-
[quote=nedim972;422872]sn gnome, teknik rakamlarınız ve de genel anlamdaki bilgilendirici yorumlarınız ile topiği tekrar canlandırdınız.. Voborsaya renk geldi biraz.. Ilgi ile izlemeye devam..[/quote]
teşekkür ederım.
Karınca kararınca .
Kusurumuz var ıse affola.
-
şımdı bu ışte ıslem yaparken nasıl olursq olsun bır sıstemın olmalı.bunu derken karmaşık formüllerle yazılmış bır sıstemden zıyade kendıne has bır yöntem olmalı ama kesınlıkle rastgele olmamalı.cunku ne bu kaınatta ne de burada hıçbır şey rastgele değıl.sende olamazsın.ben olurum arkadaş dersen sadece bır ıstatıstık olarak kalırsın.
-
selamun aleyküm hayırlı günler
-
sn gnome, yorumlarınızı zevkle okuyup gereğini yapmaya özen gösteriyorum bu arada hisse senedi vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili, bilgilerimiz de olacak mı..
[COLOR="Red"]HİSSE SENEDİ VADELİ İŞLEM SÖZLEŞMELERİ[/COLOR]
21 Aralık 2012 de işleme açılacak olan hisse senedi vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili,
Hisse senedine dayalı vadeli işlem sözleşmeleri için
1000.-TL lik teminat ile açacağınız spot karşılığı yaklaşık lot miktarı, 1 e 10 kaldıraçla hesaplanan yaklaşık rakamlardır. Kar / zarar rakamları 1 kademelik fiyat hareketlerini yansıtmaktadır.
[IMG]http://i48.tinypic.com/zwm5gz.jpg[/IMG]
-
[quote=citiwan;422883]sn gnome, yorumlarınızı zevkle okuyup gereğini yapmaya özen gösteriyorum bu arada hisse senedi vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili, bilgilerimiz de olacak mı..
[COLOR=Red]HİSSE SENEDİ VADELİ İŞLEM SÖZLEŞMELERİ[/COLOR]
21 Aralık 2012 de işleme açılacak olan hisse senedi vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili,
Hisse senedine dayalı vadeli işlem sözleşmeleri için
1000.-TL lik teminat ile açacağınız spot karşılığı yaklaşık lot miktarı, 1 e 10 kaldıraçla hesaplanan yaklaşık rakamlardır. Kar / zarar rakamları 1 kademelik fiyat hareketlerini yansıtmaktadır.
[IMG]http://i48.tinypic.com/zwm5gz.jpg[/IMG][/quote]
cümleten günaydın.bu durumda vob bitmiştir. ne dersiniz?
-
eee vatandaş spot piyasadan almiyirse gumar kısmısı olmadan hisseyle ilgilenmiyirse tam aranan enstruman yabancı gardaş yatırımcılarımızz boşuna toplaşmamış kartlarda istediğini yaparrr
tarihi zirvelerde enstrumanın açılması güzel hoşgeldin partisi yaparlar şöyle ilk müşterileri memnun edelim reklamımız olsun pehhhh
-
-
Takaslarda durumlar nasıl acaba
[IMG]http://i47.tinypic.com/bftw7.jpg[/IMG]
-
Günaydınlar, kolay gelsin.
-
s.a
pivotum:97300
desteklerim:96650 - 96250 - 95575
dirençlerim:97700 - 98350 - 98750.. bence..
-
[quote=culex;422887]cümleten günaydın.bu durumda vob bitmiştir. Ne dersiniz?[/quote]
bence bitmez . Sadece palayla ikimiz bile kalsak bu ocak tütmeye devam eder :)
yalnız yeni hayata geçen bir oyun aracına dikkat etmek gerekir . Oyun aracı diyorum ; çünkü bu yatırım aracı değildir .
Vob'un ilk zamanlarını hatırlayınız . Aynısı olmayabilir ; lakin piyasa biraz oturuncaya kadar izlmek sanki daha iyi olur . Sadece azgın bir şekilde tatlı para ve kolay kar güdüsüyle hareket eden kalabalıkların piyasa yapıcıyla başa çıkabilme ihtimalleri yoktur . Onlar sadece kolay birer av olacaklardır .
Opsiyon piyasası kötü müdür ; değildir . Ama iyi de değildir , kaldıraçlı her piyasa tehlikelidir .
Tabii kısa süre sonra sağda solda 1000 tl 3000 tl oldu , abi süper ya 5000 tl 1 haftada 9000 tl oldu gibi şeyleri görüp duyacaksanız . Işlem hacmi çok önemli , hatta en önemlisi . . .
Varantlar gibi olursa , ki umarım olmaz çok kişinin canı yanar .
-
[QUOTE=gnome;422900]bence bitmez . Sadece palayla ikimiz bile kalsak bu ocak tütmeye devam eder :)
[COLOR="Red"] Opsiyon piyasası kötü müdür ; değildir . Ama iyi de değildir , kaldıraçlı her piyasa tehlikelidir . [/COLOR]
. . .
Varantlar gibi olursa , ki umarım olmaz çok kişinin canı yanar .[/QUOTE]
ya kardeş sizi ben mi yeni farkettim yoksa saha lara tekrardan inip insanları aydınlatma gereği hissettiniz.
Allah sizden razı olsun .....
-
Herkese günaydın .
Short seviyesi hala 96.900 . Tahmin ettiğim gibi 97.500 leri test etti . şu anda yön yok . Ya 96.900 altı , ya 97.550 üstü . Arada poz almayınız . Kurda kuşa yem olmayınız .
şu anda son nefesini veriyor, can çekişiyor olabilir . Böyle ufak ufak can havliyle zıplamalar,sıçramalar :) bu 97.550 den ölçülür yukarı sert giderse can çekişme değildir .
-
[quote=citiwan;422901]ya kardeş sizi ben mi yeni farkettim yoksa saha lara tekrardan inip insanları aydınlatma gereği hissettiniz.
Allah sizden razı olsun .....[/quote]
hepimizden , hepimizden . . .
-
dışardaydım yeni geldim o zaman 96900 için eyleme başlıyoruz.. .heyk
-
Zor gözüküyor ama 97.550 üstüne çıkarsa alım denemekte fayda vardır .
97.550 üstüne çıkamadığı her dakika her saat 98.000 bir boğa tuzağı olduğunu ve buranın ama orta , ama uzun vadeli bir tepe olduğunu teyit edecektir .
şu anda görüntü buraya tepe demek için gerekli şartları sağlamıştır . Onayı 96.900 altına giderse alınacaktır .
-
[QUOTE=seagate;422904]dışardaydım yeni geldim o zaman 96900 için eyleme başlıyoruz.. .heyk[/QUOTE]
bizim eylem yapmamız ın ne faydası ola ki eyi o halde başlayalım yalnız şartlanmayalım bu üç kağıtcılar bizi kandırır :D
-
mevtayı sıkı tutalım bir daha zıplamasın :D
sonra of' lu hoca gibim ben okudum o uçti deriz.. :D
-
[QUOTE=TIFIL;422907]mevtayı sıkı tutalım bir daha zıplamasın :D
sonra of' lu hoca gibim ben okudum o uçti deriz.. :D[/QUOTE]
bu vakitten sonra ben kazancı kazanın altına odun atmaya başlayayım mı kardeş kurbağıları oynatalım
-
Görüyorum ki çakıyorsunuz ...
Yalnız bize oyun yapıyor olabilir . . . 97.000 üstüne çıkarsa ya da en geç 97.250-300 stop olmalı . Maalesef böyle . Ama eninde sonunda o puanları bize verecek . Yeter ki arada kaybedersek , inşallah kaybetmeyiz ama az kaybedelim .
-
[COLOR="SlateGray"][B]Yabancıların yukarıdan mal aldığı şimdiye kadar gözük müş müdür?[/B][/COLOR]
[IMG]http://i48.tinypic.com/23mvfqg.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=gnome;422909]Görüyorum ki çakıyorsunuz ...
.[/QUOTE]
çakışmak söz konusu değil sadece olayları konuşarak doğru yada yanlış olduğuna emin olmak için konuşuyoruz empati kurmaya çalışıyoruz desek daha mantıklı olmaz mı ...
-
[quote=gnome;422900]bence bitmez . Sadece palayla ikimiz bile kalsak bu ocak tütmeye devam eder :)
yalnız yeni hayata geçen bir oyun aracına dikkat etmek gerekir . Oyun aracı diyorum ; çünkü bu yatırım aracı değildir .
Vob'un ilk zamanlarını hatırlayınız . Aynısı olmayabilir ; lakin piyasa biraz oturuncaya kadar izlmek sanki daha iyi olur . Sadece azgın bir şekilde tatlı para ve kolay kar güdüsüyle hareket eden kalabalıkların piyasa yapıcıyla başa çıkabilme ihtimalleri yoktur . Onlar sadece kolay birer av olacaklardır .
Opsiyon piyasası kötü müdür ; değildir . Ama iyi de değildir , kaldıraçlı her piyasa tehlikelidir .
Tabii kısa süre sonra sağda solda 1000 tl 3000 tl oldu , abi süper ya 5000 tl 1 haftada 9000 tl oldu gibi şeyleri görüp duyacaksanız . Işlem hacmi çok önemli , hatta en önemlisi . . .
Varantlar gibi olursa , ki umarım olmaz çok kişinin canı yanar .[/quote]
sn gnome bu opsiyon hisseleri dayanak varlık yüzünden spot piyasada da çok fazla dalgalanmalara sebep olmaz mı?
-
[QUOTE=citiwan;422911]çakışmak söz konusu değil sadece olayları konuşarak doğru yada yanlış olduğuna emin olmak için konuşuyoruz empati kurmaya çalışıyoruz desek daha mantıklı olmaz mı ...[/QUOTE]
ben onu shortluyorsunuz manasında söylemiştim . siz yanlış anlamışsınız :)
-
yazı yazarken arada yazılanları görmediğinden böyle oluyor . Tekrar söylüyorum ben onu topictekiler shortluyorsunuz manasında söyledim . Herkese kolay gelsin . . .
-
[QUOTE=polo;422914]sn gnome bu opsiyon hisseleri dayanak varlık yüzünden spot piyasada da çok fazla dalgalanmalara sebep olmaz mı?[/QUOTE]
Maalesef olacaktır . ama orta ve uzun vadeden ziyade vob gibi gün içi dalgalanmaların olması daha muhtemel .
-
[QUOTE=gnome;422915]ben onu shortluyorsunuz manasında söylemiştim . siz yanlış anlamışsınız :)[/QUOTE]
yanlışlıktan dolayı özür dilerim ...
Palanın artık bize oyun oynaması oldukca zor iyi niyetimi bildirmek isterim...
-
96.700 de kısa vadeli son bir desteği daha kaldı . 96.900 den daha önemsiz . Şimdi artık stopumuz 96.900-97.000 olmuştur. Herkese yürekten başarılar , tekrar kolay gelsin . . .
-
vob satmaya istekli fakat spot hala güçlü duruyor nedense...
-
[QUOTE=gnome;422909]
Yalnız bize oyun yapıyor olabilir . . . 97.000 üstüne çıkarsa ya da en geç 97.250-300 stop olmalı . [/QUOTE]
bizi oyun mu hazırlıyorlar gerçi eniyet subobu olanbirini kandırmak zor :D
-
[quote=Se_M;422920]vob satmaya istekli fakat spot hala güçlü duruyor nedense...[/quote]
yunanistanın notu sp artırmış bizede ugrayabülür.. beklentisi olabülürmü
-
96.700 de durdu . 2-3 saat buralarda oyalanabilir . İNDİĞİN HALA YÜKSELMEYE DEVAM ETMESİ BENİ ENDİŞELENDİRİYOR . 97.000-97.100 STOP OLMALI . BU TUZAKSA YEM OLMAMAlıyız . garanti long yeri 97.550 üstüdür .
Bazen işler istediğimiz gibi gitmeyebilir . Neticede karşımızda çok çok zeki bir rakip var . Bizden akıllı değil ama çok zeki ve fiatları belli kurallar dahilinde istediği gibi hareket ettirme gücüne sahip .
-
[QUOTE=gnome;422924] İNDİĞİN HALA YÜKSELMEYE DEVAM ETMESİ BENİ ENDİŞELENDİRİYOR . 97.000-97.100 STOP OLMALI . BU TUZAKSA YEM OLMAMAlıyız . garanti long yeri 97.550 üstüdür .
.[/QUOTE]
aşırı alım yerindeki indikatör den ziyade insanların kafasına pisikolojik olarak APSD eksi - 8600 e dikkat çektirim oyun oynamasınlar
-
indik 97.050 ye yükseldi . stopu iyi ayarlayın 97.100 üstü kati stop
-
mevta kıpraşıyor taklit mi yaptı acaba? :D
benim desteğe değecek gibim oldu zıpladı korktu galiba :D
-
[QUOTE=TIFIL;422928]mevta kıpraşıyor taklit mi yaptı acaba? :D
benim desteğe değecek gibim oldu zıpladı korktu galiba :D[/QUOTE]
belki bu gün olmayabilir ama ben kazanın altına odun atmayı sürdürecem kardeş ya mefta gidecek olursa :D
-
97.050 short sınırıdır . Ama çok oynuyor bizimle . 97.050 altı short ve stop 97.200-250 olarak işlem yapılabilir .
-
[QUOTE=gnome;422933]97.050 short sınırıdır . Ama çok oynuyor bizimle . 97.050 altı short ve stop 97.200-250 olarak işlem yapılabilir .[/QUOTE]
[COLOR="DarkSlateGray"]sabah ki söylediğiniz bana daha mantıklı geliyor neydi o söz ; lakin piyasa biraz oturuncaya kadar izlemek sanki daha iyi olur[/COLOR]
-
97.275-300 üstüne gidiş ortalığı karıştırır .
Referans çizgisi yatayken ( 97.550 ) al-sat piyasası vardır . Ama fiatlar indiğin üstünde olduğu sürece kıpırdamadan long da beklenebilir . 97.550 altında diyelim shortladık . Normalde long piyasada indiğin hiç altına düşmeden (short sınırı) gitmesi beklenir . Ki 87 binde 97 bine öyle geldi . Arada düştü çıktı insanlar paniğe kapıldı sallandı , yuvarlandı ama hiç sat vermeden buralara geldi . Trend süresince bizi korudu . Lakin piyasalarda her zaman böyle kolay para olmuyor .
Her zaman babacan trendlerde olmuyor . Ama klasik lafdır hepimiz biliyoruz . Mükemmel sistem , gösterge yoktur . Mühim olan trendde kişiyi mümkün olduğunca oturtması lazım . Arada derede al-sat olsa da ki olacaktır ister long olsun piyasa ister short zarara fazla tolerans göstermemesi icap eder .
Tabii en önemli olan kişinin iç disiplinidir . Hangi göstergeyi takip edersek edelim al sinyali geldiğinde ya hayırlısı bir bakalım deyip beklersek fiatta bir anda 500 puan fırlarsa kaderimize razı olmak zorundayız .
-
[quote=gnome;422937]97.275-300 üstüne gidiş ortalığı karıştırır .
Referans çizgisi yatayken ( 97.550 ) al-sat piyasası vardır . Ama fiatlar indiğin üstünde olduğu sürece kıpırdamadan long da beklenebilir . 97.550 altında diyelim shortladık . Normalde long piyasada indiğin hiç altına düşmeden (short sınırı) gitmesi beklenir . Ki 87 binde 97 bine öyle geldi . Arada düştü çıktı insanlar paniğe kapıldı sallandı , yuvarlandı ama hiç sat vermeden buralara geldi . Trend süresince bizi korudu . Lakin piyasalarda her zaman böyle kolay para olmuyor .
[FONT=Arial Black][COLOR=Red]Her zaman babacan trendlerde olmuyor . Ama klasik lafdır hepimiz biliyoruz . Mükemmel sistem , gösterge yoktur . Mühim olan trendde kişiyi mümkün olduğunca oturtması lazım . Arada derede al-sat olsa da ki olacaktır ister long olsun piyasa ister short zarara fazla tolerans göstermemesi icap eder .
Tabii en önemli olan kişinin iç disiplinidir . Hangi göstergeyi takip edersek edelim al sinyali geldiğinde ya hayırlısı bir bakalım deyip beklersek fiatta bir anda 500 puan fırlarsa kaderimize razı olmak zorundayız .[/COLOR][/FONT][/quote].brv.brv.brv.brv.brv