günaydın... artık günlük kapanışlara bakmak gerekecek,kısa vadeli yorum yapmak güçleşiyor volatilite arttıkça...
şartlar bozulana dek yukarı görüşümü sürdürüyorum.... kolay gelsin efendim...
Printable View
günaydın... artık günlük kapanışlara bakmak gerekecek,kısa vadeli yorum yapmak güçleşiyor volatilite arttıkça...
şartlar bozulana dek yukarı görüşümü sürdürüyorum.... kolay gelsin efendim...
[IMG]http://img.fotoambar.com/img/00007/4af2e83fa182b8dec9c6216419702902.png[/IMG]
ters bayrak sanki...
pivot 67.200......dirençler...67.850...68.550.....
şimdi pala ne yapabilir..yukarı giderse şorta bindirir...bence işine gelmez....
aşağı giderse 67.200...ü geçip..66.400..lere gelir...bu işine gelebilir.....neden gelir...
buradan tepki koyar ve tüm şortları olmasada önemli bölümünü indirir....
gelecek tepki 67.100...67.850.....lere kadar uzayabilir.....
bu bugün benim baz senaryom.....yani şorttan sadece tekrar binmek için panik yeresi
olan 66.400 civarında ineceğim...ve oradan gelen tepki daha güçlü olacağından
67.100 muhtemelen yukarı geçilip..67.850..test edilirken tekrar şorta bineceğim...
b planı ise..önce yukarı gitmesi 67.850...yi geçip 68.550..ye varmadan aşağı yönelmesi..bu durumda izleyip bu aralıkta ilave kısa açmayı düşünüyorum...
[quote=boz ayı;248497]pivot 67.200......dirençler...67.850...68.550.....
şimdi pala ne yapabilir..yukarı giderse şorta bindirir...bence işine gelmez....
aşağı giderse 67.200...ü geçip..66.400..lere gelir...bu işine gelebilir.....neden gelir...
buradan tepki koyar ve tüm şortları olmasada önemli bölümünü indirir....
gelecek tepki 67.100...67.850.....lere kadar uzayabilir.....
bu bugün benim baz senaryom.....yani şorttan sadece tekrar binmek için panik yeresi
olan 66.400 civarında ineceğim...ve oradan gelen tepki daha güçlü olacağından
67.100 muhtemelen yukarı geçilip..67.850..test edilirken tekrar şorta bineceğim...[/quote]
[I]bu planı uygulaması için belirli bir bantta longçu biriktirmesi gerek..bu bant...67.100..67.850...gibi olabilir...100..200 puan sapmalar ..fakeler[/I]
[I]hesaba katımalı...şu anda bunu yapıyor bana göre...[/I]
[quote=boz ayı;248499]b planı ise..önce yukarı gitmesi 67.850...yi geçip 68.550..ye varmadan aşağı yönelmesi..bu durumda izleyip bu aralıkta ilave kısa açmayı düşünüyorum...[/quote]
[I]b planında ise.....pala buradan long açıp..şort biriktirmeli...ama buda yetmez..akabinde sert bir şekilde yukarı yönelmeli ve 67.850 üstünde[/I]
[I]kalarak 68.550..lere kadar en az gitmeli.....bu oldukça riskli ..ama b planımız bir kenarda dursun...[/I]
son olarak haftanın en önemli olayı g.20....mayıs 2009..dan beri ilk defa anlaşamadılar..kamu borcu g.20 ..yi dağıttı..ve sıkı maliye politikası öne çıktı..
gevşek para politikasıda tartışılmaya başlandı...büyümeyi olumsuz etkileyen bir durum..borsalar büyümeyi satın alırlar..bu durum olumsuzdur..ayrıca g.20 arasında
ikiye ayrılma ve çatlak oluştu...ABD.. VE AB...ayrıştı..sadece onlar değil diğer ülkelerdede ciddi ayrışma var..ve sonuç herkes kendine uygun olanı uygulayacak..
bu en kötüsü...ABD..ye uygun olan AB.. ye zarar verir..çin VE JAPONYAYA uygun olan
dünyaya zarar verir.....
[B]finansal olarak daha önce servet etkisi yaratan borsaların desteklenmesi bitmiştir....[/B]
önümüzdeki iki ile dört ay arasında bu olumsuzluğu borsalar negatif fiatlar.....bende
EYLÜL..de beklediğim kırılımı TEMMMUZ.a revize etmiştim...son gelişmeler çerçevesinde
yeniden revize ihtiyacı doğdu..ve kırılımı BAŞLADI kabul ediyorum...........
[B]67.500...[/B]bu rakkamı bir yere yazalım bence.......
vob...da bu rakkam çok önemli.....bazen destek olacak ..bazen direnç...
bu rakkam destek olmadan vob..da ben hayat görmem...direnç olursa kısalarımla
arkaya yaslanırım..........
bir önemli hususta....yurt dışındaki tepkiler vereceğimiz cevap...tv..lerde uzmanlar
yurt dışından pozitif ayrıştık diyorlar...yurt dışı tepki yapsın..bir iki gün yükseldin göreceğiz....bu hareket bizde mal basma olarak kullanılacak bana göre.....mal basarken
yükseltmek gerek...ama sonrası....göreceğiz bakalım....kim ne kadar ayrışmış..
öyle kolay kolay ayrıştırmazlar adamı.....not artsada....
Mrb. buradaki ustaların yorumlarına dayanarak perşembe günü 70,500 den sort pozisyon açacaktım takasbank beni kabul etmemiş, olmadı ahh ahh. kısmetten fazlası olmuyormuş
[quote=atakir;248553]Mrb. buradaki ustaların yorumlarına dayanarak perşembe günü 70,500 den sort pozisyon açacaktım takasbank beni kabul etmemiş, olmadı ahh ahh. kısmetten fazlası olmuyormuş[/quote]
sn.atakir bu işte usta..üstad...falan filan hikaye...sakın ola başkalarının aklıyla iş yapmayınız...okuduklarınız aklınıza yatıyorsa kendi aklınızla iş yapmış olursunuz..gazete okur gibi..bu işi bilseydik burada işimiz olmazdı.
biz sadece aramızda fikir alışverişi yapıyoruz..ben aşağı diyorum...bir dostum yukarı diyor..neden diyorum...anlatıyor..kafama yatıyor veya yatmıyor..ama kararı ben veriyorum....
kararı mutlaka parayı basan verir...riski alan verir....
[QUOTE=prodrive;248463]Selam Dostlar,
epeydir yoktum, güzel değişiklikler olmuş. Halojen, üstad kaliteli ve seviyeli bir ortam yaratmışsın ellerine sağlık umarım bu yönde devam eder. Müsaden olursa arada bende katkıda bulunmak isterim.
[/QUOTE]
müsaade ne demek dostum, hoşgeldiniz...:)))
topiğimiz her türlü fikre analize açıktır...katkılarınız bizi memnun eder