yarın garanı 8.00 a bas...odugumun evladı.......
Printable View
yarın garanı 8.00 a bas...odugumun evladı.......
[quote=tractact;219523]70050 ve 70400 dirençleri var... 71500 yolunda...[/quote]
[quote=tractact;219663]yalnızca 70800 kaldı direnç olarak...[/quote]
71,500 benim nihai hedefimdi...
kimse el ovuşturmasın, hedef koymasın, yaralarını yalasın, sarsın sarmalasın kendini,......
herkese iyi geceler herşeyin başı sağlık sıfır hiçbirşeydir ama 1 çok şeydir .....
[quote=indregandi;219923]kimse el ovuşturmasın, hedef koymasın, yaralarını yalasın, sarsın sarmalasın kendini,......[/quote]
bu çıkış hoş deyil, yani bu günkü hoş olmadı, hisseli günlerimi hatırladım, 4 sene olmuş, endex gibisi yok kıymetini bilene,.........
kurtulduğuma seviniyorum hisselerden,.....3, 5 çantacının elinde kıvrananlar, bunu hatırladım grafa bakınca, bar drakula gibi......
ikiye bölsen %2.21 yapıyor, bu bara asansörle çıklırda, asansörle inilirmi,......
zor be, zaman çözer,....
yarında zerre longcuya zarar vermez bu...inanmıyorum....
[quote=eksper;219915]indinin söyledigi tamamen dogrudur...türk borsası tamamen titan saadet zinciri haline dönmüştür......[/quote]
dogrudur..
birleri burda akla hayele gelmeyecek şekilde at koşturuyor..
bu noktada sistemli olmak veya sistemsiz olmayada inanmıyorum..
istediginiz kadar teknigini çizin veya temelini inceleyin malesef işe
yaramıyor..
sürü ne tarafa yogunlaşırsa tersini yapıyor.. bunu yaparken sürüyü
yönetmek veya yön vermek gibi bir derdi yok..
bugün türkiyenin ekonomik durumuna bakıp, inceleyip borsada posizyon
olan veya vob da uzun açan adamın temel teknik yaptıgına inanmıyorum..
yok arap sermayesiymiş yok bu kadar para akıyormuş vs. vs..
sermayenin dini, kitabı, imanı falan yoktur...
ve şu anda turkiyede yapılan gerçeklerle yüzleşme döneminde kendilerine
engel olabilecek ve veya ortak olabilecek kişi, kurum vs gibi gercek
anlamda bu işi bilen kişileri bitirmek.
çünkü şu an yanlarında olan onlarla birlikte para kazanan kişileri bitirmek
onlar için çok kolay... onlar için tehlike işin farkında olanlar....
ve ben bu insanlara aslında kızmıyorum çıkarları noktasında yapması
gerekenleri yapıyorlar. amaç para kazanmaksa kendi oyunlarını oynuyorlar.
istedikleri gibi at koşturuyor ve bu ülkeyi bu halkı soyuyorlar.........
takıldıgım nokta şu...
bu ülkenin bir başbakanı, bir cumhurbaşkanı, bakanları, sermaye piyasası
yetkilileri vs.. var..
bunlar ne iş yapıyorlar
neden ordalar
hangi zihniyete hizmet ediyorlar..
ve en önemlisi bu soyulan halk, her geçen gün biraz daha fakirleşen bu
halk hangi akla dayanarak bunları burda tutuyor???
bunu anlamış degilim...
neyse fazla uzattım:)
iyi geceler degerli dostlar:)
[QUOTE=parite;219928]dogrudur..
birleri burda akla hayele gelmeyecek şekilde at koşturuyor..
bu noktada sistemli olmak veya sistemsiz olmayada inanmıyorum..
istediginiz kadar teknigini çizin veya temelini inceleyin malesef işe
yaramıyor..
sürü ne tarafa yogunlaşırsa tersini yapıyor.. bunu yaparken sürüyü
yönetmek veya yön vermek gibi bir derdi yok..
bugün türkiyenin ekonomik durumuna bakıp, inceleyip borsada posizyon
olan veya vob da uzun açan adamın temel teknik yaptıgına inanmıyorum..
yok arap sermayesiymiş yok bu kadar para akıyormuş vs. vs..
sermayenin dini, kitabı, imanı falan yoktur...
ve şu anda turkiyede yapılan gerçeklerle yüzleşme döneminde kendilerine
engel olabilecek ve veya ortak olabilecek kişi, kurum vs gibi gercek
anlamda bu işi bilen kişileri bitirmek.
çünkü şu an yanlarında olan onlarla birlikte para kazanan kişileri bitirmek
onlar için çok kolay... onlar için tehlike işin farkında olanlar....
ve ben bu insanlara aslında kızmıyorum çıkarları noktasında yapması
gerekenleri yapıyorlar. amaç para kazanmaksa kendi oyunlarını oynuyorlar.
istedikleri gibi at koşturuyor ve bu ülkeyi bu halkı soyuyorlar.........
takıldıgım nokta şu...
bu ülkenin bir başbakanı, bir cumhurbaşkanı, bakanları, sermaye piyasası
yetkilileri vs.. var..
bunlar ne iş yapıyorlar
neden ordalar
hangi zihniyete hizmet ediyorlar..
ve en önemlisi bu soyulan halk, her geçen gün biraz daha fakirleşen bu
halk hangi akla dayanarak bunları burda tutuyor???
bunu anlamış degilim...
iyi geceler degerli dostlar:)[/QUOTE]
canımsın benim...kime kimi şikayet ediyorsun...dingonun ahırı burası.....
[quote=parite;219928]dogrudur..
[COLOR=seagreen]birleri burda akla hayele gelmeyecek şekilde at koşturuyor..[/COLOR]
[COLOR=red]bu noktada sistemli olmak veya sistemsiz olmayada inanmıyorum..[/COLOR]
[COLOR=red]istediginiz kadar teknigini çizin veya temelini inceleyin malesef işe [/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]yaramıyor..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]sürü ne tarafa yogunlaşırsa tersini yapıyor.. bunu yaparken sürüyü [/COLOR]
[COLOR=seagreen] [/COLOR]
[COLOR=seagreen]yönetmek veya yön vermek gibi bir derdi yok..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]bugün türkiyenin ekonomik durumuna bakıp, inceleyip borsada posizyon[/COLOR]
[COLOR=seagreen]olan veya vob da uzun açan adamın temel teknik yaptıgına inanmıyorum..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]yok arap sermayesiymiş yok bu kadar para akıyormuş vs. vs..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]sermayenin dini, kitabı, imanı falan yoktur...[/COLOR]
[COLOR=seagreen]ve şu anda turkiyede yapılan gerçeklerle yüzleşme döneminde kendilerine [/COLOR]
[COLOR=seagreen]engel olabilecek ve veya ortak olabilecek kişi, kurum vs gibi gercek [/COLOR]
[COLOR=seagreen]anlamda bu işi bilen kişileri bitirmek.[/COLOR]
[COLOR=seagreen]çünkü şu an yanlarında olan onlarla birlikte para kazanan kişileri bitirmek [/COLOR]
[COLOR=seagreen]onlar için çok kolay... onlar için tehlike işin farkında olanlar....[/COLOR]
[COLOR=seagreen]ve ben bu insanlara aslında kızmıyorum çıkarları noktasında yapması [/COLOR]
[COLOR=seagreen]gerekenleri yapıyorlar. amaç para kazanmaksa kendi oyunlarını oynuyorlar.[/COLOR]
[COLOR=seagreen]istedikleri gibi at koşturuyor ve bu ülkeyi bu halkı soyuyorlar.........[/COLOR]
[COLOR=seagreen]takıldıgım nokta şu...[/COLOR]
[COLOR=seagreen]bu ülkenin bir başbakanı, bir cumhurbaşkanı, bakanları, sermaye piyasası[/COLOR]
[COLOR=seagreen]yetkilileri vs.. var..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]bunlar ne iş yapıyorlar[/COLOR]
[COLOR=seagreen]neden ordalar [/COLOR]
[COLOR=seagreen]hangi zihniyete hizmet ediyorlar..[/COLOR]
[COLOR=seagreen]ve en önemlisi bu soyulan halk, her geçen gün biraz daha fakirleşen bu [/COLOR]
[COLOR=seagreen]halk hangi akla dayanarak bunları burda tutuyor???[/COLOR]
[COLOR=seagreen]bunu anlamış degilim...[/COLOR]
iyi geceler degerli dostlar:)[/quote]
değerli parite kardeşim, katıldığım bölümleri, yeşille aldım, kırmızı ise katılmadığım bölüm,..... başka şansımız yok, sistemler veya indikatörler bunlar belli bir mantığı barındırıyor içinde, ben bu konuda çok yol aldım, çok ilerledim, paylaştımda forumda,......
problem şu, gündüzken gece, gece iken gündüz gibi davranırsak kayıplar kaçınılmaz oluyor, işte bunun önüne geçilmesi gerekli, bunun borsa ile ilgili yanıda yok, irade ve psikoloji, bir çerçeve içiboş bekle, içi doldu uygula, benim denge verdiğim noktalr, o içi boş yerelere denk gelir ve adıda dengedir, yani py onu dengenin altında yada üstünde dolduracaktır, kesinleştirecektir, o yüzden denge derim, bir çizgi, altı veya üstü, bu çok şeyi değiştirir,........
buna inan,..........
cümleten iyi geceler,
yarın öğlene kadar yokum,....
[quote=indregandi;219935]cümleten iyi geceler,
yarın öğlene kadar yokum,....[/quote]
madem öğlene kadar yoksunuz, kısa da olsa yarın öğlene kadar ki öngörünüz nedir? Sn. Indregandi
[quote=indregandi;219934]değerli parite kardeşim, katıldığım bölümleri, yeşille aldım, kırmızı ise katılmadığım bölüm,..... başka şansımız yok, sistemler veya indikatörler bunlar belli bir mantığı barındırıyor içinde, ben bu konuda çok yol aldım, çok ilerledim, paylaştımda forumda,......
problem şu, gündüzken gece, gece iken gündüz gibi davranırsak kayıplar kaçınılmaz oluyor, işte bunun önüne geçilmesi gerekli, bunun borsa ile ilgili yanıda yok, irade ve psikoloji, bir çerçeve içiboş bekle, içi doldu uygula, benim denge verdiğim noktalr, o içi boş yerelere denk gelir ve adıda dengedir, yani py onu dengenin altında yada üstünde dolduracaktır, kesinleştirecektir, o yüzden denge derim, bir çizgi, altı veya üstü, bu çok şeyi değiştirir,........
buna inan,..........[/quote]
kıymetli üstadım, sistem, indikatör kısacası teknik analizin gerekliliği mevzuundaki fikirlerinize katılıyorum. Fakat özellikle son 1 yıldır bu işin türkiyede raydan attığı düşüncesindeyim. Öncelikle sistem nedir onu bir tanımlayalım, sistem bildiğimiz teknik analiz parametrelerinin(fiyat, ortalamalar, fiyattan oluşan indikatörler vs) sofistike biçimde computerize edilmiş halidir. Neticede sistemlerde temel olarak geçmiş fiyat girdisine dayanır ve gelecekten haber verebilme yetenekleri yoktur.
Şimdi son 1 yıldır memlekette o kadar ilginç hareketler oluyorki(detaya girmiyorum hepimiz biliyoruz) teknik analizin ruhuna aykırı, kitabına aykırı. E buna aykırı oluncada haliyle sistemlerin ürettiği sinyallerde bana göre çok güvenilir değil.
Şimdi çok komik ama sadece EFG ye göre pozisyon alan bir sistemimiz olsaydı, muhtemelen son 1 yıldır en fazla 10-20 pozisyona girer ve min %300 gibi bir kazanç sağlardık ve şu stresleri hiç yaşamazdık. Şimdi burada çok sofistike sistemler oluşturan arkadaşlar mevcut, ileri matematik kullananlar bile var. Saatler harcıyoruz bu işler için ama yukarıdaki basit sistem kadar verimli olamıyor maalesef. çok bilen cok yanılır hesabına dönüyoruz.
Şimdi Türkiyede ciddi manipulasyon var ve bu çok yetkili eller tarafından yapılıyor bence. İşin hem siyasi hemde ekonomik boyutu var uluslararası boyutu var işin içinde 100 yıllık plan var. Haliyle durum bu olunca sistem vs cok güvenilir değil. Yabancı piyasalarda %80 çalışan sistem burada %50 çalışıyor. Bu nedenle teknik analiz ve türevi olan sistemlere cok güvenmiyorum. Açıkçası işimiz zor çok zor.... Hayırlı geceler.