zorunlu karşılık artırmaya olan ihtiyaç azalmıştır diyor,
ihtiyaç kalmamıştır yada önümüzdeki şu kadarlık dönemde ihtiyaç yoktur demiyor...
yani artabilirde:)
Printable View
zorunlu karşılık artırmaya olan ihtiyaç azalmıştır diyor,
ihtiyaç kalmamıştır yada önümüzdeki şu kadarlık dönemde ihtiyaç yoktur demiyor...
yani artabilirde:)
wayyy. tam ranıyordu kesildi beaah..haniii ranacaktukk caaammıışşşşşşşşş...
hehhe..
aha...[EMAIL="aha...mur@t"]mur@t[/EMAIL] gelmiş..patron, geçenlerde tam senlik bir "ince" espri ve ince görüş yapmıştım..ama ayazda kaldı değer bilinmedi..muradım olsa inceyi görürdü demiştim içimden
Kurumlar kelime oyunu yapmamalı bence, ihtiyaç azalmıştır kelimesini kullanmanın hiçbir mantığı yok, durumu öyle bir şekilde kamuoyuna açıklayacaksınki şüpheye mahal bırakmayacak,
İhtiyaç varsa vardır, yoksa yoktur..
Yada bunun bir ölçü birimi varsa verirsin ölçüyü, verileri açıklarsın herkez ihtiyacın ne kadar olup olmadığını bilir, kendi kafandan ihtiyaç azaldı çoğaldı yorumunu kamuoyuna bir haltmış gibi sunmanın mantığını ben bilemedim, bilen yazarsa memnun olurum forumdaşlar...
[quote=bull market;364419]zorunlu karşılık artırmaya olan ihtiyaç azalmıştır diyor,
yani artabilirde:)[/quote]
Güzel yakaladın patron.Tam siyaset ağızı :)
[quote=TÜRKOĞLU;364401]ben saymıyorum saymak istemiyorum EW yi unutmak istiyorum.sayana mani olmuyorum :D
EW ye olan tüm inancım 2009 da başlayan TREND sonrası yerle bir olmuştur.pek çok iyi EW ci 2009 öncesi çöküşü ve diplerden dönüşü gördü amma velakin istisnasız herkes çıkışta tel tel döküldü.bu işi bu ülkede en iyi yapan adam benim bildiğim DEVİR di.o bile vadeli 50.000 lere gelince trenden atladı.sonrasında şurada biter burada biter diye diye 92.000 lere geldi vadeli.
şimdi sayımların bini bir para.şimdi şuraya kafadan 20 farklı sayım koyarım ama birisi doğrudur hatta o bile doğru olmaz 21. sayım vardır o doğrudur :p
92.000 lerden şu ana kadar olan tüm dalganın ne olduğu bile meçhul kesinlikle.a-b-c sayan var w-x-y sayan var tepede kocaman devasa ÜÇGEN sayan var,İTKİ sayan var,var oğlu var.
o bakımdan yemişim EW yi.süper sistemin varsa ona takıl yoksada artık histemle ya herro ya merro veya klasik TA falan filan.[/quote]
Prechter'ın da dediği gibi ew, bir piyasa analiz yöntemi alternatifleri veren,vadeli piyasa gibi bir ortamda trading yöntemi olarak kullanılması mümkün değil...çünkü aradaki fark ,analiz ile trade arasındaki fark kadar açık...
Trading için ; özellikle bizim piyasada ,C,H,L a dayanmayan,pivotlar gibi değişen yatay seviyelere bağlı sistemler daha başarılı olabiliyor..
Böyle bir sistemi kurduktan sonra,ona güvenip,uygulama disiplinini geliştirmek gerek...sisteminizin geçmiş performansı ne kadar iyi ise,güveni o kadar çabuk tesis edersiniz ve uygulama disiplinini de o kadar çabuk geliştiririz..
Mesela şu anda uygulamak istediğim sistemi bile bazen ben uygularken aklım başka taraflara kayıyor,disiplin için uğraşmak gerek biraz...
Eğer sisteminizden çok eminseniz,disiplin sorunu olmaz ve hatta para yönetimi bile önemini kaybeder...
Van Tharpe gibi bir trader hocası; bu işin %60 psikoloji,%30 para yönetimi ve %10 teknik sistemden ibaret olduğunu,bu yüzden yazı tura atarak giriş yapan sistemle bile para kazanılacağını söylemekte...mesela ben buna katılmıyorum,bu vasat sistem uygulamacıları için olabilir,iyi bir sistem varsa eğer bu oranlar şöyle olabilir:
%50 sistem,%30 para yönetimi,%20 psikoloji...
Bir başka deyişle trader nezdinde bu oranları belirleyen,sizin psikolojiniz ya da para yönetiminiz değildir,teknik giriş-çıkış sisteminizin kalitesidir...Sistem eğer çok iyi ise para yönetimi ve psikoılojiye az iş kalır...Genelde olduğu gibi vasat ise onlara çok iş kalır...
Mesela diyelim ki holy grail var ve bulduk onu,bu süper bi sistem olduğundan,ne para yönetimine gerek vardır ne de psikolojimiz bozulabilir..ya da diyelim kötü bi sistem var,bu durumda para yönetimi batmamak için önem kazanır,eee bu durumda psikoloji de gayet tabi daha kolay bozulur..
Sonuçta ; sistem önemli değil diyenlere katılamıyorum,bunlar genelde vasat sistemlerle uğraştıkları için bu söylemdeler..:)))
Bir de tabi bu tip kişilerin belli pazarı kaptırmamak için ticari kaygıları da olabilir,mesela bazı trader hocası psikologdur,ee o zaman tabi ki psikoloji faktörünü %60 önem miktarına çıkarmak ta yarar var...:..:
Bu durumda çok fazla kitap okumanın da bir yararı ,maalesef yoktur..:)
sportiflerin hepsi tabanda...
[quote=aslan;364428]sportiflerin hepsi tabanda...[/quote]
WAU BEAAA...dimek diğer guluplere felan damı yansıyacak olayların devamı.nda...hehehe..o zaman bir işe yaramaz ki yaww...tüm takımlar küme düşerse, ligin sponsor adı değişir yine aynı lig olur..kah kuh:::
bu arada Tspor 5 liraya falan düşerse alırım ha:p:p yannış bilmiyorsam bunun sahibi olduğu bir çimento fabrikası vardı..hala var mı acep yaw..kulüp badem olsa bile o febrika o parayı ediyordyr..tabi hala varsa
saraylı hocam senin 2008 Aralık'da verdiğin bir sistem vardı, orada kullandığın indikatör işin özüne vakıf olunca bir iki destekle 10 numaraydı bana göre. Benim trend olayına bakış açımı değiştirmiştir. Arada çarpılıyoruz ama oda kendi hatamız işin doğrusu.
[quote=aslan;364431]saraylı hocam senin 2008 Aralık'da verdiğin bir sistem vardı, orada kullandığın indikatör işin özüne vakıf olunca bir iki destekle 10 numaraydı bana göre. Benim trend olayına bakış açımı değiştirmiştir. Arada çarpılıyoruz ama oda kendi hatamız işin doğrusu.[/quote]
hangisiydi acaba,
işinize yaradıktan sonra mesele yok:)..
arasıra çarpılmamız da şart valla..;)
bu toların gözü göz değil ha..tırsıngen..diğer yandan tahvil faizi ise gebermiş..eüzü..du bakalım
H-L farkı 400 puan bugün..tıreydedebilen varsa teprik ederim enderundan...
kapanış tahminimi 80475 den 80525 e çektim...vob un görünümünü durağandan olumluya, yasak yere park ettiğim arabayı yoldan bahçeye çektiğimi arz ederim
hazır mıyız?..:)