-
[quote=athlon;424699]hacılar ne güzel yorumlar,ne güzel analizler..walla tebrıkler ederim.artık eskısı gibi şu olacak ,bu olacakçıların olmadıını görmek benı ne kadar mutlu ediyor anlatamam...
Umarım bu yapılanma ve mantık ,sonunda sermaye piyasalarımıza full profesyonel mantıkla işlemi oturtur..bizler de bunun başını çekenler oluruz...yeni yapıda,yapıya ilk uyum sağlayanlar olarak yol alır devam ederiz...
Bu mantıkla devam edenlerin ceplerinin paralarla dolması dileklerimle...yarın butun gun ucaklarda olacağım..moskova-atına-istanbul...umarım moskovadayken havaalanında trade etme şansım olur...
şayet bağlanamazsam,herkesin yeni yılını şimdiden kutlarım..:))[/quote]
size de iyi seneler , mutlu yıllar , hayırlı yolculuklar . . .
Umarım sizin de yeni yılda ve herzaman herşey gönlünüzce olur . . .
-
Hep önyargılı olmamaya çalışıyorum .
Pozisyonum ne olura olsun tarafsız bir gözle inceleme yapmaya çalışıyorum .
O açıdan bakılınca sert bir düşüş yakınlarda gözüküyor .
Zaten 2.62 fibo hedefinde . Zaman hedefini doldurdu . Ayrıca birçok göstergede çok bariz negatif uyumsuzluklar var .
Denilebilir ki uyumsuzluklar uzun zamandır vardı ; ama şu anki uyumsuzluğu önemli kılan kritik bir fiat seviyesinde olması .
-
Bu grafik tl - haftalık ımkb tum - 100 grafiği .
şunu çok net bir şekilde iddia edebilirim ; bu grafik herzaman orta vade dönüşleri aşağı-yukarı farketmez ımkb - 100 'den de , ımkb - 30 'dan da çok daha iyi göstermiştir .
2012 ocak ayının başında bir trend başladı yukarı doğru .
Ilk çıkış 11 hafta sürdü ve 2012 mart ayın sonlarında tepe yaparak haziran a kadar düştü .
Haziran da tekrar yükseliş başladı .
1 - ocak - mart yükselişi ile haziran da başlayan yükselişin fiat ve zaman olarak uyumlu olması gerekir .
Ocak-mart çıkışı 11 hafta ve 14.000 puan yükseldi .
Haziran çıkışının zaman hedefi
11 = 11
11 * 0.62 = 7 hafta
11*1.62 = 18 hafta
11*2.62 = 28-29 hafta
geçtiğimiz hafta 30 . Hafta idi .
Fiat hedefi ise
ilk dalga 12 bin puan ( 60 dan 72 ye )
ikinci dalgada 65 binden ( haziran dibi ) + 12.000 puan dersek = 77.000
puan yapar . Geçen hafta en yüksek 76.000 leri gördük . Gidecekse sadece 1000 puanı kaldı . Gitmeyecekse fişi çekildi .
Pazartesi sabah-öğlen yükselip sonra düşebilir . Ya da çarşamba dikkatli olmak lazım . Tabii düşmeyebilirde ama dikkatli . . .
Amerika'daki karışık durumları da düşünürsek oradaki bir karışmanın , bizdeki zaten fiat ve zaman hedeflerine gelmiş bir yükseliş dalgasının aniden fişini çekeceği unutulmamalıdır .
-
[quote=gnome;424691]görüntü vob da oluşan çok klasik bir tepe formasyonu .
Hemen hemen her tepe böyle oluşuyor istisnasız . Makina kendini zerre kasmıyor , hep aynı şeyler oluşuyor ama yine kimse kazanamıyor .
Neyse buranın tepe olduğunun onaylanması için 97.500 ün altına inilmesi lazım .[/quote]
son bir uyarı ;
geçen haftaki yükselişte hep kapanışların o sabahki açılışların çok üstünde oldu , grafikte var bakınız .
Ama cuma günü açılış yüksekten olmasına rağmen kapanış ona göre çok aşağıdan oldu . Bu hemen çökeceğini göstermeyebilir ama sonunun çok yakın olduğunu belli etmektedir . . .
Kendini düşecek diye şartlandırmayın . Yukarı gitmeye devam bile edebilir . Ama eğer yukarı giderse çok ani ve çok daha sert bir şekilde geri gelecektir . . .
Düşmek için çıkıyor . Neyi ayarlıyor ? Düşüş dalgasında oluşturacağı formasyonun fiat hedeflerini ayarlamak için çıkar çıkarsa . Eğer bittiyse hemen düşecektir . . .
Her hareket bir sonraki hareketin ipuçlarını verir .
-
selamun aleyküm hayırlı günler
-
[QUOTE=gnome;424553][COLOR="Blue"]Forumda yazmak aynen suya yazı yazmak gibi . Diğer sayfaya geçildiğinde herkes herşeyi unutuyor [/COLOR].[/QUOTE]
adam benim kafam dakini okuyor korkulur. gnome dostum sen den korkmaya başladım
-
Benim gibi hala aralık vadede makinayla yılbaşı valsi yapan varsa pistten çıkma yeri 97.900 altı olmuştur .
-
Yolun sonuuuu
görünüyooorrr . . . :)))
-
[QUOTE=gnome;424775][COLOR="DarkRed"][B]Yolun sonuuuu görünüyooorrr [/B][/COLOR]. . . :)))[/QUOTE]
kardeş bunun anlamı her yer mali sorunlarla boğuşur ken bizim çıkmamız çok zorrrr demek heralde
-
Günaydın, hayırlı haftalar cümleten
-
[quote=citiwan;424776]kardeş bunun anlamı her yer mali sorunlarla boğuşur ken bizim çıkmamız çok zorrrr demek heralde[/quote]
başka yerle ilgili değil , her borsanın kaderi ayrı .
Bizimki artık solunum cihazına bağlandı .
Yalnız tahminimce tatil öncesi kolay kolay vermez makina .
Tatil dönüşünü zehir etmek için :)
-
Cümleten günaydınlar,bol kazançlar.
-
Beni korkutamazsın . Aşkımızı sınama . 97.900 kırarsan aşkımız biter . Bunun sorumlusu ben değilim :)
-
Vob 30'da Şubat vade açılan kontratlar özellikle ilk 5 kurum uzunlar açık ara önde. İlk çeyrek gelebilecek not arttırımı düşünerekten açıyor olabilirmi ne dersiniz...
[IMG]http://i48.tinypic.com/xnhjfc.jpg[/IMG]
-
-
[quote=gnome;424774]Benim gibi hala aralık vadede makinayla yılbaşı valsi yapan varsa pistten çıkma yeri 97.900 altı olmuştur .[/quote]
Larossian üstad, son gün bile olsa vade bitmeden yeni vadeye geçmem derdi, ben de onu örnek aldım kendime...;)
bu konuda yalnız değilsiniz Sn.Gnome...:rolleyes:
Tüm forumdaşların,
Yeni yılın size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dilerim....lelele
-
yakın vadenin son gününe kadar işlem yapmayı neden seviyorum biliyor musunuz ?
Herkes , siz dahil şubat a gittiniz . Burada ikimiz kaldık fırsattan istifade ortamda tenha çay içip sohbet ediyoruz .
Kimse beni anlamıyor , çok yalnızım diyor :)
Herkesin yeni yılınıda kutluyor .
-
[QUOTE=gnome;424798]yakın vadenin son gününe kadar işlem yapmayı neden seviyorum biliyor musunuz ?
Herkes , siz dahil şubat a gittiniz . Burada ikimiz kaldık fırsattan istifade ortamda tenha çay içip sohbet ediyoruz .
Kimse beni anlamıyor , çok yalnızım diyor :)
Herkesin yeni yılınıda kutluyor .[/QUOTE]
siz çok iyi analiz etmişsiniz namıssız pala yı daha önceden haberim olsa ne işe yarar bilemniyorum da bir poz la sizin yanınız da olurdum :D
-
köprünün kenarında durup
tutmayın beni atacağım kendimi aşağıya der gibi
gözü toprağa bakıyor . . .
-
[QUOTE=gnome;424805]köprünün kenarında durup
tutmayın beni atacağım kendimi aşağıya der gibi
gözü toprağa bakıyor . . .[/QUOTE]
aşağıdaki günlük grafikteki kelebeğin gözü toprağa bakıyor nasıl olacak bakalım .brv
[IMG]http://i46.tinypic.com/2mhg17k.jpg[/IMG]
-
Aralık vadecilere duyurulur . Macera 98.000 - 97.950 altında bitecek .
-
dediğimiz rakamların altına giderse tam bir hafta önce 96.000 den açılan longlar 98.000 den palaya teslim edilmiş olacak . 2000 puan kar .
Ağlayanları , sızlananları görür gibiyim . niye 99.000 den satmadık diye .
Sızlanmayın ama bizim sinyalleri takip etmediyseniz son yirmi gündür ağlayabilirsiniz :)
BECAUSE ; 5000 puandan fazla kazandık . . .
Bu arada pala kuş gibi bizim indiğe kondu :) grafta görülüyor . Bülbül gibi öterek yeni vade için tüyolar veriyor .
Eğer konduğu daldan yukarı doğru havalanırsa (zor gibi ama belli olmaz ) daha da fazla kazanacağız . . .
-
[QUOTE=gnome;424815]dediğimiz rakamların altına giderse tam bir hafta önce 96.000 den açılan longlar 98.000 den palaya teslim edilmiş olacak . 2000 puan kar .
[COLOR="Red"][B] Ağlayanları , sızlananları görür gibiyim . niye 99.000 den satmadık diye . [/B][/COLOR]
[COLOR="Blue"][B]Sızlanmayın ama bizim sinyalleri takip etmediyseniz son yirmi gündür ağlayabilirsiniz :)[/B][/COLOR]
. . .[/QUOTE]
ağlamayı sızlamayı bir kenara bırakıp önümüze bakmalıyız evet çoğu arkadaşımız sizin meziyetlerinizi yeni duydu eş dost sayesinde bundan sonrada kaybetmeyi kimse gözüne alamaz yeni yıla hayırlısıyla sizin le başlayacaklar çok şanslılar :D
-
çekin şu takozu da rahat gitsin ya ne tarafa gidecekse :D
-
[QUOTE=TIFIL;424821]çekin şu takozu da rahat gitsin ya ne tarafa gidecekse :D[/QUOTE]
iki aydır ne dümenler çeviriyor hele bir hasılatı toplayıp cebine indirsin kandır maya devam :D
-
nasıl dostlar sırma gibi işliyor değilmi amcalarım
-
98.025 flat .
Bu maceanın sonu
to be continued . . .
-
tekrar 98.250 ye gidebilir , orada boşluk bıraktı .
-
Herkes eski vadede hala atraksiyon bekliyor sanırım, kalan pozlar kapatılmıyor pek. Uzlaşmayı bekliyorlar baksanıza
-
Herkese mutlu yıllar.
Sağlıklı,huzurlu ve mutlu bır yıl olmasını dılerım.
-
Başta Sn gnome olmak üzere, herkese sağlıklı,bol kazançlı ve mutlu yıllar.
-
-
-
[quote=gnome;424826]98.025 flat .
Bu maceanın sonu
to be continued . . .[/quote]
[quote=gnome;424827]tekrar 98.250 ye gidebilir , orada boşluk bıraktı .[/quote]
umarım 98.000 - 97.950 altına giderken flat olmuş ve bir daha bulaşmamışsınızdır .
98.250 ye gidebilir demiştim . Takip etmedim . Akşam baktığımda aynen 98.250 yi kapattığını hatta 98.500 e kadar gittiğini gördüm .
Sonra ise çökmüş umarım kimse pozda değildi ; en azından long olarak .
-
2013 yılındaki bütün bayram,kandil,doğum günü gibi kutsal ve özel günlerinizi şimdiden kutlar sonradan vay aramadı.vay sormadı.vay kutlamadı,vay yan yattı,vay çamura battı gibi kelimeler sarfetmememiz temennisi ile 2013 mutluluklar getirsin;getirmesede salla gitsin,2014 vaaaarrr, 2015 vaaaarrrr :D :)
-
[QUOTE=gnome;424866]umarım 98.000 - 97.950 altına giderken flat olmuş ve bir daha bulaşmamışsınızdır .
98.250 ye gidebilir demiştim . Takip etmedim . Akşam baktığımda aynen 98.250 yi kapattığını hatta 98.500 e kadar gittiğini gördüm .
Sonra ise çökmüş umarım kimse pozda değildi ; en azından long olarak .[/QUOTE]
Aslında flat olduğumda bunu yazmak gerekirdi . Çünkü hep dediğimiz gibi verilen değerin altı-üstü . Yani normal bir zamanda olsaydık 98 bin üstüne gittiğinde tekrar long olmak ve tekrar altına gittiğinde yine short olmak gerekirdi . Gözünüz korkmasın bunu çok nadir yapar ve bu trend bitti yenisi başlayacak demektir . Zaten düzenli bir şekilde al-sat yaparsan ya çok az kar-zarar eder ya da hiç etmezsin bu çalkantı döneminde .
ama pazartesi vade sonu olduğu için kimsenin bir daha macera aramayacağını düşünmüştüm aralık vade kontratta .
Gerçi aramış bile olsa kapanışta yine kar edecekti .
Rakamlar ile trade etmenin bence iyi taraflarından birisi göstergeler gibi muallakta bırakmıyor . Realite var . Uyumsuzluk var ama niye çıkıyor acaba ne zaman düşecek muhabbeti olmuyor .
Long piyasada iyi kar aldık . Herkes yataydan ne haber diyor ?
Şöyle bir haber var ; biz günlük trade etmedik hep 20 ve 30 dakikalar ile trade ettik (ettim) .
Takdir edersiniz ki böyle olunca piyasa orta vadeli long bile olsa kısa vade de bir sürü düşüş ve yatay piyasa oluştu güniçi veya birkaç günlük . Bu yatay dönemleri ya zararsız , ya da az zarar veya kar şeklinde atlattık .
Diğer insanların aksine yatay ve düşüş zamanları korkmadık ve imha edilmedik piyasa tarafından .
Ayrıca yatay hariç düşüş ve yükseliş olarak trend oluştuğunda da hep içinde olduk ki geçmiş yazıları grafikler ile karşılaştırırsanız bunu rahatlıkla göreceksiniz .
Biz ticaret yapıyoruz yani alıyor ve satıyoruz . Bizim ticaret aracımız kontrat alıp-satmak . Dikkatinizi çekerim kumar mantığıyla hareket etmiyoruz . Bir hareket başlarken en diplerde değil , aynı şekilde biterken de en tepelerde değil garanti yerlerde alıp-satıyoruz .
Yükseliş olsun , düşüş olsun edebiyattaki gibi giriş,gelişme ve sonuç bölümleri var . Biz girişte çoğu kez olmuyoruz , gelişmede giriyoruz ve sonuç bittikten az sonra çıkıyoruz . Hareket üç parça ise biz ortadaki kısmı alıyor , almaya çalışıyoruz .
Mesela son çıkış 10 gün önce cuma günü sıkıcı ve yatay bir seansın ardından en düşük 95.625 görüldükten sonra pazartesi günü 96.000 lerden al verdik . Bu bazen 96.500 ü bile bulabilir . Sonra en yüksek 99.000 ler görüldü 2-3 gün sonra ve piyasa 98 binlere geri çekildi . Satta 98 binden geldi .
Sonuçta en dibi ve en tepeyi düşünürseniz ( 95.625 ve 99.000 ) 3375 puanın , 2000 puanını alabildik . Al 96.500 den gelseydi 1500 puan almış olacaktık .
Netice itibarıyla bilinçli bir şekilde garanti parayı kovalıyoruz . Hareketin ilk ve son kısmı herzaman çalkantılı oluyor doğal olarak . Biz asıl hareketin başlangıç ve bitiş seviyelerinde nöbet tutuyoruz .
Uzun lafın kısası 20 ve 30 dakikalık olarak trade ettiğimiz için piyasa genel olarak long da olsa , shortta olsa gün içi veya birkaç günlük hem yatay , hem short , hem de long piyasa olabiliyor .
Düşüş piyasası başladığında long piyasadan farlı olan şey çok daha vahşi dalgalar ve sert hareketler göreceğiz .
Yine bunun boğa piyasası içinde bir realize olduğu düşünülecek olursa sert hareketler içinde ve long piyasaya göre daha kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz .
Eğer piyasa bugünlerde veya ocak sonu gibi düşmeye başlarsa büyük bir ihtimalle mayıs sonu , haziran ortalarına kadar sürecektir .
Dönme dolap gibi .
Nothing new on the west side
-
-
QUOTE=gnome;423420]şimdi buna bir bakalım .
Evet 95.425 çok önemli bir destek bölgesi . Mal almak isteyen orayı bekliyordu ama gider gibi yapıp gitmedi ; çünkü çok kolay olurdu . Ayrıca ilerleyen kalıp nedeniyle oraya gidemedi büyük bir ihtimalle . . .
Bir de çko bariz destek ve dirençler özellikle vob gibi manipülatif bir yerde fazla çalışmaz . Neden ?
çünkü fiat ile istediği gibi oynama şansı var . Ya gelmeden yükselecek di , ya da altına düşüp desteği bekleyenleri abondene edip tekrar yükselecekti . O ilkini yaptı .
şimdi bir zig-zag bitmiş olabilir .
98.000 den başlayan düşüş 96.050 düşüğü görüp , 3 gün sonra 97.100 yükseğinden düşmeye başladı .
Eğer bu zig-zag olacaksa 97.100 den aşlayan düşüş 98-96 düşüşünün en az %0.62 sini geri almalı .
98.000-96.050 = 1950 * 0.62 =1209
97.100 - 1209 = 95.900
hem indik , hem bu analiz o noktayı işaret edince biz de 95.900-950 ve 96.000 önemli destekler dedik . Yani kafadan atmıyoruz . . .[/QUOTE]
[QUOTE=gnome;423423]Eğer bu zigzag düşüş 95.900 de bittiyse sert yükselmesi beklenir . Bu da 96.300-500 üstüne çıkışla ölçülür .
O zaman şöyle bir tepe oluşması beklenebilir . . .
98.000 üstüne çıkış ve 1-2 gün sonra hızla çöküş .
şu anda büyük bir ihitmalle orta vadeli bir tepe oluşuyor .[/QUOTE]
OLDU MU ? OLDU MU ?
GERÇİ HENÜZ ÇÖKMEDİ AMA KIRMIZI ÇUBUKLAR YAKINDA KENDİLERİNİ GÖSTERMEYE BAŞLARLAR . ARALIK VADE İÇİN YAPILMIŞ TAHMİNDİ VE SON GÜN 98 BİN ALTINA İNDİ .
-
[quote=gnome;423440]o zaman madem çok istek var makina yıbaşının da verdiği coşkun ruh hali ile 98.000 i geçer . Anam bunun niyet kötü 100 ler kulübüne gidiyor deyip shortçu tayfası filikalara atlayıp long gemisine koşar .
Ondan sonrası tufan. . . Long gemisi yükü taşımaz batar :dü:
Sonuç ; onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine :)))[/quote]
herkes muradına erdi ?
-
[quote][/quote][quote=gnome;423449]garanti
yükselen takozun tepesinden fırladıktan sonra hızla geri döndü ve tekrar takozun içine düştü . Tepki ile 9.30-40 yani takozun üst kanalını deneyebilir . Tahminim doğru ise orayı geçemeyip sonra da takozun alt bandına 8.70 lere geri çekilecek birkaç gün oyalandıktan sonra geri dönüp kendini boşluğa bırakacaktır :) 6.50 lere kadar olabilir . . .
Put optıon cılara gün doğacak .[/quote]
bu da olacak sanırım .
9.40 DA BULUNAN ÜST KANALA BEKLEDİĞİM GİBİ TEPKİSİNİ YAPTI VE BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIP AŞAĞIYA DOĞRU YUVARLANMAYA BAŞLADI .
GARANTİ'NİN BUNLAR İYİ GÜNLERİ . TAKOZUN ALT KANALI KIRILINCA BUGÜNLERİNİ DE ARAYACAK :)
PAZARTESİ DÜŞÜŞTE İŞLEM HACMİ ARTTI .