deneyen varmı acaba ben yapamadım long yada short gibi sinyal vermiyor
Printable View
deneyen varmı acaba ben yapamadım long yada short gibi sinyal vermiyor
[quote=istanbul;287459]deneyen varmı acaba ben yapamadım long yada short gibi sinyal vermiyor[/quote]
Önce sistem tester'dan formülün sonunda verilen optimizasyon rakamları ile opt1 opt2 vs.. değerlerinin sayısal karşılığını bulmanız gerekli.
System tester'a girip yeni sistem diyin, sistem kodlarını uygun yerlere(buy long,long cover,sell short vs..) yazın.Daha sonra aynı ekrandan optimizasyon kısmına girin ve formülün altında optimizasyon için verilen bilgileri girin.Bunları tamamladıktan sonra, elinizdeki verilerle testi başlatın.Bulunan en kazançlı (opt1 , opt2 vs..) değerleri not alın ve system testerdan çıkın.Daha sonra tools>expert advisor kısmına gelerek bulduğunuz opt değerlerini formülde gereken yerlere yazın,rengini ve okları ayarlayın tamam diyin.
Bu işlemlerden sonra, grafikte sistemin sinyallerini görebilirsiniz.
[QUOTE=flexy;287499]Önce sistem tester'dan formülün sonunda verilen optimizasyon rakamları ile opt1 opt2 vs.. değerlerinin sayısal karşılığını bulmanız gerekli.
System tester'a girip yeni sistem diyin, sistem kodlarını uygun yerlere(buy long,long cover,sell short vs..) yazın.Daha sonra aynı ekrandan optimizasyon kısmına girin ve formülün altında optimizasyon için verilen bilgileri girin.Bunları tamamladıktan sonra, elinizdeki verilerle testi başlatın.Bulunan en kazançlı (opt1 , opt2 vs..) değerleri not alın ve system testerdan çıkın.Daha sonra tools>expert advisor kısmına gelerek bulduğunuz opt değerlerini formülde gereken yerlere yazın,rengini ve okları ayarlayın tamam diyin.
Bu işlemlerden sonra, grafikte sistemin sinyallerini görebilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler sn flexy CCI indikatörünün standart değeri ile 10 günlük MA ın kesişimi ile Al sat metastock formülünü yazabilirmisiniz eğer anlıyorsanız metatsocttan. yalnız bir şartla eğer CCI indikatörü 200 üstünde ise sat vermeyecek ortlama kesse bile aşşağı.. eğer CCI 200 altını kırar ve aynı zamanda ortlamada CCI ı kırarsa sat verecek. yazabilen arkadaş olursa çok sevinirim.
[quote=istanbul;287709]teşekkürler sn flexy CCI indikatörünün standart değeri ile 10 günlük MA ın kesişimi ile Al sat metastock formülünü yazabilirmisiniz eğer anlıyorsanız metatsocttan. yalnız bir şartla eğer CCI indikatörü 200 üstünde ise sat vermeyecek ortlama kesse bile aşşağı.. eğer CCI 200 altını kırar ve aynı zamanda ortlamada CCI ı kırarsa sat verecek. yazabilen arkadaş olursa çok sevinirim.[/quote]
Elimden geldiğince bişeyler yaptım ;
AL : CCI(14) > MOV(C,10,S)
SAT : CCI(14) < MOV(C,10,S) AND CCI(14) < 200
Pozisyondan çıkmak için kullanabileceğim most benzeri bir çıkış indikatörü paylaşabilecek varmı?
Most sanırım prev'den dolayı sistem testerde çok yavaş çalışıyor.
Ben hızlı çalıştırmak istiyorum, most kalitesinde olsa yeter.
[quote=hilmi;290580]Pozisyondan çıkmak için kullanabileceğim most benzeri bir çıkış indikatörü paylaşabilecek varmı?
Most sanırım prev'den dolayı sistem testerde çok yavaş çalışıyor.
Ben hızlı çalıştırmak istiyorum, most kalitesinde olsa yeter.[/quote]
Long'dan çıkmak için HHV(H,x)-y*ATR(x) aşağıya kırılınca,
Short'dan çıkmak için LLV(L,x)+y*ATR(x) yukarıya kırılınca flat sinyali verdirilebilir.
5dk veya 15dk'lık bir sistem için x=13 veya x=21 gibi bir değer seçilebilir, saatlik veya günlükde daha kısa tutulabilir. y ise 1 ile 5 arasında değişebilir. Ne kadar hassas olmasını istediğinize bağlı.
Eğer sürekli long-short dönmeyip de arada bir flat'e geçecek sistem yazacak olsaydım bunu kullanırdım.
Bu sefer benim bir sorum var.Elimdeki indikatörün benim belirttiğim bardan yada tarihten itibaren hesaplama yapmasını istiyorum.Bunun bir yolu var mı?
[quote=flexy;292556]Bu sefer benim bir sorum var.Elimdeki indikatörün benim belirttiğim bardan yada tarihten itibaren hesaplama yapmasını istiyorum.Bunun bir yolu var mı?[/quote]
Metastock'da bunu ancak özel DLL yazarak yapabilirsin. Chuck LeBeau amca Parabolic SAR'ı stop olarak kullandığını, ancak pozisyonu açtığı bardan itibaren saymaya başlaması için bir programcıya DLL yazdırdığını söylüyordu. Normal şekilde olmaz. Matriks ise DLL kabul etmediğinden hiç olmaz.
Ancak, kullanacağın indikatörün açık kodunu biliyorsan, barları tek tek hesaplatarak yapman belki mümkün olabilir.
[quote=Strategist;292557]Metastock'da bunu ancak özel DLL yazarak yapabilirsin. Chuck LeBeau amca Parabolic SAR'ı stop olarak kullandığını, ancak pozisyonu açtığı bardan itibaren saymaya başlaması için bir programcıya DLL yazdırdığını söylüyordu. Normal şekilde olmaz. Matriks ise DLL kabul etmediğinden hiç olmaz.
Ancak, kullanacağın indikatörün açık kodunu biliyorsan, barları tek tek hesaplatarak yapman belki mümkün olabilir.[/quote]
Ben mi yanlış anladım soruyu? Basitleştirerek bir örnek verersek; RSI'yı, Momentum'un (sabit periyotlu) 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren hesaplatmak gibi bir şeyden bahsediyoruz değil mi? Mom un 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren geçen barsayısı
BS=:Barssince(Cross(Mom(),0) ;
Bu durumda sorunun yanıtı;
RSI(barssince(cross(mom(),0)) ya da RSI(BS) olur....desek bu sorunu kesiyir mi fileksi niki seksi...:::
Not1: Eğer Mom'un periyoduda başka bir koşula bağlu olsun yani sabit değil dinamik olsun dersen teorik olarak o da mümkün...Ama MTX dogru mu hesaplar bunu bilemiyorum...
Not2: Yukardaki hesaplanmış RSI nın periyodu her barda 1 artacaktır..Yani ilk barda RSI(1) hesaplanırken, sonraki barda RSI(2) yi....v.b. hesaplaaycaktır..Bu da doğal olarak hiç durağan sonuçlar üretmez...Bunuu aşmanın iki yolu var..
1) Peiryodu minimum bir değer atarsın...Misal 6...BS 6 dan küçük oldukça sana RSI(6) yı verir, büyük olursa ise BS yi...Yani periyod
if(BS>6,BS,6) nın döndüğü değer olur.
2) Hesaplamalarını koşulun son değil sondan bir önceki gerçekleşmesinden başlatırsın...ValueWhen komutu ile.......
Fileksi niki seksi nin dediği gibi belirli bir bardan itibnaren hesaplatmak istiyorsan da o barın o,c,l,h ve bir iki indikatör değeri gibi o barı "unique" olarak tanımlayacak koşulları barrsince lerisn olur biter..misal
Barrsince(c=79900, h=80300, L=79600, O=79650........) gibi
Sorunu yanlış mı annadım acep...???hööö
[quote=Astatin;292566]
Sorunu yanlış mı annadım acep...???hööö[/quote]
Ya da ben yannış annadım... ehü... Benim anladığım flexopatro mesela Parabolic gibi fiyatı takip eden bir hindikatörü istediği bardan başlatmak istiyor.. Yoksa senin dediğin daha basit hindikatörler için doğru tabi... üvvv...
Fırsat bulmuşken şuna da değineyim, EMA ve içinde EMA ile yumuşatma geçen indikatörler (neredeyse tüm indikatörler yani, üvvv..) sadece verdiğin periyodu değil graftaki tüm barları hesaba katarlar. Yani mesela 60dk'lık grafta son 4 yılın verisi varsa, üzerine EMA atayım dersen, ta 2007'deki ilk bar da çok az bir yüzdeyle de olsa hesaba dahil olacaktır. Bu nedenle EMA kullanan tüm indikatörlerin değeri parametreden bağımsız olarak hesabı başlattığın bardan etkilenir. Çok hassas hesap isteyen vatandaş bu nedenle RSI veya ADX gibi şeyler kullanıyorsa da hesabı belli bir bardan başlatmak isteyebilir... Falan feşmekan....
[quote=Astatin;292566] Mom un 0 ı yukarı kestiği bardan itibaren geçen barsayısı
BS=:Barssince(Cross(Mom(),0) ;
Bu durumda sorunun yanıtı;
[/quote]
parantez eksik olmuş.. : ile = de sıra değüşçük...efe liyim sori
BS:=Barssince(Cross(Mom(),0)[COLOR=red])[/COLOR];
Teşekkürler patronajlar.Benim yapmak istediğim stro patronun da dediği gibi belli bir bardan itibaren hesaplama yapması.Barssince olunca indikatörün hesapladığı değerler değilde sadece koşul oluştuğundan itibaren geçen bar sayısını hesaplıyor.Ben istiyorum ki, indikatör mesela ayın 21'inden itibaren hesaplamaya başlasın yada sadece bu ayın başından.Dayofmonth olur mu diye denedim ama o da 0'dan başlamıyor hesaplamaya, eldeki verinin başından hesaplamaya başlıyor sadece gösterge değerlerini verdiğim tarihten itibaren gösteriyor.