geçici bir müddet 5 lik takip yapamıyacam,...:(
Printable View
geçici bir müddet 5 lik takip yapamıyacam,...:(
geri gelecek demiştik short 101200 ü tepeleyemişti,...
long
sl 99950
aktif 100525
short
101075 tek, tepeleme yok, tepe 101200 de, sağlam short için indik burada olmalıydı,...
anahtar 100825 de,...
lavobo armatürü patladı aramıza bu girdi dolayısı ile fırsat bulursam yazarım,...
saatlik,,
long
sl 97750 tek,...
aktif yok,...
short
sl 103300
aktif 102025
yorum,..
97750 den başlayan tepki hareketi devam etmekte,....ancak 97750 tek sl olduğu için henüz long anlmda bir güçlenmeden bahsedemeyiz,...bunun için aktifler almalı, henüz bunu sağlayamadı,...
102025 e veya üstüne yani short aktifine doğru bir long hareket olursa muhtemelen long 100525 E aktif FİYAT alacak,...
bu gerçekleştiğinde kısmen de olsa tepkide bir güçlenmeden söz edebiliriz,...
anacak şu belliki[U] long için[/U] [U]long py[/U] nin geri gelebilmesi 103300 üstünde kalıŞla mümkün,...
kısaca saatlikte long sınav için üç yer ,
100525 en az üstünde kalınacak seviye,
102025 tepki anlamında gücü sağlayacak seviye ki 100525 oluşımıda buna bağlı aksi 97750 yürülükte olablir
103300 üstü kalış bir long pysadır,...geçemeyiş yada altına kalışlar tekerrür shortu davet eder,...
böylesi bir durumda günllük 99825 ve yeni icaT 100525 BELİRLEYİCİ OLACAKTIR,...
Devam edersek gelinen noktada hem 5 lik anlamda yakın fiyat olarak hemde saatlikte fiyatlar eğer 102025 VEYA DAHA ÜSTÜNE DOĞRU yükselirse BU DURUMDA gerçekleşmesi muhtemel olarak,...
Bu 100525 önemli hale gelmeye başladı,,,
5 lik son durum
long
sl 99950
aktf [ı][b]100525[/b][/ı],
short
sl yok, patladı çünkü
anahtar 100825
Eli şu anda longsa o 100525 riske etmez,...yinede her durumda 99950 bunun stobu,...
100525 bu yüZden aktif fiyat zaten,...aksiyonmu desek yoksa,...
Aksiyon fiyat,...keh keh,...
Basınç arttı,...
100825 100525 fena basınç var,...bakalım bu basınç tazyik yapacakmı,...
Burdan tam işte macroya geri dönersek
1.denklem parite+ stoktu;
2.denklem dxy enflasyon regülatörü idi, globda talebi kontrol ediyordu
3.denklem gold ise dxy yi kontrol ediyorduki arz ortada kalmasın,...
Yani bu aslen arz ve talebin nasıl yürüdüğünün denklemi,...
şimdi malum bir kaç gündür pariteyi yazdım short anlamda uygun diye,...ancak minör işaretle g,irilecekti,...sp için 1498.x yazdım buda stoğun denge fiyatı,...
Eğer eş zamnlı düşüş olursa gold dahil bu kötümserlik yapar,...ancak dediğim gibi parte düşerken gold yukarı giderse bu dxy regülasyonu anlamı taşır ve fiyatlar düşsse dahi yani short yaşansa dahi 42 HAFTA ANLAMINDA işler yolunda demektir,....
Tam buralardayız şimdi durumu alternatifleri ile hissedin,...
5 lik ne yapmış 100525 bingo deyilmi,...
Bunlarıda hissedin, dilim döndüğü kadar anlatıyorum
ben anlatırım benim farkım budur,....
100550 den döndü..:))) bakalım arkası nasıl gelecek teşekkürler hocam..
Bu adamları yakalamışım oymadan bırakmam, ...sakalını v.s alayını,....
örnek 103300 short atsam tekerrür shortum 113 tür, bir sonraki 123 analadınızını,...spread im budur,...spread yaparsam,...
Evrensel küme sinus dalga yapar,...
Am 99825 te adam bekletirim,...eşyadır tabiattır,...
Buda şu olur 103300 aktif shortum ise 113 olmasa dahi 99825 İKİNCİ SHORTUM olabilir,...bu anlamda,...
[quote=albica;431785]100550 den döndü..:))) bakalım arkası nasıl gelecek teşekkürler hocam..[/quote]
tam 525 mtx te 550 close,...
Ben tepe dip,...asma ve üzüm salkımlarını geçen anlattım,...onuda saatlik ve 5 likte sorun etmeyiz,...
önemli fiyat 99950 100525 aksiyon,...
Yalnız şu problem var 575 puvanı vermek,...ama bu verilmesse disiplin olmaz,...
Teori ne py bir yöne gerçek, biz bu fiyatlarla bu gerçeği bulmaya çalışıyoruz,...
Bu manda 100525 şu an için gerçek deyil ama 99950 gerçek,...öyle düşünün,...
Long ne yapıyordu tepelerde küçük short parkurlar hazırlıyordu geçen bahsetmişitk,...biriktirip yürüyordu, bitriktirip yürüyordu ve birden kesmiyordu, birden keseceği zamn piyasası ölüyor, agresif olduğunda,..
Günlük barda 16.01.2013 buna örnek,...o güne ait apsleride o gün tartıştık global topikte
Eski açmaz işte bu idi hep aksiyon fiyatlarda stoplar patlıyordu,...şimdi fark ne stop orada deyil,...ve bunu düzgün üretecek bir yol arkadaşı var,...
Yarın tabi olmayacam piyasada ama saatliği yazdık çok önemli bir analiz o,....
Minör tepkide olsa macörÜNe bir yerde dökülmek zorunda, yani macörünü oynamadan sahayı terketmez,..veya işte 103300 ÜSTÜNDE devam edecek, yolu yok,...
Bağlandı yollar yani,...
Bakın dileyen eski istasyonuda kullanır,...
101650-99825,...buda olur ama actionlar daha iyi dir, günceldir,...
Nasıl olsa maşallah bulup veriyoruz,....
Action ne hadi bakalım,...
yol haritasını.. istasyonları.. çizdiniz hocam...brv
101250..sonra 102225..yukarı
aşağıda..99825..
[quote=indregandi;431803]action ne hadi bakalım,...[/quote]
yokmu cevap, o kadar yazdık,...
Günlük AKTİF stop 99825 üstündeyiz çok önemli ayrıca 5 lik te patladı,...
Geri gelir kanımca ama stoplar stop alana kadar uygulanmalı,...5 lik 101200 tam çizemedi çünkü,...
Son 99950 long patladı ,
py fiyat [b][ı]100525[/ı][/b],...üstü long altı şhort,....
Short
sl101125
act 100925
long yok
anahtar 99950 VE [B][I]100525[/I][/B]
şu anda ya bize 95425-625 i verecek yada 103300 e gidecek,...buna uğraşıyor,...
100525 ten belli olacak bu,...birde günlük aktif sl 99825 ten,..
Başka ölçemeyiz,...
Tabi hem 95xxx hem 103xx bu gün çıkmaz,...
Bu gün konu 100525 tir,...altı/üstüdür,
benim yorum burada bitmiştir,...
Macro eş zamnlı yaparsa 95xxx gelir,....sonradan gold ayrışssada farketmez,...
Bütün bunlar bizde 100525,....
99825 kırılırsa 100525 loca olur,...
Tersi 100525 üstü kalış ise 103300 e doğru, bunun ara rakamları saatlik analizde mevcud,...
Iyi akşamlar cümleten,...
[quote=indregandi;431634]''Bakmakla görmek aynı değil hocam
Bakıyorum göremiyorum ,görsem uygulayamıyorum.Dayak yemeden disiplin ve sistem sahibi olamıcaz anlaşılan .dng''
BEN BU CÜMLENİZE GÖRE İYİ NİYETLİ GENEL BİR YORUM YAPMIŞTIM,...AMA HERHALDE DAHA FARKLI BİR ANLAMDA YAZMIŞSSINIZ,....ÇEKİCİ BAŞTAN YORUMLAMADIM ÇÜNKÜ, AYRICA BOLD YAZILI BÖLÜMDE SONRADAN DİKKATİMİ ÇEKTİ,..BUNU SÖYLEMELİYİM,...
[COLOR=Navy][B]Aman hocam yanlış anlamayın,artniyetim yok [/B][/COLOR][B][COLOR=Navy]kendime sistem arıyorum bocaladım iyice totalde zarardayım şunu mu uygulasam bunu mu uygulasam derken 5 dk 60 dk disiplin sağlayamadım kendime çekici o anlamda kendime vuruyorum :) bold kısmı ise sizin sistem grafikdekinden daha erken haber vermiş bendeki hala tut diyor[/COLOR][/B] [B][COLOR=Navy]ona istinaden girmiştim[/COLOR][/B]
SİSTEM NOTUNDAN ÖNCE BU KONUYU İYİ NİYETLİ DEĞERLENDİRMENİZ DAHA YERİNDE OLACAK,...
AYRICA BEN BURADA KİŞİLERİN KENDİLERİNE AİT SİSTEMLERİNE NOT VERECEK BİR NOT MAKAMI DEYİLİM, HADDİMEDE DEYİL...BU NOTU VERECEK OLAN YER PİYASANIN BİZZAT KENDİSİ,...
[B][COLOR=Navy]Alçak gönüllüsünüz hocam görünen köy klavuz istemez demişler.Grafikleriniz sistemleriniz bilginiz ortada ,Arayış içindeyim, Öğrenci bilmediğini kime sorar hocasına bende sizin fikrinizi almak istemiştim amacım sizi kırmak değildi.[/COLOR][/B]
BEN KENDİ ANALİZİMİ SİSTEMLİ SİSTEMSİZ VE KARŞILIKSIZ BURADA VE DAHA ÖNCE DE KENDİ TOPĞİM DE PAYLAŞTIM/PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYORUM,...
SİZDE SİSTEMİNİZİ BU MANADA BURADA PAYLAŞABİLİRSENİZ SİZDENDE FAYDALANIRIZ,...
[COLOR=Navy][B]Allah razı olsun hocam zaten hergün takip etmeye çalışıyorum.[/B][/COLOR]
BURASI ZATEN HERKESE AÇIK GENEL BİR TOPİK,...
[B][COLOR=Navy][/COLOR][/B][/quote]
[B][COLOR=Navy]İyi niyetli olarak tekrar sisteme not istiyorum hocam saygılar..[/COLOR][/B]
Short aktifte şu anda,...
Son işlemim 100025 den long yönde oldu,....tamamen nedeni,...
[quote=indregandi;431826]geri gelir kanımca ama stoplar stop alana kadar uygulanmalı,...5 lik 101200 tam çizemedi çünkü,...[/quote]
tamamen nedeni bu idi,....aldığım yere stop koydum,....gerisi kısmet artık,...rakamlar belli ve yarın pyda olmayacam,....
100525 tam bir action rakamı,.....altı ve üstüdür,..üst long tur,,
102025 ve 103300 yakın hedefler,....
Alt malum,...95625 ve 425 birinci tur içiin 97275 te de var ama onu tecrübeye binaen vermiyorum,...
Bol şans cümleten,...
[QUOTE=indregandi;431819]Günlük AKTİF stop 99825 üstündeyiz çok önemli ayrıca 5 lik te patladı,...[/QUOTE]
üstad sizin rakamlar süper. anlık çiğneniyor ama dikkat etmek lazım şöyle biir saatlik kapanış yapacak mı ondan sonra kırılımdan bahsedilir ya da 500-700 puan uzaklaşır. kırılmış olur satmak için o rakama yaklaşır zaten tepkide . o zaman gözyaşına bakmayacan. yukarı için de aynı.
ben shortları 99,925 de kapattım. sonra aşağı geldi ama riski gördüm. hızla yukarı aldı. alım içinde fırsat vermedi.
yarın bana alım fırsatı için bir geri geliş yapmasını beklerim.
[quote=sungur;431897]üstad sizin rakamlar süper. Anlık çiğneniyor ama dikkat etmek lazım şöyle biir saatlik kapanış yapacak mı ondan sonra kırılımdan bahsedilir ya da 500-700 puan uzaklaşır. Kırılmış olur satmak için o rakama yaklaşır zaten tepkide . O zaman gözyaşına bakmayacan. Yukarı için de aynı.
Ben shortları 99,925 de kapattım. Sonra aşağı geldi ama riski gördüm. Hızla yukarı aldı. Alım içinde fırsat vermedi.[/quote]
sevgili sungur,...bakın bu 5 lik bir sitem ve ben bunu yaklaşık 3 -4 günden fazla yine bu topikte kısmen de global de anlattım,....
Detaylarınıda hep yazdık,...bunda saatlik diye bir şey yok,...üstünden hep geçildi bunların,....
O konuları belki okudunuz ancak üstünden tekrar etmek yerinde olacak,..
Ben dahi kendi yazdığımı kendime tekrardan not aldım,...:d
gandi kolay gelsin....:::.brv
[quote=saraylı;431911]gandi kolay gelsin....:::.brv[/quote]
ÜSTADIM ASIL SEN HOŞ GELDİN BİZE,....brv
[quote=saraylı;431911]gandi kolay gelsin....:::.brv[/quote]
gld direniyor abi, macroyu yaptık ama malum y.kaldıraçta macro çalışmaz,..
Temenni olur sadece,...şu andada parite aşağıda gold yukarıda,...
Dxy sabitine diye açıklamıştık konuyu,...
şimdiilk macromuz iyi gidiyor,...
[quote=indregandi;431920]gld direniyor abi, macroyu yaptık ama malum y.kaldıraçta macro çalışmaz,..
Temenni olur sadece,...şu andada parite aşağıda gold yukarıda,...
Dxy sabitine diye açıklamıştık konuyu,...
şimdiilk macromuz iyi gidiyor,...[/quote]
evt aşağı bekliyordum altını ama düşmmemekte direniyo gandi şimdilik,ama bakalım??:confused:
[quote=saraylı;431922]evt aşağı bekliyordum altını ama düşmmemekte direniyo gandi şimdilik,ama bakalım??:confused:[/quote]
[B][ı]düşüncem şu şekilde abi,..tabi sistemlerle desteklenmeli,...
[/ı][/B]
1674.38 günlük dengesine çok yakın ve ,...yükselişi bunun üstüne doğru ancak gelişebilir,...
Pysaların devamı goldun yükselişinde,...gold düşer parite+stoklar çıkar,...gold çıkar parite + stoklar düşer, parite üzerindeki güvensizliğin defedilmesi stok çıkışı ile mümkün,..gold burada yatay sıkışarak dxy yi kontrol ediyor ve epeydir bunu sürdürmekte,...7 aydır aşağı yukarı,...
Dxy baskısını orta vadede ancak bu şekilde kurulabilirler,..dxy ise enflasyon regüle edebilmek için bu 80.702 çevresinde minör dolanmak zorunda kalıyor, bu gelişmekte olan piyasaların yürüyebilmesi için arz ve talebi dengeliyor,...enflasyonu bir taraftan azdırmamak diğer açıdan büyümeyi alabilmek ve borsaları yükseltebilmek,
karıncanın beli ve ince,...ama kontrol sağlıklı,...
proceksiyonda toplam yükseliş anlamında 42 hafta ancak böyle böyle çıkabilir,...
Dolayısı ile tükeniş yükselişi haricinde gold bir aralıkta bu duruma göre yatay bant işlemek zorunda,...
Ve eğer biz 3 sonlandıracaksak gold üst bant, 4 bittiğinde ise tersine alt bantına veya yakınına doğru olmalı ki buradan stok+parite ve gold olarak tükeniş yükselişlerini eş zamnlı yapabilsinler,... Son ralli yani,...
Zira düşüncem tükenişten sonra dxy ve faiz hareketli olacak,....dxy regülasyonu stok+parite+gold üçgeninden alınarak faize verilecek, paraya ve likite önem artacak,...
Bu ekonomilerin yeniden soğutulması demek,...bu en az yüklü bir realizasyon,...
En tepeden 81175 e doğru ve 42 haftadan sonra 21 şeklinde senaryom,...
Bu defa çok uzn dönemi yorumladım,..iyi mi ettim bilmiyorum,...
Ama 16-17 haftası şimdiden tuttu,...biraz da 4 yer, birazda tükeniş rallisi sanırım 42 yi bulurum diye sanıyorum,...