adettendir..soyleyeyim..pupular var..üühüh
Printable View
adettendir..soyleyeyim..pupular var..üühüh
boun başka hiiççç bişiii olmaz...:)belki bi 78200 e yolculuk...o da belki...tabi şahsi görüşümdür...etkilemesin kimseyi...yatırım tasfiyesi deildir..:)
Yukarda bahsettiğim kitaba hızlıca baktım,
doğru şeylerden bahsediyor,
;)
bunlar vobda da kullanılabilir,yardımcı olarak,
mesela bazı destek/dirençlerin hacimli kırılması gibi,ya da tepe/diplerde oluşan yüksek hacimler,
ama bunları mekanik olarak kullanmak çok zor gözüküyor,,
belki spotta günlük grafikte daha yararlı olabilir...
ben şöle bişi yaptım pratik olarak:
[B]Q1:=VOLUME*(H-L);[/B]
[B]Q2:=MOV(Q1,5,E);[/B]
[B]Q1;Q2[/B]
tanımladım MS ta;yani hacim ile range çarpımını ve bunun 5 period ema sını bir tg olarak histogram şeklinde sisteme yardımcı koydum..:confused::)))
q1 in q2 üzerine çıktığı barlarda ve değerler de belli değerin üzerindeyse; genelde piyasa kırılma yapıyor...
mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:
incelemek lazım ,...:rolleyes:;)
Unlipat ın en sevdiği antin kuntin indikler..77.15 üzeri her zaman için gıllanıleybıl
[IMG]http://i53.tinypic.com/1zcekp0.png[/IMG]
garanda 38 üzeri tehlike arz eder
uzunum..
kd=77.725
[quote=saraylı;364885]Yukarda bahsettiğim kitaba hızlıca baktım,
doğru şeylerden bahsediyor,
;)
bunlar vobda da kullanılabilir,yardımcı olarak,
mesela bazı destek/dirençlerin hacimli kırılması gibi,ya da tepe/diplerde oluşan yüksek hacimler,
ama bunları mekanik olarak kullanmak çok zor gözüküyor,,
belki spotta günlük grafikte daha yararlı olabilir...
ben şöle bişi yaptım pratik olarak:
[B]Q1:=VOLUME*(H-L);[/B]
[B]Q2:=MOV(Q1,5,E);[/B]
[B]Q1;Q2[/B]
tanımladım MS ta;yani hacim ile range çarpımını ve bunun 5 period ema sını bir tg olarak histogram şeklinde sisteme yardımcı koydum..:confused::)))
q1 in q2 üzerine çıktığı barlarda ve değerler de belli değerin üzerindeyse; genelde piyasa kırılma yapıyor...
mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:
incelemek lazım ,...:rolleyes:;)[/quote]
piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...
[quote=saraylı;364885]
[B]mesela dün akşam saat 17.00 deki 5' lık barda q1 çok artmış ve hakikaten piyasa 78.500-78.150 hareketi ve akabinde aşağı kırılım yapmış...:cool:[/B]
.:rolleyes:;)[/quote]
şu anda 15.15 barında da,yüksek volatilite ve hacim ile yukarı kırılım oldu...
[quote=ATHLON;364891]piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...[/quote]
Günaydın VOBORSA ehuhehe :D
Actung baby Ahlon,.dng
"Ticket emir" ne demek? Bu terimler ve bankalarası terimleri nereden biliyorsun?
Palanın beach party'si erken mi bitmiş bugün?
[quote=ATHLON;364891]piyasa kararlılığı mevcut yön bazında...yanlız hareket zamanlamasını da göz önünde bulundurmak lazım olabilir mi abi?...o kademelerdeki hareket zamanlamalarının randomizesi takdire şayan olabiliyor...mesela direnç ve destek kademelerinde "ticket" emirler ani ve vahşi olabiliyor...[/quote]
doğru athlon,
bu kırılım anlarında hareket vahşi oluyo bize göre tabi,üüü
iişn enteresan tarafı kırılım olduğu çubuklarda benim kd nin de kırılması olayı...:rolleyes:;)
bu vahşi harekette fazla kaymaya neden olmamak üzere,kd civarında mesela 1 ya da 2 kademe ,şartlı emir koyarsak,kesinlikle önemli bir kayma olmadan,piyasada yön değiştiririz,yoksa kayma feci oluyor...:cool:
misal ,kd=77.725 ve şu anda benim kısa için şartlı emrim 77.675-77.725 e serpiştirilmiş durumda...
VSA teyid edici kullanılabilir..
[quote=excali;364897]Günaydın VOBORSA ehuhehe :D
Actung baby Ahlon,.dng
"Ticket emir" ne demek? Bu terimler ve bankalarası terimleri nereden biliyorsun?
Palanın beach party'si erken mi bitmiş bugün?[/quote]
tsporlarımı 23.05 den almak istermiyin?:Disteme..çünkü bend eyok...porsadan alabilrsin aynı fiyattan
[quote=Astatin;364776]Son olarak bir ganaatimi paylaşayım; Bu haciex, seans kapanır kapanmaz, kuyruğu yanık kedi :) hızıyla ortadan kayboluyor...
a) Bu saatte bu kadar acele tüydüğüne göre mesai disiplini olan bir kurum da çalışıyor. Sanırım banka
b) Veya yenge eve bu saatlerde geliyor, VOB da oynadığını bilse haşat eder. o yüzden tüm delilleri yok edip, tv nin karşısına geçip çicgi film izliyor süsü veriyor kendine
c) amam her durumda 18:00 sonrası esrarengiz.. çünkü hiç o saatten sonra mesaj yazmıyor..hımm a şıkkı ve b şıkkının karışımı olabilir. bangadan eve geliyor..ama yengeden tırstığı için nete girmiyor felan..
hımmmmmmm[/quote]
öne alalım