,...
biraz daha önceden uyanabilseydim süre ve zamn daha net olurdu ama şimdilik bu kadar yorumlayabiliyorum,...
not olarak belirtiyim ben ew ci deyilim, abc dedimse harfleri ew analiz yapan arkadaşlar etiketlemeli,......
ama sanırım şöle olur,...
62300 çıkışımız noktası bu B olur, 108950 C olur,...düşülen yer tekrar A olur
ama dediğim gibi ben ew ci deyilim, sadece kendi analizlerim genel bir ew çağrışımı yaptırıyor bana,...
keza 12345 dalgalar içinde benim yorumlarıma EW anlamında bu şekilde yaklaşılmalı,...
sonuç olarak bir saykıl değişimine iki olasılık
1. ew 5 yükselişine 120xxx ler vurabilir, ki bunun iiçin 90xxx lara kadar 1+8 hafta oyalanmalıyız, 120xxx sonrası 81175 olur,..
2.90xxx serisinden tepki sonrası ABC formatına yine 81175,..bunuda 102250 tayin eder altına üstüne anlamında,
dolayısı ile her ikiside 102250 den belli olur,...altı/üstü meselesi,...
öncelik 63875 sonlanmalı,..90xxx stop serisi bu 63875 döküşlüşü içindeki realize olarak ilk etapta değerlendirilmeli,..
bu aralar çok sistem yayınlamaya başladım, ama ne yapıyım,...
bendeki envanterde patlama yaptı,....dayanamıyacam,...
şimdi bir kere bu soluksuz çkışı soluksuz veren sistemlerimi şiddetle ve esefle kınıyorum,...
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfr0x.png[/img][/url]
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfr32.png[/img][/url]
bu sistemim çok iyi iki senedir takip ediyorum ama hiç uygulamadım,..fakat iyi ama ben öyle sistem sinyal vermedi diye 2000 3000 puvana dayanamam,...ya sistemsiz olacam bu puvana terste kalacam yada sistem varsa da tepeyi verecek arası deresi yok bu işin,...
ilavten soluksuz çıkışıda var hoş deyil,...
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfr8c.png[/img][/url]
bu da öyle denyödür,..shorta güzel girer,..uzun zamn beklmişimdir longuda iyimi diye,...fena deyilmiş,...ama denyödür,...
[URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfrbt.png[/IMG][/URL]
ne yalan söylüyüm bende bunu uygulayacak kapasite yok,...bir kere ikinci tepeden önce satış veriyor,...o ikinci tepe 2000-4000 puvan tepebiliyor,.. ayrıca soluksuz çıkmış bu kadar nefes tutamam,....sonra yeni bu,...emin olammam ,.....
keşke yapabilsek ama mümkün deyil,...olmayacak duaya amin denmez,...
sistem bana göre soluksuz çıkmamalı,...bir ternd noktalrında fiyatlar konsalide olurken bunlara sinyal vermeli ama bu konsalidasyonun bitiminde zarar etmeden yada cüzzi zararla dönüşü imkanlı kılmalı,...
ben mesela fazla zarara dönemem,..öyle kalırım,..ölese sistem benim yapıma kişiliğime göre olmalı,...
ben neysem oyum,...buna piyasa dahil,..ben piyasa olamamki, ben ben olurum,...7 sinde ve 70 inde,...herkes böyle sanırım,...
[quote=indregandi;435563][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfrbt.png[/IMG][/URL]
ne yalan söylüyüm bende bunu uygulayacak kapasite yok,...bir kere ikinci tepeden önce satış veriyor,...o ikinci tepe 2000-4000 puvan tepebiliyor,.. ayrıca soluksuz çıkmış bu kadar nefes tutamam,....sonra yeni bu,...emin olammam ,.....
keşke yapabilsek ama mümkün deyil,...olmayacak duaya amin denmez,...[/quote]
öyleyse dedimki buna ikinci bir durum ekliyim ve benim kişiliğime uygun düşsün,...
[url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfrp6.png[/img][/url]
yinede uygun deyil,...ama güzel,..
[URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://a1302.hizliresim.com/16/s/kfrur.png[/IMG][/URL]
sonunda bunda karar kıldım,...öyle duvarı muvarı olmasın,...yok duvarı yiyecek, yok yıkacak,...o arada analiz ediyorsun neyi sistemi,...analiz edeceksen sistem niye kullanacaksın, e o nedenle ben kullanamıyorum zaten,..ha günlüğü duvar, ama saatliği iyi imiş yok efendim filan falan,...
dinamikler aynı olmalı 5 dakkiaya kadar, gerekirse 1 dk ya kadar,...periyot ise değişmemeli bütün bunlarda , onda şuda bunda bu,..neye göre deyimi, ...olmaz,...
o işe girdimi uzun zamn bekle gerçekleşmeleri bakın mesela ASİ öyle bir değer uzn bekleyişlerden sonra gidip fiyatı aşırı satışta öpüyor,...
onun için hop oturup hop kakmalı,...ben neysem o olmalı, ama pysaya yakalanmamalı,...
bakalım zamn ne diyecek,...
bunu oricinden uzak tuttum ki,...yok sıfırı aştım kestimi, aşması kesmesi belli olsun,...ne sıfırı, ne oricini,...kestimi bıçak gbi yukarı çıksın yada aşağı düşsün,...