-
[quote=Rooks;196754]olay bu değilki.gitmek için bahanesi oldu hala anlıyamadınız dimi.yine ego tatmini yapıyo göremiyosunuz.herkesin ona yalvarması lazımki geri gelsin.yoksa dediğin gibi bunca onu savunan insanlara karşı hiçmi hatrı yok?? yada pardon tabiki var içindeki bilgi verme isteğini 50 teşekküre yaparım diyen biri hakkında yanılıyorumdur belkide.
sayın ceprhin gibi çok fazla iyi niyetli düşünüp bize aslında formül veya gerçek bilgi vermiyerek bizi düşünmeye zorluyodur.işte bilgi budur..cem yılmaz gibi yani güldürürken düşündürmesinide biliyo ama nasıl güldürülüceği hakkında en ufak bir ipucu bile vermiyo[/quote]
Kapat arkadaşım artık bu konuyu gına geldi.Güneş balçıkla sıvanmaz.
-
[B]Dilim seni dilim dilim dileyim, başıma geleni senden bileyim.[/B]
-
[QUOTE=Rooks;196754]olay bu değilki.gitmek için bahanesi oldu hala anlıyamadınız dimi.yine ego tatmini yapıyo göremiyosunuz.herkesin ona yalvarması lazımki geri gelsin.yoksa dediğin gibi bunca onu savunan insanlara karşı hiçmi hatrı yok?? yada pardon tabiki var içindeki bilgi verme isteğini 50 teşekküre yaparım diyen biri hakkında yanılıyorumdur belkide.
sayın ceprhin gibi çok fazla iyi niyetli düşünüp bize aslında formül veya gerçek bilgi vermiyerek bizi düşünmeye zorluyodur.işte bilgi budur..cem yılmaz gibi yani güldürürken düşündürmesinide biliyo ama nasıl güldürülüceği hakkında en ufak bir ipucu bile vermiyo[/QUOTE]
olay benim açımdan açık ve net .. sazan abiye değer veririm .. o gittiyse laros abi gttiyse saraylı abi gittiyse ...benim açımdan büyük kayıptır ..nedeni hiç önemli değil .. ama forumdan ayrılamlar arttıysa bi sıkıntı vardır ...
bu topikle hiç ilgilenmedim ..ben sistemde kullanmıyorum tradelerimde kullanmayıda düşünmüyorum .sadece gözucuyla babaktığım basit bir sistemim var .. onada çoğu zaman uymam .. .. forum geçtiğimiz 1 ay içersinde ciddi anlamda bozuldu... onlar yoksa bende yokum ...
zaten yazdığım mesajların çoğununda katılım anlamında bir değeri olduğuna inanmıyorum ...
-
menyak bi zistem geliştirdim en geniş periyotta bi simüle edeyim 5 saat sonra bakarık
[IMG]http://i48.tinypic.com/2mruvyr.png[/IMG]
-
[QUOTE=Rooks;196754]olay bu değilki.gitmek için bahanesi oldu hala anlıyamadınız dimi.yine ego tatmini yapıyo göremiyosunuz.herkesin ona yalvarması lazımki geri gelsin.yoksa dediğin gibi bunca onu savunan insanlara karşı hiçmi hatrı yok?? yada pardon tabiki var içindeki bilgi verme isteğini 50 teşekküre yaparım diyen biri hakkında yanılıyorumdur belkide.
sayın ceprhin gibi çok fazla iyi niyetli düşünüp bize aslında formül veya gerçek bilgi vermiyerek bizi düşünmeye zorluyodur.işte bilgi budur..cem yılmaz gibi yani güldürürken düşündürmesinide biliyo ama nasıl güldürülüceği hakkında en ufak bir ipucu bile vermiyo[/QUOTE]
[B]
susarmısınız artık sıktınız ama yeter [/B][COLOR="Red"][B]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]
[/COLOR]
[B]hangi amaçla burda olduğunuz belli [/B]
-
[quote=fXci;196760]menyak bi zistem geliştirdim en geniş periyotta bi simüle edeyim 5 saat sonra bakarık
[IMG]http://i48.tinypic.com/2mruvyr.png[/IMG][/quote]
Bakalım bekliyoruz buradayız.üüü
-
[QUOTE=fXci;196761][B]
susarmısınız artık sıktınız ama yeter [/B][COLOR="Red"][B]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]
[/COLOR]
[B]hangi amaçla burda olduğunuz belli [/B][/QUOTE]
ok gittim zaten forumdan.cyuu
-
internetten sn.sazan'ın bahsettiği DiNapoli sistemlerini taratırken şöyle bir formül geçti elime..
AL:
C>=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND
(Mov( CLOSE, 8.3896, E) - Mov( CLOSE, 17.5185, E))>=
(PREV+(0.199*((Mov( CLOSE, 8.3896, E) - Mov( CLOSE, 17.5185, E))-PREV))) AND
Ref((Mov( CLOSE, 8.3896, E) - Mov( CLOSE, 17.5185, E)),-1)
SAT:
C<=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND
(Mov( CLOSE, 8.3896, E) - Mov( CLOSE, 17.5185, E))<=
-
yanlız sn.sazan'ın; al koşulunda ''C'' koşuldan küçük olacak, sat koşulunda ise ''C'' koşuldan büyük olacak.. sistemlerde hep tersi olur, ben bunun içinden çıkamadım..
yani sazan'ın temel koşulu;
AL: C<=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND .......
SAT: C>=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND......
idi..
-
[QUOTE=Cerphin;196765]internetten sn.sazan'ın bahsettiği DiNapoli sistemlerini taratırken şöyle bir formül geçti elime..
AL:
C>=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND
SAT:
C<=Ref(Mov(C,3,S),-3) AND
Ref((Mov( CLOSE, 8.3896, E) - Mov( CLOSE, 17.5185, E)),-1)[/QUOTE]
Saatlikteki getirisi...
[IMG]http://img710.imageshack.us/img710/7896/adszzw.jpg[/IMG]
-
enteresan valla, sazan abinin sisteme her ne ekeleme yaparsam yapiim kara geçirebiliyorum trade saysısnı düşürebiliyorum ama kazanma oranını daha geri çekmiş oluyorum :) karlı trade sayıları geriliyor..
-
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i1002.hizliresim.com/2010/2/6/5224.jpg[/img][/url]
Bende şöyle süper bişey çıkardım ama okları teke düşüremiyom.
-
[QUOTE=MR.SPAK;196772]
Bende şöyle süper bişey çıkardım ama okları teke düşüremiyom.[/QUOTE]
Sistemi expert advisor yerine system testera girin hep oklar teke iner hem de karlılığı hesaplayabilirsiniz...
-
1 DAILY CLOSE VS HIGH AND LOW WAVE if((C-L)/(H-L),>,.66 ,1, if((C-L)/(H-L),<,.38,-1,0))
2 PRICE OSCILLATOR WAVE if(ref(oscp(3,15,S,%),-1),<,0,1,0)
3 VOLUME OSCILLATOR WAVE if(oscv(1,50,S,%),>,50,1,0)
4 WEEKLY PRICE OSCILLATOR WAVE if(fml(#17),>,ref(fml(#17),-1),1, if(fml(#17),<,ref(fml(#17),-1),-1,0))
5 VOLATILITY WAVE if(ref(fml(#27),-1),<,90,1,0)
6 LONG BINARY WAVE fml(#1) + fml(#2) + fml(#3) + fml(#9)
7 STOCHASTIC WAVE - LONG if(ref(stoch(14,3),-1),=,llv(stoch(14,3),3),2, if(stoch(14,3),=,llv(stoch(14,3),3),1,0))
8 STOCHASTIC WAVE - SHORT if(ref(stoch(14,3),-1),=,hhv(stoch(14,3),3),2, if(stoch(14,3),=,hhv(stoch(14,3),3),1,0))
9 VOLATILITY DIFFERENCE WAVE if(fml(#11),>=,1.00,1,0)
10 LONG BINARY II fml(#1) + fml(#3) + fml(#9) + fml(#24)
11 VOLATILITY DIFFERENCE mov(H-L,1,S)/mov(H-L,20,S)
12 HI LOW WAVE - DAILY if(H,>,ref(hhv(H,100),-1),1,if(L,<,ref(llv(L,100),-1),-1,0))
13 WEEKLY HIGH LOW WAVE if(H,>,ref(hhv(H,40),-1),1, if(L,<,ref(llv(L,40),-1), -1,0))
14 PERCENT ABOVE\BELOW MOVING AVG (oscp(1,30,E,%))
15 WEEKLY PRICE OSCILLATOR mov(oscp(10,20,S,%),10,S)
16 MACD WAVE MACD/trigger Binary Wave if(macd(), >, mov(macd(),9,E), {bullish} +1, {bearish} -1)
17 WEEKLY OSC SEGMENT mov(oscp(43,86,S,%),43,S)
18 HISTORICAL VOLATILITY (std(log(C / ref(C,-1)),10)*sqr(365)) /(std(log(C / ref(C,-1)),50)*sqr(365))
19 RELATIVE STRENGTH C/P
20 CLOSE REL TO HIGH LOW (C-L)/(H-L)
21 GAP IDENTIFICATION if(L,>,ref(H,-1),1, if(H,<,ref(L,-1),-1,0))
22 AVG VOLUME mov(V,50,S)
23 MOVE WAVE 20-unit m.a. Binary Wave if(C, >, mov(C,20,E), {then bullish} +1, {else bearish} -1)
24 STOCHASTIC VALUE WAVE if(ref(stoch(14,3),-1),<,65,1, if(stoch(14,3),<,65,1,0))
25 ROC WAVE 12-ROC price Binary Wave if(roc(C,12,%), >, 0, {then bullish} +1, {else bearish} -1)
26 STOCH WAVE 5- Stochastic Binary Wave if(stoch(5,3), >, 50, {then bullish} +1, {else bearish} -1)
27 ATR RATIO atr(10)/atr(50)/100
28 BINARY WAVE Composite Wave of above fml("MACD Wave") + fml("MOVE Wave") + fml("ROC Wave")+ fml("STOCH Wave")
29 WEEKLY OPEN CLOSE WAVE if(C,>,O,1,if(C,<,O,-1,0))
30 SHORT BINARY WAVE fml(#31) + fml(#32) + fml(#33)
31 SHORT OPEN CLOSE WAVE if((C-L)/(H-L),<,.38,1,0)
32 SHORT PRICE OSCILLATOR WAVE if(ref(oscp(3,15,S,%),-1),>,0,1,0)
33 SHORT VOLUME WAVE if(oscv(1,50,S,%),>,0, if(V,>,ref(V,-1),1,0),0)
34 O.B.V. Good example of if() func cum( if( C, >, ref(C,-1), +V, if( C, <, ref(C,-1), -V, 0) ))
35 SINE WAVE 5-unit standing sine wave sin( cum(5) )
36 STOCHASTIC Example of hhv() function ( sum( C - llv(L,5), 3 ) / sum( hhv(H,5) - llv(L,5), 3) ) * 100
37 Median price (hhv(H,10)-C)-(C-llv(L,10))/(hhv(H,10)-llv(L,10))
38 Future MACD---Dr. Trieber (C-(( 11.607*(mov(C,26,E)))-(10.607*(mov(C,12,E))) -(12.536*(mov(macd(),9,E)))))
39 Fraction (32nd's) int(C)+((frac(C)/0.03125)/100)
40 Summation Noise Indicator (Adam White) (sum(abs(C-ref(C,-1)),14)-sum(abs(mov(C,10,S)-ref(mov(C,10,S),-1)),14))/
sum(abs(C-ref(C,-1)),14)
41 Chaikin Money Flow sum(((((C-L)-(H-C))/(H-L))*V),21)/sum(V,21)
42 Linear Regression ((15*(sum(cum(1)*C,10))-(sum(cum(1),10)*(sum(C,10))))
/((10*sum(pwr(cum(1),2 ),10))-pwr(sum(cum(1),2),10))
-pwr(sum(cum(1),10),2))
43 Smoothed Tick Momemtum Line-TASC mov(roc(cum(if(C,>,ref(mov(C,10,E),-1),+1,
if(C,<,ref(mov(C,10,E),-1),-1,0))),5,$),5,E)
44 Bull Power (for Elderray) H-mov(C,13,E)
45 Bear Power (for Elderray) L-mov(C,13,E)
46 13-Period Moving Average (for Elderray) mov(C,13,E)
47 RSI Binary Wave (using 30/70 xover) if(rsi(10),>,30,if(ref(rsi(10),-1),<,30,+1,if(rsi(10),<,70,if(ref(rsi(10),- 1),>,70,-1,0),0)),0)
48 Trendscore...Tushar Chande (TASC) if(C,>=,ref(C,-11),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-12),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-13),1,-1)+
if(C,>=,ref(C,-14),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-15),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-16),1,-1)+
if(C,>=,ref(C,-17),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-18),1,-1)+if(C,>=,ref(C,-19),1,-1)+
if(C,>=,ref(C,-20),1,-1)
49 KST-Martin Pring (One formula) (mov(roc(C,10,%),10,S))+(2*(mov(roc(C,15,%),10,S)) )+
(3*(mov(roc(C,20,%),10,S)))+(4*(mov(roc(C,30,%),15 ,S)))/10
50 Dual Oscillator B-Wave +1 buy, -1 sell if(fml("dual osc 1"),>,fml("dual osc 2"),if(ref(fml("dual osc 1"),-1),<,
ref(fml("dual osc 2"),-1),+1,if((fml("dual osc 1")),<,fml("dual osc 2"),
if(ref(fml("dual osc 1"),-1),>,ref(fml("dual osc 2"),-1),-1,0),0)),0)
51 Dual Osc 1 mov(C,2,S)-mov(C,10,S)
52 Dual Osc 2 mov((H+L+C)/3,5,S)-mov((H+L+C)/3,20,S)
53 R Squared pwr(corr(cum(1),C,5,0),2)
54 Slope of Linear Regression Line ((5*(sum(cum(1)*C,5)))-(sum(cum(1),5)*(sum(C,5))))/
((5*sum(pwr(cum(1),2),5))-pwr(sum(cum(1),5),2))
55 RWI for today's high (H-ref(L,-16))/(mov((H-L),16,S)*sqr(16))
56 RWI for today's low (ref(H,-16)-L)/(mov((H-L),16,S)*sqr(16))
57 Momemtum roc(mov(C,10,E),10,%)
58 Volume Binary Wave if(V,>,ref(mov(V,20,E),1),1,if(V,<,ref(mov(V,10,E) ,1),-1,0))
59 MACD w/SAR if(macd(),>,mov(macd(),9,E),{macd is above trigger}if(sar(.02,.2),
<,C,{buy long}+2,{stop shorts}+1),{macd < trigger}if(sar(.02,.2),>,
C,{sell short}-2, {stop longs}-1))
60 Oscillating OBV mov(obv(),20,E)-obv()
61 Overreaction Index if(ref(std(C,3),-3),>,4,+1,0)+if(C,<,(sar(.015,.15)),-1,+1)
62 Modified MACD tsf(C,12)-tsf(C,26)
63 RVI w/simple moving average (TASC) 100*mov(if(C,>,ref(C,-1),std(C,10),0),14,S)/(mov(if(C,>,ref(C,-1),
std(C,10),0),14,S)+mov(if(C,<,ref(C,-1),std(C,10),0),14,S))
64 Upper Bollinger Band mov(C,20,S)+(2*(std(C,20)))
65 Lower Bollinger Band mov(C,20,S)-(2*(std(C,20)))
66 Middle Band mov(C,20,S)
67 %B (TASC) (C-(mov(C,20,S)-(2*(std(C,20)))))/(mov(C,20,S)+(2*(std(C,20)))-
mov(C,20,S)-(2*(std(C,20))))
68 Band Width (TASC) (mov(C,20,S)+(2*(std(C,20))))-(mov(C,20,S)-(2*(std(C,20))))/mov(C,20,S)
69 Volume % above/below 10 day MA (V-mov(V,10,S))/mov(V,10,S)
70 # of STD's of volume (V-mov(V,20,S))/std(V,20)
71 Morris' RSI w/volume (TASC) 100-(100/(1+(mov(if(roc(C,1,$),>,0,roc(C,1,$)*V,0),14,S)/
mov(if(roc(C,1,$), <,0,-roc(C,1,$)*V,0),14,S))))
72 Custom A/D Oscillator cum(if(C,>,ref(C,-2),1,if(C,<,ref(C,-2),-1,0)))
73 Empty Candlestick if(C,>,o{then empty},+1,0)
74 Filled Candlestick if(C,<,o{then filled},+1,0)
75 Doji if(C,=,o{then doji},+1,0)
76 Bearish engulfing lines if(fml(#28),=,+1,if(ref(fml(#27),-1),=,+1,if(C,<=,ref(O,-1),if(O,>=,
ref(C,-1),-1,0),0),0),0)
77 Bullish engulfing lines if(fml(#27),=,+1,if(ref(fml(#28),-1),=,+1,if(C,>=,ref(O,-1),if(O,<=,
ref(C,-1),+1,0),0),0),0)
78 Engulfing Line Binary wave fml(#30)+fml(#31)
79 Largest negative change in close llv(roc(C,1,$),40)
80 Choppiness Index (TASC) ((log(sum(atr(1),14)/(hhv(if(H,>=,ref(C,-1),H,ref(C,-1)),14)-llv(if(L,<=,
ref(C,-1),L,ref(C,-1)),14)))/log(10))/(log(14)/log(10)))*100
-
Sevgili Arkadaşlar;
Son 1 saattir forumun bu topiğini okuyorum.Nacizane bişiiler yazmak istiyorum.(aslında yazmiicaktım fakat ,neyse).
8 senedir piyasa ile ilgileniyorum.Vob ile 3 senedir.Bu süre içinde gerçek hayatta ,o kadar büyük üstadlar, o kadar kurt borsacılar tanıdım ki..Zamanında hepsinin peşinden gittim,hep bişiiler öörenmek,kendimi geliştirmek adına..Sağolsunlar faydalarını da çok gördüm..Yalnız dikkat ettiğim birşey oldu bunca senede,kimin peşinden inanarak gitsem,çoğu zaman kaybettim.O an itibariyla amacım, o insanlardan aldıklarımı kendi süzgecimden önce geçirerek değerlendirmek oldu.Sonuçta borsa ,sonsuz değişken ve tercihlerin olduğu,havuza giriş ve çıkışların (iki tarafa da) saniyesinde değişeceği bir arena.Böyle bir ortamda fonların ya da ky lerin ne tarafa gideceği hiç bir zaman bilinemez.Kendine güvenen ve bunda da haklı olan senelerin kurt borsacılarının 2 günde milyonlarca dolar kaybettiğini gözlerimle gördüm inanın.Ve şu sonuca vardım,bu işin doğrusu yanlışı yok,sonuçta ucuza aldığınız malı pahalıya satmaya çalışıyorsunuz.
Maslakta ya da izmirde elinde bi parayla adam beklemiyor doğru trade edince aferin olm ,doğru yaptın al bu da paran diye.Sen ne kadar muhteşem sistem yazarsan yaz sistemin kazandırdığı bi perioddan sonna bi tanesi gelir yıkar parayı tahtaya,ne senin sistemin kalır,ne de paran..Bizler hırsısız arkadaşlar.Önce bunu kabul edelim.Bir şey üretmiyoruz.Ya da perakendeciler gibi toptan ucuza alıp,mala para yığıp onu birer birer satmıyoruz.
Bizler tamamen tek gerçek sermayemiz olan bilgimizle ucuz gördüğümüzü alıp ,piyasayı bilmeyene kakalamaya çalışıyoruz..
Buradan yola çıkarak kimse ama kimse bu işi en iyi bilen diildir.En iyi en çok parası olan bilir.
Zamanında sistem almayı da denedim.Getirisi de iyiydi.fakat ne programlamadan anlarım,ne de sistem yazmaktan.Ve o getirili sistemde ööle hatalar yaptım ki anlatılmaz.
Sistem isterse muazzam olsun, ama mekanik akıldır.Bi çimento işi yapan para babası o gün piyasaya girdiyse ve tam sistem sat vermişken,5-10 mılyonla mala girse sistemin yapabileceği ne vardır arkadaşlar.Kaldı ki sistem, mekanik akılla sadece alarm verir al-sat diye,ama sonra topu size atar o işlem tuşuna siz basarsınız,düşünün o gün moral çok bozuk,duygusal olarak çökmüşsünüz.Sistemden aldığınız referansla vereceğiniz karar ne kadar saalıklı olabilir.
Saygı duyduğum bir borsacının bana hep şu nasihatini hatırlarım."Bu adamlar ne yaparsa benim paramı çalarlar diye düşünüp işlem yap.Ve işleme başlarken ne kadar kaybedeceğini bil,ve ona razı oluyorsan yap.Borçlu başla işleme.Kazancın= kaybetmeye razı olduğun para + reel kazancın olsun"
Kısacası arkadaşlar, kaybetmediğimiz zaman zaten hep kazanmış oluyoruz.Önemli olan kaybetmemeyi öörenmek.
Bu konudan yola çıkarak,sitedeki herkes,kaybettikleri işlemlerdeki düşüncelerini ,işleme girerken ki psikolojilerini ve sonuçta hatalarını paylaşabilir mesela forumda.Emin olun bir sürü benzerlikler çıkacaktır.Mesela bööle bir öneri sunulabilir.Böylece kaybı minimize edebiliriz.Ve belki de bir manifesto oluşturulabilir vob işlemlerinde kaybı kesmek adına.
Ps:Bu yazdıklarım kesinlikle yanlış anlaşılmasın,tamamen kimsenin tarafında diilim.Ve Sn Sazan ve diğer bütün üstadlara büyük saygı duyuyorum.Ve 1 senedir burada çok şey öğrendim herkesten.Bunlar nacizane karaladıklarımdır.Yanlış birşeyler yazdıysam arada özür diliyorum.
Saygılar
-
Konuya baz oluşturan sistemde niye c<ortalama iken long'landığını çok kişi anlamakta zorlandığını yazmış. Ben kendi anladığımı anlatayım, belki ben de yanlış anlamışımdır.
Şimdi hemen hemen her hareketli ortalama kesişim sisteminde çok sağlam bir filtre yazmadıysanız kazançlı/zararlı işlem oranı yaklaşık 1/2 olur. Yani totalde her 3 işleminizden 2'sinde zarar yazarsınız. Ancak o kazançlı 1 işlem size zararlı 2 işlemden daha fazla para getirdiği için kara geçersiniz. Sıradan HO sistemlerinde uzun vadede oran hep böyledir.
Sazan dedi ki, madalyonu ters çevirsek ne olur. Yani AL yerine SAT yapsak, SAT yerine de AL yapsak ne olur. Her 3 işlemimizden 2'si karlı olur !!! Olaydaki püf noktası bu... Elimizde inanılmaz bir doğruluk oranı olan bir sistem var. Tek eksiği, filtrelenmeyince totalde zarar yazıyor. Ben ufak bir değişiklikle sistemi doğru işlem sayısını fazla düşürmeden kar yapar hale getirdim, usta sistemciler çok daha iyisini de yapar.
Kısacası başlangıç noktası buydu ve kesinlikle çok mantıklı bir başlangıç noktasıydı.
Ben bu topic'e devam etme taraftarı değilim. Sazan gibi birine yapılan bu terbiyesizlikten sonra bu topic'in forum arşivlerinde de kalmayacak şekilde silinmesi taraftarıyım.
(Son bir ipucu: Bu sistemin bu hali bile çok iyi doğru/yanlış oranına sahip olduğu için sistem olarak kullanmak yerine aynı mantığı başka sistemlerinizde filtre olarak da kullanabilirsiniz.)
-
o formül filtre olarak kullanılmaz.movlu formüller yumuşatmadır genelde filtre diil.arasında dağlar kadar fark var.yani sistemlerinizi movlu formüllerle iyileştiremezsiniz.60daklıkta belki ama vob 60 dakkalığa uygun bir piyasa diil.5 vey a15daklık en uygunudur voba.biri çok hızlı dönüşleri yumuşatır(mesela rsi ı yumuaştmakta kullanılır) sinyal sayısını azaltır, diğeri sinyal sayısında değişiklik çok az yaparak hatalı sinyalleri eler.
astatinin verdiği sitede yine hangisi bilmiyorum yanlış vermim ismi voblu bi site işte, orda movlu ve H ve L lu filtreler yazıyo.high lowlar filtre olabilir ama movlular diil.paylaşımcı astatinimiz bize bu siteden alıntı yaparak önerdiği filtrelerin hiçbirini kullanmıyo ama öneriyo:) yani daha önce kullanıp bir yararını görmemiş ama yinede önerebiliyo.kendisine sen ne tarz bir filtre kullanıyosun dediğimde oda bana kalsın.o sitedekilerin hiçbiri diil demişti sevgili paylaşımcı ruhlu arkadaşımız.sonuçta maksat bilgi vermekti dimi içeriği önemli diil.
-
[quote=Rooks;196782]o formül filtre olarak kullanılmaz.movlu formüller yumuşatmadır genelde filtre diil.arasında dağlar kadar fark var.yani sistemlerinizi movlu formüllerle iyileştiremezsiniz.60daklıkta belki ama vob 60 dakkalığa uygun bir piyasa diil.5 vey a15daklık en uygunudur voba.biri çok hızlı dönüşleri yumuşatır(mesela rsi ı yumuaştmakta kullanılır) sinyal sayısını azaltır, diğeri sinyal sayısında değişiklik çok az yaparak hatalı sinyalleri eler.
astatinin verdiği sitede yine hangisi bilmiyorum yanlış vermim ismi voblu bi site işte, orda movlu ve H ve L lu filtreler yazıyo.high lowlar filtre olabilir ama movlular diil.paylaşımcı astatinimiz bize bu siteden alıntı yaparak önerdiği filtrelerin hiçbirini kullanmıyo ama öneriyo:) yani daha önce kullanıp bir yararını görmemiş ama yinede önerebiliyo.kendisine sen ne tarz bir filtre kullanıyosun dediğimde oda bana kalsın.o sitedekilerin hiçbiri diil demişti sevgili paylaşımcı ruhlu arkadaşımız.sonuçta maksat bilgi vermekti dimi içeriği önemli diil.[/quote]
Son yazılan olumlu ve yapıcı mesajlardan kendin için bir ders çıkarmadığın açık. Önce yine iftiralarına yanıt;
- Bir filtreyi ben kullanmıyorum demek, o işe yaramaz demek değildir (Biraz Türkçe:rolleyes:)
-"sen hangi filtreyi kullanıyorsun" sorusuna "bende kalsın" yanıtı vermek; aylarca uğraştığım ve benim sistemime uyan filtreyi vermek istemiyorum demektir. Ama bunun hiç bir paylaşımda bulunmamak diye yorumlayıp buraya yazman ne demektir :" elindeki kodu hazır olarak armut piş ağzıma düş yapmadın bana vermedin öyleyse ben de böyle çirkefleşirim" demektir. (Az daha Türkçe:rolleyes::rolleyes:)
Şimdi gelelim asıl konuya;
Foruma, başkalarını ve onların yazdıklarını karalamak yerine kendin bir şeyler yazarak katkıda bulunmak neden aklına gelmiyor. 2500 trading kitabı olan biri bunların %1 ini okuduysa (bildiğim kadarıyla kitaplar turşu yapmak için alınmıyor), foruma sayfalarca katkıda bulunacak birikime sahip olman gerekir. Hala katkılarını bekliyoruz.
-İsteyene kitapları verebilirim dedin. Önceki sayfalarda bir arkadaş isterim dedi. Evet bekleyenlerin var. Bekliyorlar. (Hem 2500 trading kitabı olup hem de bu işlerde yeniyim demek nasıl oluyor çok anlamadım ama önemi yok).
-Bir arkadaş senin talep ettiğin şekilde, senden sistem kodu istedi. Hala bekliyor.
-Sen, "bize ansiklopedik kitaplardaki bilgileri vermeyin onların feriştahıı bende var, bize tecrübelerinizle elde ettiğinizi yazın" demiştin. Biz 2500 kitapdaki ansiklopedik bilgilere de razıyız. Bekliyoruz
- 2500 kitaba sahip olacak trading tecrübesine ve ilgisine sahip birinin, her fırsatta, henüz 1 yıldır bu işlerin içinde olduğunu ve amatör olduğunu söyleyen bana karşı "tecrübelerini paylaşmak istemiyorlar" suçlamasında bulunması biraz garip değil mi:rolleyes:
Forum saldırılarını ve karalamalarını değil, katkını bekliyor Rooks. Hadi bekliyoruz. [COLOR=red]Acele et, çünkü ben değil ama bazı insanlar, bildiklerini paylaşmadığın için sana karşı hakaret ve karalama yapmaya başlayabilirler[/COLOR].(Tanıdık geldi sanırım sana). İlk baştada sen kendine hakaret etmeye ve karalamaya başlamalısın. Öyle ya, insanlar senin istediği şekilde paylaşımda bulunmuyorlarsa hakareti hak ediyorlar. Ama zaten konu o noktaya gelmeyecek ve sen yukarıda senin vaadetmiş olduğun ve insanların talep etmiş olduğu katkıları yapacaksın. Bekliyoruz Rooks
-
neden sinirleniyosunki.insanlar genelde kendilerine yalan söylenildiğinde heleki forum gibi birbirini tanımıyan insanlar tarafından yapılıyo bence hiç takmazlar.çok ciddiye aldın bu konuyu neden acaba.ama şunu bilesinki ben senin gibi diilim.paylaşımcıyımda demiyorum.bu foruma hiçbir katkıda bulunmadım ve bulunucak bilgiyede sahip diilim.bilgilerim sınırlı ama bildiğim herşeyi söylerim o ayrı.ayrıca senden sisteminin formülünü veya filtresini istemedim yine yanlış anlamışın.ne tarz bir filtre kullanıyosun ile senin filtrenin formülü ne arasındaki anlamı kavramak zor olmasa gerek.mesela HHV li veya dmi li bir filtre tarzında diyebilirdin veya şundan bundan esinlendimde diyebilirdin.ama sen herkesin uyguladığı sistemlerini metodlarını ve kaynaklardan aldığı güzel fikirleri devlet sırrı gibi saklama mantelitesinde olduğun için benide kendin gibi görüyosun.sen sadece işe yaramaz bilgileri verirsin ki hepte öyle yaptın.
ve neden 2500 tane pdfye taktın anlamış diilim.vermiceğimi falanmı düşünüyosun.çok garip geldi bu bana.benden pdf bekliyenler varsa başımın üstünde yeri var.yalnız 2500tanesini birden nasıl verimki.rapidshare üyeliğim var oraya istediğiniz tarzda olanları anında upload ederim.yani bundan verilmicek bişi yokki.yada belkide gerçekten 2500tane pdf mim olmadığını falan düşünüyosundur.neyi vurgulamak istediğini anlıyamadım.
Olayları kişiselleştirmeyin demene rağmen direkt olarak kişiselleştiren birisin farkında diilsen söylim ama önemli diil.
sistemimin formülünü veririmki nevarki yani öyle süper bişi diilki.süper bişi olsa forumlarda ne işim var zaten,kaldıki benden sistemimin formülünü istiyen kişi gerçekten istediği için diil hani sen ne verdinde vermeye çalışan birini karalıyosun dercesine beni gaza getirip istedi sanki sistemim süpermiş gibi.(bu arada süper kelimesine takılan insanlar görüyorum hala ama burdaki süper para kazandıran anlamında yoksa tabiki hiçbirşey süper olamaz.holy grailde yok bunu biliyoruz devamlı tekrarlamayın aynı şeyleri).bilgi aramaya gelen insanlarız biz.senin gibi sistemimin grafiklerini her saniye yapıştırıp bugün 2000 puan aldım allah bereket versin diyen cinslerden dilim.paylaşımcıyım tarzında takılan ama gerçek yani yararlı bişiler paylaşmıyanda ben dilim.ben bugün hiçbişi paylaşmasam önemsiz ben forumun üstadı diilim.o misyonu kendime edinmedim.sen ve sazan edinmiş ama hiçbişi vermemiş.veriyo ayağına yatmayı herkes kavrıyamaz.özellikle yeni başlıyanlar hiç kavrıyamaz.
birde hala ben 6 ayda süper geliştim sen 1 senede süper gelişemedin ne kadar otsun demende çok garip çünkü senin gelişimin sazan sayesinde oldu bunu sende biliyosun bende hiç boşuna inkar etme.ama bununla övünüyosan bişi diyemem.sazanı bu kadar koruma sebebini her geçen gün dahada çok kanıtladığın için teşekkür ederim.çok fazla konuşan kendini ele verirmiş:)
kaldıki benim olayım seninle diil sen kaşındın bende cevabını verdim.ama korumak senin görevin yoksa bidaha müthiş fikirler alamazsın sazandan.yağcılıkta böyle bişi.bu senin zeki olduğun anlamına geliyo kaldıki zaten zeki olduğunu biliyorum.ama borsada zeka arka planda kalıyo çok çalışma ve seans tecrübesinin yanında.en ön plandada çok para kazanan birinden müthiş bir fikir almak.şöyle söylim anlamadıysan yada kabul edemediysen.bana bir fikir söyle filtrelerle ilgili bak bakalım o zaman çok para kazanılıyomu kazanılmıyomu gör.sonrada ben gelim benden daha az para kazanan birine otsun diyim.ben kendimi kısa zamanda ne kadar geliştirmişim sen geliştirememişsin diye aşağılıyim.ama bana kalkıpta bu kadar bilgiliyken ref+3 ü -3 yapın dersen her türlü tartışırım.meydanı boş sandınız galiba atıp tutup insanların zamanını çalıyosunuz.
tekrar söylimde pekişsin ve anlasın herkes hala anlamıyan varsa.50 tane teşekkürü neden istersin bir topic açmak için.zorlamı öğretmek istiyosun yoksa içindenmi geliyo? 50 tane teşekkürü alıpta ref+3ü -3 yapmak eğer paylaşımsa ben şimdiden özür diliyorum.tabi paylaşım derken kendinden katmasını diil öğrencilerine sordurtarak yaratılması anlamını çıkartıyorum.sizin paylaşmak dediğiniz bu çünkü.14 şubata kadar o formülün bişiler olabiliceğine inanmak şu deyime denk geliyo: Umut fakirin ekmeğidir..
-
imece falan hikaye...verecekseniz sistemi açıkca yazın...
yok efendim ,milletden çaba bekliyoruzda,yok efendim emeğe ulaşmak kolay olmamalıymışda...[B]kimsenin asistanlığa,öğrenciliğe vakti yok...[/B]
5 yıl üniversite matematik dersi verdim...
önüme ögrenci gelmiş..ögrenci daha denklemler,köklü sayılarda iken,buralarda bile zorlanıyorken;;;;...şimdi adama integral dönüşüm sorusu sorsam?..sonrada bunun cevabını bul desem,çok manasız olurdu....
kopyalayan tak diye sistemin açık formülünü versin...yoksa burada vakit geçirmenin anlamı yok...kesin ve net sonuç lazım....
[B]önemli olan para kazanmaktır..anlamak değil...[/B]...
önemli olan işine yaramasıdır..nasıl olduğu önemli değil..cep telefonunun nasıl yapıldığını bilmesekte,işimize yarıyor....
bu açıdan SN.SARAYLI çok rasyonel..verince sistemi veriyor.brv...yok bilmecem var çocuklar hikayesi yok...
ha!!! kimsedende sistem istemedik..ama bu yolla sadece egolar tatmin olur...
benim düşüncem bu..
bana eyvallah..umarım umutlarınız gercekleşir..
-
aklıma gelmişken söylim. koskoca sazan bey forumda üstad deniliyo ama bunca zamandır foruma 1 tane sistem veriyo o sistemde hem 60 daklık hemde traderonline.com da var..şahane paylaşımcı teşekkürler.
bunu herkes duysun!!! VOB A BAŞLİCAK OLANLAR 60 DİİL 5 VEYA 15 DAKLIK SİSTEM YARATMAYA ÇALIŞSINLAR.VOBA 60DAKLIK UYGUN DİİL.
ben bile bu bilgiyi bilirken benim 10 katım daha tecrübeli birinin 60daklık sistem vermesi biraz düşündürücü diilmi? 60daklık para kazandırmazmı kazandırır.sistemsizlikte kazandırır.ama bir bilgi vericeksen harbi olsun o.insanların zamanı boşa gitmesin.vaktinizini 5 veya 15 daklığa ayırın eğer ayırmayı düşünüyosanız tabi.testlerinizi ona göre yapın.hiç bulaşmayın bile 60daklığa.(çok terste kalıyo vob hareketli 60daklık hareketi yavaş hemen dönemez.1 ay yatay gitse piyasa bikaç kez ters gapa maruz kalsa paranız batar,5 ve 15daklıklar hızlı döner yatayda bile az çok para kazanır trendi zaten 60lıklar gibi alır.)
aaa pardon yaa.hay allah bilgi verdik yalan olduk şimdi.keşke tamtersini söyleseydimde insanlar 60daklık sistemlere yoğunlaşsalardı:)
meydan boş diil!!!
astatin sen buna cevap yazarsan sazanla kardeş olduğunu anlicam artık:).cevap vermeni gerektiricek bişi söylemedim.lafım sazana çünkü.
sazan beyin forumda konuşulan müthiş 60daklık paylaşımcı ruhlu sistemi burda:
[url]http://www.trader.online.pl/MSZ/e-0-tytulowa-a.html[/url]
site süper ama sistemi verirken neden sitenin adı verilmez buda düşündürücü diilmi.ama yok paylaşımcı olduğu savunuluyo doğru pardon ben yanlış anlamışım:)
-
[B]sayın akba haklıdır katılıyorum.[/B]
[B]Belki anlatma yöntemim yanlıştır ama benimde tartışmaya mudahil olma nedenim budur. Butür hareketler sistemi iyi olanların ego tatminidir. O sistemleri zor bulduklarından şimdi kendilerinde o hakkı görür bazı ufak beyinler... [/B]
[B]Sistemsiz olanlara ya yardım edin yada yardım etmeyecekseniz de dalga geçmeyin sessizcene takip edin forumu.. [/B]
[B]Benden bu kadar ben artık başkalarının egolarını tatmin edilmesinde alet olamam.. ama burda alet olup pofpoflayacak cok kişi var. onlarla devam edin ben artık yokum. [/B]
[B]Alıntı filanda yapmayın benden cünkü cevap veremeyeceğim okumayacağım artık burayı....[/B]
-
[QUOTE=abka;196804]imece falan hikaye...verecekseniz sistemi açıkca yazın...
yok efendim ,milletden çaba bekliyoruzda,yok efendim emeğe ulaşmak kolay olmamalıymışda...[B]kimsenin asistanlığa,öğrenciliğe vakti yok...[/B]
5 yıl üniversite matematik dersi verdim...
önüme ögrenci gelmiş..ögrenci daha denklemler,köklü sayılarda iken,buralarda bile zorlanıyorken;;;;...şimdi adama integral dönüşüm sorusu sorsam?..sonrada bunun cevabını bul desem,çok manasız olurdu....
kopyalayan tak diye sistemin açık formülünü versin...yoksa burada vakit geçirmenin anlamı yok...kesin ve net sonuç lazım....
[B]önemli olan para kazanmaktır..anlamak değil...[/B]...
önemli olan işine yaramasıdır..nasıl olduğu önemli değil..cep telefonunun nasıl yapıldığını bilmesekte,işimize yarıyor....
bu açıdan SN.SARAYLI çok rasyonel..verince sistemi veriyor.brv...yok bilmecem var çocuklar hikayesi yok...
ha!!! kimsedende sistem istemedik..ama bu yolla sadece egolar tatmin olur...
benim düşüncem bu..
bana eyvallah..umarım umutlarınız gercekleşir..[/QUOTE]
ohh be heleşükür bir anlıyan çıktı.alnından öpüyorum.bütün yazdıklarımı özetlemiş.teşekkür ederim.
-
rooks,
senden ricam bir daha bu topiğe yazma. ben bundan sonra okumayacağım bile. forumu kapatmadan önce son mesajımıda sana yazayım dedim. bu topikte şimdi bir sürü karşıt görüşten edepsiz post gelir sinirlerini bozmaya değmez o post atan ufak insanlar için... Bırak kimileri egosunu tatmin etsin kimileri pofpoflasın. Bunları kendi haline bırakmak yapılacak en doğru harekettir. Bırak kendi kendilerini kemirsinler...
hoşçakal...
-
[QUOTE=positive;196809]rooks,
senden ricam bir daha bu topiğe yazma. ben bundan sonra okumayacağım bile. forumu kapatmadan önce son mesajımıda sana yazayım dedim. bu topikte şimdi bir sürü karşıt görüşten edepsiz post gelir sinirlerini bozmaya değmez o post atan ufak insanlar için... Bırak kimileri egosunu tatmin etsin kimileri pofpoflasın. Bunları kendi haline bırakmak yapılacak en doğru harekettir. Bırak kendi kendilerini kemirsinler...
hoşçakal...[/QUOTE]
evet biliyorum.haklısınızda.ama üzülmüyorum dersem o zaman yalancı olurum.keşke teo ve saraylı dışındada insanlar olsa ve keşke hep beraber formüller geliştirebilsek grafikleri yapıştırıp tatmin olmaktansa,keşke bir topic açsak sırf sistemler ve formüllerden bahsetsek deli gibi test yapsak metastock/matrikste ve keşke o topicğin içinden 10larca güzel sistem çıksa herkese uygun.
Aslında insanları hiçbişi için suçlamak benim görevim diil ama sabrımı taşırdı artık bu kişiler.lütfen ya adam gibi harbi olun ,vericeğiniz şey harbiden kullanılabilsin yada topic mopic açmayın.
50 teşekkür alınıyosa 50 kişiye yaricak formüller olması lazım o topicte. ref+3ten çıkıcak formül 50 kişiye yararlı olucakmı hemde 14 şubata kadar?
-
Rooks, sn sazan zaten söylemişti sistemi o siteden verdiğini ve sistem gerçekten karlı bir sistem. Ayrıca kendisi bu sistemi geliştirdiğini ve işlem sayısını azaltarak karlılığı daha da artırdığını söylemişti... Bunda yanlış bir şey yok ki :)
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99288&postcount=60969[/url]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99299&postcount=60979[/url]
-
[COLOR=red][FONT=Arial]Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, [/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Arial][/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Arial]bildiğini bilmeyeni uyandırınız, [/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Arial]bilmediğini bilene öğretiniz, [/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Arial]bilmediğini bilmeyenden kaçınız.
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=red][FONT=Arial][B]Konfüçyüs[/B] [/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=enorton;196811]Rooks, sn sazan zaten söylemişti sistemi o siteden verdiğini ve sistem gerçekten karlı bir sistem. Ayrıca kendisi bu sistemi geliştirdiğini ve işlem sayısını azaltarak karlılığı daha da artırdığını söylemişti... Bunda yanlış bir şey yok ki :)
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99288&postcount=60969[/url]
[url]http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=99299&postcount=60979[/url][/QUOTE]
test etmeye bile ihtiyaç duymuyorum.karlı diildir olsa sen kullanırdın heralde bir 60daklıkçı olarak.sene sonunda verdiği puan sistemi karlı veya karsız dedirtemez.burda yanılırız.cevap verirken bari bildiklerimide söylimde öğrensin bilmeyenler.
ilk bakıcağımız şey sene sonu puanı.sonra ay ay bakılıcak.her sene ayrı karakterde olduğu için diğer senelerede bakıcak.bi sene 50bin verirken diğer sene 15 bin verirse çöp.12 ayda 40bin vermiş olsa 1-2 ay üstüste ciddi zararlar yemiş olsa çöp.terste çok bırakıyosa ama yinede ay sonunda kara geçiriyosa çöp.(para yönetimi zor iştir bilmeyenler için bu kısım çöp tabi.)
arka arkaya yani unprofitable(zararlı) kısmında Most Consecutive yanında 8-10dan fazla bir rakam görüyosanız çöp.testlerinizi komisyon eklemeden yapmayın aldanırsınız.optimizasyonlu sistemler çöp.trendin ortasından çıkarıyosa yine çöp.(yatayda zaten çarpılıcan trendide almazsa ne işine yaricak).piskolojin terste kaldırmalar azda olsa bunu kaldıramıyosa yine çöp.son olarak VOBta 60daklık sistemler tehlikelidir.1bucuk dakikada 2-3bin puan inebilir vobta paranızın yarısı gider bu seferde siz çöp olursunuz.5 ve 15daklığa yoğunlaşın gerisi fasafiso.ama şöyle bişi yapılabilir para kazandıran bi 5 veya 15daklık sisteminiz varsa güzel bir 60daklıklada 2. hesaptan bikaç kontratla ve para yönetimiylede ek gelir elde edebilirsiniz.
-
[QUOTE=Rooks;196817]test etmeye bile ihtiyaç duymuyorum.karlı diildir olsa sen kullanırdın heralde bir 60daklıkçı olarak.sene sonunda verdiği puan sistemi karlı veya karsız dedirtemez.burda yanılırız.cevap verirken bari bildiklerimide söylimde öğrensin bilmeyenler.
ilk bakıcağımız şey sene sonu puanı.sonra ay ay bakılıcak.her sene ayrı karakterde olduğu için diğer senelerede bakıcak.bi sene 50bin verirken diğer sene 15 bin verirse çöp.12 ayda 40bin vermiş olsa 1-2 ay üstüste ciddi zararlar yemiş olsa çöp.terste çok bırakıyosa ama yinede ay sonunda kara geçiriyosa çöp.(para yönetimi zor iştir bilmeyenler için bu kısım çöp tabi.)
arka arkaya yani unprofitable(zararlı) kısmında Most Consecutive yanında 8-10dan fazla bir rakam görüyosanız çöp.testlerinizi komisyon eklemeden yapmayın aldanırsınız.optimizasyonlu sistemler çöp.trendin ortasından çıkarıyosa yine çöp.(yatayda zaten çarpılıcan trendide almazsa ne işine yaricak).piskolojin terste kaldırmalar azda olsa bunu kaldıramıyosa yine çöp.son olarak VOBta 60daklık sistemler tehlikelidir.1bucuk dakikada 2-3bin puan inebilir vobta paranızın yarısı gider bu seferde siz çöp olursunuz.5 ve 15daklığa yoğunlaşın gerisi fasafiso.ama şöyle bişi yapılabilir para kazandıran bi 5 veya 15daklık sisteminiz varsa güzel bir 60daklıklada 2. hesaptan bikaç kontratla ve para yönetimiylede ek gelir elde edebilirsiniz.[/QUOTE]
Rooks kullanmadığımı nerden biliyorsun :) Ayrıca mantığı çok güzel bir sistem, kesinlikle at çöpe değil... neyse uzatmayayım ama karlı demişsem bana göre karlıdır, hesabını kitabını yapmışızdır ;) Test etmesi 1 dakikanızı alır sadece...
-
[QUOTE=enorton;196818]Rooks kullanmadığımı nerden biliyorsun :) Ayrıca mantığı çok güzel bir sistem, kesinlikle at çöpe değil... neyse uzatmayayım ama karlı demişsem bana göre karlıdır, hesabını kitabını yapmışızdır ;) Test etmesi 1 dakikanızı alır sadece...[/QUOTE]
valla bi 60daklıkçı olarak sana inanırım ama yinede test ettim.bide test 1 dakka almaz demin açıkladımya nelerin test edilmesi gerektiğini.öyle 1 dakkada test edersen yattara.içine girmelisin.yukarda yazdığım şeylere bakmalısın.neyse test ettim.fena gözükmüyo uzaktan.ama içine girince optimizasyon olduğunu görüyosun ve hangi optimizasyonu hangi yıl hangi ay kullanıcaksın?.2009da en iyi n:14 çıkıyo mesela ama oda bazı aylarda -3500 ile -5000 arası puanlar yemiş ay ay.paran battı yani bir nevi.diğer aylardada hep farklı değerler yani n'ler iyi çıkıyo oda diğer aylarda kötü çıkıyo.bu 60daklık içindi.15daklığada bakmak lazım eğer ciddi zararlar yazıyosa bence çöptür.başkası istiyosa kullansın ama [COLOR="Red"]bence[/COLOR] çöptür.
yani sistem bu haliyle kullanılırsa tehlikeli.kazandırmaz demiyorum ama tehlikeli.şunu istesem çokmu şey istemiş olurum.bu sistemi yatıralım buraya düzeltmelerini yapalım hatalarını ayıklamaya çalışalım yeni şeyler üstüne ekliyerek veya çıkartarak.beraber bunu ciddi güzel çalışan bir sistem haline getiremezmiyiz? ama bunu geliştirirken ben yaptım sizde yapın demiyelim de beraber uraşalım desek fena olmazmı? ben yaptım sıra sizde demesekte şunu bunu ekleyince bakın böyle oluyo desek daha güzel olmazmı?
-
[QUOTE=Rooks;196819]valla bi 60daklıkçı olarak sana inanırım ama yinede test ettim.bide test 1 dakka almaz demin açıkladımya nelerin test edilmesi gerektiğini.öyle 1 dakkada test edersen yattara.içine girmelisin.yukarda yazdığım şeylere bakmalısın.neyse test ettim.fena gözükmüyo uzaktan.ama içine girince optimizasyon olduğunu görüyosun ve hangi optimizasyonu hangi yıl hangi ay kullanıcaksın?.2009da en iyi n:14 çıkıyo mesela ama oda bazı aylarda -3500 ile -5000 arası puanlar yemiş ay ay.paran battı yani bir nevi.diğer aylardada hep farklı değerler yani n'ler iyi çıkıyo oda diğer aylarda kötü çıkıyo.bu 60daklık içindi.15daklığada bakmak lazım eğer ciddi zararlar yazıyosa bence çöptür.başkası istiyosa kullansın ama [COLOR="Red"]bence[/COLOR] çöptür.
[B]yani sistem bu haliyle kullanılırsa tehlikeli.kazandırmaz demiyorum ama tehlikeli.şunu istesem çokmu şey istemiş olurum.bu sistemi yatıralım buraya düzeltmelerini yapalım hatalarını ayıklamaya çalışalım yeni şeyler üstüne ekliyerek veya çıkartarak.beraber bunu ciddi güzel çalışan bir sistem haline getiremezmiyiz? ama bunu geliştirirken ben yaptım sizde yapın demiyelim de beraber uraşalım desek fena olmazmı? ben yaptım sıra sizde demesekte şunu bunu ekleyince bakın böyle oluyo desek daha güzel olmazmı?[/B][/QUOTE]
rooks opt yapmadan n=3 sayısı ile kullanırsan saatlikte gayet tatmin edici bir sistem ama kimse tek başına bu sistemi al kullan diyemez. Ancak değişik yapıda 1- 2 sistemle beraber kullanılabilir bence... Ama yine tekrar ediyorum benim için at çöpe bir sistem değildir, herkesin trade tarzı farklı sonuçta...
Son paragrafına tamamen katılıyorum bu sistemin temel mantığı bence çok iyi ve geliştirilmeye müsait ancak neredeyse bir yıl oldu bu sistem burada paylaşılalı ve ben geçen süre içersinde malesef bir ilerleme kaydedemedim ve zaten uzun zaman önce de bu sistemi geliştirme işinden vazgeçtim...
-
2008ide test ettim bu arada.istikrarlı bir puan verdi.yani 2008 ile 2009 inanılmaz farklı seneler.1 sistemin ikisine birden uyması normalde zordur.bu uyuyo.amma velakin bazı aylarda feci çarpılmış.bunu düzeltmek lazım.üstünde uraşıcam bişiler bulursam yazıcam buraya ama keşke hep beraber uraşsakta düzeltsek.dediğinde doğru mantığı güzel.güzel olmasa zaten 2 sene uyumlu çalışmazdı 2008 ve 2009 piyasalarının karakter yapısı birbirinden bu kadar farklı olmasına rağmen.ama dediğim gibi ordani 'n' değeri optimizasyona çok açık bişi.ama yinede düzeltilebilir gibi gözüküyo.
-
Abil yıl yıl test etmene gerek yok brüt 183.000 puan var 2005 şubattan bu yana... 1250 işlem var... 180.000 /5 =36.000 Puan yıllık ortalma 3000 puan aylık ortalması var... 3000 puan aylık az mı çok mu bilemem, kişiden kişiye değişir... Kullanmak isteyen ay ay incelesin hangi ay ne kadar kazandırmış ne kadar terse gelmiş... Dediğim gibi tek başına kullanmak yerine başka bir sistemle beraber kullanmak daha iyi olur....
-
[QUOTE=enorton;196821]rooks opt yapmadan n=3 sayısı ile kullanırsan saatlikte gayet tatmin edici bir sistem ama kimse tek başına bu sistemi al kullan diyemez. Ancak değişik yapıda 1- 2 sistemle beraber kullanılabilir bence... Ama yine tekrar ediyorum benim için at çöpe bir sistem değildir, herkesin trade tarzı farklı sonuçta...
Son paragrafına tamamen katılıyorum bu sistemin temel mantığı bence çok iyi ve geliştirilmeye müsait ancak neredeyse bir yıl oldu bu sistem burada paylaşılalı ve ben geçen süre içersinde malesef bir ilerleme kaydedemedim ve zaten uzun zaman önce de bu sistemi geliştirme işinden vazgeçtim...[/QUOTE]
n=3 e baktımda bikaç ay feci zarar yazmış.korkutur beni böyle şeyler.ama sözlerimi geri alıyorum çöpe atılmaz bu sistem ama çok ciddi anlamda geliştirilmesi lazım.
sonuçlar şöyle 15daklıkta: şubatta zarar yazıyo.eylülde -5000 zarar yazıyo.kasımda -3000. 2009 yılı için bu.diğer aylar çok iyi puan getiriyo.
60daklıkta: haberler kötü. ocak ve şubatta kar yok gibi bişi.ama zarar diil.ağustosta -3000civarı zarar. eylülde -4000 civarı.ekim ayı yine ocak ve şubat gibi. eylülü atlamışım o aydada hüsran -4000 zarar.kasımdada -3000
burdan çıkan sonuç 60daklıkta olmaz bu sistem ama belki geliştirilebilir.60daklık uygun diil demiştim voba.kesin olmaz demiyorum ama.iyi bir 60daklık olsa hiç fena olmazdıda zor işte bu piyasada.çok kıvarak piyasa.
15daklıkta bu sistem geliştirilebilir.
benim teşhisim böyle.başkalarıda eklemek isterse bişi eklesin.hatam varsa söylesin hiç çekinmeden.görelim hatalarımızı düzeltmeye çalışalım işte.
belkide bir tartışmanın sonucunda iyi bir sistem çıkar belli olmaz.en büyük arkadaşlıklar kavgalardan sonra olurmuş:)
-
[QUOTE=enorton;196825]Abil yıl yıl test etmene gerek yok brüt 183.000 puan var 2005 şubattan bu yana... 1250 işlem var... 180.000 /5 =36.000 Puan yıllık ortalma 3000 puan aylık ortalması var... 3000 puan aylık az mı çok mu bilemem, kişiden kişiye değişir... Kullanmak isteyen ay ay incelesin hangi ay ne kadar kazandırmış ne kadar terse gelmiş... Dediğim gibi tek başına kullanmak yerine başka bir sistemle beraber kullanmak daha iyi olur....[/QUOTE]
yok abi olmaz öyle inan bana.aylık 3bin diil işte hep burda hata yapılıyo.sana ters gitmek için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlama please.ama bu sisteme aylık 3bin puan veriyo gerçekten denmez.öyle hesaplanmaz yani sistemler.ay ay bakıcaksın.yani her ay 3bin puan alamicaksan aylık 3bin denmez.borsada insanlar nasıl para kaybeder? 6 ay deli gibi kazanır ooo süper kazanıyorum der piyasa seni 7. ayda öyle bir avlarki o 6aylık bütün paran gider.borsada batanlar böyle batıyo.ama allahtan stoploss denen bişi varda bizi kurtarıyo.ama most consecutivede burda devreye giriyo.yani stoploss bile olsa paran batabilir.
senaryo aynen şöyle oluyo.300 civarı bir stoploss kullanıyosun diyelim.5-6 kere arka arkaya çarpıldığında bu sefer kar yapıcak diyip giriyosun yine 1-2 kere çarpılıyosun üstüne 2-3 tanede ters gapta kaldınmı yattara.kalmazmısın kalırsın.
bak mesela size bir formül verim bide bunu inceleyin.astatine vermiştim özelden sisteminin kodunu paylaşma sakın demesine rağmen.ben 5-6ay bunu kullandım mesela ama sakat yani.optimizasyona açık.ama yeniydim sonuçta optimizasyonun süper bişi olduğunu sanıyodum yanıldığımı anladım zaman içinde.en güzeli optimizasyonu ya çok az yada hiç olmayan sistemler.
ilk 6 ay kullandığım sistemin formülü:
Long: (yani buy order ve buy to cover order kısmına yazılıcak)
(Mov(ROC(Mov(C,3,S),opt1,%),opt2,E)) >Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),opt1,%),opt2,E)),9,E)
Short: (yani sell order ve sell short order kısmına yazılıcak)
(Mov(ROC(Mov(C,3,S),opt1,%),opt2,E)) <Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),opt1,%),opt2,E)),9,E)
şimdi gelelim stoplosslara ve optimizasyonlara falan.
şu değerlere göz atın..
opt1: 25-34
opt2: 9-13
benim kullandığım opt1 29, opt2 ise 12 iydi. hem 2008 hemde 2009a uyumlu ve her aya uyumlu tek optimizasyon buydu.1 hafta optimizasyon yaptım sabahtan akşama kadar ay ay gün gün hafta hafta yıl yıl.
Stopunu ayarlamaya gelince ben 150 ile 250 stop arası kullanıyorum. 150 stoptan nedense vazgeçemiyorum 10 kere arka arkaya çarpılsan 1500 puan can yakmaz.bi trendde fazlasını çıkarırsın amma velakin bu sistemin tek dezavantajı trendin ortasından çıkartıyo.bunun yanına trend takip edici bir sistem koyulduğunda trendden çıkmadığın zamanlarda oluyo yada çıkıp tekrar girebiliyosun.ekranımda hala açık olan bir sistemdir bu.
expert advisor formülünü verimde gözünüzle görün nerelerden al sat demiş.
aklıma gelmişken bu çok önemli birşeydir expert advisor a koymak.[COLOR="Red"]okların nerelerden al/sat ürettiğini görmeden kesinlikle o sistemi kullanmayın!!![/COLOR]
Expert Advisorda
new deyin
sonra symbols kısmına gelin
yine new deyin
başlığa long yazın
formülü şu:
op1:=29;
op2:=12;
a:=(Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)) >Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)),9,E);
b:=(Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)) <Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)),9,E);
state:=If(BarsSince(a)<BarsSince(b),1,0);
state>Ref(state,-1)
sonra graphic kısmına gelin alttaki seçenekleri tıklayın below olanı.ikisinide.yukarı ok ve rengini seçmeyi unutmayın
sonra kapatın.
yine new deyin
başlığa short yazın
formülü şu:
a:=(Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)) >Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)),9,E);
b:=(Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)) <Mov((Mov(ROC(Mov(C,3,S),op1,%),op2,E)),9,E);
state<Ref(state,-1)
graphic kısmından bu sefer üstekini seçin above olanı.renginide ayarlayın okuda koyun.aşağı ok olucak tabi.
sonracımaaaaa: highligths kısmına gelin.barları renkli görmek istiyosanız tabi.yani yukarı çıkarken grafik komple yeşil aşağı inerken komple kırmızı görüceksniz ve sadece al/sat yerlerinde tek ok olucak.bunu yapmazsanız birsürü ok olur her barda.
highlights kısmına gelin
new deyin
başlığa long yazın ve rengi yine yeşil seçin
formülü şu:
state=1
sonra kapatın.
yine new deyin short yapın rengini kırmızı yapın.
formülü şu:
state=0
-------------------------------
böyle bir sistem kullandım bu zamana kadar.şuan kullandığım bundan daha az puan veriyo ve yine trendden çıkartıyo zaman zaman ama geride sokabiliyo vsvs
-
bu arada performansını söylemeyi unuttum demin telefon çaldığı için pardon.2009da komisyon düşülmüş hali 46bin, 2008de 57bin.
2008 hızlı bir sene bu yüzden optimizasyon deiştirince 90bine çıkıyo puan.ama dediğim gibi optimizasyon hem iyi hem kötü bişi.yerine göre işte.çok tavsiye etmem.
-
bu sistemi 5 mi 15 mi (dk.) kullandın Rooks..
-
[QUOTE=Cerphin;196831]bu sistemi 5 mi 15 mi (dk.) kullandın Rooks..[/QUOTE]
onudamı yazmamışım.pardon.. 15 daklık bu ssitem
-
[COLOR="Red"]bu sistem metastock sistem tester 5 dk. periyotta 4 aylık kazancı resmen facia Rooks..[/COLOR]
Summary
<ROC> XU30 Yakin Vade/ (X30YVADE)
Simulation Date 07.02.2010 16:02:48 9419 5 Minute Bars 08.09.2009 13:40 Through 28.01.2010 17:30 (142 Days)
Points Only Test
Performance
Profit -6.8500 Pts
Performance N/A
Annualized Performance N/A
Buy & Hold Profit 11.1500 Pts
Buy & Hold Performance N/A
Buy & Hold Annualized Performance N/A
Trade Summary
Total Trades 494
Trade Efficiency -14.17 %
Average Profit/Average Loss N/A
Profitable Trades
Total 167
Long 85
Short 82
Average Profit 0.3708 Pts
Highest Profit 2.0500 Pts
Lowest Profit 0.0250 Pts
Most Consecutive 5
Unprofitable Trades
Total 327
Long 162
Short 165
Average Loss -0.2103 Pts
Highest Loss -1.3750 Pts
Lowest Loss 0.0000 Pts
Most Consecutive 10
Maximum Position Excursions
Long Favorable 2.5250 Pts
Short Favorable 2.0000 Pts
Long Adverse -1.1000 Pts
Short Adverse -1.4250 Pts
Trade Efficiency
Average Entry 47.58 %
Average Exit 38.25 %
Average Total -14.17 %
Average Long Entry 48.10 %
Average Long Exit 38.76 %
Average Long Total -13.14 %
Average Short Entry 47.06 %
Average Short Exit 37.74 %
Average Short Total -15.21 %
Performance Indices
Buy & Hold Index -161.43 %
Profit/Loss Index -9.96 %
Reward/Risk Index -65.71 %
Accounting
Initial Equity 0.0000 Pts
Trade Profit 61.9250 Pts
Trade Loss -68.7750 Pts
Commissions 0.0000 Pts
Interest Credited 0.0000 Pts
Interest Charged 0.0000 Pts
Final Equity -6.8500 Pts
Open Positions 0.0000 Pts
Account Variation
Highest Account Balance 0.4750 Pts
Lowest Account Balance -10.4250 Pts
Highest Portfolio Value 2.5250 Pts
Highest Open Drawdown -10.4250 Pts
Highest Closed Drawdown -10.3250 Pts
Account Events
Margin Calls 0
Overdrafts 0
Profitable Timing
Average Trade Length 27
Longest Trade Length 84
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 4658
Unprofitable Timing
Average Trade Length 14
Longest Trade Length 63
Shortest Trade Length 1
Total Trade Length 4681
Out of Market Timing
Average 26
Longest 79
Total 80
-
[QUOTE=Rooks;196832]onudamı yazmamışım.pardon.. 15 daklık bu ssitem[/QUOTE]
evet, 15 dk. daha iyi.. tabi komisyon düşülmemiş hali.. ama bir sisteme iyi diyebilmemiz çin her periyotta yaklaşık kazançlar vermesi beklenir.. en azından aralarında uçurum olmamalı..
Summary
<ROC> XU30 Yakin Vade/ (X30YVADE)
Simulation Date 07.02.2010 16:05:51 3216 15 Minute Bars 08.09.2009 13:45 Through 28.01.2010 17:30 (142 Days)
Points Only Test
Performance
Profit 10.2000 Pts
Performance N/A
Annualized Performance N/A
Buy & Hold Profit 11.1500 Pts
Buy & Hold Performance N/A
Buy & Hold Annualized Performance N/A
Performance Indices
Buy & Hold Index -8.52 %
Profit/Loss Index 24.74 %
Reward/Risk Index 98.79 %