Dediğin gibi uzun süredir geniş yatay bant yapıyor altın...
dalga teorisi açısından da zor bir hareket anlamak için ,ama benim ov li beklentim yine de aşağı gitmesi şeklinde...kv de çalkalar tabi aşağı yukarı..
Printable View
Dediğin gibi uzun süredir geniş yatay bant yapıyor altın...
dalga teorisi açısından da zor bir hareket anlamak için ,ama benim ov li beklentim yine de aşağı gitmesi şeklinde...kv de çalkalar tabi aşağı yukarı..
[quote=saraylı;431925]Dediğin gibi uzun süredir geniş yatay bant yapıyor altın...
dalga teorisi açısından da zor bir hareket anlamak için ,ama benim ov li beklentim yine de aşağı gitmesi şeklinde...kv de çalkalar tabi aşağı yukarı..[/quote]
ew tabi benim konumun çok diışınada ve golduda sayabilmek için iyi bir EW bilgisi şart,...
bizimki kolay sayılıyorda en azından minörler pas geçilerek ana yerleri veriyor ancak gold şu anki hali ile uzmanlık gerektiriyor,...buda EW ci üstadların işi,...
ama abim macro fena iş çıkardı,...gold ve parite sırt sırta şu anda,...mükemmel bir durum bu,...
[quote=saraylı;431925]Dediğin gibi uzun süredir geniş yatay bant yapıyor altın...
dalga teorisi açısından da zor bir hareket anlamak için ,ama benim ov li beklentim yine de aşağı gitmesi şeklinde...kv de çalkalar tabi aşağı yukarı..[/quote]
Abi hoş geldiniz tekrar yazmanız çok sevindim.
Daytraderdeki çalışmalarınızı defalarca okudum.O kadar emek verip paylaşmanız ne kadar erdemli olduğunuzu gösteriyor.Elleriniz dert görmesin.
spx im 1498.x te inanılmaz bir şölen bu,...
ben müsadenizle baahaus armatür ve musluk peşine buradaysanız değerli bilgilerinizi inşallah dönüşte okurum,...
[quote=SeZeR32;431929]Abi hoş geldiniz tekrar yazmanız çok sevindim.
Daytraderdeki çalışmalarınızı defalarca okudum.O kadar emek verip paylaşmanız ne kadar erdemli olduğunuzu gösteriyor.Elleriniz dert görmesin.[/quote]
tşk ler sezer,:rolleyes:
şu anda yazıyorum,bu hafta yani...ama sonra yazamayabilirim..:(
[quote=saraylı;431933]tşk ler sezer,:rolleyes:
şu anda yazıyorum,bu hafta yani...ama sonra yazamayabilirim..:([/quote]
En azından teşekkür etme fırsatı buldum :)))
sabır kazanır,...beni bilen bilir anlayan anlar,....:D
Günaydın bol kazançlar
Hayırlı sabahlar
[quote=indregandi;431970]sabır kazanır,...beni bilen bilir anlayan anlar,....:D[/quote]
bugün sıkışık bir gün olacak galiba :)
[QUOTE=indregandi;431893]tamamen nedeni bu idi,....aldığım yere stop koydum,....gerisi kısmet artık,...rakamlar belli ve yarın pyda olmayacam,....
100525 tam bir action rakamı,.....altı ve üstüdür,..üst long tur,,
102025 ve 103300 yakın hedefler,....
Alt malum,...95625 ve 425 birinci tur içiin 97275 te de var ama onu tecrübeye binaen vermiyorum,...
Bol şans cümleten,...[/QUOTE]
bunu öne alalım.:)))
fazla yazamıyacam,...
önce pc yandı,
evde su patladı,
sim kart değiştirdik hay ansını satiim bütün banklar bloke koymuş,...sıradan hepsini açmakla meşgulum,....boa banklar bekleyin geliyorum,....
bu şu demek para dicitalin arkasına saklanmış,...hem grafiklerde dicital, hem telefonda,...hem herşeyde,...sibere doğru gidiyor, her halinden belli,...
oyun genişte siber,.....darda ilkel ve acımasız,....
ya sibere gidecek ya batacak, çok evrensel oldu,....
dar çerçeveye dönersek ne oluyor,....
Hişt hey orada ne oluyor,....
[img]http://666kb.com/i/cbayl5i24zgxujnrm.gif[/img]
YANİ,...AYNEN BUDUR,...KOTARMA İŞLERİ, KOTARABİLİRLERSE YUKARI OKLAR, KOTARAMAZLARSA AŞAĞI OKLAR,...
KOTARMA İŞİ PATİNAJ YAPTIRYOR,...
Buda yine 100525 actıon fiyatın altı/üstü demk,...değişiklik yok, yakın hedefler aynı,..
102025 ve 103300 yukarıya yakın,...
97275 ve 95625-425-200 aşağıya yakın,...sabır ve zamn,...yada kotarma,....
Bu bu güne ait kanal hiç bir şeyi çözmez ama yorumu çözer,...bu bugünün kanalı belki geçilmedikçe takip edenlerin,..her neyse,...
Nasıl olsa yorumluyoruz,....
bu arada 102250 deki saatlik dengemiz,...iki günlük takibim neticesinde değişikliğe uğradı,...sanırım 103300 e oturacak,....
düşüş boyunca aldığı değeri 102250 idi, bu hep iş gördü,...
iki gün önece farklılaşmaya başladı,...önce yakın vadeye yordum bu işi zira yakın vade aktif vadeye göre oturana kadar bir zamn istiyordu,..aktif vadeye baktım, onda bakmamıştım dolayısı ile karşılaştma yapamıyordum,...
sonuçta iki gün beklediğimide her ikisindede durum ortaya çıktı,....
102250 den saatlik crash yapmıştı bu kayıtlarda var,...1033xxx civarından bunuı gizlemişti, erken çıkanlar oldu o gün ve crashı alamadılar,...
işte py bu ikisi arasında dengeye oturmak istiyor,...şu anda tercihi 103300 e doğru,...
değerler ise
y vade 102938 yani 500 puvan yukarılamış
a vade 103250 buda 50 puvan sonra 103300 olacak,...
a vade daha önce dediğimiz üzere forsing fiayatlaraı bünyesinde barındırdığından ve dünkü 103300 analizindedn de yola çıkarsak dengeyi 103300 alıp elma ve armudu bağlarmış oluruz,...nerde meyve kümesinde sonrada meyveyi yemek için uğraşacağız,...
arşivde ne bulabiliriz konu ile ilgili,...karıştıralaım bakalım,...
bu ikisini 102250 ve 103300 bulmam gerekir,...bir yerlerde olacak,...
[quote=indregandi;430253]saatlik kapıya dayandı,...savunuyor,..[/quote]
[quote=indregandi;430256]esasen burası saatlikte kıracağı yer deyil, kıracağı yer 1022xx de,...ama bbunu bloke etmeye çalışıyor,..[/quote]
[quote=indregandi;430289][IMG]http://666kb.com/i/cb2ym47ubv4fhou6c.png[/IMG]
103350 indik,...
fiyat ve indik yer değiştirirse saatlik crash yaşanacak,...
yani 103350 bunun yeri, ...yoksa yok,...[/quote]
[quote=indregandi;430311]atın intikamı oldu,...[/quote]
gün 28.01.13 te yukarıdaki pasaj,....gavat halen burayı baş göz etmeye çalışıyor,...
peki indik niye 103300 e doğru yükseliyor,...orayı katılaştırarak dirençleştiriyor,....oysa düşüş hız kesmeden devam etse idi bunu hep erteleyecekti,...
her neyse 103300 fevkalde önemli oldu,....bir direnç ve kuvvetli bir direnç,...dün bunu başka indikatörden bulduk,...elma idi,...bu gün buradan bulduk bu da armut oldu,...
elma ile armudu bağladık,...nerede 103300 de,....
öyleyse 103300 ve 100525 action fiyat bu işin ortasına yerleştiler,...
diğeri malum günlük aktif stop 99825,...
bu saptamalardan sonra gerisi indikatörlerinize kalmış oluyor,....
yani oarada bir para vermiş dışarı, şimdi short stoplatarak bu parayı almaya çalışıyor, bunu yaparken de süreyi uzatıyorki long istek güçlensin , patinajda bundan dolayı,....
yani dürtüyor,...bunada dedik ya devşirileceğiz o muhabbet,...
ya kork ya açgözlü ol asla pişman olma parolası bu idi,...buda yine bir bağlama oldu,...
kork hedef fiyatlardan al/sat, açgözlü ol para kazan ama al/sat stop et,..çünkü range bu,...her iki kesim darbe yemiş ve zaman bu darbeyi yok edecek,....
ama pişman olma,...olacaksınız mecbur ama yinede işte yazıyoruz,....
yani bu 103300 le 99825 arası tarde olur,..al/sat/flat,...
poz ikji yerde tutulur,...
103300 ve üstünde
(short ama spread için min poz çünkü doğrulama gerekecek 103300 aşağı kırılması tekrar, bu gelmesse tek silahınız spread olacak dün bahsettim, 103-113-123 diye veya tersinde long tut ama buda 103300 ün hep üstünü isteyecek)
99825 altında ise (short)
arayada 100525 koyulacak altına /üstüne anlamında,...
süper oldu saptamalar, ben de beğendim,...
5 lik stop yazamıyorum her an çıkabilirim o nedenle,....
30dk lıklaraın şu sıralar iyi iş çıkaracağını düşünüyorum,...iki yerden doğruladım bunu,...
[QUOTE=indregandi;432076]30dk lıklaraın şu sıralar iyi iş çıkaracağını düşünüyorum,...iki yerden doğruladım bunu,...[/QUOTE]
yön yukarı için mi;?
[quote=sungur;432080]yön yukarı için mi;?[/quote]
hayır,...indikatörler anlamında,...bir de hem bu gün evertdiğim standart error cahnnel de günlük eniyi 30 luğa oturuyor,....
indikatör ise fake yemeden 30 luğu güzel takip etmiş,....yine şu fiyatlar long anlamında tam 30 luk sınırında,...bu sınırı takip ediyor,...
yani minörden macöre geçiş 30 lukla başlayacak,....buradan saatliğe dönüşebilir düşüncesindeyim,...günlüğe ise çok var daha işte yazdık, 103300 ve 99825 bu ikisine bağlı günlükler,..
bankaya çıktım,...boa banka,....
gold yine stok + parite ile terste kalmış,...
macro fena çalışıyor,...
sp çıkışı prt yi tuttu, golda gerek kalmadı,...
bunların tersinde tersi olacak,...
sp 1498.x den ölçülür,...
gold 1674.x den,...
prt ye bakmadım, ...
yine 100525 çalışmış, rakamın nersinde isek yönümüz oraya bakmalı,....stobumuzda buna göre yazılmalı,...
daha doğrusu başlangıçlarda yani hareketler her iki yönde uzaklaşana kadar stoplar bu çizgi üzerinde olmalı,...
çizgi işi malesef böyle,...yalnız rakam illaki doğru,...
öte yandan 5 lik short stop tepeleyememiş,...100400 de long kırılmış,...
short stop 101 ise action fiyat ise 100775 te,...
short eğerki action fiyat 100400 altına girebilse idi sert tepki gelecekti,...tepki anlamında bu illa şart deyil anacak,...
böyle olduğunda çok kuvvetli tepki alıyorum tüm branşlar için geçerli bu,...
dolyısı ile realiteye dönersek,...
100525 reel olan,...fiyat bu rakamın nersinde ise yönümüz dediğim üzere oraya doğru bakmalı,....
diğeri 99825 kapanış bunun altında yarın belirleyici olabilir,...100525 üstü kalınırsa iş yine uzar,...
yarın Ö/s olmayacam
iyi akşamlar cümleten,...
proceksiyon,....
2 hafta
8 hafta,
2 hafta çıkışssa , 8 hafta düşüş,...
o nedenle bu hafta ve önümüzdeki hafta çok önem arzedecek,....
bu hafta ve önümüzdeki hafta tepkiyi yapabilirse,...diğer manada 100525 üstünde,
102025 saatlik hedef,
102250 gerçek tepe,
103300 saatlik hedeflerine ulaşabilirse,...yada biraz daha üstüne gidebilirse,...
2 hafatnın sonunda 8 haftalık(7 de olabilir) bir düşüş 4 dalgası için uygun olacak,...
bu durumda 4. dalga sonunda kalan hesabı görmemiz için bir uygun yükseliş zemini ve en fiyatları görebileceğimiz bir tükeniş rallisi yaşayabileceğiz,...
bunun aksi durumunda yani 2 düşüp 8 gidersek,....
42+21=63 hafta tutmayabilir,....
ancak 2 çıkıp 8 düşersek tutma ihtimali hayli yükselecek,...
zamnda kesit olarak buralardayız,...zaman artık durumu gösterecek,....
yinede rakamları bırakmayalım,...öncelik rakamlarda olamalı, proceksiyon asiste etmeli sadece,....
action rakam ve yakın hedefler öncelik rakamlarımız,...
10525 action
103300 tepki yakın hedefi
99825 günlük action stop
97275, 95625-425-200 yakın short hedcefler,...
macro belli zaten,...
dün ispatlandı, bu gün yine ispatlandı bizde bunu 10 günden fazladır globalde işleöeye başladık,...
basit olarak,...
stoklar+ parite dxy regülatörü
gold dxy regülatörü
dxy enflasyon regülatörü
olarak çalışyorlardı,...
yani enflasyonda bir artma eğilimi olmadan önce dxy yükselerek bunu bloke ediyordu, testi kırılmadan,...
dxy ye bir spekülasyon olma ihtimaline karşıda gold bir taraftan bağımsız olarak, stoklar+ parite diğer taraftan ve yine bağımsız olarak kullanılıyorlardı,...
öncelik ise stoklar+ parite lehineydi zira buradan büyüme alınacak,...bu meyanda dxy analamında nöbetçi bıranş gold olması sıfatı ile, gold yatay bir bat işlemek durumunda kalıyordu,...
istisnası ise stoklar +parite de bir düşüş olması halinde gold kendi yatay bantı üst sınırına giderek stoklardaki 3. dalga ların 4.dalgaya dönüşlerinde dxy yi bloke etmek tiki,...4.dalga dönüşüne doğru gerileyen goldla birlikte,
bu defa stok+parite+gold tükeniş rallisine geçebilsinler,....
genel düşüncem burada bu yönde ve son iki günkü gelişmelerde bunu ispatladı diyebiliriz,...
duvar ,...
günlük duvar,...
duvar kalındı,...
duvar inceldi ve incelmeye devam ediyor,....
oricine doğru yaklaşıyor, ve haliylen hepimiz biliyoruzki piyasa burada açığa çıkacak,...bu zamana kadar ki olan düşüş montanlı bir düşüş olsada henüz divergance den besleniyor,...
bunu 102250 gerçek tepe si analizleri ile zaten saptamış durumdayız,....ölçümümüzü 108950 ye göre deyil, 102250 ye göre yapıyoruz,...
[IMG]http://666kb.com/i/cbbdhstvhe2phiuqa.gif[/IMG]
duvar işi de bu şekilde,...
burada sistemin sat verememesinin tek nedeni,...
102250 tepe yerine 108950 short dirve çıkan boğalar, bu duvarda kalınlaşma yatı ve 100000 puvanlık düşüş bu kalınlaşma içinde ssitemce içi dolu yeşil mumdan öteye gidemedi,...
işte ''0'' oricin civarlarından 103300 doğru veya daha üstüne tepebilirseeeeeeeeek,............
kalandaaaaaaaaa,...........
103300 sonrası gelebilecek tekerrür short sistemi kırmızı yapabilir, yani sistem kendini hisseder tekrar,...
ayrıca 2+8 proceksiyon resim 42+21=63 e güzel oturur,....
tabi bu olması istediğim senaryo,....bu senaryodaki taşlardan biride hep dediğim üzere ve dün yaşadığımız gibi sp 1498.x dir,...yani sp deki 1498.x i işleyiş(aşağı kırma mansında),....
2+8 de etkili olacak düşüncesindeyim,...
sp saptamalarım rakamda ise,
1498.x, 1533.x ve 1547.x halindedir,....total hedefim ise ilerleyen zamnlarda sp nin 1575 ve 1750 seviyelerini görebileceği yönündedir,....
tabi bu bir sağlıklı 4 düşüşü sonrasında sp için deyil ama bize 4 anlamında,...sp yi 3.3 de tahmin ediyorum ve 1498.x kırışı 3.4 olacak düşüncesindeyim,...tabi sayım benim işim deyil,...hissedişim bu yönde,...
ama elma ve armutları bağlamak durumundayızki yiyelim,...