-
[quote=saraylı;217226][B]VTRZL için muhtemel ilkeler:[/B]
-[B]Bu sistem, endeks kontratlarında ,trendleri ya da trendlerin bir kısmını yakalayan bir sistem olmalı..[/B]
-Herhangi bir grafik vadesi kullanılabilir,tercihan 60'-30'-20'-15'-10'-5' lık vadeler tercih nedeni olabilir...
-Yatay harekette tamamen flat kalmalı,fat kalmak sizin hırsınızı frenleyen ,bu işteki en önemli pozisyondur.[B]Bütün zararlar ,sistemlerde,dalga boyu küçük yataylardan dolayı oluşmakta ve trendlerde kazanılan puanların önemli kısmını maalesef süpürmektedir...[/B]
-Dolayısıyla bu sistem için flat kalmak,ciddi olarak,2 ardışık trend arası pozisyonudur...
-Trend/yatay hareket durumunu belirlemek için ;bir den fazla tg kullanılabilir..
-Sistem ; trend tg'nin sinyali ile pozisyon açtıktan sonra,eğer trend karlı trade yapamayacak kadar,kısa sürerse,ki bu bizim piyasada çok olmakta,zararlı trade oluşacaktır...Bu durumlar için ,zararların iyice azaltılması için ,ilave birşeyler yapılmalı...
-Biraz önce svg.Strategist'in dediği gibi sistem ;ya yataydan çıkış için CHHVLLV gibi bir sistem kullanmalı ve sonra oluşan trendi ,ho gibi trend takipedicilerle takip etmeli; ya da bir trend tg 'nin sinyallerine binaen VEMA olayında olduğu gibi ;EMA'ların ya da genel olarak HO'ların periodları arttırılıp azaltılmalı,yani sistem ;trend /yatay hareket durumuna göre ,aynı grafik vadesinde,tg 'nin periodunu dinamik olarak ayarlamalı,degişen piyasa koşulları karşısında....
-Diğer bir yöntem ise trend ve yatay hareket başlangıç ve bitişlerini mümkün olduğu kadar kesin olarak belirle...Trenlerde en iyi trend sistemini ve yatayda en iyi yatay hareket sistemini kullan...Yani trend durumuna göre sistemi değiştir...
-Piyasanın dinamizmini takip etmek için diğer bir yöntem de grafik vadesini değiştirmektir:Mesela trend varsa 60' lıkla takip et,dip/tepe yakınında 20' lığa geç ve arkadan başlayan yatay harekette 10' lıkla trade et ,gibi...
-Diğer enteresan bir yaklaşım,swing trading tarzında sadece trendleri takip etmek ve trend bittiğinde ise,yatayın başlamasıyla beraber,swing tradingi terkedip ,daytradinge geçmektir.Bu durumdayatay hareket sırasında,daytrading yapılmalı ve bunun için de ORB-S ya da Mastertrader(=MTR) gibi bazı sistemler kullanılabilir.
-Sistem ; system tester' a konacak gibi kesin formüle dayandırılabilir,ya da system tester 'a konulamaz bir şekilde göz yardımıyla takip edilecek şekilde ,komplike olabilir..Bu durumda performans geriye doğru teker teker çıkartılmalı...
-Bu sistem ;bu haliyle
[B]multiple period indicator,multiple time frame,multiple system,multiple trading style[/B]
şeklinde sınıflandırabileceğimiz ; birden fazla sistemli,her tg nin birden fazla periodunu kullanan,birden fazla grafik vadesinde çalışan,ve de hem swing trading ve hem de daytrading yapabilen bir ana sistem olmalı...
-Sistem ; piyasanın volatilitesini,trend durumunu,yataylığını gözönüne almalı,her yerde hep aynı şey uygulanmamalı!!
-Dalga Teorisi kullanılmamalı..
-...
-...[/quote]
VTRZL için ; bazı fikirleri burada söylemişim geçmişte.bir daha gözden geçirelim ve neler yapılabilir ,düşünelim?:rolleyes:
-
[quote=saraylı;220660]
Fikriniz varsa başka türlü ,lütfen belirtin!;)[/quote]
Sn saraylı klasik göstergerden Williams%,veya stohastic gibi göstergerler aşırı alım satım noktalarına işaret edeceği konusu mutlaka aklınıza gelmiştir.
Devamlı düşündüğüm ho. larda açı bulma,,bu açı ile ho gücünü tesit edilebilirmi fikri ile sanırım sizin ,,ivmelenen ho fikriniz örtüşecek bunuda sabırsızıkla bekliyorum..
-
yatayda ne yapcaz?
[quote=EFE_09;220663]Sn saraylı klasik göstergerden Williams%,veya stohastic gibi göstergerler aşırı alım satım noktalarına işaret edeceği konusu mutlaka aklınıza gelmiştir.
Devamlı düşündüğüm ho. larda açı bulma,,bu açı ile ho gücünü tesit edilebilirmi fikri ile sanırım sizin ,,ivmelenen ho fikriniz örtüşecek bunuda sabırsızıkla bekliyorum..[/quote]
Sto tg si yatayda çalıştığından; trend bitince yatayda sto ile çalışan sisteme geç,ya da yatayda grafik vadesini 60' lıktan 15' lığa düşür gibi çözümler güzel gözüküyor gözüme..
Ya da yatayda tamamen flat kal(ki bu ana çözümdür,ne geliyorsa başıma yataydan geldi!!!) ya da yatayda daytrading yap...
HO Larda açı bulmayı anladım ama bence burada trend esaslı bişey yapalım,[B]TD ile çalışan ,daha önce verdiğim VEMA benzeri trend oldukça HO periodunu özel bir formülle arttıran ve trend sonlarında HO periodunu azaltan bir değişken periodlu HO tasarlayalım önce[/B] ...
Ama bunu da trend varken kullanalım ve yataya girince yukarda verdiğim çözümlere bakalım...
[B][COLOR=blue]Yatayda napcaz,sorun bu?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]-flat kalmak[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]-daytrading yapmak[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]-grafik vadesini küçültüp mesela 15' lığa,aynı HO sistemi ile devam etmek[/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue]-STO gibi yatayda çalışan bir tg ile çalışan sistem kullanmak[/COLOR][/B]
ya da başka çözümler yatay için....
[B][COLOR=orange]ya da yatayda herkes serbest kalsın,sistem karışmasın,isteyen daytrading yapsın,isteyen diğerlerini....[/COLOR][/B]
[B][COLOR=orange]bu son dediğim daha güzel galiba,yatay için seçenekleri koyalım ama ne yapılacağına,uygulayıcı karar versin,herşeyi saraylı'dan beklememeli yaa...:D[/COLOR][/B]
[B][COLOR=orange]hem sonra uygulayıcı ,insiyatif sahibi olsun...[/COLOR][/B]
[B][COLOR=orange]nasıl fikir bu?.lelele[/COLOR][/B]
-
[quote=saraylı;220664]S
[B][COLOR=blue]-grafik vadesini küçültüp mesela 15' lığa,aynı HO sistemi ile devam [/COLOR][/B]
[B][COLOR=orange][/COLOR][/B][/quote]
İçlerinde en zor olan bence bu sn saraylı. sinerji oluşmuşken en zoru zorlayalım derim..naçizane fikrim
-
[quote=EFE_09;220694]İçlerinde en zor olan bence bu sn saraylı. sinerji oluşmuşken en zoru zorlayalım derim..naçizane fikrim[/quote]
Oldu; flat beklemekten daha zor bu seçenek tabi...:p
Zorlayalım bakalım; diğer seçenekleri o zaman rafa kaldırıyorum,isteyen yapar tabi,bana sormasına gerek yokk haa...:..::..:
Şimdi o zaman:
-saatlikte trendi bul.
-giriş yap.
-trend bitince çıkış yap.flat kal.
-trend bitince yatay başlamıştır,düşük grafik vadesine geç(20'-15'-10' Olabilir bakacaz!)
-yatayda aynı sistem ya da başka sistem olabilir,buna da bakcaz.
-bu yeni vadede giriş yap.
-çıkış yap.
-saatlikte trend başlarsa yüksek vadeli grafiğe bak.giriş yap.
algoritma olacaktır..brv
İşimiz zor ve yeni başlıyor....boks.
-
Metastock hakkında
sn metastock üstadları konuyu bölmek istememkle birlikte soru için soracak başka yer bulamadım..eğer link verlirse sorumu o topiğe taşıyabilirim..
Problem:Belli bir şart gerçekleştiğinde o günkü kapanış değerini almak.ve bu değerin 21 günlük ho sunu almak istiyorum ,,eğer şart gerçekleşmiyorsa o günü atlamak istiyorum.atlamak diyorum çünkü hareketli ortalam hesabına katılmasını istemiyorum..
Aşağıdaki formülü yazsamda işime yaramamakta çünkü şart gerçekleştiğinde 0 değeri almakta..buda 21 günlük üssel hesabı içine dahil edilmekte..
istediğim..Eğer O>C değilse hiçbir değer almasın yada 21 günlük hesaba katılmasın..
X:=If(O>C,Abs(H-L),0);XM:=Mov(X,21,E);xm;x
Böyle bir formul mümkünmü acaba..yada fikri olan varsa sevinirm..
-
[quote=saraylı;220708]
Şimdi o zaman:
-saatlikte trendi bul.
-giriş yap.
-trend bitince çıkış yap.flat kal.
-trend bitince yatay başlamıştır,düşük grafik vadesine geç(20'-15'-10' Olabilir bakacaz!)
-yatayda aynı sistem ya da başka sistem olabilir,buna da bakcaz.
-bu yeni vadede giriş yap.
-çıkış yap.
-saatlikte trend başlarsa yüksek vadeli grafiğe bak.giriş yap.
..boks.[/quote]
.lelele.lelele.lelele.lelele.lelele+.
-
MAC,TSI,EMABAND ve TD tglerine ek olarak,TD ile ilgili bir binary wave yapalım:
Bu binary wave yukarı trend varsa +1;yataysa 0 ve aşağı trend varsa -1 versin...
[B]TREND DIRECTION 21[/B]
adı ile(önceden verdiğim TREND DIRECTION21 değildir ,arada boşluk var!)
[B]Q1:=Fml("TREND DIRECTION21");[/B]
[B]Q2:=If(Q1>0.05,1,0);[/B]
[B]Q3:=If(Q1<-0.05,-1,0);[/B]
[B]Q4:=Q2+Q3;[/B]
[B]Q4[/B]
kaydedin.
0,+1,-1 e horizontal line çekmeyi de unutmayın...
-
MS şu anda update edildiğinde görüntü aşağıda:.brv
....ayın 22 sinden beri olan yukarı harekette TD21 ,yukarı trend moduna geçmiş,binary wave 'i de 0 dan 1 e çıkarak bunu gösteriyor...
mart başından beri olan yukarı harekette ise binary wave aşağı trendden yataya geçmiş ve bir daha da aşağı trend vermeden ya yukarı trend vermiş ya da yatay vermiş..
ov li bir yukarı harekette kv li düzeltmelerin yatay hareket olarak tanımlanmasına dikkat edin...:)
[IMG]http://i44.tinypic.com/10wimoy.jpg[/IMG]
-
MS 'u bir daha update ettim;durum:
5 tg tanımladık,hepsini vadeli saatlikte veriyorum,update edip bakması 30'' sürüyo...:)))
TSI......yukarı trend veriyo..
MAC.....ho lar açılmış ve sıkışma yok..
TD21....yukarı trend halinde,kesiklikler olsa da...
EMABAND...mart başından beri yukarı trend veriyor..
[B][COLOR=red]grafikte en ilgi çekici nokta:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]TD 21 binary wave ile EMABAND arasındaki uyum,trend verince trend olmuş diğeri yataya geçince bu da yataya geçmiş..bunu iyi inceleyin geriye doğru.....brv[/COLOR][/B]
[IMG]http://i42.tinypic.com/2416xjm.jpg[/IMG]
-
Bu gece; daha önce bahsettiğim ,trend ile ivmelenen [B]özel bir HO tasarlayacağız,ki bu Emaband ve TD 21 binary wave ile birlikte VTRZL'un bizatihi kendisi olacaktır...:)[/B]
TD21 ile ivmelenen bir HO yapacaz,trend geliştikçe HO nun periodu otomatik olarak artacak ve yatayda ise period otomatik olarak azlaacak.. HO periodu ,trendde yüksek olursa relatif olarak,[B]trenddeki silkelenmelerde sistem poz dan atmayacaktır,buna karşılık tepe ve diplerde piyasa yataya girmeye başladığından,period otomatik olarak azalacak ve sistem dip ve tepeden fazla uzaklaşmadan sinyal verecektir.:)))[/B]
-
İyi geceler,
Bu arada toros hoşgeldin,mailini yeni gördüm...
En son verdiğim grafik ,gelmiş olduğumuz nokta..
Şimdi; TD21 le ivmelenen bir HO geliştireceğiz..:)