[quote=saraylı;219064]Rica ederim.
Daha hakkımı helal etmiyorum ,çünkü anlatacaklarım daha bitmedi...:D
Biraz daha sabredin ,o zaman helal edecem..:..:[/quote]
Hocam hiç helalleşmeyelim hep anlatın desek..:..::..:
Printable View
[quote=saraylı;219064]Rica ederim.
Daha hakkımı helal etmiyorum ,çünkü anlatacaklarım daha bitmedi...:D
Biraz daha sabredin ,o zaman helal edecem..:..:[/quote]
Hocam hiç helalleşmeyelim hep anlatın desek..:..::..:
Yarın gece ; VTRZL için son önemli tg yi vereceğim; ki bu da şu anda burada online olan sn.vobarey arkadaşımızın bu sitede vermiş olduğu ve bir polonyalının bulduğu "Trend Direction" tg sidir...
Bu tg yi burada verdiği için sn.vobarey'e teşekkür ediyorum,bu şekilde ben de önemli bir şey öğrenmiş oldum...:)
Sn.Saraylı 2-3 gundur siteye girmemiştim eklediğiniz tg leri metama bi ekliyim bakayım değişik neler var yine derken trend direction msjınızı şimcik gördüm:) Şahsım adına tşk ederim verdiğiniz bunca emeğe bir katkım olabildiyse ne mutlu bana...
Açık söylemek gerekirse alış satış koşulları trend direction dan oluşan stopları puanlamalara ve zamana göre olan bir sistemi ben yaklaşık 9 ay full mekanik uyguladım iyi de para kazandım ancak kendisi eylül kasım 2009 döneminde çöktü ve hala da kendine gelebilmiş değil:))Hani işi bilmeyen biri olsa bu piyasaya sihirli bi el dokundu ve piyasa hareketleri tamamen değişti diyebilir ki zaten piyasada bizlerden oluşuyorsa o da kendini geliştircek ama dimi :))
Herneyse gösterge gerçekten süpper bir gösterge bence sadece mekaniksel olarak yataylarda aciyip çarpılıyor belki bu çarpılmaları kullanmışsınızdır fikir olarak tam bilemiyorum ancak bu sistemi bıraktığım için baya mutluyum çünkü artık o kadar az zarar ediyorum ki binlerce şükür psikolojim dimdik ayakta... Umarım bu emeklerinizin sonunda sizinde bahsettiğiniz gibi herkesin az zarar eden ve az ama sürekli kazanan bir sistemi olur...
Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin....
[quote=vobarey;219068]Sn.Saraylı 2-3 gundur siteye girmemiştim eklediğiniz tg leri metama bi ekliyim bakayım değişik neler var yine derken trend direction msjınızı şimcik gördüm:) Şahsım adına tşk ederim verdiğiniz bunca emeğe bir katkım olabildiyse ne mutlu bana...
Açık söylemek gerekirse alış satış koşulları trend direction dan oluşan stopları puanlamalara ve zamana göre olan bir sistemi ben yaklaşık 9 ay full mekanik uyguladım iyi de para kazandım ancak kendisi eylül kasım 2009 döneminde çöktü ve hala da kendine gelebilmiş değil:))Hani işi bilmeyen biri olsa bu piyasaya sihirli bi el dokundu ve piyasa hareketleri tamamen değişti diyebilir ki zaten piyasada bizlerden oluşuyorsa o da kendini geliştircek ama dimi :))
Herneyse gösterge gerçekten süpper bir gösterge bence sadece mekaniksel olarak yataylarda aciyip çarpılıyor belki bu çarpılmaları kullanmışsınızdır fikir olarak tam bilemiyorum ancak bu sistemi bıraktığım için baya mutluyum çünkü artık o kadar az zarar ediyorum ki binlerce şükür psikolojim dimdik ayakta... Umarım bu emeklerinizin sonunda sizinde bahsettiğiniz gibi herkesin az zarar eden ve az ama sürekli kazanan bir sistemi olur...
Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin....[/quote]
sn.vobarey,
Gerçekten güzel bir tg bu,ama her tg belli dönemlerde ciddi zarar yazdırabiliyor..
Piyasa ; özellikle her sisteme ciddi zarar yazdıran dönemleri yaşatmak üzere kurulmuştur zaten..
Ben bunu,VTRZL içinde kullandım ve bu sistemin yapımı 1 hafta içinde bitecek,ama tartışması tabi biraz daha sürer..
Benim kullandığım şekliyle bu tg ,eylül-kasım döneminde iyi çalışmış ,şimdi baktım da...:rolleyes:
inş okuyan arkadaşlara faydalı bir sistem çıkacaktır diye düşünüyorum...:)))
tşk.ler...:)
Sn Saraylı Hocam bu sistemde dahil tüm paylaşımlarınız için yürekten teşekkürler :)
[quote=saraylı;216617]Genel olarak söylediklerinize katılıyorum sn .Strategist,
Eğer bir sistem tasarımcısı [B]trend/yatay hareket[/B] ayrımını kendi sistemi içinde formüle edebilse,bu işi sistematik olarak çözmüş olur..
Şöyle düşünün:
Diyelim ki bir mekanik sistem geliştirdim ,bu sistem yatay hareketin yaklaşık olarak başını ve sonunu veriyor ve burada flat kalmanızı sağlıyor ve sonra aşağı ya da yukarı trend başladığında ,tam dip ve tepeyi bulamasa da ,kendi görüşü itibarıyla trend başladığına hükmettiği anda,trend yönünde sinyal veriyor ve trend bittiğinde ya da zıt sinyal geldiğinde ,yatay hareket başlayacak diye ,sizi flat pozisyona tekrar sokuyor...
Böyle bir sistem az kazandıracak ama ,çok daha az kaybettirecektir.Çünkü yatayda işlem yaptırmayacaktır.
[B]Trend/yatay hareket ayrımını sistematik olarak nasıl yapabiliriz?[/B]
1.)Dalga Teorisi ile: Bu teori alternatiflere dayandığından ve mekanik olarak sistematize edilmesi çok zor olduğundan ,bu çalışmada pek işe yaramayacaktır.:o
2.)ADX,VHF,r-squared, RAVI gibi tg 'ler yardımıyla : Bu tg lerle çalışmanın da yukarda belirttiğiniz gibi çeşitli mahzurları var,mesela geç kalma gibi...Hiçbir işe yaramazlar demiyorum,dezavantajları var diyorum...Mesela benim önceden verdiğim VEMA , r-squared yardımıyla trend durumunu nazar-ı itibara alan bir üssel ho idi..
3.)[B]HO ' lar yardımıyla: (burası önemli!!!)[/B]
a.)HO 'ların birbirine göre pozisyonları trend/yatay hareket ile ilgili ciddi ipucu verir.Bir trend geliştikçe HO ların arasındaki mesafe belli bir eğimle açılmakta ve dip/tepe oluşumu sırasında ,genelde max noktaya çıkmakta ve yatay hareketin başlamasıyla yine bu mesafe yavaşça kapanmaktadır...
b.)İkinci bir özellik ise ,farklı periyodlardaki HO'ların,bir trend kuvvetlendikçe ,birbirini trend yönünde kesenlerin sayısındaki artıştır...Çok kuvvetli trendlerde hepsi birbirini aynı yönde kesmekte ve yatay harekette ise birbirini aşağı ve yukarı kesen sayısı dengelenmektedir.
c.)Üçüncü bir özellik ise HO'ların yüzdesel değişimlerinin,trendlerde daha kuvvetli olması ve yatay hareketlerde ise bu değişimlerin,son derece düşük olması ve dolayısıyla,yüzdesel HO diyebileceğimiz bu yeni ortalamaların ,yatay harekette ,yatay seyretmeleridir.
[B][COLOR=red]4.)Çok özel bazı tg ler yardımıyla: Böyle bir trend tg sini bu sitede bir arkadaş verdi sağolsun ,ama maalesef pek kimse üzerinde durmadı...[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red](Niye durmadı?):p[/COLOR][/B]
Sonuç olarak ; yatay harekette flat bırakan ve sadece trendlere katılım sağlayan ; bir mekanik sistem geliştirilebilir:
Böyle bir sistemin adı:
[B]VOBTREND ZEROLOSS (= VTRZL) [/B]
olsun.Böyle bir sistemin [B]amacı zararlı işlem yapmamaktır[/B],tam dip ve tepeyi bulmak değildir.Amaç zararlı işlem yapmamaktır ,ama arasıra, tabi zarar yazar.Eğer yukarda verdiğim bilgiler doğrultusunda ,böyle bir sistem yapılabilirse,şöyle bir stratejik algoritma geliştirilebilir:
-trend başladığında poz al.
-trendin %40-%60 ını yaklaşık yakala.
-yatayda flat kal.
-ya da yatayda , ORB-S gibi ya da başka iyi bir sistemle daytrading yap.
-asla trend varken daytrading yapma.
-yatay hareket bittiğinde ,başlayacak trend için hazırlan.
Bu konular üzerinde düşünmeli sanki ,gibi gibi....:)[/quote]
VTRZL için bu gece 4.tg yi verelim.Bu tg sn.vobarey tarafından bu sitede yayınlanmıştır ilk defa,kendisine teşekkür ederim...
Bu tg yi 3 değişik periyodda ve saatlik vadelide kullanacaz.
[B]TREND DIRECTION13[/B]
[B]{TDF Index by Piotr Wojdy³o}[/B]
[B]{Wska¼nik kierunku i si³y trendu}[/B]
[B]per1:=13;[/B]
[B]MMA:=Mov(C,per1,E);[/B]
[B]SMMA:=Mov(MMA,per1,E);[/B]
[B]IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2);[/B]
[B]IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);[/B]
[B]DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);[/B]
[B]AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;[/B]
[B]TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);[/B]
[B]NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);[/B]
[B]-0.05;0.05;ntdf[/B]
[B]TREND DIRECTION21[/B]
[B]per1:=21;[/B]
[B]-0.05;0.05;ntdf[/B]
[B]TREND DIRECTION34[/B]
[B]per1:=34;[/B]
[B]-0.05;0.05;ntdf[/B]
bU TG +0.05 üzerine çıkınca yukarı trend ve -0.05 altına gelince aşağı trend ve ikisi arasında yatay hareket gösterir.
+1 ve -1 değerlerine gelince tam trend vardır,mesela şu anda tg +1 de ve tam yukarı trend var!
Bu tg trend ve yatay hareket durumunu söylediği gibi trendin yönünü de söyler.:)
Bu tg yi uygulamada genelde 21 periodla kullanıyorum,period işi size kalmış?
TREND DIRECTION(=TD) kısaca diyelim..
Aşağıdaki grafikte son dönemin trendlerini öellikle 21 lık olan çok güzel vermiş,67.000 den beri yukarı trend vermekte..
[IMG]http://i40.tinypic.com/egwwsy.jpg[/IMG]
VTRZL sistemimiz için,
MAC,TSI,EMABAND ve TD tg lerini geliştirdik ya da aldık....
Pazartesi akşamından itibaren; elimizdeki bu malzeme ile nasıl bir sistem türetebiliriz,ona bakacağız..O zamana kadar hem biraz dinlenelim,hem de burda yazılanlar hazmedilsin..En geç gelecek haftasonuna kadar VTRZL ,arz-ı endam eyleyecektir..:)
Zarar etmeyen,güven veren,trendleri yakalayan,bir sistem...
saraylı üstadınm sizin burada paylaşımlarınız olduğunu duyupda takip etmeyen yoktur sanırım..İleri düzey metastock kullanıcıları gibi metastocka yeni başlayanların sizi takip ettiğini biliyorum..
Metastock formülleri ile yeni tanışan arkadaşlar olabilir düşüncsi trend direction üzerinde pratiklik sağlamak açısından input formulunu ekledim(bu kadar basit eklemeyi matah bir şey gibi yansıtmıyorum ukalalık olarak algılanmasın lütfen)..bu şekilde her seferinde formülün içine girmeden periotları değiştirerek grafik üzerinde çalıştırabilirler..
Per1:=Input("Periot?",1,2000,3);
MMA:=Mov(C,per1,E);
SMMA:=Mov(MMA,per1,E);
IMPETMMA:=MMA - Ref(MMA,-2);
IMPETSMMA:=SMMA - Ref(SMMA,-2);
DIVMA:= Abs(MMA - SMMA);
AVERIMPET:= (IMPETMMA+IMPETSMMA)/2;
TDF:= Power(DIVMA,1)*Power(AVERIMPET,3);
NTDF:=TDF/HHV(Abs(TDF),per1*3);
-0.05;0.05;ntdf
[quote=hilmi;216690]Ben farketmedim, sanırım bu işi az bilenler de benim gibi fark etmemişlerdir.
Eğer o tg yi tekrar buraya yazarsanız çoğunluk ilgilenir.
Yazabilirmisiniz ?[/quote]
[quote=saraylı;217214]Est,
Ben bu işi çok bildiğimi söylemedim,çok bilen çok yanılır.!!üüü
O tg 'nin ne olduğunu araştırmak,iyi bir sistem öğrenme vesilesi olacak!!
Dolayısıyla, yazamam...:rolleyes:[/quote]
Trend Direction'ı sormuşsunuz zamanında,ben de sistemi öğrenmek için şu anda yazamam ,demişim...
Zamanı gelince de ,şimdi etraflı yazdım..
svg.hilmi...:)
Sn saraylı Vobtrend zeroloss sisteminde yatay piyasada çarpılmamak için trend oluşumunun teyidini bekleyeceğiz buda trend bir süre başladıktan sonra sstemin sinyal verceği anlamına gelmektedir .peki oturduğumuz bu trendden optimum ölçekde faydalanmak için ekstra gösterge kullanmamız gerekirmi yada hangilerini kullanmamızı tavsiye edersiniz
[quote=EFE_09;220645]Sn saraylı Vobtrend zeroloss sisteminde yatay piyasada çarpılmamak için trend oluşumunun teyidini bekleyeceğiz buda trend bir süre başladıktan sonra sstemin sinyal verceği anlamına gelmektedir .peki oturduğumuz bu trendden optimum ölçekde faydalanmak için ekstra gösterge kullanmamız gerekirmi yada hangilerini kullanmamızı tavsiye edersiniz[/quote]
Svg.EFE_09,
VTRZL ; kafamda daha önce dizayn edip hepsini yayınladığım bir sistem değil,ben de şu anda muhtelif şeyler düşünüyorum...
[B]Evet,dediğiniz gibi yatayda flat beklerken ,başlayan trend belli bir olgunluğa gelince ,sistem gir demeli...[/B]
Ancak oturduğumuz trendden opt bir biçimde yararlanmak derken,tam dip ve tepeyi bulmak anlaşılmamalı,hedefimiz o değil,trendin bitmesi anlaşılmalı,ama trendin bitmesini nasıl formüle edecez.onu daha düşünüyorum??Mesela TD ile mi?
[B]Aklıma gelen en uygunu ,[COLOR=magenta]TD ile ivmelenen özel bir HO sistemi[/COLOR] tasarlayıp,trendin başlamasıyla bu HO yönünde girip,trend bittiğinde bu HO lara bakmadan flat olmak ,mesela?[/B]
[B]Ya da EMABAND 'ı verdiğim periodlarda uygulayıp yataya girdiğinde flat kalmak ve trende girdiğinde poz a girmek ,gibi?.lelele[/B]
Ne dersiniz?:confused:
Fikriniz varsa başka türlü ,lütfen belirtin!;)