-
[QUOTE=indregandi;522314]buna siz dahil benim takip edenlerim kendilerini bilirler,...değer verdiğim bir kaç kişidensiniz, o nedenle teşekkür atmasalarda sıkıntı bence yoktur,...
verdiğiniz formül bende var, bir süre üzerinde çalışmışlar yapmıştım,..
sapma işini biraz daha açıklarmısın sayın sszul,..neyi kaçırtıyor yapamıyor,..dün açıklamasında 1, 2 bar sinyalde geç kaldığını söylemiştim,...
extrem ilaveniz nedir[/QUOTE]
üstad ....verdiğim 1. ve 2. formül .. sizin verdiğinizin benim biraz oynadığım hali .
llv 14 lük takip ederken hhv 22 idi ikisinide 14 yaptım . eşit olsun diye ..ayrica ref 1 kısalttım biraz sonuçta öncü short mavi barı üstte yakalayınca veriyor ..fake olma ihtimali var teyidi de kırmızı çizgide bdaha sonra barı üstten yakalayınca teyidliyor böylece mavi ve kırmızı üstte ise short başlıyor ... mavi düz çizdikçe trend devamı veya stop oluyor ......long için de tam tersi
so olarakta son verdiğim formül ..3 . teyidi .. atın ageçen ler short üstündekiler long ......
umarım aydınlatıcı olmuştur ......bir uygulayın .. gördüğünüz sıkıntı olursa tekrar karıştırırım ..
1 yerine 5 koyunca 5 bar geriden alır referansını 1 olduğunda bir önceki bardan alır sonuçta tamamlanmayan datadan alacağına 5 bar önce alsın dedim
-
[IMG]https://resmim.net/f/FXbvMP.jpg[/IMG]
abi formülü fiyata endeksi yaptım bakalım en son 130200 sattı 129300 den longda içerde long oluyoır
-
[IMG]https://resmim.net/f/2SpTmU.jpg[/IMG]
buda benim 1 lik longu koruyor henüz
-
[url=https://resimyukle.xyz/resim/fM65I][img]https://i.resimyukle.xyz/fM65I.png[/img][/url]
-
HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ,.....
DÜN VERDİĞİM FORMÜL AÇIKLAMALARIYLA BİRLİKTE SIRADAN BİZLERİN HATASIZ TAKİP EDEBİLECEĞİ BİR FORMÜL,....
AÇIKLAMALARI OKURSANIZ,...
SÜREKLİ LONG SEÇENEĞİ VAR HHV
SÜREKLİ SHORT SEÇENEĞİ VAR LLV
FİYAT AYNI BARDA HEM HHV HEM LLV İSE YATAY DIR, TERCİH YÖN BELLİ OLANA KADAR STOPTA DURULABİLİR,...
FAKE SEÇENEĞİ VAR BAKIN 10 LUKTA 16:40 BARI(DÜNKÜ FORMÜL SONRASI AÇIKLAMALAR)
REVERSE SHORT REVERSE LONG SEÇENEĞİ VAR,..BAKINIZ 14:00 BARI REVERSE SHORT,...BAKINIZ 15:40 BARI REVERSE LONG YADA SHORT STOP,...
SAYIN SSZUL UN 5 İNİ İLAVE EDERSEK BİR İKİ KADEME 15:40 İÇİN KAR OLABİLİR,...YADA
T:=valuewhen(1,Ref(L,-0) > LLV(H,14),REF(llV(h,1),0));
NNN:=ref((t-H)+hhV([B]L[/B],1),0);
NNN
YAPARSAK ([B]BOLD[/B] OLAN)
LONGSUNUZ STOBUNUZ HAZIRDIR, SHORTSUNUZ STOBUNUZ HAZIRDIR, STOP DEĞERİ ARAMASSINIZ
-
Bizim takip ettiğimiz piyasa ise bunların dışında [b][COLOR="DarkOrange"]turuncu[/COLOR][/b] bir piyasa,.....
-
[quote=indregandi;522270][b]vvv1[/b]
t:=valuewhen(1,ref(h,0) < hhv(l,14),ref(hhv(l,1),0));
nnn:=ref((t-l)+llv(l,1),0);
nnn
[b]vvv4[/b]
t:=valuewhen(1,ref(l,-0) > llv(h,14),ref(llv(h,1),0));
nnn:=ref((t-h)+hhv(h,1),0);
nnn[/quote]
[QUOTE=indregandi;522272][url=https://resimyukle.xyz/resim/ORLGd][img]https://i.resimyukle.xyz/ORLGd.png[/img][/url][/QUOTE]
[quote=indregandi;522273]çalışması şu şekilde,....
1.long trendde trend hali sürdükçe her bar hhv vermek durumunda trend hali bozulana kadar fiyatlar asla kırmızıya değmez, ...grafta mavi renk
2.shortta trendde trend hali sürdükçe her bar llv vermek durumunda trend hali bozulana kadar fiyatlar asla maviye değmez,... Grafta kırmızı renk
3.hem kırmızıya hem maviye aynı barda değen hhv ve llv lerde piyasa belirsizdir, belirsiz yapar ve devamında trendin yeniden ne tarafa döneceği belli olmaz,...
Nereye dönerse oraya poz alınmalı,...aynı barda böyle çift değiş sonrasında piyasa hangisine değer hangisine değmesse yön değdiği taraftır, aksi olana kadar o yön kovalanmalı,...
4.fiyat asla hhv yi long trennde, llv yi short trendde geçemez, geçerse eğer geri dönecek demektir,...işaret verir yani markalar, bakınız 10 luk graf üstünde bu günkü trend başlamadan önce hem mavide hem kırmızıda bu dediğim var,..
Hhv yi yukarı geçmiş yükselememiş, dönmüş, llv yi aşağı geçmiş düşememiş dönmüş,...ve sonrasında birine değmeyerek ki değmediği kırmızı, mavi hhv ile long trendde çıkmış ve seans bitimine kadar kalmış, sürdürmüş,..
Kırmızı short tarafta buna boyun eğmiş aynı değerde kalarak long trendi seyretmiş,...
5.uzun trenlerin birinde, 10 luk olur günlük olur, 54 lik olur 15 lik olur farketmez,...hangisinde izliyorsanız,
fiyatlar shorta yoruduğunda mavi aşağı düşer, trend döner, fiyatlar longa yorulduğunda bu defa kırmızı yükselir fiyatlar düşer,
sabırla bunu beklemek gerekir,...
Sonrası değmecedir,
her bar için değerek(hhv ye değme düşüyorsa llv ye değme) bu yeni durumu sürdürür,...
6.beklediğiniz yönün tersi değiş stobunuzdur,...bunu beklemeden peşinen yazabilirsiniz
7.alışta satışta bir iki bar gecikir/sinyali uzatır, ama trend varsa bunu fazla fazla telafi eder
8.ara sıra grafiğinizi refresh le tazelemeyi unutmayınız,...bunu her sistem ve indikatörünüz için ara sıra yapmanız zaten bence gerekli olabilir,...
çorbada tuzumuz,....
Kullananlara hayırlı uğurlu olsun,...[/quote]
[quote=indregandi;522321]hiç bir şey değişmez,.....
Dün verdiğim formül açıklamalarıyla birlikte sıradan bizlerin hatasız takip edebileceği bir formül,....
Açıklamaları okursanız,...
Sürekli long seçeneği var hhv
sürekli short seçeneği var llv
fiyat aynı barda hem hhv hem llv ise yatay dır, tercih yön belli olana kadar stopta durulabilir,...
Fake seçeneği var bakın 10 lukta 16:40 barı(dünkü formül sonrası açıklamalar)
reverse short reverse long seçeneği var,..bakınız 14:00 barı reverse short,...bakınız 15:40 barı reverse long yada short stop,...
Sayın sszul un 5 ini ilave edersek bir iki kademe 15:40 için kar olabilir,...yada
t:=valuewhen(1,ref(l,-0) > llv(h,14),ref(llv(h,1),0));
nnn:=ref((t-h)+hhv([b]l[/b],1),0);
nnn
yaparsak ([b]bold[/b] olan)
longsunuz stobunuz hazırdır, shortsunuz stobunuz hazırdır, stop değeri aramassınız[/quote]
aynen,.....bu terendçi bir sistem, zamanında stop ettiryor,...trend olduğunda bu takip eder sonuna kadar,..
Hatası var ama sinyal değiştirmez,...sinyal yok etmez,....değeri bellidir,..
Bu gün bunu kaydedenler takip etmişlerdir,..bir süre takip edin sonra yi,ne düşüncelerinizi söyleyiniz,...
Unutmadan bir şeyler değiştirirsek bir şeylerden mahrum oluruz,...
Bu eşyanın tabii,...
yapısında Her oynama ve değişim işleyiş açıklamalarından bir ikisini götürür,....
Basit olan tercih edilmeli,
sistem iki ucu tutuyor,..hhv olmadan longa gidilemez,
llv olmadan shorta gidilemez,
kapı=GATE
-
şimdi mesela 17:50 barında
long stop 129750 idi,...nokta vurdu,...hemen not
reverse short yada long stobu nokta1 129750 için bir kademe aşağıya yazacağız,..
129725 olacak
-
[quote=indregandi;522290][b]12072017[/b]
09:00 125900
[b]10:00 126050
11:00 126050
12:00 126050
13:00 126050[/b]
14:00 126175
15:00 126675
16:00 127150
17:00 127250
18:00 127675
[b]13072017[/b]
09:00 128300
10:00 128675
[b]11:00 129350
12:00 129350
13:00 129350[/b][/quote]
[quote=indregandi;522291]eğer doğru sayabildiysem
tabloya göre yarın [b]129350[/b] de bekliyor,...
Tabloya göre bu gün saat 14:00 [b]126050[/b] yi destekte bitirip saat 14:00 dan itibaren destek yukarı yürüyemeye başlayacak...
öyleyse bu piyasa[b][color="red"] benim düşüncemde bu gün[/color][/b]:
129350 ve üstünde yada 129350 eksende ama long devam eder,
bu güne saat 14:00 dan itibaren destek yükselmesini bahane ederek 129350 ye doğru bir realize olsa dahi[B] oluşacak shortun bu olası sinyali sonuçlanmaz yarına devreder[/B][/quote]
düşüncem bu gün çalıştı, tablodan yarına devam
-
Iyi akşamlar cümleten,....
-
-