[quote=TÜRKOĞLU;207189]sana inanıyorum :D[/quote]
olayım allahına:D
Printable View
[quote=TÜRKOĞLU;207189]sana inanıyorum :D[/quote]
olayım allahına:D
[quote=trader38580;207190]eur/usd artı açmasına rağmen dolar/tl de artı açtı. sebebi hikmeti ne olaki?[/quote]
Sebebi: bu saatte yapılan işlemlerin çok az olması , platformların bir kısmınn kapalı olması,spreadlerin geniş olması,v.s..
Şu anki değerleri, ben pek kendi adıma kaale almıyorum. sabah ola hayrola..
[quote=ERK;207188]Pala rahat pozisyondakilerle ilgilenir. sağlam temeli olmayan güven ve rahatlığınız olursa başınız dette demektir. Tam palaya göre olursunuz. Affetmez benden sölemesi..
Para kaybetmekten rahatlıyorsanız mesele yok zaten..
ama kaybetmekten rahatsız oluyorsanız. En iyisi hergün rahatsız olmaktansa. Ver kurtul...[/quote]
bende bir proceksiyondan bahsedeceksin sanmıştım, hani gece falan derken, rahatım derken,.....
burada ham olan kişi geliyor söylüyor veya misafir kısmında gıkı çıkmadan, öle takılma, ben varsa yorum alıyım, yoksa graf alıyım veya yarının yada haftanın yorumunu şöle olur yada böyle olur diye, ha psişikse olay dün konu oydu zaten,...........
işte bu yani genel psikoloji, bende onun bir kısmından bahsettim zaten dün ve bu gün, ölçek çok önemli, yani palanın ölçeği ile yatırımcının ölçeği, işte burada birbirinden farklı bir sürü insan ve bir sürü psikoloji var, burada herkes günlük bar boyuyla her gün sınanıyor palaca, dayanan (rahat olan farketmez) kar, dayanamayan zarar yazıyor, bu işin bir yönü, çok farklı bir yönde var, amrikada yapılan bir araştırmada, kişilerin keseleri ölçüsünde gözden çıkardıkları bir miktar para ile borsada oldukları ve onlar için kazançtan ve kayıptan ziyade yönü bilmenin önemli olduğu, öyleki sonunda bildim diyebilmek için, yani adamlar kollu makine yerine borsadalar, başkalarıda kollu makineyi tercih ediyorlar, bunlar tutkuyu tatmin edenler, yani yelpaze çok geniş, rahatlama kavaramıda çok geniş, benim burada söylediğim kar paniği ve zarar paniği forum genel eğilimine göre,....
Alıntı:
[B]indregandi[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=207186#post207186"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]öyle olmaz gece, bir proceksiyon alalım şimdiden, bizde rahatlaylım,[/I]
Benim projeksiyonum doğru pozisyonda olmayı başarabilmektir. hepsi bu doğru pozisyonda bulunmanın bedeli bazan çok işlem yapmak zorunda kalmakta olabilir.
İmzam neyse o nu başarabilme mücadelesi veriyorum...
önemli olan psikolojik sağlamlıktır. Mantığım mantığımı değil palanın mantığını kullanmaktır ve projeksiyon oluşturmamaktır. nasılsa bu işleri pala yapıyor. Bana sinir oluyordur...
Kendimi duygusuz oyuncu olarak görmek istiyorum. Nasıl olacağımı da çok iyi biliyorum. PİSİKOLOJİ ile mücadeleye devam ancak duygulardan ve gelecek tahminlerinden bağımsız olarak hamle yapmak başarının anahtarıdır.
Daha ne diyimmm...
Olayım Allahına..
Kendi psikolojimden başkası beni ilgilendirmiyor.
Benlik mücadelesi en büyük engelimiz olur. Ego büyürse zarar çok olur. Ben kendimi hiç sayabilmeliyim ( yarın benim dediğim gibi oldu meselesi benlik içerir) Geleceği bilemiyorum bilmek içinde mücadele etmiyorum. Çünkü buna gerek yok. Çıkacak yada düşecek diye hiç bir zaman pozisyon almamalıyız.
palanınsırtından geçinmenin yolunu bulmalıyız.
[quote=Cerphin;207159]2 gündür sistemlerle uğraşıyorum.. hala dipte al veren, tepede sat veren sistemi bulamadım.. ama bulacağım eninde sonunda.. ehühühü..:)))[/quote]
gel bi anlaşma yapalım.
ben sana bu sistemi vereyim, sen de bana ne kadar süre açtığımız bu pozda oturacağımızı söyleyen sistemi ver.:D
bilmem anlatabildim mi...:..:[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG]
[quote=unlimitted;207197]gel bi anlaşma yapalım.
ben sana bu sistemi vereyim, sen de bana ne kadar süre açtığımız bu pozda oturacağımızı söyleyen sistemi ver.:D
bilmem anlatabildim mi...:..:[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG][/quote]
Ben anlamadım. İyi ki bana sormadın.lelele.dng
[quote=indregandi;207175]grafın üzerine yazdıklarımı okudunmu, işte olay bu, sistemin tepeden basması veya dipten alması deyil, kar paniği ve zarar paniği adam bunu kullanıyor,[/quote]
[quote=ERK;207176]benim işim doğru pozisyonda bulunmayı başarmaktır. panikle işim yok...
palayı panikletiyorum. Benim yerimde olmak için can atıyor sizin palanız...boks.[/quote]
[quote=indregandi;207182]yorum alalım, pylaşalım, neye göre rahatız belki bizede iyi gelir yorumların, bizde rahatlarız sayende,.....[/quote]
[quote=ERK;207183]Geceyi bekleyin.....:)[/quote]
[quote=ERK;207184]Rahatlamak mı. hımmm hımmm hımmm terapi
artık rahatlamış olmalısın..
Not: İlk terapi seansı benden :)[/quote]
[quote=nikimyokbenimamca;207185]paaaaylaş...paaaaylaş...paaaaylaşş...paylaaaaş...paylaaaş...paylaaaş....şşş.kom[/quote]
[quote=indregandi;207186]öyle olmaz gece, bir proceksiyon alalım şimdiden, bizde rahatlaylım,[/quote]
[quote=indregandi;207195]bende bir proceksiyondan bahsedeceksin sanmıştım, hani gece falan derken, rahatım derken,.....
burada ham olan kişi geliyor söylüyor veya misafir kısmında gıkı çıkmadan, öle takılma, ben varsa yorum alıyım, yoksa graf alıyım veya yarının yada haftanın yorumunu şöle olur yada böyle olur diye, ha psişikse olay dün konu oydu zaten,...........
işte bu yani genel psikoloji, bende onun bir kısmından bahsettim zaten dün ve bu gün, ölçek çok önemli, yani palanın ölçeği ile yatırımcının ölçeği, işte burada birbirinden farklı bir sürü insan ve bir sürü psikoloji var, burada herkes günlük bar boyuyla her gün sınanıyor palaca, dayanan (rahat olan farketmez) kar, dayanamayan zarar yazıyor, bu işin bir yönü, çok farklı bir yönde var, amrikada yapılan bir araştırmada, kişilerin keseleri ölçüsünde gözden çıkardıkları bir miktar para ile borsada oldukları ve onlar için kazançtan ve kayıptan ziyade yönü bilmenin önemli olduğu, öyleki sonunda bildim diyebilmek için, yani adamlar kollu makine yerine borsadalar, başkalarıda kollu makineyi tercih ediyorlar, bunlar tutkuyu tatmin edenler, yani yelpaze çok geniş, rahatlama kavaramıda çok geniş, benim burada söylediğim kar paniği ve zarar paniği forum genel eğilimine göre,....[/quote]
böyle başladıkta, geceyi bekleyin diye ondan, psikolji ile bitti, ....
[quote=excali;207198]Ben anlamadım. İyi ki bana sormadın.lelele.dng[/quote]
1 kişi daha anlamadığını söylerse açıklayayım. :D
ama şimdi gidip yatayım. sabaha enerji lazım... .uyk
GBP/USD'nin açılışı şov gibi oldu. :)))
[quote=indregandi;207106][IMG]http://i50.tinypic.com/2l6dyh.jpg[/IMG][/quote]
yani burada bu bölümde saymadım ancak yüklü bir puan var, çok güzel puan, ister palayı kullanalım, ister o bizi kullansın, ister psikoloji yapalım, istersek trade yapalım, ister sistem kullanalım neticede bunu almalıyız, yani netice, gerisi boş.............
[QUOTE=unlimitted;207197]gel bi anlaşma yapalım.
[COLOR="Red"]ben sana bu sistemi vereyim, sen de bana ne kadar süre açtığımız bu pozda oturacağımızı söyleyen sistemi ver[/COLOR].:D
bilmem anlatabildim mi...:..:[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon12.gif[/IMG][/QUOTE]
olay ikinci söylediğinde bitiyor zaten..:D.dng
GE garantiyi satıyor,bunun borsaya etkisi nedir.
alıcısıda yok.bu fiyattan.
[QUOTE=maksimus;207203]GE garantiyi satıyor,bunun borsaya etkisi nedir.[/QUOTE]
bu haber zaten bir haftadır biliniyor maksimus.. tahtadan satacak hali yok GE'nin, mutlaka blok satacak.. satış rakamı önemli.. eğer satış rakamı garan'ın piyasa değerinden yüksek olursa alırlar, düşük olursa satarlar.. ve bizler satış rakamını en son duyarız malesef..:)
hepi tpu 3.1 milyar dolar,veren yok...niyekine...
GE YÜZDE 48 İ borsada olan bu malın degeri 15 milyar...payı yüzde 20 civarı...veriyor alan yok 5.50 den niyekine....
fdow çok yukarı açtı... sabah yine shortları badem edecekler..:(
GE....YUZDE 20 ...DOGUS YUZDE 30....HALKA ACIKLIK YUZDE 48....BU YÜZDE 48 İN YÜZDE 90 I YABANCI TAKASINDA...YANİ 7.5 MİLYAR DOLAR BU....
Bu 7.5 milyar doların GE satısından ürken citi takasındakiler satarsa...garan 4.20 ye inerse vob kac olur ve niyekine....
sadece sordum.
[QUOTE=TÜRKOĞLU;207137]grafta DJI 200 EMA dan zıplamış...hmmmm...
ayrıca 20 lik 50 liği yukarı kesmek üzere...hmmm....
sağol KAYAHAN :D[/QUOTE]
Nereye baksam 20 ve 50. Amerika alt endeksleri, uzakdoğu, yükseliş gelecekse kırılmalı, kırılıncada destek olmalı. Yoksa aşağı. Tam karar yerindeyiz. Ama 8 gündür durum bu bakalaım daha ne kadar sürecek bu yatay.
Jelibon.
[quote=maksimus;207210]GE....YUZDE 20 ...DOGUS YUZDE 30....HALKA ACIKLIK YUZDE 48....BU YÜZDE 48 İN YÜZDE 90 I YABANCI TAKASINDA...YANİ 7.5 MİLYAR DOLAR BU....
Bu 7.5 milyar doların GE satısından ürken citi takasındakiler satarsa...garan 4.20 ye inerse vob kac olur ve niyekine....[/quote]
Şahsi fikrimi söyleyeyim. Piyasa herkesin bildiği haberi anında fiyatlar. Şu anki fiyata açıkça bilinen tüm haberler ve veriler dahildir. Bu nedenle bu ve buna benzer haberler piyasayı artık etkilemez. Çünkü ne etki yapacaksa haber ekranlara düştüğü anda yapmıştır zaten. Bu benim görüşüm, tamamen yanlış da olabilir...
günaydın gençler...
kendini genç sanan moruklar..........
[quote=maksimus;207210]GE....YUZDE 20 ...DOGUS YUZDE 30....HALKA ACIKLIK YUZDE 48....BU YÜZDE 48 İN YÜZDE 90 I YABANCI TAKASINDA...YANİ 7.5 MİLYAR DOLAR BU....
Bu 7.5 milyar doların GE satısından ürken citi takasındakiler satarsa...garan 4.20 ye inerse vob kac olur ve niyekine....[/quote]
sanada günaydın...
cani......jani.....kuzu......
[B] Fırtınada uyuyabilir misiniz?[/B]
[B]
[FONT=Comic Sans MS]> Yıllar önce bir çiftçi, fırtınası bol olan bir tepede bir çiftlik[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> satın almıştı. Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliğinde[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> çalışmak istemiyordu. Müracaatçıların hepsi çiftliğin yerini görünce[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> çalışmaktan vaz geçiyor, burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> olur diyorlardı.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti. Adamın[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> haline bakıp 'çiftlik işlerinden anlar mısın?' diye sormadan edemedi[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> çiflik sahibi. 'Sayılır' dedi adam, 'fırtına çıktığında uyuyabilirim' .[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Bu ilgisiz sözü biraz düşündü, sonra boşverip çaresiz adamı işe aldı.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Haftalar geçtikçe adamın çiftlik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> de görünce içi rahatladı.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Ta ki o fırtınaya kadar...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı. Öyle ki, bina[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: 'Kalk, kalk![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Fırtına çıktı. Herşeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım.' Adam[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: 'Boşverin efendim, gidin[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> ya.' Çiftçi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu: A-aa! Saman balyaları[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> birleştirilmiş , üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> desteklenmişti. Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> kapatılmıştı. Çiftçi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> kapatırken mırıldandı: 'Fırtına çıktığında uyuyabilirim'[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> Sıkıntılara zihnen (bilgi, plan), maddeten (tedbir)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]> hazırsanız, fırtına çıktığında uyuyabilirsiniz hayatınız boyunca...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial][COLOR=red]fırtınası dinmeyen bir mekanda yatıp kalkanlar için güzel bir hikaye...:)))[/COLOR][/FONT][/FONT][/B]
Günaydın boooozzzz:D..bol kazançlar
[I]gösterilene inanma.......[/I]
:..:
herkese günaydın...aklı selim dolu bol kazançlar...
[quote=Astatin;207224]Günaydın boooozzzz:D..bol kazançlar[/quote]
Günaydın asteeeee. bol kazançlar.dng
[quote=excali;207228]Günaydın asteeeee. bol kazançlar.dng[/quote]
günaydın eks..bol kazançlar :D
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U]01 Mart Pazartesi [COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] GER PMI İmalat Endeksi (Şub) 10:55 57,1 57,1 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] EUR PMI İmalat Endeksi (Şub) 11:00 54,1 54,1 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]GBP İpotek Kredisi Onayları (Oca) 11:30 50,0K 59,0K Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP Net Tüketici Kredileri (Oca) 11:30 -£0,1Mlyr £0,1Mlyr Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] GBP PMI İmalat Endeksi (Şub) 11:30 56,4 56,7 Yüksek [/U][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]GBP M4 Para Arzı (y/y) (Oca) 11:30 %5,1 Düşük[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] EUR İşsizlik Oranı (Oca) 12:00 %10,1 %10,0 Yüksek[/U] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B] USD Kişisel Gelirler (Oca) 15:30 %0,4 %0,4 Yüksek [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Kişisel Harcamalar (Oca) 15:30 %0,4 %0,2 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Lacker'in Bankacılara Yapacağı Konuşma (Washington) 16:45 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD ISM İmalat Endeksi (Şub) 17:00 57,9 58,4 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD ISM Ödenmiş Fiyat Endeksi (Şub) 17:00 68,1 70 Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD İnşaat Harcamaları (a/a) (Oca) 17:00 -%0,5 -%1,2 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed Eski Başkanı-Volcker'in Konuşması (San Francisco) 22:30 Düşük [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şubat 2010 dönemi CNBC-e Tüketici güven endeksi (10:00) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şubat 2010 dönemi TİM ihracat verisi (10:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Şubat 2010 dönemi ITO toptan ve perakende fiyat endeksleri(12:00)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
cümleten günaydın bol kazançlar ..
[quote=excali;207230][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][B]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed-Lacker'in Bankacılara Yapacağı Konuşma (Washington) 16:45 [COLOR=Red]Düşük [/COLOR][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Fed Eski Başkanı-Volcker'in Konuşması (San Francisco) 22:30 [COLOR=Red] Düşük [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[/quote]
İnsanın yapacağı konuşmanın öneminin düşük olarak nitelendirilmesi ve bunun tüm dünyaya duyurulması ne acı yaw... :p O adamı sallamayın o hep öyle kendi kendine konuşur gibisinden... :..:
Mesela:
Strategist'in öğle yemeğinde arkadaşlarıyla konuşması.... Çok çok çok düşük...
Günaydın herkese...
Tomun gölgesine inanmıyorum....
[quote=Strategist;207232]İnsanın yapacağı konuşmanın öneminin düşük olarak nitelendirilmesi ve bunun tüm dünyaya duyurulması ne acı yaw... :p O adamı sallamayın o hep öyle kendi kendine konuşur gibisinden... :..:
Mesela:
Strategist'in öğle yemeğinde arkadaşlarıyla konuşması.... Çok çok çok düşük...[/quote]
Yetki meselesi veya bölge meselesi bazında herhalde öyle değerlendiriyorlar..
Ayrıca öğle yemeğinde , İyi bir yemek ısmarlıyorsan, konuşman yüksek önemdedir. MONEY TALKS..
[quote=EMEKDAR;207233]Günaydın herkese...
Tomun gölgesine inanmıyorum....[/quote]
günaydın , hayırlı haftalar
bence var hatta akşam üstleri daha uzun düşüyo gölgesi:::
61.400...longggggg...............
[quote=boz ayı;207236]61.400...longggggg...............[/quote]
61.450 ilave long...........
Günaydın arkadaşlar hayırlı haftalar
Gunaydin. iyi seanslar.
525 short .. 600 üstü istop .. çöker bence .. üvvv ..
Grafiklerde açılış ve düşük değerleri 60.850 ama gerçekte açılış 61.325 ve düşük 61.300 .dng