dün beklentimiz olan değer ve bu günkü direncimizin,
yani 127650 ve 127850 nin bir dar bant olarak geçilmesi ve kalınması halinde,..
hareketin ikinci direnç
128450 veya 400 e çarpacağını düşünüyorum,...
Printable View
dün beklentimiz olan değer ve bu günkü direncimizin,
yani 127650 ve 127850 nin bir dar bant olarak geçilmesi ve kalınması halinde,..
hareketin ikinci direnç
128450 veya 400 e çarpacağını düşünüyorum,...
[url=https://resimyukle.xyz/resim/RVG1Ga][img]https://i.resimyukle.xyz/RVG1Ga.png[/img][/url]
burada hem günlük zig zag bu değerde bekliyor, hemde dün tüm gün bir 127850 beklentimiz vardı,...
Üstat usdtl de 351 lere gevşeme olabilir gibi görünüyor. sizce olurmu?
ne yapılablir,
saatliklerde zig zag hareketlerden kurtulana kadar trend çıkmayacağına göre
bahsettim hereket ve değerlerin.
minörden
5 lik , 10 luk takibi yapılmalıdır,..
simulasyona göre yükselmeliyiz, ama cuma ve hafta sonu jeopolitik riskler,...???
[QUOTE=indregandi;524834][url=https://resimyukle.xyz/resim/N1IzfG][img]https://i.resimyukle.xyz/N1IzfG.png[/img][/url]
USDTRY de şu sarı bölge içini bekliyorum,...sarı bölge içine girerken xu030 da o proceksiyonu yapabilirmi,..
sarı bölge içinde usd try de tekrar long bakacam,..
???[/QUOTE]
[QUOTE=tutku;524850]Üstat usdtl de 351 lere gevşeme olabilir gibi görünüyor. sizce olurmu?[/QUOTE]
sayın tutku
dün bu şekilde belitmiştim,..
bende takipteyim
[url=https://resimyukle.xyz/resim/U1PMxy][img]https://i.resimyukle.xyz/U1PMxy.png[/img][/url]
sayın tutku,
her cuma veriye göre mutlaka hareket veriyorlar,,....veriyi bekleyeceklerdir yine,..
ben beklentime gelmeden almam,...short olayına girmem bunda,...
düşerse longlamak daha ağır düşüncemde,...
esasen tekniğe göre çoktan gerilemeliydi ve alım fırsatı vermeliydi ama
şu geçen açıklanan vergi paketini [B]insider[/B] etmişler şerrolar
30 luk dirençleri yazayım size saat karşılığı,
13:30 127500
14:00 127500
14:30 127650
15:00 127625
geriye kalan 127625
17:00 126900
desteğiniz şimdiden 126900
yani 126900 destekten,...127650 ve 128450 dirençlerine bakıyoruz,..
simulasyona göre yükselmeliyiz anacak koncoktür buna izin verecekmi vermezse yükselemeyiz,
5 lik ten 10 luktan takip
jeopolitiği bir kaç gündür yazdım,..
biraz devam edeyim,.....
bir kere yola çıkışımız şu,...
ata sözü
''tilkinin (abd) dönüp dolaşacağı yer, kürkçü dükkanı''
başka,...
k.ırakta alınan barzani kararı,...bir sarmaşık tohumu ve bu k ıraktan kuzey koridoru boyunca akdenize doğru uzayacak,...
ve bu bir zehirli sarmaşık,....
abd nin tırlar dolusu kendi milislerine yardımıysa,..sadece yardımda değil bu, hava kuvvetleri ve ÖKK ları olarakta sözde daeşe karşı orada ama işte rus generalini vuruyor, ypg ve daeş ittifak halinde, .....bir güç olarak gözdağı verip bölgesel disiplini sağlamak,..ve bunu bu defada k suriyede ki kürt işgal bölgelerinde oylamaya seçimlere giderek pekiştirmeye gidiyor,..
gelelim tilkinin olayına,...kürkçü dükkanına,...yani zehirli sarmaşığın hedefine ve koridorun akdenize açılmasına
örneğin biz sürekli pkk yepg yi konuşuyoruz ya,...
aslen İDLİBE kilitlenmeli ve ASTANA sonrası üç kuvvet olarak İDLİPTE statü oluşturmalıydık,..muhtemelen PUTİN ziyaretide bununla ilgili burada ASTANA sonrasında bir tıkanma var, ne olduğunu bilmiyoruz,...sızacak elbet,...
burası gecikti,..
şunu söylüyorum,..
eğer suriye , rusya ve türkiye hatta iran,..
idlibe astana öncesinde yada hemen sonrasında İDLİBE basabalseydi,..
efendiler
K IRAK referanduma gitmezdi,..yada açıklamış olsalar dahi geri çekerlerdi,....
İDLİB gündeme geldiğinde,...haritalar verdim ve hatırlarsınız Fırata kalkanı 2, ve 3 olarak markaladım,...
Irak merkez ordusu suriye sınırına batıdan daeş üstüne taarruz etmişti,..
bu meyanda
Suriye ordusu DeirEZZOR a taarruz halinde idi,...
yani RAKKADA abd ve milisleri daeşi yok ederken,...Irak ve Suriye bu taarruzlara girişmişti,..
yani bu eş zamnlı olarak DAEŞ in bitirilmesi demekti,...
ama aynen şuydu diğer taraftan,..
ABD nin oyuncaksız ve bahanesiz kalarak, hem Irakta hem de S uriyede varlığının sorgulanması zaten öyle ama bir işgalci güö konumuna adreslenmesiydi,..
işte barzan referandumu budur,..
tam İDLİB odaklıdır,..İDLİB olmadan koridor akdenizi göremez,...işte K ırak karıştırılarak, daeş üzerine giden Irak ordusu malesef ikileme düşürüldü, sorunu birden ikiye çıktı,...Rus generali, vurularak Deir EZZOR daki SAA kuvvetlerine portakal orda kal dendi ve Daeşin hızla boşalttığı alan sayesinde ABD nin kara ordum dediği pkk ypg DeirEZZORA defansif olaraka yetişip Suriye ve IRAK arasına girerek şimdilerde şu sıralar ikisini ayırma görevini ABD adına yürütyorlar,...
[QUOTE=indregandi;524857]bir kere yola çıkışımız şu,...
ata sözü
''tilkinin (abd) dönüp dolaşacağı yer, kürkçü dükkanı''
başka,...
k.ırakta alınan barzani kararı,...bir sarmaşık tohumu ve bu k ıraktan kuzey koridoru boyunca akdenize doğru uzayacak,...
ve bu bir zehirli sarmaşık,....
abd nin tırlar dolusu kendi milislerine yardımıysa,..sadece yardımda değil bu, hava kuvvetleri ve ÖKK ları olarakta sözde daeşe karşı orada ama işte rus generalini vuruyor, ypg ve daeş ittifak halinde, .....bir güç olarak gözdağı verip bölgesel disiplini sağlamak,..ve bunu bu defada k suriyede ki kürt işgal bölgelerinde oylamaya seçimlere giderek pekiştirmeye gidiyor,..
gelelim tilkinin olayına,...kürkçü dükkanına,...yani zehirli sarmaşığın hedefine ve koridorun akdenize açılmasına
örneğin biz sürekli pkk yepg yi konuşuyoruz ya,...
aslen İDLİBE kilitlenmeli ve ASTANA sonrası üç kuvvet olarak İDLİPTE statü oluşturmalıydık,..muhtemelen PUTİN ziyaretide bununla ilgili burada ASTANA sonrasında bir tıkanma var, ne olduğunu bilmiyoruz,...sızacak elbet,...
burası gecikti,..
şunu söylüyorum,..
eğer suriye , rusya ve türkiye hatta iran,..
idlibe astana öncesinde yada hemen sonrasında İDLİBE basabalseydi,..
efendiler
K IRAK referanduma gitmezdi,..yada açıklamış olsalar dahi geri çekerlerdi,....
İDLİB gündeme geldiğinde,...haritalar verdim ve hatırlarsınız Fırata kalkanı 2, ve 3 olarak markaladım,...
Irak merkez ordusu suriye sınırına batıdan daeş üstüne taarruz etmişti,..
bu meyanda
Suriye ordusu DeirEZZOR a taarruz halinde idi,...
yani RAKKADA abd ve milisleri daeşi yok ederken,...Irak ve Suriye bu taarruzlara girişmişti,..
yani bu eş zamnlı olarak DAEŞ in bitirilmesi demekti,...
ama aynen şuydu diğer taraftan,..
ABD nin oyuncaksız ve bahanesiz kalarak, hem Irakta hem de S uriyede varlığının sorgulanması zaten öyle ama bir işgalci güö konumuna adreslenmesiydi,..
işte barzan referandumu budur,..
tam İDLİB odaklıdır,..İDLİB olmadan koridor akdenizi göremez,...işte K ırak karıştırılarak, daeş üzerine giden Irak ordusu malesef ikileme düşürüldü, sorunu birden ikiye çıktı,...Rus generali, vurularak Deir EZZOR daki SAA kuvvetlerine portakal orda kal dendi ve Daeşin hızla boşalttığı alan sayesinde ABD nin kara ordum dediği pkk ypg DeirEZZORA defansif olaraka yetişip Suriye ve IRAK arasına girerek şimdilerde şu sıralar ikisini ayırma görevini ABD adına yürütyorlar,...[/QUOTE]
efendiler,
TÜRKİYE yanılıyor,..Türkiyenin elbette ihtiyatlı gitme si gerekir, balıklama atlamak başka tuzakları beraberinde getirebilir ancak,...
benden geçmesinde nereden geçerse geçsin politikası ipe un sermektir,...
eğer Türkiyedeki aklı evveller bu işi bir koridordan akdenize inecek d gaz ve petrol sanıyorlarsa,..
hayatın en büyük hatasını yapıyorlar,...
çünkü ikinci çin seddini unutuyorlar,..asya yüzyılına sed kurmak ancak bir tamponla olur,..
ve böylesi büyük bir proje,...blokesine çekilecek sed için geniş topraklar ister,..
haritalara baktığımızda bir üçgen olarak,...özellikle TÜrkiyenin g.doğu ve doğusunu karadenize doğru kapsayacak şekilde ıraktan, irandan ve suriyeden torprak alarak planlanan bir üçgen tampon bu,...
yani nerden geçerse geçsin politikası çok yanlış,..suriye ve rusyayla masada sürecek bir pazarlıktan öte gidilmemeli
ve suretle,..
artık Suriye yönetimi ile bir araya gelinmeli dir,....
AK lınızı başınıza alın artık,.....
eğer 15 temmuz da FETÖ başarabilseydi,..
şu anda koridor hatayı işgal ederek, İskenderundan denize açılmış olacaktı,
aymazlık yapmayın AK lınızı başınıza alın,....
Suriyeyle Fransa görüşür konuşurken,..beka sorunumuz var derken,..kişiselliği bırakıp Deevlet politikasına geri dönmek zamanıdır,...