-
[QUOTE=indregandi;513427]fitch trash olur,..
std poors etkisini zaten biliyoruz, üstelik darbe teşebbüsü sonrasına bindirmeli gelmişti td poors, şimdi moodys de göreceğiz,..zaman analizini yaptık, fitche de yiyecek mıçacak bir şey kalmıyor bence,.......
emekdar başgan suriye netleşmeye başladı,....asıl konu bu,...
tsk ile birlikte akape kendisinden asla beklemediğim bir performans gösteriyor suriyede,...buna rağmen fırat kalkanı şu anda operasyonel olarak geçen haritada verdim kritiklere göre istenilen başarıda değil,..ben bir de bunun çok kısa olması gerektiğini söylemiştim, uzamaya başladı hoş değil,...
direk mümbüçe vuracaktık, yıldırım gibi,...koklayarak gidiliyor,..
ama fırat kalkanı en azından hataya ve iskenderuna yönelik tehditi pkk ve abede ye karşı şimdilik savuşturdu,...
haritada işaretlediğim kritiklerde,.....
halepin orada bir kritik var 1,..orada ki afrin uzantısını hemen derhal kapatmalı ve etrafını çevirmeliyiz,..yani halep etrafını suriye asad ile birlikte halepin doğusundan çevirmeliyiz, işide bakan yüzde asla afrin kalıntısı kalmamalı,....
el bab mutlaka alınmalı 2,..
ve operasyonun ana amacı mümbüçten pkk pyd fıratın doğusuna mutlaka kovulmalı 3,...
şimdi belliki biden erdoğana pyd ypg konusunda ısrar etti, koridoru istedi, o da olmaz dedi ve moodys geldi peşi sıra,..
şimdi bu olasılıkta böyleyse derhal haritada gösterdiğim yerler öncelik afrinin olduğu kısım ilk, el bab sonra, mümbüç ondan sonra kademe kademe gitmeli,..ve moodys karşı net tavır alınmalı,...
ve artık asad la görüşmeler ufak ufak duyrulmalı,..
çünkü abede tavrını ve ağırlığını artık pyd-ypg ve pkk dan yana kesin olarak koymuş durumda,...
moodys bu tavır nedeni ile devreye girdi,..bu bes belli,...
abede ile asla rakka ve musul harekatlarına girilmemeli,...[B]tersine barzani ile ilişkiler askıya alınıp merkezi ırak hükümeti ile işbirliğine gidilmeli, merkezi ırak hükümeti ulusal birlikteliğini sağlama konusunda teşvik edilemeli...
bu birliktelikler nihayetinde tr, suriye, iran, ırak ve rusya olarak devam etmeli,...[/B]
yani bu iş suriye işi,..moodys işi suriye işi,...
türkiye net tavrını koymalı,...[/QUOTE]
yanlış analizlerimizde zamanı gelince yazalımki yanıldık diyebilelim,...[B]bold [/B]yazanlar yanılgı,..
ırağın merkezi hükümetinin şii ve iran yanlısı olduğunu unuttuk,..şu an cereyan eden musul harekatında bu çok sırıttı,...
(musul harekatında, pkk nın iran etkisindeki şii milislerce musul harkatına katılışı,..Tr nin harekata katılan 23 ülkenin dışında bırakılması ve Irak merkezi hükümeti başbakanı abadinin daha önceki tutumu ve sölerini inkar ederek Türkiyeye 180 terse dönmesi ki üstelik birde bunlar musulda daeşin önünden kaçan ırak ordusu )
ilaveten [B]''obama's iranı'' [/B]denilen bir durum var,...anlaşılan o ki,..abede iranla yapılan nükleer müzakereler sonrasında ambargonun askıya alınması ile iranı parlatmaya hazırlanıyorlar,...
bundan önceki parıldayan tr idi,...şimdi avazımız çıktığı kadar bağırmamız bundan,...
barzani işine gelince,....obama's iran barzaninin tercihi olamaz, iran yerine barzani Tr yi daha çok tercih eder,..ancak abedeye her yönden yaşamak için bağımlı oluşu barzaniyi baskılıyor,...
sonuç olarak barzani elimizde bir koz duryor ama güvenilmez,...
rusyanın ise hem irana hem tr ye koşması ikisi üzerinde doğacak abede nüfusunu baskılamaya yönelik,...
(irana savaş uçağı verişi,...s 300 verişi, Tr ile tekrar anlaşma yoluna girişi v.s)
kısaca iran ile dolu dizgin düşman olursak şaşırmamak gerekir,...çünkü suriyede ki finansörler suudi ve katarda iran düşmanı,..
bu kilitten şu şeklide çıkabiliriz,..
çok zor bir denklem ama,...
suriye rejimi, tr, rusya, suudi ve katar,... ve ilaveten k.ırakta tr ce himaye edilen barzanistan konum itibarı ile iranın ilerlemesine stratejik engel,...
(oysa bakın iran ve israişl kapışıyor ama abede iranla müttefik olmaya hazırlanıyor, tezata bakın)
kısaca iran olabildiğine üçkaad içinde,...
rejiminde içindeki iranlıları kovalaması gerekiyor,
Tr nin de rejim düşmanlığını yumuşatması gerekiyor,..
-
kısaca musul için suriyeye set çekmemiz gerekiyorki suriye rejimi olmadan bunu yapamayız,..adamın ülkesi,...
suriye rejimi konusunda inadı bırakmamız ince diplomasiye dönmemiz gerekiyor,..
yoksa bu namlular bize dönecek,...
-
tabi bütün bunlar sırasında yapmadıklarımızdan kaynaklanıyor hep,..neden yapamıyoruz,...abede ile yapamayız mümkünatı yok,...
-
daha öncede yazdım şimdide yazıyorum,.
obama ve kerry nin dünya savaş suçları mahkemelerinde yargılanması gerekiyor,...
...esad ın suçu ve günahı yok,
gerçek suçlu bu ikisi,...
-
yine göçmemiş bu yaw...hımm..yoksa aralık faiz artışı abd endekeslerinin fiyatlamasında zaten var mı..hımmm
-
başgan daha gandi abimin ilk HHV sini görecez acele etmemek lazım
-
[url=http://www.hisseyorum.net/resim/][img]http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=45376[/img][/url]
son görünüm böyle.. 95600 üstü kalabilir isek kesin yükseliş başlar bence..
-
Dolar bayağı kıvırdı ama oda gelecektir aşağı
-
[QUOTE=TIFIL;514884]
son görünüm böyle.. 95600 üstü kalabilir isek kesin yükseliş başlar bence..[/QUOTE]
Evet president...60 dklık TOBO da 95600 üzerinde teyit edilmiş gibi filan olacak eğer olursa...
Ben şortum hala...:o
Bence fiyatta digit hatası var..95400 değil 94500 olmalı bence..olsun yani...:)
-
Günaydınlar,,,
Asti başgan maviye dokundu bilgine...
-
NU ya karşıı TOBO ihtimali
[url=http://hizliresim.com/0yoGZW][img]http://i.hizliresim.com/0yoGZW.png[/img][/url]
-