-
[quote=teo;83012]425 kademesi %16.55 ile şu an öne geçti (volumepoc), bakalım bu oranı aşagıyamı, yukarıyamı dağıtacaklar...[/quote]
arkanizdan geliyorum anlamaya calisiyorum yani bu kademede alim yaptilar neredemi satacaklar demek istiyorsunuz boylemi anlamaliyim. illa akumulasyonun arkasindan distribusyon mu gelmeli. bu kada kisa zaman araligindami olmali pek anlamadim.
-
[quote=Dantes;83031]arkanizdan geliyorum anlamaya calisiyorum yani bu kademede alim yaptilar neredemi satacaklar demek istiyorsunuz boylemi anlamaliyim. illa akumulasyonun arkasindan distribusyon mu gelmeli. bu kada kisa zaman araligindami olmali pek anlamadim.[/quote]
bunu bilmiyoruz,sadece bu kademe yuklu alım ve satım oldu...demek ıstedım sadece...
-
Günlk Trend Aşağıya, Tepki için Alım 34350, Satım 34625.. Bendeki Volume POC :34 450 ,Vol VAH :34650, VOL VAL :34350
-
[quote=bgungor68;83036]Günlk Trend Aşağıya, Tepki için Alım 34350, Satım 34625.. Bendeki Volume POC :34 450 ,Vol VAH :34650, VOL VAL :34350[/quote]
sn gungor sizdemi kademeleri matriks ekranindan aliyorsunuz
-
Matriksten bilgi export ettigimde gelen Volume bilgisini kullanıyorum. Derinlik ekranları yoktur bende..
-
MP de Trend için karar verirken Bugun + Dun + DUnden önceki günlere bakılması gerekli diye düşünüuorum. bu 3 gün arasındaki POC,Va, Volume POC, degerleri arasındaki ilişki trendi gösteriyor. Ama daha kesin bir ilişki tanımı yapamadım.
Böyle diyor adamın biri :
Trade setup #2a: In a down trending market, when the current session opens within the previous VA enter a short trade at the upper VA placing a stop 1.5 points above the Day Before Yesterday’s/DBY POC or High Volume Level/HVL (the open price must be at least 2 points below the previous days upper VA)
Trade setup #2b: In an up trending market, when the current session opens within the previous days VA enter a long trade at the lower VA placing a stop 1.5 points below the DBY’s POC/HVL (the open price must be at least 2 points above the previous days lower VA)
-
hassas islemler yapiyorsaniz mesela dun sn teo soylemistim soyle acildi sunu gecmedi gibi.
her gun dogruyu bulmak guclesiyor birgun matriks dogru bir gun matriks downloderin gosterdigi mesela bugun gunlukler yanlis acilis 34 825 35.000 degil.35.000 ikinci islem. dikkat
-
kim posteki sayar "almost no one"
-
sizden bir ricam var ustad 15 dklik bir kademe analizi yapabilirmisiniz benim icin
toplam volume ve diger seylerde anormal tutarsizliklar var.9.30 dan 12 ye kadar olsa yeter.30 dk varsa o da olur ugrasmayin.
-
Sayın Dantes kendinizi niye yoruyorsunuz,trend ne demek, otur bekle demek..Tepse ne yazar...
Herşey piyasanın ikramına kalmış bu aşamada,200 de kazanılır 2000 de, ağanın eli tutulmaz.
-
[quote=teo;83090]Sayın Dantes kendinizi niye yoruyorsunuz,trend ne demek, otur bekle demek..Tepse ne yazar...
Herşey piyasanın ikramına kalmış bu aşamada,200 de kazanılır 2000 de, ağanın eli tutulmaz.[/quote]
bugun icin degil yarinlar icin dusundugum seyleri deniyorum bir yandan
-
Sn. Teo, artık stop loss kullanmıyorum. Stop loss yalan bişi.. Trend- destek -direnç . bunları bir kenara attım artık ..yanılıyormuyum?.. Diğer bir değişle kazanan taraf olunca kuralını kendin koyuyorsun.. :)..
Shortları tutuyormuyuz ?
-
[quote=bgungor68;83150]Sn. Teo, artık stop loss kullanmıyorum. Stop loss yalan bişi.. Trend- destek -direnç . bunları bir kenara attım artık ..yanılıyormuyum?.. Diğer bir değişle kazanan taraf olunca kuralını kendin koyuyorsun.. :)..
Shortları tutuyormuyuz ?[/quote]
ben stopu sadece val yakın ıse kullanıyorum, burayı aştıysa kullanmıyorum..
Normalde shorta devam gibi gözüküyor...Bugun guzel para kazandık.MP sayesınde...
-
[quote=teo;83208]ben stopu sadece val yakın ıse kullanıyorum, burayı aştıysa kullanmıyorum..
Normalde shorta devam gibi gözüküyor...Bugun guzel para kazandık.MP sayesınde...[/quote]
tesekkurler. fakat nasil oldugunu hala anlamadik.
-
sunu merak ediyorum ustad dun biliyorsunuz 3-4 saat yatay kalip yukari atak yapti sonra asagiya selale orada bozmayipda nasil simdi(bugunde yatayiz) yukari gider gibi bir ongorude bulunuyorsunuz.shorttan longu dusunuyorsunuz.
-
[quote=Dantes;83466]sunu merak ediyorum ustad dun biliyorsunuz 3-4 saat yatay kalip yukari atak yapti sonra asagiya selale orada bozmayipda nasil simdi(bugunde yatayiz) yukari gider gibi bir ongorude bulunuyorsunuz.shorttan longu dusunuyorsunuz.[/quote]
ben bu ongoruyü mp dışında sadece sp nın yataylıgından yaptım,acılıs dırek dıpten oldugu ıcın sp nın yataylıgını kullanıp dunku kapanısa cekerler dıye dusundum ama olmadı, bu hata oldu, bugun toplam da 200 puan zararım var.
Yenıden shorta dondum...
Spot ve vob halen acılıslarına bıle gelemedı.Bu nedenle bızde su an teknık olarak yatay gozukse bıle yatay degılız, ve trend konumu devam edıyor...
-
[quote=teo;83512]ben bu ongoruyü mp dışında sadece sp nın yataylıgından yaptım,acılıs dırek dıpten oldugu ıcın sp nın yataylıgını kullanıp dunku kapanısa cekerler dıye dusundum ama olmadı, bu hata oldu, bugun toplam da 200 puan zararım var.
Yenıden shorta dondum...
Spot ve vob halen acılıslarına bıle gelemedı.Bu nedenle bızde su an teknık olarak yatay gozukse bıle yatay degılız, ve trend konumu devam edıyor...[/quote]
tesekkurler
bende 250 puan kar edebildim ama sabirla onuda sizden ogrenmeye calisyorum taa 11.30 dan beri tutuarak dun tutsaydim dah iyi olurdu gerci.
sanirim 11.30 ila 16.30 arasi alis satisi dengede oldugu biraz alisin hafif agir bastigi donemdi simdi dengede bakalim ne tarafa devam edecek.
-
Bende trend hala aşağı der.. Bir kısım shortlarımı kapattım. Kalan sağlarla devam. Sanırım hafta sonuna kadar çok sıkı bir aşağıya düşeceğiz. TPO Above / Below : 74/66, Vol Above/Below POC : 115354 /97736.. Poc ların yukarısımda yogunluk var..
-
Geceye short devam edeceğim, yarın yukarı açılırsa al verir, ama geleceği bilemeyiz, mevcut durum short...
-
ustad dun vix icin yazidiginizi okudum bir terslik var sanki sn teo. mesela vix 7 ocakta 40 i gecip 20 ocakta tepe yapip donmus. dow baktigimizda ise dususe 7 ocakta baslamis 26 ocaga kadar dusmus. 40 i gecip donus sinyaline kadar sat dogru olmazmi.
-
[quote=Dantes;83759]. 40 i gecip donus sinyaline kadar sat dogru olmazmi.[/quote]
evet dogrusu bu, ben dönüş ibaresini yazmadım galiba, dalgınlık haklısın...
-
sn teo gecmis olsun babaniza.
-
sn gungor asagida bir development oldu sizce drift yapip IB ye yonelirmi.
-
sn.Dantes, size katılıyorum. sanki IB ye dogru gelecek gibi. Shortları cover ettim. beklemedeyim. volume Poc, VA Poc ta aynı seviyede.. Volume Poc nereye çekerse oraya gidecegiz galiba..
-
evet buyuk olasilikla drift yapacagiz 325 ten poz aldim bakalim ne olacak
-
525 te ciktim dow biraz geri saracak gibi.dowa bakmamam gerekli her seferinde bunu yapiyorum dayanamiyorum.
-
Shortları erken cover ettik galiba :).. yön tekrar kuvvetli aşağıya..
-
sn teo olsa sorardik
category 2 deki steplerin ayni oldu once asagida develop yapti sonra drift sonra tam develop olmadigi icin minus develop yapti simdi developu tamamlayip fully curve olusturup bitirecek. iyi yorum yaptim ama.
-
[quote=bgungor68;84049]Shortları erken cover ettik galiba :).. yön tekrar kuvvetli aşağıya..[/quote]
bence yerinde ettin (arada long olmadin drfit yaparken ben oldum ama erken ciktim) cunku veri cok iyi geldi giderdi sn teonun soyledigi gibi(o da longdu sabahtan hemde) kimse tutamazdi ama bu dow manyak hemen shortcular hortluyor. gecende kotu veride manyak gibi aldilar. bugun karda olan yoktur bizden baska.
bu olaganustu bir durum trend bitti kapandi yeni trend yukari basliyordu kafasini ezip yine cevirdiler.
-
Bu müthis hareketli gunun hareketli Mp den gorunusu:
[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/9216/mp122vt4.png[/IMG]
-
[quote=Dantes;83901]sn teo gecmis olsun babaniza.[/quote]
teşekür ederim,size sayın Gungor ve diğer düşünen arkadaşlara...
-
Bu arada SAyın Dante uyarınız için teşekürler, Catedral telefonla haber verdi sorunuzu 'pocun aşağı gitme olayına' bende size güvenerek ekranı görmeden,32525 den shorta döndüm, ve gece kapanışta da yine hastanede olduğumdan ve yönü göremediğimden telefon talimatı ile flate geçtim...
Sayenizde para kazandım ben hastanedeyken...
-
Şimdi burda olurum olmam, mutlaka aklınızda bulunması gereken bir konu var.
MP kurallar çok net.
VA ustu ve VA altı bırde POC var.
POC en adıl fıyat almak veya satmak ıcın
VA ustu veya VA altı kırılma demektır.
Kırılmalarda Trend varsa alım yapıyoruz,Yatay pıyasa ıse satıs yapıyoruz.
Bır traderın en onemlı bılmesı gereken kurallar sudur.Bır cok sey vardır ama en onemlısı ve para kazandıran sadece 2 sey var.
1-Gune baslarken bu market nedır
Swıng,yatay
Trend
2-nerede poz alacagım, nerede ne olursa cıkacagım
Bu ıkı soru kafanızda net ıse avantaj sıze calısır.
bazen kaybedersınız ama uzun vadede hep kazanırsınız.
Benım bu ıkı sorunun cevabını bulmam 10 yılımı aldı ve bır servet kaybettım,
Artık ufak buyuk kazanıyorum,kayıplarım cok az ...Zarar buyuk, yolum uzun
Bugun dıger topıkte S&P yataya gectı yazmıstım,dısarı cıkmadan once,
Ne yaptılar kırılmalarda aldılar ve tekrar yukarı cıktı.
Butun mesele marketı anlamak,
Bu denızcının lımandan ayrılmadan once kendısıne sordugu sorudur?
Denız nasıl, sakınmı,dalgalımı, fırtına mı var.
Cunku 3 kosulda farklı trade olayını gerektırır..
Sevgıler...
-
Sn. Teo geçmiş olsun. Durumu yeni öğrendim çok üzüldüm. Acil şifalar dilerim...
-
[quote=teo;84234]Bu arada SAyın Dante uyarınız için teşekürler, Catedral telefonla haber verdi sorunuzu 'pocun aşağı gitme olayına' bende size güvenerek ekranı görmeden,32525 den shorta döndüm, ve gece kapanışta da yine hastanede olduğumdan ve yönü göremediğimden telefon talimatı ile flate geçtim...
Sayenizde para kazandım ben hastanedeyken...[/quote]
insaallah babaniz sifa bulmustur.
ben bir acemiyim ustad.iltifatiniza tesekkurler.
evet poc hem asagiya kaydi drift yapacak diye yazdim ve yapti. sonra asagiya minus dev yapti ama cok uzatti geri donmedi.
aslinda bir ara veriden once hareketlendi ve yukari gidiyordu bu veriden az sonrada devam etti ama
( [B]ama poc u yukariya tasiyacak yeterlilikte olmadi poc zaten oynanamakla bir ayagim cukurda mesaji verdi [/B]ama yine goremedim sadece dolmusa gelip cogu gibi zarar etmekten kurtuldum) sonra amansizca verdiler ben 325 longtum birara bunu gorunce 525 flat oldum ileri gidip drifti tamamladi hatta Ib nin ustune cikti sahte kirilma yaptilar (bunlar mp yi bile yaniltirlar) gordugum halde geri sarmada kayitsiz kaldim.
siz olsaydiniz daha iyi olurduk.
mp iyi guzelde cok kural su kural bu kural mutlaka birine uyuyor ama o kadar seyi kafada tutmak icin cyborg olmak lazim.:)
-
Bugun yukarı trend olma ıhtımalı var.
S&P halen yatayda, bunu da kullanırlar sanırım, yurt dısı yatay olunca en ıdeal durum, dıledıgını yaparsın tahtada...
-
Maça girmek için ilk 1 saati bekliyoruz. Daha olaya dahil olmadık :) VA yukarıda olusursa Long, yoksa short trade.. VAH tan sat, VAL dan Al..
-
[quote=bgungor68;84419]Maça girmek için ilk 1 saati bekliyoruz. Daha olaya dahil olmadık :) VA yukarıda olusursa Long, yoksa short trade.. VAH tan sat, VAL dan Al..[/quote]
Bu konuyu neden farklı yorumladınız, Sonucta tıckın kac dakıka oldugu onemlı degıl bence, ama bunu da dusunecegım,
Ben her zaman ılk ıkı tıckı ınıtıal alıyorum.
Kıtapta boyle yazıyor,ama tıckın uzunlugu mutlaka 30 dak olacak dıye not dusmemıs...
-
Bugun Yatay trend sanırım. TPO Above/Below 24/13, Val Above/belove 37257 / 24622..
TPO POC : 32.525 .. IB range cok genis. Dunku POC tan yuksegiz. Al-Sat stratejisi gider bugun..
-
Bızde durum su sekılde, goruslerım.
Vob kuvvetlı alda, ve trend modunda...
Spot yatayda ,
Ne olur.
Vob trend modunda oldugu ıcın.Spotu yukarı zorlar ust banda...
Spotun vobu zorlayacak su an ıcın durumu pek yok...