-
Trend directed ema
Bu HO nın adı:
[B]TREND DIRECTED EMA (=TDE) [/B]
olsun.Bende Variable EMA16 diye kayıtlı ,grafiklerde öyle gözükecek ,önemi yok.
Formülü:
[B]Q13:= 2+(3+5*Abs(Fml("TREND DIRECTION21")))+(3+8*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))) ;[/B]
[B]Q23:=2/(Q13+1);[/B]
[B]Q33:=1-Q23;[/B]
[B]Q43:=C*Q23 +Q33* PREVIOUS ;[/B]
[B]Q1:= 3+(5+8*Abs(Fml("TREND DIRECTION21")))+(5+13*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))) ;[/B]
[B]Q2:=2/(Q1+1);[/B]
[B]Q3:=1-Q2;[/B]
[B]Q4:=C*Q2 +Q3* PREVIOUS ;[/B]
[B]Q11:= 5+(8+13*Abs(Fml("TREND DIRECTION21")))+(8+21*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))) ;[/B]
[B]Q21:=2/(Q11+1);[/B]
[B]Q31:=1-Q21;[/B]
[B]Q41:=C*Q21 +Q31* PREVIOUS ;[/B]
[B]Q12:= 8+(13+21*Abs(Fml("TREND DIRECTION21")))+(13+34*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))*Abs(Fml("TREND DIRECTION21"))) ;[/B]
[B]Q22:=2/(Q12+1);[/B]
[B]Q32:=1-Q22;[/B]
[B]Q42:=C*Q22 +Q32* PREVIOUS ;[/B]
[B]Q43;Q4;Q41;Q42[/B]
:)
-
Trend directed ema
Bu formülü fiyat üzerine çektiğiniz zaman ; trend arttıkça EMA periodunu arttıran ve yataylık arttıkça aynı periodu azaltan bİR EMA elde edersiniz.
EMABAND gibi bu HO da saraylı 'nın özgün bir uğraşı olan değişken periodlu bir HO'dır...
Ayrıca fiyat çubuklarını trend durumuna göre boyamak maksadıyla;expert advisor bölümüne girip:
highlights kısmında:
uzun ismi ile çubukları yeşile boyayacak şekilde:
[B]Fml("TREND DIRECTION21")>0.05[/B]
flat ismi ile çubukları maviye boyayacak şekilde:
[B]Fml("TREND DIRECTION21")<=0.05 AND
Fml("TREND DIRECTION21")>=-0.05[/B]
kısa ismi ile çubukları kırmızıya boyayacak şekilde:
[B]Fml("TREND DIRECTION21")<-0.05[/B]
formüllerini girelim.
-
Trend directed ema
Grafiğin üst tarafına TD21 ve TD 21 tg lerini de koyarak,aşağıdaki grafiği elde ederiz:
Şu anda son çubuklar mavi ve kv de bir yataylık sözkonusu,ancak TDE lar yukarı trendin devamına işaret etmekte...
[IMG]http://i43.tinypic.com/rvgd52.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=saraylı;221210]İyi geceler,
Bu arada toros hoşgeldin,mailini yeni gördüm...
En son verdiğim grafik ,gelmiş olduğumuz nokta..
Şimdi; TD21 le ivmelenen bir HO geliştireceğiz..:)[/QUOTE]
Hoşbulduk :)
Geç farkettim . Meğerse dersler yine başlamış. Bir solukta okudum.
Cömert paylaşımlarınızın hakkı ödenmez.
Kolay gelsin.
Selamlar..Saygılar..
-
Vobtrend zeroloss
Artık VTRZL için elimizde yeterli malzeme var;şimdi algoritmamız şöyle idi:
İlk bakacağımız 60' lıkta trend durumu idi;bunun için son verdiğim 2 grafiğe bakacaz,ben bunun için 2 grafiği yanyana veren bir laout yaptım MS'ta,şakkk diye açınca 2 grafik te ve dolayısıyla VTRZL ta ortaya çıkıyo...
Bu 2 grafiği incelersek son haliyle:
-TD21 ;kv de bir yatayda olduğumuzu söylemekte...
-EMABAND ;yukarı trendin ov de devam ettiğini söylüyor,çünkü bu tg lerde aşağı yönde bir kesişme yok,ancak 4 EMABAND'ın da hafif yataya girmesi ,kv de yataylı başladığını gösteriyor...
-TDE ise kesişme olmadığındanov de yukarı trendin devamına işaret etmekte,EMA periodları yataylık yüzünden kv de azaltılmış ama kesişim henüz yok buna rağmen...
Özet olarak:
VTRZL der ki:
mart başından beri ov de yükselen trend devam etmekte ,fakat 2 gündür kv de bir yataylık sözkonusu...
tek bildiğim bu....:D
-
Vobtrend zeroloss
2 grafik dedik ya,birincisinin son halini tekrar veriyorum:
EMABAND ların kv de yataya girdiğini net görüyoruz...
daha kısa periodlu olan yeşil ve kırmızı doğal olarak yataya ve trende daha hızlı girer...
[IMG]http://i40.tinypic.com/36j2t.jpg[/IMG]
-
Vobtrend zeroloss
Şimdi bu anda, bir tercih yapmamız lazım;
-ya ov trend durumuna göre poz alıp kv li yatay hareketlerde pozisyonumuzu koruyacağız,yani flate geçmeden uygun maliyetle bekleyeceğiz...Bu yöntem piramitlemeye çok uygundur...
-ya da kv li hareketleri dikkate alıp;EMABAND ve TD21 her yataya geçtiğinde ,çıkış yaparak poz kapatacaz,bu yöntem de kontrat sayısı değiştirilecek şekilde piramitleme yapılmaz..!!
Tercih sizin,isteyen istediği gibi yapabilir,çünkü bu biraz da PARA YÖNETİMİ kavramıyla ilgili bir durum....
İlk durumda yatayda flat kalınır,ikincisinde ise 60'lıkta trend bitmiştir ve algoritmamıza göre 15' lık grafik vadesine geçecez,demektir.
-
Vobtrend zeroloss
[quote=saraylı;220708]
Şimdi o zaman:
[B]-saatlikte trendi bul.[/B]
[B]-giriş yap.[/B]
[B]-trend bitince çıkış yap.flat kal.[/B]
[B]-trend bitince yatay başlamıştır,düşük grafik vadesine geç(20'-15'-10' Olabilir bakacaz!)[/B]
-yatayda aynı sistem ya da başka sistem olabilir,buna da bakcaz.
-bu yeni vadede giriş yap.
-çıkış yap.
-saatlikte trend başlarsa yüksek vadeli grafiğe bak.giriş yap.
algoritma olacaktır..brv
[/quote]
Algoritmamıza tekrar bakarsak:
60' lıkta giriş veçıkış TDE ya da EMABAND ların kesişimidir,ya da ikisi de..
Şu anda koyulaştırdığım yerleri yaptık ,bitirdik formüler olarak...
Trend bittiğinde ,yatay başladığında işlem yapacağımız grafik vadesini de 15' olarak seçtik..
15' lıkta nasıl bir sistem uygulayalım,ona da yarın gece bakalım....:)
-
Vobtrend zeroloss
Sistemi bu şekliyle ortaya koyunca:
[B]multiple time frame,multiple period indicator,multiple system[/B]
sözkonusu....
Bu durumda ;bu sistem system tester'da test edilemez,geriye doğru mesela ,1 yıl gidip şurdan aldım burdan sattım şeklinde gözle yapabilirsiniz...
Bu gecelik bu kadar,ama daha burdayım sorunuz varsa,ya da fikir veren olursa ,....
.brv
-
Disiplin
Bilmiyorum farkında mısınız?
Önemli birşeyler çıkıyor bence....lelele
Sistem bir hayli bilgi veriyor...brv
Sadece uygulama disiplininin önem kazanacağı bir sistem olmalı bu....;)
-
Vobtrend zeroloss
Bu gece VTRZL için ; yatay seçeneklerini değerlendirip , 60' altı bir sistem geliştirip; duruma bakcaz...:)
-
sn.saraylı..
ilgi ile takip ediyorum..gerek makina topiğinizi ,gerek bu topiği...
o kadar önemli ki bu topik...inşallah ileride buradaki değerli arkadaşların da katkılarıyla,disipline sahip yatırımcılara büyük istikrar ve nihayetinde başarı kazandıracaksınız..
tebrikler...