[quote=emekdar;375016]spot 58 e değmeyecek...[/quote]
Tebrik ederim....Elinin ayarından oldu herhal...
Printable View
[quote=emekdar;375016]spot 58 e değmeyecek...[/quote]
Tebrik ederim....Elinin ayarından oldu herhal...
Ulen terziii milis ******* alt banda 58250 ye değip değmediğin bile belli olmadan döndün...
Üst bantta ne uğraşıyorsun....*******
Bu bandı kırarsanda ****** kırmazsanda *****
Gel ablacım,
Ver elini bana,seni addaya götüreyim....
Ama olmuyor böyle,sürekli kaçıyorsun...nasıl olcek YAVRU AYU...
Tam yeresi bak...kasma kendini bırak bakiyymm....
[SIZE=6][COLOR=red][B]Obama III.Dünya Savaşını Başlatıyor[/B][/COLOR][/SIZE]
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=KOKyciPC_ns&feature=player_embedded#%21[/URL]
[SIZE=6][B]Alex Jones (17.Haz.2011)[/B][/SIZE]
[IMG]http://www.aydinpost.com/images/news/131350.jpg[/IMG]
17 Eylül 2011 Cumartesi 19:18
[B][SIZE=6][COLOR=red]Papandreu, ABD ziyaretini iptal etti [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=6] [/SIZE]
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, BM Genel Kurulu toplantısının yapılacağı New York'u ziyaretinin iptal edildiği bildirildi.
Başbakanlık basın bürosundan yapılan açıklamada, ''Avro Kuşağı'nda, 21 Temmuz kararlarının uygulanması açısından gelecek haftanın çok kritik olması ve ülkenin alması gereken inisiyatifler nedeniyle, Başbakan Yorgo Papandreu önceden planlanan ABD ziyaretini erteleme kararı almıştır'' denildi.
[URL]http://www.aydinpost.com/papandreu,-abd-ziyaretini-iptal-etti--128128h.htm?interstitial=true[/URL]
[B][SIZE=6]18 Eylül 2011 Basın Özeti[/SIZE][/B]
18 Eylül 2011 Pazar 16:32
[SIZE=3][B]İngiliz Pazar gazetelerinden seçtiklerimiz: Batılı ekonomileri etkisi altına alan borç krizi ve Türkiye-İsrail çekişmesi...[/B][/SIZE]
İngiliz Pazar gezetelerinde öne çıkan uluslararası konu euro bölgesinde yaşanan ekonomik sorunlar ve euro'nun geleceğine ilişkin tartışmalar...
[B]Sunday Times[/B], mali piyasalarda Yunanistan'ın borçlarını ödeyemeyeceği korkusunun yeniden artmış durumda olduğunu belirtiyor.
Gazeteye göre Yunanistan'ı kemer sıkma politikaları bile kurtaramayabilir.
Gazete, krizin başka ülkelere sıçraması ihtimalinin de kaygıları artıran bir diğer unsur olduğunu kaydediyor.
[B]Sunday Telegraph[/B] gelişmelerin, euro bölgesinde olmamasına karşın, İngiltere'yi de etkileyebileceği kanısında.
Çünkü ekonomisi durgunluk noktasında olan İngiltere için AB'den gelecek talep kritik öneme sahip.
Gazete, Muhafazakar partili eski maliye bakanı [B]Norman Lamont[/B]'un konuya ilişkin değerlendirmesine yer veriyor.
Eski bakana göre sadece euro değil bir bütün olarak AB'nin yeniden ele alınması gerekiyor.
Margaret Thatcher döneminde bakanlık yapmış olan [B]Lamont[/B], euro'yu ayakta tutmak için bir dizi önlemler alınabileceği ancak bunların sadece kısa dönemli sonuç vereceğini ileri sürüyor.
Eski bakana göre, uzun dönemde euro bölgesinin dağılması kaçınılmaz.
Gazetede yer alan diğer bir yazıda da, Yunanistan'ın 17 ülkenin dahil olduğu euro bölgesinden ihraç edilebileceği endişesi ele alınıyor.
Yazara göre en iyi senaryo Yunanistan'ın kontrollü bir şekilde temerrüde gitmesi ve ardından euro'dan ayrılması.
Gazete piyasaların, Avrupa'nın önde gelen beş merkez bankasının likiditeyi artırma kararı almasıyla canlandığını belirtiyor.
Önde gelen borsaların hemen tamamı, kararın ardından değer kazandı.
Gazeteye göre bu iyimser hava rasyonel değil.
Avrupa bankaları Euro bölgesindeki bazı ülkelerin borçlarından duyulan kaygılar nedeniyle fon sağlamakta sorunlar yaşıyor.
Gazetenin Münih muhabiri de Almanya hükümetinin sorunlu ülkelere destek konusunda iki arada bir derede kaldığı kanısında.
[B]Felaket kapıda mı?[/B]
[B]Observer[/B]'ın ekonomi yazarı [B]William Keegan[/B]İngiltere, AB ve ABD'nin 'iktisadi ve içtimai felaketle karşı karşıya olduğu' kanısında.
[SIZE=3][COLOR=red][B]Emektar yazar[/B][/COLOR][/SIZE],[B] 'felaket gibi sözcükleri nadiren kullanırım ama bu kez iş gerçekten de ciddi' diyor.[/B]
Yazara göre, felaket ortamını yaratan unsur Atlas Okyanusu'nun her iki yakasında da kemer sıkmaya yapılan vurgu.
[B]Keegan [/B]içinde bulunulan ekonomik koşullarda bunun tam tersinin yapılması gerektiği kanısında.
Geçtiğimiz günlerde, Avrupa Birliği'ne üye devletlerin maliye bakanları Euro bölgesindeki krizi ele almak ve Yunanistan'a ikinci bir kurtarma paketi konusundaki mevcut farklılıkları gidermek üzere Polonya'da bir araya geldi.
[B]Keegan [/B]Avrupalı liderlerin toplantısına ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner da katılmasının rastlantı olmadığını belirtiyor.
Washington, euro bölgesindeki karışıklıkların küresel ekonomiyi de etkilemeye başlamasından kaygılı.
Observer yazarı ABD'nin AB ülkelerini kemer sıkma politikalarından vazgeçmeye ikna etme çabası içinde olduğunu kaydediyor.
[B]Türkiye-İsrail sürtüşmesi[/B]
[B]Independent on Sunday[/B] uluslararası haberler sayfasında Ortadoğu uzmanı [B]Patrick Cockburn[/B]'ün uzun bir yazısına yer veriyor.
Arap dünyasında son gelişmeleri ve Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu gezisini değerlendiren yazar, Arap alemine liderlik etme iddiasının Türkiye'yi İsrail ile kafa kafaya getirdiği kanısında.
Independent gazetesinin Ortadoğu muhabirliğinin yanısıra, bölge üzerine bir çok kitabın da yazarı olan [B]Cockburn[/B], giderek zayıflayan Arap dünyasında yabancı güçlerin nüfuzunun artacağını belirtiyor.
Bunun Irak'ta zaten olduğunu yazan [B]Cockburn[/B], yakında Suriye'de de bunun gözleneceği kanısında.
Yazara göre, müttefikleri arasında kaybedeceği kaygısının dernleşmekte olması, Kaddafi gibi Esad'ın da elini zayıflatıyor.
[B]Cockbun[/B]'e göre bölgedeki gelişmelerden açık biçimde karlı çıkan ülke Türkiye oldu.
Yazar, şu anda Türkiye'nin bölgede yükselen güç olarak görüldüğünü belirtiyor.
[B]Cockburn[/B], Erdoğan'ın Mısır gezisi sırasında laikliğe verdiği desteğin, gerek Türkiye'de kimi kesimleri gerekse de Mısır'da Müslüman Kardeşleri şaşırttığını yazıyor.
Yazara göre, İsril liderliği de Türkiye'nin Arap alemine liderlik iddiasını ne kadar ciddiye alması gerektiği konusunda kararsız.
[B]Cockburn[/B], İsrail'in ilk kez, bölgenin en önemli üç ülkesi olan Mısır, İran ve Türkiye'nin üçünü birden karşısında bulduğunu belirtiyor.
Yazar, şimdiye kadar Kamas, Hizbullahve FKÖ gibi 'ufak balıklardan' gelen tehdidi abatmaya alışık olduğunu belirttiği İsrail liderliğinin, yenikoşullar altında e yapacağını tam olarak bilemez halde olduğunu yazıyor.
Ancak [B]Cockburn[/B], Türkiye'nin sıfır düşmanlık politikasını sonsuza kadar sürdüremeyeceği kanısında.
Yazara göre,'Erdoğan'ın sert sözleri ardından ser eylemler de gelecek olursa, İsrail ve ABD karşılık verecektir'.
[B]Cockburn [/B]'Erdoğan bu balayının tadını çıkarsın, ama kısa zaman içinde Ortadoğu'da herkesle dost olmanın mümkün olmadığını görecektir' diyor.
Kaynak : [URL]http://www.internethaber.com/18-eylul-2011-basin-ozeti-372383h.htm#ixzz1YKlq9fAv[/URL]
[quote=EMEKDAR;375131][B][SIZE=6]18 Eylül 2011 [/SIZE][/B][B]Cockburn [/B]'Erdoğan bu balayının tadını çıkarsın, ama kısa zaman içinde Ortadoğu'da herkesle dost olmanın mümkün olmadığını görecektir' diyor.
Kaynak : [URL]http://www.internethaber.com/18-eylul-2011-basin-ozeti-372383h.htm#ixzz1YKlq9fAv[/URL][/quote]
aslında ortadoğuda brak herkesi, bir kişi ile bile dost olmak çok mümkün değildir:::
[quote=Astatin;375132]aslında ortadoğuda brak herkesi, bir kişi ile bile dost olmak çok mümkün değildir:::[/quote]
Allah kimseyi şaşırtmasın,"beygir gibi döndürür,sonrada beygir gibi osurtur"...
T..CT..CT..C
Parite ve Tom un EKSİ GAP la açılması hoşuma gitmedi...
Gap yapmadan inselerdi daha bi eyi olacaydı...
Buna armudu buldun,kılını tüğünü arıyorsun denir...:::
[B][SIZE=6][COLOR=red]Doğu Akdeniz’de nefesler tutuldu!..[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=6] [/SIZE]
[SIZE=6] [/SIZE]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1316372489.jpg[/IMG]
İsrail-Rum ortaklığının “Afrodit” kod adlı bölgede doğal gaz ve petrol aramak için sondaja başlayacağı bugün gerilim zirvede... 2 firkateynimiz bölgeye gitti. İsrail Heronlarını gönderdi, Rum Deniz kuvvetleri teyakkuza geçti!
[B][COLOR=#ffffff]Doğu Akdeniz’de kritik gün[/COLOR][/B]
Kıbrıslı Rumlar’ın İsrail’le anlaşarak KKTC ve Türkiye’nin tüm itirazlarına rağmen Doğu Akdeniz’deki “Afrodit” kod adlı bölgede doğal gaz ve petrol aramak için bugün için ilk sondaja başlayacaklarını duyurması gerilimi zirveye çıkardı. Türk donanmasına ait iki fırkateyn İsrail karasularına 80 km’ye kadar yaklaştı. Rum Deniz Kuvvetleri’nde de izinler kaldırıldı, İsrail Heronlarını bölgeye gönderdi. Kriz, geçtiğimiz yıl İsrail ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında imzalanan münhasır ekonomik bölge anlaşması ile başlamıştı. Kendilerini Kıbrıs adasının tek temsilcisi olarak gören Rumlar, KKTC’yi ve Türkiye’nin uyarılarını yok sayarak İsrail ile yapılan anlaşma gereğince doğal gaz ve petrol arama alanlarını belirledi. Ankara’nın ve Lefkoşa’nın itirazına rağmen düzenlenen ihalede bu bölgede arama çalışması yapması için Amerikan Noble Energy firması ile anlaşıldı.
[B]Arka bahçe değil[/B]
Noble, dev denizüstü platformu “Homer Ferrigton”u bölgeye getirdi ve Afrodit’in tam merkezine yerleştirdi. KKTC, sondajın başlaması durumunda Türkiye ile anlaşma yapacağını duyururken araya giren BM, Rumlar’ı, “O kaynaklarda Kıbrıslı Türkler’in de hakkı var” diyerek uyardı. Öte yandan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gerek İsrail gerekse diğer ülkelerin Doğu Akdeniz’in “Türkiye’nin köşeye sıkıştırılacağı” bir yer olmadığını bilmesi gerektiğini söyledi. CNN-Türk’te katıldığı bir programda Davutoğlu, Kıbrıs Rum kesiminin sondaj faaliyetlerine başlama kararında ısrar etmesi durumunda KKTC ile kıta sahanlığı anlaşması imzalayacaklarını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu: “Biz Doğu Akdeniz barış, istikrar ve refah havzası olsun istiyoruz. Ama birileri (buralar benim arka bahçem, istediğim gibi davranırım) derse, o zaman bize de bunun doğru olmadığını gösterecek adımlar atma hakkı doğar.”
[URL]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=56347[/URL]
[quote=EMEKDAR;375086]Gel ablacım,
Ver elini bana,seni addaya götüreyim....
Ama olmuyor böyle,sürekli kaçıyorsun...nasıl olcek YAVRU AYU...
[B]Tam yeresi bak...kasma kendini bırak bakiyymm[/B]....[/quote]
[URL="http://oi51.tinypic.com/fy0uhy.jpg"][IMG]http://oi51.tinypic.com/fy0uhy.jpg[/IMG][/URL]
Bir seher vakti indim bağlara..........
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=OieDKZimDYA&feature=related[/URL]
67800-65625
İlginç,Tom hala gap ı kapamadı,kapatır diye bekliyordum...
Hatta Tom un gap kapatmasını bahane ederek bizim yukarı gideceğimizi düşündüm...Gittikte geride geldik,biz yukarı tekrar gittik Tom hala gap ı kapatmadı...
Grafı leş gibi olmuş...Sistem külliyyen satta...
Bizde grafı gün içinde bozdular topladılar,sistemlere AL verdirdiler...
Kamanın üstüne çıtıktan sonra 1M de alt cızgıyıda aşağı geçtikten sonra,tekrar yukarı çıktık...
Şu durumda 1M gamhanın üst cızgısının üstünde 5M cızgıda..
Hayırdır inşallah seni görmek,rüyada hasret gidermek...
Bu arada bir papaz gılıklı vardı,dünya gözüyle onuda gördüm bugün...
DAHA NELER GÖRECEĞİZ BAKALIM DÜNYA GÖZÜYLE..
SİZİN İLAHLARINIZIN HELVADAN YAPILMIŞ PUTLARINI YİYECEĞİM...
TANRI TANIR,SABIRLI AYU...:)...
Spot 60M i bir inceleyin,benden bu kadar diyor sankitim...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon11.gif[/IMG]...
Hay şom ağzıma..:)..Tom a hatırlattık GAP ı.....
Tom sınırda,geçerse 90 pivan gibi yukarı anca gidebilir ama zor..
Eveeet...Tom tamam yeter dedi sanırım...
Tekrar deniyor yukarı...
Hadi Tom yürü be kim dutar seni...
Yalnız gideceğin yeride görüyorum....
Dönüşün çok sert olsun...
Bugün ÖKÜZÜN can damarına pençe atıp,hortumdan fışkırır gibi kanını akıtmak istiyorum....
KIZGIN AYU....
[quote=EMEKDAR;375340]Tom sınırda,geçerse 90 pivan gibi yukarı anca gidebilir ama zor..
Eveeet...Tom tamam yeter dedi sanırım...
Tekrar deniyor yukarı...
Hadi Tom yürü be kim dutar seni...
Yalnız gideceğin yeride görüyorum....
Dönüşün çok sert olsun...[/quote]
[B]Tom hedefe vardı.....[/B]
[B]Dahası bozar..[/B]
[quote=EMEKDAR;375293]Spot 60M i bir inceleyin,benden bu kadar diyor sankitim...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon11.gif[/IMG]...[/quote]
Demekki öyle demiyormuş malesef,kama yüksek 4.237 milyar hacimle yukarı kırıldı...
Her seferinde 2 milyarın altında işlem hacmiyle günü kapamamız beni korkutuyordu,daha devam edebilirdi çünkü dönüşler bu hacimle olmazdı ...
Şimdi hacimle geçtikmi,hacimle bıraktılarmı bilemiyorum...
Gördüğüm rüya gerçekleşti,vadeliyi toz duman içinde 72 000 de görüyordum geçerken...Hayır olsun..
Ayuların zor günüydü,Allah beterinden korusun...
Dışarının graflarında ayular için sakıncalı görünümler var..
DAX günlükte düşeni yukarı kırabilir...
Tom yükselen kanal içinde,altına sarkıp içeri giriyor...üüü
[quote=EMEKDAR;375558]Demekki öyle demiyormuş malesef,kama yüksek 4.237 milyar hacimle yukarı kırıldı...
Her seferinde [B]2 milyarın altında işlem[/B] hacmiyle günü kapamamız beni korkutuyordu,daha devam edebilirdi çünkü [B]dönüşler bu hacimle olmazdı[/B] ...
[B]Şimdi hacimle [COLOR=black]geçtikmi[/COLOR],[COLOR=red]hacimle[/COLOR] [COLOR=red]bıraktılarmı[/COLOR] bilemiyorum...[/B]
Gördüğüm rüya gerçekleşti,vadeliyi toz duman içinde 72 000 de görüyordum geçerken...Hayır olsun..
Ayuların zor günüydü,Allah beterinden korusun...[/quote]
[SIZE=3][COLOR=black][B]Ülkemin saf çocukları,ayulara ve boğalara gelsin.....[/B][/COLOR][/SIZE]
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=0TOheAR45es&feature=related[/URL]
Sende git sevme unut kimler unutmadıki
Sevgilim canım deyip kimler aldatmadıki
Söyle kaç zalim beni bırakıp kaçmadıki
Söyle kaç zalim beni ateşe atmadıki
Şu perişan kalbimi kimler ağlatmadıki
İnanmam yalan söze dinlemem hiç kimseyi
Meğer bu aşk oyunu kimi aldatmadıki
[SIZE=3]Her yapılan,yapanın yanına kalıyor...[/SIZE]
[SIZE=3][B]IMF Maniplasyonu.......[/B][/SIZE]
[SIZE=3][B]Şimdi Not maniplasyonu...[/B][/SIZE]
[SIZE=3]Ama anayı öpenin başında gadı olunca derdini kime yanacan...[/SIZE]
[SIZE=3]Et kokarsa tuzlanır,tuz kokarsa ne yapılacak...[/SIZE]
[SIZE=3]Tuz kokuyor,çok pis çooook pis kokuyor...[/SIZE]
[SIZE=3]Bu yapılanların unutulacağını,kaybolup gideceğini sananlar yanılıyor..Tarih herşeyi kaydediyor...[/SIZE]
T..CT..CT..C
[SIZE=4]Ben Haram ile Helali karıştırmam...
Dost ile içilen 'RAKI' helaldir,
'Puşt' ile içilen su bile Haram.[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Ömer HAYYAM[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]İçki haramdır...ıraki dınnak içinde...Varın gerisini siz annayın....[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
T..CT..CT..C
[quote=EMEKDAR;376265][SIZE=4]Ben Haram ile Helali karıştırmam...
Dost ile içilen 'RAKI' helaldir,
'Puşt' ile içilen su bile Haram.[/SIZE]
[SIZE=4]Ömer HAYYAM[/SIZE]
[SIZE=4]İçki haramdır...ıraki dınnak içinde...Varın gerisini siz annayın....[/SIZE]
T..CT..CT..C[/quote]
bu kadar güzel açıklarmı, açıklanırmı......
''çökertmeden çıktımda Halilim aman başım belada......''
Halil çökertmeden çıkabilecekmi,....Halilin başı fena belada,.....6 şehidimiz daha, yazıklar olsun, yazıklar olsun düzmece acizliğe ve yazıklar olsun düzdürenlere,.....eskiden nedeni istikrarsızlıktı, şimdi ise istikrar, ...istikrarlı bir şekilde,..... hemde,.....
....artık şehitlerimiz ve şehitlik statü olarak neredeyse trafik kazası boyutunda,.......olağan oldu sıradan oldu vatan evladının boğazlanması,... askeriyle, polisiyle, siviliyle,.... milletiyle topyekun,...
vatan evladı ise kedi oldu...
vatan evladına itin köpeğin kediyi nasıl boğazladığı seyrettiriliyor uzuncadır,......kişilere iyiki siz orada değildiniz dedittiriliyor veya sizden biri orada,.........orası neresi vatan toprağı, ama belleklere orası olarak kazınıyor.....
işte havuç, işte sopa, işte dayatma.....
türk halkı uzun süreden beri havuç ve sopaya doğru zorlanıyordu, tercihe......havuç köpekti, sopa ise itti,.....
yavaştı, derindendi,....iti an çomağı hazırla, bu ikisinde illa bir itlik aranacaksa, bunun çomağı siyaseti,...
şimdi hızlandı, demekki karara zorlanıyor artık halk......kimi iti veya köpeği, ikisinden birini,.......
daha düne kadar şerrefsizlik boyutunda tartışmaları olan bir konuda hemde,
bu gün görüşme ortaya çıktığında ise ne var bunda denilen, düne kadar ise şerrefsizlik olarak nitelenen....
bu konunun geriye kalanında görüşme hem iktidar ve hemde muhalefetçe görüşülür olarak benimsenmişse ve bu sabitse kimin ''bu '' olduğunu tartışmak,...kimin sızdırdığını aramak bulmak anlamlımı, demekki kilometre taşalarından biri senaryonun,..
ve kedi it veya köpekten ikisinden birini tercihe zorlanırken, köpekken itlik yapanlar cezalandırılıyor malumunuz, nerede şehirlerde,..köpekken itlik yapma diye, köpeksen köpekliğini bil diye,...
...siz hiç dağda dolaşan kedi gördünüzmü, ite silah bırak denilen bu günlerde, ...işte bu kediye itin köpeğin koklatıldığı bu günlerde, merak içinde bekleniyor hangisine hangisine ciğer diyecek diye,....
kedi ye it yerine köpek seçenek olarak bırakılıyor, kedi olduktan sonra farkedermi, farkedermi kediye ha it ha köpek.......
işte havuç ve sopa bu,.........dayatma bu, şehitleri seyretmek bu,...dağda gezen memedi kınalı kuzu yapmak bu, arkasından ağıtlar yakmak bu,.......
şehitler ölmez vatan bölünmez, evet ama şehit verdikçe bölünmez,.....türk halkından şehit olmaması isteniyor,.....analar ağlamasın diyerek,....beyler ya anan ağlayacak ya yedi düvelin ne demek analar ağlamasın,....çanakkalede bu toprak uğrunda düşüp bu toprağa yatanlar öksüzmüydü yoksa, analarda ağlayacak şehit te düşülecek, hattan satha gidilen bu günlerde,....
ve artık dikkat:
....tercih edin deniliyor ya it ya köpek,....tercih bekleniyor kınalı kuzu memedden, kedi olmuş milletten,......
tercihim şehitlik,.........
ne sanılıyor, terörle mücadele edilecekmiş, görüyoruz, nasıl olduğunu, yinede buna tamam,....problem yok,...
diğerleri ilede müzakere edilecekmiş, ne müzakere edilecek!!!...bu belli haliylen neyin müzakere edileceği, nasıl edileceği, adım adım bu noktaya gelindi,....
yani sapla samanı ayırıyor görüntüsü ile,....
bu nasıl iş,.....adam hem dağda hem şehirde elinde silah önüne geleni tarıyor, diğer müzakere edileceklerin ise yani bunların çanakçıları diyarbakırda bu süreçte havuç sopa ikilisinden sopayı tüm milletin kafasına kafasına vurulurken, karşı durmadıkları, nasıl seyrettikleri ve yeri geldiğinde destekledikleri alenen ortadayken, alenen hemde gözün içine baka baka terörle el ele, ......
ve öle görünüyorki havuca razıda ettiler,....yani türkiye devletinin iradesinin gücü üstünde baskı kuruldu, bu başarıldı, yada kurdultuldu, başartıldı,...
ölese buna karşı bir tutum sergilenmediki başarıldı görüntüsü hakim oldu.....
halkada havuç yemek bırakıldı, [B]yani analar ağlamasın[/B], cümle bu, .....
etmeyin eylemeyin,.......bari silahlarını alın elinden bunların, barzan talabini üzerinde baskıyı kurun, kandile bir son verin oraya bir bayrak dikin, ondan sonra yapın müzakerinizi,....
resmen tek taraflı karşılıksız sözleşme imzalanıyor, diğerleri dediklerinizle düşünceleriniz öyle görünüyorki yeni anayasada birleşiyor, örtüşüyor..ve kendilerini sürgüne gönderen bunlar iş zamanı koşa koşa anyasada yani sözleşmede taraf olmaya geliyorlar,...
öle ise şu anda bu ülke servden daha kötü durumda, çünkü o zamanın farkı bu millet servde kurtuluş mücadelesini tüm milleti ile beraber verdi ve adınada memed dedi,....savaşına ise kurtuluş.....tüm esir milletlere örnek oldu,....bağımsız yaptı, tesadüfki şu sıralar bu bağımsız milletlerle kurtuluş savaşını veren bu millet arap rüzgarı adı altında beraber esir düşüyorlar emperyalistlere,......
diğerlerinin hem dağdakinin hem şehirdekinin bu sözleşme sonrasında nasıl tutum sergileyeceği bellimiki, meçhul,.....hangi AB devletinde böle bir model var sık sık bahsettiğiniz gibi,.... etmeyin eylemeyin,....
terörle müzakere etmeyin,....
bu kadar sonuçsuzmu bunca akan şehit kanı,....
[LEFT]Savaş SÜZAL[/LEFT]
[RIGHT][EMAIL="savassuzal@habergazete.com"]savassuzal@habergazete.com[/EMAIL][/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/382.gif[/IMG]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Ülkemin üzerini kara bulutlar kaplamış[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=6][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE]
Bugün her köşesinden acı çığlıklar yükselen vatanımdan içim kırık, üzüntü ve hüzün içinde ayrılıyorum. Vatandaşlarımın çoğu ne yazık ki, hipnotize olmuş gibi içinde bulundukları durumun farkında bile değiller. Başbakan herkese 3 çocuk öneriyor. O doğacaklar da bugünkü gençlik gibi olacaksa olmasın daha iyi. Doğmasın böylesine bir gençlik ve acıları yaşayacak bir çocuk.
Ekonomi alanında ise herkes aynı büyük kasırgayı bekleyen endişe içindeki kişiler gibi. Ama bu büyük ekonomik kasırganın ön rüzgâr ve yağmurları sayılabilecek dolar ve altındaki sert iniş çıkışların ne anlama geldiğinin de farkında değiller. Elektrik, benzin, doğal gaz, temel gıda maddeleri zamlandı bile. Benim tepkisiz halkımda çıt çok, yalnız kuru şikâyet. Beyin yalnız dizilerdeki ve magazin haberlerdeki belden aşağı eylemler için harekette.
Bu arada her gün, asker, sivil, polis, ölen yavrular vatandaşlar. Komşu ülke yetkilisi gibi konuşup davranan bizim arkadaşlar ise ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’deki teröre gösterdiği destek kadar tepki gösteriyor. Seslerini, Gazze, Somali ve Filistin için çıkardıkları kadar bile çıkarmıyorlar. Daha önce de yazdım, ölen yavruların aileleri içinde bulunan yiğidime oy verenler; şimdi oy kullanan ellerine bakıp kızıyorlar veya yiğidime oğlum, kızım feda olsun mu diyorlar, çok merak ediyorum.
Başbakanı dinliyorum gözlerim kapalı. Ne diyor Başbakan, “Bizden önceki iktidarlar buzlu camlar ardından bugüne kadar gelişmeleri izledi” . Artık her şeyi insafa bırakıyorum. Onun camları da çift cam, ses geçirmez herhalde. Vatandaşın seslerine kulaklarını tıkayan bir iktidar değil mi onlar da? Ne hikmetse Somali’yi, Filistin’i, Libya’yı duyuyorlar da ağlayan anaların sesini duyamıyorlar, duymuyorlar. Merdan Yanardağ’ın sunduğu Ulusal Kanal’da 5’inci Boyut adlı bir programa katıldım. Orada ikinci konuk Ulusal Strateji Merkezi’nden Haluk Dural’ın füze kalkanı ve gelişmeler konusunda yaptığı değerlendirmeler tüylerimi diken diken etti. Nasıl etmesin ki?
USMER yetkilisi Dural, teknik verilerle bu kalkanın esas görevinin İsrail’i korumak değil, yakında Irak’tan ağır silahları ile çekilecek olan ABD birliklerinin korunması olduğunu anlattı. Bu birliklerin Türkiye’den geçişinin 18 ay süreceğini ve bu arada Türkiye’de yapılacak olan anayasa değişikliği ile Kürt ayrımcılığının kopmayı hızlandıracağını, bu birliklerin de kopan Kürt bölgesini korumada kullanılacağını söyledi. Dural’a göre radarın görevinin, İsrail’i korumak falan değil bu ayrımcılığı kabullenemeyecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hareketlerini, operasyonlarını kontrol olduğunu savundu. Yani arkadaş parçalanmayı anlatıyor. Bu kadar açık ve net düşünmemiştim.
Türkiye’nin dışarıdan görünen cilası muhteşem. Pırıl pırıl yanıyor ama sonuçta içi boş. Aynı piyasadaki Çin malı mallar gibi ikinci kullanımda elinizde kalıyor. İçeride acı var. Terör örgütü akıl almaz bir şekilde şiddeti artırıyor, öğretmenleri, kaymakamları askerleri kaçırıyor. Asker, sivil, polis, genç yaşlı çocuk kadın herkesi öldürüyor ardından da yahu yanlışlık yaptık diyebiliyor. Ama Başbakan kalkıp “ciğerim yanıyor” diye konuşuyor. Devlet adamlarının ülke liderlerinin ciğeri yanabilir ama öncelikle vatandaşlarının acısını dindirmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Sevgili ülkem ve vatandaşlarım, hayatımda hiç bu kadar genç olmayı, ülkemin üzerindeki kara bulutlarla mücadele etmeyi istememiştim. Ama olsun, yaşım ne olursa olsun yüreğim ülkeme duyduğum sevgi ve hasretle dolu ve son nefesimi verene kadar mücadele edeceğim, ant olsun. Gençlerimiz bayrakları veya toprakları için mücadele edip ona sahip çıkacakları yerde, takımlarının durumunu veya dizilerdeki sahneleri tartışsınlar. Olsun, onlar da umarım bir gün vatanlarının farkına varırlar.
Evet, Başbakan toplantılara sağa sola sallanarak gidiyor. Ondaki sallantı boyu uzun olduğu için pek antipatik değil. Onunla yürüyen bakanlar da Başbakan’a uymak veya onu taklit edebilmek için sallanarak yürüyor, hem de en kısa boylular da dâhil. Bu sallantı bana ülkem sallanıyormuş izlenimi veriyor.
[URL]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=19929[/URL]
T..CT..CT..C
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6042&stc=1&d=1327488905[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6043&stc=1&d=1327490824[/IMG]
USD-TRY..
[quote=EMEKDAR;388109][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6043&stc=1&d=1327490824[/IMG]
USD-TRY..[/quote]
[LEFT]Esfender KORKMAZ[/LEFT]
[RIGHT]esfender@esfenderkorkmaz.com[/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/18022.gif[/IMG]
[B][SIZE=4]Ekonomide yeni rüzgâr reel sektörden yana [/SIZE][/B]
Önceki gün dolar kurunun 1.81’e kadar inmesine, her kesim farklı tepki gösterdi. Özet olarak finansçılar bu düşmenin, doğru olduğunu savunurken, sanayici ve ihracatçılar bir alarm olarak nitelendirdi. Medya da finansçıların görüşünü piyasa değerlendirmesi olarak tanımladı.
Bu bağlamda iki önemli saptama yapılabilir... Bir... Piyasa ekonomisinin bir kuralı olarak elbette her kesim kendi çıkarını maksimize etmeye çalışacaktır. İki... Medya artık reel kesimi, mal piyasasını unuttu... Piyasa denilince, sermaye ve para piyasasını anlıyor.
Aslında doların düşmesinin bir nedeni, Euro’nun dolar karşısında değer kazanmasıydı. Ne var ki, Euro- dolar paritesinin de, dolar / TL paritesinin de aşırı oynak olması, ekonomide kırılganlığın yüksek olması demektir. Bu kırılganlık para ve sermaye piyasasının doğasında var. Olan reel sektöre oluyor. Özellikle sanayi sektörü, bu kadar kırılganlık içinde, yatırım planlaması ve fizibilite yapamıyor.
Türkiye planlı dönemde yine yüksek büyüme oranları sağlıyordu. Bu büyüme özellikle imalat sanayiinde üretim artışında ortaya çıkıyordu. Bu günkü büyümeden farkı, o zaman aramalı ve hammadde ithalatı daha düşüktü. Başka bir ifade ile dış kaynağa ve ithalata bağımlı bir büyüme değildi.
Bu gün ithalata bağımlı büyüme ve bu nedenle ortaya çıkan cari açık Türkiye’yi gelişmekte olan ülkeler içinde en riskli ülke konumuna getirdi. BM ve Dünya Bankası raporlarında da bu risk vurgulanıyor. Bu riskten tek habersiz olan Hükümet gibi görünüyor.
Yıl sonunda dolar kuru 1.89 idi. Buna rağmen MB reel kur endeksi 109.16 idi. Yani dolar 1.89 iken, TL daha yüzde 9 daha değerli idi. Şimdi 1.82’ye gerilemesi TL’nin dolara göre daha değerli para olması anlamına geliyor.
Kur daha da düşerse, sanayi sektörünün ithalat bağımlılığı devam eder. Çünkü düşük kur, ucuz ithalat demektir. Cari açığın ve içeride tüketimin artmasına neden olmaktadır.
Türkiye, kur sorunu yüzünden, dışa bağımlı üretim yapısı nedeniyle artık tasarruf yaratamıyor. Dünyada ABD’den sonra tasarruf oranı en düşük ikinci ülke olduk.
Ne var ki bu defa finansçıların kurun düşmesi şeklindeki beklentileri gerçekleşmeyecek.
Her şeyden önce dünyada para bolluğu bitiyor. Türkiye de 2009 yılına kadar, kısa vadeli sermaye ile varlık, şirket ve gayrimenkullerin yabancıya satışlarıyla giren toplam sermaye cari açıktan daha yüksekti. Bu nedenle döviz bolluğu, TL’nin değerli kalmasına neden oluyordu.
MB kaynaklarına göre 2010 Temmuzundan 2010 Eylülüne kadar doğrudan yabancı yatırım sermaye girişi hiç olmadı. 2010 Eylülünden bu güne kadar cari açık daha az doğrudan sermaye girişi ve daha çok sıcak para, ilave olarak da dış borçla finanse edildi. Kaldı ki dünyada sermaye hareketleri yavaşladı. Yani artık el parasıyla caka satmanın devri geçti.
Merkez Bankası döviz satarak kurları tutmak istiyor. Ancak onun da rezervleri eriyor. Söz gelimi 2011 ortalarında 93 milyar dolar olan MB döviz rezervleri, şimdi 87 milyar dolara geriledi.
Benim anlamakta güçlük çektiğim bir husus, neden finansçılar düşük kuru piyasa kuralı olarak görüyor da, kur artışını aynı çerçevede görmüyor?
1990 yılından beri, Dünya finans hakimiyetine girdi. Almanya gibi, Çin gibi bazı ülkeler bilinçli olarak, üretimden ve sanayiden taviz vermediler. Bu gün en sağlam ekonomiler bu ekonomilerdir. Türkiye’nin de artık dışa bağımlı sanayileşme yapısından kurtulması gerekir. Bunun ilk şartı da kur baskısının kalkmasıdır.
Graf atamıyorum...
Tom dikkat et ayağına,kaygan yerdesin kayarsın...
Bak kafanda 5 liğe çarptı...
USD-TRY ikili dipliyor....
[quote=EMEKDAR;388280]USD-TRY ikili dipliyor....[/quote]
Aman diyim usd-try,şakanın sırasımı...orada böyle şaka yapılırmı...
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6062&stc=1&d=1327619165[/IMG]
TOM...
[quote=EMEKDAR;388282]Aman diyim usd-try,şakanın sırasımı...orada böyle şaka yapılırmı...[/quote]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6063&stc=1&d=1327619615[/IMG]
ŞAKALAŞTIĞI YERDE...
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6064&stc=1&d=1327620027[/IMG]
PARİKTESİ...
[quote=EMEKDAR;388537][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6064&stc=1&d=1327620027[/IMG]
PARİKTESİ...[/quote]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6077&stc=1&d=1327702053[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6076&stc=1&d=1327701930[/IMG]
[quote=EMEKDAR;388782][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6077&stc=1&d=1327702053[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6076&stc=1&d=1327701930[/IMG][/quote]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6082&stc=1&d=1327935829[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6083&stc=1&d=1327935922[/IMG]
[quote=EMEKDAR;388972][IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6082&stc=1&d=1327935829[/IMG]
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6083&stc=1&d=1327935922[/IMG][/quote]
Pariktesi,bana bakın hizaya gelin dedi...
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=6087&stc=1&d=1328090317[/IMG]
GARA BAHDIM KÖR SALİHİM...AYULARA...
U100 TL bazlı eski zirvesini zorluyor...
[quote=EMEKDAR;389299]Pariktesi,bana bakın hizaya gelin dedi...[/quote]
Pariktesi,şimdide ileri marş diyor...