-
Aşağıya rakam yetrince verdim,..ve görüldüğü üzere bu rakamlardan biri 1 kademe farkla test edildi,...
95 serisi, 95200-425-625 olaraktı, esasen serinin bu denli yakın oluşu oyalanmayı en azından düşündürüyordu,...belliki çıkarken oyalanımış bu hal o hal, düşerkende oyalanma kaçınılmazdı nitekim tepki buna yönelikti,...
Her neyse 95625 imiz, 95650 ile test edildi,....yine trajı komik,...
Stop gerçek olunca, haliyle kırılışı veya kırılmayışı arasında şüphesiz fark var, stoba değmesinin anlamı farklı, değmemesininde, dolayısı ile inanın bir kademe büyük fark,...
-
[B][I]Aşağıya rakam yetrince verdim,..ve görüldüğü üzere bu rakamlardan biri 1 kademe farkla test edildi,...
[/I][/B]yukarı rakamlar, sıra ile[B][I]
97275
98575
99250
[/I][/B]dir,....daha üstü çok mühim deyil,...bunlar mühim olanlar,...
sonra ben yazıyorum herkes üstüne dalga oluyor,...[B][I]böyle kalsın,...
[/I][/B]
-
-
burası 108950 sahte teşhis etmiş,...102250 gerçek demiş topik,...pek tabiki bunları kıçından uydurmuyor,....
-
[IMG]http://666kb.com/i/cbeecvyyy0hwpl8nw.gif[/IMG]
son durum ve kısa vadeli düşen kanalımız bu şekilde,...
gelişmeleri gerk li ve uygun gördüğüm anlarda veririm,...
-
[IMG]http://666kb.com/i/cbeeuhx4e15wp29zw.gif[/IMG]
stoplarla istediğim gibi oynarım ve yeni rakamları piyasa yapmak zorunda kalır,....oynama kural dahilindedir,...
ip ucu 95625 değişmez,...daha altı dün verdik bu nedenle tekrar yazmıyorum,...
99825, 101300 olur,...
ve yine traji komik,...rakam yazmak için, bir kaide bulmanıza gerek yok,...atın kafadan bir rakam sonra ona sahip çıkın,...hepsi bu,...
ama sahip çıkın,...uygulayın onu,....bu çok basit bir yöntem,..yalnız rakamınız kaidesizse size ait olur,...geneli ifade etmez, aradaki fark budur,...
artık arada bir yazacağız,..gerekli olursa,...
iyi haftalar,...
-
teşşkurler sn gandi iii tatıller......
-
Ew
[QUOTE=indregandi;432960]ew den anlamam,...çok kabaca sayarım,daha doğrusu kendi proceksiyonum kaba bir ew yapı sunuyor, bu sayede 1 diyebildik, 2 diyebildik, 3 diyebildik,...
Sayın sungur bahsettiğiniz konuda analiziniz var
ö.m
-
[quote=indregandi;432976]
stoplarla istediğim gibi oynarım ve yeni rakamları piyasa yapmak zorunda kalır,....oynama kural dahilindedir,...
ip ucu 95625 değişmez,...daha altı dün verdik bu nedenle tekrar yazmıyorum,...
99825, 101300 olur,...
[B]ve yine traji komik,...rakam yazmak için, bir kaide bulmanıza gerek yok,...atın kafadan bir rakam sonra ona sahip çıkın,...hepsi bu,...
ama sahip çıkın,...uygulayın onu,....bu çok basit bir yöntem,..yalnız rakamınız kaidesizse size ait olur,...geneli ifade etmez, aradaki fark budur,...[/B]
artık arada bir yazacağız,..gerekli olursa,...
iyi haftalar,...[/quote]
Aslında Bütün mesele bu dimi hocam..
İnşallah bi daha ki sefere,bunu yapabilirim .dng
İyi tatiller
-
[QUOTE=indregandi;432971][B][I]Aşağıya rakam yetrince verdim,..ve görüldüğü üzere bu rakamlardan biri 1 kademe farkla test edildi,...
[/I][/B]yukarı rakamlar, sıra ile[B][I]
97275
98575
99250
[/I][/B]dir,....daha üstü çok mühim deyil,...bunlar mühim olanlar,...
sonra ben yazıyorum herkes üstüne dalga oluyor,...[B][I]böyle kalsın,...
[/I][/B][/QUOTE]
yeni dip olmaz ise geri alım seviyeleri;
23-97bin
38-97.8 bin
50-98.5
62-99.2 de.
benim dikkatimi çeken ise en fazla ;;;;;;;;;;;%38 geri alarak inmişiz. bu bir sinyal olmalı. ama beni teknik bilgim yetersiz. acaba ;%38 geri alım 4.dalga ihtimali olabilir mi. C dalgası için ;;91740 görünüyor. bana göre 91750 hedef vurunca çok dikkat etmeli. bu da 3 aylık bir sürede gerçekleşmeli. eğer gold daki gibi gelişirse sert düşüş devam etmeli. 92-93 arasından tepmeli. yeni tepe yapmadan 105gibi bir yerlerden 91750 arasında trade etmeli. 3 ayı böyle doldurmalı.
ben vob üzerinden gidiyorum.
-
geçen 102200 de ;%38 idi. ;%50 103300 ü herkes beklerken aşağı devam etti. çok kimseyede fırsat vermedi.
-
pes ,...
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=Sa2wzNHijSk[/URL]
-
[url]http://www.youtube.com/watch?v=KNryngwiOwc[/url]
yani,...
-
artık iki ihtimal var,...
81xxx veya 123xxx,...
97275 den altı/üstü takip,....
-
[quote=indregandi;432967][IMG]http://666kb.com/i/cbednq40h2rbcora4.png[/IMG]
5.43888 CENT,
BUNU SÖYLEYELİ BAYAĞI OLDU,...VE HATTA YAZIN BİR TARAFA DEMİŞTİK,..
İŞTE DÜN 5.44XXX LE KAPADIK,..BU GÜN ETRAFINDA TRADE ETTİK,...ZATEN DAHA ÖNCEKİ NOTUMUZ DENGE OLACAĞI YÖNÜNDE İDİ,..
ŞU DEMEK KESİN KIRILIŞI O YÖNE YÖN OLACAK, BU LONGDA OLABİLİR, SHORTTA OLABİLİR, ÖNCE KIRILIŞ GÖRÜLMELİ,...
TRAJİ KOMİK HADİSE,...İŞTE BU GÜNDE GÖRDÜNÜZ,...97275 T.L NİNDE BURAYA YERLEŞMESİ,...İKİSİNİ ÖRTÜŞTÜ SAYABİLİRİZ,...
SAYABİLİRİZ ZİRA ARADAKİ TALAŞ MUHTEMELEN USD İLE TÖRPÜLEBNECEK,..
YANİ USD DEĞER ALIRSA VEYA KAYBEDERSE ONA GÖRE BORSA EDERİ TARZINDA, BU SABİTLEMEMİZ ZATEN 97275 OLDU,...
BURADA İKİNCİ DEĞER İSE ÇOK YAKININDA 5.39461 CENT DEĞERİ OLARAK ALINACAK,..
KURAL GEREĞİ İKİ YER VARSA AŞIMLAR VE GERİ GELİŞLER HER İKİSİNE GÖRE ELE ALINMALI,...[/quote]
bu net olarak,....
5.39461 olarak denge alınacak,....yukarıki mantıktan 5.43888 de kullanılabilir,..
zira 5.44 olarak 5.43888, 5.40 olarak da 5.39461 perşembe ve cuma günlerinde ardaşık test edildi,...
ama ben rakamımı kesinleştirdim artık,...
[I][B][U]5.39461 usd denge [/U][/B][/I]haftalık olarak budur,...
hem destektir,..hem dengedir,...dolayısı ile hemde destek tutmassa kırılış yeri dir,...
bunu zaman gösterecek,....
-
ağamla iki hafta farklıymışız,....oturdu kısmen,.......sağlık olsun,...
bende kalsın,....
-
hocam altın ve gümüşte marjinlerin düşmesini nasıl yorumlarsınız? %13,5 luk düşüş yapmışlar gümüşte örneğin fiyatları %13.5 düşürmek için mi yapılıyor?
-
macroda kestane teorim vardı,...ortadan çizmek,....kestane çizer gibi,...demiştik,...
yine macroda ralli içinde süpriz düşüş teorim vardı ve 81175 tabanlı idi, bunun altı long nedenimdi,...
bir de yeni rota var, ...yeni zirveler,........artrık bu bölge içine yaklaştık ve gireceğiz yakında,....gelişmeler bu şekilde,.....
geniş ölçekten bu var,....
bütün bunların rakamı 97275,...........
altı üstü,....
gergedan dönemdeyiz,....97275 e alta/üsta reel yaklaşmak gerekir,...fantazi olmamalı,.......rakam doğruyu üretecek,....
[U][B][I]97275,.......[/I][/B][/U]
-
[quote=finalwave;433008]hocam altın ve gümüşte marjinlerin düşmesini nasıl yorumlarsınız? %13,5 luk düşüş yapmışlar gümüşte örneğin fiyatları %13.5 düşürmek için mi yapılıyor?[/quote]
pek bir düşüncem yok ama vob da marginler neden düşüyorsa bu da o nedende aynıdır, benzerdir......
şimde mesela vob 750 den bildiğim kadarı ile 900 oldu,...ve bu 900 den sonra son ralli vuruldu,...
şöle oluyor,....750 den teminat tamamlayan ve ralli boyunca terste kalan short kesim 900 den zorlanıyor yada tuttuğu ayı pozların bir kısmını kendi kendisi kesiyor veya,.....çümkü terste , çünkü zararda ve sermayesi zaten erimiş durumda,..işte bu bloke ediliyor, ayı olmak ve son safhada tükeniş rallisi 900 den bunların cüzdanına saldırıyor,...long kesimde olup küçük katılanlarda yine poz artırıp py ye eşlik edemiyor vey olumsuz algılayıp erken terse girirek yukarıya sürülüyor,...
py son safhada özelleşiyor yani,....tüzel bir kimlik ve kişilk kazanıyor,...
extrem olarak 900 e daha fazla sermaye ayırması gerektiğinden düşme esnasında daha fazlaca short poza da giremiyor, sokulmuyor yani....çünkü adamın başka işleri güçleri ve önünde yaşaması gereken bir hayatıda var boş veriyor,...korkuyor ve siniyor,....
ne oldu py alacağını almış oldu, shortu bloke etti,....kimiside korktu,...zaten korkanda poz açamaz,...onlarda bloke oldular,...zaten aps nin 18x binlere düşüşü bunu göstermekte,...korkuyu,...
başka py son safhasında hacim istiyor yatırımcı cephesini daha fazla zorlama daha fazla hacim daha fazla minör tradeden daha fazla kar yapıyor,...çünkü mevcuda 150 tl ilave yapıyorsun bu hacime extrem katkı yapıyorsun,...
ve aslen bütün bunlar endex puvan değeri üzerinden hesaplandığı için işin yukarıdaki son safha oyun bölümü geçildiğinde py aslen ana mesajda kendini bir bakıma sigortalamış da oluyor,...
yani daha geniş ten daha büyük oyuncularını sınırlayarak, zira küçük oyuncu bölümünde bu işe sermaye yetrsiliği ve erimesi nedeni ile eşlik edilemiyor, ne yapıyor py sayı soğuturak ağrı travma ve bilumum akut semptomların üserine soğutucu sıkmış oluyor,....
dondurarak tedavi,....
işte bir süre sonra soğuma tamamlanınca bu defa düşürüyor katılım istiyor,....küçük istiyor, küçüğü istiyor, gelin diyor, davet ediyor, küçük küçük katılın diyor,...
ucundan ucundan,...
devran böyle dönüyor,...
yani diğerleri de aynı şekilde,...
ilavten mesela gold ve gümüş için long defans manasında gelebilir, keza vob içinde bu böyle....zira uzuncadır düşüşteler bu gold ve gümüş ag.aş.limtted.corp.coll.sti,....
işete marcin seviyelerinin düşürülmesi extrem oluşacak short py da ayının sert etkilerini de yumuşatabilir, filtre eder...long defans süre sonra kendilğinden oluşmuş olur,...
yani senin için bu son yazılan mantıklı,...zira manipülasyonda süre istiyor,...ama orada bir baskıda var, short baskı,..ve işte uzun dönemli gerileme zaten endex değerini gerilettiğinden kanuni zeminde hazır bir anlamda,...
ama esas düşünce longdan defans istiyorlar,....
zira mesela gold ve gümüşte uzun dönem tıutulan portföyler usd ye geçmeye kalkarsa,...tersten emdikleri usd yi serbest kılarlarsa bu müthiş bir py dalgalanması yapar,....
volatilite,...
işte ne yaparsın biraz usd yi shortlarsın ki, zaten shortluyorlar,..bakın düşüş boyunca çıkartmadılar bunu hatta hazırlık anlamında önden sattılar, ...yani çıksa bile düştükten sonra çıkacağı için yatırımcı kör çünkü yeni zirve algılayamıyor, usd [B][U]cari[/U][/B] py da kalmış çünkü,....
işte bide yukarıdaki MC işi ile takviye edersin,....bütün bunları niye yaparsın , çünkü yapmaya ihtiyacın var,...o nedenle,...
demekki takvimin var,...bir macro takvimin ve takvim bunu zorunlu kılıyor,...işte bunlar sağlık işareti böyle realize zamnlarında,....
aklıma gelenler bunlar,...
-
iş aslen arabanın benzin yakması gibi ve carbürator ler eskiyeli çok oluyor,...
çok noktadan enceksiyonlu zamnlardayız,...
güzeldi be carbüratör lü günler,...
depo çabuk bitiyordu ama olsun,...tersinde çabukda doluyordu,...
:)
-
yeni değerlerin oluştu mu üstad?
97275 den devam mı?
-
[quote=sungur;433101]yeni değerlerin oluştu mu üstad?
97275 den devam mı?[/quote]
aynı devam,...
97275 den devam,...
bu gün zaten 97275 kendini göstermiş,...başarısız 3 deneme yapılmış;
95xxx serisi başarılı olamassa 91xxx gündeme gelecektir,
başarırsa 97275 üstü söz konusu olabilir,...
-
bu bölgede sıralı dipler 95200-95425 ve 95625 şeklinde ,...
şu na kadarki dip ise cuma gününden 95650 ile ilk değer 1 kademe yukarıdan gerçekleşti,...
sonuçta 97275 crash olunan yer,....altı üstü beklenmeli,...
97275 te bu şekilde beklerken yakın referanslR 95200-95425-95625 şu sıralar,...
-
[img]http://666kb.com/i/cbhc2pke3xvspstqx.gif[/img]
SİSTEM GÜNLÜKTE BU ŞEKİLDE,.....
-
[img]http://666kb.com/i/cbhc5861wi3ln6owp.gif[/img]
AYNI SİSTEM SAATLİKTE İYİ PERFORMANS,....DİPTEN BİR TOPARLANIŞ VAR ANCAK AL İÇİN ''0'' ORİCİN ESASTIR,...
-
iyi akşamlar Sn.Indregandi ve topiği...
bilgi edinmek adına haftasonu topiğinizi(global süngerleri) sondan ileriye doğru okudum(tabii bunda uzun yıllardır bu topiği yönetmeniz ve aldığınız TEŞEKKÜR sayısıda doğal olarak etkili oldu)
tüm haftasonu 200 sayfaya yakın okumaya calıştım ama bazı konuları defalarca okumama rağmen anlayamadım
büyüklüğünüze sığınarak birkaç konuyu sizden ve sizi takip edenlerden istirham edeceğim
öncelikle vadeli piyasalar çift taraflı bıçaksa amaç hem yukarı hem aşağı kazanmak esası taşıyorsa neden sadece tek yönde hareketi öneriyorsunuz?
63 haftalık projeksiyon öngörünüz özel bir çalışma ve teknik midir? yani bugüne kadar tarihlerin fibo rakamına çeviren manuel çalışmalar veya programlar gördüm ama bu verilerin sizin ifade ettiğiniz kadar 1-1.5 yılı kapsaması kadar olağanüstü bir analiz hiç okumadım ve rastgelmedim.
son olarak grafikleriniz çok çeşitli, tüm bunların veri takibini, trade ederken nasıl takip edebiliyorsunuz? Kendi adıma bir iki grafı zor değerlendiriyorum da özel bir yöntem mi var acaba?
tüm bu sorularımı LÜTFEN eleştiri olarak algılamayın, gerçekten bu soruları anlayamadım. Bu kadar takipcisi ve TEŞEKKÜRÜ olan bir kişiyi daya iyi anlamak için bunları soruyorum.
BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.
-
[quote=drk;433141]iyi akşamlar sn.ındregandi ve topiği...
Bilgi edinmek adına haftasonu topiğinizi geriye doğru okudum(tabii bunda uzun yıllardır bu topiği yönetmeniz ve aldığınız teşekkür sayısıda doğal olarak etkili oldu)
haftasonu 200 sayfaya yakın okumaya calıştım ama bazı konuları anlayamadım
büyüklüğünüze sığınarak birkaç konuyu sizden ve sizi takip edenlerden istirham edeceğim
öncelikle vadeli piyasalar çift taraflı bıçaksa amaç hem yukarı hem aşağı kazanmak esası taşıyorsa neden sadece tek yönde hareketi öneriyorsunuz?
63 haftalık projeksiyon öngörünüz özel bir çalışma ve teknik midir? Yani bugüne kadar tarihlerin fibo rakamına çeviren manuel çalışmalar veya programlar gördüm ama bu verilerin sizin ifade ettiğiniz kadar 1-1.5 yılı kapsaması kadar olağanüstü bir analiz hiç okumadım ve rastgelmedim.
Son olarak grafikleriniz çok çeşitl,i tüm bunların veri takibini trade ederken nasıl takip edebiliyorsunuz? Kendi adıma bir iki grafı zor değerlendiriyorum da özel bir yöntem mi var acaba?
Tüm bu sorularımı lütfen eleştiri olarak algılamayın, gerçekten bu soruları anlayamadım. Bu kadar takipcisi ve teşekkürü olan bir kişiyi daya iyi anlamak için bunları soruyorum.
Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.[/quote]
öncelikle,..benim topiğim bir trade topiği hiç olmadı,...
Eğer trade ye yönelik bir topik olsa idi,..bir sistem izleyerek yada yöntem, al/sat yönünde işlemler yapmış olurduk,...
Genel de analizi seçtik, işte sizin de bahsettiğiniz üzere analiz ederken bir kaç sistem den yola çıkarak rakamlar bütününü filtre ederk en sağlıklı olanları üzerinde karar kılıp rakam açıklıyoruz,...
Ve trade mantığı bu rakama göre şekilleniyor sonrasında,..
Yani bir sistem izlemiyoruz ama çeşitli analiz yöntemleri bize rakam verdiğinde bunu paylaşıyoruz,..
Proceksiyon işini ise açıklayamam elbette,...ancak şunu söyleyebilirim, bu analiz yöntemi ile
4, 6, 6 şeklinde haftalık periyodların kendisini ispatlamasından sonra bunu paylaşma kararı aldım,..
Zaten merak edilecek bir durum da yok,...63 haftaya kimse giremez,...;)
kısaca burası macro konularda, teknik konularda bir analiz topiği idi,...
Yani global süngerler ve zaten kapattık,..şimdi vobcektifte devam ettik,...bir stop sistem üzerinden trade olarak gitik sistem çok başarılı olduğundan bunuda kestik,...:..:
şimdi ise paylaşma adına sorular olursa rakamlar üzerinden bunları paylaşıyoruz,...
Son 97275 te kaldık, altına üstüne,..
Ana fikirde bu realizenin 95xxx ve 91xxx lere kadar, 63875 dibinin ürettiği realizasyon olduğunu düşünüyoruz,...
Projeksiyonda ise eğer realizasyon 81175 parsa oradan long açacağız,.....zira zaman dolmuyor,.....proceksiyon bir zamn analizi,....
Farklı yani,....iç içe geçebilir,...haklısınız,..ama yapacak bir şey yok,...
Mesela stoplar tamam 91xxx e kadar patlarlar veya 88xxx e , ama zaman 81175 e kadar patlar,...
Bunu yeterince anlattım,...çok yazdım bu konuda, anlaşılması için gayret sarfettim ve bunda 16 hafta yol aldık,....
81175 ise ben bu 16 haftanın başında söyledim,...81300 çıkarken daha,...
Anlaşılması zor,..
Bende kestim zaten,....
-
Devam edersek,...
örneğin 81175 görürsek,..ki burayı görürsek 77xxx den olacak,..
Proceksiyon bize ew de,...macro abc saykıl verir,....
Yok stoplardan dönersek örneğin 95xxx serisi veya 91xxx derisi,...
Stoplar bize ew de 1,2,3,4,5 ve abc verir,...bu durumda bunun abc si proceksiyonda 21 hafta sürer,...42 hafta 5 dalga totale, 21 hafta abc veya 5 dalga totale halinde,...
Hayli karışık yani,...
Birinciyi kestane teorisinde anlattık zaten,...yada tüm zamn teorisinde,..81300 e, 81175 tüm zamn rakamı,...
81300 tüm zamn işte şu ana kadar 108950 ye kadar geldi,...ama 108950 iş takviminde([ı][B]new[/B][/ı]) tepe gösteriyor,...bu durumdan kestane çıkabilir,...
Ancka önümüzdeki iki hafta bunu belli edecek çıkacakmı çıkmayacak mı, yani stop esasmı, yoksa proceksiyon esasmı,...
Proceksiyonu öğrenmek için, 20 ekim 2012 den öncesi okunmalı, 200 sayfa çok yetersiz,.....
Bir günde yazıyorum bazen 20 sayfa,...
Haliylen yordu artık beni,....
IŞTE yorulmamak için, 97275 dedik,...ve stopları geçen hafta yazdık zaten,....
-
önceden global maliyetten gidiyorduk,...ilk zamnlar,....rakamlarımız hep buradandı,...
Sonra fibonacciden gittik,...ve global maliyettle fibonacciyi beraber götürdük,...
Daha sonra bu proceksiyon ve stop sistem gelişti,....
Proceksiyon şimdi bu hafta itibarı ile artık kesin oturdu,...önümüzdeki 3 hafta bu kesinliği kesinleştirecek, yani bu haftadan sonra iki hafta tepki alırsam kesin oturmuş kabul edecem,...
Stopsa zaten oturmuş vaziyette,...
Bir de exrem dib ve tepe analizi gelişti,...örmek 108950 yi, sahte bulduk, 102250 yi gerçek tepe kabul ettik,...ve 63875 e realize olduk/oluyoruz bunu biliyoruz, ve uzuncadır yazdık bu konuyu,...63875 hikayesini,..
Trajı komik buradada zaman var,...biraz erken uyanabilsem çözülecek ti, yani dönüş veya tepki kaç gün sonra diye,...şimdi kafamda var ama varsayım,...o nedenle sadece bu realizasyon veya short dalgayı 63875 in çağırdığını söyleyebiliyorum,...ve bu tam ew 2 nin karşılığı oluyor,...biz 3 teyiz çünkü,...
Eğer 81175 veya altına sarkarsak 77xxx,...bu rakamlar, 77475 ve 500 rakamları bu dalga o zaman abc ye döner,....
Işte tüm bunlar şu sıra 97275 ten ölçülecek, bunun altı short devam,...
95xxx tutarmı önce tutması gerek,....neticede bir maliyet yeri,...tutmassa işte 91xxx e gider,...
Böyle böyle,...
Yani çok geniş ten daralıveriyoruz ve tek rakama kilitleniyoruz,...
O da 97275 crash yeri çünkü,...
-
ayrıca bir range analizimiz var,...91xxx lere kadar rangeyi kabul ederim, ama daha altlarına rangeyi kabul etmem,....
daha altında proceksiyon sahne alır,....
çok farklı her şey farklı farklı,.....
niye kabul ederim, şundan range yerleşik boğayı stopla patlatmak zorunda,...eğer yukarı gidecekse devamında bu boğaları devşirmek zorunda, bu gün biraz görür gibi oldum,...aps lerden,....ama aynı zamnda trend kendinide yok etmemek zorunda,...bunu 91xxxlere kadar sağlayabilirler,...
uyuştururlarsa birza daha başarılı olurlar,...zaten uyuşturuyorlar,...
108950 den hızlı indiler çümkü extrem short istemediler,....dökülen short tepkiye niyetlenir oldu,...
ky bunlarla at başı gidemez,...psikolojisinde yok çünkü,....tabiatı uygun deyil, istisna elbette vardır,...
o nedenle ky nin silahı tek yön dür ve maliyet yayacak,...
eğer sağlıklı rakamlar veren varsa başarısı artar,....
mevcut tepe yenilerse short yayılacak,...her dip geçildiğinde ise long yayılacak, birde cari py de long için uygundur,...
102250 den istibaren bu py cari dir, longa caridir, artık shortta caridir,...
py yine istediğini almış gözüküyor,....bunu bir tek 102250 yi zamanında uyansaydık çözerdik,...
bir duvar tutturduk gerçi ama sağır analizdi,...102250 yi gördüğümüzde fiyatlar zaten oradaydı,....
yinede avantaj tepkiye girmemek oldu,...düşünün 10000 puvanını pas geçebildik,....ve short aldık buradan,...
buda başarı sayılır bence,...hiç te az deyil yani,...
o nedenle, diyelim buradan kondurudunmu, insanlık hali,...önemli deyil,...
91 den bir tane de 81 den yapıştır hepsi bu,...
yada trade et her şeyi mındar et seçim sana kalmış,...kişiye kalmış,....
-
bakın mesela macroda,
enflasyon regülatörü usd(dxy)
stok +parite mevcut pysa, yani boğa hormonal yapısını sağlayan sünger bunlar emiyor,..
usd regülatörü ise gold,...
fakat goldda dedikki, ....stok+ parite düştüğünde gold yükselmeli,...çünkü usd agresifliğini kontrol edecekti reülasyonda,...bu gün düştü,...
fakat stok + parite bu günü muhafaza etti,...beraber düşemiyorlar yani,....peki gold regülasyonıu nasıl yapacaktı,...
stok+ parite düşüşte iken o yükselecektiki usd agresif olmasın,...fakat bu gün düştü,,....
şimdi trajı komik bu düşüte yine usd regülasyonu yapabiliyor, ama bir şartla,....bünyesindeki usd yi dışarı salarken dışarda bekleyen bundan çıkan usd nin kafasına vurursa,...yani böyle bir durum var,....
o taktirde gold dolar salarken, çıkan dolar extrem baskılanırsa bollaşmış oluyor ve sen stoğu düşürürken usd agresifleşemiyor,....üstelik burada bahsi geçen stok bizim stok deyil, sp ve dici analmında,...
şimdi bu stok işte düşerken gold bu defa yükselmeli, biz düşüyoruz ama sp düşümüyor yani stok yerinde,...
bu da 1498.x ölçümlü,...
burasıda buna bakıyor zaten, 1498.x e,...yakından ilgililer,...bu işte mesela 91xxx demek,....
iyi geceler cümleten,...
-
Sn.Indragandi zaman ayırdığınız için Teşekkür ederim..lelele
daha iyi bir sistem nasıl yapılabilir arayısa girmek yanlışmış:)
muvcut sisteme kuma getirmek neyine....boks.
basit olsun ama getirisi 3-5 olsun deyip mevcudu kullanmaya devam...+.
[COLOR=white](aylık puan getirisi sekisbin altını daha gormedim, ne kuması leyn...)[/COLOR]
15 lik...:..:
[IMG]http://666kb.com/i/cbhu8bxpr6zw8idvc.jpg[/IMG]
-
[img]http://666kb.com/i/cbhv73w3nbfq0iaop.png[/img]
-
gandi analizcidir ortaya beyin koyar,...
sistem koymaz,...gandinin kendisi sistemdir,...
-
basitse senin olur, ...paylaşamassın,...
''basitlik paylaşılmaz''... öyledir,...
sana faydası vardır,...
analiz ise herkesin olur,..
zira kimsenin elindeki kimseyi tutmaz,...
-
-
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]b[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]asit, yalındır, açıktır, nettirr…[/FONT][/SIZE]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]a[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]naliz, yorumdur, kişiseldir, olasılıktırr…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]s[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]anal rakamlarla, o grafla bu grafla uğraştırmazz…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]i[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]şkembeyi kübraya göre oraya gidecek, buraya gidecek dedirtmezz…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]t[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]epeymiş, dipmiş, destekmiş, dirençmiş, çalışmadıktan sonra hepsi hiçmişş…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][IMG]http://666kb.com/i/cbhxsmkpne8bs6j7c.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE]
-
[quote=drk;433167][SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]b[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]asit, yalındır, açıktır, nettirr…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]a[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]naliz, yorumdur, kişiseldir, olasılıktırr…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]s[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]anal rakamlarla, o grafla bu grafla uğraştırmazz…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]i[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]şkembeyi kübraya göre oraya gidecek, buraya gidecek dedirtmezz…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][B][FONT=Comic Sans MS]t[/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS]epeymiş, dipmiş, destekmiş, dirençmiş, çalışmadıktan sonra hepsi hiçmişş…[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][IMG]http://666kb.com/i/cbhxsmkpne8bs6j7c.jpg[/IMG][/FONT][/SIZE][/quote]
güzel kardeşim yayınla o sistemini her gün ben sana bunu anlatıyorum,...elindeki gibi sayısız sistem var bende birini sabah verdim,...
seninki ile aynı periyodddan verdim,...
yayınlayamıyorsan,...kişilere faydası yoksa burada bunu resimlemenin bir manası yok,...
paylaşamadığın müddetçe o senin kendi malın,....ve başarısı seninle ölçülür, çünkü o sana aittir,...
topiği okumuşssun merak ettiğini sormuşssun ben doyurucu cevaplamaya çalıştım...
ancak buna akabinde sistem yayınlarsan benim 2.5 senelik emeğimi,...15 dakikalık barların içine hapsedersin,....
o topiği 200 sayfa deyil de baştan sona okursanız,...bu 2.5 senede benim hem teknik hem macro anlamda ne kadar yol aldığımıda kendiniz teşhis etmiş olacaksınız,...
burada gandi demiştir 95xxx i, şu sıralar oradadır,....99825 günlük stobunu günlerce anlatmıştır,..daha fiyatlar orada deyilken,...
-
-
[quote=indregandi;432607][IMG]http://666kb.com/i/cbcx6uyj412ogykdh.png[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;432608][IMG]http://666kb.com/i/cbcxapmsjnk41plt1.gif[/IMG]
DİĞER MANADA BUDA BUNA BAĞLANACAK Kİ TEPKİ SAATLİKTE GELSİN,...
O ARALIKTA HER DURUMDA 97275 PATLATRILIR AMA 95200-425-625 ALIM YAPAR,...103300 E KADAR OLABİLİR,...
BİR ŞEY EĞER YUKARIDA SAHTE İSE AŞAĞIDADA NEDİR SAHTEDİR,..
UZATMAYALIM RANGE ZATEN BU SAHTELİKTİR,...
ŞİMDİ BUNU PROCEKSİYONA TAŞIRSAK GÜN OLARAK YARIN VE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KALDI,..
MUHTEMEL ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TEPKİYİ KOYABİLİRSEK 103300 E DOĞRU, ORADAN AÇILACAK SHORTLARLA
88-91475 BANTI OLASILIK DAHİLİNDE OLACAK,...VE DÜŞÜŞ 7 İLE 8 HAFTA SÜRECEK
ÇALIŞMAMASI DURUMUNDA
103:::::::::113 , 123 OLARAK SPREAD YAPACAK,..ZATEN BENİM AMACIM DA BU,...[/quote]
bak mesela bu analizdir,...analiz esnasında fiyatlar henüz ne crash ne de 95xxx anlamında orada deyil,....
nedenleri niçinleri hepsi içinde,...