-
ayı sp ye korkuyor, haksız da deyil yani, başından beri çalkalama aralığında sp,....
bu aralığa burada düşüş servis edildi,...
1466-1235 desek,....231 totali puvan,....23100 puvan,...
76750-23100=53650 puvan,....
peki xu 030 boğadan hesap etsek,....
74896-23100=
75-23= 52000
yani max düşüş,....sp çalkalamasının dibine göre,....52000 bizim burada 51800 vardı geçmişten,....
1422-1350=72,...7200 puvan,....
76750-7200= 69550,....buda 1350 desteğinin çalışması durumunda max görülecek dip seviye,....bu gün dip 71750 de,....
sp ihlal ettimi,...1350 yi yok,...xu 030 71750 ihlal ettimi yok,....ölese trade çantada,...
1.trade var,...
2.dip henüz yok,...
3.dip yoksa tepede yok,....
-
72625 önemli üzerinde kalırsak yükseliş devam edebilir..yoksa sabahki yere geri dönermiyiz acaba? bence..
-
72499,
73228
spot dirençler,...
-
kim ne tarafa bakıyorsa onu korumalı,...ancak bariz farklara vaz geçmeli,...
728xx,
732xx,
736xx,
-
spotta,...499 direnç ilk direnç,...ancak, 375 üstünde alıma dönük oluyor,...
kalış haliylen 499 üstüne olmalı,..
-
[quote=indregandi;401966]ayı sp ye korkuyor, haksız da deyil yani, başından beri çalkalama aralığında sp,....
bu aralığa burada düşüş servis edildi,...
1466-1235 desek,....231 totali puvan,....23100 puvan,...
76750-23100=53650 puvan,....
peki xu 030 boğadan hesap etsek,....
74896-23100=
75-23= 52000
yani max düşüş,....sp çalkalamasının dibine göre,....52000 bizim burada 51800 vardı geçmişten,....
1422-1350=72,...7200 puvan,....
76750-7200= 69550,....buda 1350 desteğinin çalışması durumunda max görülecek dip seviye,....bu gün dip 71750 de,....
[I][B]sp ihlal ettimi,...1350 yi yok,.[/B][/I]..[I][B]xu 030 71750[/B][/I] ihlal ettimi yok,....ölese trade çantada,...
1.[I][B]trade var,...[/B][/I]
2.dip henüz yok,...
3.dip yoksa tepede yok,....[/quote]
[img]http://666kb.com/i/c2utkepmaga4r1eq7.gif[/img]
mavinin üstünde tutuyor, sp de 1350 ye vurmadı,... 1357 de kaldı dipte,...
derimki tek akıllı ben deyilim,..1350 yi herkes görüyor,...işyte beklenti, 1350 nin kırılması,...kişi bunu istiyorki shortu cukkalasın,...
şimdi bu sp uzun yaparsa bunların hepsi kursak ta olacak,...
bu görülecek,...
dedikki burada bir şey yok,...buna bakılacak sp ye, herkes bakacak,....
mecbur,....
ne oluyor bekleniyor,...
-
aslında analizler çok iyi gitti,...beraber açık olsak, tımarını,...ama yapacak bir şey yok,....
güneş burada erkn doğuyor,...
rakam veriyoruz,...bekliyoruz,...
-
[quote=indregandi;401969]72499,
73228
spot dirençler,...[/quote]
501
233,
güçlenme, 438 üstüne,...
-
[img]http://666kb.com/i/c2uu5ve603zsamhfz.gif[/img]
koruyabilecekmi bakalım,...
-
manipilasyonda son perde,...
ispanya ve portekiz,...ve italyada,...
yükselen faiz oranları,...py leri bozuyormuş,...
şimdi görece yüksek usd ye hane halkına mal aldırıyorum,...malı veren china ve onun tek öküzü biziz,.....
görece yüksek usd ile, sıfıra yakın faiz sonucu oluşabilecek flationuda baskı altında tutuyorum,...yani benim halkım görece yüksek parasına alırken, diğer halklar harcamalarını kısıyorlar,...hasan dan alıyorum basana veriyorum,....
bu durumda esas derdim, başakanımı seçene kadar, hane halkı mutluluğuna oymnamak,....bu olduktan sonra, gidip orta doğuyu karıştıracam ki tarla süriyim,...
yoksa pilim bitik,....
bunlar olana kadar,....görece iyi ekonomide,...görece düşük faizle, görece yüksek usd ile, görece harcamayı, optimumda tutmalıyım,...
bir tek korkum, flation ve bunu önleme aracım usd,....işte arasıra usd gaz yemeyince, veya çözülürse, spna porto, ve bilumum gacılara çatıyorum,...
mangalı yelpaze yapar gibi,...kömür sönmeden az önce,..
hafif canlandımı,...biraz tavuk kanadı,...pirzola falan koyuyorum üstüne,...dadımlık, hane halkımla beraber,....
manipilasyoncu ben,.....
-
bernacke derler adıma,....
-
başkan ne zaman seçilecek? kasım dı galiba yanlış hatırlamıyorsam..
-
[quote=indregandi;401984]manipilasyonda son perde,...
ispanya ve portekiz,...ve italyada,...
yükselen faiz oranları,...py leri bozuyormuş,...
şimdi görece yüksek usd ye hane halkına mal aldırıyorum,...malı veren china ve onun tek öküzü biziz,.....
görece yüksek usd ile, sıfıra yakın faiz sonucu oluşabilecek flationuda baskı altında tutuyorum,...yani benim halkım görece yüksek parasına alırken, diğer halklar harcamalarını kısıyorlar,...hasan dan alıyorum basana veriyorum,....
bu durumda esas derdim, başakanımı seçene kadar, hane halkı mutluluğuna oymnamak,....bu olduktan sonra, gidip orta doğuyu karıştıracam ki tarla süriyim,...
yoksa pilim bitik,....
bunlar olana kadar,....görece iyi ekonomide,...görece düşük faizle, görece yüksek usd ile, görece harcamayı, optimumda tutmalıyım,...
bir tek korkum, flation ve bunu önleme aracım usd,....işte arasıra usd gaz yemeyince, veya çözülürse, spna porto, ve bilumum gacılara çatıyorum,...
mangalı yelpaze yapar gibi,...kömür sönmeden az önce,..
hafif canlandımı,...biraz tavuk kanadı,...pirzola falan koyuyorum üstüne,...dadımlık, hane halkımla beraber,....
manipilasyoncu ben,.....[/quote]
işte bütün bu yaptığım manipülasyon goldda, paride,...endexlerde,...all gacılarda dikiş tutturmuyor,...
goldda 50 kere, paride öle, diğer gacılarda öle,...hemide tam global yerelerinde,...
1703(04)-1666.6
1.3213-1.3146,...
siz yine iyisiniz,....hiç olmassa büyük dalga yapıyorsunuz, ky niz oynuyabiliyor,.....sistem neyin kullanabiliyor,....
76750-70325,....ortasına 736xx ü koyun,....736xx den ölçün beni,.....
altına üstüne misali,....
ben ben,....
-
yürü lan boynuzlu,.....globu boynuzunda salla,....ayının vatanı kanada,....
-
yürü lan boynuzlu, ayıyı silkelemeden ayı olunurmu,....
-
mikrofandan ses geliyor hocam
-
[quote=TIFIL;402018]mikrofandan ses geliyor hocam[/quote]
hangi mic,...dinlemedim,....tradeden uzak mütevazi bir hayatım var,....
-
fed birşeyler söyleyip durdu az önce.. alıntı yapamıyorum matrix ten..
-
[img]http://666kb.com/i/c2uw31avga6jcdgb3.png[/img]
-
[quote=TIFIL;402021]fed birşeyler söyleyip durdu az önce.. alıntı yapamıyorum matrix ten..[/quote]
abim alıntı yap tercüme edelim,....
-
getiri eğrisi henüz pozitif olmadı,....pozitife geçerse biraz daha gideriz,....
sonuçta 736xx her iki endex te geçilmeli,........
-
[img]http://666kb.com/i/c2uwnxrxvrke8zcun.gif[/img]
okla işaretli indik fiyat içine girmez ise fibon hedeflere gidebilir,....
-
1 dk da tepe yenilediğinde 73875 olacak,....
-
faena kovalıyor fiyatı tersine kapansa 73875 olacak,....
-
yakaladı 73 600 de,...
sonuçta 1 dk lık ,..
-
736xx göbek üztünde, analizde verdiğimiz, 728xx cuk yeresi üstünde 738xx altında kapadık,...
saatlik alışta getiri eğrisi pozitif oldu,...bundan kellisi,...sp artık,....1376(78) üstünde güçlü gözükür,....
altında zayıf kalır,......
buna bakar, buraya bakmaz,....
-
2/10 oranında açtığımız her iki pozda,...karlı sonlandı,....çok iyi yerden açmadık ama,...
sonuçta açtık,....korkmadık,....
tekrar terse döndüm,....
1/10,...
-
bu gün çok sessizdiniz,....
yada ben çok yazıyorum,...
iyi akşamlar cümleten,....
-
[img]http://666kb.com/i/c2uxr2tdpbvb3j173.png[/img]
-
[img]http://666kb.com/i/c2uxsc1c8bmsf2cpb.gif[/img]
-
Bu çıkış alışılmışın dışında çok bariz oldu ve bağıra bağıra geldi. Ters obo fazla oynaklık olmadan sakin sakin ort. üzerinde yükseldi sanki herkes kazansın istedi .
Ama tırsıyorum sanki yarın aniden çok sert satacak sanki . 72750-800 önemli destek . Yukarı gidiyorum gap kapanacak gibi yapıp çok çok sert şekilde 62-65 binlere gidebilir gibi .
Orta vadeli göstergeler çok net satta . Bugünkü hareket yogi piyasada tepki olarak kalabilir .
Ama bence en önemlisi 11 nisan dibi 71750 . Eğer burayı kırarsa 69 binlerin durdurabileceğini hiç sanmıyorum .
-
[quote=indregandi;399823][IMG]http://666kb.com/i/c2gx15sfkl2v5ew31.gif[/IMG]
sp de bir süredir bahsettiğim hedefler,....tepe de oluşan fibonlara göre bu kez saatlikte ortaya çıktı,
1397 kilit oldu,....
1424 tepede hedef,....
1356 tabanda hedef oldu,...
bunları zaten yazmıştık,...
kilit 1397.xx dan çözülecek,....[/quote]
bu analiz tarih 28 mart, ...
önce bir uzun çalardan başladık daha önceden, genel aralık ve çalkalamayı bulduk,...çalkalama kelimesinin yarısı shorttur,...en az böyledir,....
sonrasında bu ince ile, hassasiyet yaptık,...şimdi bu sonlnamış gözüküyor,...zira %423 fibo hedf, 1358, gerçekleşme 1357,...de genel aralıkta ise 52(56) vermiştik,...ilk destek olarak,...
yukarısına 1409(10) üstünde, 1424 vermiştik, gerçekleşme 1422.xx oldu,...buda tuttu,....
5*5 çalıştı,....EW desteği olsa idi iyi olurdu,.... bir günden diğerine yön sorunu kalmazdı,...
buna rağmen rakam olarak,..bu saatlik garafın %423 üne vurduk, 1357 de.....
şimdi bakacam bunda bu saatlik grafta arta kalan bir şeyler varmı,....
-
çıkış nokatamız...temelde bir mantık tı,....sp uzuncadır yükseliyor ve tepede uyumsuzluğuna oynuyordu,....
düşmeliydi, ancak uzatıyordu işi,....sonuçta iki py yaptık ona, biri ayı için, diğeri boğa için,...
%423 lerine baktığımızda ayı daha para yapanıydı,...o ikisinede gitti,...
bizi ilgilendiren ise, ayının göbeği, 1397 ile, boğanın göbeği 1409(10) du,...
buna aralık dedik,...1397 altına, 1409 üstüne,....1410 yukarı kesti, tekrar geldi 1397 altında kaldı, short kriteri idi,...eğer ki önce 1397 altına 1356 gitse idi,...
manipülasyon gereği 1424 çıkıyorduk şimdilerde,...
bu böyle noktalandı,...emekti uğraştı yerini buldu,...
-
[img]http://666kb.com/i/c2v809li0ec13n0zz.gif[/img]
O DNEMDE PENPE OKLARLA İŞARETLİ YATAY ÇİZGİLER OLUŞMADIĞINDAN,....ANALİZ BİR ÖNCEKİ İLE YAPILMIŞ VE HEDEF BULUNMUŞ,.....
ÖLESE YENİ ÇİZGİLER BİZE NE VEREBİLİR,....
-
Bir kere eskianalizin ayısında, %261 o kadar sırıtmışki,...
1377.77, 1378 yani,...bu gün bunu unutmama rağmen başka yerlerden, 1376 yaklaştım sanırım,...
Eski ve iş tamam grafından(hedef yazılı olan) bu rakama bakabilirsiniz, pis sırıtmış,...
Bu rakam %423 vuruşunun kırılmadığı için geri sapması olmalı,...
Bu akılda kalsın,....
ölese burada eski sıra,...yukarıdan aşağı,...
1397.xx
1377.xx
1357.xx şeklinde,...şu demek daha aşağılar(1357.xx altında) görülmedikce bunlar oynanan yerler olacak,... Ve 1397 üstü kalış sl iken, 1403.xx poz al 1409 üstünde tut olacak,...
Bu eski seneryo ve yeni düşük olmadıkça çalışır,....
-
[img]http://666kb.com/i/c2v8g2no9wa5x28cv.gif[/img]
ESKİYE DEVAM EDELİM VE PENBE YUVARLAK İÇİNDE BU GÜN DURULAN NOKTAYI BULALIM,...BUNDA YUAKARIDAKİ GARAFTA BAHSEDİLEN İKİ YENİ ÇİZGİDEN ÇIKIYORUZ YOLA, VE BU GÜN NİYE BURDA DURDU, BU BULUNUYOR,...
MANTIK ŞU OLABİLİR, YUKARIDAN 1422.5 FAKESİ SONRASI BASAN AYI,....VEYA BOĞAAYI,...ORAYI İSTİYOR,....BU YENİ ÇİZGİSİNN %423 OLUYOR,...
BU DURUMDA TOTAL DURUM YENİ DİP OLUŞMADIKÇA,....
[I][B]1397.xx
1377.xx
1357.xx şeklinde,...şu demek daha aşağılar(1357.xx altında) görülmedikce bunlar oynanan yerler olacak,... Ve 1397 üstü kalış sl iken, 1403.xx poz al 1409 üstünde tut olacak,...
[/B]
A İLAVETEN,...
[/I][I][B]1397.xx
1377.xx
1372.XX
1357.xx [/B][/I]
YE DÖNÜŞÜYOR,....
-
Burada yeni düşük olmadıkça saatliğin üreteceği yeni bir durum yok,...saatlik bu rakam 1357.xx aşağı geçilmedikçe çalışır, geçilirse çöp olur,...
-
Geleceğe dönük olarak,....
Bir üst periyoda çıktığımızda,...yeni düşüncelerimiz olabilir,....
-
[QUOTE=indregandi;402088][img]http://666kb.com/i/c2v8g2no9wa5x28cv.gif[/img]
ESKİYE DEVAM EDELİM VE PENBE YUVARLAK İÇİNDE BU GÜN DURULAN NOKTAYI BULALIM,...BUNDA YUAKARIDAKİ GARAFTA BAHSEDİLEN İKİ YENİ ÇİZGİDEN ÇIKIYORUZ YOLA, VE BU GÜN NİYE BURDA DURDU, BU BULUNUYOR,...
MANTIK ŞU OLABİLİR, YUKARIDAN 1422.5 FAKESİ SONRASI BASAN AYI,....VEYA BOĞAAYI,...ORAYI İSTİYOR,....BU YENİ ÇİZGİSİNN %423 OLUYOR,...
BU DURUMDA TOTAL DURUM YENİ DİP OLUŞMADIKÇA,....
[I][B]1397.xx
1377.xx
[/B]
A İLAVETEN,...
[/I][I][B]1397.xx
1377.xx
1372.XX
1357.xx [/B][/I]
YE DÖNÜŞÜYOR,....[/QUOTE]
bu düşüş burada bitmez 1340 ın altına gelir
-
[quote=ordi;401856]
Sn.deniz size akıl verecek durumda değilim ama birkaç satır yazmak istiyorum ve bunları şahsi olarak algılamazsanız sevinirim.
Yaşadığınız durumu emin olun birçok kişi yaşamıştır veya yaşayacaktır. Önemli olan yaşanmışlıklardan ders almaktır ve bunu becermek gerçekten zordur. Eğer bunu yapamıyorsakta şapkamızı önümüze koyup düşünmek ve belki de bu işi bırakmak en doğru karardır. Bu topicte bunu başaran Sn.Elstock'tur. Burada bunu yazdığı için bunu biliyorum.
Zamanında burada çalı diplerine yatanlara inananlardan biri olarak yıl 2010 Mart ayı 68000 den short çektim gitti 92450 lere ve ben 72000 de kendi bataklığımda boğulmuşken çalı dibindekiler hala piramit yaparak maliyet düşürdüklerini iddaa ediyorlardı. Tersini ise o dönemde Sn.Jelibon yazıyordu tek başına ve tek olduğu için inanmıyordum. O dönemde kimin ne yazdığı ve yaptığı hala ilgili topiklerde vardır.
Bu bana büyük bir ders oldu ve sadece sadece kararlarımı kendim almaya çalıştım ve teknik çalıştım.
İkinci dersi bana Sn.Larossian öğretmiştir. Asla vadeli piysalarda stoploss'uz hareket etmeyecek ve mutlak buna uyacaksın.
Üçünçü dersi de Sn.Saraylı'dan öğrendim. Para ve Portföy Yönetimi, System, DİSİPLİN.
Bunların dışında da ismi aklıma gelmeyen ama burada yazan kişilerden çok farklı bakış açıları kazanmaya çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Herkese de katkılarından dolayı TEŞEKKÜR EDERİM.
Örneğin Sn.Şövalye'den Amigdala diye birşey okumuştum. Sonra araştırdım bu nedir diye ve şu an sizin yaşadığınız durum üç aşağı beş yukaru bu aslında. Kısacası; Amigdala devreye girmiş ve maximum düzeyde hipotalamusa olumsuz sinyal gönderiyor ki sağlıklı düşünmenizi engelliyor.
Geçen gün Sn.Saraylı'nın Daytrade topiğinde paylaştığım basit ama etkili bir systemi tekrar paylaşmak istedim. Burada ki amaç system ve onun aldığı puanları paylaşamak değil aslında. En basit systemle bile yukarıda sıralamaya çalıştığım unsurlarla birleştirildiğinde olumlu sonuç alabileceğimizi göstermek.
Bana göre ky karmaşık, pala ise BASİC SYSTEM'leri seviyor.+.
İyi tradeler dilerim....lelele
[U][B]Basic System[/B][/U] (Matriks için)
İndik olarak Ho 21 Basic ve Yükselen-Alçalan fiyat seçeneği ve 30 dk. seçildikten sonra ekranda manuel olarak takip edilebilir.
Sinyal olarak takip etmek istenirse formül kodu;
Al:
[B]MOV(C,21,S)>ref(MOV(C,21,S),-1)[/B]
Sat:
[B]MOV(C,21,S)<ref(MOV(C,21,S),-1)[/B]
[/quote]
Dun ful olarak diger tabirle don gomlek malda yakalndık her ne kadar fulleme cagrıları indi hocamdan yapılsada.Velhasıl bayagı bir cebellesme ve hali perisan sekilde Usa izlemekle gecen gece bilgisayarı kapatabilme ile son buldu o yorgunluk ve stresten erken kalkıpta bakamadım yazılanlara baktıgım kdarıyla yaptıgım strateji sonucu pozisyonların bir kısmını kapatıp belirtilen yerler gectikce yeni pozisyon acar gib actım ve tasıyabilecegim oranda bıraktım pozisyonu.
Dun icin buyuk bir ozveri ile yorum yazan ve ısık tutan herkese cok tesekkur ederim.Elinize yureginize saglık.