duserken dis. artmasi gerekirken bu ortamda dahi birde dusen trendde basindan beri acc. goruluyor cok ilginc bir durum bu ortamda bile artmayimi deneyecek yine. sacma sapan bir gun daha olacak herhalde.
Printable View
duserken dis. artmasi gerekirken bu ortamda dahi birde dusen trendde basindan beri acc. goruluyor cok ilginc bir durum bu ortamda bile artmayimi deneyecek yine. sacma sapan bir gun daha olacak herhalde.
sayin teo deltayi incelediniz mi bir sonuc cikarabildiniz mi
[QUOTE=nyse-dj;24880]sayin teo deltayi incelediniz mi bir sonuc cikarabildiniz mi[/QUOTE]
bugun deyişik bi sessizlik hakim toplu tatilden şüphelendim :)
[QUOTE=Nohamura;24881]bugun deyişik bi sessizlik hakim toplu tatilden şüphelendim :)[/QUOTE]
sanirim bu tren(d) biraz buyuk olacak bu kadar sıkıntıya yani...
[QUOTE=nyse-dj;24882]sanirim bu tren(d) biraz buyuk olacak bu kadar sıkıntıya yani...[/QUOTE]
bence trend deil bisure tirend inancını kaldırmaya calısıcaklar yatay zamanımı geldi acaba
bu kez oldu galiba butun degerler olumlu.lelele
Mass index yine mukemmel çalıştı ve 60 dak.lıklarda 46.700 de,trend dönüşünü önceden haber verdi...
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/7044/aarw1.png[/IMG][/URL]
bende zaman olarak once degil ama fiat olarak tam zamaninda "sizlerden ogrendiklerimle" haber verdim nohamura inanmadi bile. buraya takilan kazanir.(+1000 p.) 13.50 den az once. simdi bir mas cengelide 5 dk likta olusabilir bir sure sonra yarisi olusmus durumda ne dersniniz bu calisirmi.
[QUOTE=nyse-dj;24894]bende zaman olarak once degil ama fiat olarak tam zamaninda "sizlerden ogrendiklerimle" haber verdim nohamura inanmadi bile. buraya takilan kazanir.(+1000 p.) 13.50 den az once. simdi bir mas cengelide 5 dk likta olusabilir bir sure sonra yarisi olusmus durumda ne dersniniz bu calisirmi.[/QUOTE]
he ya :D keşke inansaymışım geç oldu.heyk :D bravo
[QUOTE=nyse-dj;24894]bende zaman olarak once degil ama fiat olarak tam zamaninda "sizlerden ogrendiklerimle" haber verdim nohamura inanmadi bile. buraya takilan kazanir.(+1000 p.) 13.50 den az once. simdi bir mas cengelide 5 dk likta olusabilir bir sure sonra yarisi olusmus durumda ne dersniniz bu calisirmi.[/QUOTE]
tebrık ederım ben 5 dak farketmemıstım 60 dak kullandıgım ıcın , yaklasık 10 bar sonra gerı donebılır fıyat aklımda bulunsun...En azında seans sonuna long kalmam bu sekılde flate gecerım......
bolinger boyle sıkısınca (5 dk) hep boyle oluyor rsi zaten o yone dogru idi. ama 7/8 temmuzu unutmayin son bir saatte korkunc artip ertesi gun muhtesem bir - gap yapmisti. ama oyle olacak diye birsey yok tabi. ben etkilemis olmak istemem kimseyi.
iste mekanik sistemin faydasi belki uc bes kurus kaybettirir mecburen ama sabreden icin ve uyan super. buna bir insan yuregi dayanmaz ancak makine olmak gerekli herkesi bir indirip bir bindiriyorlar.
sizin dokumanlarda okumustum sistemle denemek icin vhf ve trend score kullanimi. vhf izliyorum etkili ama trend score'u da ekledim ama calistiramadim. ozetle bir swing index kullanimi ovuyorlardi.
birde sorum olacak payne rsi aradim ama bulamadim dah ayumusak bir rsi imis.
[quote=nyse-dj;24906]sizin dokumanlarda okumustum sistemle denemek icin vhf ve trend score kullanimi. vhf izliyorum etkili ama trend score'u da ekledim ama calistiramadim. ozetle bir swing index kullanimi ovuyorlardi.
birde sorum olacak payne rsi aradim ama bulamadim dah ayumusak bir rsi imis.[/quote]
Payne rsi arşivimde yok ama bunlar belki işinize yarayabilir:
RSI Wilders
-----------------------------------
len:=Input("Smoothing Period?",1,60,10);
smooth23:=(C+(2*Ref(C,-1))+(2*Ref(C,-2))+Ref(C,-3))/6;
change:= ROC(smooth23,1,$);
Z:=Wilders(If(change>0,change,0),len);
Y:=Wilders(If(change<0,Abs(change),0),len);
RS:=Z/Y;
(100-(100/(1+RS)))-50
-------------------------------------------------
RSI Ehlers
len:=Input("Smoothing Period?",1,60,10);
smooth23:=(C+(2*Ref(C,-1))+(2*Ref(C,-2))+Ref(C,-3))/6;
change:= ROC(smooth23,1,$);
cu23:=Sum(If(change>0,change,0),len);
cd23:=Sum(If(change<0,Abs(change),0),len);
2*(cu23/(cu23+cd23)-.5)
Laguerre RSI
g:=0.5;
L0:=((1-g)*C) + (g*PREV);
L1:=(-g*L0) + Ref(L0,-1) + (g*PREV);
L2:=(-g*L1) + Ref(L1,-1) + (g*PREV);
L3:=(-g*L2) + Ref(L2,-1) + (g*PREV);
cu:= If(L0>L1, L0-L1,0) + If(L1>L2, L1-L2,0) + If(L2>L3, L2-L3,0);
cd:= If(L0<L1, L1-L0,0) + If(L1<L2, L2-L1,0) + If(L2<L3, L3-L2,0);
temp:= If(cu+cd=0, -1,cu+cd);
zzz:=If(temp=-1,0,cu/temp);
100*zzz-50
--------------------------------------------------
[quote=nyse-dj;24906]sizin dokumanlarda okumustum sistemle denemek icin vhf ve trend score kullanimi. vhf izliyorum etkili ama trend score'u da ekledim ama calistiramadim. ozetle bir swing index kullanimi ovuyorlardi.
birde sorum olacak payne rsi aradim ama bulamadim dah ayumusak bir rsi imis.[/quote]
Swing Index ve Accumulated Swing Index hakkında detaylı bilgiyi gönderdiğim Welles Wilder - New Concepts In Technical Trading Systems kitabında birinci ağızdan bulabilirsiniz.
gene daha önce bir mesajımda verdiğim [URL="http://forums.babypips.com/free-forex-trading-systems/10766-trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems-j-welles-wilder.html"]trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems[/URL] linkindeki forumda yararlı bilgiler bulabilirsiniz.
[QUOTE=hdioxyde;24911]Swing Index ve Accumulated Swing Index hakkında detaylı bilgiyi gönderdiğim Welles Wilder - New Concepts In Technical Trading Systems kitabında birinci ağızdan bulabilirsiniz.
gene daha önce bir mesajımda verdiğim [URL="http://forums.babypips.com/free-forex-trading-systems/10766-trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems-j-welles-wilder.html"]trading-systems-new-concepts-technical-trading-systems[/URL] linkindeki forumda yararlı bilgiler bulabilirsiniz.[/QUOTE]
tesekkurler. o kadar cok bilgi oldu ki tesekkurler aslinda bunlar sizin filtrenizden gecenler bir de normalde okumaya kalksak omur yetmez yinede binlerce sayfa. hergun 200 sayfa okumaya calisiyorum yinede. sirada iki kitap kaldi. wilder ve delta.
benimde dikkatimi ceken sey su mfi 80 (5 dk)asagiya kesti trendin gucu bitmek uzere ama acc/dis asagiyi gostermedikce fiat hizli bir sekilde gitmiyor yatay biraz asagi gibi hareket ediyor.mutlaka mfi ve a/d uyumlu olmali hareket icin.(olmeyen trendden umit kesilmezmis hala cirpiniyor)
lutfen 5 dklik su dmi grafigine bakin sanki aylar surmus gibi bir havasi var. boyle bir grafik gunun yarisindan sonra nasil olusabilir. benzeri ters yonde ayin basinda yapmislardi. simdi geri koydular agustos gene ayni yerden basliyacagiz. bu sayin teo soyledigi gun ici citiri coktan gecti servet oldu resmen.
sayin teo delta ilgili sormustum okuyup bir sonuc cikartabildinizmi diye ama cok yazdigim icin kaynadi arada.
--
terminalde olusan alis kisminda 48325 fiati var yarin sanirim bu fiatlardan mi acacaklar.dikkat ettiniz mi kapanis sonrasi hesaplasmalarda o fiata kadar vermisler sanirim. ne dersiniz.
[QUOTE=nyse-dj;24928]sayin teo delta ilgili sormustum okuyup bir sonuc cikartabildinizmi diye ama cok yazdigim icin kaynadi arada.
--
terminalde olusan alis kisminda 48325 fiati var yarin sanirim bu fiatlardan mi acacaklar.dikkat ettiniz mi kapanis sonbrasi hesaplasmalarda o fiata kadar vermisler sanirim. ne dersiniz.[/QUOTE]
okudum ama o dokumandaha cok reklam ıcerıklı sıstemı acıklamıyor...
[QUOTE=teo;24930]okudum ama o dokumandaha cok reklam ıcerıklı sıstemı acıklamıyor...[/QUOTE]
sn hdioxyde gonderdigi ise ozellikle sf.160 ve daha oncesinde detayli anlatiyor.
ama ben cozemedim sn arkadaslar. reklamlar on taraflarda ve cok hikaye anlatmis.
Arkadaşlar merhaba ;Bendeki MS her açılışta key istiyor.instal un içindeki seriali girmek istiyorum - lerle beraber 15 karakter.Fakat açılan pencere 10 karaktere izin veriyor.Bu sorunu nasıl aşarım acaba?cevabınız için şimdiden teşekkürler.
ozellikle swing'e yuksek periodlarda bakilirsa ornegin 60 dakika cok tutarli ve gorsel bir bilgi veriyor mesela bu yukselisi saat12 de gostermis o sıkısıklıga ragmen. dusuk periodlarda cok karmasik bir goruntu veriyor anlasilmasi benim acimdan zor.
sn.nyse-dj swing dediğiniz nedir acaba,indikatör mü?
sn hdioxyde dmisarli sistemde sar dusus (15 dk 6 bardir) gosterdigi halde neden flat vermedi sua ralar baska bir seye daha mi bakiyor stoplamak icin.
[QUOTE=Ardasu;24995]sn.nyse-dj swing dediğiniz nedir acaba,indikatör mü?[/QUOTE]
evet metastockda hazir var zaten.ama bunu yardimci olarak kullandim buna bakarak islem yapmayin.yuksek periodda daha anlasilir oluyor
[quote=nyse-dj;25000]sn hdioxyde dmisarli sistemde sar dusus (15 dk 6 bardir) gosterdigi halde neden flat vermedi sua ralar baska bir seye daha mi bakiyor stoplamak icin.[/quote]
Psar ayarlarını kontrol edebilir misin? Bendeki durum aşağıdaki gibi....
Ayrıca alttaki mavi kırmızı gösterge pozisyonu gösteriyor. mavi long, kırmızı short, hiçbiri flat şeklinde
Oradan sinyalin teyidini alabilirsin..
[IMG]http://img244.imageshack.us/img244/867/dmisar3007kc0.png[/IMG]
tamam bir sekilde default degerlerine kaymis. tesekkurler.boylelikle default ile ayarlanmisin farkini ve etkinligini de gormus olduk. saygilar,
sistemler mevcut en dusuk periodda(5 dk) cok karmaşık ve cogu kez (buyuk trend haric)sinyaller veriyor sıkısık zamanlarda (ozellikle dmiatr li olan)orada da trende bagli daha cool ve aralıklı sinyaller uretebilse daha yerinde olur kanısındayım. 15 dk lik ok. cok az kaybettirip muhtesem kazandiriyor.(ben kazanamasamda).60 dkligin yukseliginden kaynaklanan gec girme olayi disinda oda guzel caliyor.
tam tuzak elimizdekiler olmasa defalarca tuzaga duserdik hem cikarken hem duserken heryer tuzak dolu.(zaten dusuyorum tuzaga. ama artik sadece cikarken dusuyorum)
[QUOTE=nyse-dj;25012]sistemler mevcut en dusuk periodda(5 dk) cok karmaşık ve cogu kez (buyuk trend haric)sinyaller veriyor sıkısık zamanlarda (ozellikle dmiatr li olan)orada da trende bagli daha cool ve aralıklı sinyaller uretebilse daha yerinde olur kanısındayım. 15 dk lik ok. cok az kaybettirip muhtesem kazandiriyor.(ben kazanamasamda).60 dkligin yukseliginden kaynaklanan gec girme olayi disinda oda guzel caliyor.
tam tuzak elimizdekiler olmasa defalarca tuzaga duserdik hem cikarken hem duserken heryer tuzak dolu.(zaten dusuyorum tuzaga. ama artik sadece cikarken dusuyorum)[/QUOTE]
size tavsiyem alım satım kararlarınızı 60 dak gore verın lakın,poz alacağınız zaman iyi yerden girebilmek icin o an 5 dak. bara bakın...
[QUOTE=teo;25087]size tavsiyem alım satım kararlarınızı 60 dak gore verın lakın,poz alacağınız zaman iyi yerden girebilmek icin o an 5 dak. bara bakın...[/QUOTE]
evet benim taktik ve başarılı yoksa geç kalnıyo
[quote=hexen;25095]evet benim taktik ve başarılı yoksa geç kalnıyo[/quote]
Sn hexen, taktiğinizi genel hatları ile açıklayabilr misiniz bizlere de fikir vermesi açısından.
Seans içi topiğinden bildiğimiz kadarı ile birbirinden bağımsız 3 elementli bir sistem kullanıyorsunuz. Bazen hepsi aynı yönde sinyal verirken bazen 1e 2 farklı yönleri gösterdiğine de rastladığımı hatırlıyorum.
Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.
[QUOTE=shibumi;25106]Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.[/QUOTE]
60dk-120dk agırlıklıı...çok nadir 15e bakıyorm
Sanırım doğru yoldayız. trendsiz piyasalarda çok kaybetmemeyi başarıyoruz ama trendi de yakalamamazlık etmiyoruz. Düzeltmesinde ne olur ne olmaz diye mola verip devam etmeye karar verirse gene yakalıyoruz.
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/8818/filtreyenicd0.jpg[/IMG]
Ortada gördüğünüz AbsoluteStrength formüllerini metatrader ve forex için yazılmış iki göstergeden metastock'a çevirdim.
Formülleri bir sonraki mesajda bulabilirsiniz. Bu iki gösterge sinyal üretmek için değil sadece neredeyiz nereye gidiyoruz tespitini yapmayı amaçlayan göstergeler.
DMI setindeki PDI ve MDI'a şeklen benziyor ama sadece şeklen, farklı yorumlayacağız, matematiği ve mantığı da tamamen farklı. Hem birbirleri ile ilişkilerine (hangisi üstte, hangisi altta) hem de sinyal çizgileri ile ilişkilerine bakarak yukarı trendin ya da aşağı trendin gücünü anlamaya çalışacağız.
Siz önceden incelemeye başlayın diye geceden veriyorum formülleri yarın içinde grafikli örnekler göndermeye çalışacağım.
ıyi geceler...
[B]AbsoluteStrength Bulls:[/B]
--------------------------------------
length:= Input("length" ,3 ,100 ,12 );
smooth:= Input("smooth" ,1 ,100 ,3 ) ;
signal:= Input("signal" ,1 ,100 ,5 ) ;
price1:=C;
price2:=Ref(C,-1);
bulls:=(Abs(price1-price2)+(price1-price2));
avgbulls:=Mov(bulls,length,S);
smthbulls:=Mov(avgbulls,smooth,S);
sigbulls:=Mov(smthbulls,signal,S);
100*smthbulls;100*sigbulls
----------------------------------------
[B]AbsoluteStrength Bears:[/B]
---------------------------------------
length:= Input("length" ,3 ,100 ,12 );
smooth:= Input("smooth" ,1 ,100 ,3 ) ;
signal:= Input("signal" ,1 ,100 ,5 ) ;
price1:=C;
price2:=Ref(C,-1);
bears:=(Abs(price1-price2)-(price1-price2));
avgbears:=Mov(bears,length,S);
smthbears:=Mov(avgbears,smooth,S);
sigbears:=Mov(smthbears,signal,S);
100*smthbears;100*sigbears
----------------------------------------------
[quote=furkan;25107]60dk-120dk agırlıklıı...çok nadir 15e bakıyorm[/quote]
Yanıt için teşekkür ederim.
Sizin için açıklamakta mahsur yoksa kaldıraç oranınızı sorabilir miyim?
[QUOTE=shibumi;25111]Yanıt için teşekkür ederim.
Sizin için açıklamakta mahsur yoksa kaldıraç oranınızı sorabilir miyim?[/QUOTE]
6/10 genelde çok nadir full...
[quote=shibumi;25106]Vob da sistemli işlem yaparken bir yada iki grafiği izlemek gerekirse, sizce kaç dk lık olanlar izlenmeli?
Not: Elbette bu kişinin risk/beklenti olgusuna göre değişir kabul ediyorum. Sadece şu ana kadar ki deneyiminizle hangisini daha verimli gördüğünüzü öğrenmek için soruyorum.[/quote]
60 dakika sürekli, 60 dakika trendsiz ise ya da yön göstermiyorsa ya da gün içi trade edesim varsa 5 dakika...
Temel mantığım trend arıyorum. 60'da bulamayınca 5'e iniyorum. Orada da yoksa zaten yapacak bir şey yok. Gerekli koşulların ortaya çıkmasını bekliyorum..
Gördüm ki kaldıraç da soruyorsunuz: 5 dakikada isem 1/2 poz, 60da full genelde. Ama kaldıraç derken şunu da eklemem gerek. Sıkı bir disiplinle stop kullanıyorum.
sn .teo nun gecenlerde gonderdigi dynamic pivot ve support,resistance'a ek yapip ucuncu s ve r yi ekledim. cunku acayip gunlerdeyiz 2 resistance yetmiyor:)
cizimi cok guzel digerlerine benzemiyor.
ilk formul editleme deneme ayrica:)
----
Q:=Input("Daily PP Mode, 0=Static 1=Dynamic 2=Test",0,2,0);
{0=Display, update at last bar of day}
{1=Display, update on each new bar}
{2=Backtest, update on first bar of new day}
G:=LastValue(Highest(Sum(DayOfWeek()<>
ValueWhen(2,1,DayOfWeek()),5))=5);
I:=DayOfMonth()<>ValueWhen(2,1,DayOfMonth());
M:=G OR I;
F:=G OR PeakBars(1,Zig(Hour(),1,$),1)=0;
A:=LastValue(Cum(1)-1)=Cum(1);