-
[QUOTE=indregandi;430589][img]http://666kb.com/i/cb3zvnkanjnqfngsk.png[/img]
şöle şema ile anlatırsak,....yukarıdaki gibi,...
yalnız bakın çok dikkat gerekiyor,..orada kriko indikatör var,...fiyatlar kötüleştikçe yükseliyor,...
dün 1045xx olarak kalmış akllımda,...bakın şimdi baktım,..1057xx ler olmuş,...bu şundan önemli, bu kriko kötü fiyata yükseliyorya amacı gidip fiyatları örtebilmek, öle huzur buluyor,...fakat fiyat bir yerden sonra düzelirse sabit kalır ve oluşacak tepki süresince stop tada direnç olarak çalışır, buda ilk merdivenden başlar, [B][I][COLOR=Red]şimdi o 1045xx ü, 1057xx oalarak revize edelim,...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
bu dur
-
[quote=sungur;430632]bu dur[/quote]
ama bu senin yazın benimki nerede,...dün yazmışımdır onu eğer benimki ise o da krikodan saatlik crasha 1057xx olmuş, kırmızı ile belirttim zaten, polo sormuştu,...
Yok analiz seninse bu durumda yayınla,..yok benimse dediğim gibi,...
çok basit, ve ilk ayağı 1034xx de,..ikinci 1049xx de,üçüncü 1057xx de,..
Bir şeydaha dedim, bak pas geçme,...
1034xx kırabilirse saatlik dizkalifiye olur,...ama kırabilirse kelimeler para hep,...ona göre,..
102288 bak bu değişmez, denge,...
-
[quote=sungur;430634]bu dur[/quote]
aynen o dur,...bak dünkünü de bulacam şimdi, saatlik crash olmadan vermiştir onu,..primat safhada,...ama carash olunca 105777 ye yükselmiştir, o nu biz fiyatlar düşerken o karmaşada pas geçmişizdir zatem mtx donup duruyordu,...
Bulacam onu,...
Yani bu gün dün yazmadığımızı düzelttik,...
-
[quote=indregandi;430251]ne yapıyor saatliği savunuyor,...[/quote]
[quote=indregandi;430253]saatlik kapıya dayandı,...savunuyor,..[/quote]
[quote=indregandi;430256]esasen burası saatlikte kıracağı yer deyil, kıracağı yer [B][COLOR=Red]1022xx[/COLOR][/B] de,...ama bbunu bloke etmeye çalışıyor,..[/quote]
[quote=sungur;430262]burdan bir tepki beklenir mi;?;)[/quote]
[quote=indregandi;430270]kötümsertlik çok artmadan bir long dürtme şansı var,...
Diğer oricin üstünde günlük duvar çok kalın,...
Bir başka 3.3 mü, 3.5 mi,...bilemem ew ci deyilim,...ama ikisinden biri,...
Bir başka elinde long yok,...ya tabandan long alıp kesecek ya buradan alıp kesecek,...
Bir başka sp 1533.x tepki için fırsat yapar,...
Sonuçta hızlı piyasalar olacak,...
Yön tek olmalı, bildiğim bu,...benim short,...stobumu patlatır keyfime bakarım,...
Oricin duvarını yedittiririm,...çünkü gerçek satış oricinden başlar,...[/quote]
[quote=indregandi;430283]umarım erken dönenler yoktur,...
Zira çok yakalanılıyor,...56000 puvan çıkmış bir endex se 2000 3000 puvan düşüş çokmuş gibi geliyor bunun nedeni hep minör tradeler,...
Sırası gelince bırakılmalı,...
şu şekilde minörden bir başlangıç, macör tetikleyecekmi buna bakılmalı,...[/quote]
[quote=indregandi;430289][ımg]http://666kb.com/i/cb2ym47ubv4fhou6c.png[/ımg]
[B][COLOR=Red]103350 indik,...[/COLOR][/B]
Fiyat ve indik yer değiştirirse saatlik crash yaşanacak,...
Yani [B][COLOR=Red]103350[/COLOR][/B] bunun yeri, ...yoksa yok,...[/quote]
[quote=tıfıl;430295].dng .lelele[/quote]
[quote=indregandi;430311]atın intikamı oldu,...[/quote]
[quote=indregandi;430390]o halde madem duvar var ve kalın aşağıda kalıyorlar ters bakalım,....tepkiye bakalım bizde[/quote]
[quote=indregandi;430391][ımg]http://666kb.com/i/cb34fqcbow4ng9qro.gif[/ımg]
yani,..[B][ı]104538[/ı][/B] denge imiş,...buna göre dengesizlik oradan başlamış,...[/quote]
buldum bu son graf 1045xx orada var,...666 KİLOBİT SİTE ARIZA YAPMIŞ GÖZÜKMÜYOR, TÜM SAFHALAR VAR GRAFTA HEM SAATLİKLER, HEMDE 104538 NERDEN GELMİŞ,...BİR AKŞAM ANALİZİNDEN PY KAPALIYKEN VE MUHTEMELEN BEN AKLIMDA KALIP BU GÜN EZBER YAZMIŞIMDIR ONU,...
AYRICA BAKIN ÖZETTE, SHORT PY SAATLİKTE CRASHA ÇIKMADAN YİNE 1034XX LE KARŞILAŞMIŞ VE BEN DENGEYİ O ZAMNDAN VERMİŞİM, 102288 102XXX OLARAK,...DEMİŞİMKİ BLOK KOYUYOR SAKLIYOR,...NİTEKİM MİLLET İNDİRDİ SONRA CRASHA GİTTİ,...
-
şimdi bakın,..şöle yapalım, o 104538 yapan dün var o analiz seans kapandıktan son vermişim,..
Ne yapmışız yer arıyoruz,...aşğaıya bakıyoruz duvar muhabbeti, pozitif py de short var, kıllanıyoruz haliylen, diğer indikler uyuyor, uymuyanları bulyoruz,...bir kaç aşağıdan bulduk, bir de bunu bulduk yukarıdan,...
Ama ben globaldede belirttim dedimki takibim buradan olacak diye şu saatlik sistemdeN, RESMİDE VAR ORADA, topiği kapatmadan önce dedim bunu, oraya bakarsanız görürsünüz,...diğer taraftanda saatlik analizi hep vurguladık en başında ve devam eden süreçte,..
O indik denge veriyor, 104538 ve bunun shota çıktığı yer orası günlükte, ama biz burada saatlikten gidiyoruz,...
Ondan sadece malumat istemişiz,..o da iyidir fark yapmaz,..
Goldu hep nokta tutturur,...
-
Neyse çok yoruldum sıfır trade yazmaktan yoruldum,...trade etmem ben varsa shortlarım,...
-
Iyi akşamlar cümleten,...
-
son graf tan benim anladığım ,10577x den sat gelmiş. 104xxx e inmiş.. fiyatlar 104xxx üstüne çıkarsa bu sefer al vermiş olacak. yada zamanla fiyatları aşağı ittirerek aşağı devam edecek.
-
[quote=sungur;430643]son graf tan benim anladığım ,10577x den sat gelmiş. 104xxx e inmiş.. fiyatlar 104xxx üstüne çıkarsa bu sefer al vermiş olacak. yada zamanla fiyatları aşağı ittirerek aşağı devam edecek.[/quote]
:p ÖLE DEYİL BAK SUNGUR,...
ŞİMDİ ORADA TUTARLI BİRBİRİ İÇİNE GEÇMİŞ İKİ AYRI SİSTEM VAR VE ASLINDA BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZLAR,..AMA SİZ BUNU TEK SİSTEMMİŞ GİBİ GÖRÜYORSUNUZ,...
BANSE ÜÇ FARKLI OLAY KULLANIYORUM,...
1.DİBİ KONTROL EDERK AĞANIN BANA NEYİ VERİP VERMEYECEĞİNİN ANALİZ,...5 LİKTE İLK SHOTU BÖYLE YAKALADIM, ŞU 106175,106225,106550 DİP ANALİZLERİ, DİĞER TOPİKTE,...
2.DENGE ALIYORUM,...102288 SAATLİK BURADAN ,...5 LİKTE VERİR SORUN YOK,...
3.DİNAMİK TARDE SEÇENEĞİ ; BUNDAN DA YOLA ÇIKIŞIM, EĞER BENİM DİBİM TEPEM VE DENGEM REELSE TRADENMDE REEL OLACAK MENTAL BU, ÇOK ŞÜKÜR REELLER,...SAATLİK VEYA 5 KLİK YİNE SORUN YOK,..
ŞİMDİ SEN O RAKAMDA DİNAMİĞE YAKALANDIN YANİ KENDİNİ DEĞİŞTİREN BÖLÜME,...BU EN SON 1057XX DE,...KRİKO MUHABBETİ,...
DEVAM EDELİM,..
-
[IMG]http://666kb.com/i/cb423pxo09o8jbglg.png[/IMG]
BAK BU DENGE,...PENBE OVALLER HEP DENGE,...SADECE DENGEDEN TRADE YAPABİLİRSİN,..DEZAVANTAJ DENGE BİR KAÇ KEZ KESİLEBİLİR,...MAVİNİN SAĞA ORTALAMANIN MAVİ ÜSTÜNE ÇIKIŞINI BEKLEYECEKSİN LONGDA,...SHORT İSE FİAYATLARIN İÇTEN ZAYIFLAMASI ÜZERİNE MAVİ SAĞDAN KIRILIR VE SAĞI TERKEDER AKABİNDE TEPE İLE FİYAT ARASINA BİR YERDEN SONRA GİDİP YERLEŞİR,..SONRA İKİSİ BİRLEŞİNCE FİYAT KIRILMASI İLE SHORT BAŞLAR,..
ŞİMDİ SEN ONU GRAFTA GÖREMESSİN, OLUP BİTENİ GÖRÜRSÜN, BAZEN İZ DÜŞÜMLÜ VERDİĞİM OLUR ANLAŞILSIN DİYE UZATMA LİNELARLA,..ESKİ TOPİKTE VARDIR,...
-
[img]http://666kb.com/i/cb42a02nuscvw35qc.png[/img]
DENGE VE DİP ANALİZ BERABERCE,..NE OLMUŞ,..DENGE OLARAK CRASH VAR, DİP OLARAK YOK,..DEDİK BU GÜN PARA KAZANAMAMIŞ, NERDEN KONUŞTUK BURADAN, ÖYLEYSE DİBİ OPTİMUM YERDEN KESCEK BU VARMI YOK, ...OLSA CRASH OLACAK, DENGE CRASH DEYİL AMA 102288 DENGE CRASH,..
NE OLUR DENGEDE ALTINA İNER, ÜSTÜNE ÇIKAR DÜZELTİR,...DİP İSE YA TREND DEVAM ETTİRİR YA CANINI ALIR, KIRMIZI İLE BİRLEŞEN MAVİLE BUNU SÖYLER,...
-
-
[IMG]http://666kb.com/i/cb42e1d43iiemq284.png[/IMG]
ASLINDA KENDİ İÇİNDE BİR KOMPOZİT SİSTEMDİR VE DENGE DİP TEPE ANALİZNE İHTİYAÇ DUYMAZ KENDİ ALIP SATAR,...
BURADA
-
[img]http://666kb.com/i/cb42nyijrkk9wyw90.png[/img]
BU BÖLÜMDE BÖYLE,...İŞTE SEN O DNAMİK KIRMIZIYI GÖRÜYORSUN BEN DE ANLATIYORUM,...YOKSA BU KADAR ŞEYİ KİM VE NASIL YAZABİLİR,..
GÜFTE VAR, BESTE VAR MARŞ VAR,...
-
Iyi akşamlar cümleten,...
[IMG]http://666kb.com/i/cb43762oclvhyx1hg.png[/IMG]
ama bunların hiç biri,...deyilmi, gandi şimdi çok daha farklı ölçümler yapabiliyor,...paranın ölçümü,..
öle deyilmi iş parada bitiyor,...
money in;
money aut
ve golda çok rahat flat diyebiliyor, oysa burad ne satta deyilmi,.....
diffarante,......very diffarante,...everything ....
-
Ky 70 den 110 a çıkarken dönecek inancını hiç yitirmeden zararda oturmaya devam eder...
Dönüş başladığında ise bu dönüş olamaz inancına bürünür... Düşmeyecek diye ısrarlı olur..
Bu nasıl algı yönetimidir....
Milletin oylarıda böyle toplanıyor herhalde...
Paralarını toplamakla oylarını toplamak psikolojisi aynı ...
Oylarını en çok bu dönemlerde bir yerde topladıklarına göre en çok bu yıllarda parakayıbı yaşamış ya da yaşayacak ky...
Ky en kısa zamanda piyasadan uzak kalmalı...zararın neresinden dönerse kar.....
Algı yönetiminde daha usta ve acımasızlar var...
-
[quote=indregandi;430617]diğeri 1057776 deim ya kriko,...yükseliyor yani,...tepki oraya kadar normally, oradan sonrası poloya dediğim gibi, tekerrür shortu indikten alacağız,...
Muhtemelen yine saatlik başlayıp bu defa günlük gideriz,...[/quote]
[quote=indregandi;430620]bir önceki 5 lik başlayıp saatliğe intikal etmiştik,...
Ne demek hadi bakalım,...:)[/quote]
[quote=indregandi;430621]burda bu kadar kişiyiz, yokmu cevap,...[/quote]
buna cevap gelmemiş halen,...:(
-
günlükler genel durum,
parite flat: biraz da bağırıyor sat diye,...zira globalde 1.3486 direnç yazmıştık,...ancak satıcılar henüz aktif deyil, tepede tipik bir diver görüntü çiziyor, dah ziyade short poza sokmuyor diyebiliriz...minörden satışa teyitli girilebilir,..
gold flat: 1652.x düşmesine rağmen 1666.x ya kadar toparlaması flat düşüncemizi doğru çıkardı,..bekliyoruz, alıcılar henüz terk yapmadı,satıcılarda öyle, flat yani...sonlanma ne şekilde olacak buna bakıyoruz
gümüş: flat
spx flat: bugün flata düşmüş; 1498.x ve 1533.x direnç yazmıştık, takip eden 1547.x, diver burada sonlanır bunda,..1533.x (büyük olasılıkla veya gelmeden) ve 1547.x de, 1575.x i sonraya bırakır,...
xu030:satta devam
x30yvade:satta devam
usdyvade:alda devam
-
sayın indagandi anladıgım kadarıyla artık günlük ve saatlik rakamların onem kazanacagı short ve tut icn günlük degerlerin altına gelirse shortun biraz daha hızlanacagı ve o rakamları kesin stop olarak kullanacabilecegimiz.
-
[QUOTE=indregandi;430663]buna cevap gelmemiş halen,...:([/QUOTE]
üstad parça parça olkudum ama
anladığım kadarı ile 5 lik analizle minorden başlayıp hareketin büyümesi ile saatlik ve günlükleri de devreye alıp macör analizle devam ettik...değil mi:)
-
Üstadın katılım isteğine binaen
3 rakam vereyim...
destek:101825
direnç:108525
fibo:106925
-
s.a
pivotum:102100
desteklerim:100950 - 99050 - 97946
dirençlerim:104050 - 105150 - 107100... bence..
-
[QUOTE=indregandi;430633]Analizde kriko geçiyor zaten,...
Burada iş 1034xx kırabilecekmi de,...kalabilcekmide,....[/QUOTE]
şimdik buradayız değil mi? +.
-
[IMG]http://img451.yukle.tc/images/3011pal.jpg[/IMG]
-
[quote=temese;430680]üstad parça parça olkudum ama
anladığım kadarı ile 5 lik analizle minorden başlayıp hareketin büyümesi ile saatlik ve günlükleri de devreye alıp macör analizle devam ettik...değil mi:)[/quote]
evet, daha macör hareketler olacak düşüncesindeyim,...
-
-
[quote=TIFIL;430690]şimdik buradayız değil mi? +.[/quote]
1057xx
1049xx
1037xx
bunlar oturanlar,..
1034xx(492) se şu sıralar geçilecek geçilemeyecek noktasında,..dün dahil henüz geçilemedi, bu ilk direnç olduğundan önem arzeder
-
-
bu gün Ö/S yokum, dün iptal olan bu güne sarkmıştı,...
-
-
çok şey yazdık,...hemen hemen herşey mevcut, ...isteyen kendi stratejisine göre bunları işler,...
Yukarıdaki rakamlara ilaveten görsel durum aşağıda olduğu gibi,..
[img]http://666kb.com/i/cb4ske1wxnk5jbm0w.png[/img]
-
Dün saatlikte başlayan tepki hareketi halen sürmekte ancak bunun devam edip etmeyeciğini yazmam anlamsız,...çünkü yokum,...
Yalnız şu anda tepki devam etmekte,.. Oda krikodan rakamlı zaten,..
Unutmayın ipucu olarak kriko fiyatların çıkışına sabit değişmez, ancak düşüşüne ise yükselendir,..
şimdi çıkıyor mesela 105776 artık sabit,...he buradan fiyatlar düştü yine sabit çünkü birnci turda kalır bu defa,...eskimiş olur,..1034xx ise dinamiktir,..
Mesela 1034xx yukarı geçti, 1057xx yine eskidir ve dinamiğini kaybeder, ama ne verir artık direnç anlamında bir seviye ama asistan olarak, bizzat kendisi deyildir,..
-
Unutnmadan yine denge ne yapmaz değişmez,...102288 devam,...altı/üstü olarak,...
SON OLARAK DÜN ÜSTÜNE GEÇTİK,...
ÖYLEYSE ŞİMDİ DENGE İLE KRİKO ARASINDAYIZ,...
DENGE KURUP KRİKOYU ETKİLEYEBİLCEKMİ, 1034XX VE 1037XX GEÇİLMEDEN BU ÇOK ZOR,.....
-
-
hocam devam ediyorsunuz sevındım. hocam gümüş alalım mı uzun vade
-
[quote=finalwave;430718]hocam devam ediyorsunuz sevındım. hocam gümüş alalım mı uzun vade[/quote]
dün yazdım ve falat dedim,...
medem fizikçisin o taktirde sadece [B][I]satışta[/I][/B] olduğu zamnları söylüyim,...
sende düşüyor diye alırmısın,...yada bilmem işte,...
-
[quote=indregandi;430714][B][I]Dün saatlikte başlayan tepki hareketi halen sürmekte ancak[/I][/B] bunun devam edip etmeyeciğini yazmam anlamsız,...çünkü yokum,...
Yalnız şu anda tepki devam etmekte,.. Oda krikodan rakamlı zaten,..
102800 diyelim bunun altını sevmiyor,...satışa dönüyor,...saatlik bar bu duruma göre nerede kapatacak deyilmi,...31 dakksı var var,....
-
aslında beni hiç ilgilendirmiyor,..
ben şöle, yeni fiyat bulursam ordan short açıyorum...bu yoksa eldekiler short alıyor,...
yani,......
öle idi böle idi , şurdan burdan yok, aslında bizm bakışımız bu, yani benim,...dolayısı ile takip edenlerimde buna göre olmalı,...
mesela ben shortçu isem longçuyla işim olmaz mantıken,...yada uzun vade short isem yine günlükçü ile traderlerle işim olmaz,..ki öyleyim malum,...
-
[quote=indregandi;430730]aslında beni hiç ilgilendirmiyor,..
ben şöle, yeni fiyat bulursam ordan short açıyorum...bu yoksa eldekiler short alıyor,...
yani,......
öle idi böle idi , şurdan burdan yok, aslında bizm bakışımız bu, yani benim,...dolayısı ile takip edenlerimde buna göre olmalı,...
mesela ben shortçu isem longçuyla işim olmaz mantıken,...yada uzun vade short isem yine günlükçü ile traderlerle işim olmaz,..ki öyleyim malum,...[/quote]
çünkü ben halen proceksiyona göre pozdayım ve haftalık bakış açım var,....
saatliği ise bu meyanda bunun takibinde kullanıyorum, birde extra açtıklarımı kapatmakta,...
işte bu saatliğide burada yazıyorum,...veya günlüğü,...
5 likte ise hep minör short başlangıç ararım ve dikkat yakalayana kadar hep min zarara stop ederim,....
örnek 101650 çıkış böyleydi, ne oldu erken shorttan korundum,...107925 böyleydi, ne oldu 108500 den short açtım,..
bu yani mantığım, ...
takip edenlerim bunu bilmeli,..
yani shortsa py, minöre bakmam, poz artırmam, eldekine alırım, longsa beklerim taki yeni shorta kadar,...
oda belli, ya portföy sıkışacak, ya eski zirve geçip yeni zirve oluşacak,...
gibi,...
en minöründen en macörüne kadar,...
işte 81175 üstünde oldukça hep short altına geldik hep long,...
çünkü denge burada şimdi, 81175 değişmeden değişmez,...
sınus akım gereği,...ve short içun en tepeyi yakalamak en işime gelen,...ve aslında ben hep fiyatların yükselmesini istiyorum, çünkü optimumdan shortlamam gerekli,....
dolası ile ben fiyatların çıkmasını isterken, fiyatların düşmesi kadar keyif verici bir durum yok, çünkü her durumda kazanıyorum,....
-
öle işte,...
aslında trade için çok güzel araçlarım var ama bunları şimdilik kullanmayacam,...belki ilerde,..