Jelibon ana sayımı.
Jelibon.
Printable View
Jelibon ana sayımı.
Jelibon.
Bu sayım dünyada numunedir sadece Jeliboncada vardır.
2000 e 2007 ye tepe A ve C der.
III yukarı 2000 de veya 2007 de değil truncate olarak 2011 de bitmiştir yada kanalın sonuna gidip 2012-3013 de bitecektir.
Eğerki MAYIS 2011 tepesi E nin A tepesi ise KASIM 4 düşüğü B düşüşdür ve yeni zirve yapacak olan C yukarının içindeyiz.
Jelibon.
Dow.
a yada c sayımı.
2a mı bitti 2c mi?
Değer iddiam yoktur yapı anlatılıyor.
Jelibon.
Gümüş
Uzun vadeli ana destek 24.46-26.05 dir.
Maksimum düşüş 17.54-19.75 dir.
Haftalık direnç 36.05-38.85 dir.
Aylık direnç 40.21-43.38 dir.
Yıllık direnç 49.90-52.00 dir.
Uzun vade alım aralığı 17-31 dir.
Orta vadede nötral trade rangededir. 24-26 ile 38.85-43 arasında.
Beklenildiği ve önceden anlatıldığı gibi 6-12 aylık sürünmenin 7 inci ayındadır.
18.90 dan beri öküzseldir.
Kısa vadede 33.57 üzerinde öküzseldir.
32 altında nötral, 29 altında ayusal olur.
Destek 27-28 direnç 35.50-37.50 dir.
Jelibon.
Gümüşte 15 günün yarısından yarısından itibaren başlayan güçlülük 26+72 saate 18 ekimde tepe yaptırdı.
Bu haftaki herhengi geçen haftayı geçişte cycle inverse olur.
İnverse olmazsa ay dönümüne düşüş inverse olursa ay dönümüne yükseliş gelecektir.
Ay dönümü 10 kasım eksi artı 72 saattir.
Yine tuttu 11 kasım ana tarihiyle.
İş çok basit bu hafta düşmesi öngörülendir ancak destek bulup cycleı inverse ederse 10 kasıma yükselecektir. Endeksde aynı.
Trader 10-11 kasımı beklemeli.
Jelibon.
Bugün gümüş
Dirençler 34.65-35.20 ve 35.70-35.87.
Destekler 33.65-34.15 ve 32.20-32.87.
İki destek aralığı kritktir.
Satışlar iki destekde karşılanırsa 10 kasıma yukarı gider.
Karşılanmazsa 10 kasıma düşer.
Jelibon.
bir yarım saat işim var, geliyorum.
dün gece yazı yazacaz dedik kafayı kaldıramadık yol yorgunluğundan.
jelibon.
Sayin Jelibon degerli calismalarinizi bizimle paylastiginiz icin size yurekten tesekkur ederim. Bizlere isik tutuyorsunuz.
Sizin calismalariniza benzer bir calismayi IMKB icin yapan bir arkadasim 4 Kasim tarihini on plana cikariyor. Acaba bizde bayram tatilinin bir etkisi olabilir mi?
[QUOTE=elmas;380216]Sayin Jelibon degerli calismalarinizi bizimle paylastiginiz icin size yurekten tesekkur ederim. Bizlere isik tutuyorsunuz.
Sizin calismalariniza benzer bir calismayi IMKB icin yapan bir arkadasim 4 Kasim tarihini on plana cikariyor. Acaba bizde bayram tatilinin bir etkisi olabilir mi?[/QUOTE]
Sayın Elmas,
Bizde bayram ve ppk işi çok karıştırıyor.
Jelibon.
Jelibon bir değer yazacak 6.08 ve taciz veya ihlal olmayacak hadi oradan he he.
Jelibon.
Biraz daha müsade maalesef.
Biraz analiz yapacağım ama saat 3-4 den sonra olacak ancak.
Jelibon.
[quote=jelibon;380221]Jelibon bir değer yazacak 6.08 ve taciz veya ihlal olmayacak hadi oradan he he.
Jelibon.[/quote]
NOKTASAL+. BORUSAL.brv JELİBONSAL.lelele
Çok teşekkürler sn jelibon gümüş konusundaki bilgi ve yorumlarınız için önümüz aydınlandı,sağolun varolun...
Papatyamania.
Buda tam oldu.
Tam tepeleme.
çökecekse jelibon verir tarihi.
20-31 dedik yine sonuna doğru 27-28 i tepe oldu ve yıkıldı dünya.
Jelibon.
altın da sapıttı
Altın bu hafta
dirençler 1749-1757 ve 1775-1820.
destekler 1708-1717 ve 1667-1683.
JELİBON.
[QUOTE=jelibon;379982]
Yine second reflection patternde öngörüldüğü üzere altın hedefte detsek bularak 1680-1690 ı parçalayarak öngörülen 1720-1750 haftalık direncine geldi. Geliş tarihi 26 ekim 72 saat olması işin cabası.
Güçsüz cycle 26 + 72 saatte tepeleme yapıp düşüşe geçmeli. Geriye dönüp bakatsanız altında tarihler vermiştim 23-28 diye. Bu tepelemeye geldi.
Peki bundan sonra tepeleme olunca 15 gün satacakmı?
Yoksa güçsüz cyclea inversemi yapacak.
[COLOR="Red"]1725-1750 altı üstüdür iş.[/COLOR]
1750 üstü 1800 e boştur.
Jelibon.[/QUOTE]
jELİBON.
bUGÜN aLTIN
DİRENÇLER 1748-1757 VE 1769-1780
DESTEKLER 1714-1728 VE 1693-1705
jELİBON.
Disiplin
Şimdi diyelimki burada yazılan 26 +72 saatte beklenilen hedef 1750 ama haftalık direnç 1725-1750 orada short oldunuz.
Burada disiplin gerekir.
Pazar gecesi yene müdahale sayesinde 1750 üzerinde tam korkarken cumadan altını gömdüler.
Burada açık söyleyim yene müdahalenin yardımı oldu.
Ancak burada gizliden yardımı olan sadece yene müdahale değil iyi çalışılmış ve önceden yazılmış bir direnç ve oradan dönmesi kadar açılan short trade'e mutlak stop koyulması gerekliliği idi.
Şimdi burada 1752 yaparak stop sınırlarını feci zorladı bu lanet sarıgız.
Ancak trader için burada önceden planlamanın önemi ortaya çıkmıştır.
Jelibon.
Orada oturup düşünülecek ikinci bir şans yoktur.
Trade önceden planlıdır ve günler önce burada iki yere short için verildi.
İlki 1680 ve o geri çekilmesini 80 puan olarak yaptı. Orada da 15 puan kazık attı önce.
Buradada 1750 ye feci sıkıştırma geldi.
Burada 2 puan sıkıştırma yaptı. Hatta korktum bir ara bir üste 1757-1769 amı gidiyor diye?
Bu işin sorgusuz zor kısmıdır.
Jelibon.
Bu durumda kendini bir anda stopa uyup uymamak konusunda ikilemde buluyorsun bu ikilem elbette sana şu soruyu kendi kendine sordurtur:
Piyasa benim istediğim ve hazırlandığım şekilde gitmiyormu?
Burada kafan gider gelir ve açtığın pozisyonun stopunu kaldırarak pozisyonu cover edersin ve
VE GELECEK SEANS SENİN PLANLADIĞIN HAZILRANDIĞIN HAREKET BAŞLAR.
AMA BİR BAKMIŞSIN SEN İÇİNDE YOKSUN.
Jelibon.
BU SANA KAFA KARIŞIKLIĞI DIŞINDA İNTİKAM DUYGUSU EKLER.
VE ELBET KAYIP EKLER.
Bu durumla hiç karşılaştınızmı?
Jelibon.
her daim.
Genellikle dediğiniz gibi oluyor!
Karşılaştıysanız ki kesin karşılaştınız.
Buna biraz yorum yapayım istedim.
1. Trade planına uymadınız ve stopunuzu kaldırarak cover ederek pozu ki bunun sebebi işlerin istediğniz gibi gitmeyeceğini düşünmenizdir aslında hata yaptınız.
2. Teminatınız az ve bu dahada kötü bir durum.
Unutmayın pozda iken ve pozda olmadığınız zaman düşünme tarzınız aynı değildir.
Pozda iken kafanız daha karışıktır.
Pozda olmakla olmamak ayrı ortamlardır.
Diyelim short açtınız, neden açtınız? Elbet piyasanın düşeceiğini tahmin ettiğinizden.
Ve fiyat öyle gözüküyorki sizi stoplatacak.
En azından grafik öyle gözüküyor diyelim.
İŞTE ŞİMDİ YANLIŞ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ DÜŞÜNMEYE BAŞLADINIZ.
Ve şimdi yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz ve ne kadar çabuk çıksam bu pozdan o kadar iyi olur diye düşünüyorsunuz, daha iyi olacak diyorsunuz içinizden çıksam daha iyi olacak diyorsunuz, çünkü negatif düşüncülerle yanlış yapılmamış ama şimdi size yanlış gözüken pozdan dolayı rahatsızlığınız var ve
BU SİZİ KEMİRİYOR.
BİLİNKİ PİYASA BUNU SİZE YAŞATMAYI SEVER.
İşte bu durumda bir trader rasyonel düşünmek durumundadır. Şu anlattığım ortam sizi rasyonellikten uzaklaştıracaktır. Bunun sebebi pozda olmanızdır.
Asla unutmayın burada sadece egonuz yok paranız var.
Jelibon.
[quote=jelibon;380356]BU SANA KAFA KARIŞIKLIĞI DIŞINDA İNTİKAM DUYGUSU EKLER.
VE ELBET KAYIP EKLER.
Bu durumla hiç karşılaştınızmı?
Jelibon.[/quote]
heh heh.kom
intikam.boks. ve ladygold mu?.lelele yani REAL PALA.dng
EGO'mu trade ederken kenara bırakır(tam olarak bırakabildiğime de emin değilim):( ve systemlere göre hareket edebildiğim oranda kazanabileceğimi düşünüyorum+.
yoksa THE END :dü:.uyk
Unutulmasın kafanızın en karışık olmadığı an piyasada pozunuzun olmadığı andır.
Pozda olduğunuz an işe artık bilinki objektiften çok subjektif bir yapıdasınızdır.
Pozda olduğunuz an oyunda oyuncusunuzdur.
Ve kafanızdaki acaba doğrumuyum yanlışmıyım düşüncesi sizi kafa karışıklığına iter.
Bu durum öğrenilemeyecek bir durum değildir.
Tek bir şeye ihtiyacınız var oda disiplindir.
Disiplinle plana uymak zorundasınız. Ve stopu kaldırmamalısınız.
Neyi planladısanız ona gitmeniz gerekir.
Bu adam ne anlatıyor ne planı benim planla işim olmaz kaldıki planın stopundan bane ne?
diyorsanız zaten tek yolunuz var kapatın hesabı kendinize para kazandıracak birşey bulun para kaybettirecek değil.
Ama trade plan ister, plandada disiplin ister. Ayrıca plan ın tek başına anlamı yok plan yaptın uymadın ne işe yarar?
Planı yapacan ve uyacan başka yol yok.
Jelibon.
Elbete ara sıra plana uymadığın zamanlar olacaktır. Bunun az olmasına dikkat edeceksin. Bu çok az olmalı. Ve terslik çok açık görüldüğünde olmalı.
Burada anahtar açık görürlülük olmalı. Birşey çok açık netse, uymayacağın durumlar azınlıkta olsa mutlaka olmalı.
Jelibon.
Gerçek şu:
Planların ne kadar basit olursa olsun planlarını takip etme ve uygulama sayın ne kadar azalırsa para kazanma şansın da o kadar azalacaktır.
Elbet para kaybetme şansında o kadar artacaktır.
Soru?
Herhangibir iş varmı bildiğiniz planlama veya strateji olmadan para kazandıracak? (varsa özel kutuma atın bende ona gireyim).
Jelibon.
Şimdi yeni soru?
Bir traderın planı olmadan para kazanabileceğine inanıyormusunuz?
Trading bir iştir.
Ne tradede ne herhangibir işte plan ve starateji olmadan para kazanmak mümnkün değildir.
Jelibon.
Şimdi örnek:
Basit plan dedim.
Plan şu altın dirençde ve diyelim atıyorum bazı zamanlar var eğilimler var altın için fed toplantısı öncesi düşer, vade kapanışlarında düşer. Bunu biliyorsun ve bu planla dirençde altını satıyorsun.
Yaptın. Aklına hemen geldi, yanlışmıyım doğrumuyum sorusu.
Ve hemen gittin bu sorudan dolayı stopunu ayarladın ki kaybın olsada çok olmasın.
Uygulama şu şekildir. 1/2 yi az kaarda kapatırsın. Bu şart değil bunu planladın. Plan örneği veriyorum bu yazıda. Planın başka şekilde olabilir. Yeterki bir planın olsun.
Diğer 1/2 yi haftalık destdekde kaarı alırsın. Mesela.
Bu bir plan örneği.
ASLINDA GERÇEK ÇÜNKÜ ALTIN 1750 SHORT BUGÜN HAFTALIK DESTEĞE DEĞDİ.
Jelibon.
üüü Sn jelibon sizin bu yazdıklarınız sistemi olupta onunla işlem yapanlar için benim gibi sistemi olmayan foreksprostaki grafik ve sistemlere göre hareket etmeye çalışan ve acemice bu konuda hiçbir eğitim almamış kimseler için zor işler,ben siz altın için haftalık değerleri vermeseniz nerden bulacağımı dahi bilmiyorum en hazla günlük olarak söylediğim siteden aldığım değerleri kullanıyorum,kaldıki gümüş konusu dahada sınırlı ,yani benim işim daha çok şansa bağlı,eğer sizde burda bilgilendirme yapmasanız halimiz harap,eğer gümüş orta vade desteklere gelirse alıp birdaha satmayacağım İnşallah! üüü
Plan kısmı tamam. Yeterki olsun.
Sırada plana uyma olayı var.
Bu zor kısmı işin.
Bazısı için kolay.
Çoğunluk için zor.
Ve çoğunluğun başarıslığın nedeni:
Plana uyma olayı.
Basit çok basit bilinmesi gereken şudurki: Plana uymazsan başın belaya girer. Plana uymak iyi yada kötü zamanda her zaman yapılması gereken ama YAPILMASIDA EN ZOR OLAN OLAYDIR.
Piyasada en rasyonel olacağın an poza girmeden önceki andır yani flat olduğun andır.
Planıda en iyi yapacağın an bu andır elbet. Bu anda yapacağın plan sana büyük ihtimal kazandıracaktır ayrıca.
Altın aldın plansızca diyelim. Kafana göre takıldığın bir ortamda elbette para kazanamayacaksındır. Plan ve uygulması olmalı.
Disiplin yoksa yada disiplini öğrenemiyorsan vadeli piyasalar zordur.
Disiplini öğrenmelisin.
Şimdi bir soru daha:
Disiplin yok plan yok. Trade ettin ve kazandın.
Bu olunca dedinki kafandan vay be bu iş olacak bu şekil.
HADİ ORADAN BU SADECE BİR ŞANS.
40000 KERE BU KADAR ŞANSLI OLMAYAKSIN.
Şimdi başka şekil düşünelim.
Örnek.
Bir trade planlaması. 1725-1750 short. Başladın açmaya bu geniş bir aralık. Adam gidiyor tam noktaya 1750 ye 2 puan geçiyor.
Şimdi bir kere kişinin burada ilk hatası direnç geniş olsada tepe araması. Aramayacak. Araya araya 40000 yediler gördük.
Acele etmeyeceksin. Erken girmeyeceksin.
Stopu hatalı seçmeyeceksin.
Diyelim hepsini hatalı yaptın.
Erken girdin ve tepe aradın.
BUNLAR OLMAMASI GEREKLİ AMA OLUYOR.
PLANI TERK ETMEZSEN YİNEDE KAZANIRSIN.
BUNU YAPARKEN STOPU SADECE AMA SADECE 2-5 PUAN ÇOK SINIRLI OLARAK DEĞİŞTİREBİLİRSİN. EN KÖTÜSÜ COVERA GİTMEKTİR AÇIK NET HARİCİNDE ELBET.
PLANA SADIK KALMAK BURADA ANAHTAR.
Jelibon.
[QUOTE=turkishmojo;380366]üüü Sn jelibon sizin bu yazdıklarınız sistemi olupta onunla işlem yapanlar için benim gibi sistemi olmayan foreksprostaki grafik ve sistemlere göre hareket etmeye çalışan ve acemice bu konuda hiçbir eğitim almamış kimseler için zor işler,ben siz altın için haftalık değerleri vermeseniz nerden bulacağımı dahi bilmiyorum en hazla günlük olarak söylediğim siteden aldığım değerleri kullanıyorum,kaldıki gümüş konusu dahada sınırlı ,yani benim işim daha çok şansa bağlı,[COLOR="Red"]eğer sizde burda bilgilendirme yapmasanız halimiz harap,eğer gümüş orta vade desteklere gelirse alıp birdaha satmayacağım İnşallah! üüü[/COLOR][/QUOTE]
Aslında yazdıklarım biraz öngörücüler için geçerli, sistemcilerin planı sisteme uymak olmalı.
Sizin yapmanız gereken riski hep azda tutmak, kaldıraça girmemek.
Şu kırmızı işaretlediğim burada yayınlanmış aylar önce yayınlanmış bir plandır.
Sizde bu plana plan yapmışsınız.
Güzel birşey.
Demekki bir planınız var.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;379801]
Tr 55700 altı üstüdür. [COLOR="Red"]Altında kapanış 52500 den 55000 e hedef koyar. [/COLOR]
Arada destekler 55300-55500, 54800-54900, 53800 dür.
Garanti 6.08 altında ayu yaslanır. Kırılmaza alum fırsatıdır.
Jelibon.[/QUOTE]
DÜNKÜ KAPANIŞ NOKTASAL BORUSAL.
55700 ALTINDA yazılan kırmızı hedefe HEDEFE GİRİLDİ.
6.08 E İHLAL GERÇEKLEŞTİ VE TEPİP 55700 DE NOKTASAL BORUSAL KAPANIŞ YAPTI. ne zaman ihlal etse tepiyor.
55700 ALTI ÜSTÜ.
Yukarıda 56400-56500 direnç, 55400-55700 pivot.
57200 bir sonraki direnç.
55400-54500 destekler.
Bir ew grafiği verdim, sadece bir tane verdim, dalga geçer gibi geldi i ye. İmkb 100 için ihlal etmedi.
İmkb 30 da i ye ihlal oldu. O ew yerine 48XXX-61700 ün .50-.618-78 fibolarına bakmak daha mantıklı şu durumda. İhlal yok ama 30 endeksde var, buda beni düşündürüyor.
Jelibon.
Dow için öngörülen 20-31 ekim tarihinde 27-28 inde gelen tepeden 11 kasıma düşüş ağırlıklı senaryomuz devam ediyor.
Bu düşüşün çöküş düşüşümü yoksa a yukarıya b düşüşmü olacağı kritik olacaktır.
Düşüş 11000-11250 de sınırlı kalırsa ardına bir c yukarı göreceğiz.
Bu ağırlıklı senaryodur.
11 kasım dibe gelirse alırım.
Aksinde 5-6 trade gününde tekrar tepeye yönelme olursa 11 kasım tepeye gelirse satarım.
7 trade gününe herşey net açık olur.
Şimdilik ise fibo pencerede gerçekleşen yukarı harekete 27-28 inde 1291 oewsinden short olunarak bekleniliyor.
Burada anahtar günlerdir al tutta duran orta vadeli indikatör olacaktır. Ona bir taciz gelecek. Sinyal dğişimi yada değiştirmeme önemli olacak. 27-28 shortun stopu 27-28 barlarını yukarı geçmektir.
Jelibon.
Oewler
1291 (kapanış bazında kırılmama ve dönüş 20-31 fibo pencere, PAPATYA)
1261
1240 (dünün direnci)
1222 (şimdilik bunun altı üstü önemli)
1187
1176
1168
1146 (1222 altında kalırsa hedef)
1136
1107
1090 (kapanış bazında kırılmama, 1075 e sarkış ve dönüş) (3-4 kasım) PAPATYA
1058
1041
1032
1018
1007
Jelibon.
TRADEDE PAPATYADAN BAŞKA GERÇEK OLMAZ OLAMAZ.
31 İNİ BURADA NET AÇIK VERDİK VE GECE JAPONYADAN MÜDAHALE HABERİ ÇIKTI.
O GÜNDEN BERİDİRDE OLUMSUZ HABERLER ARDI ARDINA GELİYOR.
BİZ TARİH VERİRİZ ALEM BAHANEYİ BULUR.
HABER MABER TIRVIRIDIR TEK GERÇEK PAPATYADIR.
Jelibon.
1285 DE İKİ YATAY KAPANIŞ, SERT HAREKET BEKLENTİSİ VİX AŞAĞIYA DEĞMİŞ ELBET AŞAĞIYA ENDEKS, ARDINDAN İKİ ADET 90 LIK SATIŞ GÜNÜ, ARDINDAN ELBET 3. ÜNCÜ GÜN ARTI KAPANIŞ YANİ DÜN.
DÜNÜN ÖNEMİ YOKTU BUGÜN İSE ÇOK ÖNEMLİDİR. 1222 ALTINDA KAPANIŞMI ÜSTÜNDE KAPANIŞMI BAKACAĞIZ GÖRECEĞİZ.
BOL ŞANSLAR.
Jelibon.
Sn jelibon 11 kasımda abd de gaziler günü tatili varmış dün gözüme ilişti ,siz daha önceki bir yazınızda piyasalar tatillere yükselerek girmek ister demiştiniz,eğer bu seferde öyle olursa biz bayram tatilindeyken çok şey kaçıracağız demektir!