öle on dönüm bostan short ol long ol osman işi deyil bunlar,...
çekerler adamın ayağından halıyı,.....
Printable View
öle on dönüm bostan short ol long ol osman işi deyil bunlar,...
çekerler adamın ayağından halıyı,.....
alırlar anahtarını,....
ben şimdi tvleri bağıtıyomuyum dolar endexsi diye,.....
deyilmi,......bağırtırlar adamı hanfendileri,.....
yorumları artık buraya bakmadan yapamayacaklar,.....
ne yazdıysak onu işleyecekler,....
böyle bu,......
[QUOTE=indregandi;390796]seneryo aynı değişen bir şey yok,.....
sıkıştımı dxy ye aşağı vuruyorlar,.....
dxy de biraz güçlenme emareleri var,...yok deyil,...
anacak kontrol ediliyor,...kontrol edildikçe, bu zaman demek ,....demekki zamn gelecek,....
izlemeye devam,....[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;390799]dün biraz gold çaldılar milletten,...bunda 1710 ve 1703 iki kritik seviye bunların üstünde yaptığı düşüş anlamsız,....hiç bir manası ve anlamı yok,.....
öte yandan ,
gold düşer,
prt kalır veya yükselme eğiliminde,
dxy sabit ve ya düşme eğiliminde,
bunun da anlamı yok,...asimetri olur çünkü,....[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;390802]120 lik te,...7 bar kaldı,.... ......
bu 7 bar sonrası bir trade py olur,....yani yatay bir aralıkta al sat yapılır,....[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;390807]dxy de düşüşün devamı veya çıkışın başlaması için bu gün son,......ama bu gün hareket yok,...sonlanma,....[/QUOTE]
anladınız mı böyle bu,.......
tvler buraya bakacak yorum alacak,....buradan yorum almadan bir yanlarını eksik hissedecekler,......
Quando un uomo ama una donna sono dolori!
Ustadin 73125 ve 73450 rakamlari gorevlerini yerine getirdi. Simdilerde 72400un de altina sarkmya basladik. Altinda 71400 vardi sanirim. Orasi biraz daha saglam gibi.
bak AB 700 trl luk türev py düzenlemesine hazırlanıyor,...
yazdıkmı yazdık,....akvaryum işlerinde,...böle haber gelince analize cuuuuuukkkkk oturacak,.....
elmas ben yazdım abim,.....
71400(575),
70325,....bu ikisi eski merdivenler,.....bir ölçü tabi,....
usd yi tl ye aldığımızda 691xx mü vardı u030 da,...şimdi bakamıyorum, mtx donar disket girdiler çünkü,.....
birde 3 gün düşüş 4. gün dönüş dedik,....dün birinci gündü,....
birde garanlar var ben analizciyim abim trader deyilim,....
yapın bir şeyler cukkalayın işte allah bereket versin deyin,...
ne biliyim yani, ben sadece py yi anlatabilirim çözdüğüm kadarı ile,...
Ustat Garanda ilk vurusta 6.50yi kirmaz diye dusunuyorum. Siz ne dersiniz? .
5.62-5.92/5.92-6.26/6.26-7.18 rakamlarini vermistiniz. Arada da 6.44 ve 6.50 destekleri var, ama ana destek 6.26 seviyesiydi.
bazen göremiyorum bende,....
bu günkü düşüş dxy,....
bunun ölçüsü 73450,....
emareler garanda minörde 6.90 takozun düşmesiydi,...
aralık tarde öngördük, 6.50-6.98 arasında,...
6.50 altında günlük kalış kapanış işret olarak benimsedik,....
6.98 üzerini long için tut olarak benimsedik,....bu şimdi tutti furitti olduğundan,...
şimdi bir treade aralığını bir iki gün önceden öngördük ve bunun içindeyiz şu anda,.....
Ustat emekleriniz icin tesekkur ederim.
dün yazdım elmas, 6.50 öle böle yer deyil dedim,.....uzun ayları kapsıyor, o nedenle kırılışı zor ama muhteşem olur,.....
[QUOTE=indregandi;391202]bakınen yükseği kaç şu ana kadar 1.7770,.....
borumu bu,....deyil,....rakam sadece,.....[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;391203]görürsem yazarım ben onu göreli iki gün oluyor,...
1.7805 daha önemli mesala,....o üst py rakamı çünkü,....[/QUOTE]
buyrun en yükseği kaç, 1.7805 görmüşüz yazmışız,...
Quando un uomo ama una donna sono dolori!
[QUOTE=indregandi;390732]simulede zaten yatay var,.....bir öncekinin taklidi ise bu yatay olacak illaki,....
ayrılışta bir önceki aşağı gitti,...örnek bu tam tersi yukarı gidebilir,...bunlara bakacağız hep,.....
önce realize,
realizenin boyutu,
buna bağlı garan rakamları, teyit edecekmi,...6.98-6.50 arası,....
sonra yatayın ve sıkışmanın yapısı,....
yönün kestirilmesi,
sonra yön ve buna paralel pozisyon,....[/QUOTE]
analizde buradayız,.....oluşumlara bakacağız,...
u030 702xx bunu yazmış olmam lazım geçmişite,.....bu yere çok önemli,...
vob030 da 701xx seviyesi,.....
garanda [I][B]alenen[/B][/I] düşüşün devamı için hep 6.76 altında kalınmalı,......
ölese ne oluyor, 6.76 altında kalış şartı ile, yukarıdaki hedefler test edilebilir,.....
[quote=indregandi;391264]analizde buradayız,.....oluşumlara bakacağız,...[/quote]
üstadım sen müthişsin yaa...eline koluna sağlık....lelele
yani 6.50 nin üstünde diğer yer 6.58 miş,.....
6.64 kırılmamalı imiş önemliymiş,....destekmiş,....
vusd de, 1.7770 ölçü alınabilirmiş,.......üstünde güçlüymüş,.....
gereksiz geriyorlar bu yunan işini,.....hep pompalıyorlar,.....sürü için,...
dici [B][I][I][B]12807[/B][/I][/I][/B],12724,12719,....bunların altında kötü,....
12426, 12391, 12385, 12356 da destekleri imiş,....
bir kayfe yapayım kendime,.......
benim hisse manyak zaten,....
dağıttım onu, çok fena avucumda,.....
tavanlarına veriyorum tabanlarına alıyorum,....
birde pyyi acayip biliyor şerro,......hiç sektirmiyor,....
pynin trend sonuna mutlaka iki üç tavan gidiyor,....daha önece asla yapmaz,.....
oradan anılyorsun zaten,...py yi,.....
böyle hisseler koyun ekranınızda olsun,....pysayı bilir bunlar hep,.....
iyi hafatalar cümleten,......
sayın GANDİ
emeklerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
herkeze iyi akşamlar iyi tatiller...
[quote=indregandi;391085]burada kapitülasyon yükseldi,....73450 short için sabahda yazdım verdim,...geldi gördü orayı tek yer,.....
burada 3 değer verdi bu satış süresinde,...
750xxx,
74250,
73450,...
şimdi bu 73450 de ayrılıyor,....73450 yi geri içeri girerse altında kapadı çünkü,...
74250 ayraç olacak, 750xx a göre belirlenecek durum,...
bunlar minör zamana göre,.....73450 üstünde 750xx içinde kaldıkça py çift karakterli olacak ve 74250 ayraç olacak,....
diğer yönden,...dün ve önceki gün garanı verdik,...
buna göre,...
6.98 üstü tut,...
6.98-6.50 arası trade, ki 6.76 bunun ayracı idi, orada kapadı,...
6.50 altı günlük kalışlar kapanışlar short kriteri idi,...
ölese net olarak, 6.98-6.50 arası trade,...
bu 6.50 öle güçlü bir yapı ki, öle bmle deyil,...dolayısı ile ancak bunun kırılışı short,....
demekki tardede yiz,...
bir diğer konu dxy,....bunda yarın hareket olacak,....o hareket kısa süreli yön verecek iki ,üç gün,....civarında,.....
eğer dxy yukarı yaparsa bunun tepki olup olmadığına bakacam,...aşağı yaprsa zorlama çıkış devam edecek bununda uyumsuzluğuna bakacam,.....[/quote]
ana konumuz bu,.....şimdi bunun üzerine yoğunlaşalım,.....odaklanalım
[quote=indregandi;391133]hareket noktası o rakam yani,....78793[/quote]
birde bu rakam ,....78.793 dxy değeri,...hareket noktası imiş ne yaptı hereket etti,...hereket ederse py saları biraz aşağı alır demişiz, aynen öyle oldu, hareket etti pysaları gerçektende biraz aşağı aldı,....
ölese,......
iki rakam var,....
vobda 73450 ve dxy de, 78.793 rakkamları,....
şimdi garan bakalım,.......
[quote=indregandi;391246]bazen göremiyorum bende,....
bu günkü düşüş dxy,....
bunun ölçüsü 73450,....
emareler garanda minörde 6.90 takozun düşmesiydi,...
aralık tarde öngördük, 6.50-6.98 arasında,...
6.50 altında günlük kalış kapanış işret olarak benimsedik,....
6.98 üzerini long için tut olarak benimsedik,....bu şimdi tutti furitti olduğundan,...
şimdi bir treade aralığını bir iki gün önceden öngördük ve bunun içindeyiz şu anda,.....[/quote]
[quote=indregandi;391251]dün yazdım elmas, 6.50 öle böle yer deyil dedim,.....uzun ayları kapsıyor, o nedenle kırılışı zor ama muhteşem olur,.....[/quote]
[quote=indregandi;391271]ölese ne oluyor, 6.76 altında kalış şartı ile, yukarıdaki hedefler test edilebilir,.....[/quote]
[quote=indregandi;391273]yani 6.50 nin üstünde diğer yer 6.58 miş,.....[/quote]
[quote=indregandi;391277]6.64 kırılmamalı imiş önemliymiş,....destekmiş,....[/quote]
bunda genel olarak;....macörde.....
6.98 üstüne long tut,
6.50 altında short tut,
6.76 yı bu ikisinin arasına koy dedik,...bunlarda 6.98 altında, 6.50 ninüstünde ise trade aralığını düşünce olarak benimsedik,.... bunlar hep çalıştı,....
minörde, 6.90 na takoz koymuştu, öle demiştik takozu çekti ve serbest düşüşü hazırladı 6.76 ya kadar, sonra 6.76 yı çekti,.....
o arada 6.64 ve 6.58 baktım soranlar oldu diye,....
gerçekten, bir süre sonra 6.64 ü çekti, 6.52 ye kadar vurdu,...6.58 işaretlediğimiz yerden kapadı,.....
bu 6.50 ve 6.52 aslında birbirine çok yakın iki değer,...şöleki,...
6.50 macör geliyordu, 6.52 ise bu çıkışta minör hazırlayıcılardandı,....
geçen hafta ben düz aldım ve macörü benimsedim,...6.50 ilan ettim,....
6.48 deseydim 6.48 yapardı,...niye o benim geyşam çünkü, ne dersem yapar, bir dediğimi iki etmez,.....
o nedenle,..6.50 ile 6.52 arasında bir fark yok, biri fresh diğeri süper fresh,...bu kadar basit,....
şimdi buarada odaklandığımız durum, ....
6.98 ve 6.50 arasında trade py nin hüküm sürdüğü bununla ilgiliyiz,...bunun sınırlarını ise, long yönde 6.98 üzerine long tut, 6.50 nin altına shor tut,...tuttuğunda geri çekerse hareketi tuttuğunu bırak,....
bu trade aralığında ise,...
6.90,..
6.76,...
6.64,..
6.58,...bunalarıda izle,...basmaklar bunlar,...buna göre trede et,...korkma korktukça sıra sana gelecek,....
annadınız nı
şimdi bu genel malumattan ve enformationdan sonra,.....vob dedikte tepişmeyi verelim,....
tpişme nerede olur ne yapılabilir,..yarında minöre başlarken,.....
bir kere,...
dxy de bir gözünüz olmalı,....bu göz 78.793 e bakmalı,.....bu py sayı tehdit eden değer,....bunun üstünde bu tehdit oluşturur ama tepkiye engel olmayabilir,...
şöleki ,....bunda 78.793 e doğru rezlizeler,.....bu vobcu ağanın kıçını kaldırabilir,....tepki koyar o yüzden, dolayısı ile paride koyacaktır ve goldide koyacaktır, ....
niye bunlar bunun geyşası çünkü,.....
orada illüzyon var, .....illüzyon hep bunun 78.793 üstünde kalabilmesinde, çünkü bu tehdit, ama dediğim gibi cuma kapanış bunun üstünde olduğundan buna doğru realizesi buranın ve diğer geyşaların kıçını kaldırır,...
bu manada, 78.793 altına düşülerinde ise bu kıç kalkışı tepe noktasında olur,...
bunlara bakacaksınız çünkü bunlar hep trade ve bu hareketler büyük küçük puvanlar alırsınız,....
işte dxy de bu hareket olurken,...garanda yukarıda verdiğimiz minör değerler fiyatlardan okunacak değer,....vob dedikte bu manada 73450 tek değer,...
kapanış kaç,....72475 te,.....
şimdi buraya yoğunlaşalım,.......
73450 değerini alırken agamemenondan,....kapitülasyon bu esnada bize 3 değer üretmişti,....
bunlar,...
750xx,
74250,
73450, değerleri idi,....
şimdi buna iki kapütülasyon daha ekeyeceğiz,......bunlar,....
74550,...
73625,...düz yazıyorum bunları, ....neye yakınsa ona tamamlıyorum,...
ölese tepki dışında ki: [B][I]73450 ye kadar olacak bir hareket burayı geçemediği sürece bunu tepki kabul ediyoruz,....[/I][/B]
eğerki, 73625 e vurupda,......
sonrasında,...73450 üstünde kalırsa,.....şu üç değerin tozu alınacak ve burada [I][B]74250 ayraç[/B][/I] değerdi,...geçen hafta yazmıştık bunu,...sanırım perşemebe günü veya cuma,...
[B][I]burada o halde, 73450 geçilerek 73625 inde geçilmesi veya buna vurulduktan sonra 73450 nin destek olması halinde,...[/I][/B]
74250 ye kadar profit alabilirsin,....
74250 eğer geçilirse pozunu 750xx a kadar uzatabilirsin,...
750xx geçilirse pozunu tutup yeni zirveye gidersin,....
veya,....
73450 yada 73625 geçilemezde bir sonraki olcak hareket 73450 yi tekrar kırarak short devam ederse sende shorta devam edersin,....
yada 73450 geçilemedikçe short tutarsın,....ölese bu tip kişinin sl noktası,...
73625 son ,....
analzi geniş tuttukki kişi yeni haftaya başlarken zayıf deyil güçlü başlasın işe, bilgiyi emsin....
yarın dxy deki duruşum cuma günkü pariye benzerdir,....dxy yarın geyşalara biraz izin verecek diye düşünürüm,....
bol kazançlar cümleten,....
[url]http://www.ert.gr/webtv/index.php/web-tv-live/et1live.html[/url]
vallahi de billahi de gitti 625 e vurdu.alkışşş
sayın GANDİ
73.450-625 gene tam isabet .heyk.brv
günaydınlar,....
6.98-6.50 arsı trade dedik,...
sınırlarınıda çizdik, ara yerleri hem vob hem garan olarak verdik,...
dxy bunlara izin vercek dedik,....
trade edin dedik,...en başından dedik,...daha tradeyi söylerken garan 6.98 üzerinde vob 75 üzerinde idi,....
bunlar hep olacak çünkü,....rakam olarak öle,.....rakam nerede ise fiyat ona göre şekillenir,.....
çünkü adamın eli sizin cebinizde,...
biz garafiklere bakarken, o ceblerimize bakıyor,.....
ya düğme diktirin, ya fermuar,....kolay ulaşamassın deyyus,.....