-
şimdi öle şeyler yazdıkki global de hep bunlar pas geçiliyor,...kişiler anlayamıyor bunu biliyorum,....
mesela 63875 i yazdık,....
şimdi onun düzlüğündeyiz, short bu yüzden geliyor,...
bu bölüm bitince boğa drive edecek,...buda range olmadan olmuyor,...
şu demek indik 63875 oldukça py düşecek, ancak 63875 ten yükselince boğa ayıyı yukarı sürecek, devşirdikleri ile ken di ile hep beraber, çoluk çocuk,...
bu şu demek, indikatör 63875 işte bu boğa 3 dalgasına karşılık geliyor, ...ve 4 üretecek,...bu işte 99825 den belli olacak 4 işi,...ve min 95425-625 yapacak,...
buda 63 hafta proceksiyona oturacak,...tabi 42 sine,..son 21 form olacak,...
yani zor işler bunlar,...
işte ben orada süpriz 81175 yakalarsam long açarım tepeye giderim, bu olmassa aksi hep short giderim,...95 ler gıdıklamaz, sadece extramı kapatırım,....
-
böyle yani,....bayağı karışık ama bütünü yazıyoruz bu büyük konfor,...
-
neyse bana müsade ,....yarıngörüşürüz yada akaşam,...
-
Hocam 99,825 altına gitti ama sanırım kapanışı bunun üstünde yapacak
-
merhaba tekrar,....
güzel bir sanzatu dekleresi olmuş,...
-
Kötü bastılar. 95 lere gidecek galiba hocam değil mi?
-
bakın parite flat devam ediyor ama o yükseliyor,...dün açıklamıştık, minör sat sinyali ile giriş yapılmalı,..
gold flat devam,...bakın kaç gündür bunuda bırakmadım aşağı,...
-
[quote=polo;430809]Kötü bastılar. 95 lere gidecek galiba hocam değil mi?[/quote]
longmusun yoksa,...en son o şekilde söylüyrdun,...102288 di senin yerin, altı üstü anlamında,....
-
99825 günlük stoptu,...
diğerlerine bakıyım,...
-
böyle işte ayı çok fenadır,...boğaya benzemez,...kısa sürede yapmak zorunda işini,...
-
-
duyduklarınızı yazarsanız yorumlayabiliriz,..son 1 haftada, ben çok teknik oldum bu aralar,..
ratingçiler olabilir, siyaset olabilir,...ekonomik olabilir,....ne duyduysanız boş dolu önemli deyil,...
toptan buradan alıyım,....heberde izlemiyorum son günlerde,...
iyi olur belki işe yaralar olabilir, içlerinde,...
-
[img]http://666kb.com/i/cb52839vflx0tgo5c.gif[/img]
oldukça iyi gidiyor,...
-
bütün stratejimizi yazıyoruz,...
bakın full poz bu tehlikelidir,...
ya adamı poza sokmaz,..yada erken indirir,...
veya zararda yada karda pozu bıraktırmaz tersten,....
veya koca trendi tırtıklarsın mındar olur,......
bu iş vur kaç işi deyildir,....
minumum pozla çok kar işidir,...her 3 kontrat karda 1 poz ekle ana portföyüne en basitinden,...yani sermaye ekleme, kontrat kazandıkça poz ekle, kazanamassan ekleme, çünkü kazanamıyorsun, çok basit bu,....
bu durumda öğrenene kadar min kalacksın,..öğrenmek kontrat kazanmak demek,...
rahat olacaksın yani,...bu rahatlığı üstüne yatılan poz sağlar,....
neyse ütü yapmayalım,....
-
yazdık bakın bir daha,...
trade diye bir şey yok,...senin yönün var,...piyasa istediği kadar senin yönünün tersine gitsin hiç bir önemi yok,...neyin önemi var, bu terslikteki cüzdan durumunun,...
eğer tersteyseniz piyasa sizin ana sermayeniz hariç mevcut poz sermayenizi boğmadan yeni poz açmayın, bu da çok basit,....
zira o esnada parasını ya sizden alacak, yda başkalarından ama alacak,...eğerki siz mc ile deyilde yeni pozla karşılık verirseniz ödü patlar,....
buda cüzdan yönetimi demektir,...
trade,....yok böyle birşey, şu var,...
al/sat ve flat,...
maddenin üç hali,...giriş /çıkış ve flat,....sisteminiz bu şekilde olmalı,..
sizi engelleyecek herşeyi önce törpülemelisiniz, bu sermaye ise sizi engelliyorsa azaltın,...sisteminizin dönüşlerine eşlik edemiyorsanız kullanmayın bir anlamı yok, sizi engeller çok iyi de olsa farketmez, çünkü kullanamıyorsun, çok basit bu,...
diiplin sağlamanın en güzel yolu bir stop sistem kullanmak, eğer şikayetiniz disiplinse,...3000 tekrar diye bir şey var,...3000 de oturur disiplininiz en geç bu,..3000 de,...
yani kısaca para kazanmaktan önce engellerinizi ortdan kaldırın,....
atatürk şöyle demiş, ben engelleri ortadan kaldırırım iş kendiliğinden olur,...
öyleyse önce bu engellerinizi bulun, buda kendinizi tanımlamanız demektir,...
şöle düşünün gündelik hayatta ne iseniz burada osunuz, başarınız ne ise burada o olacak,...ne fazla ne eksik,....
işte bu tanıma göre oynarsanız sonrasında sıra yönteminizde olacak,...
-
hocam aldım bugun ... ya bu gumus benı bıtırecek ya ben ıhya olacak. 1790 maliyetten.hocam bu beyazın tl cınsınden grafıgı varmıdır?
-
piyasa hep sayısız macör ve minör tekrardır......farkeden macörlerin sayıları oldukça azdır minöre göre,...öyleyse macör hareket konfordur, macörün peşinde olun,...diğer açıdan
sayısız tekraradaki minör hareket sayılı tekrar daki macör hareketin devamıdır, işte minör burada size trade olarak sunulur,..kendinizi kaybetmeniz için,...
böylesi durumda illa minör oynayacaksanız öyleyse gidin ve kaldıracı en yüksek piyasayı tercih edin,...
işin özünde ya düzene karşı gelerek para kazanacaksınız yda düzenle!!!! uyum içinde,...
her ikisindede para var,...
-
[quote=finalwave;430829]hocam aldım bugun ... ya bu gumus benı bıtırecek ya ben ıhya olacak. 1790 maliyetten.hocam bu beyazın tl cınsınden grafıgı varmıdır?[/quote]
1790 ne ki,...:(
-
her gün yayınlıyorum,
gold,
gümüş,
parite;
xu030;
spx;
usd yvade;
macörleri buradan takip edin,...
-
1790 kılosu beyazın. tl cınsınden..
-
[quote=indregandi;430668]günlükler genel durum,
parite flat: biraz da bağırıyor sat diye,...zira globalde 1.3486 direnç yazmıştık,...ancak satıcılar henüz aktif deyil, tepede tipik bir diver görüntü çiziyor, dah ziyade short poza sokmuyor diyebiliriz...minörden satışa teyitli girilebilir,..
gold flat: 1652.x düşmesine rağmen 1666.x ya kadar toparlaması flat düşüncemizi doğru çıkardı,..bekliyoruz, alıcılar henüz terk yapmadı,satıcılarda öyle, flat yani...sonlanma ne şekilde olacak buna bakıyoruz
gümüş: flat
spx flat: bugün flata düşmüş; 1498.x ve 1533.x direnç yazmıştık, takip eden 1547.x, diver burada sonlanır bunda,..1533.x (büyük olasılıkla veya gelmeden) ve 1547.x de, 1575.x i sonraya bırakır,...
xu030:satta devam
x30yvade:satta devam
usdyvade:alda devam[/quote]
dünküler burada,...
bu günküleri 24:00 da yayınlarım,...
-
[quote=finalwave;430829]hocam aldım bugun ... ya bu gumus benı bıtırecek ya ben ıhya olacak. 1790 maliyetten.hocam bu beyazın tl cınsınden grafıgı varmıdır?[/quote]
altında dirençler düştü,...pasif dirençte yani 1696.63 te,...
gümüş te öle, 32.478 pasifte,..
pasif şu demek bir önceki direnç bunlar artık düşmüşler ama yinede oaraları geçilecek,...
senin fizikide 1.8476 pasifte,..
bu durumda iyi yerden almışsın,...1.8476 veya 32.478 geçebilirlerse muhtemelen benim gold ve gümüş flatlar ala döner,...
henüz o sistem flatta,....
her ikisini sattırmıyorda aldırmıyorda,...
-
yani bunları çekerlerse yukarı, pariteyi aşağı alırlar,...son yorumumuz şöle idi,.....
''bu saatte her ikiside yükseliş anlamında tehlikeli, hem gold, hem dxy,...
öyleyse bunlar sabit olmak üzere,...parite stokla paraleledir, güven nedeni ile,...
bu durumda dxy ye kademeli binmenin yolu sıralı olarak stok+parite yada golddan geçer,...
öyleyse dxy nin 80.702 etrafında minör dolaşabilmesi için dxy ye sıralı binmek şart'',...
yani bir stoklar binecek par,ite ile birlikte, veya gold binecek,...
ama gold ve dxy her ikiside tehlikeli olduğundan, gold fazla gidemeyecek ve düşerek stok+ pariteye tekrar yol verecek, ...
bu neydi sakal parikızı tecavüzden kurtarıp kerndini ne yapmıştı feda etmişti, iyi verileri bu yüzdendi,..
hepsi totalde neydi, maniplasyon devam ediyor demekti,...
neymiş
maniplasyon devam mış,...
vay sakal vay7,...lan bunun iktisat neresinde,...
hokkabaz seni,...
-
dxy ye sıra ile binelim lütfen beyler sırayı şaşırmayalım lütfen ayıp oluyor,...
hangi piyasalar tam rekabetmişte homojenmişte saydammış, hepsi koşullu, başaka birde koşulu
-
aynen böle,...sakala bakın hele,....
-
yine bakın globaldeki yorumlarımızda ne demiştik başka, dxy nin regülasyon aracı golddu,...
dxy yi regüle ediyordu,..
bunun için düşmekten ziyade görece yüksek işlemeli, yani bir yer kadar yol alıp geri gelmeli ki,
dxy nin bu meyanda işlediği flation regülasyonunu bloke etmesin,.....
-
yani sonuç olarak,....
sp+gelişmekte olan stoklar+ parikız bunlar bir gurup: boşta kalan likiti emiyorlar ve burada parite aynı zamnda dxy regülasyon kanadını üstleniyor işin,...yani stok baskın ken, gold düşecek ema pari kalacakki dxy çıkamasın,...
diğer grup:gold öncü olmak üzere emtiyalar olup stok +parite şişkken düşecek ki düşme fırsatını kullansın tersine stoklar düşükken çıksın ki dxy baskısını boşlamasınlar,..
ve nihayetinde: bu meyanda arada kalan boşlukta dxy 80.702 etrafında minör yükselebilsinki falationu dizginleyebilisin,...
faize sıra henüz gelnmedi,...demekki burada da macrao bir müttefik siyaset var, 2013 sonuna kadar miyatlı hemen hemen,...bunu göreceğiz,....
işte bu iktisat oluyor, tersten ise manipülasyon,...yada geçirilmesi gerekli zamn dilimi,...ne de4rseniz deyin,...
aynen böle,...
bu durum faiz değişkeninin hareketlenmesine kadar devam edecek,....bunu da stoklardaki şişme tayin edecek,...
63 hafta totali bununla ilgili zaten,..
ölese öncü stok sp için 1533, 1498, bilemedin 1547 bu bölüm için en, daha ziyade 1533 tayin eder, pari için bu hep 1.3488 mi 86 mı bakmam lazım,...
işte bu fasıla gelişmekte olanlarda rangeyi hazırlayacakkiş biz zaten başladık, ayı ve boğa tekrar tükeniş yükselişine hazırlanabilisin,...
işte bu meyanda tükeniş yükselişi, sp de bir sonraki tur için 1575 ve 1750 civarı olacak ki tüketip faiz değişkeni artık yavaş yavaş devreye alsınlar,...yine bu bölüm pari kız için 1.38 üstü olarak gerçekleşir,...
-
yani sıra faize doğru geliyor,...2014 ten itibaren,...
-
şimdi bu meyanda düşüşün devamı anlamında turbo etki için stoğun yanına pariteyide eklememiz gerkli,..ve yine yukarıdaki konu gerği bu olurken gold görec yüksek olmalıki, dxy coşmasın,...
yani stok +neydi
stok +parite idi
öyleyse stok düştüğüne göre + olan pariteyide yanına almamız gerekli ki,...
range sonrası turda pari yükselerek stok yükselirken dxy yi baskılayabilisin, öyleyse bu periyod için ise yani stoklar düşerkenki periyodda gold görece yüksek olacak ki yine boş bırakmasın dx yi baskılasın,...
nedir bu dxy nin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmiyor,...
-
dayanak varlık olunca halinnen ne yapıyorlar, dayanıyorlar, hatta abanıyorlar,...
ne içiun global büyüme sağlamak içun,...yani devletten özele kar tarnsferi,..
önce lokal kasalar, zaten bu bölümdeyiz,....
sonra ana kasa, yani imparator, ...kar alınırken ve özelliği herkesten,....
-
onun içun buradaki kişİ yani gandi sabırla imparatorlu günü bekleyecek ve en yukarılardan optimum shortunu bağlayacaktır,...bu olana kadar süpriz düşler de kar alacaktır,...
gandi imparatorcudur ve ALENEN ona karşıdır,..aMA MENFEATİ GEREĞİ ONUNLA BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEDİR,..
-
-
''israil jetleri suriyeyi vurdu'' böyle bir haber var hocam dikkatinize..[URL]http://www.haberturk.com/dunya/haber/815925-israil-jetleri-suriyeyi-vurdu[/URL]
-
[B]Erdoğan: Yeni anayasa çalışmaları Mart sonuna kadar bitmezse referanduma gideriz ...[/B]
birde bu haber var hocam..
-
[B]İsrail Suriye'yi ikinci kez vurdu[/B]
[B]Sabah Şam'a düzenlenen saldırının ardından, İsrail'den Suriye'ye ikinci saldırı.[/B]
bu da son haber hocam..ilginç olabilir..dünde başbakan katar emiriyle görüşmüştü..
-
[QUOTE=albica;430863]''israil jetleri suriyeyi vurdu'' böyle bir haber var hocam dikkatinize..[URL]http://www.haberturk.com/dunya/haber/815925-israil-jetleri-suriyeyi-vurdu[/URL][/QUOTE]
bu önemsiz, ...daha ziyade suriye tr ye çatarsa dah ömrmli olur,....zira burada suriye ,ırak ve iran olarak bir cephe resmen kurulmuş olur,.....
bunun tr safhası hazırlandı zaten petriıt olarak,......
-
[QUOTE=albica;430865][B]Erdoğan: Yeni anayasa çalışmaları Mart sonuna kadar bitmezse referanduma gideriz ...[/B]
birde bu haber var hocam..[/QUOTE]
iç dinamiklerden yola çıkılarak dışa mesaj,...mesaj bir ayaktanda iç kamuoyuna verilmiş,....iç konsensuzta devam istenirken, dıştan istenen ekonomik destek vermeli manasında,...
bu önemli dışardan fon isteniyor,...fon gelmesse durum sakat denmek istiyor,.....borsa kısmı,...
diğer:
burada iki hadise var,...
hem yapmak(sakat) hem yapmamak(yine sakat) üzerine kurulu,...yani zamana oynanıyor ama bu zaman süresince hep para var olsun isteniyor,...
takip için net hata noksana bakılmalı,
ayrıca genel seçimlere de mesaj çıkıyor buradan,...orada seçim normal zamanında mı baskınmı, önce buna bakılmalı...
yani bir şey olacakta o şey olmadan refarandumla bu şey kilitlenecek,....
bu anayasaymış gibi duracak ama hedefi daha farklı olacak, farklı bir olay bu, bir şeyde bir sonlanma var, yakında bir sonlanma...ancak kamuoyu anayasayı oyladım sanacak şeklinde,...çok kuşlu denklem var,...
-
-
şimdi para proceksiyon gereği globalde yazmıştık,....
mayıs gibi suriyede bir sonlanma gelmeli.....
işte subat ve sonrasında başlayan bunun öncesinde ki realize olacak,....
yani mayıs veya haziran ayları sonrasında bu sonlanma olay bir ralli hazırlayacak , coşku ve o ralli coşku sonrasında ,ralliyi hazırlayan neden aslında başka bir şeyi tetikleyeceğinden bu ralli tükenecek,....ve tükeniş rallisi olacak kayıtlarda,...
sonrasında o olacak için full realize edecek,....
büyük olacak bu hareketler, çift yönlü büyük olacak,.......
-
ben daha ziyade ratingçileri öğrenmek istiyorum,...kim geldi, kim gitti giderken ne dedi,...
hiç takip etmedim bunları,...geçmiş konu ama buradan geleceğe yol olur,...en çok bunlar renk veriyor çünkü,...
çok belli ediyorlar,...