-
[quote=EMEKDAR;371557][URL="http://oi54.tinypic.com/2ewmk36.jpg"][IMG]http://oi54.tinypic.com/2ewmk36.jpg[/IMG][/URL]
Gırdınmı yukarı Tom ...nireye hayrola...çok hızlı gördüm seni...
Fızlı giden Tom...birazdan seyrek düşer mıçtığın...:))):)))[/quote]
[URL="http://oi54.tinypic.com/148fa5h.jpg"][IMG]http://oi54.tinypic.com/148fa5h.jpg[/IMG][/URL]
Ahanda yakiyn çekimi..zumladım sizün çün....brv
-
[quote=EMEKDAR;371538]İlginç bir kapanış oldu...[B]1M geçti sınırımı[/B]...gerisi sınırda takıldı...diğerleride geçerse zaten..68500 hatta çok kızarsa 70 e dayanır..Du bakalım...:)))..[/quote]
O da şimdi iri bir baş oldu...:o..
-
[quote=EMEKDAR;371574]O da şimdi [B]iri bir baş oldu[/B]...:o..[/quote]
Ne bulurlarsa aldılar gaadaşım,
Başını maşını hepsini aldılar,iri miride demediler....:o..
-
[URL="http://oi51.tinypic.com/f21zeu.jpg"][IMG]http://oi51.tinypic.com/f21zeu.jpg[/IMG][/URL]
Bu graf için söylenecek çok şey var,ama hiç birşey söylemeyecem...****
Hazır iştahın yerindey kene,yukardaki gap ı da kapasana...:o...
-
-AVRO BOLGESI`NIN BORC KRIZI
-FRANSA VE ALMANYA FINANSAL ISLEMLER VERGISI ONERECEK
-SARKOZY: ``IKI ULKE AVROYU KORUMADA KESINLIKLE KARARLI``
-MERKEL: ``EUROBONDLAR SU ANDA BIZE YARDIMCI OLMAZ``
PARIS (A.A) - 16.08.2011 - FRANSA VE ALMANYA`NIN EYLUL AYINDA FINANSAL
ISLEMLER VERGISI ONERECEGI BILDIRILDI.
FRANSA CUMHURBASKANI NICOLAS SARKOZY, ALMANYA BASBAKANI ANGELA MERKEL ILE
GORUSTUKTEN SONRA DUZENLENEN ORTAK BASIN TOPLANTISINDA, FRANSA VE ALMANYA`NIN
EYLUL AYINDA FINANSAL ISLEMLER VERGISI ONERECEGINI SOYLEDI.
``IKI ULKE AVROYU KORUMADA KESINLIKLE KARARLI`` DIYEN SARKOZY, AYRICA AB
KONSEYI BASKANI HERMAN VAN ROMPUY`UN BASKANLIGINDA AVRO BOLGESI EKONOMIK KONSEYI
KURULMASINI ISTEDIKLERINI IFADE ETTI.
KAMU BORCLARINI VE BUTCE ACIKLARINI AZALTMAYI HEDEFLEDIKLERINI SOYLEYEN
SARKOZY, KENDISI VE MERKEL`IN AVRO BOLGESI UYELERININ TAMAMININ FINANSMAN
DENGESINI TAAHHUT ETMESINI VE BU TAAHHUDU 2012 YAZ DONEMINE KADAR ANAYASALARINA
YAZMASINI TEKLIF ETTIGINI DE IFADE ETTI.
SARKZOY, ``BIZ KESINLIKLE AVROYU SAVUNACAGIMIZI, ALMANYA VE FRANSA`NIN
AVRUPA`DA OZEL SORUMLULUKLAR USTLENECEGINI VE BU KONULARIN TAMAMINDA TAM BIR
GORUS BIRLIGINE SAHIP OLDUGUNU IFADE ETMEK ISTIYORUZ`` DIYE KONUSTU.
AVRUPA FINANSAL ISTIKRAR FONUNUN (EFSF) YETERI KADAR BUYUK OLDUGUNU
BELIRTEN SARKOZY, AVRO BOLGESI ORTAK TAHVILI EUROBOND`LAR KONUSUNDA MERKEL ILE
GORUS BIRLIGI ICINDE OLDUGUNU, EUROBONDLARIN KAMU BORCLARININ KONTROLUNDE ISE
YARAMAYACAGINI IFADE ETTI.
ALMANYA BASBAKANI MERKEL ISE FRANSA VE ALMANYA`NIN AVROYU GUCLENDIRMEDE
KARARLI OLDUGUNU, EKONOMIK BAGLARI GUCLENDIRMEDE GUCLU AVROYA IHTIYAC BULUNDUGUNU
SOYLEDI.
FINANSAL ISLEMLER VERGISINE IHTIYAC BULUNDUGUNU BELIRTEN MERKEL, AB
YAPISAL FONLARININ BUYUMEYI DESTEKLEMEYE ODAKLANMASI GEREKTIGINI KAYDETTI.
``AVRO BOLGESI YENI BIR SAFHAYA GIRIYOR`` DIYEN MERKEL, AVRO BOLGESI
LIDERLERININ PIYASALARININ GUVENINI KAZANMAK ICIN DURMAKSIZIN CALISACAGINI
BILDIRDI.
``EUROBONDLARIN SU ANDA YARDIMCI OLMAYACAGINI`` IFADE EDEN MERKEL,
AVRUPALI LIDERLERIN BORC KRIZINI COZMEK ICIN FORMULE ETMEYE BASLADIKLARI
POLITIKALAR UZERINDE ``ADIM ADIM`` CALISMALARI GEREKTIGINI VURGULADI.
MERKEL, ``AVRUPA`NIN HENUZ SON CAREYE BASVURDUGUNU DUSUNMUYORUM VE BU
SORUNU TEK BIR BING-BANG POLITIKASIYLA COZEBILECEGIMIZI SANMIYORUM`` DIYE
KONUSTU.
MERKEL, ALMANYA VE FRANSA`NIN AVROYA GUVENI YENIDEN INSA ETMEYI
AMACLADIGINI SOZLERINE EKLEDI.
(REU-INT-SEL-SEB)
20:26 16/08/11
--AA--|
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=dnvqIDoA5I8&feature=share[/URL]
-
[quote=EMEKDAR;371704][URL="http://oi51.tinypic.com/f21zeu.jpg"][IMG]http://oi51.tinypic.com/f21zeu.jpg[/IMG][/URL]
Bu graf için söylenecek çok şey var,ama hiç birşey söylemeyecem...****
Hazır iştahın yerindey kene,yukardaki gap ı da kapasana...:o...[/quote]
[URL="http://oi53.tinypic.com/1zq68mw.jpg"][IMG]http://oi53.tinypic.com/1zq68mw.jpg[/IMG][/URL]
Yukardakinin açılımını dün böyle gösterdiler...
[URL="http://oi54.tinypic.com/21lio1x.jpg"][IMG]http://oi54.tinypic.com/21lio1x.jpg[/IMG][/URL]
Buda bugünkinin resmi...
Birincisinde yoldan nasıl,niçin neden çıkıldığı bilinmez ama çıkılmış...birilerini kovalamışlar sanırsam..sonrası malum..:)))..
-
Tom 1M de Al dedi bakalım...
Sanırım gap ı gapatmak isteyecek..18 pivanlık 11055 lerde gap yaptıydı..
Bizimkide 1 ve 5M de al dediler..52000 i kalıcı geçsinlerde...:confused:
-
[quote=EMEKDAR;372050]Tom 1M de Al dedi bakalım...
Bizimkide 1 ve 5M de al dediler..52000 i kalıcı geçsinlerde...:confused:[/quote]
Salata yapmakla meşgulkene,Tom gap ı gapatmış,emme 5M de Al demiş...
Du bakalın...:)))
-
[quote=EMEKDAR;372050]Tom 1M de Al dedi bakalım...
Bizimkide 1 ve 5M de al dediler..52000 i kalıcı geçsinlerde...:confused:[/quote]
Tom saat gibi işliyor..tam 11055 de gap gapattı...
1M de Sat ı yani ayumu geri verdi...:)))
-
[quote=EMEKDAR;359325][quote=EMEKDAR;354530]
[LEFT]Sabahattin ÖNKİBAR[/LEFT]
[RIGHT]sonkibar@gmail.com[/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/18.gif[/IMG]
[B][SIZE=4]AKP gitmezse, 6 ay içinde bunlar olacak![/SIZE][/B]
1) Seçim sonrası Hakkâri-Cizre hattında intifada ilan edilecek!
2) Bütün Güneydoğu’da sivil itaatsızlık eylemleri yaygınlaştırılacak ve peş peşe bazı valilikler işgal edilip PKK çaputları çekilecek!
3) BDP’li belediyelerden Türk bayrakları indirilecek.
4) K.Irak’a göç kampanyaları yapılacak!
5) Valiliklere, karakollara ve askeri birliklere kitlesel saldırılar yapılacak.
6) Meydanlarda on binler ölüm oruçlarına başlayıp Batı Medyasının ilgisini çekmeye çalışacak.
7) Güneydoğuya paralel olarak metropollerde destek eylemleri olacak.
8) Turizm merkezleri ile büyük şehirlerde kitlesel katliamlar yapılacak.
9) İktidardaki AKP bu dehşet gelişmelerin hemen sonrasında Abdullah Öcalan’la yapılan müzakerenin anlaşma ile sonuçlandığını ilan edecek.
10) Hemen bir genel af çıkarılacak ve Öcalan dışarı çıkarılıp siyaset yapma hakkına kavuşturulacak.
11) Yeni Anayasa Öcalan ve Tayyip Erdoğan’ın ortak eseri olacak!
12) Yeni Anayasada Türkiye Cumhuriyetinin adı değişip Anadolu Federal Cumhuriyeti yapılacak.
13) Türk bayrağı değişecek ve yeni bayrak benimsenecek.
14) Kürtçe devletin ikinci resmi dili olarak ilan edilecek.
15) Kürtçe eğitim serbest kalacak.
16) Eyalet sistemine geçilip büyük Kürdistan’ın ilk resmi adımı atılacak.
17) Güneydoğu’daki bu gelişmeler Orta Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Karadeniz illeri ve metropollerini karıştıracak ve de sokaklarda etnik insan avları başlayacak.
18) Tayyip Erdoğan düzeni bozuyorlar diye açıktan Türk kökenlilerin avına ve katliamına start verecek!
19) Büyük illerde kitlesel tutuklamalar yapılacak.
20) Türkiye bu süreçte Yugoslavya misali bir kargaşayı yaşıyacak!
21) Ülkedeki kaos iç savaşa dönüşecek ve Birleşmiş Milletler bu duruma müdahil olacak.
22) Türk Ordusunu dışlayacak olan NATO kargaşayı önlemek adına Anadolu’ya asker çıkaracak.
23) Tam bu süreçte Kürtler Türkiye’den ayrılmak için referandum isteyecek.
24) Referandum sonucu ile Kürtler Türkiye’den resmen ayrılacak ve bu şekilde kurulacak büyük Kürdistan’ın Akdeniz’e açılması coğrafi olarak sağlanmış olacak!
[B][COLOR=red]25) Bütün bu gelişmelere paralel olarak aynı zaman diliminde sıcak para Türkiye’yi terk edeceğinden, döviz patlayınca ülke ekonomisi çakılacak ve Türkiye Yunanistan misali iflasa doğru yol alacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]26) ABD ve AB, Tayyip Erdoğan’ın misyonunu icra ettiğini düşünerek onu hedefe oturtacak ve bütün sorumluluğu ona yıkacak ve de Erdoğan’ın akıbeti Şah’tan bile beter olacak![/COLOR][/B]
Sonuç, AKP gitmezse Türkiye ya bölünecek ya da bölünecektir.
Öyle, çünkü her şey ortada, Güneydoğu’da artık fiili bir hal var ve tüpten çıkan isyan macununun artık tüpe girmesi imkansız gibidir..
Din diyen, ülke diyen, devlet diyen, kardeşlik diyen kişi, beraber yaşama diyen, mukaddesat diyen bu çıplak gerçeği hâlâ nasıl görmez anlamak mümkün değildir!
Bazılarınızın ama bizim büyük bir ordumuz var ve onlar buna asla izin vermez dediğini işitir gibi oluyorum, ama AKP ve Erdoğan sırf Cumhuriyet’ten rövanş alma adına tam 4 yıldır o şanlı ocağı tasfiye için görüyorsunuz neler yapıyor!
Not: Yazdığı kitaplar nedeniyle intikam almak adına tam 4 yıldır Silivri zindanında esir tutulan yazar Ergun Poyraz’ın son kitabı ‘Kalpazan’ı okuyucularıma ısrarla öneriyorum.
[B][COLOR=#0000ff]YUTULMAYACAK DOLMA[/COLOR][/B]
[B]Bana Şaban Dişli’yi anlat Tayyip Bey![/B]
Şaban Dişli’yi biliyorsunuz!
Yolsuzluk yaptığı iddiası protokol ile ortaya saçılan AKP mebusu.
Bu malum protokol ortaya çıkınca Tayyip Erdoğan Şaban Dişli’yi hemen parti yönetiminden uzaklaştırdı ve güya bu şekilde ceza verdi.
Peki sonra ne mi oldu?
Hayır Şaban Dişli aklanmadı!
Aklanması ya da şaibeden kurtulması için yargılanması gerekirdi ama Tayyip Erdoğan buna izin vermedi.
Ve heyhat bu adam yine AKP’den mebus adayı!
Tayyip Erdoğan’a soruyorum:
Sen değil misin yanlış yaptı diye bu ismi iddialar ortaya çıkınca parti yönetiminden uzaklaştıran?
Ne oldu da şimdi bu ismi aday yaptın?.. Öyle ya, ya o gün uzaklaştırman yanlıştı ya da bugün aday yapman değil mi?
Millet unutur ve kontrolümdeki medya da yazmaz, yuttururum diye düşündün değil mi?
Eyy ahali yutarsan bunu yuh olsun sana!
[B][COLOR=#0000ff]LİDER ÖZELLİKLERİ[/COLOR][/B]
[B]Bakın İlhan Kesici neler yapıyor![/B]
Aktaracaklarım yakıştırma değil, aynıyla vaki!
Üç ayrı telefon aldım ve aynı şeyleri dinledim.
Ne olmuş biliyor musunuz?
İlhan Kesici o isimlerle beraber pek çok kişiyi arayıp şunu söylüyormuş:
-15 Haziran’da AKP’ye karşı yeni bir parti kuracağım, hazırlanın!
Şaka yapmıyorum, Kesici aynen bunları söylemiş!
Söyleyin ne demek lazım bu arkadaşa!
Yahu Kesici sen değil misin, yıllar yılı insanlara umut verip sonra ortada bırakan?
Sen değil misin, CHP’de mebus olmana rağmen AKP’ye tek olumsuz bir laf etmeyen?
Sen değil misin, Kılıçdaroğlu’nun seni göndereceğini anlayınca oluşum için istifa ettim cakalarını satan?
Sahi senin seçim bölgen neresi bilen var mı?
İstanbul mu, Bursa mı, Sıvas mı, Isparta mı, Antalya mı, Ankara mı; neresi?..
Yahu seçim bölgesi olmayan biri lider olabilir mi?
Hem Sayın Demirel bile senin için ondan lider olmaz niye dedi; hiç düşündün mü?
İlhan Bey ne olur çekil git artık, gölge etme!
Lider risk alana, meydan okuyana denir, sen bunların hiç birini yapamazsın!
[B][COLOR=#0000ff]KOMPLONUN KAYNAĞI[/COLOR][/B]
[B]MHP’yi dinleyen araç polise aitmiş![/B]
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı.
MHP’yi izlemeye ve dinlemeye alan esrarengiz araç devlete aitmiş!
Tabii devlet denince akla Tapu Kadastro gelecek değil; öyle ya onlar dinleme ya da izleme yapmazlar.
Peki bunun anlamı ne midir?
Bizzat AKP’nin MHP’ye komplo kurmasıdır ki yargı söylüyor bunu!
Bakın medya’da tek satır yok.İlginçtir, Bahçeli bile rezilliği afişe etmiyor ya da edemiyor ki sadece bu olay bile AKP’nin gerçek yüzünü göstermiyor mu?
Merak ediyorum, savcılığın bu tespitinden sonra Başbakan ve avaneleri hâlâ kaset işi MHP’nin kendi içinden diyebilecek mi?
Başka ülkelerde böyle bir tabloda Başbakan istifa eder; biz de ise tam tersi oluyor!
[URL]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=18552[/URL]
[B]Vışşş aneyyy .... Sebo can gardeş pa'latmış bumbiyy...[/B]T..C[/quote]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Siirt'te roketatarlı saldırı[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=6] [/SIZE]
[B][COLOR=#333333]Pervari'de Jandarma komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı[/COLOR][/B]
[B][FONT=Helvetica,Verdana,Arial][SIZE=2][COLOR=blue]Turan KOYUNCU/ SİRT,(DHA) - [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
SİİRT’in Pervari İlçesi’nde PKK’lı terörister İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor.
Pervari’de bugün saat 20.00 sıralarında PKK’lı teröristler değişik noktalardan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına yönelik roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sürürken, Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’dan ilçeye Sikorsky helikopterlerle özel eğitimle komandolar gönderildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan konusunda henüz bir bilgi olup olmadığı öğrenilemedi.
ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN...
HEPİMİZ SUÇLUYUZ..KİMSE SAKLANMASIN....
BEN YAZMAYA DEVAM EDECEM...
T..CT..CT..C
-
Tom daki bu hareket şekilsel olarak yukarı giib görünüyor...
Ancak ilginçtir benim 1M hala bunu onaylamadı...Onay almadan başaramaz...
Zatende soldan tobo'msu,sağdan obo'msu...:)))
-
Tom daki son hareket alımmıydı,çalımmıydı bakalım...
Vaay....herkesi al shorta bir anda tıırrrrrrt bitir...
Allahtan bizimkiler iyi zorladılar yukarı dipten...:)))
-
[quote=EMEKDAR;372057][quote=EMEKDAR;359325]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Siirt'te roketatarlı saldırı[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][COLOR=#333333]Pervari'de Jandarma komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı[/COLOR][/B]
[B][FONT=Helvetica,Verdana,Arial][SIZE=2][COLOR=blue]Turan KOYUNCU/ SİRT,(DHA) - [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
SİİRT’in Pervari İlçesi’nde PKK’lı terörister İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor.
Pervari’de bugün saat 20.00 sıralarında PKK’lı teröristler değişik noktalardan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına yönelik roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma sürürken, Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’dan ilçeye Sikorsky helikopterlerle özel eğitimle komandolar gönderildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan konusunda henüz bir bilgi olup olmadığı öğrenilemedi.
ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN...
HEPİMİZ SUÇLUYUZ..KİMSE SAKLANMASIN....
BEN YAZMAYA DEVAM EDECEM...
T..CT..CT..C[/quote]
sn emekdar
s.önkibar şimdi nerede yazıyor?Bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler
-
[quote=mevsimevsim;372063][quote=EMEKDAR;372057]
sn emekdar
s.önkibar şimdi nerede yazıyor?Bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler[/quote]
[URL]http://www.haberkritik.net/sebahattin-onkibar-bundan-boyle-yazilari-ile-haberkritik-te-831.html[/URL]
[URL]http://www.ensonhaber.com/sabahattin-onkibar-yenicagdan-istifa-etti-2011-07-29.html[/URL]
-
[LEFT]Esfender KORKMAZ[/LEFT]
[RIGHT]esfender@esfenderkorkmaz.com[/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/18022.gif[/IMG]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Dünya spekülasyona teslim oldu[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=6] [/SIZE]
Bu defa küresel ekonomik sürecin, kendi yarattığı sorunlarla devam etmesi olanaksız görünüyor. Sorunun temelini, reel ekonomi ile finansal yapı arasındaki uçurum oluşturuyor. Oluşan balonun havasını almadan bu sistem uzun süre devam etmez. Kısa süre için alınan parasal önlemler, sorunu çözmez... Erteler... Mutlaka dünya bir düzeltme yaşayacaktır. Yeni düzende sektörler arasında dengeyi sağlayacak önlemler alınmalıdır. Örneğin, emek ve mal hareketleri de aynen sermaye gibi serbest olmalıdır. Ya da üretim faktörlerinin dolaşımı aynı oranda kısıtlanmalıdır. Aslında küresel düzende konjonktürel hareketlerin artması ve kriz aralığının daralmasını, kapitalizmin sonu gibi görmek doğru değil. Yaşanan kapitalizmin getirdiği bir sorun değil, sıcak paranın ve spekülatif sermayenin küresel ekonomiyi esir almasıdır. Dünya Bankası başkanı Zoellick de bu defa dünya ekonomisini tehdit eden risklerin daha büyük ve farklı olduğunu söyleyerek “2008’deki krizde insanlar daha az borçluydu. Piyasalar küresel ekonomideki gelişmelere bu kadar duyarlı değildi ve gelişmiş ekonomilerin daha fazla manevra alanı vardı” şeklinde görüş bildirdi.
Bu küresel süreçte, Türkiye sıcak para ve spekülatif sermayenin getirdiği geçici refahı en fazla yaşayan ve fakat aynı zamanda üretmeden yiyen, ithalata bağımlı bir büyüme sergileyen ve en yüksek cari açık vererek geleceğini tüketen ülkedir. Spekülatif sermaye spekülasyona devam etmek için, özellikle bizim gibi sömürmek istediği ülkelerde, Soros vakfı gibi siyaseti de etkileyecek organizasyonlar kurmuştur. Bu organizasyonlar için paralı askerler devreye sokmuştur. Kalemşörler tutmuştur. Ne var ki şimdi çatırdayan düzen önce onların başına yıkılacaktır. Bunu sezen borsa spekülatörü George Soros birkaç hafta önce emekliye ayrılacağını açıkladı.
Küresel düzenin zararını yalnızca bizim gibi cari açık veren ülkeler görmedi. Çin gibi cari fazla veren ülkeler de görüyor... Çin’in 2 trilyon dolar döviz rezervi var. 1.3 trilyon dolar da ABD hazine kağıdı var. Bu nedenle küresel sorunlar Çin’in büyümesini durduracak ve makro dengelerini bozacaktır. Düşünün ki, 1.5 milyar Çinli üretiyor, ABD’ye ihracat yapıyor... Ancak aldığı dolarlarla yine ABD’yi finanse ediyor.
Bu nedenledir ki, Çin Merkez Bankası başkanı Zhou Xiaochuan, bir süre önce, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından kontrol edilen yeni bir küresel para birimi önerdi. Küresel kriz olursa, tek bir ülke parasına güvenmenin tehlikesini açıkladı. Küresel sorunlar, aynı zamanda herkeste bir panik yarattığı için daha da riskli oldu. Bizim hükümet üyelerinin sık-sık halka akıl vermesi de bu panikten ileri geliyor.
Avrupa’yı sıkıntıya sokan da, yalnızca Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin borç sorunu değil, aynı zamanda karar birimlerinin çok dağınık olmasıdır. Örneğin İtalya ekonomi bakanı Giulio Tremonti, bölgenin borç krizinden çıkışı için en iyi çözümün Euro bölgesi ortak tahvili “Eurobond” olduğunu söyledi. Buna karşılık, önceki gün bir araya gelen Merkel ve Sarkozy “Euro tahvilin çıkarılması şu andaki krizin çözümünde yardımcı olmayacaktır” gerekçesi ile karşı çıktılar.
Merkel ve Sarkozy, tahvil yerine halktan “Finansal İstikrar Vergisi”ne ihtiyaç olduğunu söylediler. Bu verginin hedefi kuşkusuz krizin yükünü vergi yoluyla bütün Avrupa toplumuna yaymaktır.
Hocam,
Ne güzel anlatıyorusunuz..Ağzınıza yüreğinize,beyninize sağlık..
-
[quote=EMEKDAR;372062]Tom daki son hareket alımmıydı,çalımmıydı bakalım...
Vaay....herkesi al shorta bir anda tıırrrrrrt bitir...
Allahtan bizimkiler iyi zorladılar yukarı dipten...:)))[/quote]
Tom bu çıkışla,kendisine bundan iri bir baş yapacak,bakalım görelim...
-
emektar hocam cuma tepki mi bekliyorsunuz
-
Çete beni arıyorsan,ben evde yokum...
[URL]http://www.facebook-video-indir.com/orhan-gencebay-ya-evde-yoksan-dinle.html[/URL]
:cool:...
-
emekdar hocam teşekkürler cevabınız için
-
[B][SIZE=6][COLOR=red]TUTAMAYACAĞIN SÖZÜ VERME![/COLOR][/SIZE][/B]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1313783044.jpg[/IMG]
AKP’nin dış politikadaki tutarsızlık ve sert gelgitleri dış basının alaycı eleştiri ve uyarılarına hedef oluyor.
[B]İtibarımız yerle bir[/B]
İktidar’ın “Libya’da ne işi var yahu!” dediği NATO’ya tam destek vermesi, NATO Başkanı seçilirken sergilediği tutum, füze kalkanı işinde 180 derece dönmesi ve başarısız arabuluculuk denemeleri, Türkiye’yi alay konusu yaptı.
[B]Sandığından etkisiz![/B]
Suriye krizini analiz eden İngiliz dergisi Economist, “Sandığı kadar etkili olmadığı görülen Türkiye’nin sert söylemleri eyleme dönüşmez. Türkiye yapabileceğinden fazlasını yapma sözünü vermekten vazgeçmeli” diye yazdı.
[B][COLOR=#ffffff]Economist uyardı: Türkiye sandığı kadar etkili değil[/COLOR][/B]
Türkiye’nin sert söylemlerine karşın Suriye ile ilgili girişimlerinin yetersiz olduğunu savunan Economist dergisi “Yapabileceğinden fazlasını yapma sözünü vermekten vazgeçmeli” diye yazdı.
İngiliz Economist dergisi, son sayısında Türkiye ile Suriye üzerinde durduğu analizinde “Türkiye’nin Suriye konusundaki sert söylemleri, muhtemelen eyleme dönüşmez” ifadesini kullandı. Suriyeli muhaliflerin de Türkiye’nin, Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın kan akıtmaya son vermesine yönelik girişimlerini yetersiz bulduklarını kaydetti. Davutoğlu’nun Şam ziyaretinin ardından da baskınların sürdüğüne işaret eden dergi, “Suriye krizi, Türkiye’nin sandığı gibi etkili olmadığını ortaya koydu” görüşüne yer verdi. Türkiye’nin Suriye ile İsrail arasında arabulucu yapma girişmelerinin de anımsatıldığı analizde Türkiye’nin ihanet edilmiş gibi hissettiğini de yazdı. Economist, Türkiye’nin Batılı müttefiklerinin, AKP’nin Esad ile siyasi ve ticari bağları kesmesini istediklerini ancak Batı’nın özellikle Türkiye ile İran arasında bir duvarın örtülmesini arzuladığını öne sürdü. Ancak Türkiye’nin İran’la açıkça karşı karşıya gelmeye istekli olmadığı yorumunu da yapan dergi, bu bağlamda iki ülke arasında ekonomik bağların yanısıra İran’ın PKK ile mücadeleye sağladığı desteğe vurgu yaptı, “Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu son şey hasım bir İran’dır” diye yazdı.
[B]Siyonist komplo[/B]
Buna ek olarak AKP’nin en dindar seçmenlerinin birçoğunun, Suriye’deki kargaşanın Türkiye’yi İran’la karşı karşıya getirmeye yönelik ABD destekli bir Siyonist komplo olarak gördüklerini, nihai amacın da “Türkiye’ye haddini bildirmek” olduğunu düşündüklerini belirten Economist, aynı çizginin, yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetimi altında değiştiği iddia edilse de, ana muhalefet partisi CHP tarafından da bir papağan gibi tekrar edildiğini öne sürdü. “Bu durumda Türkiye’nin seçenekleri nedir” sorusunu da soran Dergi, “Şam Büyükelçisini çekebilir, Suriye’ye yönelik silah akınlarını engellemeyi sürdürebilir ve ekonomik yaptırımlar empoze edebilir. Bunun ötesinde ise, yapabileceğinden fazlasını yapma sözünü vermekten vazgeçmeli” dedi.
[B][COLOR=#ffffff]AKP hükümetinin çelişkileri[/COLOR][/B]
Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP hükümeti, dış politikada yaptığı zigzaglarıyla dikkat çekti. AKP, önce “Ak” dediğine, bir süre sonra ABD’den gelen baskı ya da talimatla “Kara” demekte sakınca görmedi.
- Libya: Erdoğan, “NATO’nun Libya’da ne işi var” diyerek Batı’nın Libya’ya müdahalesini reddetti. Daha sonra Erdoğan, müdahale için şartlar öne sürdü, ardından savaş gemileri yolladı ve İzmir’detki NATO üssünün Libya’ya hava saldırılarının merkezi olmasına razı oldu.
- Füze Kalkanı: İran’ın nükleer programı konusunda Batılılarla yaşadığı krizde Brezilya ile birlikte arabuluculuğa soyunan Erdoğan, başarısız olunca, Füze Kalkanı için şartlar öne sürdü. Ancak “Kumanda bizde olmalı” şartının reddine rağmen veto hakkını kullanmadı, anlaşmayı imzaladı. Orta Doğu’da rol üstlenmek isteyen Türkiye, her girişiminden de eli boş döndü. Uzmanlar, Türkiye’nin arabuluculuk rolünü tehlikeye attığını düşünüyor.
[URL]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=54934[/URL]
[SIZE=3]Talep,yönlendirme,arzu,istek,tahrik vs vs vs.....[/SIZE]
[SIZE=3]Kefereye elini veren,kolunu alamaz....[/SIZE]
[SIZE=3]'Allah şaşırttığı kulunu,beygir gibi..........................'[/SIZE]
[SIZE=3]Bu sözü niye söylemişler bilmiyorum...Allah şaşmak istemiyeni zorlamı şaşırıyor...[/SIZE]
[SIZE=3]Allah herkese akıl fikir vermiş...Sapkınlığı ve fenalığı yasaklamış...[/SIZE]
[SIZE=3]Tutalım diye bize öğütler vermiş...[/SIZE]
[SIZE=3]Tutmayınların sonununda hüsran olacağını açııııık seçik ayetlerinde belirtmiş...[/SIZE]
T..CT..CT..C
-
[LEFT]Yavuz Selim DEMİRAĞ[/LEFT]
[RIGHT]ysd592@gmail.com[/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/863.gif[/IMG]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Yavuzlar ölüyor...[/COLOR][/SIZE][/B]
12 Eylül öncesinin idealist gençlerinin ortak sloganıydı. Ülkücü gençler şehidlerini salavat getirerek omuzlarda taşır, duvarlara o gün toprağa verdikleri arkadaşlarının adını yazarak “Şehitler ölmez...” derlerdi. Kürt faşizmi tuzağına düşmek üzere olduklarını henüz kavrayamamış solcu gençler de aynı yöntemi izlerdi. Bir tek islami ritüelleri reddeder, materyalist felsefenin gereği ölümsüzlüğün mücadele yöntemini ön plana çıkarırlardı. Ama öldüler... Üç-beş sembol isim dışında binlercesi unutuldu... Ülkücülerden ve devrimcilerden toprağa verilmiş beş bin vatan evladı bugün yaşasa müsteşar, bakan gibi ülkenin kilit noktalarında olacaklar, memleketin bölünme tehlikesine karşı belki de omuz omuza mücadele vereceklerdi. İdam sehpasında “Yaşasın Kürt halklarının özgürlük mücadelesi” diye slogan atan Deniz Gezmiş’i çoktan dışlamış olacaklardı. Kimbilir “romantik devrimci” diye yutturulan Deniz Gezmiş ve bazı arkadaşları bugünlerde Kandil’deki ceviz ağacı altında Türkiye’yi vurma planlarını yapıyor olacaktı. Dursun Önkuzu, Yusuf İmamoğlu, Ercüment Yahnici ve Erdem Arabacı gibi devrin ülkücü gençlik önderleri de saçları sakalları ağarmış vaziyette Kocatepe Camii avlusunda şehit Binbaşı Yavuz Başayar’ın aziz naaşı önünde “Yavuzlar ölmez” sloganı atarken dua edeceklerdi.
Dünden bugüne nostalji tünelinde yolculuk yapmaya niyetim yok. Yandaş gazetelerle beraber, terör örgütüne temenna çakanların “Yavuzlar ölmez” başlığını okuyunca tansiyonum had safhaya fırladı... Önce bu pazar yirmi yıldır Yenimahallede yaptığımız menemen iftarı geldi aklıma. (Pazar günü Yenimahalle polis karakolu önünde parktayız) Tam alnının ortasından vurulan Yavuz Turan’ı düşündüm. Yeni terlemekte olan bıyıklarını fotoğrafında kara kalem ile boyayıp şehidler tablosuna kendi eliyle astığını hatırladım. Oğlum’da adını yaşattığım Erdem Arabacı Gazi Üniversitesinden mezun olalı üç gün olmuştu ve kadir gecesi kahramanca gidişini düşündüm. O gece seslerimiz kısılıncaya kadar bağırmıştık. “Yavuzlar ölmez” diye gözyaşları dökmüştük. Yavuz Turan Ankara-Karşıyaka mezarlığında, Erdem Arabacı Düzce’de yatıyor. Unutmamak için ettiğimiz yeminlere rağmen çoğunluğumuz yıldönümlerini bile hatırlamıyor. Gazetemizde her gün yayınlanmakta olan şehidler albümü olmasa isimlerini bile unutmuş olacağız yitik kuşağımızın. Gazete manşetlerinde “Yavuzlar ölmez” parolası ile uçaklarımızın Kandil’i bombaladığı haberine iç geçirdim. Bizim kuşakta akşamları başını yastığa koyup da kendi vuruluşunu, cenazesini hayal etmeyen yoktu. “Yavuzlar ölmez” sloganı ile beni toprağa verdikleri gün intikamımın alınacağından emin olduğum için huzur ile yatacağımı bilirdim. Kanımın yerde kalmayacağına iman ederdim. Ama son yıllarda “Kanı yerde kalmayacak....” sözlerini günü kurtarmak için atılan hamasi nutuk olarak addediyorum. “Yavuzlar ölmez” vatandaşın biriken öfkesini dindirmek, hava operasyonunun zafer olarak haberleştirilmesini de gazetemizin manşetinde olduğu gibi “gaz alma operasyonu” olarak addediyorum. “Kimin gazını kimler için alıyorsunuz ulan! Cenaze protokolündeki kara gözlüklüler diye haykırmak istiyorum.
İngilizler geçen hafta bazı kentleri yakıp yağmalayanları tek tek yakalayıp bir hafta içinde muhakemelerini sonuçlandırdı. Facebook’ta yani sanal âlemde isyan çağrısı yapan iki genci anında dört yıl hapis ile cezalandırdı. Bizde ise hayali dört yıldır içeride... Askere, polise saldıranların yanağı okşanıyor. Katiller Habur’da törenle karşılanıyor. Terörle mücadelenin efsane ismi Engin Alan Paşa milletvekili seçilmesine rağmen hapiste tutulurken, teröristleri korumak için emniyet müdürünü tokatlayan sözde vekil demokrasi adına bölücülük tohumları saçmaya devam ediyor.
Hedefte Suriye olduğu için Çukurca’daki pusunun ardında Suriye aranıyor. Neymiş efendim PKK’nın şahin kanadından “Dr. Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin emir vermiş. Yani Öcalan, Karayılan vs. masum, Fehman Hüseyin katil öyle mi? Üstelik Fehman Suriyeli.. İstihbarat zafiyeti vs. Bu sütunlardan iki defa yazdım. Mahkemede Albay Cemal Temizöz defalarca haykırdı. Fehman Hüseyin Suriyeli değil Cizreli’dir... Ailesinin büyük bir bölümü Cizre’de ikamet etmektedir. Amcaoğlu KCK davasının avukatlarından, yeğenleri PKK’nın siyasi kanadı olan partinin resmi yöneticisi. Kimse kimseyi kandırmasın.
Binbaşı Yavuz Başayar bizim mahallemizin çocuğu, Ankara-Demetevler’den yani. Kırk kilometre uzaklıktaki Kazan ilçesinin İbis köyündendi babası. Yazları köyde, kışları bizim semtte kalırlardı. Onu Kocatepe’den uğurlarken “Yavuzlar ölmez” e takılıp kaldım. Yavuzlarla beraber Mehmetler ölürken devlet seyrediyor. Bundan öncekiler gibi Yavuzlar da unutulacak... Üç-beş gün sonra paçavralarını sallayıp, devlete meydan okumaya devam edecekler.
Yavuzlar ölüyor beyler!.. Yavuzca davranmadığınız sürece ölmeye devam edecekler...
[B][SIZE=3]Ne hale soktun beni be Demirağ kardeşim[/SIZE][/B]....üüüüüüüüü...
T..CT..CT..C
-
[LEFT][EMAIL="s.isiklar@zaman.com.tr"][IMG]http://medya.zaman.com.tr/zamantryeni/pics/yazarlar-detay-yeni/selimisiklar.jpg[/IMG][/EMAIL][EMAIL="s.isiklar@zaman.com.tr"][COLOR=#0066cc]Selim Işıklar[/COLOR][/EMAIL][/LEFT]
[LEFT][B][SIZE=6]Yabancı ortaklık teklifleri Borsa'yı dışarıdan ayrıştırdı[/SIZE][/B]
Ağustos ayı başında başlayan ikinci sert düşüş dalgası hisselerin yüzde 30'a yakın değer kaybetmesine yol açtı.[/LEFT]
[LEFT]Geçen hafta borsalar toparlandı toparlanıyor derken İMKB endeksi de 55 bin sınırına kadar yükselmişti. Alman Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy görüşmesi borsalarda bir beklenti oluşturmuştu. Açıklamalar sonrası Almanya başta olmak üzere borsalarda sert düşüşler yaşanmaya başlayınca özellikle perşembe ve cuma gününün ilk seansında İMKB yüzde 10'a yakın bir kayıp yaşayarak tehlike bölgesine girmişti. Fakat beklenmedik bir gelişme oldu. Sanki çok olumlu bir haber gelmişçesine önce kayıplar telafi edilmeye başlandı, sonrasında ise bankalar öncülüğünde yükselişler endeksi hızla yukarı taşıdı. Gün içerisinde yüzde 6'nın üzerinde bir dalgalanma yaşandı. Dikkat çekici olan, yükselişin dış borsalardan bağımsız bir şekilde gerçekleşmesiydi. Cuma günü İMKB belki de yükselen tek borsa oldu.
Borsa'yı ayrıştıran faktörler
Geçen hafta belirttiğimiz gibi sorunların yaşandığı İtalya, İspanya ve diğer Avrupa borsalarındaki kayıplara oranla İMKB endeksi döviz fiyatlarının yükselmesiyle bir hayli ucuz seviyelere geldi. Bu faktör 50 bin puan sınırında yabancı alımlarını da olumlu yönde etkiledi. Ayrıca son dönemde aldığı erken tedbirler Türkiye'nin bankacılık sistemi başta olmak üzere Avrupa'ya göre daha sağlam bir görüntü içinde olmasını sağlıyor. Eğer dış ticaret açığı ve kredi hacmindeki önümüzdeki dönemde aşağı çekilirse not artışı ihtimali belirmiş bir ülke Türkiye. Son dönemde İMKB şirketlerinin bir bölümü Borsa'ya önemli açıklamalar bildiriyorlar. Yabancı fonlarla başta ortaklık konusu olmak üzere, gizlilik anlaşması yapmaları mevcut konumlarını güçlendiren bir hava oluşmasını sağlıyor. Önemli bir bankanın genel müdürü bankacılıkta yeni konsolidasyonların gerçekleşeceği haberini vermişti. Gerçekten de Türkiye'de yerleşik bazı yabancı bankaların yanı sıra ortak olarak gözüken bankaların hisse devri ve yeni ortaklıkların gerçekleşeceği piyasalarda konuşulmaya başlandı. Bu beklentilerin yanı sıra şirketlerden gelen 2011 yılı 6 aylık bilançolarının beklentilerden yüksek çıkması gibi etkenler de cuma günü Borsa'nın güçlü bir tepki vermesini sağladı. Endeks şimdilik 55 bin puan ile 49 bin puan aralığındaki bantta dalgalanmayı sürdürüyor. 49 bin seviyesine gerilediğinde bunu fırsat olarak görenler alıma geçerken 55 bin puanda satışlar geliyor. Şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim; cuma günü sabah saatlerinde dış piyasalardaki panik havasının İMKB'ye yansımasında ekonomi programı yapan bazı TV kanallarına çıkan yorumcular etkili oluyor. Bu yorumcular bazen hızlarını alamıyor, öylesine felaket tellallığına soyunuyorlar ki evlere şenlik. Sürekli kriz ve düşüşten bahsederek insanların umutlarını kırarcasına pervasız olabiliyorlar. Bu havada yangına benzinle gitmek marifet değil. Önemli olan bu beklentilerini işler iyi giderken yapmalarıydı. Ama işler iyi gittiğinde bu kişiler ortalarda pek görünmezler. Elbette dünyadaki durum güllük gülistanlık değil. 2008 krizini ortaya çıkaran faktörlerin farklı bir şekilde yansımaları söz konusu. Problem 2008-2009'da yaşanan krizin kimlik ve boyut değiştirerek yeniden karşımıza dikilmesi. Panik havası vererek sürekli bir krizden bahsetmek Türkiye'nin gerçekleriyle bağdaşmıyor.
Daha net söyleyeyim Borsa'nın 49 bine gerilemesi doların 1.80 lira seviyesine çıkması zaten sürpriz bir gelişme değildi. Zira kredi not artışı beklentisinin gerçekleşmeyeceği hissediliyordu. 12 Haziran genel seçimleri en önemli beklentiydi. Tahmin edildiği bir şekilde de sonuçlandı. Beklentinin bitmesiyle bu tarihten sonra piyasalar daha çok dışarıya odaklı olunca yaşanan düşüş kaçınılmaz oldu. Bu aşamadan sonra Türkiye daha farklı bir şekilde süreçten etkilenir. Dünyadaki kriz havası Türkiye'de önemli fırsatlar oluşturuyor. Hisse fiyatları ister bu seviyede olsun ister daha da ucuzlasın, fonlar Türkiye'nin cazibesini değerlendirmek isteyeceklerdir. Bunun emarelerini son günlerde görüyoruz.
[B]Alman Borsası piyasaların yeni kâbusu oldu[/B]
Piyasaların bu haftaki kâbusu Alman Borsası oldu. Hafta başında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy görüşmesinin ardından yapılan açıklamalardan piyasalar tatmin olmadı. Piyasalar finansal istikrar fonu miktarında bir artış ve AB ortak tahvili gibi somut bir beklenti içindeyken finansal işlemlere ilişkin vergi kararı Avrupa borsalarında deprem etkisi yaptı. Haftaya 6 bin puandan başlayan Alman borsası Dax özellikle çarşamba gününden itibaren adeta 'şelale düşüşü' olarak nitelendirilen bir şok düşüş yaşadı. Son iki yılın en düşük seviyesi olan 5 bin 300 puan seviyelerine kadar gerileyen Dax, tüm piyasalardan daha fazla değer kaybetti. Avrupa borç krizine güçlü ve kararlı bir adım atılmamasının yanı sıra krizin Avrupa bankalarını etkilemeye başladığı yönündeki spekülasyonlar, Alman Borsası'nın bir haftada yüzde 8, son bir ayda ise yüzde 26 erimesine yol açtı. Cuma günü gelen zayıf büyüme verilerinin ardından iki yıl önceki değerlerine gerileyerek 5.300 puana kadar gerileyen endeksin kritik destek noktası 5150 seviyesinde bulunuyor. Önümüzdeki hafta Dax, zayıflayan göstergelerini toparlayamaması halinde 5 bin puanın altına gerilerse panik sürebilir. Bu tip kayıplar sonrası tepki alımları gelebiliyor. Bu noktada 5.500-5.800 aralığına doğru bir tepki verebilir. 5 bin puanın kırılması durumunda Dax, 4.500 puana kadar düşebilir. Bu endeks 2009 Mart ayında 3.700 puana kadar gerilemişti. Orta vadeli göstergeleri aşırı satımda olan Dax'ın 2009 yılı Mart ayında başladığı yükseliş trendi aşağı kırılırken uzun vadeli trendinin alt çizgisi 4000 puanda bulunuyor.[/LEFT]
[SIZE=3]Gerçekten ciddimisin Selim efendi....[/SIZE]
[SIZE=3]49930 a inerken,verdiğin gerekçeyi unutmuşlarda,sonradan akıllarına gelip hadi bir ayrıştıralımda,birde gösterelimmi demişler...Yoksa ipin ucuylamı alakalı...Gülünç...[/SIZE]
[SIZE=3]Alamanlarıda karamsar yorumcular düşürmüştür...buda çok komik...[/SIZE]
-
[LEFT]Mustafa ASLAN[/LEFT]
[RIGHT]tokkali@gmail.com[/RIGHT]
[IMG]http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/resimler1/authors/395.gif[/IMG]
[B][SIZE=6][COLOR=red]Bıçak kemiğe, bomba boş dağlara!..[/COLOR][/SIZE][/B]
Kocaman kocaman adamlar, mahallede kovboyculuk oynuyorlar! Hani çocuklar Amerikan kovboy filmlerinin etkisiyle oyuncak tabancalarla saklanır, siper alır, pusu kurar ve birden çıkarak, “Öl! Öl! Ölll!” yaparlar ya! Ne öldüren öldürebilir, ne de öldürülen biraz şirretse ölür!
Bir kaç gün önce bir PKK’lı itirafçı, yapılacakları söylemişti! Mayın patlatacaklarını, adam kaçırarak askeri peşlerine kırsala çektikten sonra saldıracaklarını söylemişti! Allah’tan Ağrı Dağı’na, Valinin de katılacağı turistik gezi, bu itiraf üzerine iptal edildi!
İtirafçının söyledikleri harfiyen yapılıyor! Bile bile, bizimkiler kovboyculuk oynarken teröristin itirafları, uygulanıyor! Otuz yıldır, değişik ağızlardan duya duya kanıksadığımız, “Bıçak kemiğe dayandı!” uyarısıyla Kandil ve bütün PKK kampları boşaltıldıktan sonra boş dağlara milyarlarca liralık mühimmatı sarf ediyoruz! Terörist Hakkâri’de, terörist Şırnak’ta, Diyarbakır’da, İstanbul’da, aramızda ve dağı taşı bombalayarak; “Öl! Öl! Ölll!” yapanlara, nanik yapıyorlar!
Diyarbakır’da özerklik ilan edenler, operasyonu, “İç savaş hesabı yapıyorlar!” diye niteliyorlar!
Ha bire fidan gibi millet evlâtları toprağa düşüyor; ha bire ocaklar sönüyor, emekli havacı generaller; “Diyarbakır’dan hava harekâtı sağlıklı olmaz, çünkü oradan haber verirler!” diye uyarıyor ve bizimkiler “İleri demokrasi” ci yandaş basının da haberdar ederek boşalttığı dağları sabaha kadar bombalayarak “Öl! Öl! Ölll!” le milleti oyalıyorlar!
Adamlar, elli kilo patlayıcıyla on evlâdımızı şehit ediyor; biz tonlarca bomba ve patlayıcıyla daha PKK’lı gebertip gebertemediğimizi bilmiyoruz!
“Kelin merhemi olsa başına sürer!” i atlayarak veya milleti atlatarak her gün üçer-beşer şehidimiz varken; kendi âsâyişimizi sağlamaktan âcizken, özerklik ilan edilen vilayetlerimizde PKK sıkıyönetimi varken; biz, Suriye’nin iki ay önceki Kanka Devlet Başkanı’nı; “Sabrımızı taşırma!” diye Amerikan’ca-Barak’ça tehdît ediyoruz! İngiliz’ce dolmuşla Amerikan’ca durağa doğru, indirimli yolcu topluyoruz!
Teröristler, azdılar! Azıttılar! Kudurmuşça saldırıyorlar! Teslîm rolüyle gelen ve verdiği bilgilerle derin istihbaratçılarımıza sığınanlar da olmasa, “Bedelini fazlasıyla ödeyecekler!” den operasyona başladık başlayalı, kaç PKK’lı itin gebertildiğini bilen var mı?
Havadan bomba ve top atışları sürerken karadan kamplara girilmezse, sıcak takip ve sıcak temasla PKK’lılar gebertilmezse dağı-taşı niye boşuna bombalarsınız?
Türkiye’yi Amerika’dan izleyen ve yazan Savaş Süzal, “Bir kere ABD tarafından korunan bir bölgede üslenen, ABD diplomatlarının sürekli ziyaretine mazhar olan, ABD tarafından silah ve lojistik destek sağlanan, ABD tarafından şartlı olarak lideri Türkiye’ye verilen bir terör örgütünü, ABD tarafından verilen istihbaratı kullanan, ABD tarafından verilen izinle terörist kovalayan, ABD tarafından kafasına torba geçirilen, ABD’nin verdiği bilgilerle komutanları toplanan bir askeri güç ve ABD tarafından desteklenerek iktidara getirilen bir siyasi iktidarın, mücadele edemeyeceğini, çökertemeyeceğini bilirsiniz. Onu isterse ancak ABD yok eder...” diyor! Yanlış mı?
Mehmetçik ölüyor! Cumhurbaşkanı kınıyor! Başbakan şiddetle kınıyor! İçişleri Bakanı, son zamanlarda -niyeyse- bir de Milli Savunma Bakanı kınayarak tel’in ediyor; millet de, şehit aileleri de, biz de, “Allah belâlarını versin!” beddualarıyla kınıyoruz!
PKK’nın özerklik ilan eden siyasallaşmışları ve onların etrafındaki teröristler, içimizde, aramızdalarken biz dağı-taşı bombalıyoruz, bombalayacağız! Ve yanık ciğerimizle, içimizi yakan acımızla biz de bu göz boyamadan tatmîn olacağız öyle mi?
Hani “Kürt açılımı, açılım, Millî Birlik Projesi” için “İleri demokrasi” hayallerimize ne oldu? Boşuna mı kırmızı halılarla karşıladık? Boşuna mı ayaklarına özel seyyar mahkemeler taşıdık? Boşuna mı, “Liderin talimatıyla barış elçileri olarak” gelenleri, pişman olmadan pişmanlıktan yararlandırdık?
Bu kadar olandan sonra; bazılarının “Pişmanlık yasası” ndan istifâde etmeden gerçekten pişman olduklarını açıklamaları gerekmez mi hiç değilse?
Millî duygular törpüleniyor, acıya kanıksatılıyoruz; toplu şehâdetleri alıştıra-hazmettire kabullenmeğe başladık! Şehîdimize sahip çıkmaya utanıyoruz! Balkona asılan bayrak tahrîk nedeni ve bizim kahrolası “istikrârımız” devâm ediyor! Bir ölüp, birer birer öldürülüyoruz! Kahroluyorum, Allah kahretsin!
[SIZE=3]Mustafa bey,[/SIZE]
[SIZE=3]Kendileri alışmış olanlar,Türk Milletinide alıştıra alıştıra yok edeceğini sananlar,gaflet delalet hatta hıyanet içindedirler...[/SIZE]
[SIZE=3]İhanet affedilemez suçtur,suçlular mutlaka hak ettikleri cezayı göreceklerdir..[/SIZE]
[SIZE=3]Görelim mevlam neyler,neylerse güzel eyler !!!...[/SIZE]
T..CT..CT..C
-
[U][SIZE=6][COLOR=red][B]Delors: Avrupa uçurumun eşiğinde[/B][/COLOR][/SIZE][/U]
Pazar, 21 Ağustos 2011 06:22
[COLOR=#0066cc][/COLOR]
[COLOR=#0066cc][IMG]http://www.aydinlikgazete.com/images/stories/imgggg/2011AGUSTOS/21agustos/05delors.jpg[/IMG][/COLOR]
Avrupa, bu hafta da "kara Perşembe"yi yaşadı. Hemen her hafta haftanın bir veya iki günü kararıyor Avrupa’da. "Borsalar tepetaklak," "borsalar çöküyor," "Almanya-Fransa ikilisi güven vermedi," "kara Perşembe," "Avrupa’nın geleceği tehlikede mi" şeklindeki karamsar hava tüm Fransız yazılı, görsel ve internet medyasına hakim. Sarkozy-Merkel görüşmesinden sadece iki gün sonra, Avrupa borsaları altüst oldu: Milano yüzde -6.1, Frankfurt -5.82, Paris -5.48, Londra -4.49, Bern -4.15, Lisbon -4.12 diye uzayıp gidiyor liste. Bu düşüş Cuma günü de sürdü.
Borç krizi avroyu vurmuştu, dolayısıyla Avrupa'yı. Avronun ve Avrupa Birliği’nin geleceği, tartışmaların merkezine oturdu. Avronun fikir babalarından Avrupa Komisyonu eski Başkanı Jacques Delors’un "Avro ve Avrupa uçurumun eşiğinde" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Delors, Belçika’nın Le Soir gazetesine yaptığı açıklamada, borç krizine karşı çözüm olarak önerilen ortak avro-bono programına Sarkozy ve Merkel’in karşı çıkmalarının büyük bir yanılgı olduğunu belirtti.
-
[quote=emekdar;372254][U][sıze=6][COLOR=red][B]delors: Avrupa uçurumun eşiğinde[/B][/COLOR][/sıze][/U]
pazar, 21 ağustos 2011 06:22
[COLOR=#0066cc][ımg]http://www.aydinlikgazete.com/images/stories/imgggg/2011agustos/21agustos/05delors.jpg[/ımg][/COLOR]
avrupa, bu hafta da "kara perşembe"yi yaşadı. Hemen her hafta haftanın bir veya iki günü kararıyor avrupa’da. "borsalar tepetaklak," "borsalar çöküyor," "almanya-fransa ikilisi güven vermedi," "kara perşembe," "avrupa’nın geleceği tehlikede mi" şeklindeki karamsar hava tüm fransız yazılı, görsel ve internet medyasına hakim. Sarkozy-merkel görüşmesinden sadece iki gün sonra, avrupa borsaları altüst oldu: Milano yüzde -6.1, frankfurt -5.82, paris -5.48, londra -4.49, bern -4.15, lisbon -4.12 diye uzayıp gidiyor liste. Bu düşüş cuma günü de sürdü.
Borç krizi avroyu vurmuştu, dolayısıyla avrupa'yı. Avronun ve avrupa birliği’nin geleceği, tartışmaların merkezine oturdu. Avronun fikir babalarından avrupa komisyonu eski başkanı jacques delors’un "avro ve avrupa uçurumun eşiğinde" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Delors, belçika’nın le soir gazetesine yaptığı açıklamada, borç krizine karşı çözüm olarak önerilen ortak avro-bono programına sarkozy ve merkel’in karşı çıkmalarının büyük bir yanılgı olduğunu belirtti.[/quote]
[B]-almanya basbakanı merkel:[/B]
[B]-``guncel krızın cozumu ortak devlet bonolarıyla[/B]
[B]mumkun olmayacaktır``[/B]
berlın (a.a) - 21.08.2011 - [B]almanya basbakanı angela merkel, bazı avro [/B]
[B]ulkelerındekı borc krızının cozumunun eurobonds adı verılen ortak devlet [/B]
[B]bonolarının satısıyla mumkun olamayacagı seklındekı gorusunu yıneledı.[/B]
Basbakan merkel, zdf televızyonunda yayınlanan yaz roportajında yaptıgı
acıklamada, mevcut sartlar altında ortak devlet bonolarının satılmasının krıze
yonelık yanlıs bır yanıt olacagını belırterek, ``guncel krızın cozumu ortak
devlet bonolarıyla mumkun olmayacaktır`` dedı.
Bu konuda ekonomı ve teknolojı bakanı phılıpp rosler ıle tumuyle gorus
bırlıgı ıcınde oldugunu ıfade eden merkel, polıtıkaların dogrudan fınans
pıyasalarına gore yapılamayacagını, malı pıyasaların bazı seylerı zorla elde
etmeye calıstıgını, buna ızın vermeyeceklerını soyledı.
Avro krızıne karsı mucadelede ``koklerın yenılenmesı`` ve tum avrupa`nın
daha fazla rekabet edebılır hale getırılmesı gerektıgını kaydeden merkel, bunun
uzun ve zorlu bır surec oldugunu, ancak sorunun ortak devlet bonolarını satarak
bır anda cozulemeyecegını sozlerıne ekledı.
(ea-mva)
17:31 21/08/11
--aa--|
-
[B]-BORSA RAMAZAN BAYRAMI`NDA TATIL...[/B]
ISTANBUL (A.A) - 22.08.2011 - ISTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI`NDA
(IMKB), RAMAZAN BAYRAMI HAFTASINDA [B]29 AGUSTOS`UN YARIM GUN RESMI TATIL OLMASI [/B]
[B]DOLAYISIYLA HISSE SENETLERI PIYASASI VE GELISEN ISLETMELER PIYASASI`NDA SADECE 1. [/B]
[B]SEANS YAPILIRKEN, 30-31 AGUSTOS VE 1 EYLUL 2011 TARIHLERINDE ISE ISLEM [/B]
[B]YAPILMAYACAK.[/B]
IMKB`NIN KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU`NDA (KAP) YAYIMLANAN DUYURUSUNDA, 29
AGUSTOS TARIHININ YARIM GUN, 30-31 AGUSTOS VE 1 EYLUL`UN TAM GUN RESMI TATIL
OLMASI DOLAYISIYLA BORSANIN PAZAR VE PIYASALARINDA UYGULANACAK ISLEM VE TAKAS
ESASLARI HAKKINDA BILGI VERILDI.
BUNA GORE, TAHVIL VE BONO PIYASASI KESIN ALIM SATIM PAZARI, REPO TERS
REPO PAZARI, MENKUL KIYMET TERCIHLI REPO PAZARI, BANKALARARASI REPO PAZARI VE
NITELIKLI YATIRIMCIYA IHRAC PAZARI`NDA 29 AGUSTOS 2011 TARIHINDE SAAT 09.30-11.30
ARASINDA ISLEM YAPILACAGI, 29 AGUSTOS 2011 VALORLU ISLEMLERE ILISKIN NAKIT VE
MENKUL KIYMET TAKAS YUKUMLULUKLERI EN GEC SAAT 12.30`A, REPO KARSILIGI MENKUL
KIYMET BILDIRIMLERI ISE EN GEC SAAT 11.50`YE KADAR YERINE GETIRILECEK.
TAHVIL VE BONO PIYASASI KESIN ALIM SATIM PAZARI, REPO TERS REPO PAZARI,
MENKUL KIYMET TERCIHLI REPO PAZARI, BANKALARARASI REPO PAZARI VE NITELIKLI
YATIRIMCIYA IHRAC PAZARI`NDA 30-31 AGUSTOS VE 1 EYLUL 2011 TARIHLERINDE ISLEM VE
TAKAS YAPILMAYACAK, TESCIL ISLEMLERI 2 EYLUL 2011 CUMA GUNU GERCEKLESTIRILECEK.
25 AGUSTOS`TA GERCEKLESTIRILECEK ISLEMLERIN TAKASI 2 EYLUL 2011`DE, 26 VE
29 AGUSTOS 2011`DE GERCEKLESTIRILECEK ISLEMLERIN TAKASI ISE BIRLESTIRILEREK 5
EYLUL 2011 TARIHINDE YAPILACAK, IMKB YABANCI MENKUL KIYMETLER PIYASASI
ULUSLARARASI TAHVIL PAZARI`NDA ISE 29 AGUSTOS 2011 SAAT 11.30`A KADAR ISLEM
YAPILACAK ANCAK, TAKAS GERCEKLESTIRILMEYECEK.
(OZG-HUL)
18:27 22/08/11
--AA--|
[B]Ağustos vade,29 agu pazartesi yarım seansta kapanacakmı ???[/B]
-
[URL="http://oi51.tinypic.com/2nvgkmq.jpg"][IMG]http://oi51.tinypic.com/2nvgkmq.jpg[/IMG][/URL]
Bu ispot civcivinin yuvada bekleyişi...ömür boyu burada bekleyemez,bir şekilde yuvadan çıkacak...
Cinsine göre ya uçacak,ya düşecek...
Uçmasını bilmeyen guş,niye yükseklere yuva yapar...:)..
-
Sarışın abla yola çıktı,ayulara doğru geliyor...:o..
-
[quote=EMEKDAR;372477]Sarışın abla yola çıktı,ayulara doğru geliyor...:o..[/quote]
Şelale olmasada; Kütahyanın pınarları akışır...
[URL]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=nf-cd4xW2eI[/URL]
Siz kimi sandıydınız...:):)..
-
[quote=EMEKDAR;372476][URL="http://oi51.tinypic.com/2nvgkmq.jpg"][IMG]http://oi51.tinypic.com/2nvgkmq.jpg[/IMG][/URL]
Bu ispot civcivinin yuvada bekleyişi...ömür boyu burada bekleyemez,bir şekilde yuvadan çıkacak...
Cinsine göre ya uçacak,ya düşecek...
Uçmasını bilmeyen guş,niye yükseklere yuva yapar...:)..[/quote]
Ganetli emme guş değil,her gördüğün ganetliyi guş sanmeycen...:):)..
-
Son galanızda düşüyor...aşağısında ahır,ahırda da eşeğin büyüğü varmış...:o:o...
-
Al al,alırkende Tom a el salla....
Lem ispotçu durduğun yere bak...heç gorgmuyunmu lem,bi ayağın neyim gayarsa...üf üf üfffff...
-
Tom cehennemin dibinden,galla guyusundan arsa almış...
Şimdide gitmeye gorkuyor...her boka girmeyi seviyorlarya...
Cehennemede girecekler inşaallah....
T..CT..CT..C
-
[quote=EMEKDAR;372525]Tom cehennemin dibinden,galla guyusundan arsa almış...
Şimdide gitmeye gorkuyor...her boka girmeyi seviyorlarya...
Cehennemede girecekler inşaallah....
T..CT..CT..C[/quote]
Niye gorgduğunu buldum...Tom 1M SAT vermeden diğer periyotlar SAT demiş...bu durum sakat..
Anında görüntü..ne ayar ama...
-
FED eski başkanı Greenspan yüro bölgesi krizi ABD ekonomisine zarar vermiyor...
HEEE'E ÖÖÖÖLE ÖÖLE....
:):):):)...
Lehman da batmadan 2 saat önce likidite sorunumuz yok diye açıklama yapmıştı...
Güzel hatırlatma bunnar...
-
Evet buraya gadden...
Böyle günnerde ayunun avlanma şekli;
Armut ağacının dibine oturulur,bir guş nasdik edinilir çakıl daşları yanına yığılır...
Olgunlaşan armutlar tek tek indirilir...
Afiyet olsun...:):)...
-
[quote=EMEKDAR;372545]Evet buraya gadden...
Böyle günnerde ayunun avlanma şekli;
Armut ağacının dibine oturulur,bir guş nasdik edinilir çakıl daşları yanına yığılır...
Olgunlaşan armutlar tek tek indirilir...
Afiyet olsun...:):)...[/quote]
Ne demek istediğimi anladınızmı şimdi...
Bunu yazdığımda 63800 lerdeydik..
Şimdi 63100..
İZLEYİN ŞUNU BAKİYM...AYU...:):):)...
[URL]http://video.google.com/videoplay?docid=4991587317343403375[/URL]#
-
Okçu ayular....
Herkes görev yerlerine...
Tom hedefe girmek üzere...
Mevzi allll ...ateş serbest....:):)..
Okçular aksi emir almadıkça ok çekmeyi bırakmasın,görev yerlerini terk etmesinler..
11050 Kalıcı aşağı alınmalı..
Ganimete heveslenip,ayrılanların sonu hüsran olur..
Misal Uhud üüüüüü...
-
Gorgmiyyyn...ateş gücünü arttırın...obiş obiş...:)
GÖRDÜNNÜÜÜĞĞĞĞ GÖRDÜNNÜÜÜÜÜ...:):):):):)...
[URL]http://www.sozluklip.com/oguz-yilmaz-video-klipleri/gordun-mu-oguz-yilmaz-dinle-izle.html[/URL]
-
patron,
millenium graş 2011 tatbikatında bu kadar mola yeter artık girelim olaya diyorum..56000 rakımlı tepelere doğru