dengeyi boş verin pc donuyor, herkes başının çaresine baksın,
Printable View
dengeyi boş verin pc donuyor, herkes başının çaresine baksın,
pozdan çıktım, pc hep donuyor birşey göremiyorum artık,....
işte ticaret ve bant böyle bir şey, trend ise bambaşka ......
[quote=indregandi;320375]max simum gün kapanışı 82375 olur, minumum ise eskide 800xx-80400, yenide 81400-810xx, bu güne tahminim bunlar,...
kapanışlar yarına farklı yorum yapar,....[/quote]
bakalım max damı kapatacak...üüü:):):..::o:cool::)));););):confused::confused::confused::mad::dü::yü::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
alttan alımım gerçekleşmedi adios falatos
cümleten iyi akşmlar,....
ters yüz oldu,...bir çok ipuçları verdi, kapattı, denklemi iyi kurduk, elini güzel okuduk, çıngıraklıyı güzel yorumladık,.....kovboy çıngıraklı ilişkisine iliştik ve sünger teorisi üzerinden yorumlayarak büyük süngeri bulduk, sünger büyük çünkü pompanın gücü artırıldı, ticareti ve ticari kaygıyı ele aldık, mevki attık,...bunlar olunca ağada cıscıbıl ortada kaldı,....
ancak saklanacağı yer çok daha,.....
[quote=indregandi;320471]ters yüz oldu,...bir çok ipuçları verdi, kapattı, denklemi iyi kurduk, elini güzel okuduk, çıngıraklıyı güzel yorumladık,.....kovboy çıngıraklı ilişkisine iliştik ve sünger teorisi üzerinden yorumlayarak büyük süngeri bulduk, sünger büyük çünkü pompanın gücü artırıldı, ticareti ve ticari kaygıyı ele aldık, mevki attık,...bunlar olunca ağada cıscıbıl ortada kaldı,....
ancak saklanacağı yer çok daha,.....[/quote]
İndi gercekten iyi okudun,fakat bunu okurken ruhunu goremiyoruz senden daha iyi goren de olmaz,lakin 80825 altı long süper ötesi bir analiz dahaydı..ama bu kadar yukarı basacagını ancak palanın kendisi bilir..bileninde alnını karıslarım..burada yapılacak olay 81200 ü yukarı kırdıgında flatlemekti..baskada birsey yapılamazdı..bence cok iyi trade ettin,tekrar tebrikler..
[quote=elstock1;320480]İndi gercekten iyi okudun,fakat bunu okurken ruhunu goremiyoruz senden daha iyi goren de olmaz,lakin 80825 altı long süper ötesi bir analiz dahaydı..ama bu kadar yukarı basacagını ancak palanın kendisi bilir..bileninde alnını karıslarım..burada yapılacak olay 81200 ü yukarı kırdıgında flatlemekti..baskada birsey yapılamazdı..bence cok iyi trade ettin,tekrar tebrikler..[/quote]
sevgili stock uzun zamandır topikteyiz biliyorsun, bu gün ikame bir pysa vardı, bu ikame pysa cuma günü zaten malum olmuştu, + 1000 makas bunu belli etti,
ölese aşağı vuruşta ne olabilirdi, py ikame edildiğine göre aralık 2010 srjörünü çıkartıp şubat şarjörünü kullanacaktı, bunun mevkisi nasıl atılabilirdi, makas farkı düşülerek, böylece ağa yeni vadeye bantı kırdırmamış olacaktı, vade sonu graf yenilendiğinde biz bant testlerinin yapılmış olacağını görecektik, makas bonusuda cabası, o şimdiden onun cebinde, ......
bu bonusu er yada geç realize edip cebine alacak, ölese bu denklemde,...
aralıkta short olan ağa vade bitimi günlerinde aralıkta short basıp son kalanları çıkarken, aynı zamanda şubatta long olacaktıki bonusunu sağlamlaştırsın, bu şu demekti aynı gün iki taraflı koşacaktı, aynen araba sileceği gibi,....bir o cama bir bu cama,....
eskiden olsa şunu yapardık bant kırıldı diye shortlar, sonra panikleyerek stoplardık, ama şimdi ikame ettik, bir piyasayı çıkardık diğer piyasayı bantın içinde yerine koyduk, ağa ticaretten vaz geçemezdi, trendden kaptırdığı paranın bir kısmını ticaretle yerine koymasından doğal bir şey olamazdı, paylaşmak dünyasında yoktu,....
şöle demiştik kimi bulursa onu keser,
ölese aynı gün aşağıda basacaktı, yukarıda....:)
ben çıkışımı 81675 ten yaptım, inan pc donuyordu ve yeniden proğramı başlatmaktan bıktım artık, çünkü dovu göremiyordum, long dengesini ise bu meyanda alamıyordum,...bu önemli idi, o nedenle 81225-817xx tahminimde 81675 den flat oldum,
sonuçta ticaret devam ediyor,....
Bu gün yazmayacaktım ancak dayanamadım, ....
Adımız diğer topikmiş, hadi bizim deyilse birbaşka topiğinse o da olmaz, diğer topik ne demek, rakip topiklermi var,....duyamadım,....
Her neyse alınganlık sırası deyil,.....burada bir çok topik üstadının bu topiği çok yakın takip ettiğini biliyorum ve bu bana gurur veriyor,
şimdi dün denklem kurmuş idik, bu denklemi daha piyasa düşerken herkes ayıyken 80825 altında l olacağız diye duyurmuştuk,
denklemde yola çıkışımız, eski yeni mukayesesi idi, ve buna + makas eklemiştik yeni için, yine bir kaç gün önce hedef 842xx olarak duyurmuştuk, bu gün bu değer 840xx da,....
Soru ise şu buna eskimi gidecek yenimi gidecek, denklem gereği(+makas ) yeni burayı gördü, test etti,
şimdi trend işine dönelim, ticari banttayız, ayı bu gün 82875 de kırıldı, telef oldu, bu haliyele [B]82875[/B] ve üstü korundukça ayı trendi sonlanmıştır,...
Ancak bir süredir yazdığım gibi, bir bant içinde trend gelişemez, zig zag gelişir, bunun istisnaları illaki vardır ve olacaktırda,...
Bu meyanda ilk düşüncemiz bantın kırılmadığı ve bir trend gelişimi için henüz vakit olduğu,....yeni vade beklenmelidir en azından,....
şu haliyle ise eskide olmasada yeni vadede bant sınırına vurduğumuz,...
Dün ağa nasıl aşağı vurduysa bu günde yukarı vurdu, bant içinde bu doğal, ayısını yarattı döndü kesti, ama boğada yarattı, bunlarıda dönüp kesebilir bu anlamda,
1 dk trend henüz yükselişte, ancak kızarmaya başladı,....83200-82900 şu anki aralık,
bunu 5 liğe verdiğimizde, 82625 destek (5,10,15,20,30....dk dahil)
bunu 60 a verdiğimizde, 84150 direnç, diğeri 86575 te,
dün yine parite gücünden bahsetmiş ve bunun 1.3201 üstünde güçleneceğini belirtmiştim,
bütün bunlara bakarak 82625 kırılmadıkça(82875 ara işaret eski vade için), yön yukarı bakmak, ancak bant dışına çıkmadan da rahatlamak için erken demek,(bant dışına çıkarken l ler ayı olmasın buna dikkat)
[quote=indregandi;320613]Bu gün yazmayacaktım ancak dayanamadım, [B]....evet dayanamadım....[/B]
Adımız diğer topikmiş, hadi bizim deyilse birbaşka topiğinse o da olmaz, diğer topik ne demek, rakip topiklermi var,....duyamadım,[B]....sanırım benim topiğe deyil bu, ancak böle şeyler hangi topiğe olursa olsun hoş deyil fikrim,...[/B]
Her neyse alınganlık sırası deyil,.....burada bir çok topik üstadının bu topiği çok yakın takip ettiğini biliyorum ve bu bana gurur veriyor, [B]evet gurur veriyor..[/B]
şimdi dün denklem kurmuş idik, bu denklemi daha piyasa düşerken herkes ayıyken 80825 altında l olacağız diye duyurmuştuk, [B]...duyurduk ve dün bu yönde L olduk,...[/B]
denklemde yola çıkışımız, eski yeni mukayesesi idi, ve buna + makas eklemiştik yeni için, yine bir kaç gün önce hedef 842xx olarak duyurmuştuk, bu gün bu değer 840xx da,.[B]...evet 84000 yeni vade çarptı ve geri döndü,...
[/B]
Soru ise şu buna eskimi gidecek yenimi gidecek, denklem gereği(+makas ) yeni burayı gördü, test etti,[B]...evet yeni gitti....test etti.....[/B]
şimdi trend işine dönelim, ticari banttayız, ayı bu gün 82875 de kırıldı, telef oldu, bu haliyele [B]82875[/B] ve üstü korundukça ayı trendi sonlanmıştır,...ayı trendi 82875 de sonlandı, ancak ayılar stoplayınca boğaların kesilmesi kaçınılmazdı öle de oldu, zira yeni vade üst bantada aynı zamanda çarpmış bulunuyordu,....ticaret bant içinde olduğumuzdan kaçınılmazdı,..
Ancak bir süredir yazdığım gibi, bir bant içinde trend gelişemez, zig zag gelişir, bunun istisnaları illaki vardır ve olacaktırda,...
Bu meyanda ilk düşüncemiz bantın kırılmadığı ve bir trend gelişimi için henüz vakit olduğu,....yeni vade beklenmelidir en azından,...[B].evet bant kırılmadan trend gelişemedi, çünkü bantı kim kıracak eskimi yenimi, bu henüz belli dyil,.....yarın bu konuda önemli olacak....
[/B]
şu haliyle ise eskide olmasada yeni vadede bant sınırına vurduğumuz,[B]...evet vuruldu, sonrada aşağı vuruldu, çünkü bant sınırları aynı zamanda destek ve dirençtir,[/B]
Dün ağa nasıl aşağı vurduysa bu günde yukarı vurdu, bant içinde bu doğal, ayısını yarattı döndü kesti, ama boğada yarattı, bunlarıda dönüp kesebilir bu anlamda, [B]...evet döndü ve kesti, çünkü trend oluşumundan bahsediliyordu, bir bant içinde trend oluşamazdı, bant içinde ticaret yapılırdı...[/B]
1 dk trend henüz yükselişte, ancak kızarmaya başladı,....83200-82900 şu anki aralık, [B]...kızardı ve kızıllaştı ve 900 aşağı kırıldı....
[/B]
bunu 5 liğe verdiğimizde, 82625 destek (5,10,15,20,30....dk dahil),[B].... 625 aşağı kırıldı sınırlar short açtırana kadar zorlandı, ky açamadıkça ağa gün içi [/B][B]yeni [/B][B]düşüğe gitti,....[/B]
bunu 60 a verdiğimizde, 84150 direnç, diğeri 86575 te,.[B]....evet buradayız ama uzakta,.[/B]
dün yine parite gücünden bahsetmiş ve bunun 1.3201 üstünde güçleneceğini belirtmiştim, [B]....güçlendi ama içi zayıf çıktı, güçlülüğü esnasında ağa işi bitirdi,...[/B]
bütün bunlara bakarak 82625 kırılmadıkça(82875 ara işaret eski vade için), yön yukarı bakmak, ancak bant dışına çıkmadan da rahatlamak için erken demek,(bant dışına çıkarken l ler ayı olmasın buna dikkat),[B]...yön yukarı bakıyor ancak böyle zamanda boğa kesmek süpriz olur, süprizler ise iyi para yapar..[/B].[/quote]
öncelikle bugün seansta yazdığım yorumu değerlendirelim,....
eski vade için,..
aşağıda 810xx-81400,
daha aşağısı 80825,
yukarıda 82400-84000,
şimdi burada ki değerler,
alt bant için, 81400-80825
orta için, 82500-83200,
üst için 84-842xx, ..aslında
....bir kaç gündür yazdığımız değerler bunlar,....işte günlük değerler gördüğünüz gibi kevgire döndü,....eskimi olacak yenimi olacak buda kdv si,....