-
"Dünün en yükseği" ve "Dünün den düşüğü" daytrader'lar için çok önemli değerler. Son günlerde geceye poz taşımayan bir daytrading sistemi yazmaya çalışırken bunları tarifilemeye ihtiyacım oldu. Sonucu paylaşayım:
Dünün en düşüğü (DED):
DED:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(LowestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),L),-1));
Dünün en yükseği (DEY):
DEY:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(HighestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),H),-1));
Bunlar hem Metastock, hem Matriks'de saatlik ve altı tüm zaman dilimlerinde çalışmalı. Çalışmazsa paranız iade. :..:
Önemli not: Piyasanın DED ve DEY'i aşamadığı durumların basbayağı en harbisinden yatay piyasa olduğu dikkatinizi çekti mi? Amaaann.. Ne işe yarar ki bu bir sistemde değil mi.... ;) ;) ;)
-
Sn Strategist
Daytraderlar icin verdiğiniz formulu ne sekilde caliştiracağiz daha detayli acıklayabilirmisiniz.
-
[quote=Kanaatkar;234505]Sn Strategist
Daytraderlar icin verdiğiniz formulu ne sekilde caliştiracağiz daha detayli acıklayabilirmisiniz.[/quote]
Eğer formülünüzde dünün en düşüğünü ve en yükseğini kullanacaksanız yukarıda verdiğim ifadeleri kullanırsınız. Mesela dünün en yükseğinin belli bir yüzde üstü görülürse long aç gibi. Bunlarla ne yapacağınız tamamen ne yapmak istediğinize bağlı yani. :)
-
Geçen gün matrikse koydum ,meta koydum çalışmadı.
-
[quote=Strategist;234503]"Dünün en yükseği" ve "Dünün den düşüğü" daytrader'lar için çok önemli değerler. Son günlerde geceye poz taşımayan bir daytrading sistemi yazmaya çalışırken bunları tarifilemeye ihtiyacım oldu. Sonucu paylaşayım:
Dünün en düşüğü (DED):
DED:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(LowestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),L),-1));
Dünün en yükseği (DEY):
DEY:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(HighestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),H),-1));
Bunlar hem Metastock, hem Matriks'de saatlik ve altı tüm zaman dilimlerinde çalışmalı. Çalışmazsa paranız iade. :..:
Önemli not: Piyasanın DED ve DEY'i aşamadığı durumların basbayağı en harbisinden yatay piyasa olduğu dikkatinizi çekti mi? Amaaann.. Ne işe yarar ki bu bir sistemde değil mi.... ;) ;) ;)[/quote]
[quote=belhal;234508]Geçen gün matrikse koydum ,meta koydum çalışmadı.[/quote]
Ben MS'a koydum çalışıyo tabiki...:)))
Hem Strategist 'in dediği gibi tüm güniçi grafiklerde çalışıyor....lelele
Dünkü düşük ve yüksek; doğal olarak bugün için destek ve direnç oluşturur,onun için önemlidir.
Tşk.ler svg.Strategist...:)
-
L1St:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(LowestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),L),-1));
H1St:=ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(HighestSince(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),H),-1));
L1St;
H1St
matrix için böyle yazdım çalıştı..teşekürler Strategist...adını dedy koydum..
-
[quote=Strategist;234503]"Dünün en yükseği" ve "Dünün den düşüğü" daytrader'lar için çok önemli değerler. Son günlerde geceye poz taşımayan bir daytrading sistemi yazmaya çalışırken bunları tarifilemeye ihtiyacım oldu. Sonucu paylaşayım:
Dünün en düşüğü (DED):
Dünün en yükseği (DEY):
Önemli not: Piyasanın DED ve DEY'i aşamadığı durumların basbayağı en harbisinden yatay piyasa olduğu dikkatinizi çekti mi? Amaaann.. Ne işe yarar ki bu bir sistemde değil mi.... ;) ;) ;)[/quote]
Sn strategist paylaşımiçin teşekür edrim..
aynımantıkla gün içi grafikte kullanmak için dünkü kapanış değeri ni bulabilirmiyiz acaba sorusuna cevap olarak aşağıdaki formulasyonu yazmıştım..Üstadlar eleştirirse sevinirim..
s1:=Hour()=17;s2:=Minute()=30;sy:=s1 AND s2;K1:=ValueWhen(1,sy,C) ;K1
-
[quote=EFE_09;236554]Sn strategist paylaşımiçin teşekür edrim..
aynımantıkla gün içi grafikte kullanmak için dünkü kapanış değeri ni bulabilirmiyiz acaba sorusuna cevap olarak aşağıdaki formulasyonu yazmıştım..Üstadlar eleştirirse sevinirim..
s1:=Hour()=17;s2:=Minute()=30;sy:=s1 AND s2;K1:=ValueWhen(1,sy,C) ;K1[/quote]
Ben onu aynı mantıkla şöyle yapardım:
ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(C,-1))
Bu arada belirtmeyi unutmuşum, günün başlangıcını Hour()<Ref(Hour(),-1) olarak tarifleme fikri Jose Silva'ya ait. Hakkını verelim.
-
[quote=Strategist;236697]Ben onu aynı mantıkla şöyle yapardım:
ValueWhen(1,Hour()<Ref(Hour(),-1),Ref(C,-1))
Bu arada belirtmeyi unutmuşum, günün başlangıcını Hour()<Ref(Hour(),-1) olarak tarifleme fikri Jose Silva'ya ait. Hakkını verelim.[/quote]
Kullandığı bir indikatorde sizin verdiğiniz yüksek,düşük,ve kapanış formulasyonu daha şık oturdu,teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba,
system tester ile ilgili bir sorum olacak. pozisyon almak (ya da reverse olmak) için her bar sonrasında kritik bir değer hesaplıyorum,
örneğin shortum ve saat 15:00'da (14:00-15:00 barı tamamlandığında) hesaplanan kritik değer (long poz giriş değeri) 67000 olsun. benim yaptırmak istediğim poza giriş fiyatı olarak bar kapanış fiyatı ya da sonraki barın açılış fiyatı değil bu kritik değeri kullanmak, sani saat 15:00 - 16.00 arasında 67000 görünürse o anda long olmuş olacağım, görülmez ise short kalmaya devam edeceğim ve saat 16:00 daki değere göre long poz giriş değerim yeniden hesaplanacak.
bunu system testerde yapmanın bir yolu var mıdır? testi manuel olarak excelde yapmak zorunda kalıyorum.
-
Metastock programında sistem testi yaparken 1 aylık tarih aralığı vermek istiyorum ancak hergün pozisyonu kapatmasını istiyorum. Bunun için metastockta bir ayar var mı yoksa belirli bir formülü ?
teşekkürler.
-
dadaruhi ve kapcuruk dostlar,
Gün içinde belli zamanlara göre işlem yaptırmak istiyorsanız Hour()= ve Minute()= fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.
Mesela açık pozisyonunuz belli bir zamanda kapansın istiyorsanız kapatma şartlarınızın yanına
"or (HOUR() = 17 and MINUTE() = 20)"
gibi birşey yazabilirsiniz. (zamanında bu forumda bunu bize sazan öğretmişti, copyright'ı onundur)
Bunun gibi günün belli zamanlarında belli işler yaptırtabilirsiniz, bu ikinizin de sorularını karşılıyor olmalı.
Yalnız Matriks ve Metastock zaman hesaplarını farklı yapabiliyor birinde yazdığınız formül diğerinde farklı çalışırsa şaşırmayın. Bir de Metastock'da geçmişe yönelik uzun vadeli test yapacaksanız geçmişte VOB'un çalışma saatlerinin değişikliğe uğradığını da unutmayın.