palanın adamları mı gitti acaba :)
Printable View
palanın adamları mı gitti acaba :)
[quote=citiwan;423037]gnome pala var diyodun ya yavaştan belli olmaya başladı kim olduğu ikinci tahminde de mi yanılacağım bakalım :d[/quote]
yok o arkadaş değil bence bir daha düşününüz . . .
96.325 flat . Başkalarıda kazansın . Hatta daha çok kazansın . Bu kadar poz ile geceye girmemeye karar verdim birden . . .
Üstad emeklerine sağlık .. Umarım İndi üstadda tez zamanda geliverir de ekmek kadayıfı olur bu topic.. dadından yenmez o zaman .. cumleten iyi aksamlar dostlar.. tekrar saol ..
[quote=gnome;423056]96.325 flat . Başkalarıda kazansın . Hatta daha çok kazansın . Bu kadar poz ile geceye girmemeye karar verdim birden . . .[/quote]
Üstad sistem gereği hep pozisyonda olmak gerektiğini bahsetmiştin trendi kaçırmamak adına.Peki yarın devamlı düşmeye başlasa çaktırmadan giriş yerini nasıl ayarlıcaksın , ha şimdi yukarı dönecek ha döndü derken trendi kaçırmayacakmıyız ( aşağı trend başlarsa)?
[QUOTE=aticik;423058]Üstad sistem gereği hep pozisyonda olmak gerektiğini bahsetmiştin trendi kaçırmamak adına.Peki yarın devamlı düşmeye başlasa çaktırmadan giriş yerini nasıl ayarlıcaksın , ha şimdi yukarı dönecek ha döndü derken trendi kaçırmayacakmıyız ( aşağı trend başlarsa)?[/QUOTE]
Şimdi aslında iyi bir konuya değindiniz . Çok iyi bildiğiniz gibi trading kişiye özeldir . Ne demek bu ? kar hedefiniz , girdiğiniz risk , kontrat sayısı , o anda farkettiğiniz ani bir olay alım-satımı etkiliyor , etkileyebiliyor .
Bazen 5 kontrat ile poz alırsın sonuna kadar beklersin . Bazen 50-100 kontrat ile poz alırsın tabii ki daha tedirgin olursun ve bunun gibi vs vs vs . . . . .
Sen sonuna kadar dönüşü görünceye kadar beklemek istersin , öteki 700-800 puanı alır çıkar . O anda ani birşey olur terse dönmek gerekir , yazamazsın pozdaki insanların günahına girmiş olursun .
Normalde sonuna kadar beklemeyi tercih ederim ve öyle yaparım . Bugün yazdığım gibi şu anda trend gününde değiliz (benim sistemime göre) ama bu düşüş ya da yükseliş olmayacak demek değildir . Sadece bana göre( bu çok önemli ) sınırlı bir düşüş ya da yükseliş bekliyorum demektir . Bunu da gün içinde yazmıştım . Dolayısıyla yüksek riski kapatmak istedim .
Netice itibarıyla herkes kendi parasını riske atıyor ve kendi kararını vermeli . İnternette hiç tanımadığı birinin aklıyla iş yapmak doğru olmayabilir . O kişi yanlış bir karar vermiş olabilir , yanılıyor olabilir . Ben düşüş burada biter derim , sen bana uyarsın daha da kötüsü madem düşüş bitti bir de long açarsın sonra 1000 puan daha düşer arkamdam küfredersin :) vs vs vs .
Sonuçta sen haklısın istemeden büyük bir vebal altına giriyor insan . O yüzden artık yazmamaya karar verdim . Haftada bir iki kere indik değerlerini yazmak daha masumca olacaktır herhalde ... Sanırım bugüne kadar yazdıklarımdan kimse para kaybetmemiştir , belki ufak tefek ... Ama kişi yazılanlara uyduysa son bir aydır durumu iyi olmalıdır . En azından bu içimi rahatlatmakta ...
Herkese iyi akşamlar . . .
[quote=gnome;423060]Şimdi aslında iyi bir konuya değindiniz . Çok iyi bildiğiniz gibi trading kişiye özeldir . Ne demek bu ? kar hedefiniz , girdiğiniz risk , kontrat sayısı , o anda farkettiğiniz ani bir olay alım-satımı etkiliyor , etkileyebiliyor .
Bazen 5 kontrat ile poz alırsın sonuna kadar beklersin . Bazen 50-100 kontrat ile poz alırsın tabii ki daha tedirgin olursun ve bunun gibi vs vs vs . . . . .
Sen sonuna kadar dönüşü görünceye kadar beklemek istersin , öteki 700-800 puanı alır çıkar . O anda ani birşey olur terse dönmek gerekir , yazamazsın pozdaki insanların günahına girmiş olursun .
Normalde sonuna kadar beklemeyi tercih ederim ve öyle yaparım . Bugün yazdığım gibi şu anda trend gününde değiliz (benim sistemime göre) ama bu düşüş ya da yükseliş olmayacak demek değildir . Sadece bana göre( bu çok önemli ) sınırlı bir düşüş ya da yükseliş bekliyorum demektir . Bunu da gün içinde yazmıştım . Dolayısıyla yüksek riski kapatmak istedim .
Netice itibarıyla herkes kendi parasını riske atıyor ve kendi kararını vermeli . İnternette hiç tanımadığı birinin aklıyla iş yapmak doğru olmayabilir . O kişi yanlış bir karar vermiş olabilir , yanılıyor olabilir . Ben düşüş burada biter derim , sen bana uyarsın daha da kötüsü madem düşüş bitti bir de long açarsın sonra 1000 puan daha düşer arkamdam küfredersin :) vs vs vs .
Sonuçta sen haklısın istemeden büyük bir vebal altına giriyor insan . O yüzden artık yazmamaya karar verdim . Haftada bir iki kere indik değerlerini yazmak daha masumca olacaktır herhalde ... Sanırım bugüne kadar yazdıklarımdan kimse para kaybetmemiştir , belki ufak tefek ... Ama kişi yazılanlara uyduysa son bir aydır durumu iyi olmalıdır . En azından bu içimi rahatlatmakta ...
Herkese iyi akşamlar . . .[/quote]
Üstad sorduğuma pişman ettin.Seni bu kadar takip eden insan var ve benden bilecekler üüü
o değerleri hergün versen grafikle beraber bizde karanlıkta kurda kuşa yem olmasak.
ÖNCE KONSANTRE OLMAK LAZIM . . .
[url]http://youtu.be/6ewLgNd6Xxw[/url]
Karşınızda oyun oynamayı çok seven ve çok iyi oynayan biri var . Ve onun karşısına geçmek için bu oyunu iyi öğrenmek ve oynamak zorundasınız . Bilardo öğrenmek gibi , hergün biraz daha sabırla . . . 1 kontrat ile oyna ama iyice öğrenmeden bahsi arttırma .
Daha acemiyken bu oyunu çok iyi oynayan birinin ve hala çok daha iyi oynamak için bıkmadan çaba gösteren birinin karşına geçip ona meydan okursa ve yanındaki silahların sadece açgözlülüğün ve sabırsızlığın ise maalesef oyunun sonu baştan bellidir . . .
Bunlar geçen haftanın grafik ve analizleri .
Eğer 98.000 kırılsaydı gideceği muhtemel yer burası olacaktı çok büyük bir ihtimalle . . .
104.000 - 105.000 SEVİYELERİ . . .
Bu da olası bir düşüşte hedefleri gösteriyor ki , bunlar basit birer trend çizgisi değil trend indikatörleridir . Bu yükselişe rağmen yerinden bile kıpırdamadı . Halil rençber'in kulakları çınlasın bu yükseliş fake diyordu , diyordu da 20.000 puanlık up trend fake de olsa katılmazsan para kazanmak yerine avucunu yalarsın . Işte önyargılı ve tarafsız olamazsan , birşeylerin değiştiğini hissettiğinde su gibi içinde bulunduğun kabın şeklini alacak elastikiyeti gözteremezsen bu muhteşem treni maalesef kaçırır sonra da düşüş ne zaman başlar , oraya mı düşer buraya mı düşer demek zorunda kalırsın . I'M SO SORRY . . .
BU ARADA DÜŞÜŞ HEDEFİ SN.INDRAGANSI'NIN MEŞHUR 81 BİNİ ...
Bunlarda geçen hafta garan grafları . . .
Bu da garanti'nin bu akşamki hali 9.10-9.00 altına gittiği anda ruhuna el-fatiha ...
indikte bariz bir obo var . 9.00 altına gittiğinde yeni opsiyonculara iş çıkacak . . .
put option vay . çok havalı .
Garan 9.00 aşağı kırmazsa hedefi 11.50-12.00 olacak .
Aşağı geçerse 9.00 üstüne fırlayış boğa tuzağı olacak .
Garan neden bu kadar önemli . çünkü pala nın sponsorudur .
Ayrıca yükselen borsanın itibarımızı iç ve dış mihraklara karşı güçlü duruşumuzu gösterdiğinden garan ayrıca önemlidir . :)
serbest düşüş bölgesi 6.50-6.00 idi geçen haziran da ucuz kurtulmuştu . O bölgenin altı hala serbest düşüş bölgesi . O günleri sabırsızlıkla bekliyoruz .
Grafikteki kırmızı çizgi olarak gördüğünüz indikler en son 2012 ocak ayında yeni değerler üreterek al verdiler ve evet taa o günden beri al dalar . Haziranda ki 76-64 bin düşüşü dahil . O düşüşün sadee bir düzeltme olduğu o zamanda anlaşılıyordu ve sn gandı durmadan alım tavsiyeleri veriyordu .
2012 aralık geldi ve tam bir yıldır yükselmekte olan borsamız kritik günlere geldi .
I.m.k.b. 'de ana trendler genelde ayın 21-25 arası değişir ve şekillenir .
87 binden başlayan hareket geçen ay 23 kaım cuma start almıştı . Geçen yılda ilk hareket ( 1 .dalga) 25 kasım da başlamış ve ardından gelen düzeltme ile 9 ocak da fitili ateşlemişti . O fitil hala yanıyor ama lambanın gazı bayağı azaldı .
O kırmızı indikler yakın bir zamanda yeni değerler üretecekler . Işte o değerler başlayacak yeni hareketin potansiyel direnç ve desteklerini göstereceği gibi o değerin çıktığı gün fiatlar ters istikamete gitmeye başlayacaklardır .
Yalnız şu hiç hatırdan çıkmamalıdır ki 2010 kasım tepesi olan 92.500 aşağı geçilirse sadece çok dik olan kısa vadeli yükselen trend kırılacak ama 75.000 ler aşağı geçilmedikçe bize hala boğa piyasasında olduğumuzu hatırlatacaktır .
U - 30 spot grafik . . .
Son hareket 04 ekim'de en düşük 80.763 ü görerek başladı ve tam bir ay sonra 05 kasım da en yüksek 91.537 yi görerek sona erdi .
Tamı tamına 13 günlük bir (dikkat fibo sayısı) düzeltme geldi ve 23 kasım da 86.717 en düşüğü görerek yeni bir yükseliş başladı . Vob da 87.500 den başlayan son yükseliş .
Bu ikinci yükselişin ilk yükseliş kadar fiat olarak ilerlemesi beklenirdi . çünkü ilk yükselişten sonra bayrak formasyonu oluştu . Bunun bir yükselişi tam ortadan ikiye bölmesi beklenir . Yani kısaca ikinci yükselişin
91.537 - 80.763 = 10.774 ilk dalga .
86.717 (2.dalga dibi) + 10.774 = 97.491
ikinci dalga büyük bir ihtimalle 18 aralık salı günü en yüksek 97.700 leri görerek hedefe varmış olabilir . Ayrıca ilk yükseliş 19 gün , ikincisi de 18 gün sürdü ; bu da uyumlu . . .
Vob un 98.000 de tutunamayıp aşağı düşmesini ve 97.000 altına inmesini klasi boğa tuzağı olarak nitelendirmiştik . Lakin son yıllarda bu en çok görülen tepe formasyonu ama genelde ilk zirve ile fake zirve arasında 10-15 gün zaman oluyordu . Bu sefer sadece 5-6 olması kuşku uyandırıcı .
Ya bu seviyelerde biraz oyalanacak , ya da biraz daha düşüş sonra 97.000 seviyelerine doğru çıkıp ardından tamamen düşecek .
Elbette bu ayı senaryosu . . . Vob da 97.550 üstüne çıkıldığı anda bu ihtimal büyük anlamda ölecektir . ( hemen tekrar 97.550 altına düşülmezse)
Hala long piyasa içindeyiz .
Ayı piyasa en alt çizginin altında başlayacak . . .
En üst çizgi ile en alt çizgi arası sallan yuvarlan piyasası .
En üst çizgi : 95.750 (spot)
en alt çizgi: 93.500 ( spot)
arada 500-600 puan fark olsa vob un crash yeri yarın için 94.000 altında . . .
Bu gösterge çok güvenilirdir . Bunun altı ayı piyasasıdır .
Bu da 94.000 altını tufan gösteriyor . . .
çubuklar kırmızıya döndüğünde ayı piyasası başlayacaktır . Bugüne kadar hiçbir ayı piyasasını kaçırmadı .
aylık grafik .
2012 ocak + 2012 nisan tepesi + 2012 haziran dibi baz alındığında 2.62 seviyesine gidiyor . 2.62 seviyesi
99.000
2009 mart dibinden 21.ayda 2010 tepesi oluştu . bundan tam 13 ay sonra kasım 2011 de dip oluştu ve içinde bulunduğumuz aralık 2012 ayı tam 13.ay
Rakamlara dikkatinizi çekerim bunlar tesadüf olabilir mi ? Tabii ki hayır . . .
Gelecekte de hiçbir şey tesadüf olmayacak . . . hepsi fibonacci rakamları . . .
2012 aralık ve 2013 ocak ile 2013 haziran ayları çok önemli olarak duruyor . . .
Tabii bunlar kimseyi ilgilendirmiyor doğal olarak . Günlük al-sat lar daha önemli !!!
biraz da vob .
yarın 95.950 - 96.000 leri test etmek isteyebilir . hatta altını bile test edebilir . 96.000 altında long denenebilir . Tabii stopların iyi ayarlanması lazımdır .
normalde güçlü olduğunu göstermek için açılış ile birlikte 96.500 üstüne giderse bu iyidir .
bu olmazsa son kale 95.950-96.100 arasıdır . Herkese başarılar dilerim . . .
sn. gnome... emekleriniz için çok teşekkürler..:))) endeksin tarihini yazıyorsunuz...brv.brv
[quote=gnome;423086]biraz da vob .
Yarın 95.950 - 96.000 leri test etmek isteyebilir . Hatta altını bile test edebilir . 96.000 altında long denenebilir . Tabii stopların iyi ayarlanması lazımdır .
Normalde güçlü olduğunu göstermek için açılış ile birlikte 96.500 üstüne giderse bu iyidir .
Bu olmazsa son kale 95.950-96.100 arasıdır . Herkese başarılar dilerim . . .[/quote]
yalnız lütfen stop loss kullanınız.daha da aşağı gıdebılır sorumluluk kabul etmem
selamun aleyküm
sn. gnome Allah razı olsun emekleriniz için çok teşekkür ederim
yalnız çekincelerim var bir şekilde ya sizin moralinizi bozup yazmamanızı sağlarlar yada siteye saldırı ne bileyim kötü niyetli bişiler yapılmasından korkuyorum.
birde bizlere bir şekilde hem konsantra açısından hemde aktif olabilmek için ev ödevi verilmesi dersimize çalışmamızı sağlamanız gerekiyor neler yapabiliriz acaba ?
[QUOTE=citiwan;423090]selamun aleyküm
sn. gnome Allah razı olsun emekleriniz için çok teşekkür ederim
yalnız çekincelerim var bir şekilde ya sizin moralinizi bozup yazmamanızı sağlarlar yada siteye saldırı ne bileyim kötü niyetli bişiler yapılmasından korkuyorum.[/QUOTE]
Herkes birbiri ile mail adreslerini paylaşsım dedik ama kimse tınlamadı :)
[QUOTE=citiwan;423091]birde bizlere bir şekilde hem konsantra açısından hemde aktif olabilmek için ev ödevi verilmesi dersimize çalışmamızı sağlamanız gerekiyor neler yapabiliriz acaba ?[/QUOTE]
Estafurullah
Sadece bu meret ile çok vakit geçirmek gerekiyor
Herkese merhaba
hayırlı seanslar
bol şanslar+.+.+.
[QUOTE=soulcoder;423096]Herkese merhaba
hayırlı seanslar
bol şanslar+.+.+.[/QUOTE]
hoş geldin pala efendi :D :D
SN.Gnome bu fikir güzel bence arada kaynamıştır,mail adreslerimizi buraya mı yazkalım yoksa özel mesajla mı.Çünkü SN.Citiwan çok haklı bu şekilde paylaşımlar bir süre sonra sanki bir el gelip bozuyor.Ya da başka bir fikri olan arkadaş varsa belirtirse iyi olur
[quote=ayyu12;423103]SN.Gnome bu fikir güzel bence arada kaynamıştır,mail adreslerimizi buraya mı yazkalım yoksa özel mesajla mı.Çünkü SN.Citiwan çok haklı bu şekilde paylaşımlar bir süre sonra sanki bir el gelip bozuyor.Ya da başka bir fikri olan arkadaş varsa belirtirse iyi olur[/quote]
Google da yada başka bir sitede mail grubu oluşturulabilir
[IMG]http://i50.tinypic.com/15n58xv.jpg[/IMG]
dakika 5- 15 - 30 60 dakikalarda meşhur kelebekler çıkmış vaziyette . :D
[IMG]http://i47.tinypic.com/24llhro.jpg[/IMG]
[QUOTE=gnome;423046]misafir sayısı 81 e düşmüş :)[/QUOTE]
bir çok forumlarda girip çıkmışlığım var en gıcık olduğum bir durum neden seyirci olarak kenarda bekliyorsun ki sana para isteyen yok bişi yok efendi efendi gelir bari heç olmaz sa selam verirsin
S.A
pivotum:96650
desteklerim:95850 - 95350 - 94550
dirençlerim:97150 - 97950 - 98400... bence..
[QUOTE=citiwan;423108][IMG]http://i50.tinypic.com/15n58xv.jpg[/IMG][/QUOTE]
bu pozları nasıl yorumlamak lazım biraz izah etmeniz mümkün mü_:)))