[QUOTE=jelibon;270854]Var bi planım tutarsa.
Mayayı çalalımda göle.
Ya tutarsa?[/QUOTE]
akşehir gölü kurumuştu demi?
boş göle maya çalınırmı, atar tokadı.
Jelibon.
Printable View
[QUOTE=jelibon;270854]Var bi planım tutarsa.
Mayayı çalalımda göle.
Ya tutarsa?[/QUOTE]
akşehir gölü kurumuştu demi?
Jelibon.
Beklenildiği gibi Sp 20 haftalıktan geri çekiliyor, aşırı alımdaydı normalleşsin biraz.
jELİBON.
[quote=jelibon;270876]akşehir gölü kurumuştu demi?
Jelibon.[/quote]
abi bırak birde tutarsa süt-yoğurt forex lerine bakmak zorunda kalırsın ne yapacaksın o kadar yoğurdu:..:
[quote=jelibon;270876]akşehir gölü kurumuştu demi?
Jelibon.[/quote]
Bİr dahakine AYI yoğurdu kullanma..:::
Kayahanın gelmesi lazımdı emtia balonu patladı diye, gelmeyince yakalayamıyoruz dibi.
[quote=jelibon;270902]Kayahanın gelmesi lazımdı emtia balonu patladı diye, gelmeyince yakalayamıyoruz dibi.[/quote]
en son arabası duvara çarpmıştı, yaya kalmış gelmesi geçikebilir:)
[quote=jelibon;270902]Kayahanın gelmesi lazımdı emtia balonu patladı diye, gelmeyince yakalayamıyoruz dibi.[/quote]
Kontratın uzlaşma fiyatı nasıl belirleniyor??
[QUOTE=excali;270930]Kontratın uzlaşma fiyatı nasıl belirleniyor??[/QUOTE]
bilmiyorumki, kapanış fiyatı herhalde.
bugün sakat kapanış günü.
çift destek gitmek lazımdı 1173-1178 ve 1160-1167.
Jelibon.
Cümletn ıyı akşamlar 77.000 ve 76.500 seviyelerınden açtıgım kısalarla geceye kısa giriyorum
[quote=excali;270930]Kontratın uzlaşma fiyatı nasıl belirleniyor??[/quote]
bildiğim kadarıyla son 10 dk yapılan tüm işlemlerin ortalaması alınıyor
[URL="http://www.vob.org.tr"]www.vob.org.tr[/URL]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Gün Sonu Uzlaşma Fiyatı[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Günlük uzlaşma fiyatı, ilgili sözleşmede açık pozisyonların yeniden değerlemesinde esas alınan fiyattır. Seans sonunda günlük uzlaşma fiyatı şu şekilde hesaplanır:[/SIZE][/FONT]
[LIST][*][FONT=Arial][SIZE=2]Seans sona ermeden önceki son 10 dakika içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin miktarlarına göre ağırlıklı fiyatlarının ortalaması günlük uzlaşma fiyatı olarak belirlenir.[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Arial][SIZE=2]Eğer son 10 dakika içerisinde 10’dan az işlem yapıldıysa, seans içerisinde geriye dönük olarak bulunan son 10 işlemin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması alınır.[/SIZE][/FONT] [/LIST][FONT=Arial][SIZE=2]Seans sonunda yukarıda belirtilen yöntemlere göre günlük uzlaşma fiyatının hesaplanamaması veya bu şekilde hesaplanan uzlaşma fiyatının piyasayı yansıtmadığına Uzlaşma Fiyatı Komitesi tarafından kanaat getirilmesi durumunda, aşağıda belirtilen yöntemler tek başına ya da birlikte kullanılarak günlük uzlaşma fiyatı tespit edilebilir. [/SIZE][/FONT]
[LIST][*][FONT=Arial][SIZE=2]Seans içerisinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin ağırlıklı fiyatlarının ortalaması,[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Arial][SIZE=2]Bir önceki günün uzlaşma fiyatı,[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Arial][SIZE=2]Seans sonundaki en iyi alış ve satış kotasyonlarının ortalaması,[/SIZE][/FONT] [*][FONT=Arial][SIZE=2]Sözleşmenin vadesine kadar olan süre için geçerli olan ve Borsa tarafından belirlenen faiz oranı, dayanak varlığın spot fiyatı veya sözleşmenin diğer vade ayları için geçerli olan günlük uzlaşma fiyatı kullanılarak hesaplanacak “teorik” vadeli fiyatlar. [/SIZE][/FONT][/LIST]
[quote=GATE;270304]Merhabalar;
KISA pozısyonlarla devam. Ufak trade'ler ıle (75.300 cover; 425 den tekrar KISA) ILE KISA malıyetımı 76.525 e cıkartmıs oldum. Dowdakı 10.630 ıhtımalıne ve pyasadakı PANIKCILERE karsılık; DAHA ONCEKI MESAJIMDA VERMIS OLDUGUM 77.600 SEVIYESINE STOP-LOSS REVIZASYONU YAPIYORUM..
Bakalım slow trader olmanın cezasını 1400 puan karı almadıgımız ıcın cekecekmıyız yoksa dısıplın mı galıp gelecek?:)
Herkese bol kazanclar dılerım.[/quote]
Merhabalar;
76.525 malıyetlı KISA larla devam.
Akdeniz ırkından oldugumuz ıcın bunu muthıs kullanıyorlar...
Bana gore dunyanın en heyecanlı;kanı delı akan ve en cabuk hareket eden mılletıyız...(BORSA DISINDA MUKEMMEL MEZIYETLER)
77.600 STOP-LOSS u korumaya devam. Ancak aynı gun ıcerısınde altında kapanıs hıssetmezsem pozısyonda kalırım...
Bakalım daha INSIDER'lar ne kadar dayanacak... (Bugun credıtın goz gore gore vadelide seansın basında yaptıgı hareket)...
Turkcell garantı tamam... Para olmadıgına gore...
Sıra AKBANK ISCTR de olabılır....
Malum zaten vadelı ekıbı AKBANK ı sevıyor; zıa hareketı kolay...
NOT:Benım gıbı aza tamah etmeyen cogunu zor bulur:)
Artık; persembeden sonra endeskte 56.500-57.500 aralıgı; vadelı ıcınse; 71.700-72600 aralıgı hedefıme gırecektır.
Bol kazanclar dılerım.
[quote=GATE;270953]
Bakalım daha [B]INSIDER'lar [/B]ne kadar dayanacak... (Bugun credıtın goz gore gore vadelide seansın basında yaptıgı hareket)...[/quote]
yıllardır yalama oldular artık baktılar SPK dan sopa yerine övgü alıyorlar hobarey deyip bizi öpüyorlar göz göre göre.dng
Şimdi satışın 29 u değilde 27 sinde gelmesi ayılar için kötü diyorum başkada birşey demiyorum.
Ayı hayvanını seven kişiliğiniz varsa dua edin 29 u tepeleme yapsın yoksa,
eğer yükselen dip yaparsa 2 eylüle sevdiğiniz hayvan kış uykusuna yatar sizde bu sayede kanser olursunuz.
Jelibon.
Dün 75.100 den actıgım pozisyonumu bugun 76.350 den kapadım.
Teknık geegı 76.500 77.000 den kısaları actım.bıraz daha realızasyon beklıyorum en azından 76.000 altı bır kere daha yanmalı
Bir hatay lı olarak burada dun şehit olan polislerimize allahtan rahmet diliyorum.umarım bu memleketın verdıgı son şehit olur.ateş düştüğü yeri yakıyor.allah rahmet eylesin
[quote=EKONOMİST;270970]Bir hatay lı olarak burada dun şehit olan polislerimize allahtan rahmet diliyorum.umarım bu memleketın verdıgı son şehit olur.ateş düştüğü yeri yakıyor.allah rahmet eylesin[/quote]
milletimizin başı sağolsun.yüce rabbim kederli ailelerine sabırlar versinüüü
artist ve marjinal geçinenler dahil hayatın ne kadar anlamsız olduğunu....delikanlı trader olarak geçinenleri büyük acıları yaşadıkça görecem....
para kazanamadan hikyeden pozisyon açanların alayını görecem.....
baş sağlığına gerek yok...nede olsa extra açıklama isteyenler var....
canları sağolsun herkesin.....
ama ne olursa olsun....deftere yazıyorum......ömür biter belki ama acı bitmez....adi herifler....
[QUOTE=jelibon;270432]Şimdi sp'de burada aşırı alım var.
Yorum yanılır ama yorum yapacağım, eğer geri çekilme olursa bu 3 günün içinde herhangibir gün bu alım fırsatı olacaktır. Sonrasında 2 Eylüle yükseliş bekliyorum.
Tek bir teyide ihtiyaç vardır. 61.8'in geçilmesine yani 1139 un geçilmesine, o geçilince 1220 de geçilecektir.
Bu düşüncenin sayımı baştan beri hiç değiştirmeden söylediğim ABCDE yapısının B B düşüş içerisinde oluşmasıdır ve 1011 ile tepmesidir. Yılın düşüğü 1011 veya 945 olacaktır.
1107 üzerinde dirençler 1136 ve 1146.
1107 altında destekler 1090 ve 1058.
Jelibon.[/QUOTE]
Şimdi aşırı alımdan satış yedi 20 haftalıktan, 1107 (1109) noktasına çekildi .50 de kapanış yaptı.
2 gün daha bakacağız. Durum aynı.
Jelibon.
bok var gibi sabaha kadar her yeri okuyanları görecez......hedeflerini de....
benden bu kadar....tüm acımı paylaştım.....bundan samimi artık ne olur bilmem......
ALLAH herkese uzun ömürler versin....ömrümüzden şerefsizleri uzak tutsun....
iyi geceler....
buda harbi son yazım.....yok diyipte 30 kez yazanlara ibret olsun........memleketin böyle artistlere ihtiyacı var.....biz adam gibi adamız...onun bunun ne olduğu belli olmayanların demesiyle anca ceza alırız......
tüm dönmeleri gördüm bu alemde kıvırda kıvırdan tut....ne şiş yansın ne kebap olayları.....
neyse iyi bakın kendinize............aleminde yaşayan ......lar için son vede aleme son yazım.....
bazıları var KINA YAKSIN...........ne......
Çoştun yine Mordak hayırdır kim kızdırıyor seni?
Bide anlamadım başsağlığından bahsetmişsin, umarım birisine birşey olmadı.
Paylaşda bilelim.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;270993]Çoştun yine Mordak hayırdır kim kızdırıyor seni?
Bide anlamadım başsağlığından bahsetmişsin, umarım birisine birşey olmadı.
Paylaşda bilelim.
Jelibon.[/QUOTE]
dostum geçtiğimiz cuma günü annemi kaybettim(daha önce bahsettim ama öküzler anlamadı...yine olayı farklı kıldılar...eeee öküz sonuçta)......olay bu......bazılarına herşey şaka gibi gelir grafik gibi gelirde.....onlarıda görecem.........(onların .....nüde....)
işte bu son yazım.......bundan sonra bu alemden biri dahi ile ne bir selam ne bir sabah olacak......
telefon dahi artık yok......hepsinin ....... nü görecem.....
iyi geceler.....
[QUOTE=mordak;270997]dostum geçtiğimiz cuma günü annemi kaybettim(daha önce bahsettim ama öküzler anlamadı...yine olayı farklı kıldılar...eeee öküz sonuçta)......olay bu......bazılarına herşey şaka gibi gelir grafik gibi gelirde.....onlarıda görecem.........(onların .....nüde....)
işte bu son yazım.......bundan sonra bu alemden biri dahi ile ne bir selam ne bir sabah olacak......
iyi geceler.....[/QUOTE]
Yapma ya, vay be.
Offfffffffff.
Şerefsiz dünya.
Canım sıkıldı Valla.
Ne diyeceğimi bilemiyorum valla, başın sağolsun, mekanı cennet olsun.
of oof.
[quote=mordak;270997]dostum geçtiğimiz cuma günü annemi kaybettim(daha önce bahsettim ama öküzler anlamadı...yine olayı farklı kıldılar...eeee öküz sonuçta)......olay bu......bazılarına herşey şaka gibi gelir grafik gibi gelirde.....onlarıda görecem.........(onların .....nüde....)
iyi geceler.....[/quote]
Sevgili Mordak;
Oncelıkle Basınız sagolsun..
Dunyada herkesın herseyın yerıne konabılecegı zamanın ılac olabılecegı; ancak ana-baba ve allah korusun en agır olan evlat acısının dınmeyecegını bılıyorum...
Bende kısa sayılabılecek bır sure once bır akrabamı kaybettım...
Allah acını hafıfletsın ınsallah; umarım burada acını en azından hafıfletecek yada paylasacak dostluklar kurarsın....
Allah sabır versın mekanı cennet olsun...
Sevgili mordak kardeşim... başın sağolsun... çok üzgünüm.... yeni okuyorum....
[QUOTE=halojen;271004]Sevgili mordak kardeşim... başın sağolsun... çok üzgünüm.... yeni okuyorum....[/QUOTE]
abi sağol bundan sonra artık hayat farklı......yerinede yazdım...hakkını helal et....
[QUOTE=mordak;271005]abi sağol bundan sonra artık hayat farklı......yerinede yazdım...hakkını helal et....[/QUOTE]
hakkım varsa helal olsun...
Sn. Mordak, Başınız sağolsun, sabrınız bol olsun.
[QUOTE=halojen;271007]hakkım varsa helal olsun...[/QUOTE]
canım abim ne demek hakkın var mı.....olmaz mı....yoksa helal et dermiyim....
bu arada gereksiz yere yerinde olaylara sebep oldum.....sağlık olsunda.....
sen hep helal et abicim.....herşey gönlünce olsun.....
[quote=mordak;270984]artist ve marjinal geçinenler dahil hayatın ne kadar anlamsız olduğunu....delikanlı trader olarak geçinenleri büyük acıları yaşadıkça görecem....
para kazanamadan hikyeden pozisyon açanların alayını görecem.....
baş sağlığına gerek yok...nede olsa extra açıklama isteyenler var....
canları sağolsun herkesin.....
ama ne olursa olsun....deftere yazıyorum......ömür biter belki ama acı bitmez....adi herifler....[/quote]
mordak kardeşim, çok üzüldüm,...
allah rahmet eylesin, ben annemi 2004 yılında kaybettim, acıların en büyüğünü o zaman hissettim, allah başta sana ve geride bıraktıklarına sabırlar versin,.....
sayın mordak başınız sağolsun..
yüce rabbim mekanını cennet etsin...
sayın mordak başınız sağolsun, Allah başka acı göstermesin.
basin sagolsun mordak. Allah sabir versin!.
basınız sagolsun syn mordak
Sevgili Mordak,
Başın sağolsun, Mekanı cennet olsun..üüüüüü
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Günaydın, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][U] 28 Temmuz Çarşamba[COLOR="blue"]"Yurtdışı"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/U][/B][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [U] EUR Merkez Bankası Banka Borçlanma Anketi 11:00 Yüksek [/U][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B] USD MBA İpotek Kredisi Başvuruları (Tem 23) 14:00 %7,6 Düşük [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Haz) 15:30 %0,8 -%1,1 Yüksek [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] USD DOE ABD Ham Petrol Stokları (Tem 23) 17:30 360K Düşük [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [COLOR="red"] USD Fed-Ekonomik Değerlendirme Raporu 21:00 Yüksek[/COLOR] [/B][/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U]Bazı [COLOR="blue"]Bilançolar ve beklentileri[/COLOR] [/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sprint Nextel Corporation (S) -0.2$ (Açılış öncesi – 14:00 TSİ)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]The Boeing Company BA 1.01$ (Açılış öncesi – 14:30 TSİ) [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]ConocoPhillips (COP) 1.56 $ (Açılış öncesi – 15:30 TSİ) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]ArcelorMittal (MT) 0.7 $ (Açılış öncesi) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Visa Inc. (V) 0.93$ (Kapanış sonrası) [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B][U][COLOR="Blue"]"Türkiye"[/COLOR] Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]T.C Hazine 5.946 milyon TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][B] Bol Kazançlar..[/B][/SIZE][/FONT]
[B][COLOR=red]ordi [/COLOR][/B]Günaydın,
Uzlaşma Fiyatının nasıl belirlendiğini , Amerika ALTIN Kontratı vade sonu uzlaşması bazında sormuştum. Bu konuda paylaşabilirsen/veya bilen kşiler paylaşırsa sevinirim.
Çok teşekkürler..+.+.
Annenin kaybı başka hiç bir şeyin kaybına benzemez. Mordak başın sağolsun.:(