baya geç kaldım ama balığa gidiyorum....ne zamandır eli boş dönüyoruz....
bu sefer halojenin şansına olsun....belki alırız bir iki bir şey....
iyi pazarlar......
Printable View
baya geç kaldım ama balığa gidiyorum....ne zamandır eli boş dönüyoruz....
bu sefer halojenin şansına olsun....belki alırız bir iki bir şey....
iyi pazarlar......
ikaz etmeme rağmen ısrarla polemiğe neden olabilecek tarzda yazılar yazılmaya devam ediliyor...
bu gidişle bırakacağım topiği.... analiz olsun, üretelim tartışalım... ama atışma istemiyorum burada...buna neden olabilecek yazıları da...
[B]son olsun...[/B]
xbank ile xu100 arasındaki ilişkiyi hep gözucuyla takip ederim. xbank bazı hareketleri önceden haber verir.
Mesela aşağıdaki ilk mavi kutuda xu100 nasıl tutunuyormuş gibi numara yaparken xbank'ın gevşeyerek şelaleyi önceden haber verdiğini görüyoruz. xu100'ü ucuz kağıtlarla tutmak kolaydır, xbank'ı tutmak zordur. Sağdaki güncel durumda da son günlerde benzer sayabileceğim bir durumun en azından başlangıcını görüyorum. xbank, xu100'den daha hızlı düşmüş. Sadece 1-2 günlük bar ile buna karar vermek zor ama önümüzdeki Pzt-Salı bakacağım şeylerden biri olacak.
Yalnız beni düşündüren şey, forumları gezdim şöyle bir de, çok short'cu var. KY böylesine short'dayken piyasanın düşmesi biraz zor. Pzt sabah gap'i ile başlayacak bir short'cu dökme hareketi eşyanın tabiatına uygun olur.
[IMG]http://i42.tinypic.com/29kt10y.gif[/IMG]
[quote=Strategist;232141]xbank ile xu100 arasındaki ilişkiyi hep gözucuyla takip ederim. xbank bazı hareketleri önceden haber verir.
Mesela aşağıdaki ilk mavi kutuda xu100 nasıl tutunuyormuş gibi numara yaparken xbank'ın gevşeyerek şelaleyi önceden haber verdiğini görüyoruz. xu100'ü ucuz kağıtlarla tutmak kolaydır, xbank'ı tutmak zordur. Sağdaki güncel durumda da son günlerde benzer sayabileceğim bir durumun en azından başlangıcını görüyorum. xbank, xu100'den daha hızlı düşmüş. Sadece 1-2 günlük bar ile buna karar vermek zor ama önümüzdeki Pzt-Salı bakacağım şeylerden biri olacak.
Yalnız beni düşündüren şey, forumları gezdim şöyle bir de, çok short'cu var. KY böylesine short'dayken piyasanın düşmesi biraz zor. Pzt sabah gap'i ile başlayacak bir short'cu dökme hareketi eşyanın tabiatına uygun olur.
[/quote]
Katılıyorum abi, mavi kutudaki tepeler tamamen benzer...
Önceleri bahsettiğim döngünün bu 2 rallisi aynı şekilde sona eriyor.. şimdilik senaryoya uygun gidiyorlar
[IMG]http://i42.tinypic.com/117737l.jpg[/IMG]
4'lü nu tepesi sonrası 70.700'e direk inip trade imkanı verseydi yeni tepe ihtimali çok fazla idi... yani mavi yol izlenseydi durum farklı olacaktı şu an..
[IMG]http://i39.tinypic.com/ta6m9c.jpg[/IMG]
[quote=halojen;232144]4'lü nu tepesi sonrası 70.700'e direk inip trade imkanı verseydi yeni tepe ihtimali çok fazla idi... yani mavi yol izlenseydi durum farklı olacaktı şu an..
[/quote]
ki zaten 70.700'lere bir düzeltmeyi bir süredir bekliyorduk.. ancak öncesindeki feyk hareket ve 70.700'de trade şansı vermemesi ciddi soru işareti yaratıyor...
kritik soru şu ; trend düzeltmelerinde bu tip işlem şansı vermeyen bir pull-back (70.7) normalmidir?
cevabı evet olanlar yeni tepe bekleyebilir.. aksi düşünenler için artık bu trend bitmiştir...
hmm analizler tütüyor.. pala bunu gör oku anla.. pzrtesi çok yükselirsen eğer yeni jetonlarım hazır.. makinaya atacağum her saat :) abi senin verdiğin hedeflerin 500 felan altında kaçıyordu ya.. şimdi az yükselip operasyona girişmesin jetonları atmadan.. pzrtesi her duyguyu yaaşarız bu gidişle :)
[B]----------[/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363]efg mail :)[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][COLOR=#636363][/COLOR][/B]
[B][SIZE=2][COLOR=#636363]e-mail:[/COLOR][/SIZE][/B][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#636363]Büyükdere Cad. APA GIZ Plaza [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]No: 191 K:9 34394 Levent/İstanbul[/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]0212 317 27 27 [/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Tahoma][COLOR=#636363]0212 317 27 26[/COLOR] [/FONT][/SIZE]
[EMAIL="efgistanbulsec@efgistanbulsec.com"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#0000ff]efgistanbulsec@efgistanbulsec.com[/COLOR][/SIZE][/FONT][/EMAIL]
[quote=halojen;232146]ki zaten 70.700'lere bir düzeltmeyi bir süredir bekliyorduk.. ancak öncesindeki feyk hareket ve 70.700'de trade şansı vermemesi ciddi soru işareti yaratıyor...
kritik soru şu ; trend düzeltmelerinde bu tip işlem şansı vermeyen bir pull-back (70.7) normalmidir?
cevabı evet olanlar yeni tepe bekleyebilir.. aksi düşünenler için artık bu trend bitmiştir...[/quote]
evet piyasa 70.700 dibini aşırı sert yaptı,sadece bir kamçılama şeklinde ,değdi oraya ve tamam......boks.
kritik soruna cevap olarak: 3.dalga içindeysek eğer ,ki öyle sayıyorum, bunun alt dalgalı 3.4 ünde ve özellikle bunun da c alt dalgası,geçmişte de böyle ,kamçılama şeklinde ,sert değip bırakan hareketlere maruz kalabiliyor...:oüüü
Yani 3.dalga ile yukarı trend devam ederken ,bunun 4.alt dalgasının son bölümünde,çok sert aşağı hareket ani bir bitişle son buluyor,herkes stopluyo tabi...:(:mad:
Bu karakteristik özelliğe çok iyi bi örnek: İstanbul bombalarını hatırlarsınız,çıkış trendi varken,şimdi zamanı aklımda değil...işte orası da aynı karakterde bir 3.4 idi ve piyasa ne çıkıyor ne iniyor ve sadece yatayda iken ,maalesef bombalar patladı...borsayı da kapatmışlardı zaten seans ortasında...:(
Çıkan sonuç olarak ,diyebilirim ki,[B]3. dalgalarda her zaman trend yönünde sert hareketler olmaz,genelde trend yönünde monoton ve pek volatil olmayan hareketler olur...esas volatil hareket bu dalgaların alt dereceli ,düzeltmesinde olmaktadır...:)[/B]
Bu da demektir ki;senin de dediğin gibi halojenim,böyle sert bi düzeltme aşağı geldiyse ,teknik olarak trendin yukarı son atağını beklemeli...zaten dalga yapısı da bunu destekliyor....:)))
Aşağıda; vadelinin günlük grafiği var.
pric osc. koydum ,son bir yıllık çıkış trendinde osi. ün verdiği u ların güzelliğine bakınız...breh breh yani...:D
0 noktasından sonra verilen pu ve nu lara bakınız,inanılmaz simetri var,sırf osi. den giderek olası u ları gelecek için çizdim...
o zaman da fiyatta ,aşağıda çizdiğim hareketler olmalı....brv
ben dedim diye değil,beklentim böyle diye söylüyorum...:rolleyes:
oluşacak bu u larla ,dalga sayımımın olası hali arasında da, paralellilk var...:)))
3.dalga tepesinde nu...
4.dalga dibinde pu...
5.dalga tepesinde nu ve trend sonu....
olmalı....olmazsa da ,olmamalı....:..::..:
ne demişti Einstein:
[B][SIZE=4][COLOR=deepskyblue]Hayal etmek,bilgiden daha önemlidir....[/COLOR][/SIZE][/B]
:)
[IMG]http://i41.tinypic.com/2qc1li1.jpg[/IMG]
teşekkürler saraylı abi, illaki olmuştur tabi ama sözünü ettiğim bu son trendde izlediğimiz gibi 4 nu tepesi sonrası feyk ve böyle bir pullback görülmemiş.. 2007'den beri son 3 senede 4-5 örneği var ama böylesi yok..
dolayısıyla bu tepenin farklı olduğunu zannediyorum..önceki ocak 2010 tepesiyle de benzerliği mevcut..
pztesi belli olur zaten, 74.200 geçilirse herşey çöpe gider.. artık netleşse de rahat etsek yaw...:(
[quote=halojen;232150]teşekkürler saraylı abi, illaki olmuştur tabi ama sözünü ettiğim bu son trendde izlediğimiz gibi 4 nu tepesi sonrası feyk ve böyle bir pullback görülmemiş.. 2007'den beri son 3 senede 4-5 örneği var ama böylesi yok..
dolayısıyla bu tepenin farklı olduğunu zannediyorum..önceki ocak 2010 tepesiyle de benzerliği mevcut..
pztesi belli olur zaten, 74.200 geçilirse herşey çöpe gider.. artık netleşse de rahat etsek yaw...:([/quote]
Her dalga şahsına münhasır,benzer kalıplar oluşsa bile ,hiçbir dalganın tekrarı yok..biz o benzerlikleri kullanmak istiyoruz ama,bu gerçeği unutmamalı...
saatlikte 4 nu var ve olabilir,ama günlükte de yukarda verdiğim osi.de nu ihtiyacı var,yani yeni tepe gelerek nu oluşmalı...
rahat olalım ,evet...:)))
hayırlı sabahlar arkadaşlar
bizim kapanışımızla şu andaki fdow un farkına baktığımızda yaklaşık 140 puanlık bir fark var. buda bizim en az 1000 artı açabileceğimizi gösteriyor. nikkeide ki %2,2 lik yükselişide hesaba katarsak 1200-1500 puanlık bir yükselişle güne başlamamız daha olası gözüküyor. aslında fazla söze gerek yok. kısalar geri çekilsede kapatsak telaşına düşecekler. piyasa oyuncularıda geçen hafta yeterince uzadı ise buna fırsat vermemeye çalışacakdır. o bakımdan bugün herşeye gebe diyebiliriz.
açılışın yukarda olduğunu hesaba katarak destekler: 73300-72900-72700 dirençleri ise 73850-74200-74600-75200-75725 olarak sıralayabilriz.
ew a göre ise 5.3 başlayabilir. 5.3 hedefi ise en az 75500 civarı. bakalım kaç gün içinde ulaşılacak.
ancak açılış zayıf olur ve hızla 73300 altına geri çekilirsek yukarı harekete temkinli yaklaşmaya başalrım.(ama buna pek ihtimal vermiyorum)
herkese hayırlı ve bol kazançlı bir gün diliyorum.
Yaz dostum Barış söyler kendi bir ders alır mı?
Yaz dostum su üstüne yazı yazsan kalır mı ?
Yaz dostum bir dünya ki haklı haksız karışmış
Yaz dostum boşa koysan dolmaz, dolusu alır mı ?
günaydın gençler...kendini genç hissedenler..........
selamun aleyküm arkadaşlar
[COLOR=red][B]anlayamadığım bir olay ya abd de kaç tane banka varki bata bata bitmedi akıl sır ermiyecek[/B][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]March 17, 2005 başlamış batmaya bankalar April 23, 2010 bu hafta da 7 banka daha dahil olmuş 247 adet kimse diyemezki ekonomi iyiye gidiyor her yer güllük gülüistanlık dikkat etmekte fayda var derim[/COLOR]
[quote=boz ayı;231899]72.650 ort....ile longg pozisyondayım.........[/quote]
[I]74.200....long..cover.....[/I]
Flattt
Günaydınlar,
Cuma kapanıştan kalan long'lar 74.175'den flat.. Dax açılıp da gap'ini kapatıp kapatamayacağına dair işaret verene dek flat devam...
Bu piyasada trade etmek yürek ister... Haftada bir böyle çubuklar gelir oldu... Zimbabwe borsasına mı özeniyorlar nedir? :..:
kal geldi.. almadan te depede açtı.. .dng
[QUOTE=Strategist;232193]Bu piyasada trade etmek yürek ister... Haftada bir böyle çubuklar gelir oldu... Zimbabwe borsasına mı özeniyorlar nedir? :..:[/QUOTE]
Zimbabwe de yoktur bunlardan :mad::mad::mad:
[quote=boz ayı;232182][I]74.200....long..cover.....[/I][/quote]
dayı güzel hareketti tebrikler .lelele kaymak gibi geldi valla son trademiz
Hala short'da kalan sistem var mı diyecek olan olursa, hafta sonu yaptığım aşırı yavaş bu yeni sistem hala short devam ediyor... Henüz son haline gelmedi yalnız, filtreleri ve parametreleriyle oynamaya devam ediyorum...
uzlaşmadan önce 100 uzun 225 kısa yaptım ....kontrat kaybı olmaması için uzlaşmadan sonra işlem yapmayacağım ... belirli bir stop var .. bakalım .. spot açılışna bakacam artık ... üüü ... longları teprik eder shortlara sabır dilerim .... :o:o
[quote=seçilmiş böcük;232198]Zimbabwe de yoktur bunlardan :mad::mad::mad:[/quote]
Zimbabwe borsası grafiğini hiç gördün mü dostum? Bizimkiler kesin ona özeniyor... :..:
(Grafik uydurma falan değil gerçek Zimbabwe borsası grafiği)
[IMG]http://blogs.salon.com/0001330/myImages/2007/04/17/zimstock.jpg[/IMG]
[quote=tırtıl;232200]dayı güzel hareketti tebrikler .lelele kaymak gibi geldi valla son trademiz[/quote]
yarasın güzel kardeşim.....
.lelele
[QUOTE=boz ayı;232205]yarasın güzel kardeşim.....
.lelele[/QUOTE]
amca teprk ederim ... osmanlı tokadı gbi geldi son hareket bana ... üvvv :o:o:D
[quote=selçuklu;232207]amca teprk ederim ... osmanlı tokadı gbi geldi son hareket bana ... üvvv :o:o:D[/quote]
inanıyorum sabah gap..lerini sende alacaksın........
sana nazar değmiş.......üüü
günaydın millet,
ulen bizim patron tam pozisyon alacağım zaman beni dış göreve gönderdin ya. pela seni demi satın aldı be ya. flat girmiştim. kısa girenlere sabır dileklerimle......
[QUOTE=boz ayı;232209]inanıyorum sabah gap..lerini sende alacaksın........
sana nazar değmiş.......üüü[/QUOTE]
emergency 15.000 point abi please .. üvvv :o:o
73.825...longgg..............
[quote=selçuklu;232213]emergency 15.000 point abi please .. üvvv :o:o[/quote]
selçuklu abicim,
bence herkese 74000 points gerekli. hepimiz kısa yapalım. endeks[B] 0[/B] değerine gelsin. ancak kurtuluruz bu bataktan. yoksa bizim bırakacağımız yok. sigaradan beter mübarek.
hepimizi [B]allah kurtarsın[/B]
[quote=boz ayı;232221]73.825...longgg..............[/quote]
73.925 long..cover......
anam ki anam,
buz gibin bir hava var bu sıcak günde forumda. kayıplar büyük moraller göçmüş tahmin edebiliyorum. fekat yaralar sarılacaktır zamanla. pela bizim sayımda 3 ün 1 ini gösterdi sanırım. ya da daha gösterecek ilerleyen dakikalarda. şimdi bu çaakkal hastir uzuna geçelim diyenlere 74500-75200 civarından basıp sert bir 3 ün 2 sini de gösterirmi belli olmaz. ben en iyisi bugün trade etmeyeyim . hadi allaha emanet olun.
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/upload/590040c2.jpg[/IMG][/URL]
benim için yukardaki en önemli bölge 75.200..75.400 arasıdır....
buradan önce şort yapmayı düşünmüyorum...en azından şimdilik...
aşağıda en önemli destek ise 73.300 ..dür....
destek ve direnç arasında çok önemli fark var...2000 puan.....
bu yüksek işlem hacmi ve volatilite demektir.............
Herkese günaydın ve hayırlı haftalar,
kısacı kardeşlerim üzülmesinler,önümüzde alacağımız çok puanlar var....brv
uzuncular da rehavete kapılmasın ve kardan para çekmeyi unutmasınlar....brv
şimdi ; söyleyeceğim önemli bişey var:
gerek blogumda gerek forumlarda;zaman içinde şu eleştiriyi hep almışımdır:
madem bu kadar sistem geliştirip bu işten anlıyorsunuz,niye bunları ya da bi tanesini sürekli kullanmıyorsunuz?
bu sabahki açılış ,bu sorunun cevabıdır...:cool:
piyasa ;herkesin umduğundan daha ,çözümü zor bir mekanizmadır.:)))
enseyi karartmak yokkkkk....:rolleyes:
devammmmm....;)
[quote=saraylı;232263]
[B][COLOR=red]piyasa[/COLOR] ; [COLOR=seagreen]herkesin umduğundan daha , çözümü zor bir mekanizmadır[/COLOR][/B].....[/quote]
abi kulağımıza küpe olsun güzel bi atasözü olmuş akşamın hayrıından sabahın şerri iyi olur derler yarın sabaha kalkıpta piyasanın ne olacağını tahmin etmek zor
hiç olmazsa 75200 ler geçilmedi :) 75 de açabilirdi.. palanın elinde satırı .. pehh
Sistem gap'i ve sonrasını hiç umursamadı, short devam ediyor...
Matriks izin verseydi de şunu bir 2 yıl geriye doğru test edebilseydim... üvvvvv....
73.700 longgg.....