-
[quote=dadaruhi;262742]abi peki consecutive haşırtı ile kaldıraç arasında bir ayar yapabilir miyiz sizce? yani haşırtı yüksek ise kaldıracı düşürmek şeklinde..
sistemin consecutive haşırtısı VOBun en başından itibaren tüm zamanlarda atıyorum 3500 pts ise maksimum tüm sermayenin %20'i ile poz almak kabul edilebilir mi? sadece psikoloji değil bunun yanında para yönetimi açısından görüşünüzü merak ettim
kabaca
%kaldıraç = (kontrat teminatı) / max haşırtı[/quote]
Teprik ederim. Yaklaşım doğrudur. Fekat, sistemine full metal jacket (%100 disiplinle) uyan bir kişi bence kullandığı kaldıraça bir tavan koymalı (2-3 her neyse). Sisteminizde geçmişteki küçük cons. haşırt olması, gelecekte de öyle olacağı anlamına gelmez.
Bir de yukardada dolaylı olarak bahsettim ama özetle; consecutive haşırttan tırsan ve/veya yüksek kaldıraç kullanan kişi, pozisyon aldıran koşullarını (AL, AÇIĞA SAT) zor, pozisyon kapatan koşulları (SAT, Açık Poz. Kapa) kolaylaştırabilir. Bu da bir yöntem..
-
arkadaşlar metastock 11.0 kullanıyorum. hangi versiyonunu tavsiye edersiniz.
-
hangi yemeği yediğinin önemi yok aslında. taze olsun yeter. önemli olan karnının doymasıdır.
tabi yemek yerken parasını ödemek gerekir.
-
[INDENT]arkadaslar bana metastacok explorer için son 2 gunluk kapanısın 5 gunluk ağırlıklı ortalamanın ustunde olanları bulacak bi formul lazım.yazabilecek arkadas varmoı?şimdiden teşekkurler.[/INDENT]
-
[quote=aynadim;269678][INDENT]arkadaslar bana metastacok explorer için son 2 gunluk kapanısın 5 gunluk ağırlıklı ortalamanın ustunde olanları bulacak bi formul lazım.yazabilecek arkadas varmoı?şimdiden teşekkurler.[/INDENT][/quote]
c>mov(c,5,w) AND ref(c,-1)>ref(mov(c,5,w),-1)
-
Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.
-
[quote=cırcır;269948]Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.[/quote]
cırcır,
bence sen de unut onu,:D
tamamen orijinal olarak kalır o zaman...:..:
-
[quote=cırcır;269948]Yaw aklıma orjinal bişi geldi ama kendim kodlayacak bilgim yok. :) Orjinal olduğundan kimseyede söleyemiyorum. üv.[/quote]
yazık sana valla...:::
-
Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)
-
[quote=enorton;271642]Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)[/quote]
Formülden sonra [I]OR (Hour()=17 AND Minute()=40)[/I] olması lazım ama denemedim..
-
[quote=enorton;271642]Sistemin hergün gün sonunda poz kapatması için sisteme ne ekliyorduk. Sanki sazan abi daha önce vermişti, hatırlayan ve yazacak olan var mı :)[/quote]
Sazan abi aynen şunu yazmıştı, o zaman vob 17:15'de kapanırdı, sen şimdiye göre ayarlarsın. Yalnız ben Fenerbahçeli'yim dikkat et, seni kandırmaya ve sana para kaybettirmeye çalışıyor olabilirim.
matriks için
AL (Long) için - "and HOUR() < 17"
SAT (Close Long) için - "or (HOUR() = 17 and MINUTE() = 10)"
Açığa Sat (Short) için - "and HOUR() < 17"
Açık Pos Kapat (Close Short için) - "or (HOUR() = 17 and MINUTE() = 10)"
-
[quote=flexy;271643]Formülden sonra [I]OR (Hour()=17 AND Minute()=40)[/I] olması lazım ama denemedim..[/quote]
Bendeki ilerde saatlerin uzamasına da uygunmuş :D.Kimden alıntıladım hatırlayamadım ama :confused: