-
[quote=jelibon;299299]Az olan kıymetlidir dünya düzeninde tek gerçek altın esas palavra dolar euro tl kağıt parçaları.
Jelibon.[/quote]
patron şeyle bi gelecek düşünsene. nası anlatim her şey olacak serbest yani temel ihtiyaçlar.. dünya el ele üwwww para felan eyle bişey yok gidecen yiyecen içecen giyecen serbest.. kartın olacak okutacan.. eyle ezbere 10 tabak yemek yok üwwww :) dünyayı kalkındırmaya çalışacan.. görevleri olacak herkezin eyle bişey tek dünya felan tek millet :D:D:D iktidar diye bişey yok böyle sıradan felan herkez üstünlük yok.. çalışma başarısına göre kategorize edebiliriz belki.. üwww yeni icat yapan biliminsanları felan yükselecek dereceli üwww üwww
:) jelibon abi başını ağrııttımmm üwwww
-
[QUOTE=seagate;299298]gümüşte yenmez içilmez altın kategorisinde bi şeye yaramayan bi olay.
ama demir öylemi :D her şeye lazım ü[url]www..[/url].
bakır öylemi elektrik kablo vs. lazım üwwww..[/QUOTE]
Onlar bol ama fark bu.
Bugün dünyada çıkarılmış altının boyu 60 metrelik bir yapıtı geçmez.
Jelibon.
-
[QUOTE=seagate;299302]patron şeyle bi gelecek düşünsene. nası anlatim her şey olacak serbest yani temel ihtiyaçlar.. dünya el ele üwwww para felan eyle bişey yok gidecen yiyecen içecen giyecen serbest.. kartın olacak okutacan.. eyle ezbere 10 tabak yemek yok üwwww :) dünyayı kalkındırmaya çalışacan.. görevleri olacak herkezin eyle bişey tek dünya felan tek millet :D:D:D iktidar diye bişey yok böyle sıradan felan herkez üstünlük yok.. çalışma başarısına göre kategorize edebiliriz belki.. üwww yeni icat yapan biliminsanları felan yükselecek dereceli üwww üwww
:) jelibon abi başını ağrııttımmm üwwww[/QUOTE]
Dinler olmasa olurdu, dinler oldukça olmaz bu.
O düzen öbür tarafta var.
Geçirelim 50-60 yıl basip gidelim obür tarafta buluruz.:D
-
Bak şimdi 1176 kapar sinir olurum.
Jelibon.
-
Şimdi vix sat sinyali nasıl geliyor anlatayım.
3 aşama.
1. Bollinger dışında kapanış
2. Bollinger içinde kapanış.
3. 2. aşamadki vix kapanış fiyatının üzerinde vix kapanışı.
sat vermiş olur.
Şimdi örnek dün iki gündür çıktı girdi ama vix fiyatı teyidlemedi yani bir gün öncelerden yüksek kapatmadı hiç.
Şimdi bugün ilk 2 şart tamam ne olması lazım, bugün kapanışından yüksek bir yarın kapanış vixi.
Endeksler geriden gelir ama bu 3. ü olsun sonra hemen değil yükselişleri sat kazan spde.
Jelibon.
-
Genel olarak ise Vix uzun süredir ASLA VE ASLA bir çöküş olmayacağını aylardır söylüyor hatta 50 nin 200 ü geri kesmesi orta vadede olumluluğun daha uzun bir müddet süreceğini teyidledi.
Yani anlayacağınız çöküşçüler rüya görmeye devam.
Jelibon.
-
aha gümüş 24.09 yaktı .. gümüş alsam daha iyiymiş ... hatta ikisindem karışık alsaymışım iyiymiş .. üvvvv
-
[QUOTE=selçuklu;299312]aha gümüş 24.09 yaktı .. gümüş alsam daha iyiymiş ... hatta ikisindem karışık alsaymışım iyiymiş .. üvvvv[/QUOTE]
blogda bir analiz vermişim buna 16 al 20-21 hedef diye, sonra aylarca yatay düzeltme burada herkes biliyor zaten aylardır 25 diyorum şimdide 24-25 kritik olacak sonra 29.
asrın tradei.
Jelibon.
-
[QUOTE=jelibon;297555]1240
1222 (Yükselişin bitiiği yer, 1220, ya B yükseliş yani, B yükseliş C yükseliş bitti, ya B yükseliş A yükseliş bitti) ((MESELE NE NİSAN TEPESİ C DÜŞÜŞ DEDİĞİMİZ BÜYÜK DÜŞÜŞÜN BAŞLADIĞI YERMİ? BU NİYE ÖNEMLİ 1220 GEÇİLİRSE C DÜŞÜŞ BAŞLAMAMIŞ OLACAK, BAŞLAMAMIŞ DAHA DOĞRUSU, BUNU TESPİT ETMİŞ OLACAĞIZ))
1187
1176 (yakın kapanış, bugün ilk defa geçildi) (Satış 1168-1176 arasında kalırsa yükseliş devam eder)
(1168-1176 ARASI BANA GÖRE YILIN EN ÖNEMLİ SEVİYESİ, ÇÜNKÜ .76-.78 BUNUN İÇİNDE KALIYOR) (ÜSTÜ C DÜŞÜŞÜ TAM TARTIŞMAYA AÇAR VE EN AZ BAŞLADIĞI YERE YANİ %100'E YANİ 1220 YE DÖNER)
1168 (NOKTASAL GELDİK)
1146
1136
1107
1090
1070
1058
1041 SON DÜŞÜŞ YİNE BURADA BİTTİ
1032
1018 (ALTINA SARKTI AMA HİÇ ALTINDA KAPAMADI, TEPTİ)
1107 (FiBO GERİ ALIM SEVİYESİ)(TEPTİ 1011)(.38)
990
Jelibon.[/QUOTE]
Noktaları takibe devam.
-
[quote=jelibon;299311]Genel olarak ise Vix uzun süredir ASLA VE ASLA bir çöküş olmayacağını aylardır söylüyor hatta 50 nin 200 ü geri kesmesi orta vadede olumluluğun daha uzun bir müddet süreceğini teyidledi.
Yani anlayacağınız çöküşçüler rüya görmeye devam.
Jelibon.[/quote]
Jelibon usta,
Darılma ama...
"ASLA ve ASLA" derken ;) gelecekten haber mi aldın yawf ::: ...
-
[QUOTE=babazulu;299315]Jelibon usta,
Darılma ama...
"ASLA ve ASLA" derken ;) gelecekten haber mi aldın yawf ::: ...[/QUOTE]
Habere gerek yok, en büyük haber VİX.
Yazılanlar orta vade içindir.
15 altında vixde esas boğa piyasayı görürsün.
O yüzden dikkat.
Jelibon.
-
Şunuda anlatmak lazım ben çöküş olmayacak demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Bunun zamanı bu değil.
2011 yarsından sonra.
Zaten olacağını kısa vadede hissederiz kimsenin şüphesi olmasın bundan.
En öncede bunu yazarız zamanında her zaman değil.
Jelibon.