-
[QUOTE=Se_M;516404]yok başgan dolarda shorttum kapadım sabah. şimdi bakınıyom...
papatya çiçeği saydırıyom long mu short mu... durum flat.
resmen ıkınma piyasası oldu ya. ne adam gibi düşüyo ne de çıkıyoo.
trade edip duruyo büyükler... akşama bi daha basarlarr[/QUOTE]
akşama kalmadı başgann...:D
-
-
[quote=uzun;516406]dolar
3.34,5[/quote]
bist100 75100 bu direniş kalıcı mı ?
önce piyasa ayarlaması yapılıyor olabilir... ( ARMUT PİŞİYOR)
Hikayeside hazırlanır er geç...
-
[QUOTE=uzun;516407]bist100 75100 bu direniş kalıcı mı ?
önce piyasa ayarlaması yapılıyor olabilir... ( ARMUT PİŞİYOR)
Hikayeside hazırlanır er geç...[/QUOTE]
3.35-36 aralığına direnen bist direne direne kazanmayı öğrenebilecek mi ?
-
-
selamun aleykum gardaşlar.
Asti başgan şu dolar için bi gorrective grafik at da içimize su serp.. yanıyozzz..
-
[quote=uzun;516364]global kriz gelmeden yangından mal kaçırma babında çalışmalar mı var bilemiyorum.
Vatandaş ekonomik çöküntüden etkilenmeden istedikleri oluşumları (anayasa, başkanlık vs...) oylatmaya aceleleri de olabilir..
Siyasal yapılanmada yeni oluşum ya da yeni yapılanmada değişik kadrolar hazırlığı varsa ve bu oluşumlarda yer bulamayacak olma ihtimali olanların ittifaklarıyla az zamanlarında kendi devamlarını sağlayabilecek işleri başarmaya ihtiyaçları var gibi...
Global krize yakalanmadan önce dereyi geçmeye bakacaklar...
Yoksa krizle beraber tarih olma ihtimalleri de var....
Ne verseler yetmeyecek gibime geliyor...
Denize düşen yılana sarılırmışşş
akepe içinde başkanlık için oylamada birlik korunamayabilir...
Sarıldıkları bahçeli oyları da kendi içlerindeki fireyi saramayabilir...
Yani mecliste oylamayı yapmak dahi büyük risk...
Fetö nün siyasi ayağı varsa ve korkulanda bu ayaksa.... Bu ayak başkanlığı onaylamaz...
Kılıçdaroğlu na ısrarlı çağrının altındaki korku da budur. Ve risk almaktan çekinceleri olduğu açıktır...
Sıkışma olmadan patlama olmazmış... şimdiki sıkışmanın patlamasından oluşacak yani durumda
[color="red"]hayata yerleşmek ve yarına kalmak adına [/color]
kimler neler yapıyor ve yapacak izliyoruz...[/quote]
düşük faiz yüksek dolar ortamı borsaların dip oluşumunu tamalayıp yüksek getiri potansiyelini hazırlar.
Tr de 2017 yılı boyunca böyle bir ortamda gelecek zig zaglarla oluşturulacak en düşükten sonra.... (2017 de oluşacak dip en az 2-3 yıl aşağı geçilmez diye düşünüyorum..)
sonrasında da
tl ve dolar bazlı kayıplarını telefi edip karlı bölgeye geçer...
2018 borsamızın yukarı seviyelere çekilmesi planlanıyor.. 2019 seçimlerine kadar piyasalar düşük faizle yükselebildiği kadar yükselmesinin hazırlığı olabilir...
Iç siyaseti kontrol etmek için mevcut iktidarın yukarıda yazdığım projeyi hayata geçirmesi gerekiyor... Planlamaları böyle olabilir. Ancak makro ortam bu duruma nasıl etki eder o belirsiz. Makroya söyleyecekleri olmaz da mikroyu yönlendirmeye çalışmaları olasıdır... Makro öngörüleri eğer mikro planlarına temel teşkil etmişse ve doğru makro öngörüleri olursa 2017 diplerine yakın girilecek borsalar 2018 den itibaren büyük kazanç vaad ediyor olur....
-
[QUOTE=Se_M;516421]selamun aleykum gardaşlar.
Asti başgan şu dolar için bi gorrective grafik at da içimize su serp.. yanıyozzz..[/QUOTE]
Valla aga... bi zamanlar orta halli ama gururlu bir analist vardı hatırlar mısın:p abi hatırlarsan bu nunuyu kırarsa uçar, nunu çalşırsa göçer ve bence çalışmayacak tahmininde bulunmuştum...aylık ve haftalık grafları da "dikkaaytt" diye etiketlemiştim...görüntü itibariyle fiyat bollingere yapışmış gidiyor..."run away" piyasada fiyatın döneceği yer piyango işidir...klasik TA çok işe yaramaz.. belki hemen belki 3 vakit belki 13 vakit..bilemeyom..
da bu ipnur vob30 palası aybediyo ya...o nunu kırıldığı gün usd de lonnkklasak hamuduynan yüklemiştik her gün..şimdi kıvrana kıvrana 300-500 puan..peee
[url=http://hizliresim.com/adqmJg][img]http://i.hizliresim.com/adqmJg.png[/img][/url]
-
ya bu arada EURUSD demo hesapta zengin oldum..100000 dolar, oldu 480000 dolar...isteyene sanal mercedes ısmarlayabilirim..a serisi yalnız..ucuzundan..hehe
-
[QUOTE=Se_M;516404]yok başgan dolarda shorttum kapadım sabah. şimdi bakınıyom...
papatya çiçeği saydırıyom long mu short mu... durum flat.
resmen ıkınma piyasası oldu ya. ne adam gibi düşüyo ne de çıkıyoo.
trade edip duruyo büyükler... akşama bi daha basarlarr[/QUOTE]
Senbu işi bilionn haaa... Bu arada özel bir şey sorcam.... neden taban olmuyoruz sence:D
-
[QUOTE=Astatin;516432]Senbu işi bilionn haaa... Bu arada özel bir şey sorcam.... neden taban olmuyoruz sence:D[/QUOTE]
başgan pala tabanı kaymaz materyalden yapmış...
en fazla kayar gibi yapıyo.. ama para sağlam hemen topluyorr.:D
-
viop30 da kontrat sayısı çok arttığında
düşüklerde ise yükselmeye başlama eğilimi vardır...
yükseklerde ise düşüşe geçme eğilimi vardır...
aps sayısı aralık vadede yüksek .. fiyatlarda biraz düşük bence...
geçmiş eğilim aralık vadenin yükselerek kapatabileceğine işaret ediyor...
bakalım neler olur vade sonu görebiliriz gerçekleşeni. :)