-
[quote=dadaruhi;243142]t+1 çubuğunda H>70 ve L<70 olduğunda şart gerçekleşmiş olur,
mevcut poz kapanır ve ters poz açılır, buraya kadar tamam, ancak system testerde mevcut pozisyon close ve yeni pozisyon open değeri olarak 70 değerini görmem lazım
t+1 close ya da t+2 open değil...
burada amaç gecikmeyi azaltmak (önlemek imkansız) yani madem poz değişimi için kritik değeri gördüm ve buna göre poz değiştirmem lazım neden bar kapanışını bekleyeyim mantığı..[/quote]
Şimdi anladım. Bildiğim kadarıyla bunun bir yolu yok. Yani mesela 15dk'lıkda çalışan bir sistem yeni bir çubuk açıldıktan 4dk sonra belli şartlar sağlandı ise kalıcı olarak yeni sinyal çaksın şeklinde bir opsiyonu ne Matiks'de ne de Metastock'da görmedim. Ancak geçici sinyal çıkar, bunu da system tester dikkate almaz tabi.
Belki bir çare sistemi 1dk'lıkta çalıştırmak. Bu sayede en uzun bekleme süresi 59 saniye olur ki istenene yakın sonuç vermesi lazım. Matriks 1dk'lık barlarla test yapmaya izin veriyor.
-
[quote=Strategist;243143]Şimdi anladım. Bildiğim kadarıyla bunun bir yolu yok. Yani mesela 15dk'lıkda çalışan bir sistem yeni bir çubuk açıldıktan 4dk sonra belli şartlar sağlandı ise kalıcı olarak yeni sinyal çaksın şeklinde bir opsiyonu ne Matiks'de ne de Metastock'da görmedim. Ancak geçici sinyal çıkar, bunu da system tester dikkate almaz tabi.
Belki bir çare sistemi 1dk'lıkta çalıştırmak. Bu sayede en uzun bekleme süresi 59 saniye olur ki istenene yakın sonuç vermesi lazım. Matriks 1dk'lık barlarla test yapmaya izin veriyor.[/quote]
1 dkda çalıştırmak tamamen farklı sonuç veriyor, pratikte gerçekten kullanabilme becerisini gösterebilen var mı bilmiyorum, slippage olmadan poza girmek bile başlı başına bir yetenek gerektirir, irade ve disiplinden hiç bahsetmiyorum bile..
aslında periyod düşürmek işlem sayısını ve komisyonu arttırıken, trade başına karı, kazanç/kayıp oranını ve terste kalma miktarını azaltıyor, diğer yandan periyodu arttırmak terste kalma miktarını arttırıyor,
benim yaptırmaya çalıştığım bir nevi bu ikisinin optimizasyonu, az işlem sayısıyla az terste kalmak,
buraya kadarki açıklamaların için teşekkür ederim, testleri manuel yapmaya devam ::::::::::::
-
Merhaba.
Bazı metastock formüllerinin içeriğinde
"şifre korumalı olduğu" belirtiliyor.
Bu şifreleri öğrenmenin bir yöntemi varmı, formülün içeriğini merak ediyorum, aynı şekilde indikatörler de şifreli.
-
z0:= Zig(CLOSE,7,%);
zz1:= Ref(zz0,-1);
zz2:= Ref(zz0,-2);
tr:= ValueWhen(1,zz0 > zz1 AND zz1 < zz2, zz1);
pk:= ValueWhen(1,zz0 < zz1 AND zz1 > zz2, zz1);
PU:= tr+Abs(tr)*0.05;
PD:= pk-Abs(pk)*0.05;
res:= If(CLOSE >= PU AND zz0 > zz1,1,If(CLOSE <= PD AND zz0 < zz1,-1,0));
res:= If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res=1 AND Ref(res,-1)=-1
[COLOR="Red"]buda değişken mi..yani sonradan oklar yer değiştirir mi..[/COLOR]
-
[quote=abka;244874]z0:= [COLOR=red][B]Zig(CLOSE,7,%);[/B][/COLOR]
zz1:= Ref(zz0,-1);
zz2:= Ref(zz0,-2);
tr:= ValueWhen(1,zz0 > zz1 AND zz1 < zz2, zz1);
pk:= ValueWhen(1,zz0 < zz1 AND zz1 > zz2, zz1);
PU:= tr+Abs(tr)*0.05;
PD:= pk-Abs(pk)*0.05;
res:= If(CLOSE >= PU AND zz0 > zz1,1,If(CLOSE <= PD AND zz0 < zz1,-1,0));
res:= If(res<>0,res,ValueWhen(1,res<>0,res));
res=1 AND Ref(res,-1)=-1
[COLOR=red]buda değişken mi..yani sonradan oklar yer değiştirir mi..[/COLOR][/quote]
Zigzag fonksiyonu değişken bir fonksiyon olduğundan repaint yapacaktır.
-
[quote=Kapcuruk;244217]Merhaba.
Bazı metastock formüllerinin içeriğinde
"şifre korumalı olduğu" belirtiliyor.
Bu şifreleri öğrenmenin bir yöntemi varmı, formülün içeriğini merak ediyorum, aynı şekilde indikatörler de şifreli.[/quote]
[quote=VOBiX;155338]ATM ile başlayan formüllerin şifresi samsung0999
"WB ile başlayan formüllerin şifresi test
DT ile başlayan formüllerin şifresi 1001ttd
pp+ ile başlayan formüllerin şifresi unlockmeta
Profitunity ile başlayan formüllerin şifresi messier
SwingTRd ile başlayan formüllerin şifresi kamikaze
Rhaul Mohindar Osc şifresi kamikaze
Tactical Vector ile başlayan formüllerin şifresi bluecurtainexperts
MS11 Intellistop vb ile başlayan formüllerin şifresi jcs5959[/quote]
Burda birkaç expert ve indicator formullerinin şifreleri var.
-
Teşekkür ederim.
Bu gün de internette epey bir araştırmadan sonra aradığım formülün açık halini buldum.
Vobix adlı üyenin mesajı aşağıda.
[COLOR=Red]"[B]sn vobix tactical trader ı kırdınız mı?[/B]"
Tactical "D" Retracement
AL : PDI(14) > MDI(14) AND (Cross(80,Stoch(5,3) ))
SAT : MDI(14) > PDI(14) AND Cross(Stoch(5,3),20 )
Tactical "V " Power
AL : (Cross(Mov(VHF(C,15),2,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND
(Mov(VHF(C,15),9,W)>Mov(VHF(C,15),30,W)) OR
Mov(VHF(C,15),2,W)>Mov(VHF(C,15),30,W) AND
Cross(Mov(VHF(C,15),9,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND
C>Mov(C,30,W) )AND Ref(CLOSE,-1)>Ref(Mov(C,30,W),-1)
SAT: (Cross(Mov(VHF(C,15),2,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND
(Mov(VHF(C,15),9,W)>Mov(VHF(C,15),30,W)) OR
Mov(VHF(C,15),2,W)>Mov(VHF(C,15),30,W) AND
Cross(Mov(VHF(C,15),9,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) )
AND
C<Mov(C,30,W) AND Ref(CLOSE,-1)<Ref(Mov(C,30,W),-1)
Tactical Geometric Vector System 1
Swing Buy : sb:=Cross(Fml("Vector1.SwingTrend"),0);
Vector1.SwingTrend:=If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOS E)/3)
-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH)
+(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-LOW)
),3,%)< Ref(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1);
Cross(Fml("Vector1.SwingTrend") ,0);
Swing SEll :
sb:=Cross(0,Fml("Vector1.SwingTrend"));
Vector1.SwingTrend:=If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOS E)/3)
),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1);
Cross(0,Fml("Vector1.SwingTrend"));
Buy deviation : (Fml("tactical.vector1.SwingTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.R")< Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.R"),-1)) OR
(Fml("tactical.vector1.SwingTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.S")< Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.S"),-1))
Sell Deviation : (Fml("tactical.vector1.SwingTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.R")> Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.R"),-1)) OR
Fml("tactical.vector1.SwingTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.S")> Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.S"),-1)
Tactical Geometric VectorSystem LT
LT Buy : Cross(Fml("Tactical.Vector1.LTTrend") ,0)
LT Sell : Cross(0,Fml("Tactical.Vector1.LTTrend"))
Buy Deviation : (Fml("tactical.vector1.LTTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.LT.R")< Ref(Fml("tactical.vector1.LT.R"),-1)) OR
(Fml("tactical.vector1.LTTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.LT.S")< Ref(Fml("tactical.vector1.LT.S"),-1))
Sell deviation : (Fml("tactical.vector1.LTTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.LT.R")> Ref(Fml("tactical.vector1.LT.R"),-1)) OR
Fml("tactical.vector1.LTTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.LT.S")> Ref(Fml("tactical.vector1.LT.S"),-1)
İndikatörler :
Tactical.Vector1.LT.R : Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),5,%)
{main Trend Vectortop}
Tactical.Vector1.LT.S : Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%)
{main trend vectorbottom}
Tactical.Vector1.LTTrend : If((({R2}Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),5,%)< Ref(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),5,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%),-1))=1,-1,1)
Tactical.Vector1.Swing.R : Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),3,%)
{swing Trend Vectortop}
Tactical.Vector1.Swing.S : Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%)
{swing trend vectorbottom}
Tactical.Vector1.SwingTrend : If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)
),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1)
[U][I][B]İlk iki expert advisor harici zig zag fonksiyonunu kullandığı için beş para emeyen kandırıkçı bir sistemdir.[/B][/I][/U][/COLOR]
[COLOR=Black]Şimdi benim merak ettiğim bu formulleri denediğimde ki özellikle "Tactical Geometrical Vector"[/COLOR] çok yüksek sonuçlar veriyor bu formüller neden eleştirilmiş, yani uygulanabilir değiller mi?. Gerçi expert adviser ı yüklemedi sanırım versiyon hatası olabilir syntax error veriyor ve yüklemiyor.
Zig zag sadece deneme ve karşılaştırma amacıyla kullanılan bi formül mü ?
Ayrıca ben expet adviserı yüklemediğinden dolayı kendim exper advisor ını yapmaya çalıştım ve buy kısmı ve sell kısımlarını yeni expert e yazdım ama grafikte göstermedi ?
Eminim bu formüle rastlamışsınızdır. Tecrübeleriniz?
Yoksa bu formül de şu meşhur "Maximum Profit System II" gibi uygulaması imkansız bir sistem midir ?
-
[quote=Kapcuruk;244893]Teşekkür ederim.
Bu gün de internette epey bir araştırmadan sonra aradığım formülün açık halini buldum.
[COLOR=red][U][I][B]İlk iki expert advisor harici zig zag fonksiyonunu kullandığı için beş para emeyen kandırıkçı bir sistemdir.[/B][/I][/U][/COLOR]
[COLOR=black]1) Şimdi benim merak ettiğim bu formulleri denediğimde ki özellikle "Tactical Geometrical Vector"[/COLOR] çok yüksek sonuçlar veriyor bu formüller neden eleştirilmiş, yani uygulanabilir değiller mi?.
2) Gerçi expert adviser ı yüklemedi sanırım versiyon hatası olabilir syntax error veriyor ve yüklemiyor.
3)Zig zag sadece deneme ve karşılaştırma amacıyla kullanılan bi formül mü ?
4) Ayrıca ben expet adviserı yüklemediğinden dolayı kendim exper advisor ını yapmaya çalıştım ve buy kısmı ve sell kısımlarını yeni expert e yazdım ama grafikte göstermedi ?
Eminim bu formüle rastlamışsınızdır.
Tecrübeleriniz?
Yoksa bu formül de şu meşhur "Maximum Profit System II" gibi uygulaması imkansız bir sistem midir ?[/quote]
[COLOR=black][B]1. ve 3 soru :[/B][/COLOR] Zigzag (Zig fonksiyonu) Peak,Trough,ref + türünden olanlar gelecekte oluşacak fiyat seviyelerine göre şekil alırlar.Dolayısı ile geçmişte çok güzel sonuç verirler.İçerisinde zig,peak,trough,ref + geçen formüller anlık takip edildiklerinde yer değiştirme yapalar.Azönce al dediği yerdeki koşul gelecekteki fiyat hareketi ile değişirse,al verdiği yerden ok kaybolur.
[B]2. ve 4. soru : [/B]Bu expert ve içinde yer alan indikatörlerin daha önce tanımlanması gerekiyor.Ayrıca dll dosyasınada ihtiyaç duyabilir bazı expertler.Bu nedenle expertin kurulum dosyası olmadan ve siz bu dosyadan import yapmadan yada kurulum dosyasını çalıştırmadan sağlıklı sonuç alamayabilirsiniz.Çalışmama nedeni budur.
-
Teşekkürler.
Kolay yoldan para yok demekki kimseye :)
ne güzel de altın yumurtlayan formül buldum diyodum :)
-
[quote=flexy;244895][COLOR=black][B]1. ve 3 soru :[/B][/COLOR] Zigzag (Zig fonksiyonu) Peak,Trough,ref + türünden olanlar gelecekte oluşacak fiyat seviyelerine göre şekil alırlar.Dolayısı ile geçmişte çok güzel sonuç verirler.İçerisinde zig,peak,trough,ref + geçen formüller anlık takip edildiklerinde yer değiştirme yapalar.Azönce al dediği yerdeki koşul gelecekteki fiyat hareketi ile değişirse,al verdiği yerden ok kaybolur.
[B]2. ve 4. soru : [/B]Bu expert ve içinde yer alan indikatörlerin daha önce tanımlanması gerekiyor.Ayrıca dll dosyasınada ihtiyaç duyabilir bazı expertler.Bu nedenle expertin kurulum dosyası olmadan ve siz bu dosyadan import yapmadan yada kurulum dosyasını çalıştırmadan sağlıklı sonuç alamayabilirsiniz.Çalışmama nedeni budur.[/quote]
[quote=Kapcuruk;244893]Teşekkür ederim.
Vobix adlı üyenin mesajı aşağıda.
[COLOR=red]"[B]sn vobix tactical trader ı kırdınız mı?[/B]"[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical "D" Retracement[/COLOR]
[COLOR=red]AL : PDI(14) > MDI(14) AND (Cross(80,Stoch(5,3) ))[/COLOR]
[COLOR=red]SAT : MDI(14) > PDI(14) AND Cross(Stoch(5,3),20 )[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical "V " Power[/COLOR]
[COLOR=red]AL : (Cross(Mov(VHF(C,15),2,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND[/COLOR]
[COLOR=red](Mov(VHF(C,15),9,W)>Mov(VHF(C,15),30,W)) OR[/COLOR]
[COLOR=red]Mov(VHF(C,15),2,W)>Mov(VHF(C,15),30,W) AND[/COLOR]
[COLOR=red]Cross(Mov(VHF(C,15),9,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND[/COLOR]
[COLOR=red]C>Mov(C,30,W) )AND Ref(CLOSE,-1)>Ref(Mov(C,30,W),-1)[/COLOR]
[COLOR=red]SAT: (Cross(Mov(VHF(C,15),2,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) AND[/COLOR]
[COLOR=red](Mov(VHF(C,15),9,W)>Mov(VHF(C,15),30,W)) OR[/COLOR]
[COLOR=red]Mov(VHF(C,15),2,W)>Mov(VHF(C,15),30,W) AND[/COLOR]
[COLOR=red]Cross(Mov(VHF(C,15),9,W),Mov(VHF(C,15),30,W)) )[/COLOR]
[COLOR=red]AND[/COLOR]
[COLOR=red]C<Mov(C,30,W) AND Ref(CLOSE,-1)<Ref(Mov(C,30,W),-1)[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical Geometric Vector System 1[/COLOR]
[COLOR=red]Swing Buy : sb:=Cross(Fml("Vector1.SwingTrend"),0);[/COLOR]
[COLOR=red]Vector1.SwingTrend:=If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOS E)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH)[/COLOR]
[COLOR=red]+(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-LOW)[/COLOR]
[COLOR=red]),3,%)< Ref(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1);[/COLOR]
[COLOR=red]Cross(Fml("Vector1.SwingTrend") ,0);[/COLOR]
[COLOR=red]Swing SEll :[/COLOR]
[COLOR=red]sb:=Cross(0,Fml("Vector1.SwingTrend"));[/COLOR]
[COLOR=red]Vector1.SwingTrend:=If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOS E)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1);[/COLOR]
[COLOR=red]Cross(0,Fml("Vector1.SwingTrend"));[/COLOR]
[COLOR=red]Buy deviation : (Fml("tactical.vector1.SwingTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.R")< Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.R"),-1)) OR[/COLOR]
[COLOR=red](Fml("tactical.vector1.SwingTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.S")< Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.S"),-1))[/COLOR]
[COLOR=red]Sell Deviation : (Fml("tactical.vector1.SwingTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.R")> Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.R"),-1)) OR[/COLOR]
[COLOR=red]Fml("tactical.vector1.SwingTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.Swing.S")> Ref(Fml("tactical.vector1.Swing.S"),-1)[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical Geometric VectorSystem LT[/COLOR]
[COLOR=red]LT Buy : Cross(Fml("Tactical.Vector1.LTTrend") ,0)[/COLOR]
[COLOR=red]LT Sell : Cross(0,Fml("Tactical.Vector1.LTTrend"))[/COLOR]
[COLOR=red]Buy Deviation : (Fml("tactical.vector1.LTTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.LT.R")< Ref(Fml("tactical.vector1.LT.R"),-1)) OR[/COLOR]
[COLOR=red](Fml("tactical.vector1.LTTrend")>0 AND Fml("tactical.vector1.LT.S")< Ref(Fml("tactical.vector1.LT.S"),-1))[/COLOR]
[COLOR=red]Sell deviation : (Fml("tactical.vector1.LTTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.LT.R")> Ref(Fml("tactical.vector1.LT.R"),-1)) OR[/COLOR]
[COLOR=red]Fml("tactical.vector1.LTTrend")<0 AND Fml("tactical.vector1.LT.S")> Ref(Fml("tactical.vector1.LT.S"),-1)[/COLOR]
[COLOR=red]İndikatörler :[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.LT.R : Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),5,%)[/COLOR]
[COLOR=red]{main Trend Vectortop}[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.LT.S : Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%)[/COLOR]
[COLOR=red]{main trend vectorbottom}[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.LTTrend : If((({R2}Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),5,%)< Ref(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),5,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),5,%),-1))=1,-1,1)[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.Swing.R : Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),3,%)[/COLOR]
[COLOR=red]{swing Trend Vectortop}[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.Swing.S : Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%)[/COLOR]
[COLOR=red]{swing trend vectorbottom}[/COLOR]
[COLOR=red]Tactical.Vector1.SwingTrend : If((({R2}(Zig((((HIGH+LOW+CLOSE)/3)[/COLOR]
[COLOR=red]),3,%),-1) ) AND {S2}Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%) < Ref(Zig(((HIGH+LOW+CLOSE)/3-(((Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3))-LOW)-(Abs(2*(HIGH+LOW+CLOSE)/3)-HIGH))),3,%),-1))=1),-1,1)[/COLOR]
[COLOR=red][U][I][B]İlk iki expert advisor harici zig zag fonksiyonunu kullandığı için beş para emeyen kandırıkçı bir sistemdir.[/B][/I][/U][/COLOR]
[COLOR=black]Şimdi benim merak ettiğim bu formulleri denediğimde ki özellikle "Tactical Geometrical Vector"[/COLOR] çok yüksek sonuçlar veriyor bu formüller neden eleştirilmiş, yani uygulanabilir değiller mi?. Gerçi expert adviser ı yüklemedi sanırım versiyon hatası olabilir syntax error veriyor ve yüklemiyor.
Zig zag sadece deneme ve karşılaştırma amacıyla kullanılan bi formül mü ?
Ayrıca ben expet adviserı yüklemediğinden dolayı kendim exper advisor ını yapmaya çalıştım ve buy kısmı ve sell kısımlarını yeni expert e yazdım ama grafikte göstermedi ?
Eminim bu formüle rastlamışsınızdır. Tecrübeleriniz?
Yoksa bu formül de şu meşhur "Maximum Profit System II" gibi uygulaması imkansız bir sistem midir ?[/quote]
gerçi sn flexy de cevaplamış ama şöyle bir katkıda bulunayım,
gelecekteki değere göre hesaplanan indikatör kullanılamaz, geleceği bilsek indikatöre ne gerek var değil mi, en basitinden sytem testere girin
buy/buy to cover için (Ref(C,1)>C)
sell / sell short için (Ref(C,1)<C)
yukarıdaki gibi 2 sayfa koda bile gerek yok..istediğiniz vade, istediğiniz emtia/parite/hisse vs. göre hesaplattırın, işte holy grail.. yani diyor ki sonraki bar öncekinden yüksekse al, düşükse sat, ancak ne ilginçtir ki!!!grafikteki en son bara ok koymaz, tabi müneccim olup sonraki barı giremediğimizden bilemedi metastock ne yapsın :..::..:
-
Haklısın Dadaruhi. Ama işte adam öyle uzuuuuun uzun formüller yazınca bi de böyle süslü isimler filan koymuş Tactical, Geometrical, Power, Swing, filan deyince heralde bir şey var diye düşündüm :)
-