-
[quote=gnome;418679]bu mor al-üst çizgilerde birine değdikten sonra illa gider diğerine de değer diye birşey var mı hocam ?
Yoksa yarı yoldan da geri dönebilir mi ?[/quote]
sevgili gnome,....bu değerler global maliyet yerleri,....dolayısı ile
buradan sandık işine geri dönmek lazım,...
sandık neydi,.....
iki türlü hareket edebilirdi,...
1.arkadan iterek,...
2.önüne geçip kendine çekerek,...
1.şöle düşün, önden gidenler kavruk piyasalar olsa idi, böyle bir süreçte sp ve diciyi hep desteklerinde oturmuş görecektik, yani sürüyü arkadan takip edecek global macro siyasetinde kendine karşı gelenler(2000 kasım ve 2001 şubat krizleri) haricinde yönü yukarıya işaretleyecekti, kendi destekleri ise sürünün destek kırmalarına engel olacaktı,...
2.önden gidenler esas oğlanlar olduğuna göre, 2 numaralı madde gereği bunlar sürüyü vacum etki ile yukarı çekiyorlar,...zira kavrukların bir satışı bahane edecek sebeplerinden kur artışını frenliyorlar ve faiz politikası ile parayı bol tutuyorlar, ayrıca dümenden likidite önlemleriylede(twist ve qe3 en sonuncuları piyasaya sözde güven aşılıyorlar, başka birde tarih veriyor, yani likiti eşit tarihe bölüyor ay, ay veriyor,...
şimdi durum bu,...ne yapıyor önden çekiyor, desteğini kırmıyor, desteği üzerine gelirse pencere açıp, fake ile tekrrar çıkıyor,...bu kaçıncı,...
sandık teorisinde daha önceki yazılarımızda değindiğimiz üzere bu önden çekiş, bir yerden sonra kavruklar için yürüyün be oğluma dönecek, bir zamandan sonra,....yani yularları serbest bırakılacak ki, piyasa hem ölsün hem öldürsün,....yani son tükeniş rallisi,...
işte şu anda bulunulan kesit bu kesit deyil,...tükenişe çok var,...neydi 24 haftadan sonra, yazdıydık bunları, 42 haftaya giden 18 haftalık bir süreç,...24+18=42,....42 haftada tepe algılayacağız ve yani tükeniş rallisi bitmiş olacak ve 21 haftalık tepe form çizecek,....
peki şimdi neredeyiz,...
daha bu ilk 24 haftanın başındayız,...geçen haftadan saydığımdan,...birdahaki hafta 23 den devam,...
şimdi buraya,....peki o zamn bu çıkış neyi oturtalım,....
81300 üstü kalış bir boğa zeminiyse,...c>81300,.....
bir boğada,...
1.ayıdan kurtuluş,...90675 e kadar ölçtüğümüz burası
2.range py, 90675 sonrası insanların kandırılacağı ve tükeniiş öncesi max terso pozu toplamak için kurulacak düzenek,...
3.tükeniş, yani max terso pozları piyasanın kendi pozları ile yok edeceği bölüm,...ancak biri küllüm zarar diğeri küllüm kar şeklinde,...muhtemel EV lerde 5 denilen yer olur,...ben anlamam EW den, ama o sıra 5 kelimeleri geçmeli,...
şimdi bu son 3 lüden, şuanda 1.numaranın içindeyiz,...ayıdan kurtuluş bölümünde, başarısı 81300 den(81425-175-150 toplu kırılım yeri aslen), ama nasıl altı üstü olarak,...ne olacak ölçülecek,....tepede 90675 olarak,...
95000 verceklerini sanmıyorum,...zira %461 fibon nedeniyle öldürürler piyasayı, bunu tahminen şu not işi beklentisini geniş zaman yayarak ilk 24 hafta rangenin içine tepiştirirler, yada burada biri yapar bundan bir alırlar bu ayıdan kurtuluşun finali olur, diğerleri sıralı bekler anlamında,....
yani 95 vurursa yıldırım çarpmış gibi olur py, burada short kaçırılmamamalıdır, eğer olursa, demekki atacak barut hep olmalı,...
şimdi o bahsettiğin grafa dönecek olursak,....
ne dedik,...tl bir zirve geçme hareketinin olabilmesi için, usd olarak sakalın dxy yakmaya devam etmesi gerekli,...80.702 den bunu ölçeceğiz,...
şimdi sakala geri dönersek, sakal zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı, ne yaptı dümenden qe3 12 ay zamana yaydı,...burada mesaj şu, 12 ay daha,..sonra,...başka 12 ay sattırmam diyor diğer anlamda, beyanatı bu,...demkki 12 ay bi süreye abd nin ihtiyaca var,...
yine devam edersek,....sakal flationdaki kontrolü görece yüksek usd ile sağlıyor çok defa yazdık, bunun nimetlerinide ucuz emtiayı şişirme usd ile alarak seçim yatırımı yaptılar,...şimdi sakal,...
yine geri dönersek, dxy mi yakacak,....kavruk(tr gibi) piyasaları yukarı gazlasın,...yoksa böyle iyimi diyecek, böyle iyi diyecek,...süre ne böyle iyi süresi 24 hafta, yani range py,...herkesin rahat kandırılacağı tükeniş py sası öncesi (ralli), korku, pişmanlık ve açgözlülük duygularının egemen olduğu,...bir 24 hafta,...
şimdi sana dönersek,...şu fuul işini bırak, fuuulllll yapacaksan stopta koy,...yok stop yoksa,...o zaman adımlarının aralıkların aç, ve yedek cephane hemde 3/4 oranında bırakki,...95 mi oldu, vur kafasına, 90675 mi oldu vur kafasına,..yani adımların açık olmalı anlamında,...
bütün bu yazdıklarımız sonuçta cüzdan işi,..gelip oraya dayanıyor,...
buda şu demek, piyasalar bir yere gitmez, açıkladık bunu, 1 ülke ölecek diğeri onun piyassını alacak, örnek çin ölecek, tr onun yerini alacak gibi,...
sonuçta dünyada imparatorluk kuracağın müsait daha önceden tatmış kaç ülke var,..deyilmi,..
örnek sadece,....
ölese durum net,...
o graftaki çizgiler,...
tlde 90675 civarlarında 1/1 olacak,...ki 90675 proceksiyon rakamdı bak bu mıknatıs durumda oraya kümeleniyor,..
aynı graf usd de ise 4.5618 centle temsil ediliyor,..yani yarı belinde ve zirveyi, 6.48 centte görüyor,.....
sonuç,...realizelerde 81300 dikkate alarak, geçen hafta verdiğim cent destekleri dikkate alarak,...yine geçen hafta saatlikte 16 bar sonra dediğim bir 84 geri çekilmesini dikkate alrak,...ve mutlaka 95 ve 90675 te kafalarına inecek (geçici kar al anlmında, çünkü oynak olur py) sermaye bırakarak,...
bu py 90675 e kadar ayıdan kurtulur,....sonra(boğalar kar alır çünkü) gider kendine YENİ ayı(YENİDİR ÇÜNKÜ ESKİLER MUHTEMEL KESİLMİŞ OLACAKLAR) ve boğa bulur(YENİDİR ÇÜNKÜ ESKİLER MUHTEMEL KAR ALMIŞ OLACAKLAR),...yani range yapar 24 hafta,...
YENİDİRLER ÇÜNKÜ,..BOĞA KAR ALMIŞ OLACAK, AYI KESİLMİŞ OLACAK,...SONUÇ, PYSA AYIDAN KURTULMUŞ OLACAK, MADDE 1.
YİNE SONUÇ, ÖLESE BİR RANGE PY YENİ BİR PİYASADIR,...
AÇGÖZLÜDÜR ÇÜNKÜ DÜŞEREK YENİ FIRSAT SUNAR,
PİŞMAN OLUR, ÇÜNKÜ BİRİ ALSAYDIM DER, DİĞERİDE ALSAYDIM DER NEYİ KARI,...
KORKAKTIR, ÇÜNKÜ ÖNCEKİNDEN KALAN DAYAK YEMİŞLER ARTIK PSİKOLOJİLERİNİN TÜKENDİĞİ NOKTADIR,...İŞTE BUNLAR DALGALANMADIR, ÖLESE BU PY DALGALANMAK ZORUNDADIR, ZAMANA YAILMAK ZORUNDADIR Kİ UNUTTURSUN, NEYİ NE OLACAĞINI,....24 HAFTA BUNA YETR,....
ÖLESE 90675 TEN VEYA BURALARDAN REALİZE İLE BOĞA CARİDEN DIŞA ÇIKIP RANGE YAPABİLECEKMİ, 95 GİDEN BİR HARKET İLK TUR ÖLÜMDÜR ÇOK DALGALI OLUR,...
81300 (81425-175,150 TOPLU KIRILIMDA) ALTI,...YUKARIDAKİ SENERYO ÇALIŞMAZ,...
SORDUĞUNU GENİŞ GENİŞ ANLATTIK, HER ŞEYİ İÇİNDE ANLATTIK, AMA 63 HAFTA OLACAKMI OLACAK, İNANMAK ZOR, AMA NASIL 81300 ÜSTÜNDE...KISACA İLLA DEĞER ORAYA, ORASI ZATEN AHIM ŞAHIM BİR YER DEYİL 90675....ÖLE YADA BÖYLE GELİR,....MALİYET YERİ ÇÜNKÜ,...PİYASA YA OARADA DİSTURB EDECEKTİR, YADA ORAYA KADAR YAPTIĞI ASLINDA AKÜMÜLASYONDUR,...AKÜMÜLASYONSA DXY SAKALCA YAKILMALIDIR,...
-
[img]http://666kb.com/i/c82dq30hiobidlld5.png[/img]
USD BAZLI,.....
-
[img]http://666kb.com/i/c82dqranx8l53mzjd.png[/img]
TL,....
-
Durum net neye bakıyor, sakal dxy yi yakacakmı, yakarsa tl zirveyi geçer gider, ama hemen deyil, 24 hafta oyalandıktan sonra,....
Tahminen bu 24 hafta suriyeye yani esada denk gelecek gibi bir his var içimde, onun süresine benziyor,....
Inşallah olmaz,...olmaması tercihimdir,...
-
likiti bol tuttuğu için enflasyon kontrol eden bir py bunu iki şekilde yapar,...
1.usd yi pahalı tutar,...ki bunu ne zamandır uyguluyor,..
2.bir yerden sonra, fizi usd üstünde tutarak likiti hapseder,...bir süreliğine, işte bu iarettir, dönüş işareti,....
çünkü, py görece yüksek usd üstünde uzun süre yüksek faiz tutamaz,...
şimdi,...usd yüksek ama faiz düşük,...dolayısı ile görece yüksek usd aslında py sanın teminatı olarak çalışıyor,...piyas bu direnci kıramıyor,..
çünkü usd yi kontrol eden banka çeşitli proğramlarla qe ve tiwistlerle dayanak varlık parasını bol tutuyor,....bol olanda dara düşmeyerek direnç kıramıyor,...
nasıl kırar beklenmedik ani bir olayla bir yer patlar,...bu olmadan ise ,....
normalde, bir süre daha böyle gider(kavrukların cari açık seviyelerinden ölçülür),...sonra döner fazie geçer likiti hapseder ve son işareti verir, süre gider ve patlar, bu işarette anormal çıkış hareketleri yaşanır,..EW de beş olur,....tükeniş rallisi,...
piyasa ölür ve öldürür,...
-
şimdi,...
09.01.2012 ve 29.05.2012
tl garaf açın bakın,...bende graf atıyım o graftanda bakın,....bu tarihlerden önce dip varsa ve oluşmuşssa ona görede niye acımasızca teptiklerini falan yorumlayın,...
bu işler ağa babasız olmuyor demekki,...
-
[img]http://666kb.com/i/c82f0yeyuigevw12h.png[/img]
sp nin x 100 cinsinden durumu,...global maliyet nasıl da oturmuş deyilmi,...
ve bu oturuş,...
bizde üçlü dipten sonuncusu(ocakta olan) ve mayısta olanda 63875 boğa devam dibi,...
-
yani graf terso oturuyor ve ayı dipleri ho ca bırakılmıyor daha aşağı grafta ise daha yukarı,...graf terso çünkü,...
merkel sakal bir sürü mikrofon dönemleri, yunan ispanya,..portekiz, suriye,...
-
bu müthiş bir durum aslında şu vaziyet,...çok ders var alınacak,....
ben kendi adıma aldıklarımı,...burada paylaşıyorum, uzunca yıllar aldı ve alacak ta daha,....
-
özetle, c>85625.......ben bu rakam geçilnce 1/10 short açtım,...90675 2/10, 95 3/10 olarak dizili,...
nedeni 90675 e kadar ayıdan kurtuluş görüyorum ama 90675 e de sınır koyuyorum, nota bakmıyorum, teknik yapıyorum,...emniyeti ise diğer ikisi ile yayılark sağlıyorum,...ancak not olurda bana süpriz olarak yukarıdan short imkanı verirse hiç te fena olmaz, bu durumda 90675 ve 95 zaten çalışır...bunu yapacaklarını sanmıyorum,....çünkü kazanırım o zaman hemde kolayından,..
demekki buna göre ben hep range yapıya geçene kadar, c>85625 e short kalcam veya açacam,...
neden boğa caride çünkü,...
py range ye geçince ise ucuzundan long bakmam gerekli, neden py artık dışa çıktı...anck kuralım bu durumda c>81300 olmalı,...
rangeye geçilmezde py yükselerek tükenirse, ki bu zaten ötük sakal nedeniyle çalışmaz, ama ihtimal,...ilk c > 85625 im çalışır,...diğerlerine sonra bakarım,...
ne yapmışım pysanın boyunu ölçmüşüm, riskimi yaymışım,...hepsi bu,...
bitti bu kadar,....
range
-
Aslında bu boğa senaryosunun olmasını istemiyorsunuz ve piyasa düşsün istiyorsunuz. O zaman bunun ilk işaretleri önce 85.275 i aşağı geçmesi , sonra da gidip 81.300 leri aşağı kırması olacak .
85.275 geçilince açılan ilk short 1/10 riski yaymak adına doğal olarak çok az ; lakin 90 binlere gitmeyip 85.275 i aşağı kırarsa short poz arttırmakta sakınca var mıdır ? Yine stop 85.275 olmak kaydıyla ???
-
[quote=gnome;418692]Aslında bu boğa senaryosunun olmasını istemiyorsunuz ve piyasa düşsün istiyorsunuz. O zaman bunun ilk işaretleri önce 85.275 i aşağı geçmesi , sonra da gidip 81.300 leri aşağı kırması olacak .
85.275 geçilince açılan ilk short 1/10 riski yaymak adına doğal olarak çok az ; lakin 90 binlere gitmeyip 85.275 i aşağı kırarsa short poz arttırmakta sakınca var mıdır ? Yine stop 85.275 olmak kaydıyla ???[/quote]
evet istemiyorum, kırılsın hatta taş taş üstünde kalmasın, ama bu duygular subcektif,....nesnel deyil ve bizim değiştirebilme gücümüz bireysel olarak yok,...
ana seri,...
77575
77475
80925 bir önceki vade yi buradan kapattık,...
81425 yeni vadeni yani bu vadenin alındığı değer oldu
82725 yeni vade ile vurulan değer oldu, yani bu vadenin başalangıcında
85625
[B][I]buradayız[/I][/B]
89975
90675
88100 ise direnç çalışacak, eğer fiyat 90675 veya daha üstü yaparsa ayıya(realize anlamında) geçiş buradan olacak,...
81425-81175 ve 81150 ise eğer fiyatlar buraya gelirse toplu olarak kırılacak yer,...
bu durumda ise 76450 önemli olacak, boğaya tekrar dönüş anlamında, bu olursa
dolayısı ile elimizde ki 81300 çok aşağıda kalıyor,... o nedenle zaten 81300 tüm zamanlar çalışacak,...
-
1/10 işi her portföyün 1/10 u anlamında
100 kontratın, 10 kontrat olur, buradan bakıldığında fena durmuyor,...
-
lafın kısası yakın zaman düşüş görmüyorum, realize olur ancak ayı py gelişmez,...
burada olabilseydim bunlara gerek kalmazdı,...gideceğim için bilnmesi yararlı diye düşündüm,...
sonuçta 90675 e gitti döndü 81300 e geldi oradan 76450 diyelim bu az deyilki,...arada bir sürü değer olacak,....
ama ben bir mantık işliyorum,....ve bu mantiğı a dan z ye yazdım,...
81300 sonuçta yazalı çok oluyor, 40 gün civarında, o dönemde endex yeni vade geçişi yapıyordu,.....
-
dediklerim bir bir olacak,.....
bundan ne sakal ne obama ne etr hiç biri kurtulamaz,...rakamlarda öyle, ...
bir ayı py gelişirse görürsem döner onu yazarım,....ama bu bile en az 3 hafta alır,...
ben o zamana kadar döenerim diyordum, daha gidemedik bile,....
-
burada sorun, 62300 den gelen endex burada ky long gidemez,.....tabiatına ters olur,...
gitmesi için çok iyi bilmesi gerekli,....o zaman ky olmaz, bir şey bilmemesi gerekli, bu olur.....
yani özellikle bir kaç tokat yemişsse py dan,...long açması çok zor olur,....
üstelik bütün her şey kötüdür genel koncoktürde kapı dibinde ne olacağı belli olmayan bir çatışma var,...
bütün bunlar onu zorlar,....dolayısı ile onun en emniyetli gördüğü alan short olur, vurulacağı alanda tam burası olur,...
bir iki zig zag hareket yeterli olur,....
-
karşıdaki kişiler,....büyük portföy,...iş bunun takibi,....ky bunu yapamaz,...yok olur gider, bu gün olmassa yarın ille yok olur,...
ky para kazanmak için mecbur ya hareketin başını yakalayacak, ya sonunu yakalayacak, ky arada kalamaz, kalırsa yok olur,.....
öle bir ky olacakki benim o grafları yakalayacak,.....
elindeki bütün araçları yönetecek, poz almıyacak, aldığında hareketin başında long, hareketin sonun da ise short açacak,...
zamanla olur,.....
-
çok genişe yayıldık, iyi olmadı,....
sonucu bir kişi yazarsa sevinirim,....
son 4 hafta vermiştik,....
baskı, evet gerçekleşti, yatay öngörmüştük, 81300(81125) e kadar oldu,.. 82375 altı üstü çalıştı,
küskü, evet gerçekleşti, bir yöne 6000 puvan öngörmüştük okey
sindirme, bu hafta
terso,...
iki hafta kaldı,...
-
günlükte tek reel satış şu anda sp de var,....
dğer piyasaların hiç birinde satış yok, dici dahil,...altın şu a için realize,...gümüş realize,..dici realize,...dxy halen satışta,...vob realizeye girebilir,...daha realizeye girmemiş,...
işte aşağıda mı sindirecek yukarıdamı,...ben pozumu almışım nerde sindirirse kurtaramıyor,
-
[img]http://666kb.com/i/c82l3rx6z6b0aa8o9.png[/img]
82375 i üreten bu şekilde bakıyor mevzuya,....86088 den devam ederim yoksa aşağı inerim diyor,...
-
[img]http://666kb.com/i/c82l7dnvayht6tai1.gif[/img]
-
1 dk satışta,
5 dk satışta, cuma kovaladık zaten bunu topikte,...devam edenler için sl ler yazıyor ve dikkat çekmiştik,....
10 dk satışta,
15 dk satışta,......20 ve 30 ise satışa bağlayabilir, reaksiyon var,...
günlüktede yukarıdaki değer var,...66088 ,...
geçen haftaki usd destekler 4.71621 ve 4.59126 ise bir stış olursa bunun ciddiyetini verecek,...
bir şeyler çıktı sanırım ortaya,...
-
[FONT=Calibri][SIZE=3]Merhabalar,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Sayın Hocamın analizlerinin,kendi anladığım kadarıyla özetini çıkarmaya gayret ettim,eksiklerimi Hocam düzeltecektir.[/SIZE][/FONT]
[IMG]http://666kb.com/i/c82pv9m8du6l4uydz.png[/IMG]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Grafikte belirtilen mavi sarı ve kırmızı çizgiler; Hacamın belirttiği [/SIZE][/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Verdana]ana seri seviyeleridir
77575
77475
80925 bir önceki vade yi buradan kapattık,...
81425 yeni vadenin yani bu vadenin alındığı değer oldu
82725 yeni vade ile vurulan değer oldu, yani bu vadenin başlangıcında
85625
[I][B]buradayız[/B][/I]
89975
90675
88100 ise direnç çalışacak, eğer fiyat 90675 veya daha üstü yaparsa ayıya(realize anlamında) geçiş buradan olacak,...
81425-81175 ve 81150 ise eğer fiyatlar buraya gelirse toplu olarak kırılacak yer,...
bu durumda ise 76450 önemli olacak, boğaya tekrar dönüş anlamında…
[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][/COLOR][/B]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Geçtiğimiz iki hafta öngörüldüğü üzere:BASKI ve KÜSKÜ hareketlerini geride bıraktık.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Önümüzde ise:SİNDİRME ve TERSO hareketler bizi bekliyor olacak.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]SİNDİRME haftasında;Hocamın geçen hafta içi “16 saatlik bar sonunda bir realize ve hedefi de:84.000’ler olabilir”[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Yani 87.000-84.000 arası trade piyasası…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]TERSO haftasında ise:Bu range piyasası sonucu;yukarı bir kırılımda hedef:90.000’ler[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Aşağı kırılımda ise hedef:81.300’ler olacaktır…Bu seviye çok önemli zira kırılımı hedefi:76.450 yapar.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]***Günlük analizde 82.375’den başlayan hareketi devam ettirenler için: 86.088 seviyesi üstünde boğa devamdır. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Minör analizde:15dk. 10dk. 5dk. ve 1dk’lıklarda SATIŞ pozisyonunda kapanış gerçekleştirmiştir ve [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Şahsi analizime göre de: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]pazartesi XU100 69560 altında 5dk kapanısa sat teyit olmuş olur,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]pazartesi GARAN 8,30 altında 5dk kapanışa sat teyit olmuş olur...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri]***Diğer bir analiz olarak da [/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana]geçen haftaki usd destek: 4.71621 ve bu haftaki destek: 4.59126 ise bir satış durumunda oldukça önemli destek seviyeleri olacaktır…
Saygılarımla...Başarılı trade'ler dilerim[/FONT][/COLOR]
-
eline sağlık,.....
sindirme iki şekilde olabilir, 88100 e doğru veya 85625 e doğru, bu değerleri aşanlar sindirilme olur,...
bir diğer husus,....range trade anlamında, burada büyük bir range trade olamaz,...benim bahsettiğim range trade, bu bölümün dışında gelişecek, ve boğa pysasının bir elemanı olarak gelişecek ...
dolayısı ile sindirme dediğimiz yerde küçük kendi çapında minör bir range gelişebilir,...ancak bu 81300 üstünde boğa py de ilerde muhtemel gelişecek olanla karışmamalı,...
bir realize alındıktan sonra, cari boğa py sası dışa çıktıktan sonra(şu anda saklı ve örgütlü diye yazmıştık),....81300 altına düşüşten sonra tekrar 81300 geçilerek başalayak, yada 90675 veya üstü görüldükten sonra 81300 e civarlarına düşerek ve üstünde kalarak devam edecek,...
-
[quote=indregandi;418620][IMG]http://666kb.com/i/c81cp7mu0gfsggm7d.gif[/IMG]
yukarıdaki grafta saatlikte bantın pnbe oklar yönündeki hareketi,....fiyatı bir kaynak suyu gibi fışkırtttı, dün ve önceki günler,...82375 le başlangıç yapan hareket,...
yine küçük pembe okla,...
81242-81125 =117/8
saatlikte 16 adet bar sonarası bir yön değiştirecek,....muhtemelen böyle bir durumda fiyatlar zirve ile 84000 arasınada yer alacak,....yani üst bantta,...[/quote]
minör range ihtimali ile ilgili analizimiz,....buradaki oayda bantı bir tramplen veya rampa gibi düşünürsek bant yönü ile fiyat uyumsuz buna rağmen fiyatların sıçrayışı nerde ise maxsimum, tam bir kepazelik,....
-
Hocam range'i sizin anlattığınız gibi anladım ancak ifademde eksiklik oldu,düzeltmeleriniz için teşekkürler.
Aşağıdaki sistem çalışmam için sizin eleştirilerinize ihtiyacım var.Şu haliyle oldukça iyi görünüyor ancak sizin cuma 5dk'lık satış analizinize de hayli uzak görünüyor.Ne dersiniz bu haliyle iş görür mü?
Tabii geçmişe yönelik taramamı henüz yapmadım ...
[IMG]http://666kb.com/i/c82qg935n4elvjqtz.png[/IMG]
-
sonraki harekette yani küçük pembe oklu yerdeki kaynak bitiştiğinde bant düzleşirse üst bant öncelikli olamak üzere alt bantta kadar muhtemel bir alan var demektir, ancak üst banta tecavüzleri daha olası,...
bant direk yukarı bükülürse, bant çizgisi ile fiyatların karlışması sonucu belli eder,...ancak bu haliyle daha fazlası eh biraz daha belki,...
daha fazlasına bantın tekrar fırlatması gerekir, bunun içinde bant ve fiyat karşılaşmalı,...yani kısmi düşüş,...
-
[quote=Hampstead;418708]Hocam range'i sizin anlattığınız gibi anladım ancak ifademde eksiklik oldu,düzeltmeleriniz için teşekkürler.
Aşağıdaki sistem çalışmam için sizin eleştirilerinize ihtiyacım var.Şu haliyle oldukça iyi görünüyor ancak sizin cuma 5dk'lık satış analizinize de hayli uzak görünüyor.Ne dersiniz bu haliyle iş görür mü?
Tabii geçmişe yönelik taramamı henüz yapmadım henüz...
[IMG]http://666kb.com/i/c82qg935n4elvjqtz.png[/IMG][/quote]
güzel görünüyor, bu tip takiplerde merdivenler çıkışta,...hep çıkmalı, düşüşte hep inmeli, merdiven iniş ve çıkışları fiyat tecavüzüne uğramamalı,...
ki ilk tecavüz satış alameti olsun,..
yani çıktı, merdiven var, ama değeme olmayacak,...taki ilk değişte, bu artık flat ve yayılma ile ters poz demek olamalı, düşüşte de tersi,....
önden fiyat gitmeli,...fiyat geri geldiğinde merdivene değmemeli,..tekrar aynı yönede devamında bu defa merdiveni çekmeli, bir basamak daha,..bir basamak daha gibi,...her bir basamak öncesi sl beklenecek yer olmalı,...
-
diğer husus orada pencere açıyor indikatör, bu pencere boyları kişinin cüzdanını sarsmayacak şekilde olmalı,....
zira pencereler de fiyat çift karekterli olabilir,...
-
Hocam ufkumu açtınız,çok teşekkür ederim,sağolun...
-
daha iyi gibi
[IMG]http://666kb.com/i/c82r0cft4doe0laqf.png[/IMG]
-
[IMG]http://666kb.com/i/c82qwfwv4e8e2u99l.gif[/IMG]
yukarıdaki örnekte sarı oklarla işaretli yerlerde indikatör fiyatla birebir gözüküyor, ancak aslen öyle deyil,...
orada indikatör o seviyeye gelmeden daha aşağıda bekliyor, ağa işini gördükten sonra trend yönünde devam ettiğinde indik bu defa ağanın dibine gelmiş oluyor, sende bir öceki sl nde güvenli yerde bekliyorsun, ağadan uzaksın,...
şimdi mesela en son harekette, ağa bir hayli yukarıda indikse ağayı oldukça geriden takip ediyor,...ağa iş gördükten sonra indiğin alacağı yeni seviye tamam yada devam olacak,...
yani 1 geriden gelme,...
bu tip indikatörler, ortlamalı grafiklerde yada renko gibi veya heiken ashi gibi grafiklerde çok daha muntazamlar,...
ancak mum barda iyi çıkıyorlarsa diğerlerinde daha da iyi olurlar,...
sayın saraylının orada değişik platformlar (ami broker gibi) üzerinde bu tip indikatörler vardı,...
-
yinede ben bu konularda uzman biri deyilim,...ama düşüncelerim ve deneme yanılmalarım bu şekilde,....
-
Hocam Renko dediniz de,o da böyle
[IMG]http://666kb.com/i/c82r5arbzpvxxgknr.gif[/IMG]
-
[quote=Hampstead;418712]Hocam ufkumu açtınız,çok teşekkür ederim,sağolun...[/quote]
bir şey daha, bir satışla bir alış py sa dinamikleri hep farklı,...satış hızlı,....alış yavaş,....genelde,...
satış baskın şeklinde ve beklenmeyen zamanda, alış oya işler gibi hep katılıma davet eder,....
dolayısı ile ikisinede aynı yüzdesel stoplarla nasıl bakacağız,...
dinamikleri farklı hep,...müşterileri bile farklı karakterde bu piyasların,...hayata bakışları dahi farklı,...:(
-
Sayın Hocam sizden iyisini görmedim,tevazu gösteriyorsunuz,
tekrar çok teşekkürler,iyi ki varsınız.
İyi geceler...
-
cidden bu konularda ben bir yere kadar,...çok iyi üstatlar var,....
sanırım benimki daha ziyade bir çok malzemenin bir araya getirilmiş hali,...ve bu bir araya gelenleri yorumlama şeklinde,...
iyi geceler ,...
-
[QUOTE=indregandi;418536]dünkü şu olay,....[/QUOTE]
23369 nolu mesajda çıkan usd bazlı grafikte acaba bir çanak ve kırılım olabilir mi yukarı acaba?:D ne dersiniz?
-
[quote=TIFIL;418742]23369 nolu mesajda çıkan usd bazlı grafikte acaba bir çanak ve kırılım olabilir mi yukarı acaba?:D ne dersiniz?[/quote]
sevgili tıfıl,....
özü neydi,...
usd grafın sakalın dxy yakması sonucunda, tl grafın, tepe yeniliyebilmesiydi, yani artık tl grafı ne ittirebilir yeni tepelere doğru, usd graf ittirebilir,...
bu sayede usd grafsa eski tepesine yaklaşabilecek, ama tl yede tepe yeniletmiş olacak,...
yani sakal dxy yakacakmı, yakmıyacakmı,...80.702 yi tekrar geçermi, geçerse kalırmı, .......bunlara bakılacak,...
elimizde rakam varken form aramak gereksiz,...
-
şu sıralar dxy nin bu rakama yakın oluşu, tersine endexsinde bir hayli yükseliş kaydetmiş olaması bunu anlamak için bir avantaj sunabilir,...