hersey bır yana, bu işin sosyal hayatı nasıl etkilediğini düşünün, insanı nasıl yalnızlastırdıgını.. ve bir de bunun işlem saatinin 3 katına cıktıgını..
Printable View
hersey bır yana, bu işin sosyal hayatı nasıl etkilediğini düşünün, insanı nasıl yalnızlastırdıgını.. ve bir de bunun işlem saatinin 3 katına cıktıgını..
[QUOTE=nedim972;331234]Arkadaşlar, 24 saat olayına acaba hafta sonlarıda dahil mi buna? hafta sonu gap ı falan yani?[/QUOTE]
Haftasonu işlem olmaz, cuma aksami en gec 23:00 de piyasa kapanir,pazartesi 01:00 den once acilmaz veya haftabasi işlemler pazartesi 07:00 gibi baslar cumaya kadar devam eder.
Ben yinede uygulamanin tek seferde 24 saate cikartilacağini beklemiyorum, belki simdilik kapaniş saatini gece 23:00 e ABD piyasalarının kapaniş saatine kadar uzatirlar.
[quote=Kanaatkar;331225]Evet bu konudaki itirazımızı duyaracak her turlu organizasyonda severek yer alırım, her vobcununda bu tur bir protestoda yer almasi gerekir.[/quote]
hiç boşuna umutlanmayın...
2008 mart ayında 1.100 puan aşağı 1.400 puan yukarı hareketi toplam 15 dakikada tamamlayan "piyasa"da para kaybetmeyen adam yoktu. hem sistemciler, hem histemciler doğrandı...1 günlük protesto çağrısına uyan adam bulamadık... :)
[QUOTE=eloy;331251]hersey bır yana, bu işin sosyal hayatı nasıl etkilediğini düşünün, insanı nasıl yalnızlastırdıgını.. ve bir de bunun işlem saatinin 3 katına cıktıgını..[/QUOTE]
Vob benim gecim kaynağim tek gelir kalemim, daha az bir gelirde olsa voba devam ederim ancakkkk gercekten 24 saat uygulamasina gecilirse devam etmem sanirim.Daha dusuk bir gelir olabilir fakat 24 saat gibi bir zaman dilimi VOBu birakmak yeterli bir sebep benim icin.
[quote=nedim972;331234]Arkadaşlar, 24 saat olayına acaba hafta sonlarıda dahil mi buna? hafta sonu gap ı falan yani?[/quote]
yok cuma gecesi 24:00 da kapanır,pazar gecesi 24:00 da açılır :)
[QUOTE=unlimitted;331255]hiç boşuna umutlanmayın...
2008 mart ayında 1.100 puan aşağı 1.400 puan yukarı hareketi toplam 15 dakikada tamamlayan "piyasa"da para kaybetmeyen adam yoktu. hem sistemciler, hem histemciler doğrandı...1 günlük protesto çağrısına uyan adam bulamadık... :)[/QUOTE]
Konuyu iyi anlatabilirsek yeterli katilim saglanmasi konusunda umutluyum, zaten tek forum değil bir kac forumun katilimi daha etkili olur.Neticede yapilmak istenen değişiklik forumdaki hic kimsenin lehine olmayacaktir.
[quote=selçuklu;331240]saygılar hörmetler .. cümleten ... üvvvv[/quote]
hoşgeldin patron .lelele
ımf turkıye/lewıs:''secımlerın bır rısk oldugunu dusunmuyorum. Butce bugun guclu durumda
uluslararası para fonu (ımf) turkıye temsılcısı mark lewıs, ''secımlerın
bır rısk oldugunu dusunmuyorum. Butce bugun guclu durumda'' dedı.
-aa-
ımf turkıye/lewıs:carı acık kısa vadede tehdıt degıl
uluslararası para fonu (ımf) turkıye temsılcısı mark lewıs, ''carı acık
kısa vadede tehdıt degıl, ancak turkıye'nın bunu zaman ıcınde azaltmaya yonelık
tedbırler gelıstırmesı gerekır'' dedı.
-aa-
[quote=Kanaatkar;331261]Konuyu iyi anlatabilirsek yeterli katilim saglanmasi konusunda umutluyum, zaten tek forum değil bir kac forumun katilimi daha etkili olur.Neticede yapilmak istenen değişiklik forumdaki hic kimsenin lehine olmayacaktir.[/quote]
mesele, bu işin alternatifinin olmamasıdır.
alan-satan kurumların kapatılması da bu forumda kimseye yaramadı bence. ama SPK'ya kaç kişinin mail attığını soran bir anket yapın ve sonuca bir bakın derim...şaşıracaksınız.
gamlı baykuşu oynamak istemem ama, ben bu tarz bir protestoya katılımın çok güdük kalacağını düşünüyorum.
işlem yapan yapsın, kalan sağlar bizimdir mantığında olan bir VOBumuz var. bunu çok farklı zamanlarda çok farklı durumlarda kanıtladılar...
[QUOTE=unlimitted;331268]mesele, bu işin alternatifinin olmamasıdır.
alan-satan kurumların kapatılması da bu forumda kimseye yaramadı bence. ama SPK'ya kaç kişinin mail attığını soran bir anket yapın ve sonuca bir bakın derim...şaşıracaksınız.
gamlı baykuşu oynamak istemem ama, ben bu tarz bir protestoya katılımın çok güdük kalacağını düşünüyorum.
işlem yapan yapsın, kalan sağlar bizimdir mantığında olan bir VOBumuz var. bunu çok farklı zamanlarda çok farklı durumlarda kanıtladılar...[/QUOTE]
Netice alacağimiza inanarak iyi bir birlik olusturabiliriz
Vob yatirimcisi , ekonomi yazarlari ve bazi araci kurum desteklerini alarak sesimizi duyurmak icin bi yol haritasi cıkarilir ve destekler istenir , size katılıyorum sonucu belirleyecek olan Vob yatirimcısının konuya duyarliliği olacaktir.Ciddi bir tepkiyi Vob illaki dikkate alacaktir.
Olaya birde yaparsak ne kaybederiz penceresinden bakalm....
[quote=unlimitted;331268]mesele, bu işin alternatifinin olmamasıdır.
işlem yapan yapsın, kalan sağlar bizimdir mantığında olan bir VOBumuz var. bunu çok farklı zamanlarda çok farklı durumlarda kanıtladılar...[/quote]
otomatik trading uygulaması, derinliğin kaldırılması, hissede emirlerin silinebilmesi gibi uygulamlarda forumda biz bize kaldıgımızda bile cok farklı dusuncelerin oldugunu goruyorum.
24 saat olayına gelınce farklı dusuncenın yok denecek kadar az olacagını ve bu yuzden protestoya katılımın cok daha fazla olacagını dusunuyorum..
[quote=unlimitted;331268]mesele, bu işin alternatifinin olmamasıdır.
işlem yapan yapsın, kalan sağlar bizimdir mantığında olan bir VOBumuz var. bunu çok farklı zamanlarda çok farklı durumlarda kanıtladılar...[/quote]
haklısınız, alan-satan meselesinin de yine büyük oyuncuların isteği yönünde alınmış bir karar olduğu çok açık. ama kendi adıma bir tepkim de olmadı çünkü alan-satan bilgisini kullanmıyorum (alan-satan bilgisi olmadığından piyasa hareketlerinin değişmiş olabileceği şerhini koyarak), bu yüzden de işleme devam ettim ama gerekli yerlere de mail attım.
bu yeni durum, benim için bu piyasanın artık cazip olmadığı anlamına geliyor. herhangi bir protesto anlamı içermiyor. sadece eğer böyle düşünen varsa başka piyasa alternatiflerinin de olabileceğini söylüyorum.
longlar bademmi olacak ne ?
[quote=The Tatar;331278]longlar bademmi olacak ne ?[/quote]
Diğer opsiyonlar neler??
[quote=excali;331281]Diğer opsiyonlar neler??[/quote]
a) Margin Call
b) Haciz
c) İflas
d) Hepsi
::: :p
[quote=Strategist;331283]a) Margin Call
b) Haciz
c) İflas
d) Hepsi
::: :p[/quote]
E) Zbartman, zbartabilir:::
stop patladı..
yavız STOP patladı yazınca teşekkür ettik.niye?[B] .dng[/B]
[B]4 kişi bu gönderiye teşekkür etmiştir[/B] [URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_remove_user&p=331288"]Verdiğin teşekkürü sil[/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=151"]bull market[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=1495"]eloy[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=681"]flexy[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=711"]TÜRKOĞLU[/URL] (Bugün)
Enayi formasyonu oluyo::: ters yüz
KY yi keriz yerine koymayı huy edinmiş pala:..::..::..:
Hani sabah basıyodun noolduda noooldu
Öyle açılır açılmaz gümbür gümbür aşağıya gitmek yok bundan sona
yavaş yavaş.
[quote=TÜRKOĞLU;331294]yavız STOP patladı yazınca teşekkür ettik.niye?
[B]4 kişi bu gönderiye teşekkür etmiştir[/B] [URL="http://www.voborsa.com/forum/post_thanks.php?do=post_thanks_remove_user&p=331288"]Verdiğin teşekkürü sil[/URL] [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=151"]bull market[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=1495"]eloy[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=681"]flexy[/URL] (Bugün), [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=711"]TÜRKOĞLU[/URL] (Bugün)[/quote]
Zararını da karı gibi yazabilen adama teşekkür ederim, hatta amuda kalkarak alkışlarım... :))) Tabi kafa üstü çakılırım o ayrı konu... :..:
25 Ocak gönderisi
[QUOTE=bull market;327448]Şişman parmak devreye girmesin diye zorunlu izne çıkarmışlar:D
Çarşamba USA da FED faiz kararları var, faiz kararıda dow u düşürmezse Şubat ayının 4 ü Cuma günü Tarım dışı istihdam var:)
Dahada düşmezse bizimde notumuz artar vob 110 bin olur artık eşek değil ya.kom[/QUOTE]
Teeee ne zaman yazmıştım bugünü.
Şişman parmak devreye girmedi o zaman.
Fed faiz kararıda es geçildi...
Ayın 4 ü olduuuuu
Ne güseel:)))
Tarım dışı istihdam
Piyasaların gözbebeği
Shortlarımın ana sebebi
Vob un bugün 75000 i :)))
Hadi görelim noolcak
Aylık grafikte 10 EMA uzun vadeli trend yönü bakımından oldukça sağlam indikatör... Tam üzerindeyiz... Son 2 ayki düşüşleri durdurmayı başardı ama tepeden inişin momentumuna bakıldığında sanki kıracak gibi duruyor... üvvv...
[quote=Javacheff!;331277]haklısınız, alan-satan meselesinin de yine büyük oyuncuların isteği yönünde alınmış bir karar olduğu çok açık. ama kendi adıma bir tepkim de olmadı çünkü alan-satan bilgisini kullanmıyorum (alan-satan bilgisi olmadığından piyasa hareketlerinin değişmiş olabileceği şerhini koyarak), bu yüzden de işleme devam ettim ama gerekli yerlere de mail attım.
bu yeni durum, benim için bu piyasanın artık cazip olmadığı anlamına geliyor. herhangi bir protesto anlamı içermiyor. sadece eğer böyle düşünen varsa başka piyasa alternatiflerinin de olabileceğini söylüyorum.[/quote]
VOB'un kapatıldığı ama spot piyasanın açık olduğu bir gün vardı bilmem hatırlar mısınız. vobaş'ta "teknik bir arıza" olmuştu ve VOB işlemleri durdurulmuştu.
ve "çok bütük bir tesadüf olarak" VOBdaki işlemler durur durmaz, spota öyle bir satış geldi ki, spot tamı tamına 1000 puan düştü.
VOB açıldı, ve seans içi gap 1.100 puan oldu.
o gün demiştim ki, "ben flattim. yani bu durumdan etkilenmedim. ama paramın %50'sini sırf protesto amaçlı olarak çekiyorum. bugün başkasının canını yakan, yarın benim canımı yakar..."
protesto etmenin sebebi sadece sizi etkilemesi olmamalı. protesto etmenin amacı, "bugün ucu birilerine dokunan bir karar alındığında ses çıkmadığını görürlerse, yarın ucu bana da dokunacak kararlar alınabilir" mantığı olmalıdır... (kararı desteklediği için protesto etmemek başka bişeydir tabii ki)
bugüne kadar alınan her kararda küçük veya büyük yatırımcı tarafında sağlam bir duruş görselerdi emin olun 24 saat uygulamasını çıkarmayı düşündüklerini açıklamak için 24 kez daha düşünürlerdi...
yaptıklarında hiçbir şeyin değişmeyeceğini bildikleri için yapabiliyorlar...
ve yapacaklar...!
[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/5610/25701156.png[/IMG]
[quote=eloy;331251]hersey bır yana, bu işin sosyal hayatı nasıl etkilediğini düşünün, insanı nasıl yalnızlastırdıgını.. ve bir de bunun işlem saatinin 3 katına cıktıgını..[/quote]
İnsanları hayattan soyutluyorlar böyle yaparak ,kapitalizm işte budur insanı sadece para ya bağımlı bir toplum haline getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar, evet para önemlide insan ruh sağlığını kaybettikten sonra ne edeyim ben **** parayı :( sosyal yaşantıyı bitiriyorlar yavaş yavaş, neyse bende şubat sonunda zaten bırakıyordum demi, haberide duymuş oldunuz böylece zaten :..::..::..: Aslında ben AYI piyasasının başlayacağını düşünüyorum artık ve büyük düşüşten sonra Nisandan sonra bu uygulamaya geçildiğinde de yataya çekilen piyasada KY nin elinde ne var ne yok almayı pilanlıyorlar diye düşünmeye başladım. [B]QUEEN[/B] hanım boşuna tavsiye etmemiş demekki bırakın diye .brv.brv.brv
[quote=unlimitted;331304]VOB'un kapatıldığı ama spot piyasanın açık olduğu bir gün vardı bilmem hatırlar mısınız. vobaş'ta "teknik bir arıza" olmuştu ve VOB işlemleri durdurulmuştu.
ve "çok bütük bir tesadüf olarak" VOBdaki işlemler durur durmaz, spota öyle bir satış geldi ki, spot tamı tamına 1000 puan düştü.
o gün demiştim ki, "ben flattim. yani bu durumdan etkilenmedim. ama paramın %50'sini sırf protesto amaçlı olarak çekiyorum. bugün başkasının canını yakan, yarın benim canımı yakar..."
protesto etmenin sebebi sadece sizi etkilemesi olmamalı. protesto etmenin amacı, "bugün ucu birilerine dokunan bir karar alındığında ses çıkmadığını görürlerse, yarın ucu bana da dokunacak kararlar alınabilir" mantığı olmalıdır... (kararı desteklediği için protesto etmemek başka bişeydir tabii ki)
bugüne kadar alınan her kararda küçük veya büyük yatırımcı tarafında sağlam bir duruş görselerdi emin olun 24 saat uygulamasını çıkarmayı düşündüklerini açıklamak için 24 kez daha düşünürlerdi...
ve yapacaklar...![/quote]
Aslında çok güzel olur bu protesto, keşke tam anlamıyla yapabilsekte katılım olsada tepkimizi görseler..
[quote=unlimitted;331304]VOB'un kapatıldığı ama spot piyasanın açık olduğu bir gün vardı bilmem hatırlar mısınız. vobaş'ta "teknik bir arıza" olmuştu ve VOB işlemleri durdurulmuştu.
[B]protesto etmenin sebebi sadece sizi etkilemesi olmamalı. protesto etmenin amacı, "bugün ucu birilerine dokunan bir karar alındığında ses çıkmadığını görürlerse, yarın ucu bana da dokunacak kararlar alınabilir" mantığı olmalıdır...[/B]
ve yapacaklar...![/quote]
zaten ben de beni etkilemediği halde hem spkya hem de borsa yönetimine kendimce bir baskı yapmaya çalıştım hocam. şu anda söylemeye çalıştığım şey, sizin o zaman yaptığınız gibi işlem yapmamak ya da parayı çekmek gibi şeyler yapmadıkça bunların hiçbir işe yaramayacağı. herkesin tepki koyacağı şey de kendi görgüsüne, bilgisine, etik anlayışına göre de değişeceğinden tepkisi olan kişisel de olsa kendi önlemini alsın. bugün sen çıkarsın yarın öbürü çıkar.eğer kimse çıkmamışsa müstahaktır bize zaten:p
[QUOTE=flexy;331311]Aslında çok güzel olur bu protesto, keşke tam anlamıyla yapabilsekte katılım olsada tepkimizi görseler..[/QUOTE]
Sesimizi ne sekilde duyurcağimiza karar verdikten son Vob yatirimcisindan cokda buyuk isteklerimiz yok oturdugu yerden ihtiyac duydugumuz desteği verebilirler.
1. Aracı Kurumunu ariyak 24 saat veya 23:00 e kadar uzayacak işlem saatleri olmasi halinde işlem yapmayacağini bildirsin
2. İzmir VOB a yine telefon , fax mail ile yine aynı durumda işlem yapmayacağini bildirmesi şayet ciddi bir katilim olursa yeterlidir.
(Hesaptan kısmı para cekme, belki bir süre işlem yapmama 2. adim)
Elbetteki gosterilecek tepki ve protesto sekilleri daha geliştirilir ancak yatirimcilardan cok fazla bir isteğimizin olmadiğini ve herkesin aleyhine olacak bu uygulamaya verilecek tepkinin cok kolay oldugunu belirtmek istedim.
göstergeye ortalama desteğide geldi..
150 den yine long.stop bu sefer günlük yeni düşük,77575 !
[IMG]http://i56.tinypic.com/jpeeqx.jpg[/IMG]
[quote=Strategist;331302]Aylık grafikte 10 EMA uzun vadeli trend yönü bakımından oldukça sağlam indikatör... Tam üzerindeyiz... Son 2 ayki düşüşleri durdurmayı başardı ama tepeden inişin momentumuna bakıldığında sanki kıracak gibi duruyor... üvvv...[/quote]
hehehe yahu ben haftalık bile çok derken stro hocam aylık grafiğe bakıyor..
:::::::::
Tamam yatay olacak tabi ama bu kadar da olur mu gardaş... Dün akşamdan beri 30 pip aralıkda gidip geliyo... Akşamki veriden sonra da 5dk içinde 200 pip gider... :)))
zooort
yetişemeyorum gari çarpılgali modunamı girdik nüe
son 2 sinyal 800-900 pıvan felan çarptı namıssız
[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/833/66077722.png[/IMG]
palaya bir alkış alalım
81000 bugün için hedefim
tavan olur bence :::
[quote=padişah;331327]palaya bir alkış alalım
81000 bugün için hedefim[/quote]
Kayahan mı geldi acaba ? :D:D
Sistemim henüz hem kv hem ov de sat sinyalinde
Bu kadar neden tepti acaba?
Kuvvatlı bir satış için yükselmiş olabilirmi?
[quote=flexy;331330]Kayahan mı geldi acaba ? :D:D[/quote]
biraz önce içim geçmişti, hacı gaga crash mraş yazıyordu.dng.dng
79000 ful gısa
[QUOTE=padişah;331337]79000 ful gısa[/QUOTE]
alem buysa padişah benim,diyosun:::