-
[QUOTE=saraylı;221228]Bilmiyorum farkında mısınız?
Önemli birşeyler çıkıyor bence....lelele
Sistem bir hayli bilgi veriyor...brv
Sadece uygulama disiplininin önem kazanacağı bir sistem olmalı bu....;)[/QUOTE]
gerçekten de süper bir sistem çıkıyor ortaya...brv
emek verip bizimle paylaşıyorsunuz.. çok çok teşekkürler sn.saraylı..
ben kullanmaya başladım bile...+.
-
[quote=ATHLON;221833]sn.saraylı..
ilgi ile takip ediyorum..gerek makina topiğinizi ,gerek bu topiği...
o kadar önemli ki bu topik...inşallah ileride buradaki değerli arkadaşların da katkılarıyla,disipline sahip yatırımcılara büyük istikrar ve nihayetinde başarı kazandıracaksınız..
tebrikler...[/quote]
[quote=Cerphin;221834]gerçekten de süper bir sistem çıkıyor ortaya...brv
emek verip bizimle paylaşıyorsunuz.. çok çok teşekkürler sn.saraylı..
ben kullanmaya başladım bile...+.[/quote]
tşk.ler arkadaşlar,
Amacım ,gerçekten benim gibi olan arkadaşlara ,bir nebze olsun bu konularda yardım etmektir ...:)
-
Eveeet,şimdi sistemin saatlik bölümü bitti..
Son 3 gün yatayda geçti ; bu üç güne TDE ve EMABAND ile 15' lıkta baktığımızda bu sistemlerin bu grafik vadesinde ekmek yedirmediğini göreceksiniz..
O zaman:
-ya ov li olarak düşük kalmış uzun maliyetle beklemeli..
-ya da kv li olarak önceki poz u kapatıp yeni trend başlayıncaya kadar flat kalmalı..
-ya da bu yatay kısa vadede daytrading yapmalı...
Bu 3.durum için ORB-S sisteminidaha önce vermiştim,ama daytradingde kullanılabilecek bir sistem daha türetelim:
Vadeli 5' lık grafikte :
-fiyat üzerine EMA21,EMA34,EMA55 'i çekin.
-tg bölümüne DI Spread55 ve CCI 55 'i çekin.
DIS ve CCI için horizontal line olarak 0 ı çekin.
Fiyat eğer 3 EMA nın üzerine çıkarsa veDIS ile CCI 0 ekseni üzerine çıkarsa al koşulu ve
tersi sat koşuludur.
Bu sistemi her platformda kurabilirsiniz.Bir de isim verelim:
MASTERTRADER(=MTR) olsun....
-
Mtr
FX2000 de grafik şöyle:
[IMG]http://i40.tinypic.com/vxyfz6.jpg[/IMG]
-
Vobtrend zeroloss
Sistemin tamamına baktığımızda:
[B]ov................62.275 ten alda.........yukarı trend[/B]
[B]kv................71.025 ten flat..........yatay hareket[/B]
Sistem ov li olarak alda;TSI tepede trend devam ediyor diyo..
MAC ,HO ların açılığını söylüyo...
TD21 yalnız,kv de bir yataylık olduğunu söylemekte...
EMABAND lar ise ov li al konumunu devam ettirmekle beraber,kv de yataya girip,yataylığa işaret etmekte...
Altaki grafikteki TDE lar ise ov li yukarı harekete olur veriyor;yataylık yüzünden EMA periodlarının azalmasına rağmen ,aşağı yönde bir kesişme henüz yok,ov li yukarı devam etmekte...
[COLOR=magenta][B](VTRZL için en önemli element EMABAND'dır,bu tg yi sevin!!!Ben yaptım diye söylemiyorum!!:..:)[/B][/COLOR]
[IMG]http://i40.tinypic.com/n50wb7.jpg[/IMG]
[IMG]http://i43.tinypic.com/2uo2a6t.jpg[/IMG]
-
Vobtrend zeroloss
Bu şekilde efendim;bu topikte bir süredir devam eden
[B]VTRZL [/B]
sistemi AR-GE çalışmaları sona ermiştir.:)
Sistemle ilgili sorularınız olursa ,burdan ,ilerleyen günlerde sorun.Ben de zaman zaman bu sistemin sonuçlarını bu forumda vermeye çalışacağım...
İşiniz rast gitsinnnnnnnnnn...............lelele
-
[quote=saraylı;221843]İşiniz rast gitsinnnnnnnnnn...............lelele[/quote]
Emekleriniz için Teşekürler sayın saraylı...brv.brv
-
SN SARAYLI bu kadar iyi niyetli yaklaşımınız ve paylaşımlarınız icin tüm KY adına burayı takip edenler ve farketmeyip göremeyenler adına Teşekkür ederim.Sağolun Varolun.Herşey gönlünüzce olsun Hakkınızı helal edin
-
Helal olsun!!!
[quote=EFE_09;221853]Emekleriniz için Teşekürler sayın saraylı...brv.brv[/quote]
[quote=adalı54;221862]SN SARAYLI bu kadar iyi niyetli yaklaşımınız ve paylaşımlarınız icin tüm KY adına burayı takip edenler ve farketmeyip göremeyenler adına Teşekkür ederim.Sağolun Varolun.Herşey gönlünüzce olsun Hakkınızı helal edin[/quote]
[SIZE=5][COLOR=red][B]Sizler sağolun ,varolun....üüü:)Ve de mutlu olun,o bana yeter....lelele.brv[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=red][B]Benim hakkımdaki samimi ve güzel beyanlarınız,beni artık çok iyi tanıdığınızı ,ispat ediyor...:):rolleyes:;)[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=5][COLOR=red][B]Bütün emeklerim,istisnasız ,hepinize helal olsunnnnnnn......!!!!!!!!!!!:):))).brv.lelele[/B][/COLOR][/SIZE]
-
[QUOTE=saraylı;219057]İyi akşamlar arkadaşlar,
VTRZL sisteminin yapılması için bugün 3.aşamaya geldik,bu da
[B]EMABAND [/B]
adlı tg dir.
Yukarda kırmızılaştırdığım yerde;bu tg nin mantığından bahsettim.HO lar biliyorsunuz çeşitli değişik mantıklarla ,fiyatı takip ederler belli bir gecikmeyle..
Bir ho fiyatı takip ederken ,kendi değerindeki belli yüzdesel oynamaları dikkate alırsak,bu ho nın daha yumuşatılmış halini değil ama ,belli aralıklarda sabitlenmiş bir değerini, elde ederiz.
Öncekilerden farklı olarak bu sefer,fiyatın kapanış değerini değil de pivot değerini alacaz,ki bu da MS da "typical price" olarak zaten var.
HO yöntemini ise bu sefer değişken periodlu değil de üssel seçelim.Bunun nedeni :piyasa giriş verisini değiştirerek ve ho yöntemini değiştirerek,piyasanın daha kapsamlı gözaltına alınması...
EMABAND ; saraylı'nın özgün bir çalışması ve ilk defa yayına burda sunuyorum...:)
[B]EMABAND [/B]adı ile
[B]Q1:=Input("PERIOD",1,1000,3);[/B]
[B]Q2:=Input("PERIOD",0.001,100,1);[/B]
[B]Q3:=Q2/100;[/B]
[B]Q4:=Mov( Typical(),Q1,E) ;[/B]
[B]Q5:=If((Q4*(1-Q3))>PREV,Q4*(1-Q3),If((Q4*(1+Q3))<PREV,Q4*(1+Q3),PREV));[/B]
[B]Q5[/B]
formülünü kaydedin.
Bu formülü fiyat üzerine çektiğiniz zaman ilk gireceğiniz değer üssel ho periodu ve 2.değer ise ho daki öngörülen yüzdesel değişimdir.
.lelele[/QUOTE]
Sn Saraylı emekleriniz için, karşılıksız katkılarınız için sonsuz teşekkürler.
İyiki varsınız.
Dilerim her şey gönlünüzce olur...
[B]Aşağıdaki sorum sadece size değil bilen tüm arkadaşlaradır.[/B]
Yukarıdaki EMABAND indikatörünü indikatör olarak MS de yaptım. Sn Saraylı ile aynı görüntüyü elde ettim. Hangi peryod ve yüzdenin kesişimleri en iyi sonucu veriyor amacıyla system tester de test etmek istedim beceremedim.
Bunu yapmak mümkünmü ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
[quote=saraylı;221228]Bilmiyorum farkında mısınız?
Önemli birşeyler çıkıyor bence....lelele
Sistem bir hayli bilgi veriyor...brv
Sadece uygulama disiplininin önem kazanacağı bir sistem olmalı bu....;)[/quote]
Abi yıllardır bıkmadın usanmadın... hep paylaştın...
helal olsun sana usta !
.brv.brv.brv
-
[quote=hilmi;221990]Sn Saraylı emekleriniz için, karşılıksız katkılarınız için sonsuz teşekkürler.
İyiki varsınız.
Dilerim her şey gönlünüzce olur...
[B]Aşağıdaki sorum sadece size değil bilen tüm arkadaşlaradır.[/B]
Yukarıdaki EMABAND indikatörünü indikatör olarak MS de yaptım. Sn Saraylı ile aynı görüntüyü elde ettim. Hangi peryod ve yüzdenin kesişimleri en iyi sonucu veriyor amacıyla system tester de test etmek istedim beceremedim.
Bunu yapmak mümkünmü ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...[/quote]
[quote=halojen;221992]Abi yıllardır bıkmadın usanmadın... hep paylaştın...
helal olsun sana usta !
.brv.brv.brv[/quote]
Teşekkürler arkadaşlar,.lelele
EMABAND; esasında system tester için çok enteresan bir tg değil,çünkü gözle incelendiğinde yatay hareketleri de gösterdiğinden daha güzel...
Ama illa tek başına bir sistem olarak kullanılacaksa;system tester da tabi optimize edilebilir:
enter long/close short:
[B]Q1:=opt1;[/B]
[B]Q2:=opt2;[/B]
[B]1Q1:=opt1;[/B]
[B]1Q2:=opt3;[/B]
[B]1Q3:=1Q2/100;[/B]
[B]1Q4:=Mov( Typical(),1Q1,E) ;[/B]
[B]1Q5:=If((1Q4*(1-1Q3))>PREV,1Q4*(1-1Q3),If((1Q4*(1+1Q3))<PREV,1Q4*(1+1Q3),PREV));[/B]
[B]Cross(Q5,1Q5)[/B]
close long/enter short:
[B]Q1:=opt1;[/B]
[B]Q2:=opt2;[/B]
[B]1Q1:=opt1;[/B]
[B]1Q2:=opt3;[/B]
[B]1Q3:=1Q2/100;[/B]
[B]1Q4:=Mov( Typical(),1Q1,E) ;[/B]
[B]1Q5:=If((1Q4*(1-1Q3))>PREV,1Q4*(1-1Q3),If((1Q4*(1+1Q3))<PREV,1Q4*(1+1Q3),PREV));[/B]
[B]Cross(1Q5,Q5)[/B]
optimizasyon:
[B]opt1=2-89 ; step=1[/B]
[B]opt2=0.5-3 ; step=0.5[/B]
[B]opt3=0.5-3 ; step=0.5[/B]
bu opt ile HO Periodunu her 2 EMABAND için aynı almış olursunuz,eğer onu da ayrı opt etmek isterseniz,4 değişkene çıkarsınız ki bu da olabilir....uzun sürer daha fazla...:)