çok zorlanıyor . Ite kaka gidiyor . 97.300 denemek ister normalde fake atmak için. Stopları patlatmak gerekir . 97.300 üstüne çıkıpta kısa bir süre sonra hızla altına giderse gereğini yapmak gerekir . . .
Printable View
çok zorlanıyor . Ite kaka gidiyor . 97.300 denemek ister normalde fake atmak için. Stopları patlatmak gerekir . 97.300 üstüne çıkıpta kısa bir süre sonra hızla altına giderse gereğini yapmak gerekir . . .
97250 ikili zirve oldumu acaba?
[QUOTE=gnome;422193]çok zorlanıyor . Ite kaka gidiyor . 97.300 denemek ister normalde fake atmak için. Stopları patlatmak gerekir . 97.300 üstüne çıkıpta kısa bir süre sonra hızla altına giderse gereğini yapmak gerekir . . .[/QUOTE]
97.300 e 1 kademe kala düştü . 97.050 de boşluk bıraktı , geri dönmek isteyecektir.
Short ortamı oluşmadı . Kesin düşecek abi diyen varsa da dikkatli olsun shortlarken .
97.050 boşluk kapandı çok dikkat . . .
pivotun altında sal gitsin derim...bence..
[quote=tıfıl;422201]pivotun altında sal gitsin derim...bence..[/quote]
tavsiye etmem short tehlikeli sadece 96.500 altında . . .
[quote=gnome;422198]short ortamı oluşmadı . Kesin düşecek abi diyen varsa da dikkatli olsun shortlarken .[/quote]
bakın 96.850 den bir anda 350 puan yukarı aldı . Hissi davrananı avlar işi bu .
Biz ne tepe avcısıyız , ne dip .
Aslında yakalıyoruz da çaktırmayın nazar değmesin :)
f-1 pistini düşünün arabalar virajlı bir yoldan gelir ve o büyük uzun düzlüğe varırlar . şeref tribünün ve seyircilerin olduğu yer. En yüksek hıza orada erişirler sonra tekrar virajlara dalarlar .
Işte biz piyasa tam düzlüğe çıktığı anda yakalar , düzlük bitinceye kadar tam gaz onunla gider ve virajdan önce çıkarız . Sonra o ufacık virajlarda (tepe ve diplerde) diğerleri tepişirken biz paralarımızı afiyetle yemeye gideriz.
Olay bu mudur , budur !!!
DAHA ÖNCE YAPTIK MI ; YAPTIK . " ALLAH" kısmet ederse yine yapacağız .
Neyse biz köyümüze geri dönelim . Yerli malı türkün malı . En azından gece uyuyabiliyoruz .
Artık kritik saatlerdeyiz . Son viraja girdik . Cuma sabahı-öğlene doğru düzlüğe gireceğiz kısmetse.
Neredeyse tüm değerler 96.500 de toplandı . . .
Aslında yarın sabahı bekleyip risksiz trade yapılabilir . Iyi bir yerden al-sat fırsatı vereceğine adım gibi eminim .
Kısa vade olarak da 97.100 altı riskli . Biz orta vadeli düşünmeliyiz . O yüzden 96.500 ü beklemek geç kalmak olarak algılanmasın short için ki short sinyal geleceği kesin değil . Yarın sabah yine long sinyal gelebilir ihtimal olarak çok zayıf olsada .
Düşeceğini varsayalım . 97.200-96.500 700 puan short fırsatı kaçmış gibi duruyor ama orta vadeli sağlamcı olan için değil , neden ?
çünkü zırt pırt işlem yapsak 87.500 den buraya neredeyse 10000 puanın %90-95 ini alarak gelemezdik . You see ?
Ayrıca dediğim gibi belki yarın sat sinyali daha yüksekten gelecek ve 700 puan kayıpta olmayacak . O yüzden sakin olmakta ve cool takılmakta fayda var . çünkü düşerken ve çıkarken kendi dostlarına sinyal çakacak ve biz o sinyalle harekete geçeceğiz . . . . .
Isteyen mavilerin altında short deneyebilir . 97.100 altı yani . . .
Inşallah düşerken de aynısı olacak . . .
inşallah hocam 30 bin endekse dönelim
dow jones 5000 olsun
[quote=seagate;422266]inşallah hocam 30 bin endekse dönelim
dow jones 5000 olsun[/quote]
yok birden olmasın yavaş yavaş olsun bütün puanları bağırtarak alalım bu global ibnelerden . . . ;)
DÜN SABAH CNBE'DE SEYREDİYORUM SARIŞIN ÇOK TATLI BİR KADIN VAR ALİ AĞAOĞLU'DA ONA KONUK OLUYOR . PARALARI BÖYLE BİR KADINLA YEMEDİKTEN SONRA YAŞAMANIN NE ANLAMI VAR :(
NEYSE KONUYA DÖNELİM , MİLLET TWEET ATIYOR ADAMIN BİRİ HAYKIRIYOR BANA KİMSE DÜŞÜŞTEN BAHSETMESİN HEMEN ALMAYA GİDİYORUM .
BİR DİĞERİ YAZMIŞ ALİ BEY ALİBEY TEMKİNDEN BAHSEDİYORSUN HERGÜN YÜKSELİYORUZ YETER ARTIK TRAŞI KES BİZE HİSSE ÖNER .
BİR DİĞERİ BANA DÜŞÜŞTEN BAHSETMEYİN YILBAŞI RALLİSİ İÇİN HİSSE ALMAYA GİDİYORUM diyor vs vs vs.
VALLA BU DURUM BANA NOSTALJİ YAPTIRDI , BİR YERLERDEN TANIDIK GELİYOR . . .
SANKİ BOĞA PİYASASI SONU COŞKUSU GİBİ . AMA HALA ŞÖYLE BİR FİNAL YAPMA DURUMU VAR MAKİNANIN . BİRAZ DÜŞÜP SONRA HIZLLI RALLİ HERKES GIRTLAĞINA KADAR MALA GÖMÜLECEK VE SONRA YAVAŞ YAVAŞ DÜŞMEK MİLLET BU DÜŞÜŞ TUZAK DİYECEK , DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK VE SONRA BİRGİN TABAN OLUP HERKES KY MEZARLIĞINA GÖNDERİLECEK . . .
BAKINIZ 2000 ŞUBAT-MART-NİSAN .
NASIL OLUR BİLEMEYİZ TABİİ BUNLAR FANTAZİ AMA FİLMİN SONUNUN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KY LER İÇİN İYİ OLMAYACAĞI KESİN .
gnome ben geldim diye mi ortadan kayboldu uzun zamandır gelmemiştim buraya bende bakınıyorum kaçaklar nerde diye hepsi buraday mış maşaallah
96.700 de kısa vadeli bir desteği var kırmadı orayı tuzak olarak kullanıyor . hızla yukarı fırlama ihtimali var .
96.950 üstüne çıkarsa shortçular dikkatli olsun .
[quote=gnome;422333]96.950 üstüne çıkarsa shortçular dikkatli olsun .[/quote]
oldu , ama tuzak olma ihtimalini de unutmayın çok dikkat
[QUOTE=gnome;422351]oldu , ama tuzak olma ihtimalini de unutmayın çok dikkat[/QUOTE]
her iki yöndeki yatırımcıda tedirgin ama vade sonu yakın olup takastaki long ların fazla oluşu uzlaşma burası veya biraz daha yukarısı gibi san ki
[quote=citiwan;422362]her iki yöndeki yatırımcıda tedirgin ama vade sonu yakın olup takastaki long ların fazla oluşu uzlaşma burası veya biraz daha yukarısı gibi san ki[/quote]
biz sadece rakamları takip ediyoruz . Tuzak olma ihtimalini daha düşünürken öyle oldu . Görüldüğü gibi 96.500 den döndü . Altına giderse shortlamak gerekir . Doğru vade sonları genelde yükselir ; eğer öyle olursa da gene yakalarız .
[quote=gnome;422264]ısteyen mavilerin altında short deneyebilir . 97.100 altı yani . . .[/quote]
düştü ve saat:17.25 hala üstüne çıkamadı . Derken başladı
Zurnanın zırt dediği yere geldik . Hadi bakalım hayırlısı . 96.500 altında kapatmak istemedi.
Isteyen 97.100 altında riskli olmakla beraber shortlayabilir demiştik .(tabii lütfen bunu emir kipi olarak ,izin vermek gibi algılamayınız lafın gelişi sadece) .
Yapmayıp sabırla bekleyen de yarın gelecek sinyalle hareket edecek. Sinyal ne gelecek tahmin yok sadece rakam ve takip var .
[quote=gnome;422271]DÜN SABAH CNBE'DE SEYREDİYORUM SARIŞIN ÇOK TATLI BİR KADIN VAR ALİ AĞAOĞLU'DA ONA KONUK OLUYOR . PARALARI BÖYLE BİR KADINLA YEMEDİKTEN SONRA YAŞAMANIN NE ANLAMI VAR :(
NEYSE KONUYA DÖNELİM , MİLLET TWEET ATIYOR ADAMIN BİRİ HAYKIRIYOR BANA KİMSE DÜŞÜŞTEN BAHSETMESİN HEMEN ALMAYA GİDİYORUM .
BİR DİĞERİ YAZMIŞ ALİ BEY ALİBEY TEMKİNDEN BAHSEDİYORSUN HERGÜN YÜKSELİYORUZ YETER ARTIK TRAŞI KES BİZE HİSSE ÖNER .
BİR DİĞERİ BANA DÜŞÜŞTEN BAHSETMEYİN YILBAŞI RALLİSİ İÇİN HİSSE ALMAYA GİDİYORUM diyor vs vs vs.
VALLA BU DURUM BANA NOSTALJİ YAPTIRDI , BİR YERLERDEN TANIDIK GELİYOR . . .
SANKİ BOĞA PİYASASI SONU COŞKUSU GİBİ . AMA HALA ŞÖYLE BİR FİNAL YAPMA DURUMU VAR MAKİNANIN . BİRAZ DÜŞÜP SONRA HIZLLI RALLİ HERKES GIRTLAĞINA KADAR MALA GÖMÜLECEK VE SONRA YAVAŞ YAVAŞ DÜŞMEK MİLLET BU DÜŞÜŞ TUZAK DİYECEK , DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK VE SONRA BİRGİN TABAN OLUP HERKES KY MEZARLIĞINA GÖNDERİLECEK . . .
BAKINIZ 2000 ŞUBAT-MART-NİSAN .
NASIL OLUR BİLEMEYİZ TABİİ BUNLAR FANTAZİ AMA FİLMİN SONUNUN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KY LER İÇİN İYİ OLMAYACAĞI KESİN .[/quote]
Hocam Epey uyuduk uyanma vakti geliyor sanki,uyanınca kendimizi nerde buluruz Allah bilir. :)
[IMG]http://img425.yukle.tc/images/4636Ekran_Alintisi.PNG[/IMG]
Işlem hacmi , aps , kim ne kadar long-short bunlar önemli mi ? Evet
ama güvenilir mi ? Hayır . Neden ? çünkü çok kolay manipüle edilebilirler , birçok insan bunlara bakarak bir fikir sahibi olmak ister . Ama o da bunu bildiği için gerçeği saklar . Hangi kurumun kaç bin kontrat long-short olduğunu bilmek istikrarlı bir para kazanma yöntemi değildir .
[quote=sezer32;422423]hocam epey uyuduk uyanma vakti geliyor sanki,uyanınca kendimizi nerde buluruz allah bilir. :)
[ımg]http://img425.yukle.tc/images/4636ekran_alintisi.png[/ımg][/quote]
bol bol para biriktir . Kriz çıkınca herşey çok ucuzlayacak . Erken uyanmanın ödülü olarak geç uyananların mallarını ucuza kapatırsın . Eee ne demişler erken kalkan yol alır ...
selamun aleyküm hayırlı cumalar
sayın gnome acaba diyorum bu takaslara kafa yormalımıyım sizce ...
[IMG]http://i.imgur.com/1111h.png[/IMG]
[IMG]http://i.imgur.com/HiWYc.png[/IMG]
s.a hayırlı Cumalar
pivotum:96725
desteklerim:96200--95800
dirençlerim:97200--97750...bence..
Ne olacak bu borsanın hali?
Ne olacak bu shortcuların son durumu?
İMKB nezdindeki vadeli hisse senedi ve opsiyon işlemleri 21.12.2012 tarihi itibari ile başlıyor.
(GARAN, ISCTR, AKBNK, VAKBN, YKBNK, THYAO, EREGL, SAHOL, TCELL, TUPRS)
BAKINIZ 96.500 ÜSTÜNDE SHORT YOK DEDIK.BILG BAKAMIYORUM COK ÜZGÜNÜM.KESINLIKLE SHORT YOK SOYLEYINCEYE KADAR DÜN KÜ ERKEN SHORTÇULARI. Kesiyor.97.100 altında short açtıysaniz stopu iyi ayarlayınız.en kısa zamanda bilg basında olacağım inşallah. Bu namussuz makina meydanı boş buldu.
96.500 ün artık hükmü kalmadı anılarımızda yaşayacak :)
96.600 altı artık short yeridir . üstüne tekrar çıkarsa long olur . artık korkunun ecele faydası yok . göğüs göğüse mücadele yapacağız. 96.600 üstünde hala short yok .
Disiplin , sabır ; kazanacağız inşallah ...
96.850-900 üstüne tekrar çıkarsa long avantajlı olacak . . .
riski seven buradan long bile deneyebilir . 600 altı kesin short . herkes hesabını ona göre yapsın .
sn gnome 96.600 veya benzeri değerlerdeki geçişlerde hergangi bir periyot bekliyormusunuz 5 10 15 gibi yoksa direk rakamsal olarak iniş çıkı olarak mı değerlendiriyorusnuz ?
avm lerde kahvaltı,yemek ve vs . çok kazık . pala bile bunlardan insaflı . Köpek kulübesi kadar yere 2500 euro kira isteniyor . Göreceğim o mal sahiplerini yakında . . . Gırtlağına kadar 10-15 yıl borca girip gerçek fiatının en az 2-3 katı olan evleri alanları . İnşallah ben yanılırım , herşey her zaman çok iyi olur dileriz , temennimiz bu ama , aması var . herkes herşeyin iyi olacağına göre iş yapıyor ya tersi olursa plan var mı ? O da ne plan mı ; yeniyor mu ?
[quote=se_m;422474]sn gnome 96.600 veya benzeri değerlerdeki geçişlerde hergangi bir periyot bekliyormusunuz 5 10 15 gibi yoksa direk rakamsal olarak iniş çıkı olarak mı değerlendiriyorusnuz ?[/quote]
aslında hemen hemen her periyot aynı hedefi gösteriyor . 60 dakikalık belki +- 100 puan oynar .
Yorum yok , taraf tutmak yok . Dipteyiz daha düşmez , çok çıktık daha çıkmaz yok . Yoksa hepimizi harcar . Sakin,sabırlı ve cool :)))
mesela ben long denedim 96.800 den . . .
[quote=gnome;422482]yorum yok , taraf tutmak yok . Dipteyiz daha düşmez , çok çıktık daha çıkmaz yok . Yoksa hepimizi harcar . Sakin,sabırlı ve cool :)))
mesela ben long denedim 96.800 den . . .[/quote]
aslında görüntü sat kurtul , bir gözü yere bakıyor . Yine de desteğin tam üzerinden , ya da biraz üstünden short yapılmamalı .