bu iş böle, .......hasan basan durumları,...
Printable View
bu iş böle, .......hasan basan durumları,...
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/61/upload/57a9ba4a.png[/IMG][/URL]
bakın işte haftalıkta olay açık, şimdi holar yükseliyor, zaman ilerliyor, ho larla fiayatların bir sürE sonra öpüşeceği yereler verdiğim yereler, şu an up py devamda, kırılmayı bekliyor grafa göre, kaç 757xx de kırılacak, sabah başka yereden verdim o kaçtı alt bantI aylıkta yine aynı yereler, 3-5 kadem oynuyor, kolay deyil, araya girmek tost olunabilir, alt ne 54 de şu anda işte o da yükselecek, zamanda, eğer birden kırarsa bu crash olur, ölçülü düşerse trash olur, biz trusha oynuyoruz, bir çok açıdan belirttik ve yaklaşımda bulunduk , okuyanlar biliyor, macro süsledik bunu, dünyanın batmamasına oynuyoruz ve süngerler mercaN KAYALIKLARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR BU KONUDA, SUYU BİTEN EMERKEN, FAZLA DOLANDAN POMPA ÇEKİYOR, KADEMELİ VURUŞUYOR, OPERESYONEL ÇALIŞIYOR GLOBAL PALA,...
sonra başka birşey global resette, yani crashda, 1929 gibi, kıracağı yere kırmızı deyilki, mavi, işte bu yüzden ew de, 1929 dan beri gelen yükseliş dalgaları sonlanmıyor,....
golbal pala bunu önlemek için, öncesinde suni kriz yaratarak boşunu alıyor, stresi gideriyor, hatırı sayılır düşü yapıyor, tekrar tava getiriyor, ....
burada problem ise bu uğurda kendi parasını ayağa düşürdü, faizleri ile birlikte büyük sıkıntısı bu, bununda boşunu bir çatışma ile veya yaty düzlemdeki dxy ve faiz sıçramaları ile almaya çalışıyor,......yapabildiğince devam edcek,....mesala gold yükselişi hiç hoş deyil, buna da emdiriyor, ama rezervinde deyil, ne yapıyor spotunu kurmuş oradan emdiriyor, birimide dolar/ons, diğeri varil /dolar,.....emen emene gömen gömene bir sistem anlayacağınız, topu atar ama biz görürmüyüz allahın bilceği iş,
short böyle birden alır birden çıkmaya çalışır ve stop yarışı başlar, otomatik makine gibi, onun için shortçu önceden satmalı çıkşa ise şarjör basmalıdır tekrar,....
hocam sakin kafayla yazdıklarınızı anlamam ancak mümkün..herkesin uzuna geçtiği yerde ben uzunu 80,275 de kapadım..ee çalışınca olmuyor bu işler..
bu sünger meselesi zorr iş, hangisi su dolu kovaya giriyor, hangisi kovadan eli boş sıkılmış dönüyor..!okumak lazım bu sayfaları..
topik izleyenlerime bir trend tattıramadım ama sanırım mevkiyi iyi atıyoruz, olsun buda iyi gidiyor,....gün gelir devaran döner, trendde de buluşuruz belki,....
[quote=tr_hope05;326959]hocam sakin kafayla yazdıklarınızı anlamam ancak mümkün..herkesin uzuna geçtiği yerde ben uzunu 80,275 de kapadım..ee çalışınca olmuyor bu işler..
bu sünger meselesi zorr iş, hangisi su dolu kovaya giriyor, hangisi kovadan eli boş sıkılmış dönüyor..!okumak lazım bu sayfaları..[/quote]
ama şimdi bu olmadı, orada beefe güveneceksin, işine döneceksin,....bu zamanla olacak iş, sünger ise macro hikaye, mesela dolar niye yükselmiyor bununla ilgileniyor, faiz çıkıyor ama dolar eş zamla deyil, bunu araştırıyor mesela diyorki parite bunu baskılıyor diye,....
bu iş korku üzerine kurulu, korkuyu tadan yani sopyı yiyen, ne demişler dayak cennetten çıkma, bu işte taktik analiz bu sana engel oluyor, yoksa tekniğin çok gelişti,
[quote=indregandi;326961]topik izleyenlerime bir trend tattıramadım ama sanırım mevkiyi iyi atıyoruz, olsun buda iyi gidiyor,....gün gelir devaran döner, trendde de buluşuruz belki,....[/quote]
Hocam hani geçen öngörümü ,sistem mi diye bir soru sordum ya..
örnek vereceğim hemen ..dün yabtks oranı 65,28 de sadece %0,08 düşmüş 6,33 den..benim vurguladığım yer ise 65,26 idi..yani adamların burada bir soluklanıp yukarı gitme leri öngörüsel olarak vardı ama uygulama yapmak sıkıyor işte..
neyse bunları da görmek güzel..en azından terse gitmiyoruz gari..!:)
bunu atalarımız keşfetmiş vakti zamanında ve şöle demişler korkunun ecele faydası yoktur, onun için ağa bunu kullanıyor, fırsat bulursa ağız burun tekme tokat girişiyor, bu dayağı yiyen kişi, korkuyor haliyle ve en büyük engeli önünde beliriyor, dedikki rocky bilboa olacaksın, ağız burun saly sümük, dedikki zarar edilmeden kar alınamaz,..şimdi 92.5 tan satanların yüzdesi oldukça düşüktür, bugün 78875 den alanlar gibi, o zaman problem yok, öyleyse sürünün içinde varsın, madem güdülüyorsun bu durumda sonda olmayacaksın önde olmayacaksın, bu senin hareket marjın ve savunma alanın....
kural bu olmalı
[quote=tr_hope05;326974]Hocam hani geçen öngörümü ,sistem mi diye bir soru sordum ya..
örnek vereceğim hemen ..dün yabtks oranı 65,28 de sadece %0,08 düşmüş 6,33 den..benim vurguladığım yer ise 65,26 idi..yani adamların burada bir soluklanıp yukarı gitme leri öngörüsel olarak vardı ama uygulama yapmak sıkıyor işte..
neyse bunları da görmek güzel..en azından terse gitmiyoruz gari..!:)[/quote]
sayın saraylının oraya yazdım bu sistem hikayesini, o topiği bıraktıktan sonra yazmıştım, dedimki üstad sonunda trendi alacağını biliyordu diye, bu sistem hikayesi şu aslında sonuna kadar kovalamak, eğer bir işle meşgul isen daha az sisnyal üreten sistemler makul duruyor ama psikolojinle de uyumlu olmalı bu sistemler, yani senin bir fiyata duyuarlı aralığın vardır, fiyatlar bunu zorladığında dayabacak cisten bulmalı sistemi ve sende birlikte dayanmalısın buna, geri kalanda işle uğraşmalısın, .....
bugünlük benden bu kadar,
cümleten iyi haftalar diliyorum,....
[quote=indregandi;326979]bugünlük benden bu kadar,
cümleten iyi haftalar diliyorum,....[/quote]
Sanada üstad,eline saglık..Kendine cok iyi bak..