o kırmızı renklere her degdiginde long poz aldım... inş. turşusunu kurdurmazlar bana.. elimde patlamaz inş.. Bu işler birazda nasip kısmet ...
Printable View
o kırmızı renklere her degdiginde long poz aldım... inş. turşusunu kurdurmazlar bana.. elimde patlamaz inş.. Bu işler birazda nasip kısmet ...
son3 gunluk VOB[IMG]http://img9.imageshack.us/img9/5628/vob30gun3.png[/IMG]
Sn. Teo, bir indicator yazmaya çalışıyorum.. Basit işlem : Üçgen şekil olusturmak. ve açısını bulmak üzerine. Yani son 5-10 periyodun ortalaması alacak bu X ekseni olacak ve her kapanısı bu koseden bir ucgen kenarı gibi dusunup acıyı hesap edecek..
[quote=bgungor68;88755]o kırmızı renklere her degdiginde long poz aldım... inş. turşusunu kurdurmazlar bana.. elimde patlamaz inş.. Bu işler birazda nasip kısmet ...[/quote]
insallah dilegidiniz gibi olur.
o kirmizi renkler nedir tam anlamadim ama evet yukariya donmek istiyor son 2-3 gundur ama disardia hava cok kotu (kotu kavrami tabi tartismali borsa icin) olmuyor onlarda gaplarla para kazaniyorlar muthis. mesela cuma gunu cogu kimsenin kollari bacaklari gitmistir. cok kotu bir durum aslinda. gun ici trade yada gun sonunda poz tasimayi bile cok zor hale getirdiler. 100 puana razi hale getiryorlar aslinda bu tip sıkısık durumlarda biraz daha yukaridan bakmak lazim gibi geliyor bana.(sn shibumi nin belirttigi gibi)
bence yanlisin en buyuk sebeplerinden biri su: beynimizde okuduklarimizla duyduklarimizla bir inanc yaratip ona daha cok inanmak icin belirti ariyoruz kural belirti cok zaten birtane yakalayinca hee tamam deyip poz aliyoruz.
bir tanidigim vardi 1 ay sadece fiat hareketine gore hic bir indikator su bu kullanmadan (sn teonun kulaklari cinlasin) metastocku matriksi bile bilmeden aldi satti( yeni basladigi ay) butun islemlerinde kazandi. daha sonraki ay forumlardan indikatorleri ogrendi kafasi karisti bir daha hic kazanamadi desem yeridir bildigim kadariyla.kissadan hisse.
onemli sorun kesinlik ilkesi bu mumkun olmadigi icin olasilik var en yuksek olasilik bile %99.99999999...oluyor dikkat edin tam sayi degil. onun icin sonuc dusunulen tam tersi olabiliyor. ( iste kader kismet burada devrede)
birde pdf yapistirayim guzel gozuksun.
[url]http://www.santafe.edu/~wbarthur/Papers/Pdf_files/End_of_Certainty_Web.pdf[/url]
yine sn teonun dedigi gibi "borsada matik yoktur" evet en ters kararla cok para kazanilir en mantikli karar ile buyuk zarar edilir.
ukalalik etttimse affola.
Sn.Dantes, çok haklısınız. Galiba piyasa hareketlerini beynimiz, bizim istedigimiz yonde yorumluyor. Grafikteki Alttaki 2 kırmızı çizgi : IB'in %50 ve %100 katının aşağı yansıması, yukardakı 2 yeşil cizgi IB'in %50 ve %100 katının yukarı yansıması. Orlara degerse TREND vardır diyorum. Yani IB uzunlugu 10 bar olsun, Yukardaki ilk yesil 15, alttaki ilk kırmızı 5 bar aşağı demek. Son gun kesinlikle sıkışma var. büyük bir enerji sıkışması.
Trading işinde kesinlikle 100 mt.koşucusu değilim. Maraton koşucusu olmak istiyorum. kısa sürede büyük kazanclar istemem. o zaman havaya gireblir insan. herşeyi ben biliyorum diye. Ufak Ufak ama istikrarlı kazanmak içinde mutlaka bir sisteminiz olması lazım.Disiplin için sistem şart. Hele hele VOB tam bir arena. kesinlikle yatırım aracı değil. biz de zaten yatırımcı değiliz. Bu resmen bir iş kolu ve ilim dalı bence..
Sn.Teo, Nerlerdesiniz?. Sn Dantes. ile bölümü götürüyoruz .:). Sanırım dileğim gerçekleşecek. Gap lı olarak kazandık. ama piyasanın daha vereceği var sanırım.
MP yi paritede kullanmya başladım.. Eur/Usd... Daha çok belirgin oluyor hareketler. Trend günü , yön yukarı diye yorumluyorum. Val dan alım yaptık gene..
[quote=bgungor68;90475]Sn.Teo, Nerlerdesiniz?. Sn Dantes. ile bölümü götürüyoruz .:). Sanırım dileğim gerçekleşecek. Gap lı olarak kazandık. ama piyasanın daha vereceği var sanırım.[/quote]
ana topikte gormussundur bir acayip olay gidiyor sn teo nun terketmesine neden oldular. sn gungor sizde olayi gercekten cozdunuz tebrikler
[quote=teo;23353]Metastock 9.1 olmayanlar ıcın rapıdshare lınkını tekrar yazıyorum
Bu da Metastock Power Pivots sistemi
Metastock Adaptick Ice sistemi
[URL="http://rapidshare.com/files/93975955/_Metastock_Plugin__-_Adaptick_Ice_2.01.rar"][/URL][/quote]
teo bunu indirdik ama şifre istiyo ne yapacaz
selam arkadaşlar.
sistem kurmaya hevesli birisi olarak bi bakayım dedim.
şimdi metastock programını indirdim. e-signal olarak kurdum ama sanırım hata yaptım. nasıl kuracağım konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı?
saygılar.
[quote=unlimitted;95711]selam arkadaşlar.
sistem kurmaya hevesli birisi olarak bi bakayım dedim.
şimdi metastock programını indirdim. e-signal olarak kurdum ama sanırım hata yaptım. nasıl kuracağım konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı?
saygılar.[/quote]
diğer seçeneği seçmelisiniz. Data sağlamayan e-signal anlık data bağlantısı olan seçenektir
metastock amatörlere göre bir program değildir ki---- önüne gelen metastock kuruyor anlamadım bu işi.----- işinize bakın arkadaşlar --- boş yere yorulmayın
ya bana yardım edin lütfen bana dünya borsaları ile ilgili olarak fransa belçika avustralya borsasının açılışını seans saatlerini işleyişlerini bulan varmı acaba bulduysanız bu adrese göndrirseniz sevinirim lütfen [email]seren_erdo@hotmail.com[/email]
[QUOTE=drack34;98361]ya bana yardım edin lütfen bana dünya borsaları ile ilgili olarak fransa belçika avustralya borsasının açılışını seans saatlerini işleyişlerini bulan varmı acaba bulduysanız bu adrese göndrirseniz sevinirim lütfen [email]seren_erdo@hotmail.com[/email][/QUOTE]
Avrupğa borsaları 10:00da çılır 18:35 gibi kapanır. Nasıl işlerler bilmiyorum.
[quote=teo;35850]Hiç Sistemim Yok Diyenler için Zero Lag Ema Cross
INdikator olarak
Avg:=55; {a 55 fixed day average}
haOpen:=(Ref((O+H+L+C)/4,-1) + PREV)/2;
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+[COLOR=red]Min[/COLOR]
(L,haOpen))/4;
TMA1:= Tema(haC,avg);
TMA2:= Tema(TMA1,avg);
Diff:= TMA1 - TMA2;
ZlHa:= TMA1 + Diff;
TMA1:= Tema(typ(),avg);
ZlCl:= TMA1 + Diff;
ZlCl;ZlHa
---------------------------------------
Ea olarak
Buy
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+[COLOR=red]Min[/COLOR]
(L,haOpen))/4;
cross(ZlCl,ZlHa)
Sell
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min
(L,haOpen))/4;
cross(ZlHa,ZlCl)
--------------------System Tester İçin
BUY ORDER
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
cross(ZlCl,ZlHa) {crossover of the zero-lagging TEMA on the typical price
and the zero-lagging TEMA of the heikin-ashi closing price}
--------------------
SELL SHORT ORDER
haC:=((O+H+L+C)/4+haOpen+Max(H,haOpen)+Min(L,haOpen))/4;
cross(ZlHa,ZlCl) {crossover of the zero-lagging TEMA on the typical price
and the zero-lagging TEMA of the heikin-ashi closing price}
-----------------------
Performansı gayet güzel[/quote]
Yukarıdaki formülde kırmızı ile yazdığım ''Min'' hata veriyor...
[quote=teo;66660]The Special K can be used to identify major trend reversals and for timing pro trend short-term moves. My favorite method of displaying the Special K indicator uses a calculation (see code below) based on daily data and exclusively incorporating simple moving averages. Here is the calculation:
[B]MetaStock code for the Special K and MA, weekly[/B]
p1:=Input("Enter MA Value",1,500,52);p2:=Input("Enter MA Value",1,500,26);(Mov(ROC(C,4,%),4, E)*1)+(Mov(ROC(C,5,%),5, E)*2)+(Mov(ROC(C,6,%),6, E)*3)+(Mov(ROC(C,8,%),6, E)*5)+(Mov(ROC(C,10,%),10,E)*1)+((Mov(ROC(C,13,%),13,E)*2)+(Mov(ROC(C,15,%),15,E)*3)+(Mov(ROC(C,20,%),20,E)*4)*1)+((Mov(ROC(C,39,%),26,E)*1)+(Mov(ROC(C,52,%),26,E)*2)+(Mov(ROC(C,78,%),26,E)*3)+(Mov(ROC(C,104,%),39,E)*4)*1);Mov(Mov((Mov(ROC(C,4,%),4, E)*1)+(Mov(ROC(C,5,%),5, E)*2)+(Mov(ROC(C,6,%),6, E)*3)+(Mov(ROC(C,8,%),6, E)*5)+(Mov(ROC(C,10,%),10,E)*1)+((Mov(ROC(C,13,%),13,E)*2)+(Mov(ROC(C,15,%),15,E)*3)+(Mov(ROC(C,20,%),20,E)*4)*1)+((Mov(ROC(C,39,%),26,E)*1)+(Mov(ROC(C,52,%),26,E)*2)+(Mov(ROC(C,78,%),26,E)*3)+(Mov(ROC(C,104,%),39,E)*4)*1),p1,S),p2,S);zero:=0;zero;[SIZE=4][COLOR=red]Special [/COLOR][/SIZE]K and MA Formula for METASTOCK Dailyp1:= Input("Enter First MA Time Span",1,500,100);p2:= Input("Enter First MA Time Span",1,500,100);(Mov(ROC(C,10,%),10,S)*1)+(Mov(ROC(C,15,%),10,S)*2)+(Mov(ROC(C,20,%),10,S)*3)+(Mov(ROC(C,30,%),15,S)*4)+Mov(ROC(C,50,%),50,S)*1+(Mov(ROC(C,65,%),65,S)*2)+(Mov(ROC(C,75,%),75,S)*3)+(Mov(ROC(C,100,%),100,S)*4)+(Mov(ROC(C,195,%),130,S)*1)+(Mov(ROC(C,265,%),130,S)*2)+(Mov(ROC(C,390,%),130,S)*3)+(Mov(ROC(C,530,%),195,S)*4);Mov(Mov((Mov(ROC(C,10,%),10,S)*1)+(Mov(ROC(C,15,%),10,S)*2)+(Mov(ROC(C,20,%),10,S)*3)+(Mov(ROC(C,30,%),15,S)*4)+Mov(ROC(C,50,%),50,S)*1+(Mov(ROC(C,65,%),65,S)*2)+(Mov(ROC(C,75,%),75,S)*3)+(Mov(ROC(C,100,%),100,S)*4)+(Mov(ROC(C,195,%),130,S)*1)+(Mov(ROC(C,265,%),130,S)*2)+(Mov(ROC(C,390,%),130,S)*3)+(Mov(ROC(C,530,%),195,S)*4),p1,S),p2,S);zero:=0;zero;zero:=0;
-- Martin Pring[/quote]
Kırmızı ile yazılan kısım hata veriyor
[QUOTE=hankrearden;115467]Yukarıdaki formülde kırmızı ile yazdığım ''Min'' hata veriyor...[/QUOTE]
System Tester İçin olan kısım çalışıyor fakat sitem i ben beğenmedim...
Yahu bu sinyalleri arada buradan yazsan nasıl olur
bu sistemleri nasil kullanıyoruz.
ben birtek metastock bilirim de o yusden soruyorum.
Merhabalar, yeni başladım bu konulara, daha ayrıntılı anlatabilir misiniz ya da msn den bu sistemi kurmama yardımcı olabilirmisiniz? Çok memnun kalırım.Saygılar.
Sevgili üyeler,
Temel bir mantığı sistem diline dökmenin yolunu bilmiyorum. Acemilikten olsa gerek işin içinden çıkamadım ve yardıma ihtiyacım var.
Mantık: K1 koşulu gerçekleştikten SONRA K2 ortalaması aşağı geçilince sat - bu koşul gerçekleşmeden ortalama ihlal edilirse dikkate alma.
K1:=C=HHV(C,20) olsun
K2:=Cross(C, mov(C,20,E)) olsun
Burada K1 koşulu zirvelerde gerçekleşiyor ve haliyle fiyat ortalamadan uzakta oluyor. Bu zirve fiyattan ortalamaya kadar geçen süre zarfında "K1 gerçekleşmişti, ona göre" zarfını cebimde nasıl taşırım. Bu bilgiyi nasıl korurum ki ortalama aşağı geçilince zarfı açıp, sat kardeşim desin? Ya da başka bir ifade ile ortalama aşağıya geçildiğinde geriye dönüp nasıl bakarım ki geçmişte K1 gerçekleşmişti diyerek satışı gerçekleştirsin?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim
[quote=akillipara;286009]
Burada K1 koşulu zirvelerde gerçekleşiyor ve haliyle fiyat ortalamadan uzakta oluyor. Bu zirve fiyattan ortalamaya kadar geçen süre zarfında "K1 gerçekleşmişti, ona göre" zarfını cebimde nasıl taşırım. Bu bilgiyi nasıl korurum ki ortalama aşağı geçilince zarfı açıp, sat kardeşim desin? Ya da başka bir ifade ile ortalama aşağıya geçildiğinde geriye dönüp nasıl bakarım ki geçmişte K1 gerçekleşmişti diyerek satışı gerçekleştirsin?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim[/quote]
Zaten o zirveden belli bir miktar çubuk sayısı kadar uzaklaşıldığında hala K2 sağlanmadıysa K1 de anlamını yitirecektir. Bu yüzden "K2 koşulu" AND Barssince("K1 koşulu")<=100 dersen mesela bunu sağlamış olursun.
[QUOTE=Strategist;286015]Zaten o zirveden belli bir miktar çubuk sayısı kadar uzaklaşıldığında hala K2 sağlanmadıysa K1 de anlamını yitirecektir. Bu yüzden "K2 koşulu" AND Barssince("K1 koşulu")<=100 dersen mesela bunu sağlamış olursun.[/QUOTE]
D1:=IF( "K2" , 1, 0);
D2:=IF(Barssince( "K1" <=100, 1, 0);
D1+D2=2
dolayısıyla ==>
D1:=IF( Cross(mov(C,20,E), C), 1, 0);
D2:=IF(Barssince( C=HHV(C,20)<=100, 1, 0);
D1+D2=2
Fena çalışmıyor gibi, biraz daha inceleyip notlarımı aktaracağım. Benzer durumdaki arkadaşlar ileride yararlansın diye. Teşekkür ederim.
Şöyle birşeyde yapılabilir, periyot küçültülebilir. Mesela, 60 dakikalık grafiklerde ADX<25 iken, 5 dakikalık grafiklerde ADX>25 ise, 5 dakikalık grafiklerde trade edilebilir. Acaba???
[quote=teo;23305]Burada ben söyle yapıyorum oyuncu olmak istediğim durumlarda, birde belki trendi erken yakalarım ümidi ile,ilerleyen günlerde adx yükselecektir mantığı ile,
Adx<25 trend yok
Ne yapacağız,aşırı alım satım kullanacağız.Ben Mfi kullanıyorum,Rsi 'nin Volume eklenmiş hali
Mfi 20 bölgesine dalıp yukarı çıktığında,(çıkmadan işlem yok) Long
Mfi 80 bölgesinden aşağı indiğinde short.
Eğer Adx <25 haline iken Mfi bu bölgelerde değilse, flat kalıp oraya gelmelerini bekliyorum,Uyanıklık yapıp 50 bölgesini geçti de alayım demiyorum,
Elmami yiyorum,Mp3 dinliyorum,sabırla bekliyorum,Fantazi ve macera peşinde koşmuyorum.
Yapılan bir hata da oluşan kayıp çok zor çıkıyor çünkü....[/quote]
Cevap vermişsiniz.
[quote=teo;23306]Şimdi traderların kafasına takılan soru en çok şudur hangi vade.
Her vade olur, yanlız kaldıraç oranı değişir.Uzun vade grafiklerinde salınım fazla olacağından kaldıraç düşük olmalıdır.Kısa vadede yüksek olabilir.
mesela
240 dakika kullanıyorum adx>25 kesti , param 100.000 ytl. Bunun sadece %10 ile 10.000 ytl ile poz açmak yani 10.000/600= 16 kontrat, (sebebi,her 240 dakikada bar atıyor,fiyat ani değişimlerini farketmemiz zor bar geç attığı için,lakin yön doğru trend var)
5 dakika adx>25 kesti , full girebilirsiniz 100.000 YTL hepsi ile , çünkü yaklaşık en kötü ihtimalle 1 saat içinde adx yeniden düşecektir.Ve siz trend bitti diye çıkacaksınız.
Neticede uzun vade de oynamak çok kazandırır,lakin çok beklemekle beraber fiyat oynamaları çok olur. 6000 puan kazandırır,3000 puan geri verebilir. Siz net 3000 kazanırsınız.Ama poz ortasında kontrat artırdı isenız kaybedersiniz.
[U]Peki 5 dak kullanıp 100 kontratmı açmak yoksa 60 dakika kullanıp 16 kontratmı açmak iyidir kazanç bakımından,emin olun 16 kontrat açmak daha iyidir,çünkü 60 dakikada adx kesti ise size en az 3000 puan kazandırır,halbuki 5 dakikanın adx 25 geçtiği zaman ancak 300 puan kazanırsınız..[/U]
Sonucta
Poz girdiginiz noktada ve cıktığınız noktada kontrat sayınız aynı olmalıdır.(istediğim gibi gidiyor,kontratları artırayım dediğinizde,ava giderken avlanırsınız.)[/quote]
xxxxxxxxxxx sitesinden ikili opsiyon ve opsiyon olşturda işlem yapıyorum açık konişim sadece 1,5 saat içinde 3600 TL kar elde ettim bu kadar kısa sürede gerçekten çok güzel bişey herkeze tavsiye ederim.
yok artık..:))
koptummm....
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=bufmGntSCRQ[/URL]
[quote=bayzantion;380625]xxxxxxxxxx sitesinden ikili opsiyon ve opsiyon olşturda işlem yapıyorum açık konişim sadece 1,5 saat içinde [COLOR=red]3600 TL kar[/COLOR] elde ettim bu kadar kısa sürede gerçekten çok güzel bişey herkeze tavsiye ederim.[/quote]
1-Ana paranız neydi...1000 tl mi 100,000 TL mi
2- Ben de mesela bir FEd toplantısı ertesinde bilmem kaç bin TL kazanmıştım bir başka FED toplantısı ertesinde de bilmem kaç bin TL kaybetmiştim.. Ana fikir; Mesajınızda sadece kazanılan bir paradan bahsediliyor. Doğru olduğunu varsaysak da, yatırım sadece kazanç motivasyonu ile yapılabilecek bir şey değildir. Risk yönetimi? In-Day strateji, outday strateji, mekanik sistem, histem ?????
vat is dis.dng
bunu burdan alın ,bak bunu burdan alın..:)
ama şu da var,
bu tarz marketing ile para kazanılabileceğini düşünen ,gayriprofesyonel insanların olduğunu bilmek; piyasamızda bana hala para kazanmanın mümkün olduğunu gösteriyor..:)
bu reklamlar hiç bitmesin noolur...ne zamanki gerçek profesyonel reklamlar gelir buralara,o zaman sçtıımızın resmidir agalar..demektir ki işler hakkaten çookkk zordur o zaman..
[IMG]http://a1111.hizliresim.com/r/4/blr8.jpg[/IMG]
alın size farklı bir alsat sistemi
böyle sistemim olsun çamurdan olsun :)
canlasın heryer yakında şenlik varrrT..CT..CT..CT..C.lelele.lelele.lelele
Selam mesajım bulunsun
Yavaş yavas
[B][FONT=Calibri]Bazı kişiler vardır ki gittikleri mekanı adam ederler[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ve bunun nedeni aslında onun adam gibi adam olmasıdır[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İster sevin ister sevmeyin ama tam da böyle biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](neden bu topiğin en fazla TEŞEKKÜRÜnü almış)[/COLOR]
[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Yıllarca bu topiğe emek vermiş [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Tam da hemen hemen herkes short naraları atarken(ben de dahil) [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Buraya dönüp ALAYINA KARŞI, BORU MU… sloganlarıyla long demiş bir adamdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][/B][B][COLOR=White][FONT=Calibri](neden bu topiğin en fazla SAYFASINI yazmış)[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Calibri]Aynı zamanda çift başlılık olmasın diye blog kapatmış biridir[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[COLOR=White](ortada bir yalan varsa o da biziz)[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendisine bugüne kadar çok kişi çamur atmış ama kendinden ama takipçilerinden [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Destek görerek bertaraf etmiştir, tüm art niyetli kişileri...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Şimdi ne oldu da tüm olup bitenlerden gördüğüm kadarıyla sadece ve sadece iki takipci destek olmuştur.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu mudur reva?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bırakıyorsa topiği, asıl bundan bırakmalıdır.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Burada öyle gereksiz kişiler geldi geçti kİ... [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Hatta göz göre göre yanlış yön verenlere bile şaşılacak derecede sahip çıkıldı.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Ama Adam gibi Adama 24 st geçmesine rağmen bir mesaj bile yazmayanlar [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Kendi hatalarımızı görmezden gelip öç alırcasına mı? hareket ediyoruz?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Bu ülkede[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]varı yok edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]yoku var edenler mi?[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]Adam yerine konuluyor...[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]YAZIK ki ne YAZIK.[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]BENİM İÇİN BÜYÜK ADAMSIN VE BURAYI TAKİP ETMEMİM EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİSİNİN YOKLUĞU BENİM İÇİNDE BURANIN YOKLUĞUDUR[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]İYİ Kİ SİZİ TANIDIM BÜYÜK İNSAN[/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]ADAM GİBİ ADAM [/FONT][/B]
[B][FONT=Calibri]JELİBON[/FONT][COLOR=White][FONT=Calibri](YALAKLIK İÇİN DEĞİL ADAM OLANA DEĞER VERDİĞİM İÇİN SEVDİM SİZİ)[/FONT][/COLOR][/B]
Bu forum, bu topic ne olmuş böyle. Kimse kalmamış eskilerden. Bir çok kişi hep bırakıp gitmişler. Çok üzüldüm.
Kandiliniz mubarek olsun cümleten.