-
işin sırrı bunu nasıl ayarlıyorlar,...anlamak çok zor,...
sanırım bir merkez makine var,..başka açıklaması yok,..
ve bistech le bu makine alt yapıyada kavuşmuş oldu diye düşünüyorum,..
davutoğlu zamanında nasdaq la teknoloji işbirliği,..bistech...alt yapının açıklaması buydu,..sanırım eski alt yapıda makine takılıyormuş diye anlıyorum..
yenisini döşemek gerekiyormuş,...
söz açılmışken hazır
bu davutoğlu misli davutoğlu devam etseydi eğer,..pelikanla saf dışı kalmasaydı,..
iskenderun hatay da giderdi,...makine iskenderun körfezine kadar ilerlerdi,..
bu manada şu sıralar misli davutoğluna göre en azından kötünün iyisiyiz,...
davutoğlu sonrasında
şimdide durum bu manada çok farklı değil,..
darbe teşebbüsü sonrasında(ki bu davutoğlu kalsaydı acaba darbeye teşebbüs olurmuydu diye ciddi kuşkularım var) öz savunmamız gereği, ...fırat kalkanının direk hedefi membiçe gitmek olmalıydı,....yani oarada henüz tam yapılanamamış abede üstüne,..
malum şimdilerde tırlar dolusu mühimat ve gereçle oradaki yapı donatıldı,..yetişmediği yere abedeli müdahil,..bir kaç gün evvel ÖSÖ ile bir koklaştılar,...
yerine el babla oyalanıldı, abse temizlendi hepsi o,...
ilerleyen geçen zamanda membiç düşüncesi oldu afrin düşüncesi, en azından düşüncesi var buna da çok şükür,...
akapeden izolede olsa en azından TSK nezninde öz savunmamız devam ediyor demektir bu,..
ama afrin işi de gecikmeye devam ediyor bir yandan,....
-
[QUOTE=indregandi;524473]işin sırrı bunu nasıl ayarlıyorlar,...anlamak çok zor,...
sanırım bir merkez makine var,..başka açıklaması yok,..
ve bistech le bu makine alt yapıyada kavuşmuş oldu diye düşünüyorum,..
davutoğlu zamanında nasdaq la teknoloji işbirliği,..bistech...alt yapının açıklaması buydu,..sanırım eski alt yapıda makine takılıyormuş diye anlıyorum..
yenisini döşemek gerekiyormuş,...
söz açılmışken hazır
bu davutoğlu misli davutoğlu devam etseydi eğer,..pelikanla saf dışı kalmasaydı,..
iskenderun hatay da giderdi,...makine iskenderun körfezine kadar ilerlerdi,..
bu manada şu sıralar misli davutoğluna göre en azından kötünün iyisiyiz,...
davutoğlu sonrasında
şimdide durum bu manada çok farklı değil,..
darbe teşebbüsü sonrasında(ki bu davutoğlu kalsaydı acaba darbeye teşebbüs olurmuydu diye ciddi kuşkularım var) öz savunmamız gereği, ...fırat kalkanının direk hedefi membiçe gitmek olmalıydı,....yani oarada henüz tam yapılanamamış abede üstüne,..
malum şimdilerde tırlar dolusu mühimat ve gereçle oradaki yapı donatıldı,..yetişmediği yere abedeli müdahil,..bir kaç gün evvel ÖSÖ ile bir koklaştılar,...
yerine el babla oyalanıldı, abse temizlendi hepsi o,...
ilerleyen geçen zamanda membiç düşüncesi oldu afrin düşüncesi, en azından düşüncesi var buna da çok şükür,...
akapeden izolede olsa en azından TSK nezninde öz savunmamız devam ediyor demektir bu,..
ama afrin işi de gecikmeye devam ediyor bir yandan,....[/QUOTE]
membiç afrin bir tarafa,..
bu fetönün siyasi ayaklarına uzantılarına dokunulmakta da bir hayli gecikildi,...
ne bekleniyor,..
pozisyon ve zamnlama,...
oysa hain teşebbüs sonrasında herkes yoluna kendi istikametine gideceği yerde hain darbenin kahrolası darbenin buna rağmen yeşerttiği ortam fırsat bilinerek ama pkk ve fetö kesinlikle dışlanarak bir toplumsal barışa devam edilebilseydi,..
bahçeli başkanlık diye ortaya çıkmasaydı mesela,...hani akapede buna mecbur olsaydı o manada
membiçte afrinde gecikmezdi,....
fetönün siyasi ayağı diye bir gündem de olmazdı,
keza
barzaninin referandumu,...
-
sayın indregandi bana da bıkkınlık geldi iyice.alt tarafı yüzde 5 yada 7 arası bi düsüs yapsa sp yeticek ama hep buralarda bi asagi bi yukarı zaman geciriyolar.
-
[QUOTE=rüzgar;524476]sayın indregandi bana da bıkkınlık geldi iyice.alt tarafı yüzde 5 yada 7 arası bi düsüs yapsa sp yeticek ama hep buralarda bi asagi bi yukarı zaman geciriyolar.[/QUOTE]
sayın rüzgar,..
2 hafta sonra 6 haftalık parkur başlayacak,...bu sp belki orada bahsettiğiniz fırsatı verebilir,...
25 eylülde parkur başlıyor,..
28 eylülde almanya seçer merkel olur bir başlkası olur,...
bu almanya için uğraşıyorlar biraz,...daha doğrusu merkel için,..
tekrar seçilsin istiyorlar,....tabitek neden bu değildir,...
abede örneğin enflasyonu çıkartmak için uğraşıyordu sözüm ona,...trump çıktı param pahalı dedi,...
ihracatım artmalı dedi,..ihracatının artmayacağını herkes biliyor,...esas derdi o zamnda yazdık,..
tersine enflasyonu soğutmak,..en büyük ithalatçı abedeye bu zaman kazandırır,..parası değer kaybettikçe hane halkı harcaması görece düşer abede de,..
bu tabi bir zamn alacak, 9 aydır da zaman almaya devam ediyor,..
birde batık abede şirketleri kasalarını dolduruyor,..karşılıksız basılan parayla
bence
bu üçü
1.trump beyanatı,
2.markel ve almanya seçimi,..
3.2008 mağduru batık şirketlerinin son volesi
zamanda örtüşüyor,...
en azında ilk ikisi,..
bizim 6 haftalık parkura denk düşüyor
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/MI9BSR][img]https://i.resimyukle.xyz/MI9BSR.png[/img][/url]
sayın rüzgar,
kırmızıdan takiple
1 nolu kutucuk şu anda durduğumuz yer
2 nolu kutucuk,..kırmızının gelecekte olacağı yer,...içinde bulunduğumuz hafta,..
3 nolu kutucuk 6 haftalık parkurun ilk başlayacağı yer, 25 eylül,...markel 28 eylül de,..
diğer indikatörlerin hepsi fikir olsun diye,..ben esaslı kırmızyı takip ederim,...
kırmızı yorumum,
sp şu anda
kırmızı indikatör düştüğü halde, ben buna zamansal taban çökmesi diyorum,..sağlıklı bir şekilde kar realizasyonuna gitmeyereke bunu erteledi, ben buna askıda diyorum,....
daha önceki yorumlarımda buna karşı gelirse daha sonra ki başlayacak 6 hafta için daha kesin olurum demiştim,...
6 haftalık parkura 2 haftamız var,..bu 2 hafta ise 10 haftadan kalan son 2 hafta, 30 haftanın parçaları,..
1 hafta çukurdan çıkma sayayım hadi, 3 hafta kalan olsun, bunu sayarsam bu defa 6 haftalik dilim 5 haftaya düşer,...
sp o zaman geldiğinde yani 6 hafta başladığında ya kaçar yukarı ya, yada teslim olur,...2 hareket yapar, 3. bir hareket yapmaz,...3. hareket bu ikisinden birini yaparken tertipleyeceği fakedir
değer aralıklarıda bunun tepesi ancak fiyatın tepesi değil, aralığın tepesidir,...o da 2479.x tir,...
son aralığımız hali hazırda
2449.x-2479.x
biz mecburen kovalarken,..bu aralığı gözeterek,...takibimizi sürdüreceğiz,...2449.x ten itibaren shortsak ümit başlar, arzular şelale olur,...
hareketinden emin olamıyorum,...
çünkü geçen yazdım, yeniyi çiziyor,
global macro siyaset,..FED bu global macro siyasetin içinde yer alıyor,..
bu yeninin içinde,..
suriye var, türkiye var, iran var, rusya var, ukrayna var, geriden çin var, barzani var, k.kore var, markel var, trump var bir de kendisi var,..
trumpla kendisi ayrı şeyler, biri yahudi, diğeri iskoçyalı,...
bunlardan zaman bulabilirse düşecek şerro mecbur,
takvimi çok yoğun
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/HK6Cy8][img]https://i.resimyukle.xyz/HK6Cy8.png[/img][/url]
bakın sayın rüzgar,
1 nolu kutucuk usdtry de içinde bulunduğumuz hafta,
kırmızı ok ise endex te veya sp de gelişecek 6 hafta lık parkur,...
25 eylül benim hesaplamam 6 hafta için,
9 aydır eurusd değer kazandı, eurtry değer kazandı,..buna rağmen döviz sepeti etkili olmadı, çünkü eurtry çıkarken,
dxy baskılanarak usdtry düşürüldü,
eurtry ve eurusd den hemen anlayacağımız artık malum, eur bölgesinin desteklendiği,...
28 eylülde almanya seçimi markelle,
suriye meselesine(suriye göç politikası dahil, bunları türkiyede tutma gayreti ile türkiyenin milletsizleştirilme proğramı), ege ve kıprıs meselesine, ermeni meselesine, pkk meselesine ve fetö meselesine müdahil aynı zamnda,.....
trump tweetini buraya koyarsak param değerli dediği tweete,
markele kaş göz yapıldığı aşikar,..
zaman 25 eylül, almanya ve markelin seçimi 28 eylül,
yahudi cephesinin almanyada markele yönelik bir teklemeye karşı yedek atı,
MACRON denilen kişi,..
o nedenle onun seçilmesini piysalar coşkuyla karşıladı,...
-
-
kısaca örtülü savaşta örtülü bir savaş hali devam ediyor,...
bu iş endex işi değil,..
para kazanma işide değil,...
para kazanma olsaydı,...
overshootlar a teslim olmazdık,..
usdtry de overshoot yapıldı 9 ay lık düşüş eğilimi ancak yeni over shoot altına geldi oda son 2 haftadır,...
keza endexte overshoot var,...ve kaç aydır bu overshootla mücadele ediyoruz,...
yani zorla dayatıyorlar,...
hükümet bazen bunlar birlikte oluyor, bazen sıkıştığında eyyyliyor,....
yaptıkları, usd 3.9422 ile gizli devalüasyon,...bu devalüasyona gizli büyüme, ilaveten KGF, TVF,...
bu tedbirler sermayeyi bir arada tutar milleti değil,..sermaye ise çok ürkektir,..
bunlarla övünüyorlar ama yanılıyorlar,
yanılıyorlar çünkü adamlar sen açınca geldiler, senin açtıklarını çatır çatır alıyorlar,...
alınan şüphesiz milletten,..
ama buna rağmen ermeniden, pkk dan, fetöden, ıraktan, suriyeden giydirmeye devam ediyorlar,...
sen neye oynuyorsun çayı geçmeye,...
teke,...
milletten sıfır atmaya,...
adını koymassak bir milletin anında satarlar adamı,
düşmeye gör,...tarih örnekleriyle dolu,..en yakınındakiler hemde,...
bu milletin adı varmı var, nedir Türk Milleti, öyleyse bunu dosta düşmana çekinmeden söyleyeceksin,..
ne diyor marş korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,..
al sancak düşmez,..çünkü arkasında Türk Milleti var,...
şimdi yeni yeni arka fonlar Atatürk,..Atatürk kime nasip olmuş Türk Milletine,
evet Atatürk nasiptir,...
Türk Milletinin yeni bir arayışı yoktur,..çünkü Atatürk bizatihi devrimdir,...
bunlar böyleyken icraatlar tam tersi,...dayatmacıların hoşlanacağı tarz,..turuncuya doğru gidişler,..
bu olmaz yakışmaz,...samimi değildir,...
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/0yI5Qc][img]https://i.resimyukle.xyz/0yI5Qc.png[/img][/url]
buda markel almanyasına atılan destek,...
dün draghi ne dedi,..hiç bir şey,
zamana oynanıyorsa zaman takbimizde
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/OUHTQy][img]https://i.resimyukle.xyz/OUHTQy.png[/img][/url]
bakın zorlaya zorlaya 9 aydır,..sonunda çıkardılar,
nerde
1 euro =1 usd ciler,...
forexse yaptılarsa bu yorumu
1 ayda batmış, 8 aydırda izliyorlardır
-
bir gün demedik yaw,..
ne dedik,..
ab yaşlılık aylığı alıyor işte bu son icraat onlardan bir tanesi,...şimdi oraya birde yükselen faşist akımları brexitle kışkırttılar,...
sonucunda
islam düşmanlığı döndü Türk Düşmanlığı oldu,..
burasıda besleniyor bu olgudan onlarda,...
-
ters tersini yaratır,..terste mevzilenirsen ellerini oğuştrursun,...
nitekim öyle oldu,...burada yükselen milliyetçi değerler,...
kilitli kalarak referandumda iş yaptı,...